Juga
Newbie
|
 |
« on: December 28, 2009, 11:51:57 PM » |
|
Buna! Sunt nou pe forum l-am rasfoit de la A la Z si e foarte util! Am gasit aici lucruri foarte interesante care mi-au facut o idee despre aceasta rasa.Intr-o anumita masura tot forumul a fost si cel care m-a determinat sa imi iau un pui insa am o nelamurire. Daca o sa i se para cuiva ca acest topic nu-si are rostul si intrebarile sunt stupide il rog sa-l stearga sau sa-l inchida! Am gasit un crescator care detine ambii parinti.Cateaua acestuia a nascut 7 puisori (femele).Parintii sunt frumosi si cu un caracter foarte bun(din momentul in care am ajuns au inceput sa se dea pe langa mine si m-au lasat sa ii mangai si sa ma joc cu ei), insa femela este de talie mijlocie iar masculul de talie mare. Locuiesc la casa si mi-ar trebui un caine masiv care sa exprime frica.(doresc un caine de paza dar si un companion) Problema este urmatoarea, cum imi dau eu seama daca puiul seamana pe Tata sau pe Mama? Pigmentul sa fie oare unul din criterii? As dori ca puiutul sa semene pe mascul si sa fie putin mai masiv(masiva in cazul nostru). As putea "nimeri" puiul dorit prin acest lucru?
Multumesc!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andrex
Jr. Member

mi perro es sagrado
|
 |
« Reply #1 on: December 29, 2009, 01:48:45 AM » |
|
Pigmentul sa fie oare unul din criterii?
Daca este diferenta de pigment intre parinti, da... alege-l pe cel al tatalui...(am inteles ca-ti place)80% ca-i mosteneste gena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juga
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: December 29, 2009, 01:55:32 AM » |
|
Ce pot sa zic..merci mult! Mi-ai dat o raza de speranta...multumesc inca odata!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andrex
Jr. Member

mi perro es sagrado
|
 |
« Reply #3 on: December 29, 2009, 02:04:31 AM » |
|
Ce pot sa zic..merci mult! Mi-ai dat o raza de speranta...multumesc inca odata!
Nu ai pentru ce suntem o comunitate "AICI SA NE AJUTAM"spor la alegere...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
"Un câine recunoscător valorează mai mult ca un om nerecunoscător’’ - Proverb arab.
Hero Member

|
 |
« Reply #4 on: December 29, 2009, 07:32:32 AM » |
|
Simplul fapt ca va fi mai mare sau mai mica nu inseamna automat ca va fi si buna de paza. Incearca o testare a caracterului daca vrei un caine de paza.
|
|
|
|
|
|
Catelul este sugativa casei. El ne scoate toate petele cand venim murdari din lume. - Paul Louis Lampert
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #5 on: December 29, 2009, 09:33:50 AM » |
|
insa femela este de talie mijlocie iar masculul de talie mare.
Ciobanescul german are o singura talie - nu exista mic,mediu,mare. standardul spune la femela intre 55-60 cm si mascul intre 60-65 cm. femela poate parea mai mica in comparatie cu masculul,dar nu inseamna ca este de talie mica sau medie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #6 on: December 29, 2009, 10:04:44 AM » |
|
da... alege-l pe cel al tatalui...(am inteles ca-ti place)80% ca-i mosteneste gena
Poti sa explici putin?
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
man
Hero Member

. A u s b r u c h .
|
 |
« Reply #7 on: December 29, 2009, 10:49:24 AM » |
|
din pacate nici macar faptul ca (sa presupunem) acum este cel mai mare /dezvoltat pui din cuib nu iti garanteaza faptul ca la maturitate va fi cel mai mare/impunator pui din cuib.
|
|
|
|
|
|
Ce nu te doboara te face mai puternic.
|
|
|
Blas
Full Member

