Forum ciobanesc german
March 16, 2010, 10:23:16 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
pensiune
Anunturi: CLCG Bucuresti organizeaza Ziua Ciobanescului German la RingStar Club

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: 31 kG?  (Read 2023 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Locutzu
Newbie
*

« Reply #15 on: January 30, 2010, 08:14:24 PM »

Eu am un catel de talie mica  si din cauza mancarii gatite se scarpina destul de des, din pacate nu prea mananca altceva asa ca sfatul meu este sa nu se dea mancare gatita deloc nici la catei nici la pisicute. De asemenea am si o pisicuta Persana care nu consuma numai mancare de la Proplan One ca macare uscata si pliculete ca hrana umeda, in rest nimic altceva si nu am proble deloc cu ea.
Thara
Hero Member

« Reply #16 on: January 30, 2010, 08:30:18 PM »

Eu am un catel de talie mica  si din cauza mancarii gatite se scarpina destul de des, din pacate nu prea mananca altceva asa ca sfatul meu este sa nu se dea mancare gatita deloc nici la catei nici la pisicute. De asemenea am si o pisicuta Persana care nu consuma numai mancare de la Proplan One ca macare uscata si pliculete ca hrana umeda, in rest nimic altceva si nu am proble deloc cu ea.
mancarea gatita este chiar foarte recomandata - cu conditia ca alimentele sa fie atent alese!
afla ca de scarpinat se poate scarpina si de la mancarea pentru caini,oricat de super premium ar fi!
problema nu este mancarea ci faptul ca s-ar putea ca patrupedul sa aiba vreo sensibilitate precum alergia la proteine.
doar fiindca al tau are o problema de genul nu inseamna ca toti vor dezvolta asa ceva! sunt destui (inclusiv eu) care dau la caini mancare gatita(cu alimente atent alese) si n-au nici o problema!
mai usurel cu sfaturile!
« Last Edit: January 30, 2010, 08:44:07 PM by Thara » Logged
Locutzu
Newbie
*

« Reply #17 on: January 30, 2010, 08:50:25 PM »

Acum fiecare stie ce face cu patrupedul lui, eu insist ca nu exista alimente "atent alese", si ca mancarea gatita nu este buna...doctorul meu nu mia recomandat nici o clipa mancarea gatita, din cotra mia explicat ca nu aduce nimic bun. Exista mancare speciala conceputa pentru  cainii din rasa Ciobanesc German, sau pentru aproape orcare rasa, asta in cazul in care nu se doreste folosirea unei hrane uscate la "comun" ca sa zic asa....asta ii parerea mea cel putin si o sustin.
Iar legat de catzelul meu...tocmai asta ii problema....prea multe proteine, proteine care le ia din mancarea gatita ( proteine pe care nu pot sa le echilibrez in functie de talia si nevoile catelului meu). E vina parintilor mei ca asa l-au invatat doar cu mancare gatita, dar daca ar consuma hrana uscata pentru caini nu ar mai exista acest risc pentru ca proteinele si ce mai are nevoie catzelul sunt impartite in functie de talie si Kg, rezultand o ratie pe zi care poate fi impartita in 2 mese pentru catei adulti, si atunci gata cu problemele.
Asta ii problema multor oameni, nu inteleg ca nui sanatoasa mancarea gatita pentru ei, la fel cum nici noi nu mancam mancare lor ca nu ne-ar face nici noua bine...nu?
Thara
Hero Member

« Reply #18 on: January 30, 2010, 08:54:01 PM »

Acum fiecare stie ce face cu patrupedul lui, eu insist ca nu exista alimente "atent alese", si ca mancarea gatita nu este buna...doctorul meu nu mia recomandat nici o clipa mancarea gatita, din cotra mia explicat ca nu aduce nimic bun. Exista mancare speciala conceputa pentru  cainii din rasa Ciobanesc German, sau pentru aproape orcare rasa, asta in cazul in care nu se doreste folosirea unei hrane uscate la "comun" ca sa zic asa....asta ii parerea mea cel putin si o sustin.
Iar legat de catzelul meu...tocmai asta ii problema....prea multe proteine, proteine care le ia din mancarea gatita ( proteine pe care nu pot sa le echilibrez in functie de talia si nevoile catelului meu). E vina parintilor mei ca asa l-au invatat doar cu mancare gatita, dar daca ar consuma hrana uscata pentru caini nu ar mai exista acest risc pentru ca proteinele si ce mai are nevoie catzelul sunt impartite in functie de talie si Kg, rezultand o ratie pe zi care poate fi impartita in 2 mese pentru catei adulti, si atunci gata cu problemele.
Asta ii problema multor oameni, nu inteleg ca nui sanatoasa mancarea gatita pentru ei, la fel cum nici noi nu mancam mancare lor ca nu ne-ar face nici noua bine...nu?

mancarea gatita este buna in conditiile in care ai vreme sa te ocupi de ea!cat despre proteine, cainele tau nu ar trebui sa aiba probleme cu ele, probabil este mai sensibil - sensibilitate care, o poate dezvolta si de la cea mai scumpa mancare super premium!
de asemenea, tocmai despre asta e vorba, pentru caini NU este bun tot ce este bun pentru noi DAR sunt unele alimente permise!
cum ziceam, doar pentru ca in cazul TAU este problema asta,nu inseamna ca trebuie sa generalizezi! si sa spui ca mancarea gatita NU este buna! din contra,este chiar recomandata cu anumite conditii.
la urma urmei,fiecare da ce vrea la caine!
« Last Edit: January 30, 2010, 08:56:29 PM by Thara » Logged
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #19 on: February 05, 2010, 03:13:53 PM »

Ceva natural va fi mereu mai bun decat ceva prefabricat.

cuget, deci exist!
Thara
Hero Member

« Reply #20 on: February 05, 2010, 03:22:18 PM »

Ceva natural va fi mereu mai bun decat ceva prefabricat.
Categoric!Iar asta este valabil si pentru noi, nu doar pentru cainii nostri.
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: