Forum ciobanesc german

Anunturi => Cluburi, pagini personale => Topic started by: vom Haus Barder on December 20, 2006, 02:25:15 AM

Title: SVR (Schaeferhund Verein Rumaenien)
Post by: vom Haus Barder on December 20, 2006, 02:25:15 AM
Ne-ar ajuta mult parerea voastra, fiindca majoritatea iubiti  :c3 dezinteresat.....voi trebuie sa influentati in bine rasa in tara....... ;)

Title: Re: SVR (Schaeferhund Verein Rumaenien)
Post by: vom Haus Barder on December 20, 2006, 05:53:00 PM
EXPLICATII OPTIUNI !

1. DA, daca ar fi membru WUSV

WUSV poate face o exceptie primind un club ce "INCA" nu e in AChR, deci FCI.....

2. DA, daca ar fi membru FCI si WUSV

WUSV PREFERA, ca ...clubul sa fie INTAI in FCI (AChR)......nu-si aprind "paie-n cap"
La nivel mondial, in multe din tarile lumii, au fost si sunt frictiuni intre asociatia chinologica multirasa, nationala si cluburile de rasa.

TOTUL PLEACA DE LA BANI !....in principal BANII PE PEDIGREE...care si la noi sunt MULTI !

3. DA, indiferent daca va fi membru FCI si WUSV

Aici exista riscul...care trebuie sa fie "calculat", ca in afaceri...

Pana nu se face SVR, ca ONG, organizatie non-guvernamentala, NON-PROFIT,.....
...pana nu are un NUMAR DE MEMBRI...macar 30 ca Trinidad Tobago.....nu poate fi inaintat dosarul la FCI (AChR)...si  WUSV....sau invers....trebuie GANDIT BINE !

4. NU CRED ca ar fi bine pt. CG

Fiind...chiar daca pentru o perioada....2 cluburi.....se impart membrii, cainii....
Trist este exemplul Ungariei, al Ukrainei....unde au fost problemele astea...dar WUSV LE-A MEDIAT SI REZOLVAT !!!

5.   ........................

Post by: vom Haus Barder on December 20, 2006, 06:14:03 PM
Citisem despre o tara nordica, in care , datorita nr. imens de caini displazici, s-au luat, pentru cativa ani, masuri radicale.....N-AU FOST ACCEPTATI LA MONTA DOAR MASCULI CU
    HD-NORMAL !!!!!

Post by: amn on December 20, 2006, 07:21:18 PM
intr-o tara democratica (chiar da ca "unii" o contesta) nu poate exista decat o organizare democratica . pentru cei care nu cunosc sensul sa mai citeasca.

Post by: crb on December 20, 2006, 08:06:01 PM
intr-o tara democratica (chiar da ca "unii" o contesta) nu poate exista decat o organizare democratica . pentru cei care nu cunosc sensul sa mai citeasca.
... :o...mai detaliat...ce-ai vrut sa spui?... se poate?

Post by: vom Haus Barder on December 21, 2006, 08:46:01 AM
In Germania, cativa ani, Presedintele de crestere SV fusese Herr Helmut Buss...proprietarul canisei Laerchenhain....pana cand "crudul ADN", a descoperit ca bunicul lui Hoss nu e Nero....
...Herr Buss a fost destituit si ....., daca mai era prins si cu alte cazuri, care demonstrau ca N-A FOST ACCIDENT, ci obicei,...ar fi fost exclus din SV si de la cartea de origine...

Herr Orschler, primvicepresedintele SV, desi AG SV, a inchis pozitiv cazul,fiindca s-a gasit bunicul adevarat Hoss,...a "curentat" in expo Germania linia Hoss...nu si in strainatate...

E vorba de principii si respectarea lor...

Daca "noua" ni se par SUSPECTI parintii, in cateva cazuri, din canisa domnului presedinte cncg....oare dansul.....ar vrea sa ne permita sa facem ADN....pe cheltuiala noastra....pentru a "spulbera " indoielile...si a-si pastra nepatat prestigiul....si functia ?

Eu cu Roland suntem de acord sa "spulberam" minciunile propagate de "unii" cum ca Jacko nu e din Iff.......Iff are ADN EXAMINAT....TOATA LINIA RESUNOSCUTA SV......iar examinarea ADN SV pt Jacko e vreo 200,-eur.....ne descurcam noi....daca acuza e OFICIAL FACUTA DE cncg !

Domnilor presedinti ? Va rog raspuns..."tacerea mieilor" confirma acceptul tacit al acuzelor....asa e pe la noi...prin Ardeal....

Post by: vom Haus Barder on December 22, 2006, 01:51:12 PM
...haideti....VA ROG.......doar 17 pareri.... :'(

N-aveti idee cat de important e.......pentru noi...aia cativa.... :d13 :d11 :d34

Post by: GODRA ATTILA on December 22, 2006, 04:18:10 PM
 Dupa parerea mea ar trebui sa existe un singur club in tara,un club puternic,democrat.Dupa parerea mea,ar trebui ca toti sa se uite in gradina proprie,si nu in gradina vecinului,atunci poate ar sta altfel lucrurile.

Post by: vianu1974 on December 22, 2006, 04:38:46 PM
   Nu ar fi bine sa fie un nou club de CG. Ar fi bine sa se uneasca toate cluburile de CG pentru a fi unul si puternic...nu mai multe.....toate cele locale sa coopereze ! Nu sa fie discutii intre crescatori si cluburi....pana la urma ce ne uneste este dragostea si pasiunea pentru acesti CG.

Post by: vom Haus Barder on December 22, 2006, 08:22:37 PM
Dupa parerea mea ar trebui sa existe un singur club in tara,un club puternic,democrat.Dupa parerea mea,ar trebui ca toti sa se uite in gradina proprie,si nu in gradina vecinului,atunci poate ar sta altfel lucrurile.

Attila, eu personal am incercat sa-mi tin "corect" gradina.....probabil si tu....

Dar pana nu toate "gradinile" ARATA INGRIJIT, SANATOS....s-ar putea ca "mana" din buruienile vecinilor .......sa-mi afecteze gradina.......si-atunci.......le trimit "garda de mediu"....pe cap....
.......9 zile si....UE !!!

Post by: GODRA ATTILA on December 22, 2006, 08:35:36 PM
Dar eu nu m-am referit numai la Liviu Bardar.Ma refeream la toti crescatori.pina nu va fi intelegere,liniste si colaborare intre noi,nu obtinem nimic.Toti gresim pentru ca sintem oameni,dar fiecare invata din propriile greseli.Gradina trebuie ingrijita cum se cuvine si buruienile vecinilor no sa afecteze gradina.Asta stiu ca am prieten gradinar si la anul ma apuc si eu de gradinarit,acum inca invat. ;)

Post by: vom Haus Barder on December 23, 2006, 06:35:05 PM
   Nu ar fi bine sa fie un nou club de CG. Ar fi bine sa se uneasca toate cluburile de CG pentru a fi unul si puternic...nu mai multe.....toate cele locale sa coopereze ! Nu sa fie discutii intre crescatori si cluburi....pana la urma ce ne uneste este dragostea si pasiunea pentru acesti CG.

...asa gandeam si eu la inceput.....acum 7 ANI !...club puternic...cooperare...

Dragostea si pasiunea...ne uneste....doar pe cei ce iubesc si au o pasiune pentru CG.....daca s-ar putea face o selectie adevarata a OAMENILOR....am fi un CLUB, ar fi ideal......din pacate la "pasiune si dragoste" sunt "bagati" si cei ce isi satisfac doar interesele prin CG.......ce bine ar fi sa-si gaseasca alte "mijloace de productie" fara suflet !

S-aveti noroc Dvs., poate, mai mult ca noi, acum...ca sunteti la inceput de drum......si poate va e mai "economic" sa va opriti la CLCG Deva...ce e inainte cu vreo 15 km de Ilia...venind din Simeria...doar daca "dotarea" celor din Ilia e "superioara"....NO COMENT !!!

Post by: vom Haus Barder on December 23, 2006, 06:38:11 PM
Dar eu nu m-am referit numai la Liviu Bardar.Ma refeream la toti crescatori.pina nu va fi intelegere,liniste si colaborare intre noi,nu obtinem nimic.Toti gresim pentru ca sintem oameni,dar fiecare invata din propriile greseli.Gradina trebuie ingrijita cum se cuvine si buruienile vecinilor no sa afecteze gradina.Asta stiu ca am prieten gradinar si la anul ma apuc si eu de gradinarit,acum inca invat. ;)

Attila...liniste, intelegere si colaborare poate exista intre "crescatori" ce impartasesc ACELEASI PRINCIPII....ori la noi, DEMONSTRAT.....NU E CAZUL !

.......in nici un caz n-am crezut ca te-ai referit NUMAI la mine.....cat despre gradinarit...prefer CG !!!

Post by: vom Haus Barder on December 23, 2006, 06:47:20 PM
Attila ...stii ca "Cei ce nu-nvata din propriile greseli, sunt....CONDAMNATI sa le REPETE !!! :lol

Post by: vom Haus Barder on December 23, 2006, 07:12:22 PM
Attila, eu personal am incercat sa-mi tin "corect" gradina.....probabil si tu....

Dar pana nu toate "gradinile" ARATA INGRIJIT, SANATOS....s-ar putea ca "mana" din buruienile vecinilor .......sa-mi afecteze gradina.......si-atunci.......le trimit "garda de mediu"....pe cap....
.......9 zile si....UE !!!

Sa lasam gradinaritul....nu le am !
"Traducerea gradinaritului".......

...Daca  cumpar un pui cu "parinti supercampioni"....si sa mai fie si..."europeni"........si ma trezesc la un moment dat ca "pedigree-ul" ....e FALS GENETIC....

...Daca mi s-a spus ca parintii au test de displazie OK....de unde sa fi stiut ca doar cele SV sunt oficiale....atunci cand plang cu "puiutu"-n brate...

....Ma interesez....pe pedigree e de 5 X Campionul Mondial cutare.....a meritat "puiutu" 400,-eur......mai tarziu aflu ca consangvinizarile multiple si "stranse" pe campionul ala DAU DISPLAZIE...

....Daca puiutu creste si e frumos...as vrea sa-l duc in expozitii...are un an.....iar crescatorul nu mi-a dat pedigree-ul spunand ca dureaza la COR.....BIROCRATIA.( in realitate n-a platit masculul tata sau...sau...sau...)......DAR ma asigura ca "vorbeste el" cu organizatorii si-l POT BAGA in expo.....

...Daca sunt crescator adevarat...si alt "crescator" are un mascul bun ...CE SE POTRIVESTE PERFECT CA LINIE DE SANGE....cu femela mea, platesc monta....si ies...."naspa"....ma ambitionez si repet monta...un cuib...doua.....DOAR ACELEASI LINII LE-A COMBINAT SI NEAMTU CE A SCOS DE 3 X CAMPION MONDIAL !!!
....dar un club romanesc de CG ...face la un moment dat "obligativitatea test ADN"....si vad ca masculul la care am montat "ambitionat" femela.....are alt tata ADN...de pe o linie total incompatibila cu cea a femelei mele.....unde e timpul...unde sunt banii...cine-mi da tineretea femelei inapoi ???

......ar mai fi multe la "gradinarit"...dar vine "mosul"...si trebuie sa fim buni...de fapt...trebuie doar sa murim...in rest, nu TREBUIE...nimic in viata....a mea parere.

Post by: Ariana on December 23, 2006, 11:39:25 PM
o linie total incompatibila cu cea a femelei

intrebare intrebatoare de la o nestiutoare :P  :

cum ne dam seama care linie este compatibila cu cea a unei femele?
Din consangvinizarea care rezulta?
Multumesc!

Post by: vom Haus Barder on December 24, 2006, 10:42:58 AM
Ariana...aici e tare mult de "povestit"....sunt concluziile a sute de ore de "studiu" a marilor crescatori din Germania...
Pe vremea in care aveam o echipa, cineva nu avea altceva de facut, decat sa "studieze"

Din pacate,...sau din fericire, respectivul nu va mai face parte din echipa mea.

Cel mai in masura sa te clarifice ar fi Giovanni....caruia i s-a stricat PC-ul de o saptamana....

Iti dau un exemplu....cel mai bun mascul pe care l-am scos e displazic. Cumparasem femela gestanta...nu era meritul meu monta, ci a unui mare crescator...
"Cineva", din tara, a dus la monta aceeasi femela la alt FIU, dupa tata, ....ce intimplator era in tara, produs de un crescator roman....l-a costat putin monta, dar a repetat...."gandirea neamtului"...

REZULTAT.....castigatorul 9-12 de la CN Arad....ce isi depaseste tatal, fiind un MASCUL DE VIITOR !!!

Iti voi spune dupa sarbatori si ce stiu eu, ....acum, de-abia apuc la voi....ma vaneaza....sotia LB !!!

Post by: vom Haus Barder on January 10, 2007, 01:23:36 PM
As ruga pe cei ce au votat primele 2 optiuni, ca tot s-a terminat cu voturile, sa ma contacteze, daca sunt interesati intr-adevar pe "personal message".....pentru ...."detalii".

Deocamdata am fi 4 decisi....poate din cei 14 (70% din voturi !!!) ....se mai strang cativa......

Post by: vom Haus Barder on January 18, 2007, 04:28:13 PM
Ne-am strans 6 !!!...ajungeau, legal, 3....cred ca trebuie sa ne grabim !!!

Am facut rezervarea  www.schaeferhund.ro, 160 RON......e primul pas.

Post by: VON HAUS BURA on January 18, 2007, 08:50:50 PM
conteaza si pe mine .se poate sa nu ma anunti ?.... mon cher .... :lol1 :lol1 :lol1 :lol1 :lol1

Post by: vom Haus Barder on January 18, 2007, 10:17:20 PM
Te-anuntam pan' sa te "fure" altii.... DOMNU" JIJI"....... :lol1 :lol1 :lol1

....TU VREI ROLUL DE...."RAZBOINIC" ?... ;)......"SA SE FACA LUMINA ?".....

Post by: vom Haus Barder on January 19, 2007, 12:40:48 PM
STIATI CA ...

Conform Art. 29, punct b, statut CNCG, in cazul in care sunteti si membri AChR si CNCG....

NU PUTETI FI EXCLUSI DIN CNCG...daca va inscrieti si in alt club, care , nu are cum sa fie membru FCI pana .......

......nu exista ?????.....deci intre infiintare si "acceptare"....va exista o perioada de timp !

Post by: vom Haus Barder on October 15, 2007, 06:06:15 PM
Dupa ce "apele CNCG" s-au "linistit" pentru urmatorii 5 ani, sunt convins ca tot mai multi aveti nevoie de o alternativa.............

SVR     SE     INFIINTEAZA !!!

Daca cineva are o deosebita placere sa fie printre membrii fondatori, sa ma anunte.....
Oricum e doar o formalitate legala, conducerea va fi votata democratic.....la AG   statutare....
Daca Razvan imi permite , voi propune un statut , pe care sa-l dezbatem impreuna....n-are voie sa aiba greseli, nici macar de ortografie.....

Post by: razvan on October 15, 2007, 06:34:00 PM
Liviu, este democratie, suntem un site independent, nu depindem de nimeni, nu tinem partea nimanui.
Poti propune/dezbate orice ... rugamintea mea este fara atacuri la alte persoane/caini.

Post by: vom Haus Barder on October 15, 2007, 07:20:47 PM
Multumesc, Razvan !
Promit sa ma abtin..........desi e greu cand cineva posteaza ca a primit copia pedigree-ului de la masculul unde a montat, pe care era stampila testului displazic OK in Ungaria, iar altcineva avea pedigree-ul original al masculului pe care nu era nici o stampila....iar eu am avut confirmarea crescatoarei ca masculul "montator" avea displazie grava.... :c24 :c22

Dar asta n-a contat si nu conteaza in CNCG, atat timp cat nimanui nu-i pasa si nimeni nu are dreptul sa constate adevarul.....la SVR va fi altfel, insa..... :)

Post by: vom Haus Barder on October 15, 2007, 07:25:47 PM
Cred ca daca s-ar repeta votul din ianuarie.....si mai multi ar fi pentru un nou club....si sigur nu ma-nsel...

Post by: vom Haus Barder on October 17, 2007, 05:12:09 PM
Ni se alatura crescatorul cu cele mai bune rezultate din Romania......si s-au anuntat inca cateva persoane....serioase.....ma iertati, desi nu mi-au spus ca vor sa ramana secreti pana vom reusi aderarea la WUSV, totusi nu le voi spune numele....inca..... :d29
 :loveyou :c3

Post by: KLIFF on October 17, 2007, 06:32:12 PM
Liviule, te poti baza si pe mine... ca vant din pupa am, dar ma tine pe uscat actualul tip de organizare. Stii ca am lucrat cinstit si riguros la modificarile de statut, iar atunci, la Brasov, chiar am avut senzatia ca fac parte dintr-o echipa care vrea sa construiasca, fara orgolii bolnave, fara ura mascata sau nu si mai ales cu dragoste fata de CG. Sincer, cred ca multi dintre noi nici nu pierd si nici nu castiga prin prisma functionarii schioptate a CNCG-ului, iar la primul impuls ne-ar durea fix in cozorocul palariei daca lucrurile merg prost sau bine la club. Pentru examene de displazie, ADN si educatia prietenilor nostri tot noi investim timp si bani. Mai mult, sentimentul unic pe care il traiesti cand iti adoarme catelul in brate si ofteaza alungand parca toate grijile din lume nu poate fi vamuit de nimeni, nici chiar de CNCG. Simt, si sunt convins ca se intampla si in cazul multora dintre voi, ca acest club nu este familia iubitorilor de CG ci mai degraba asociatia PROPIETARILOR  de CG. Concurenta sportiva din expozitii e inlocuita de ura, de priviri urate, de barfa in gasti organizate in functie de interese.
Daca putem sa facem altfel....eu sunt pregatit. Vreau sa fac parte dintr-o familie, nu dintr-o asociatie patronala.

Post by: vom Haus Barder on October 17, 2007, 06:39:19 PM
Ai incredere, vom reusi......nu conteaza cantitatea ci calitatea ....si la oameni.....si la caini.....

Post by: KLIFF on October 17, 2007, 06:56:07 PM
Ai incredere, vom reusi......nu conteaza cantitatea ci calitatea ....si la oameni.....si la caini.....

N-am nici o urma de indoiala ca asa e. Oamenii puternici nu fac numai ceea ce nu vor sa faca.

Post by: Der Gebrauchshund on October 17, 2007, 08:24:18 PM
Sincer, cred ca multi dintre noi nici nu pierd si nici nu castiga prin prisma functionarii schioptate a CNCG-ului, iar la primul impuls ne-ar durea fix in cozorocul palariei daca lucrurile merg prost sau bine la club. Pentru examene de displazie, ADN si educatia prietenilor nostri tot noi investim timp si bani. Mai mult, sentimentul unic pe care il traiesti cand iti adoarme catelul in brate si ofteaza alungand parca toate grijile din lume nu poate fi vamuit de nimeni, nici chiar de CNCG. Simt, si sunt convins ca se intampla si in cazul multora dintre voi, ca acest club nu este familia iubitorilor de CG ci mai degraba asociatia PROPIETARILOR  de CG. Concurenta sportiva din expozitii e inlocuita de ura, de priviri urate, de barfa in gasti organizate in functie de interese.
:c16 :beer

Post by: vom Haus Barder on October 23, 2007, 04:39:38 PM
Belgia (unde isi are sediul si FCI... :d13 ), Marea Britanie, Irlanda, Ungaria sunt tarile europene care au cate doua cluburi de CG recunoscute de WUSV !!!!
Incurajator, nu ??? ;)

Post by: vom Haus Barder on October 23, 2007, 04:50:24 PM
Statutul AChR nu are nici o restrictionare in ce priveste infiintarea celui de-al doilea club pentru o rasa....
Se poate sa aiba , insa, vreo reglementare.....daca cineva stie unde este, DACA ESTE, il(o) rog sa posteze....

Statutele FCI sunt "stufoase".....n-am gasit nimic referitor la tema de mai sus, dar am citit obiectivele, indatoririle membrilor.......daca te uiti de sus in jos.......FCI....AChR.....CNCG sau te poti uita si .....FCI.....WUSV.......CNCG.........
.................................gasesti multe lucruri interesante..... :d13

Ca daca te uiti de jos in sus........e greu...."te orbeste soarele"...... :)

Post by: vom Haus Barder on October 23, 2007, 05:53:43 PM
In SVR Cluburile Locale vor avea personalitate juridica, vor putea sa-si gestioneze singure fondurile (transparent)
Se pare ca vom renunta la Cluburile Zonale....se complica structura si circulatia informatiei.......baza piramidei o constituie Cluburile Locale.....ele trebuie sa fie puternice si sa activeze.....sediu, teren de antrenament dotat, materiale pentru dresaj, carti de specialitate, computer, imprimanta......membri activi, ce atrag alti membri, oferindu-le locul ideal pentru antrenamentul cainilor, conditia fizica si mentinerea sanatatii oamenilor.........

"Vise"...........2008    .............3 Cluburi Locale...Bucuresti, Arad, Constanta....
                  2009    .............8  Cluburi Locale...Cluj, Baia Mare, Brasov, Timisoara, Craiova...

@Der Gebrauchshund.....abtine-te si nu-mi baga aia cu "dreamer"-ul  .....si chiar daca o amintesti, poti fii sigur ca nu suntem putini, astia ce visam si ne dorim un club functional, nu functii intr-unul nefunctional.....

Post by: vom Haus Barder on October 24, 2007, 11:08:27 AM
Cineva ma intreaba daca nu va fi si mai mult scandal.......parerea mea e ca nu va mai fi scandal deloc !!!
BN , la "off topic" a exprimat destul de clar "curentele" existente....
.
Iubitorii vor putea sa aleaga, la ce club se potriveste mai mult mentalitatea lor in CG .
E relativ simplu.....va avea succes clubul ce poate oferi mai mult membrilor sai.....

In Belgia , citeam ieri, cele 2 cluburi au activitati comune, se inteleg si colaboreaza....
Poate la noi nu va fi cazul, in perioada de inceput, cand doar statul roman recunoaste, prin infiintare noul club.....
Dupa ce SVR va fi recunoscut FCI, sunt convins ca va fi bine pentru Ciobanescul German !!!  :d2

Post by: M_Luiza on November 08, 2007, 12:54:46 AM
si cum stau lucrurile in vederea formarii acestui club... adica in ce stadiu  este proiectul  s a demarat vre o actiune sau deocamdata este doar plan ... sau vis? ....

Post by: vom Haus Barder on November 08, 2007, 11:32:38 AM
Intai este ideea (visul), apoi se face planul ........
Suntem la faza  GANDIM DE 10 X.....si facem o data.......NU INVERS !!!! :)

Post by: M_Luiza on November 08, 2007, 03:01:40 PM
howq dowq   ;D  ;D  ;D  ;D  cu orice pot ajuta...... i m here   
  :c3 :loveyou

Post by: by Blue Eyes on April 05, 2009, 08:32:32 PM
Totusi, SVR exista, va exista?

Post by: crb on April 05, 2009, 09:18:40 PM

ca la radio erevan : nu, nu exista, daaaa cine stie,... :lol

Post by: andrex on May 14, 2009, 02:04:14 PM
Feudalismul, Comunismul, Capitalismul(democratie)---crezi ca este vre-o forma perfecta de conducere?? se abdica 1 si se aplica alta.. asa se "scrie" ISTORIA

Post by: bobo70 on July 07, 2009, 03:55:03 PM
Eu dred ca nu strica 0 alternativa..., opiniile diferite ar trebui sa nu duca la scandal, ci la progres. Sa vedem ce iese... Stie cineva ce s-a mai intamplat de la idee la practica???

Post by: vom Haus Barder on September 06, 2010, 10:27:42 PM
Cred, totusi , ca alta solutie nu exista, decat asta......SVR....

Eu sunt dispus sa incep.
Mai am nevoie de 2 membri pentru a infiinta SVR.
Cine se "inhama" ?
Astept propuneri, daca nu aici, pe p.m.

Daca incepeam de cand am propus, aveam doua sanse.....sa reusim, sau nu.....
Daca n-am inceput, oricum nu s-a reusit nimic.

AVDACES   FORTUNA   JUVAT !!!

Post by: Marcu Vasile on September 06, 2010, 10:56:47 PM
Eu ma inscriu.

Post by: vom Haus Barder on September 06, 2010, 11:04:42 PM
 :d30 S-a spart gheata !!!
Inca un membru e deajuns pentru infiintare, daca suntem mai multi, "atarnam mai greu" :)
Eu voi lipsi pana sambata de pe net. Ganditi-va pana atunci, saptamana viitoare demaram actele.
Sunt, insa, pe mobil 0757 531 741.

GATA, CU CURAJ SI MULT TACT VOM REUSI !

Post by: VON HAUS BURA on September 06, 2010, 11:05:05 PM

Eu sunt dispus sa incep.
Cine se "inhama" ?

daca primiti si din diaspora......vin si eu !!!!!

Post by: vom Haus Barder on September 06, 2010, 11:09:25 PM
YESSSS !!!

Trebuie sa ne trimiti procura, Mihai.
Ai fost de acord acum doi ani, esti si acum.... :d50

Post by: VON HAUS BURA on September 06, 2010, 11:16:57 PM
YESSSS !!!

Trebuie sa ne trimiti procura, Mihai.
Ai fost de acord acum doi ani, esti si acum.... :d50

am sa ti o trimit pe mail.....

Post by: Costin Soare on September 06, 2010, 11:26:48 PM
Membru SV,CNCG si ACHR, de ce nu si SVR ;)

Post by: vom Haus Barder on September 06, 2010, 11:31:37 PM
Sincer, ma asteptam la tine.....
Ti-am urmarit "traiectoria" in CG, il felicit pe Adi ca a stiut sa te plaseze pe directia buna, care nu e alta decat SV...daca vorbim de  :c3
Iaca ne-am facut 4......

Post by: Costin Soare on September 06, 2010, 11:43:41 PM
Sincer, ma asteptam la tine.....
Ti-am urmarit "traiectoria" in CG, il felicit pe Adi ca a stiut sa te plaseze pe directia buna, care nu e alta decat SV...daca vorbim de  :c3
Iaca ne-am facut 4......
;)

Post by: virgil on September 07, 2010, 12:23:17 AM
Masi inscrie si eu in clubul dumneavoastra ca membru,daca ma acceptati .Florin Gataiantu.

Post by: vom Haus Barder on September 07, 2010, 09:44:08 AM
Va atrag atentia ca inceputul e greu , ca orice inceput !
CNCG se va "trezi", va incerca sa-i excluda pe membrii sai care au intrat in noul club.
Nici AChR nu va fi bucuroasa.....
In prima faza, SVR, va fi recunoscut doar de statul roman, ca ONG.
Apoi, depinde de noi.

Sfatul meu sincer e ca pana cand SVR nu va fi recunosct de WUSV, sa va ganditi bine, cei care faceti pasul acum.
As recomanda sa vina cei ce nu au nimic de pierdut.....si cei care isi asuma riscuri calculate

Oricum, intai pregatim Statutul si Regulamentele....apoi se pot inscrie cei ce sunt de acord cu ele.
Suntem 7, dupa ce cititi aceste randuri poate va retrageti din voi....TREI SUNTEM SIGUR....nu mai e cale de intoarcere....

CNCG, de fapt, ar trebui sa fie de acord cu SVR.....vor scapa de cei ce vor mai mult de la  :c3 si vor ramane cu cei ce sunt multumiti asa cum e...
Nu vor mai fi certuri, comentarii..... ;)

Post by: Luna Isola on September 09, 2010, 10:20:41 PM
Nici un club local din Germania si din Ungaria nu au personalitate juridica si din cate stiu eu nicaieri in lume; cluburile locale fac parte din cluburile nationale care au personalitate juridica.Daca infiintati un ONG aveti personalitate juridica pe plan local ceea ce nu garanteaza independenta cluburilor locale. Binele C.G??  FRATILOR !!!!!!! PLATITI-VA COTIZATIILE FACETI-VA CAMPANIE ELECTORALA SI PARTICIPATI LA ALEGERI !!!.Din orice club ati face parte SV., CNCG ,MNJK ,HUNIA , SVR ?...REGULILE SUNT ACELEASI ; sau sa cred ca in noul club sunt invitati cei care au gresit voit sau nu in CNCG? ATUNCI CE FEL DE CLUB AR FI ACESTA ? Eu sunt membra SV . HUNIA ,MNJK ,CNCG cu cotizatia la zi si indiferent din ce club local fac parte cotizatia anuala este trimisa clubului national.Daca voi reusiti sa obtineti personalitate juridica cluburilor locale si sa fiti un club integru aveti in mine un sustinator.

Post by: vom Haus Barder on September 11, 2010, 12:08:39 AM
Nici un club local din Germania si din Ungaria nu au personalitate juridica si din cate stiu eu nicaieri in lume; cluburile locale fac parte din cluburile nationale care au personalitate juridica.Daca infiintati un ONG aveti personalitate juridica pe plan local ceea ce nu garanteaza independenta cluburilor locale.

Independenta manageriala si financiara a cluburilor locale e esentiala. Nu am pregatirea juridica sa va spun forma in care se va realiza, ii las pe cei din domeniu sa o gaseasca.

Binele C.G??  FRATILOR !!!!!!! PLATITI-VA COTIZATIILE FACETI-VA CAMPANIE ELECTORALA SI PARTICIPATI LA ALEGERI !!!.Din orice club ati face parte SV., CNCG ,MNJK ,HUNIA , SVR ?...REGULILE SUNT ACELEASI ;

Intr-un club adevarat, democratic, da, ar fi o varianta....desi ar mai insemna inca doi ani pierduti......
Eu lucrez in constructii din lemn ....e mult mai greu sa renovezi o casa veche, plina de defecte, decat sa faci una noua....
Sa presupunem ca ar veni alegeri democratice, ca ar apare o echipa noua care sa vrea sa faca treaba....
Oare ar prelua "mostenirea" CNCG fara o expertiza contabila ?
Doar daca ar fi inconstienti !
Si daca totul ar fi in  ordine, ar putea sa inceapa noile proiecte........
Personal, raman la varianta SVR.

sau sa cred ca in noul club sunt invitati cei care au gresit voit sau nu in CNCG? ATUNCI CE FEL DE CLUB AR FI ACESTA ?

Oare aveti o lista cu cei care au gresit voit sau nu in CNCG ?
O lista a membrilor exclusi sau sanctionati de CNCG ? Cu motivatia Comisiei de Disciplina ?
Daca da, va rog sa o faceti publica......
Membrii SVR , inainte de inscriere, vor accepta Statutul si Regulamentele...asta inseamna ca sunt constienti ca in momentul in care le incalca, vor suporta sanctiunile acestui club....nu al altuia......

Eu sunt membra SV . HUNIA ,MNJK ,CNCG cu cotizatia la zi si indiferent din ce club local fac parte cotizatia anuala este trimisa clubului national.Daca voi reusiti sa obtineti personalitate juridica cluburilor locale si sa fiti un club integru aveti in mine un sustinator.

Dupa cum va cunosc, am convingerea ca, la un moment dat, veti fi alaturi de noi !

Post by: vom Haus Barder on September 11, 2010, 12:14:06 AM
Faptul ca n-au mai aparut comentarii (in afara de cel de mai sus) in ultimele zile , nu ma mira...."Prietenii stiu de ce "....

Ce ma bucura si ma face sa merg mai departe e interesul sporit .....peste 1300 de vizualizari la topicul SVR in 4 zile !!!
Pentru mine asta inseamna ceva..... :)

Post by: virgil on September 11, 2010, 01:13:30 AM
Buna Liviu am asteptat sa primesc o veste de la tine in legatura cu svr...daca mai ai adresa mea dami un email si o luam ,de acolo....ce mai este nou?am nevoie de un sfat sar putea zilele astea la tm sa fac rost de un puiut CG eu nu sunt in tara ....deja am doi la bloc sunt foarte cuminti in casa afara sunt mai nabadaiosi...daca aduc puiutul la bloc crezi ca se vor intelege cu ceilalti doi ?astept un raspuns numai bine.Florin Gataiantu.

Post by: vom Haus Barder on September 11, 2010, 07:19:41 PM
Rolul unui Club National de Rasa este, in primul rand, sa protejeze aceasta rasa.
Si asta se face prin controlul reproductiei.
Trebuie sa existe in Romania un club de CG care are un Regulament de Crestere.

Conform Regulamentului AChR de Crestere a Cainilor de Rasa, pct.
 d )
In cazul raselor pentru care sunt constituite Cluburi Nationale, dreptul de reproductie va fi obtinut conform regulamentelor de club aprobate de Consiliul Director AChR. ?????

Tot in acest regulament se specifica  anomaliile cainilor ce sunt exclusi de la reproductie .
Temperament necorespunzator, surditate sau cetitate congenitala, buza de iepure, bolta palatina deschisa, malformatii notorii ale maxilarului sau defecte dentare pronuntate, atrofie progresiva a retinei, epilepsie, critorhidie, monorhidie, albinism, displazia soldului sau culoarea robei necorespunzatoare, luxatia de patela, lipsa cozii si talia corespunzatoare .
Orice caine care prezinta, in mod evident, anomalii de ordin fizic sau comportamental nu va putea fi folosit pentru crestere.

g )
In materie de "gestionare" a defectelor ereditare precum displazia de sold sau atrofia progresiva a retinei, cluburile membre AChR , trebuie sa tina o evidenta a cainilor atinsi de aceste maladii, si sa le combata metodic si continuu, informand AChR daca aceasta o va cere. ????

i )
Membrii AChR (asociatii, cluburi) au toata competenta si responsabilitatea in materie de crestere. Aceasta consta in indicatiile si liniile directoare date crescatorilor si controlul procedurilor de crestere practicate de crescatori ??????

Dupa cum vedeti, AChR se bazeaza in protejarea raselor pe Cluburile Nationale.
Dar acestea trebuie sa-si indeplineasca obligatiile asumate fata de rasa si AChR.
Pentru obtinerea dreptului de reproductie la CG sunt necesare calificativele din expozitii .Arbitrii pot depista defectele , nu acorda calificativele , iar cainii nu vor putea reproduce. Regretabil este ca displazia soldului, cotului, mai ales la varste tinere , poate trece neobservata la arbitraj............

Datoria Clubului de Rasa este sa lupte contra displaziei soldului, cotului, boli ce afecteaza mult rasa pe care o iubim.
Si sa nu mai lase sa reproduca caini displazici.
Ori, din pacate, fiindca in tara nu a existat un club de rasa care sa ia masuri, au reprodus si s-au nascut sute, mii de exemplare cu displazie.

Vi se pare, cumva, ca se mai pot astepta inca 20 - 100 de ani pana se vor lua (daca se vor lua) masuri ?

Personal, 2 dintre cainii membri ai familiei mele au fost displazici. Ajunge !

Post by: pepe on September 11, 2010, 09:02:09 PM
 :c27 nu e o idee rea

Post by: vom Haus Barder on September 12, 2010, 10:34:37 PM
"Grupul de initiativa" lucreaza la Statutul si Regulamentele SVR. Toti cei care v-ati exprimat adeziunea, veti fi consultati.
Dupa ce vor fi redactate, acestea vor fi depuse la Secretariatul AChR, in vederea obtinerii avizului preliminar pentru infiintarea noului club de rasa, ca membru AChR.
Daca se obtine avizul, vor trebui 21 de membri fondatori, totul e deschis tuturor fara probleme,actele ONG, Adunarea Generala de Constituire......
Acestia sunt pasii corecti, pe care ii vom urma.

CREDETI CA VOM OBTINE ACEST AVIZ ?

Daca credeti ca nu, va rog sa si argumentati....poate ne scapa ceva ....trebuie sa ne sustinem bine punctul de vedere, de ce consideram ca e necesar al doilea club pentru CG in Romania.....

Post by: VON HAUS BURA on September 13, 2010, 07:38:36 AM
 :d2 :d2 :d2 :d3

Post by: Bogdan on September 13, 2010, 09:11:48 AM
Nu cred ca o sa primiti avizul AChR pentru cel putin un motiv:
- unul dintre scopurile declarate ale SVR este pedigreul de club, iar AChR, cu toate ca pare a respecta regulamentele de club, nu o sa dea  din mana pedigreele pentru rasa aceasta, mai ales acum cand o sa cresca numarul lor datorita acceptarii varietatii cu par lung.

Post by: vom Haus Barder on September 13, 2010, 12:29:40 PM
E un subiect sensibil, dar e unul din obiectivele majore ale SVR. Toate la timpul lor.
Cum in alte tari s-au rezolvat aceste probleme, iar asta e directia logica pentru rasa cea mai numeroasa si cu cei mai multi sustinatori, se va gasi modalitatea in care AChR va accepta pedigreele de club.

Ungaria si inca alte tari , nu doar ca au pedigree de club....ACESTEA SUNT EMISE DE SV.
Asta inseamna ca sunt recunoscute total de SV......si sa nu fie cu suparare pentru cei ce au caini foarte buni dar cu proveniente nerecunoscute partial sau total  de SV......nu vor mai fi nevoiti sa dea vina pe raii de arbitri pentru locurile din coada......vor fi plasati acolo unde e locul si daca vor face cheltuieli de prezentare inafara tarii, nu le vor mai face degeaba.
Asta e marele avantaj.....plus veridicitatea ADN...care e tot importanta.....

Post by: Bogdan on September 13, 2010, 12:57:41 PM
Pentru a ajunge la aceste deziderate o sa fie nevoie de un lant de clinici veterinare care sa acopere toata Romania, si din ce vad eu nu se prea inghesuie nimeni sa investeasca in aceasta directie.

Post by: virgil on September 15, 2010, 01:10:54 AM
Liviu sper ca mai notat si pe mine,de la bun inceput eu cred caci obiectivele acestui SVR sunt excelente pina acum.Eu cred caci mergem in directie buna.O sa iti trimit un email.

Post by: vom Haus Barder on September 19, 2010, 05:48:54 PM
Bogdane, uite cum vad eu lucrurile :

1. Nimic nu se poate realiza peste noapte.
Pedigreele AChR pot sa ramana, n-are nimeni nimic impotriva lor.
COR este singura recunoscuta FCI (conform Regulament COR - AChR).
Este normal si bine ca toti CG nascuti in Romania sa fie inregistrati in Cartea de Origine Romana.

DAR.....
La oameni poti munci si cu liceul si cu 4 clase....dar daca ai terminat o facultate, ai alte pretentii....iar asta o demonstrezi intai prin diploma si apoi prin ceea ce poti in domeniul respectiv.

La fel trebuie sa fie si la caini.
Toti CG primesc pedigree de rasa daca indeplinesc conditiile FCI-AChR.
Dar daca sunt crescatori ce investesc in caini conform cerintelor SV, acestia trebuie recompensati cu pedigree de club, recunoscute de regulamentele SV.
Si vor putea "certifica" pretul mai mare la puii lor....plus avantajul ca vor lupta "de la egal la egal" in expozitiile din strainatate cu toti cainii "acreditati SV"

Sa nu credeti ca SVR va vrea ca de a doua zi de la infiintare sa aplice regulamentele SV.
Adunarea Generala va fi in masura sa stabileasca, gradual, obiectivele.....si atunci, cu acordul membrilor, se pot stabili termenele de la care se considera ca avem potentialul de a respecta cerintele SV.

Exemplu : Dupa decembrie 2011 toti membrii SVR se obliga sa nu monteze caini fara teste HD, ED, ADN....si BH
              Dupa decembrie 2012 ....................................................................IPO 1 si selectie SV...
         Totul trebuie foarte bine gandit, pentru a ne corela cu realitatea romaneasca in CG. Dar trebuie urmarite si realizate obiectivele....

2.  Nu faptul ca exista doar la Iasi un "cabinet SV" ne impiedica sa facem testul displazic.
Daca e vointa si organizare, cu o rulota trasa de un jeep se pot duce 7-8 caini si in Germania, la costuri mici....

3. Am consultat OG 26/2000 referitoare la Asociatii si Fundatii. (ONG)
Daca e bine stipulat in Statut, SVR poate deschide FILIALE (Cluburi Locale) care sunt "entitati cu personalitate juridica", deci nu e atat de complicat nici cu independenta financiara.

E chiar mai simplu si d.p.d.v. contabil.

Nu trebuie stranse acte contabile de la toate cluburile....fiecare are contabilitatea lui prin care raspunde in fata legii.
Astfel fiecare club local va putea sa se gestioneze singur, sa aiba proprii sponsori...pe scurt : SA CREASCA, daca are un bun management local.
Fiindca asta e cel mai important. CL care sa existe, sa aiba activitate in sportul cu cainele, sa-si indrume corect membrii, sa promoveze rasa in teritoriu.

Post by: vom Haus Barder on September 19, 2010, 06:37:11 PM
Bogdane....eu sper din toata inima ca SVR sa gaseasca modul in care sa va atraga, pe cei cu liniile de lucru....
Din cate stiu eu, CNCG nu prea are membri printre voi..... ;)
Ganditi-va ce ar trebui sa va asigure un club care va vrea ca membri.

Post by: vom Haus Barder on September 19, 2010, 06:48:02 PM
Cum totul va decurge normal, in spirit "fair-play", cum isi doreste FCI, vom trece prin "sita" AChR.
De aceea ii rog pe toti cei care ar vrea sa fie membri SVR, IN CAZUL IN CARE CLUBUL VA FI ACCEPTAT CA MEMBRU AChR,
sa-mi trimita un e-mail cu datele personale pentru a intocmi o lista de posibile adeziuni, necesara la AChR.
Vom avea nevoie de minim 21 membri fondatori.       liviu_bardar@yahoo.com

NUME, PRENUME
CNP
DOMICILIU
MEMBRU AChR         DA        NU
MEMBRU CNCG         DA        NU
TEL. MOBIL

Cu cat vom fi mai multi, SVR va fi mai usor de sustinut in fata Consiliului Director AChR.

S. V. R.  -  Clubul Roman de Crestere a Ciobanescului German (ca tot nu exista vreun club de crestere in Romania  ;))

Post by: vom Haus Barder on September 19, 2010, 07:17:07 PM
Sper din toata inima sa gasim o cale de colaborare cu CNCG si la fel de mult sper nu sa ne sustina fata de AChR, dar sa nu se opuna infiintarii SVR.

Ar fi cea mai buna varianta pentru ambele cluburi....sper sa gasim intelegere, ca sustinatori ai aceleasi rase....

Poate AChR ne va da o sansa....nu cred ca i-ar strica un club care sa reuseasca sa stranga membrii pe care CNCG n-a reusit sa-i convinga.....

Post by: vom Haus Barder on September 19, 2010, 10:45:51 PM
Dupa "sapaturi" prin Statutele si Regulamentele, Circularele si Deciziile oficiale, de pe site-uri ale FCI si AChR, va pot da o veste buna :

NICIUNDE NU APARE VREO RESTRICTIE A FCI CATRE MEMBRI SAI (AChR in cazul nostru) IN A AVEA DOAR UN SINGUR CLUB PENTRU O RASA INTR-O TARA.

Si inca o veste buna, referitoare la pedigreele de club....va dau extrasul din Circularele FCI

" 6.   In tarile unde membrii FCI (AChR in cazul nostru) si partenerii contractuali au cluburi de crestere care isi tin propria Carte de Origine, trebuie sa fie clar indicat in pedigree-le lor ca aceste cluburi de crestere sunt membre ale organizatiei canine nationale (AChR in cazul nostru)"

Sper ca va e clar ca daca ne folosim de regulamente, putem obtine pedigree-le de club, in conformitate cu prevederile forului tutelar FCI...... :)

Post by: vom Haus Barder on September 21, 2010, 06:42:13 PM
Nici un club local din Germania si din Ungaria nu au personalitate juridica si din cate stiu eu nicaieri in lume

Nu stiu cum e in Ungaria, nu inteleg limba, dar va pot spune sigur ca in Germania TOATE cluburile locale au personalitate juridica. Probabil au in toata lumea......asa e normal.....

Ce sa fac, daca tot suntem la capitolul STATUT SVR, ma documentez la ai mai mari......incep sa visez si noaptea....nu-i usor sa gasesti forma cea mai buna.......

Post by: Marian Nasta on September 21, 2010, 07:12:40 PM
Acest club va fi "cu circuit deschis" sau se vrea a fi o replica a CNCG-ului? Nu de alta, dar nu as mai suporta alta deceptie.

Post by: vom Haus Barder on September 21, 2010, 07:28:58 PM
Acest club va fi ceea ce vor vrea membrii lui sa fie.....ei sunt cei care vor decide.

Post by: Marian Nasta on September 21, 2010, 07:45:47 PM
Acest club va fi ceea ce vor vrea membrii lui sa fie.....ei sunt cei care vor decide.
In cazul acesta voi adera la principiile SVR.

Post by: vom Haus Barder on September 21, 2010, 07:51:11 PM
Rugamintea mea e ca toti cei 36 care si-au exprimat intentia de a fi membri SVR, in cazul in care clubul va fi acceptat de AChR, sa se gandeasca foarte bine la obiectivele pe care ni le propunem, la ce considera ca trebuie sa cuprinda Statutul si Regulamentele, ca atunci cand ne intalnim sa putem fi operativi.
Asteptam noi adeziuni, in special de la cei ce nu sunt membri ai CNCG.....in prima faza, numarul lor cat mai mare va "atarna cel mai greu" la AChR......

Post by: vom Haus Barder on September 21, 2010, 07:54:22 PM
In cazul acesta voi adera la principiile SVR.

:d30 ....37 ! - astept datele personale solicitate mai sus.

Post by: Marian Nasta on September 21, 2010, 08:10:20 PM
Ti le-am transmis pe PM.

Post by: vom Haus Barder on September 23, 2010, 06:52:56 PM
Ungaria, la o populatie de 10 miloane de locuitori, are in cele 2 cluburi nationale  :c3  membre WUSV un numar de 898 membri...
Romania, cu o populatie de peste 20 milioane de locuitori, are in CNCG 250 membri (conform site WUSV).....iar numarul lor nu cred sa fi crescut in ultimii ani, dimpotriva.......

Cred ca va fi un atu la AChR acest aspect.......CNCG nu a reusit, in 12 ani , sa-si atinga scopul statutar de a promova CG....neputand demonstra cresterea numarului de membri in ultimii ani..... :)

Post by: vom Haus Barder on September 23, 2010, 10:48:59 PM
Conform Raportului COR pe 2009, in Romania s-au nascut 1583 de pui Ciobanesc German (fata de 1554 in 2008) din 314 cuiburi.
Locul 2, la mare distanta, Caucazianul cu 475 de pui.
Cum e posibil ca singurul Club de Rasa sa nu tina propria Carte de Origine, sa colaboreze cu COR AChR ?
Cum ati indrumat cei 1500 de posesori anuali ai unui pui de Ciobanesc German ?
Ce ati facut pentru a-i atrage in club ?

Conform Statutului prin care ati fost acceptati ca membri AChR si WUSV erati obligati sa va ocupati de :

"a. Ghidarea, supravegherea si promovarea cresterii Ciobanescului German....
 h. Trezirea interesului unor cercuri suplimentare ale populatiei pentru Ciobanescul German, precum si pentru cresterea si educarea acestuia"

Vi se pare ca v-ati ocupat indeajuns ?
Vi se pare ca CNCG reprezinta, intr-adevar aceasta rasa la nivel national si interesele ei si ale posesorilor rasei nr. 1 la nivel national si mondial ? Cu nici 100 de membri cotizanti ?

Cred ca suntem extrem de indreptatiti sa vrem mai mult pentru rasa pe care o iubim, de aceea SVR va fi alternativa.

Post by: vom Haus Barder on September 23, 2010, 11:13:49 PM
 :c3 si-ar da in orice moment viata pentru noi....noi il iubim, dar trebuie sa-l si protejam....el depinde , in totalitate de noi....

Si asta o putem face doar intr-un cadru organizat.

Post by: paulapaula13 on September 23, 2010, 11:57:12 PM
Există unul (cadru organizat). Trebuie, doar, ajutat să fie şi foarte eficient. 

Post by: vom Haus Barder on September 24, 2010, 12:08:41 AM
Scuze, trebuia sa spun cadru organizat si legal.
Mult succes, atat timp cat este pentru binele rasei. E democratie, competitia intre cele 2 cluburi poate sa aduca multe lucruri bune !

Post by: Costin Soare on September 24, 2010, 12:23:41 AM
Există unul (cadru organizat). Trebuie, doar, ajutat să fie şi foarte eficient. 
cum ar putea fi ajutat?

Post by: paulapaula13 on September 24, 2010, 10:35:17 AM
cum ar putea fi ajutat?
:
Prin membrii activi ai clubului. Atunci când  :c3 este pasiune şi nu afacere, un om responsabil face tot ceea ce trebuie pentru câinele său: teste pentru displazie, dresaj, prezentare în expoziţii şi toate celelalte. Pe orice club sau organizaţie eu o percep ca o construcţie piramidală. Dacă baza e şubredă nu are cum să fie stabil şi puternic vârful. În vârf sunt cei cu experienţă şi credibilitate. De la cei din vârf se aşteaptă seriozitate şi consecvenţă, baza trebuie să dea dovadă de multă disciplină. Aceste principii generale, cred, sunt valabile şi în cazul CNCG sau altei organizaţii similare. Pe de altă parte, cei din vârful piramidei nu ajung acolo şi se menţin numai prin propria voinţă, ci şi prin susţinerea  unei majorităţi a bazei. Două cluburi pentru  :c3 probabil ar ridica nivelul calitativ prin concurenţă, dar, oare există la noi suficient "material" pentru ca cele două cluburi să fie puternice?

Post by: vom Haus Barder on September 24, 2010, 12:12:31 PM
Sunt perfect de acord cu principiile enuntate si bucuros ca putem lega un dialog constructiv.
Dumneavoastra faceti parte, desigur, din CL Baia Mare care a luat fiinta si exista, are o activitate, un loc de antrenament, un site....si asta fiindca, la nivel local, a existat un bun management si multa pasiune din partea sotilor Boros.
Un alt CL activ, cu viata de club, teren de antrenament, site este Bucuresti.
Si asta prin pasiunea si calitatile unor oameni ca Iulia Leca, Razvan Nicolescu, probabil Bogdan Nitescu si Sorin Dragomir.
La fel stiu ca era si CL Constanta, pe vremea cand era Mihai Bura....nu stiu daca Adi Doros, Nica, ne pot confirma ca acel CL mai are o viata de club reala, acum....
Din cate stiu, la nivel national, nu mai sunt alte CL functionale.

Tot ce s-a realizat, la nivel local si functioneaza, s-a realizat DOAR prin initiativa unor oameni care au reusit sa organizeze si sa atraga oameni in club.

Toate expozitiile de Club sunt organizate si sustinute de membri cu initiativa, care cheltuiesc din propriile buzunare in speranta ca vor veni destui expozanti , sa-si recupereze cheltuielile.....

Examenele de lucru CNCG au loc prin acelasi gen de initiativa.
Unele sunt mediatizate, reusite, iar altele sunt "de casa".....

Prin perseverenta dl. dr. Edmond Stecyk, din Iasi, avem primul cabinet medical PRIVAT care este autorizat SV sa faca HD,ED, ADN.

Toti crescatorii, proprietarii de CG, in functie de pasiune, posibilitati si principii, se lupta individual sa-si pregateasca, expuna si reproduca patrupezii.

Cred ca am reusit sa fac o "radiografie" a vietii CG actuale in Romania.

TOTUL SE INTAMPLA LA NIVEL LOCAL SAU INDIVIDUAL

In ce mod v-a ajutat Clubul National pana acum ?
Nu sunteti de acord, ca un Club National ar fi trebuit sa aiba rezultate mult mai bune daca era functional si isi respecta obiectivele ?
Noi suntem , deja, multi convinsi de acest lucru.....MERITA INCERCAT !!!!

Sunt de acord cu replica ....PRIN MEMBRII ACTIVI AI CLUBULUI....cu completarea...INTR-UN CADRU ORGANIZAT, FUNCTIONAL SI LEGAL, CU RESPECTAREA OBIECTIVELOR SI PROIECTELOR LANSATE SI GESTIONATE LA NIVEL NATIONAL.
Dar cred si ca proverbul "Pestele de la cap se-npute" reprezinta experienta romanilor de secole....

:
Două cluburi pentru  :c3 probabil ar ridica nivelul calitativ prin concurenţă, dar, oare există la noi suficient "material" pentru ca cele două cluburi să fie puternice?

Sincer, chiar daca am lansat proiectul SVR acum 3 ani, motivul pentru care l-am abandonat a fost ca nu eram sigur ca scindarea in 2 cluburi va fi buna pentru CG si am sperat in revenirea CNCG.....dar asta nu s-a intamplat.....deci ramanem pe varianta SVR, nu mai putem astepta, au trecut destui ani degeaba.....

"Material" exista.....mai sus aveti niste date.....in jur de 1500 de pui CG anual....daca vom reusi sa convingem macar 200 dintre proprietari, anual, sa fie membrii SVR, CNCG are libertatea sa-i convinga pe cei 1300 disponibili....cred ca e loc pentru ambele cluburi.... :), care n-ar fi exclus sa fuzioneze, la un moment dat, daca vor ajunge la principii comune.....este si dorinta WUSV pentru tarile unde exista 2 cluburi de rasa..... :)

Post by: bobo70 on September 24, 2010, 12:15:37 PM
 Două cluburi pentru  :c3 probabil ar ridica nivelul calitativ prin concurenţă, dar, oare există la noi suficient "material" pentru ca cele două cluburi să fie puternice?

Pai mie nu-mi pare prea puternic nici cel existent.... Deci de ce nu ar exista inca unul? Poate va reusi mai multe, nu se stie.
Pe mine personal nu m-ar deranja nici trei cluburi nu doua, atata timp cat sunt in concurenta loiala si cauta sa promoveze      :c3.
Fiecare este liber sa aleaga, iar clubul care nu reuseste sa-si atinga telurile va avea singur de suferit, isi va pierde membrii si sustinatorii. Sa lasam sa lucreze un fel de selectie naturala in acest caz......

Post by: vom Haus Barder on September 24, 2010, 12:19:33 PM
@bobo 70....PERFECT DE ACORD !
Si ROMTELECOM isi facea de cap pe piata pana a aparut concurenta.....Beneficiarii concurentei ?
NOI, UTILIZATORII !

Post by: bobo70 on September 24, 2010, 12:35:30 PM
Corect, nu vad care ar fi problema. Daca sunteti suficient de diplomati, nici o opozitie a AChR nu cred sa fie ceva foarte serios...., nu inventeaza nimeni nimic nou, nu vrea nimeni "sa puna coada la pruma"...... Dupa parerea mea este o intreprindere fireasca si normala. In plus nu suntem singura tara cu mai multe cluburi.
Cum spuneam, o selectie naturala este mai sanatoasa cred eu, iar daca vor rezista ambele cluburi cu atat mai bine.
Succes!

Post by: Costin Soare on September 24, 2010, 01:11:57 PM
@paulapaula13
Inteleg ca discutam de o situatie ideala.
Referitor la ceea ce se intampla efectiv acum, lucrurile stau putin diferit si anume:
un om responsabil face tot ceea ce trebuie pentru câinele său: teste pentru displazie, dresaj, prezentare în expoziţii şi toate celelalte
Am facut toate acesta si multe in plus. Cu ce m-au ajutat daca, de exemplu,  in loc sa primesc informari oficiale ca membru al clubului despre examene de munca (fiind direct interesat), aflu de pe forum ca s-au "sustinut" deja aceste examene? La ce imi folosesc daca in competitii ma lupt de la egal la egal cu un caine care are examen de lucru desi nu a iesit in viata lui din curte pentru un antrenament si proprietarul nu a cheltuit nici un leu pentru pregatirea acestuia?
Atunci când  :c3  este pasiune şi nu afacere
Cred ca  :c3 trebuie sa fie intai pasiune si apoi afacere (pentru crescatori). Numai printr-o afacere de succes se pot sustine financiar investitii in acest domeniu din partea lor, investitii care aduc rezultate si care cresc nivelul rasei in cele din urma.
Pe orice club sau organizaţie eu o percep ca o construcţie piramidală. Dacă baza e şubredă nu are cum să fie stabil şi puternic vârful.
Cred ca in cazul  :c3 lucrurile stau putin invers. "Varful" trebuie sa instituie si sa respecte reguli clare de reproducere, crestere, selectie. In acest fel, "baza" devine sanatoasa. Mai mult, tot "varful" trebuie sa creasca interesul pentru rasa, sa popularizeze rasa, sa atraga noi membrii in organizatie si astfel "baza" devine pe langa sanatoasa si puternica
În vârf sunt cei cu experienţă şi credibilitate. De la cei din vârf se aşteaptă seriozitate şi consecvenţă, baza trebuie să dea dovadă de multă disciplină. Aceste principii generale, cred, sunt valabile şi în cazul CNCG sau altei organizaţii similare. Pe de altă parte, cei din vârful piramidei nu ajung acolo şi se menţin numai prin propria voinţă, ci şi prin susţinerea  unei majorităţi a bazei.
Repet, cred ca discutam de o situatie ideala.
Două cluburi pentru  :c3 probabil ar ridica nivelul calitativ prin concurenţă, dar, oare există la noi suficient "material" pentru ca cele două cluburi să fie puternice?
Doua cluburi sigur ar ridica nivelul calitativ prin simplul efect al concurentei. In ceea ce priveste "materialul", avem norocul ca ne referim la rasa cea mai raspundita din Romania, peste 1.500 de pui scosi intr-un an. Este o baza importanta pe care se pot face multe!
If there is a will, there is a way ;)

Post by: paulapaula13 on September 24, 2010, 02:11:17 PM
Dacă aceste CL reuşesc să facă ceva, înţeleg că CNCG n-a împiedicat evoluţia celorlalte. Toţi cei amintiţi de dumneavoastră sunt membrii CNCG. Poticnirea este, ca atare, la bază. O altă structură va reuşi să mobilizeze CL mai mult?

Aş fi desuet să parafrazez şi plagiez celabra replică "Ce facem noi pentru CNCG" şi implicit pentu :c3. O cotizaţie, infimă de multe ori şi de mulţi neachitată, activităţi refuzate din varii motive, desemnarea reprezentanţilor pentru etajele superioare este aportul simplilor membrii ai CNCG. Este de-ajuns? Iar bază şubredă. 

În totdeauna este loc de mai bine. Pentru performanţă ai nevoie de o bază materială serioasă. Există? Va fi într-o altă formă de organizare?

Nu e în intenţia mea de a fi în potriva demersului dumneavoastră. Eu vă urez succes. Ridic doar câteva întrebări, prin care să mă lămuresc şi să ne lămurim unde, de fapt, trebuie "lucrat". Cu stimă. Scuze pentru felul în care am postat.

Post by: vom Haus Barder on September 24, 2010, 02:36:08 PM
 BAZA  MATERIALA  = PROBLEMA REALA, DAR CU SOLUTII !!!

1. Aveti convingerea ca daca CL Baia Mare ar avea personalitate juridica , independenta financiara, clubul ar fi mult mai dezvoltat ? EU DA !!! - asta ar deschide si accesul sponsorilor locali si a altor venituri, ceeace e esential.
Sub indrumarea CN , se pot forma CL puternice, peste tot unde exista suficienti iubitori ai rasei.
Oamenii care sa conduca bine, la nivel local, sunt mai greu de gasit.....dar ei exista peste tot.

2. Chiar credeti ca , daca ar fi interes, nu s-ar gasi sponsori ai Clubului National
Nu cred ca principala sursa de venituri trebuie sa fie cotizatiile....ci un management bun.
Stiati ca ONG sunt sustinute de Statul Roman prin Administratiile Locale ?
Se pot obtine prin primarii sediu si teren de antrenament.
Dar cineva trebuie sa le solicite.

3. Subiect sensibil, dar care poate fi negociat cu AChR
   1500 pedigree  x   50 lei  =  75.000 lei !!! ANUAL !!!!! - din rasa ce-o iubim.....

4. Sa va mai spun ca fiecare ONG poate deschide un SRL ale carui dividente din activitati comerciale se pot varsa in ONG ?
Eu am fost, de exemplu, primul importator legal de Josera....am folosit-o pt. cainii mei.
Cu un management bun, daca s-ar gasi o mancare buna, importata direct si acceptata de membri, fiecare CL ar putea gestiona un mic magazin....profitul realizat de alte societati ar putea deveni venit pentru CL.
La fel ca reprezentanti directi ai unei firme de echipament canin.....

Asta chiar ar fi un vis, dar nu o imposibilitate.....

Post by: paulapaula13 on September 24, 2010, 02:53:16 PM

Trist. Dar, aveţi preşedintele CL. Informaţiile se obţin pe cale ierarhică. Eu aşa procedez. Există, apoi, un calendar care în linii generale se respectă.

