maria mirela
Newbie
|
 |
« on: February 09, 2010, 04:46:31 PM » |
|
Va multumesc in primul rand tuturor celor care postati ,si dati sfaturi celor care au nevoie. De un an de zile suntem si noi posesorii a trei fetitite CG pe care le iubim foarte tare. Am trecut prin multe in acest an si legatura dintre noi este tot mai puternica. Avem o femela de 6 ani (EMA) si fetele ei in varsta de un an (RITA si NERA) . Toate sunt stapane peste 800mp pe care acum ceva ani am inceput o casutza. Scopul lor este paza, dar imediat ce le-am adus, au devenit parte din familie. Pe Rita am tinut-o pana la 5 luni in apartament pt. ca a avut pb de sanatate. Era mai mult moarta cand am luat-o, un mic ghem care nici nu se misca. I-am facut tratament si au urmat si altele pt ca a fost mereu bolnavicioasa ( nu manca decat daca ii bagam mancarea in gura ). Din cauza vecinilor a trebuit sa o ducem la teren , dar mama ei a acceptat-o foarte greu, desi se cunosteau. Si acum exista o problema intre ele. Zilele trecute cea mare a atacat-o pe Rita foarte violent(e foarte geloasa) si cealalta s-a repezit si ea la gatul Ritei. Eram doar eu cu fiica mea si am trait momente de cosmar, era sange peste tot si credeam ca au omorat-o. Am reusit cu greu sa le despart si am constatat ca cea mai botita era de fapt cea mare(muscata de bot), sangele era de la ea. Rita era doar muscata de picior de sora ei, dar foarte putin. Nu stiu pana un de ar fi mers. Asta as vrea sa stiu.De atunci stau mereu cu grija. Doar odata pe zi mergem la ele si incercam sa stam cat mai mult, le plimbam ne jucam cu ele, de fapt mai mult sotul meu,eu ajun g odata sauu de doua ori pe sapt. si acum nu mai am curaj sa ma mai duc. Am inceput sa ma tem de reactia lor, na tem mai mult pentru fetita mea. Niciodata nu au fost agresive fata de noi in niciun fel, sunt niste prietene minunate, mai ales Rita . Dar mi-am pierdut intr-o oarecare masura increderea. Stiu ca nu ar mai trebui sa le alint, dar nu ma pot abtine, le iubesc prea mult si ma bucur de ele, si vreau sa le arat asta. Mai am multe sa va povestesc dar alta data. Intrebarea este : se pot omora intre ele?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #1 on: February 09, 2010, 05:10:32 PM » |
|
Se pot, mai ales daca una e tinta atacului celorlate doua. Dar se poate ca ultima lupta sa fi pus capat razboiului pentru pozitia alfa in haita si pitica sa accepte ultima pozitie (cel putin momentan).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maria mirela
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: February 11, 2010, 08:18:06 PM » |
|
Multumesc de raspuns. Am urmarit-o pe cea ,,mica'' si am observat ca o evita cu mare grija pe Ema. Ema le-a aplicat intotdeauna mici corectii, problema este ca acum cele,, mici'' riposteaza.(,,mici'' cu ghilimele pt ca nu prea mai sunt kiar asa).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #3 on: February 13, 2010, 01:16:03 AM » |
|
uneori cainii mei se cearta si se lupta pentru atentia noastra. de cate ori observam un mic semn de iritare intre ei i-am parasit in momentul urmator lasandu-i singuri. Eu nu prea cred ca, convietuind deja impreuna, se mai pot omori direct intr-o lupta....posibil foarte rar, nu-i exclus, insa daca reusiti voi sa va impuneti ca sefi supremi ai haitei in primul rand nu ar trebui sa fie probleme fiindca stiu ca au un lider de care trebuie sa asculte. Trebuie sa fiti "barbate" si sa nu va fie mila de ele. Eu am constatat ca nu ma impun foarte bine cu vocea sau controlul din lesa decat daca e vorba de dresaj. Cand e vorba de sefie a haitei si castigare de teren pe scara ierarhica...noi ne impunem prin contact direct...pur si simplu scutur cainele de blana (si cand zic ca scutur...scutur!)pana lasa urechile pe spate eventual se lasa usor jos...apoi suntem cei mai buni prieteni, nu se tem de mine. Nu ridicam niciodata ciomagul sau cureaua asupra lor.
