Acum fiecare stie ce face cu patrupedul lui, eu insist ca nu exista alimente "atent alese", si ca mancarea gatita nu este buna...doctorul meu nu mia recomandat nici o clipa mancarea gatita, din cotra mia explicat ca nu aduce nimic bun. Exista mancare speciala conceputa pentru cainii din rasa Ciobanesc German, sau pentru aproape orcare rasa, asta in cazul in care nu se doreste folosirea unei hrane uscate la "comun" ca sa zic asa....asta ii parerea mea cel putin si o sustin.
Iar legat de catzelul meu...tocmai asta ii problema....prea multe proteine, proteine care le ia din mancarea gatita ( proteine pe care nu pot sa le echilibrez in functie de talia si nevoile catelului meu). E vina parintilor mei ca asa l-au invatat doar cu mancare gatita, dar daca ar consuma hrana uscata pentru caini nu ar mai exista acest risc pentru ca proteinele si ce mai are nevoie catzelul sunt impartite in functie de talie si Kg, rezultand o ratie pe zi care poate fi impartita in 2 mese pentru catei adulti, si atunci gata cu problemele.
Asta ii problema multor oameni, nu inteleg ca nui sanatoasa mancarea gatita pentru ei, la fel cum nici noi nu mancam mancare lor ca nu ne-ar face nici noua bine...nu?
mancarea gatita este buna in conditiile in care ai vreme sa te ocupi de ea!cat despre proteine, cainele tau nu ar trebui sa aiba probleme cu ele, probabil este mai sensibil -
sensibilitate care, o poate dezvolta si de la cea mai scumpa mancare super premium!de asemenea, tocmai despre asta e vorba, pentru caini NU este bun tot ce este bun pentru noi DAR sunt unele alimente permise!
cum ziceam, doar pentru ca in cazul TAU este problema asta,nu inseamna ca trebuie sa generalizezi! si sa spui ca mancarea gatita NU este buna! din contra,este chiar recomandata cu anumite conditii.
la urma urmei,fiecare da ce vrea la caine!