Există legi în statul nostru şi prin ele falsul (dovedit) se pedepseşte. Dacă ne lamentam şi doar purtăm discuţii pe forum că se "fură" iar unii se jură că "nu fură" nu realizăm nimic. Mai grav decât ideatic.

Aşa este. Nu mai că, dumneavoastră, eu şi mulţi alţii, din lipsa unei culturi canine în România, ştim că investiţiile nu se recuperează, din păcate. Aflu că anumiţi "crescători" întreabă potenţialii cumpărători cum vor puii, cu pedigrii sau fără, se poate oricum, preţul diferă şi nu merită pentru "hârtii fără valoare" să dea bani mult mai mulţi. Nu sunt cei din conducerea CNCG ci noi, aştia de jos. Deci?

Regulile există. Trebuiesc doar aplicate, poate regândite. Când aderi la un club, oricare ar fi el, nu impui tu regulile. Acel club, însă, va avea în aşa fel stipulate regulile, încât să atragă elite. Unde suntem noi? Atragerea elitelor sau a cât mai mulţi? Cu stimă.

Post by: Costin Soare on September 24, 2010, 02:59:10 PM
Regulile există. Trebuiesc doar aplicate, poate regândite. Când aderi la un club, oricare ar fi el, nu impui tu regulile. Acel club, însă, va avea în aşa fel stipulate regulile, încât să atragă elite. Unde suntem noi? Atragerea elitelor sau a cât mai mulţi? Cu stimă.
:c21

Post by: vom Haus Barder on September 24, 2010, 02:59:40 PM
Cand eu va spun ca PESTE TOT sunt oamenii cu care se poate realiza mai mult..... ;)

Post by: paulapaula13 on September 24, 2010, 03:19:02 PM
Toate cele stipulate de dumneavoastră sau discutat în cadrul CL Baia Mare. Există intenţia ca CL să obţină personalitate juridică şi apoi toate cele ce decurg din acest statut. Dar trebuie cineva să facă demersurile şi nu de undeva de sus. Nu ştiu dacă se pot realiza în condiţiile legilor actuale.

Cu permisiunea dumneavoastră vreau să fac o corecţie. Preţul de 50 lei al unui pedigreu nu înseamnă neapărat venit. Presupune acoperirea unor costuri, inclusiv microcipul pentru fiecare căţeluş care procurat înafara CNCG sau AChR, prin cabinete veterinare costă cam tot 50 lei.

Post by: vom Haus Barder on September 24, 2010, 03:41:37 PM
ATENTIE MARE !!!
Conform Statut CNCG,
Art. 9. Pozitia CL fata de CNCG
2. CL nu au personalitate juridica. !!!

Fara o schimbare a Statutului, veti ajunge inafara lui....deci fara demersuri "de sus"...."josul" nu misca-n front....
Poate , doar, daca intentionati sa treceti cu CL la SVR....unde personalitatea juridica a CL va apare in Statut.....AVETI GRIJA !!!

Daca cei 75000 lei din pedigree, anual, nu aduc profit AChR (ma indoiesc !), chiar ca nu vad de ce nu ar accepta pedigree-le de club......

Post by: paulapaula13 on September 24, 2010, 04:20:27 PM
Acest lucru l-am spus şi eu. În baza legilor şi Regulamentelor actuale e greu de realizat.
În privinţa celorlalte, eu sunt doar un simplu membru, nu vorbesc în numele clubului ci doar al meu personal. Mai mult de un vot şi nu sfat nu am altă putere de decizie în cadrul CL ;).

Post by: vom Haus Barder on September 24, 2010, 04:44:39 PM
În baza legilor şi Regulamentelor actuale e greu de realizat.

In baza Regulamentelor CNCG actuale e imposibil. Legislatia tarii,insa, o permite.....

Post by: paulapaula13 on September 24, 2010, 05:52:51 PM
Cu respect, Cap. XI. Art.56 din Statutul CNCG stipulează "Schimbări de regulament /Schimbările de regulament pot fi decise numai de către AG, cu o majoritate de două treimi". Cine este AG? Conform aceluiaşi Statut Cap. IX, Art. 37, aliniatul 2. "Adunarea Generală se compune din: a. Comitetul de conducere; b. Câte un delegat de la fiecare CL; c. Delegaţi aleşi de cluburile zonale". Deci, se poate, greu dar nu imposibil.

Post by: vom Haus Barder on September 24, 2010, 06:02:03 PM
Nu va contrazic....eu am spus ACTUALE.....ce stipuleaza clar "CL nu au personalitate juridica"
Asta e posibil , conform Statutului.....dupa ce totul s-ar intampla in CNCG(desi mi-e extrem de greu sa cred), ar trebui si acordul de schimbare de Regulament din partea AChR.....si mentiunea la Judecatoria unde-si are sediul CNCG, care se inregistreaza la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor....doar ce este acolo e valabil si legal.....

MULT SUCCES IN ACEASTA INCERCARE !!!

Post by: vom Haus Barder on September 26, 2010, 12:46:15 PM
AChR , Asociatia Chinologica Romana, membru FCI este o ONG, cu personalitate juridica.
Are ca membri Asociatiile Chinologice Teritoriale, Cluburile nationale de rasa si Cluburile de dresaj.
Toate Asociatiile Chinologice Teritoriale, sunt, la randul lor ONG, avand personalitate juridica.
AChR, asociatia nationala, nu poate avea ca membri persoane fizice. Membrii se pot inscrie doar la Asociatiilor Teritoriale.
In functie de numarul de membri pe care il au, asociatiile din teritoriu cotizeaza anual la asociatia nationala.

Desi SV Germania, Austria, etc. au CL persoane juridice, ONG-uri, ele colecteaza direct cotizatiile membrilor, la Clubul National.

Personal mi se pare mai simplu, eficient, modelul AChR.  CL sa foloseasca banii din inscrierile, cotizatiile membrilor si proportional cu numarul acestora, sa aiba o cota anuala, stabilita de AG, pe care sa o vireze Clubului National.

Voi ce parere aveti ?

Post by: KLIFF on September 26, 2010, 01:08:53 PM
AChR , Asociatia Chinologica Romana, membru FCI este o ONG, cu personalitate juridica.
Are ca membri Asociatiile Chinologice Teritoriale, Cluburile nationale de rasa si Cluburile de dresaj.
Toate Asociatiile Chinologice Teritoriale, sunt, la randul lor ONG, avand personalitate juridica.
AChR, asociatia nationala, nu poate avea ca membri persoane fizice. Membrii se pot inscrie doar la Asociatiilor Teritoriale.
In functie de numarul de membri pe care il au, asociatiile din teritoriu cotizeaza anual la asociatia nationala.

Desi SV Germania, Austria, etc. au CL persoane juridice, ONG-uri, ele colecteaza direct cotizatiile membrilor, la Clubul National.

Personal mi se pare mai simplu, eficient, modelul AChR.  CL sa foloseasca banii din inscrierile, cotizatiile membrilor si proportional cu numarul acestora, sa aiba o cota anuala, stabilita de AG, pe care sa o vireze Clubului National.

Voi ce parere aveti ?

Sa nu patim ce a patit CNCG. A fost copiat un model de statut si nu s-a acordat minima atentie adaptarii la realitatile romanesti. Si acum astept sa primesc revista CNCG, dar acest ONG n-are bani nici pentru plata obligatiilor catre WUSV.

Dupa parerea mea, Cluburile Locale pot avea personalitate juridica dupa ce numarul membrilor este mai mare de 100, astfel incat sa nu le fie imposibil sa-si sustina cheltuielile cu contabilitatea, chiria, materiale, etc. Daca numarul membrilor unui  CL este, spre exemplu, 20, atunci veniturile sunt mai mici decat cheltuiala cu contabilitatea, deci nu se justifica impunerea unui astfel de model de organizare. Daca statutul prevede, insa, ca un CL poate avea personalitate juridica, cu conditia de a achita anual suma x catre organizatia centrala, atunci e problema conducerii acelui club cum se organizeaza pentru a plati toate darile si pentru a sustine echilibrul financiar al organizatiei locale.
Sustin ca e mai bine sa existe flexibilitate in organizare si rigoare in selectie decat invers.

Post by: vom Haus Barder on September 26, 2010, 01:20:57 PM
CONCLUZIA ?
Doar  o colaborare atenta a celor care vor sa se implice (si trebuie sa fie cat mai multi, ca marja de eroare sa fie cat mai mica), poate duce la forma Statutului si Regulamentelor SVR, cea mai adecvata realitatilor romanesti. :)

Post by: vom Haus Barder on September 27, 2010, 03:09:01 PM
Raman la parerea ca CL nu trebuie conditionat, sa poata fi persoana juridica, de un numar exact de membri.
Comitetul de Conducere al CL , trebuie sa decida acest lucru. Ei trebuie lasati sa-si administreze "propria ograda".
Daca ei considera ca stiu sa se administreze singuri si sa-si acopere cheltuielile, trebuie sa li se dea posibilitatea sa o faca.
Iar cotizatia CL catre SVR national, trebuie sa fie in functie de numarul de membri.
Nu poate fi aceeasi pentru un club cu 20 si altul cu 150 de membri.

Post by: vom Haus Barder on September 28, 2010, 10:47:36 AM
 Criticile mele la adresa CNCG au fost, dintotdeauna, in speranta ca acest club sa se "trezeasca" , cei care il conduc sa constientizeze ca au obligatia, in fata membrilor, sa faca mai mult.
De multe ori si asta am pus-o la indoiala, am scris-o si pe forum......poate ca e bine si asa, din moment ce lumea e multumita.

De aceea consider ca SVR trebuie sa reuneasca DOAR membrii ce vor sa adere la principiile SV.
Chiar daca numarul lor este mic, el este in crestere.
Chiar daca vom creste incet, cresterea noastra va fi pe baze sanatoase.

Astfel va fi deschisa competitia celor 2 cluburi, iar asta va fi ,doar, pentru binele Ciobanescului German.
Indiferent din ce club vom face parte, pasiunea este comuna. Doar principiile difera. Daca vom fi suficient de inteligenti si vom lasa orgoliile deoparte, am convingerea ca vom putea intrepinde actiuni si programe comune.

De aceea , sper, ca vom fi corect intelesi si de CNCG si de AChR.

Post by: vom Haus Barder on September 28, 2010, 02:07:42 PM
Domnule presedinte Sorin Dragomir ! Vad ca sunteti "on-line" !

Dati si o privire pe aici ?
As fi tare incantat (cred ca si ceilalti useri) sa intram in dialog pe acest topic.
Desi sunt alte subiecte ce trebuie clarificate inainte.

Luati-le pe rand, avem rabdare.... ;)

Post by: vom Haus Barder on September 29, 2010, 09:56:18 PM
Va atasez documentul trimis membrilor Consiliului Director AChR si dl. presedinte CNCG, referitor la :

Intentia de Infiintare a Clubului National de Rasa -  S. V. R.

Post by: Costin Soare on September 29, 2010, 11:37:54 PM
Va atasez documentul trimis membrilor Consiliului Director AChR si dl. presedinte CNCG, referitor la :
Intentia de Infiintare a Clubului National de Rasa -  S. V. R.
:d2 :c16

Post by: vom Haus Barder on September 29, 2010, 11:58:18 PM
ZARURILE AU FOST ARUNCATE !
Nu mai exista drum de intoarcere.
Ne asteapta un hop greu - acceptarea ca membru AChR, pe care am convingerea ca, mai devreme sau mai tarziu, il vom trece.

Post by: VON HAUS BURA on September 30, 2010, 07:11:22 AM
Ne asteapta un hop greu - acceptarea ca membru AChR, pe care am convingerea ca, mai devreme sau mai tarziu, il vom trece.

bravoo ! Liviu !

Post by: vom Haus Barder on September 30, 2010, 07:19:57 AM
Multumesc Mihai, Costin !
Spor la treaba la variantele si ideile voastre referitoare la Statut si Regulamente !

Viitorul S.V.R. depinde in mare masura de felul in care acestea vor arata.
Ele sunt TEMELIA buna pe care putem cladi incet si sigur.
Asta e urmatorul pas greu, sa ajungem la forma cea mai buna a lor, dupa care sa le depunem la Secretariatul AChR.

Sustin ca e mai bine sa existe flexibilitate in organizare si rigoare in selectie decat invers.

Cred ca asta trebuie sa devina un principiu SVR, o "piatra din TEMELIE", Adi....

Post by: Marian Nasta on September 30, 2010, 08:20:47 AM
Felicitari Liviu pentru primul pas! Felicitari initiatorilor acestui proiect si mult succes in demersurile viitoare!
O mai veche idee, impletita cu dragostea fata de  :c3, dragoste ajunsa deseori la fanatism, incepe sa capete contur. Asteptam "cu sufletul la gura" decizia ACHr.

Post by: vom Haus Barder on September 30, 2010, 08:36:13 AM
Va ramane singurul document pe care l-am redactat si semnat singur, concluzionand ideile discutate....Nr. SVR 01/29.09.2010
Eram dator, fata de voi, sa trec la fapte.
De-acum, tot ce va intreprinde SVR, va fi DOAR prin decizia majoritatii echipei ce-l formeaza.

SPOR LA TREABA !

Post by: Marian Nasta on September 30, 2010, 08:52:27 AM
Va ramane singurul document pe care l-am redactat si semnat singur, concluzionand ideile discutate....Nr. SVR 01/29.09.2010
Eram dator, fata de voi, sa trec la fapte.
De-acum, tot ce va intreprinde SVR, va fi DOAR prin decizia majoritatii echipei ce-l formeaza.

SPOR LA TREABA !

Si totusi, nu cred ca l-ai redactat singur.....
In memoria lui Cezar, pentru marea lui pasiune, Ciobanescul German....cred ca a sosit momentul ca visele noastre comune sa prinda viata.....

Post by: vom Haus Barder on September 30, 2010, 09:06:54 AM
Da...... :'(

EL ar fi meritat sa fie Presedintele SVR.
Il voi propune ca Presedinte de Onoare.

Post by: vom Haus Barder on September 30, 2010, 01:17:19 PM
CNCG se va "trezi", va incerca sa-i excluda pe membrii sai care au intrat in noul club.

Conform "programului", iata-ne ajunsi si la acest punct.....in urma trimiterii, oficiale , a intentiei de infiintare SVR, membrilor Consiliului Director AChR si d-lui Sorin Dragomir.......
Incepand de azi, vor incepe "represaliile" impotriva celor ce au vrut (vor) sa se inscrie pe

LISTA CELOR CE INTENTIONEAZA SA FACA PARTE DIN SVR, DOAR IN CAZUL ACCEPTARII CLUBULUI CA MEMBRU AChR,
FIIND MEMBRI CNCG !!!
Va incepe incercarea de denigrare a proiectului SVR, a mea personala......(asta pe privat, individual  ;))

Inca sper in buna intelegere intre clubul existent si SVR, dar trebuie sa va avertizez....

Conducerea CNCG va invoca Statutul ,
Cap.XII, Sanctiuni ale CNCG ; Art.4.Motive de excludere.

"3. Atitudini opozabile intereselor clubului..."

Si desi  la  Cap. VI Obtinerea si pierderea parteneriatului,  Art.29 Taierea de pe lista a membrilor.
se stipuleaza clar,

"b. Membrii care apartin EXCLUSIV unei uniuni (organizatii) chinologice care nu este membra a AChR sau a FCI, sau care nu sunt agreate de aceasta, vor fi taiati de pe lista membrilor, daca se face cunoscuta o astfel de apartenenta."