|
|
|
|
« Last Edit: February 13, 2010, 01:17:37 AM by Ariana »
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
maria mirela
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: March 17, 2010, 06:50:56 PM » |
|
Se pare ca fetele mele si-au stabilit ierarhia. Rita o evita acum cu mare grija pe mama ei. A inteles cine este seful. Ema o mai maraie uneori , dar ii spun imediat ca nu e voie si ea ma intelege. Cealalta fetita (Nera) nu am pus mana pe ea aproape un an. Am lasat-o in pace si pana la urma a venit singura la mine. Acum vine la scarpinat, mai sfioasa ce-i drept, dar vine. In rest nu mai am probleme cu ele, decat ca Rita sare in gradina si-mi face praf totul acolo, am inaltat gardul de doua ori si tot mai gaseste metode sa sara. Vroiam sa va mai intreb cum sa fac in cazul in care una din ele va avea pui? Exista pericolul ca celelalte sa atace puii sau mama puilor sa fie mai agresiva?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #5 on: March 17, 2010, 07:30:49 PM » |
|
Da, exista posibilitatea ca mama puilor sa devina mai agresiva insa de cele mai multe ori restul haitei se supune, intelege si ii respecta intimitatea. Este putin probabil sa-i atace puii mai ales ca sunt si ele femele, posibil sa incerce sa o ajute, sa fie mame adoptive.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #6 on: March 17, 2010, 09:10:19 PM » |
|
Da, exista posibilitatea ca mama puilor sa devina mai agresiva insa de cele mai multe ori restul haitei se supune, intelege si ii respecta intimitatea. Este putin probabil sa-i atace puii mai ales ca sunt si ele femele, posibil sa incerce sa o ajute, sa fie mame adoptive.
Totusi este la fel de posibil sa atace celelalte femele puii, asa ca e de sfatuit, sa nu se permita accesul la pui decat a mamei, pana la dupa 1 luna, 2.
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
maria mirela
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: March 22, 2010, 11:25:40 AM » |
|
Tot citesc prin ziare de CG agresivi, chiar zilele trecute s-a intamplat un caz in Iasi, o femeie a fost pur si simplu mutilata. In ce conditii poate deveni un CG atat de gresiv? Ieri am fost la niste prieteni care au o femela de CG si sub ochii nostri a atacat un copil de 5 ani, fara sa-i faca nimic. Cu ale mele nu am avut probleme de genul asta, cea mare este dresata si actioneaza doar la comanda, dar cand vine cineva in vizita, o legam pentru siguranta. Cele mici stau retrase, o singura data Rita a marait un copil cand a incercat sa puna mana pe ea, dar dupa cateva minute erau cei mai buni prieteni. Ce greseli se pot face, in ce conditii devin agresivi fata de stapan? Niciodata nu am avut probleme cu ele, doar intre ele se mai maraie si incidentul care vi l-am povestit mai sus. La mancare de exemplu nu s-au batut niciodata, chiar mananca toate din acelasi loc fara probleme, au intotdeauna suficient. Acuma sa nu credeti ca nu am incredere in ele, le iau mancarea din gura fara probleme, le-am tratat cand au fost taiate la picioare si maraiau de durere, dar nu incercau sa ma muste, doar ma avertizau ca doare rau. Dar banuiesc ca poti face greseli in educatia lor si la un moment dat sa devina gresivi. Ce sa NU fac?
Va multumesc din nou ca ajutati ,, incepatorii '' cu sfaturi din experienta voastra.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|