|
 |
« Reply #8 on: December 29, 2009, 12:09:23 PM » |
|
Daca este diferenta de pigment intre parinti, da... alege-l pe cel al tatalui...(am inteles ca-ti place)80% ca-i mosteneste gena
parerea mea: scuze dar nu e valabil. este un articol tradus pe aici pe forum in care se vorbeste despre mosternirea genetica, dar doar la par, nu si la caracter. asa ca o testare simpla de caracter ( http://www.ciobanescgerman.net/articole.php?page=3 ) poate sa ii ridice sansele in alegerea puiului potrivit (doar sa ridice sansele, nu 100%). nu ne putem baza pe faptul ca daca la par seamana cu tata o sa fie si la caracter la fel. ganditi-va la oameni. deci, pararea mea, fa testare si alege in baza testarii. e un moment foarte important la alegerea puiului. o alegerea mai putin inspirata (caci gresita nu poate fi) o faci pt 10-12 ani.
|
|
|
|
« Last Edit: December 29, 2009, 12:13:37 PM by Blas »
|
|
|
|
|
Blas
Full Member

|
 |
« Reply #9 on: December 29, 2009, 12:10:54 PM » |
|
mult succes si revino cu poze si povesti
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andrex
Jr. Member

mi perro es sagrado
|
 |
« Reply #10 on: December 29, 2009, 12:20:34 PM » |
|
de ce? ---din simplu fapt ca de aceea crescatorii-si aleg masculul sau femela pentru o monta din caini doriti si nu din maidanezi,(ca poate semana cu vreunul cu parintele)--metis de ce? ---din simplu fapt ca din doi oameni de culoare (bruneti) nu poate iesii un alb(blond) sau viceversa de ce? ---din simplu motiv ca nu semanam decat cu mama, tatal....si nu cu instalatorul... de ce? ---din simplu motiv ca gena este ceea ce mostenim de la parinti si cu aceasta, implicit culoarea parului......
PS. Nu sa cerut nimic de caracter....ca acesta, cu toate ca poate fi mostenit, se mai si modeleaza dupa temperamentul si caracterul stapinului. (E BINE STIUT PROVERBUL CUM E TURCUL SI PISTOL'U)
SI PARCA ERAM AICI DOAR SA AJUTAM NU PENTRU A CHESTIONA FARA ARGUMENTE...ca deja m-am cam saturat de posturile din forumul asta fara argumente si spirit ofensiv. nu ma refer la toata lumea
Am specificat 80% de probabilitate....cine este greu de cap???
|
|
|
|
« Last Edit: December 29, 2009, 12:24:01 PM by andrex »
|
|
|
|
|
marius_bl
Full Member

|
 |
« Reply #11 on: December 29, 2009, 12:28:07 PM » |
|
Argumenteaza tu de ce sunt sanse 80% sa-l mosteneasca pe mascul. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andrex
Jr. Member

mi perro es sagrado
|
 |
« Reply #12 on: December 29, 2009, 12:28:29 PM » |
|
parerea mea: scuze dar nu e valabil. este un articol tradus pe aici pe forum in care se vorbeste despre mosternirea genetica, dar doar la par, nu si la caracter. asa ca o testare simpla de caracter ( http://www.ciobanescgerman.net/articole.php?page=3 ) poate sa ii ridice sansele in alegerea puiului potrivit (doar sa ridice sansele, nu 100%). nu ne putem baza pe faptul ca daca la par seamana cu tata o sa fie si la caracter la fel. ganditi-va la oameni. deci, pararea mea, fa testare si alege in baza testarii. e un moment foarte important la alegerea puiului. o alegerea mai putin inspirata (caci gresita nu poate fi) o faci pt 10-12 ani. Parerea ta daca ai fi citit primul post deci este aceeasi cu a mea atata timp cat sa referit decat la picment si asemanarile cu tatal ca dimensiuni si colorit si nu la caracter..... multumesc...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
andrex
Jr. Member

mi perro es sagrado
|
 |
« Reply #13 on: December 29, 2009, 12:30:55 PM » |
|
Argumenteaza tu de ce sunt sanse 80% sa-l mosteneasca pe mascul.  vine si tipicul bagaretz he he he Ba fratilor ce v-o place sa-nvartiti covrigu pe deget...!! sau mosteniti genetic vre-o gena ......??
|
|
|
|
« Last Edit: December 29, 2009, 12:35:23 PM by andrex »
|
|
|
|
|
marius_bl
Full Member