Ori SVR Nu este INCA o uniune (organizatie) chinologica.....

Se va cauta, insa, alt motiv, poate "conflictul de interese".......

Oricum, nu exista o lista a celor ce v-ati exprimat intentia, (nici fara, nici cu semnatura voastra), depusa la AChR sau altundeva.

Nici macar Circulara AChR nr. 3/13.02.2009 si nr. 1/10.01.2003, referitoare la infiintarea cluburilor de rasa nu prevede depunerea vreunei liste cu adeziuni, in prima faza, ci doar depuneriea cererii de aderare la AChR, a proiectelor de Statut si a Regulamentelor.
Acestea vor fi depuse de "Grupul de initiativa SVR"......

Faptul ca v-ati exprimat pareri pro fata de proiectul SVR, pe un forum privat, nu indreptateste pe nimeni sa va excluda din CNCG.(doar daca chiar va doriti, asta).....traim, totusi, intr-un stat de drept, democratic, unde dreptul de asociere este garantat prin Constitutie........desi, dupa cum veti vedea, e mai greu in chinologie, ca oriunde..... 8)

Post by: vom Haus Barder on September 30, 2010, 04:44:07 PM
Onoarea de a-l avea pe topic pe dl. Sorin Dragomir !
Incepem un dialog constructiv, Sorine ?

....sau vrei sa vezi, doar, pe cine "tragi de urechi"...  ;D

Post by: vom Haus Barder on September 30, 2010, 07:29:12 PM
Apropos, ca mi-am amintit.........referitor la pronuntie S.V.R.
Multi il pronunta  [SE VE RE] ....suna ca un model de tractor..... :(

Haideti sa-l pronuntam corect, sa dea bine la nemti... ;)  S. V. R. =   [ ES  FAU  ER]

Post by: vom Haus Barder on October 01, 2010, 07:11:13 AM
"Idealism, demagogie....ceva imposibil de realizat, cu septelul CG actual, si "realitatile" tarii...".....

Dupa cum cunosc "politica", asta e, probabil, ce vrea sa se "insufle" in acest moment.....

In Romania, pana in prezent, nimeni, dar nimeni, nu a respectat intru totul si INTOTDEAUNA, Regulamentele SV in ce priveste reproductia CG.
Este un ideal pe care multi crescatori adevarati il au si incearca, in timp, sa se apropie de el.
Cei mai multi, inmultitorii, nici macar nu isi propun asta...."e foarte bine asa, daca nu e obligatoriu altfel..."

Daca , insa, un club national a aderat la WUSV, inseamna ca e obligat sa-i respecte Statutul si obiectivele.
Obiectivul principal WUSV , este generalizarea aplicari Regulamentelor SV in toate cluburile, la nivel mondial.

Asta nu inseamna ca OBLIGA cluburile membre sa il aplice, dar aceste cluburi au OBLIGATIA sa incerce , in timp, sa atinga acest obiectiv.

AChR nu poate obliga CNCG, clubul actual de CG, sa aplice vreun program, pe etape bine gandite, privind reproducerea CG.
TOTUL ramane la LATITUDINEA clubului national de rasa !

Dar stipuleaza CLAR, in Regulamentul de crestere .....la rasele la care NU exista un club national, se aplica acest regulament general.....2 "excelent" la masculi si 2 "foarte bine" la femele, plus restrictiile de varsta.
La rasele care AU un club national, reproductia se face conform Regulamentelor de Crestere si Selectie, aprobate de AChR, ale acestor cluburi.....
SUB NICI O FORMA, nu e responsabil AChR, de faptul ca CNCG nu a impus, in 12 ani, nici o restrictie.....era DATORIA clubului, fata de AChR, WUSV ,  :c3  si adevaratii iubitori ai acestei rase.....

Nu apararea "drepturilor inmultitorilor" poate ramane OBIECTIVUL PRINCIPAL al clubului de rasa in Romania....
Riscam sa ramanem singura tara din Europa care n-a facut nimic, in plus, pentru CG, in afara Regulamentelor de Crestere multirasa.
Daca se considera ca CG, un caine UTILITAR, poate sa-si pastreze aceasta calitate, reproducandu-se ca si Pekinezul, asta e cu totul altceva........ :)

Post by: vom Haus Barder on October 01, 2010, 08:05:57 AM
Stiu ca pentru marea majoritate, impunerea TREPTATA de restrictii in reproducerea CG , este vazuta doar prin prisma costurilor ce vor apare....
Dar, totusi, daca nu am ramas ca tara la statutul Cubei si Coreei de Nord, trebuie sa acceptam ca si la Ciobanesc German, nu putem ramane ultimii in Europa in a proteja sanatatea si calitatile de lucru ale acestui caine.

Post by: vom Haus Barder on October 03, 2010, 01:45:18 PM
As vrea sa va aduc in atentie cateva aspecte legate de DCR (Dobermann Club Romania)).
Rasa nu e in TOP TEN, in functie de nr. de pui inregistrati in tara.
Daca in 2009 s-au nascut 1583 de CG, dobermann-i, doar 97.....ei au realizat, probabil....calitatea, in favoarea cantitatii...

Daca intrati pe  www.dobermann-club.ro  , veti vedea  :

"Conducerea DCR a stabilit introducerea in Romania a Testului de Aptitudini pentru Reproductie acceptat in Europa dupa modelul german.
Tinandu-se cont de nivelul general de instruire din tara, de posibilitati, precum si timpul necesar pentru pregatirea crescatorilor, clubul intentioneaza introducerea Testului de Aptitudine pentru Reproductie in mod treptat, adoptand Testul National de Aptitudine pentru Reproductie "

Conditii de participare la TNAR :
- pedigree
- rezultatul displaziei de sold
- examen BH sustinut.

Asta se intampla in ROMANIA.
Un club al unei rase germane Dobermann, ce a trecut la treaba, preluand modelul german de reproductie . Obiectiv la care vrea sa ajunga treptat, pe faze........

Este EXACT ce isi propune S. V. R. la rasa germana Ciobanesc Gerrman, sa ajunga la Regulamentele WUSV (SV) treptat, pe faze....

Am vrut , doar, sa va dau un argument in plus .....DACA SE VREA, SE POATE !!!

Post by: vom Haus Barder on October 03, 2010, 03:58:15 PM
Suntem la faza la care CNCG realizeaza ca , mai mult decat sa-si "dojeneasca" membrii ce se "uita" spre S.V.R., nu-i poate constrange cu altceva....doar nu vrea sa-i piarda.... :)

Post by: vom Haus Barder on October 05, 2010, 10:12:52 PM
Se pare ca numarul celor ce vor sa intre in S.V.R. depaseste, deja, numarul membrilor CNCG platitori, cu cotizatia la zi....
Sincer, asta nu ma bucura, ci ma face sa regret ca n-am continuat acest proiect acum 3 ani....alti 3 ani pierduti ....
Trebuie, insa, sa ne concentram pe viitor !

Post by: Costin Soare on October 05, 2010, 11:08:46 PM
Se pare ca numarul celor ce vor sa intre in S.V.R. depaseste, deja, numarul membrilor CNCG platitori, cu cotizatia la zi....
:d2 :c16

Post by: vom Haus Barder on October 05, 2010, 11:17:19 PM
Haideti sa vedem si efectele pozitive, asupra echipei om - caine, daca treptat, se vor impune restrictii in reproducere...
Sa spunem, primul pas, BH....
E criza, bani putini.....cum sa platim sa facem BH....

Dar daca in orasul in care sunteti va exista un CL S.V.R. care va avea un teren de antrenament, oare nu veti fi motivati sa mergeti sa lucrati singuri cu cainele vostru ?
Si "hranindu-va pasiunea, nu veti fi mai ....fericiti "?  (citat din Ariana)

Post by: vom Haus Barder on October 05, 2010, 11:29:47 PM
In SVR Cluburile Locale vor avea personalitate juridica, vor putea sa-si gestioneze singure fondurile (transparent)
Se pare ca vom renunta la Cluburile Zonale....se complica structura si circulatia informatiei.......baza piramidei o constituie Cluburile Locale.....ele trebuie sa fie puternice si sa activeze.....sediu, teren de antrenament dotat, materiale pentru dresaj, carti de specialitate, computer, imprimanta......membri activi, ce atrag alti membri, oferindu-le locul ideal pentru antrenamentul cainilor, conditia fizica si mentinerea sanatatii oamenilor.........

"Vise"...........2008    .............3 Cluburi Locale...Bucuresti, Arad, Constanta....
                  2009    .............8  Cluburi Locale...Cluj, Baia Mare, Brasov, Timisoara, Craiova...

@Der Gebrauchshund.....abtine-te si nu-mi baga aia cu "dreamer"-ul  .....si chiar daca o amintesti, poti fii sigur ca nu suntem putini, astia ce visam si ne dorim un club functional, nu functii intr-unul nefunctional.....

Cred ca putem transforma "visele" in OBIECTIVE....

2011...........minim 4 Cluburi locale FUNCTIONALE
2012...........minim 10 Cluburi locale FUNCTIONALE

Nu va ganditi ca sunt atat de greu de realizat, comparand cu CNCG care are, dupa 12 ani, doar 2....Baia Mare si Bucuresti.....
Nu trebuie sa facem din asta un reper ...

Daca acum, inainte de infiintare, avem sustinatori S.V.R. in
Bucuresti, Constanta, Craiova, Arad, Timisoara, Satu Mare , Baia Mare, Brasov, Sibiu, Deva.....chiar credeti ca obiectivele sunt prea optimiste ?

Post by: vom Haus Barder on October 06, 2010, 09:13:09 PM
Am rugamintea ca cei care au fost sanctionati pentru abateri grave de la Regulamentele FCI sau SV, sau au fost acuzati oficial pentru acest gen de abateri si inca nu s-a incheiat procedura, nestiindu-se, inca, daca si-au demonstrat nevinovatia sau nu, sa se abtina de la adeziunea la S.V.R.
Oricum, daca vom primi acceptul AChR, le vom prezenta lista cu cei ce vor sa adere, pentru a face o verificare daca cineva de pe lista are sanctiuni majore FCI.

Avem nevoie de oameni cu "cazier chinologic" curat, pentru a putea cladi un club adevarat.

Post by: paulapaula13 on October 06, 2010, 09:31:58 PM
Un pas important ;).

Post by: KLIFF on October 06, 2010, 09:33:12 PM
Am rugamintea ca cei care au fost sanctionati pentru abateri grave de la Regulamentele FCI sau SV, sau au fost acuzati oficial pentru acest gen de abateri si inca nu s-a incheiat procedura, nestiindu-se, inca, daca si-au demonstrat nevinovatia sau nu, sa se abtina de la adeziunea la S.V.R.
Oricum, daca vom primi acceptul AChR, le vom prezenta lista cu cei ce vor sa adere, pentru a face o verificare daca cineva de pe lista are sanctiuni majore FCI.

Avem nevoie de oameni cu "cazier chinologic" curat, pentru a putea cladi un club adevarat.

1. Principiul enuntat e corect, cu un amendament. Nimeni nu trebuie sa-si demonstreze nevinovatia. Sarcina probatoriului este exclusiv a celui care formuleaza acuzatiile.

2. Din discutiile diverse, din ultima vreme, pot concluziona ca intrebarea ta: sunteti de acord cu infiintarea unui nou club de CG? este incorect aleasa. S-ar potrivi, mai degraba: cine este impotriva? E mai usor de numarat!! :)

Post by: vom Haus Barder on October 06, 2010, 09:52:48 PM
1. Principiul enuntat e corect, cu un amendament. Nimeni nu trebuie sa-si demonstreze nevinovatia. Sarcina probatoriului este exclusiv a celui care formuleaza acuzatiile.

2. Din discutiile diverse, din ultima vreme, pot concluziona ca intrebarea ta: sunteti de acord cu infiintarea unui nou club de CG? este incorect aleasa. S-ar potrivi, mai degraba: cine este impotriva? E mai usor de numarat!! :)

1. Nu sunt specializat in domeniu, dar.....unde exista ACUZARE, normal e sa apara si APARARE....primii probeaza vinovatia, ceilalti nevinovatia.....

2. Daca puneam intrebarea asa, credea lumea ca vrem sa facem Clubul Celor Ce Nu Vor al Doilea Club CG... :lol1

Post by: vom Haus Barder on October 06, 2010, 09:55:35 PM
Un pas important ;).

Nu ne permitem sa facem pasi gresiti.... daca vrem sa ne crestem sansele de reusita.

Post by: vom Haus Barder on October 14, 2010, 09:21:41 AM
Mie mi-a placut mult imaginea asta...mi se pare foarte semnificativa.

Cainele devotat omului , in prim plan si omul  mai in umbra....un club PENTRU  :c3, format din oameni uniti de o pasiune comuna................S. V. R.

As propune imaginea ca emblematica pentru club, bineinteles cu prelucrarile necesare.
Avem acordul proprietarului imaginii, nu-i furata de pe net.... ;)

Post by: KLIFF on October 22, 2010, 11:22:29 PM
Scrisoare deschisă

Conducerea CNCG nu a ieşit din comă. E doar, ca Cidul în ultima bătălie, un trup îmbălsămat, aratat din când în când în fruntea armatei de ciobăneşti germani pentru păstrarea aparenţei că e condusă.
Oricât de ameninţătoare ar părea o astfel de prezenţă are un mare cusur: nu gândeşte.
Am avut naivitaţi, rabdare suficientă, dar încercările mele, ca şi ale altora ca mine, de a trezi la realitate un grup de oameni lipiţi de funcţiile din care îşi hrănesc stima de sine au fost ignorate de fiecare dată.
Dacă iniţiativele constructive, manifestate strict în interiorul organizaţiei, au fost interpretate ca atacuri personale, aceasta este o dovadă suplimentară că suscrisul cusur nu este o invenţie. Şi ce e de făcut, şi-au zis, când cineva strică liniştea de la nivelul cocoţatelor fotolii: să-i închidem gura!
În faţa acestei decizii pripite, domnilor din conducerea CNCG, am să ridic mănuşa, aruncată cu convingerea că nu îndrăzneşte nimeni să răpunda acestei provocări. Şi pentru o corectă cunoaştere a punctului de plecare în această confruntare, mă pot gândi ce mai fac conducătorii CNCG:

1.   evită controlul fiscal prin refuzul de a depune toate bilanţurile contabile
2.   refuză organizarea Adunărilor Generale în termeni statutari
3.   inventează acte adiţionale la statut şi regulamente pentru promovarea intereselor personale în diferite competiţii
4.   uită sau întârzie să plătească taxele către AchR, SV, WUSV
5.   acceptă cu seninătate încălcarea regulamentelor
6.   refuză punerea în practică a regulamentului de selecţie pentru atribuirea dreptului de reproducţie conform caracteristicii de rasă (utilitară)
7.   refuză să răspundă întrebărilor şi solicitărilor diverse adresate de membri
8.   refuză să transmită înştiinţările de plată pentru încasarea taxelor de la membri, dar se plâng că nu au încasări
9.   refuză să predea chitanţiere cluburilor locale şi au pretenţia să se încaseze cotizaţiile şi să atragă noi membri plătitori
10.   nu participă, de obicei, la adunările WUSV, iar atunci când trimit o delegaţie la întrunire aceasta nu este primită din cauză că nu a fost plătită cotizaţia (ex. 2010)

Am pus în această listă doar câteva argumente care pot indica o pură incompetenţă, însă, dacă mai adaug cele ce se întâmplă în club ca efect al urii, lenei şi prostiei, tabloul este cu mult mai trist. E bine că baza, fiecare membru, proprietar sau crescător, nu este atinsă de indiferenţă ci, din când în când, doar de falsa senzaţie că nu se mai poate face nimic.
Am convingerea că sunt foate mulţi iubitori ai ciobănescului german care se simt mai apropiaţi de ideea existenţei unui club viu decât de amăgeala ca se va trezi trupul îmbălsămat.
Nu rămâne decât să daruim un strop din ce are mai bun fiecare, pentru a ne simţi bine împreună, într-o formă de asociere corectă şi civilizată.

Adrian Doroş

Post by: VON HAUS BURA on October 23, 2010, 12:14:10 AM
bravo Adi.... :d2 :d2 :d2 :d3....scurt si la obiect  ;)

Post by: virgil on October 23, 2010, 03:22:33 AM
Bravo Liviu,Mihai si Adi. ;)

Post by: vom Haus Barder on October 23, 2010, 06:54:25 AM

Am convingerea că sunt foate mulţi iubitori ai ciobănescului german care se simt mai apropiaţi de ideea existenţei unui club viu decât de amăgeala ca se va trezi trupul îmbălsămat.
Nu rămâne decât să daruim un strop din ce are mai bun fiecare, pentru a ne simţi bine împreună, într-o formă de asociere corectă şi civilizată.

Adi, n-ai idee cat ma bucur ca nu mai sunt singurul convins ca visul se transforma in realitate !

Post by: Marian Nasta on October 23, 2010, 10:10:30 AM
 :c16 ADI. Cu sprijinul tau si al celor ce gandesc ca tine speram ca intro buna zi  soarele sa straluceasca iar pe cerul care acopera miscarea  :c3 din Romania. Si cred ca acea zi nu este departe.

Post by: Costin Soare on October 23, 2010, 10:35:38 AM
Scrisoare deschisă

Conducerea CNCG nu a ieşit din comă. E doar, ca Cidul în ultima bătălie, un trup îmbălsămat, aratat din când în când în fruntea armatei de ciobăneşti germani pentru păstrarea aparenţei că e condusă.
Oricât de ameninţătoare ar părea o astfel de prezenţă are un mare cusur: nu gândeşte.
Am avut naivitaţi, rabdare suficientă, dar încercările mele, ca şi ale altora ca mine, de a trezi la realitate un grup de oameni lipiţi de funcţiile din care îşi hrănesc stima de sine au fost ignorate de fiecare dată.
Dacă iniţiativele constructive, manifestate strict în interiorul organizaţiei, au fost interpretate ca atacuri personale, aceasta este o dovadă suplimentară că suscrisul cusur nu este o invenţie. Şi ce e de făcut, şi-au zis, când cineva strică liniştea de la nivelul cocoţatelor fotolii: să-i închidem gura!
În faţa acestei decizii pripite, domnilor din conducerea CNCG, am să ridic mănuşa, aruncată cu convingerea că nu îndrăzneşte nimeni să răpunda acestei provocări. Şi pentru o corectă cunoaştere a punctului de plecare în această confruntare, mă pot gândi ce mai fac conducătorii CNCG:

1.   evită controlul fiscal prin refuzul de a depune toate bilanţurile contabile
3.   inventează acte adiţionale la statut şi regulamente pentru promovarea intereselor personale în diferite competiţii
6.   refuză punerea în practică a regulamentului de selecţie pentru atribuirea dreptului de reproducţie conform caracteristicii de rasă (utilitară)
7.   refuză să răspundă întrebărilor şi solicitărilor diverse adresate de membri
8.   refuză să transmită înştiinţările de plată pentru încasarea taxelor de la membri, dar se plâng că nu au încasări
9.   refuză să predea chitanţiere cluburilor locale şi au pretenţia să se încaseze cotizaţiile şi să atragă noi membri plătitori
10.   nu participă, de obicei, la adunările WUSV, iar atunci când trimit o delegaţie la întrunire aceasta nu este primită din cauză că nu a fost plătită cotizaţia (ex. 2010)

Am pus în această listă doar câteva argumente care pot indica o pură incompetenţă, însă, dacă mai adaug cele ce se întâmplă în club ca efect al urii, lenei şi prostiei, tabloul este cu mult mai trist. E bine că baza, fiecare membru, proprietar sau crescător, nu este atinsă de indiferenţă ci, din când în când, doar de falsa senzaţie că nu se mai poate face nimic.

Adrian Doroş

:c16
poate se mai trezeste cineva acum...
poate unii care chiar iubesc aceasta rasa dar nu s-au implicat pana acum, incep sa o faca, pe baze noi, sanatoase..
poate altii care nu aveau formata o parere clara si-o cristalizeaza..

Post by: vom Haus Barder on October 28, 2010, 10:50:22 PM
Sambata, la ora 19:00, la Camping Baneasa, va asteptam cu drag  pe cei ce v-ati exprimat dorinta de a fi membri S. V. R. (si sunteti ocazional in Bucuresti) :) si pe toti cei pentru care  :c3 este , in primul rand, o pasiune.

Pentru informatii suplimentare, va stau la dispozitie 0757 531 741.

Post by: vom Haus Barder on October 29, 2010, 08:19:58 AM
Sorin, Bogdan, imi pare rau ca voi veti fi sambata seara la masa cu arbitrii, stiu ca ati fi vrut sa fiti si voi prezenti.
Am fi avut un dialog constructiv. ;D
Oricum sunt sigur ca veti avea un reprezentant la prima "sticla de bere" bauta impreuna de prietenii S. V. R.  ;)
Ii fac eu cinste... :d50

Post by: VON HAUS BURA on October 29, 2010, 08:49:05 AM
 :d7 :d7 :d7

Post by: vom Haus Barder on October 29, 2010, 09:10:25 AM
Ce naiba Mihai, mai scapa omu' cate-o halba, da' trei....Ce sarbatoresti ? :lol1
 :d50

Post by: vom Haus Barder on November 03, 2010, 12:51:11 AM
Scrisoare deschisă

Conducerea CNCG

Adi, n-am intervenit atunci....dar dupa cum s-a desfasurat Campionatul CNCG, concluzia mea e ca cele 2 cluburi pot colabora .
Tu esti lovit in orgoliu fiindca ai fost acuzat de CNCG....daca ai fost sau nu vinovat, vom afla intr-un final.
Nu cred ca punctele enumerate de tine,  trebuie sa  fie preocuparile  S. V. R., chiar daca sunt reale.

Cred ca cei ce cred in sansele S. V. R. trebuie sa se concentreze pe obiectivele acestuia, pozitive si pentru binele rasei.
Trebuie sa ne detasam, incet, incet, de nemultumirile legate de CNCG...doar de aceea formam noul club.
Acolo sa ramana cei multumiti de CNCG si eu cred ca pentru toata lumea va fi OK.

Post by: virgil on November 03, 2010, 01:04:17 AM
Parerea mea este caci Asociatia Chinologica Romana nu va avea decit de cistigat din toate acestea, doua cluburi,asta inseamna o adevarata competitie ,fiecare dintre cele doua cluburi isi va da silinta sa faca mai mult ,existind o competitie acum,eu inca o data cred caci SVR este cea mai buna initiativa.

Post by: KLIFF on November 03, 2010, 12:10:00 PM
Adi, n-am intervenit atunci....dar dupa cum s-a desfasurat Campionatul CNCG, concluzia mea e ca cele 2 cluburi pot colabora .
Tu esti lovit in orgoliu fiindca ai fost acuzat de CNCG....daca ai fost sau nu vinovat, vom afla intr-un final.
Nu cred ca punctele enumerate de tine,  trebuie sa  fie preocuparile  S. V. R., chiar daca sunt reale.

Cred ca cei ce cred in sansele S. V. R. trebuie sa se concentreze pe obiectivele acestuia, pozitive si pentru binele rasei.
Trebuie sa ne detasam, incet, incet, de nemultumirile legate de CNCG...doar de aceea formam noul club.
Acolo sa ramana cei multumiti de CNCG si eu cred ca pentru toata lumea va fi OK.

1. Sigur ca cele doua cluburi pot colabora. Este ideea pe care i-am transmis-o personal domnului Sorin Dragomir, in urma cu doua sapatamani, chiar cu propunerea de a incheia o intelegere de "neagresiune" pentru a pastra aceasta activitate intr-o nota fireasca de fair-play. Deocamdata vorbim, insa, de o intelegere intre reprezentantii unui club si cei care sustin o idee, deoarece nu poate fi pus semnul de egalitate intre un club membru WUSV si un grup de oameni care au alte principii in privinta cresterii si selectionarii CG.

2. Sigur ca am fost lovit in orgoliu. Cineva a vrut, in mod absolut nejustificat, sa-mi faca rau, iar eu nu ma voi lasa pana cand nu il voi face sa sufere ingrozitor pentru asta. Nu am cerut sprijinul nimanui in acest conflict deschis, asumat si declarat cu personajul din conducerea CNCG care a decis sa ma atace si nu am implicat ideea SVR in acest conflict. Sunt doua lucruri diferite si ma descurc singur, fara probleme.  

3. Eu sunt membru CNCG, contrar opiniilor azvarlite la comanda de diversi zvonaci  si, in consecinta, relatia mea  cu aceasta organizatie nu are legatura cu SVR. Imi pot expune, insa, parerile fata de ceea ce se intampla in CNCG intrucat nu agreez politica "pumnului in gura" si simt ca e bine sa o combat.  

4. Punctele enumerate de mine au legatura cu SVR, intrucat constituie un exemplu perfect de "ASA NU TREBUIE FACUT".

5. In privinta vinovatiei sau nevinovatiei mele constat ca tinta a fost partial atinsa. Chiar sintagma de "Clubul Puscariasilor" adusa de tine in discutie arata cat de usor se pun stampile in frumoasa nostra tarisoara. Numai ca sunt cateva probleme in privinta eficientei demersului:

a. Ramane sa vedem cine va castiga razboiul in care m-a implicat conducerea CNCG, daca nu reevalueaza rapid situatia.
b. Ma doare in cot de perceptia prostilor
c. Bunastarea cainilor mei nu depinde nici de CNCG, nici de SVR

Post by: vom Haus Barder on November 03, 2010, 02:13:58 PM
Adi, acum ca lucrurile mi se par foarte clare, hai sa ne concentram pe Statut si Regulamente, ca deja suntem in urma cu "orarul".

La Cluj, cu ocazia CACIB se va tine si sedinta Consiliului Director AChR unde speram ca se va discuta si Intentia SVR prezentata.
Nu de alta, dar raspunsul ce l-am primit nu se refera la intrebarile ce le-am pus AChR in scrisoarea de intentie....deci astept raspunsul adecvat....

nu poate fi pus semnul de egalitate intre un club membru WUSV si un grup de oameni care au alte principii in privinta cresterii si selectionarii CG.

Un grup de oameni care mai au si alte principii si obiective inafara cresterii si selectionarii CG ;)

Post by: vom Haus Barder on November 03, 2010, 02:45:20 PM
In final am si eu o intrebare la adresa ta Liviu Bardar: Cati „posibili viitori membri” ai avut la intalnirea de infiintare programata la sfarsitul saptamanii trecute?
0(zero)?
Tu stii, la fel de bine ca mine, ca pe forum sunt multi „tari in gura”……dar realitatea este cu totul alta!

Bogdane, am "impacat si capra si varza"....
Avand in vedere intentia S. V. R. de a colabora cu C. N. C. G. n-am putut refuza invitatia dlui Sorin Dragomir de a participa la masa cu arbitrii....DAR....am tinut si sedinta noastra.....toata masa aia plina de langa a voastra (cu 6-7 persoane), eram noi, viitorul club...

:lol1 :lol1 :lol1

Post by: Bogdan Nitescu on November 03, 2010, 03:07:45 PM
Bogdane, am "impacat si capra si varza"....
Avand in vedere intentia S. V. R. de a colabora cu C. N. C. G. n-am putut refuza invitatia dlui Sorin Dragomir de a participa la masa cu arbitrii....DAR....am tinut si sedinta noastra.....toata masa aia plina de langa a voastra (cu 6-7 persoane), eram noi, viitorul club...

:lol1 :lol1 :lol1

;D ;D ;D
Daca este o gluma....imi place si iti apreciez umorul! ;)

Post by: vom Haus Barder on November 04, 2010, 01:21:02 PM
Tare mult as vrea sa nu confundati actiunile mele personale cu S. V. R.

Eu am , ca orice om si parti bune si parti rele.
Daca cele rele sunt mai multe, voi fi taxat de Adunarea Generala S. V. R. de infiintare, in eventualitatea ca imi voi depune candidatura pentru o functie in Consiliul Director al viitorului club.

In alta ordine de idei, a venit de la Ministerul Justitiei rezervarea de denumire

S. V. R. - Clubul Roman de Crestere a Ciobanescului German
- inca un pas.....

Urmeaza Secretariatul Guvernului, pentru aprobarea folosirii cuvantului Roman in denumirea asociatiei.

Post by: Marian Nasta on November 04, 2010, 01:30:35 PM
 :c16

Post by: vom Haus Barder on November 04, 2010, 05:37:37 PM
;D ;D ;D

Cele mai mari adevaruri se spun in gluma, Bogdane....stii si tu, desigur.... :)

Post by: Bogdan Nitescu on November 04, 2010, 05:56:20 PM
Cele mai mari adevaruri se spun in gluma, Bogdane....stii si tu, desigur.... :)

Liviule, stii si tu ca ceea ce afirmi acum este aiurea!
Ce rost au toate astea?
Pun pariu ca daca ii intreb pe cei indicati de tine, vor da alt raspuns.
Din ce in ce mai multi oameni isi dau seama ce urmaresti......si cu cine au de-a face.
Cacialmaua nu mai tine.....sau cel putin cu mine nu tine.

Post by: vom Haus Barder on November 04, 2010, 06:48:13 PM
Dupa cum vezi, eu ma rezum la dialoguri decente.
Daca tu continui genul asta de postari, ma retrag din dialog.

Oricum , de 10 ani, eu am incercat (degeaba) dialoguri constructive , cu ridicarea pertinenta a problemelor rasei si CNCG.
Ca de obicei, tu ori taci, ori incerci sa ma denigrezi, sa o dai in batjocura atunci cand nu ai raspunsuri la problemele ridicate.

Mai degraba tind sa cred ca din ce in ce mai multi oameni realizeaza ca vor avea posibilitatea aderarii la un club legal si democratic , S. V. R., si stii si tu....cand vor putea alege, vor parasi clubul actual...obtuz si dictatorial.

Mai vedem.

Rugamintea mea este sa nu va opuneti la AChR in privinta S. V. R. .....sa va abtineti.....
Daca nu va fi asa, va trebui sa ripostam....si CREDE-MA....la noi e "mingea"....
;)

Post by: virgil on November 05, 2010, 12:13:06 AM
 SVR  se va intimpla ,visul va deveni realitate. :c3

Post by: vom Haus Barder on November 06, 2010, 01:27:05 AM
SVR  se va intimpla ,visul va deveni realitate. :c3

Fii convins, Virgil !

Post by: razvan on November 08, 2010, 03:45:34 PM
Pentru ca au inceput sa circule tot felul de zvonuri, ma simt nevoit sa fac urmatoarele precizari:

1. Nu am nici un fel de legatura cu S.V.R.
2. Nu sunt membru fondator in S.V.R!  :o :o :o

(nu de la Liviu au plecat zvonurile, sa nu se interpreteze gresit!)

Post by: vom Haus Barder on November 08, 2010, 04:20:17 PM
Stiu ca intensitatea atacurilor si a dezinformarii sunt proportionale cu apropierea momentului in care "buba cu puroi va pocni"
Si cum ne apropiem cu pasi mici, dar siguri de moment,

FERITI-VA SA NU "FITI IMPROSCATI CU PUROI"...... :sick :sick :sick....(eu mi-am luat, deja, "masca" :d9)

Nu o luati in gluma, totusi....LUATI-O CA O AVERTIZARE COLEGIALA !

:d2

Post by: vom Haus Barder on November 08, 2010, 04:44:19 PM
Rugamintea mea este sa nu va opuneti la AChR in privinta S. V. R. .....sa va abtineti.....
Daca nu va fi asa, va trebui sa ripostam....si CREDE-MA....la noi e "mingea"....
;)

Asta era rugamintea mea catre Conducerea CNCG.....acum, e insa, "PE ROL."...

In drumul democratic si in spirit "fair-play" al infiintarii S. V. R. am ajuns exact in acest punct.

Razvan, imi pare tare rau sa devii "victima colaterala."

1. Nu am nici un fel de legatura cu S.V.R.
2. Nu sunt membru fondator in S.V.R!  :o :o :o

Confirm acest lucru.

Post by: vom Haus Barder on November 08, 2010, 06:25:09 PM
TIME  OUT !

Dl. Sorin Dragomir, Presedintele CNCG  ....S-A  INSURAT SAMBATA !!!!

CASA  DE  PIATRA VA  DORESC  PERSONAL  SI CRED  CA  SI  TOTI CEI  CE  VOR  FORMA  S. V. R. :d3

P.S. ....Ghinion....cum sa-i ceri omului , in luna de miere, sa se ocupe de caini si cluburi....la asta chiar nu m-as fi gandit... :c9

Post by: vom Haus Barder on November 09, 2010, 11:13:51 AM
;D ;D ;D

DA, Bogdane...fusese doar o gluma pe care ma bucur ca ai gustat-o....la masa la care am stat, erau doar pasionati de CG care si-au permis masa (eu um baut doar cafea si Cola ;).
Apropos......ati facut o nota de plata comuna, pentru toti...dar fiecare si-a platit singur....fara sa aiba chitanta... :d13
Macar bagati-o naibi pe cheltuieli, in contabilitate....sa va mai scada "banii din casa"  :lol1

Realitatea este asta:

S.V.R.  la Campionatului CNCG 2010.....tu chiar speri, Bogdane, ca voi repeta greselile din trecut ? ;)

Post by: Der Gebrauchshund on November 09, 2010, 11:21:35 AM
I'm blue da ba dee da ba die...

I have a blue house with a blue window.
Blue is the colour of all that I wear.
Blue are the streets and all the trees are too.
I have a girlfriend and she is so blue.
Blue are the people here that walk around,
Blue like my corvette, it's standing outside.
Blue are the words I say and what I think.
Blue are the feelings that live inside me.

I'm blue da ba dee da ba die...

Post by: razvan on November 09, 2010, 11:27:44 AM

:d19 :d1

Post by: Der Gebrauchshund on November 09, 2010, 11:29:02 AM
:d19 :d1
:d39 d:12

Post by: vom Haus Barder on November 09, 2010, 11:31:41 AM
And I really like the"blue"....da ba dee, da ba doooo

Multumesc Razvan, pentru poze.
FAIR PLAY , ca de obicei....

Post by: vom Haus Barder on November 09, 2010, 11:40:16 AM
TIME  OUT !

Dl. Sorin Dragomir, Presedintele CNCG  ....S-A  INSURAT SAMBATA !!!!

CASA  DE  PIATRA VA  DORESC  PERSONAL  SI CRED  CA  SI  TOTI CEI  CE  VOR  FORMA  S. V. R. :d3

P.S. ....Ghinion....cum sa-i ceri omului , in luna de miere, sa se ocupe de caini si cluburi....la asta chiar nu m-as fi gandit... :c9

Oare "lunile de miere" tin tot o luna, ca pe vremuri, sau din cauza "comprimarii timpului" ar fi posibil ca luna de miere a lui Sorin sa se fi terminat.....
Ma plictisesc, expira, naibii, dovada disponibilitatii denumirii S. V. R. in 26.01. 2011 si eu nu mai dau 5 lei inca o data din buzunarul meu....

Post by: vom Haus Barder on November 09, 2010, 11:57:28 AM

Si nu ma fa sa ma dau de gol, mai Daniel, raspunzandu-ti a "N"-a oara

...you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one....

"

Post by: vom Haus Barder on November 09, 2010, 03:50:16 PM
Razvane...de-abia acu' mi-a "picat fisa"

Bine ca fac reclama gratuita si eu la RINGSTAR si PLANETA HAM ! :lol1

Hai ca merita baietii....e OK !!!
A fost prima expozitie la care, avand cosuri metalice peste tot, n-am aruncat un muc de tigara pe jos.....si eu fumez..... ;)

Post by: vom Haus Barder on November 09, 2010, 03:55:41 PM
Aoleeeu....si la ROYAL CANIN.....bine ca n-am infiintat clubul inca.....dupa ce S. V. R. va exista.....se va NEGOCIA DUR cu toti astia..... :d29

Post by: vom Haus Barder on November 10, 2010, 06:32:14 PM
Strangeti tare pumnii, cand va ganditi la S. V. R.
La pasul asta suntem. :)

Fiindca avem "sifoane", trebuie sa crestem atentia si cui acordam incredere.

Napoleon spunea  Iubesc tradarea, dar urasc tradatorii

De la el pana in zilele noastre, lucrurile s-au schimbat....liderii, mai mari sau mai mici Urasc tradarea, dar iubesc tradatorii ;)

Post by: vom Haus Barder on November 10, 2010, 06:41:13 PM
Am si eu o intrebare catre organizatorii Campionatului National CNCG  2010....

Cine a luat de la aeroport arbitrii, ca "vorbitor de limba germana" ?

Sa spuneti adevarul, ca sun arbitrii sa verific.. ;)

Post by: vom Haus Barder on November 10, 2010, 07:24:40 PM
Stiu ca intensitatea atacurilor si a dezinformarii sunt proportionale cu apropierea momentului in care "buba cu puroi va pocni"

Oare imi dati dreptate, privind postarile liderului nitescu bogdan de la OFF TOPIC de ieri si azi ?

Post by: vom Haus Barder on November 10, 2010, 08:27:17 PM
Razvane, daca vrei, promit ca raman numai aici....ACUM, IMI E DEAJUNS !  :)
Da' nu ma bana.

Post by: Luna Isola on November 10, 2010, 09:44:47 PM
EU NU STIU ! DAR AM VAZUT CUM D-L. STIEGLER A FOST INVITAT DE LA MASA LUI LA MASA UNDE CUM SPUNEA CHIAR D-L. BARDAR SE AFLAU TOTI MEMBRI SVR ...? VORBITORI DE LIMBA GERMANA...D-L. TOTH, D-L. RIVIS CARE A DOUA ZI AU INTRAT IN RING CU CAINII.D-LE. BARDAR DACA DORITI SA STITI CE A DECLARAT ARBITRUL SA MA CONTACTATI !! LIA BOROS.

Post by: vom Haus Barder on November 10, 2010, 10:00:37 PM
Probabil de aia a castigat Inox.....
Doamna, linistiti-va....a trecut.
Va vom demonstra ca S. V. R. va fi un club integru si cluburile lui locale vor avea personalitate juridica.
Sunt conditiile pe care le-ati amintit la topicul S. V. R., pentru ca Dumneavoastra sa ne sustineti. N-am uitat....
Va vom astepta cu drag.

P.S. Tocmai v-am sunat si nu mi-ati raspuns....nu era trecut de ora 21....ramaneam la limita la care poti deranja pe cineva care nu ti-e prieten. :)

Post by: vom Haus Barder on November 10, 2010, 10:14:58 PM
La aceeasi masa lunga la care a venit dl. Stiegler erati si Dumneavoastra....deci nu era a membrilor S. V. R., care nu are cum sa aiba membri, daca inca nu s-a infiintat. Sustinatori ? .....Poate.... ;)

Personal, am tradus intrebarile celor din jur la adresa d-lui arbitru si am avut intrebarile mele, pe care le-am tradus....De ce nu v-ati alaturat ?
Trebuie sa incercam sa lasam patima acasa si sa devenim obiectivi.

Post by: dorutzu on November 10, 2010, 10:21:30 PM
Ce inseamna S.V.R.,pentru ca ce stiu eu ca inseamna, nu se prea potriveste cu  :c3 ???

Post by: vom Haus Barder on November 10, 2010, 11:01:07 PM
Haideti dincolo..... :D

Post by: vom Haus Barder on November 10, 2010, 11:06:55 PM
@dorutzu

Strainii vor intelege din initiale ce trebuie, S. V. R.  - Schaeferhund Verein Rumaenien
Iar la noi, fiindca nu era de ajuns traducerea din germana Clubul Roman de Ciobanesc German (asa e si CNCG, dar nu e club de crestere)
i-am spus

S. V. R. - Clubul Roman de Crestere a Ciobanescului German  :)

Post by: dorutzu on November 10, 2010, 11:20:19 PM
 ??? ??? ???

Post by: dorutzu on November 10, 2010, 11:23:03 PM
 :d2 :d50

Post by: Costin Soare on November 10, 2010, 11:27:00 PM
Haideti dincolo..... :D
"Step into my office please"  :lol

Post by: vom Haus Barder on November 10, 2010, 11:27:50 PM
:d2 :d50

WELCOME TO THE CLUB !

Post by: dorutzu on November 10, 2010, 11:32:44 PM
 :d30

Post by: vom Haus Barder on November 11, 2010, 11:16:40 AM
Rog Grupul de Initiativa S. V. R. sa lucreze pe Statut si Regulamente.
La pasul asta am ajuns.

Gata cu "intrigile" pe forum, care trebuie sa ramana doar un mijloc de relaxare la o bere virtuala intre prieteni.
Acum trebuie "sa punem osul la treaba", sa nu ne-o ia evenimentele inainte.

Post by: georgiana on November 11, 2010, 11:33:20 AM
Ce inseamna S.V.R.,pentru ca ce stiu eu ca inseamna, nu se prea potriveste cu  :c3 ???

Schaeferhund Verein Rumaenien  :)

Post by: vom Haus Barder on November 11, 2010, 11:54:19 AM
La pasul asta am ajuns.

Gata cu "intrigile" pe forum, care trebuie sa ramana doar un mijloc de relaxare si informare la o bere virtuala intre prieteni.

Scuze, Razvan.... :d2

Post by: vom Haus Barder on November 12, 2010, 10:15:02 AM
S. V. R.    -   Clubul in care  :c3  "are pretentii de la noi"......

Daca noi il selectionam dupa caracter, DE CE N-AR FI VALABILA SI RECIPROCA ?
;)

Post by: vom Haus Barder on November 12, 2010, 10:49:06 AM
Si "ne selectioneaza dur".....e prima rasa, la nivel mondial....oare DE CE ?

Fiindca e echilibrat, isi controleaza reactiile, ARE CARACTER, desi nu e cel mai bun caine de paza, cel mai bun caine de lucru, cel mai bun caine de droguri, cel mai bun caine de urma, cel mai bun caine de rescue, cel mai bun caine de.....

El e singurul caine care LE FACE PE TOATE si le face bine........si e si frumos...

Post by: vom Haus Barder on November 12, 2010, 12:29:00 PM
 :d29

Avand in vedere cum tocmai "s-a varsat" liderul cncg dincolo, la "discutii of-topic", sper ca v-ati convins ca am avut dreptate.

Nu se pune problema, cum am exprimat-o noi, amiabil.....colaborare intre cluburi, concurenta loiala in favoarea Ciobanescului German.

Aveti incredere, nu usor (am stiut de la inceput) si nu repede (si asta am stiut-o)vom reusi ce ne-am propus.

DAR VOM REUSI.....suntem "in grafic" ;)

Post by: virgil on November 12, 2010, 12:51:17 PM
Stiu caci vom reusi.

Post by: vom Haus Barder on November 12, 2010, 12:56:47 PM
Stiu caci vom reusi.

Multumim reprezentantului diasporei romane din S.U.A, care ne sustine constant.

Virgil, mai cauta acolo iubitori de CG , nu trebuie sa aiba neaparat unul sau mai multi CG. (intra si pe "facebook" la SVR)
Trebuie DOAR sa-l iubeasca.
Aceasta conditie s-a aplicat , doar, in Romania...oare de ce ?....nici in Germania SV si niciunde nu se aplica.

Post by: virgil on November 12, 2010, 01:46:35 PM
Am sa-ti raspund ca parere deoarece in primul rind ,trebuie sa tii la ei neconditionat,fara conditii,bag banii in ei doar ca sa faca pui si sai vind.....Nu .....pentru mine catelusii mei au devenit parte integranta din familia mea si totusi citeodata nu ma simpt eu multumit de mine insumi cite fac pentru ei,chiar daca sunt departe de ei ma gindesc la ei tot timpul ,vorbesc cu mama de ei ce fac cum sunt .....vorbesc cu dresorul ,vorbesc cu baiatul care mii plimba ce sa fac ,cum sa le fac viata mai buna mai usoara :)vaccinurile sa fie la timp,totul la timp,DACA AM DECIS SAI IAU SUB ARIPA MEA NU IMI POT PERMITE SA IMI BAT JOC DE EI TREBUIE SAI IUBESC SI SAI RESPECT EI SUNT CA COPII MICI TREBUIE SA LE PUI PE MASA CA PARINTE PAPA ,TOT CE TREBUIE,EI NU STIU SI NU INTELEG NU ESTE,POATE SI DIN CAUZA ASTA UNII CRED CACI PUTIN AM LUATO RAZNA,timpul ne va spune.Atita am vrut sa spun si SUCCES PARTICIPANTIILOR DE LA CLUJ,MULTUMIM ORGANIZATORIILOR.

Post by: vom Haus Barder on November 12, 2010, 01:54:06 PM

Aveti incredere, nu usor (am stiut de la inceput) si nu repede (si asta am stiut-o)vom reusi ce ne-am propus.

DAR VOM REUSI.....suntem "in grafic" ;)

Aici am facut referire strict la lumea reala...ca sa nu fie, cumva , confuzii. (ca in cea virtuala  :lol1)

S. V. R. trebuie sa reuseasca sa fie membru AChR si sa-si atinga obiectivele ce se vor stabili la Adunarea Generala de Infiintare.

Post by: vom Haus Barder on November 12, 2010, 01:58:15 PM
Esti "contaminat" de CG, Virgil....E UN DRUM DOAR CU SENS UNIC, TE POTI OPRI, DAR INAPOI NU DAI.

Post by: kisferi on November 13, 2010, 01:22:02 AM
Numarul participantilor,se poate multumi pt viitorul membrilor de SVR,DOAR ATAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

Post by: vom Haus Barder on November 15, 2010, 09:39:19 AM
Feri, prietene.........toti vor spune ca sunt subiectiv, tu ai
CEL MAI MARE TITLU OBTINUT IN ISTORIA CHINUITA A CIOBANESCULUI GERMAN DIN ROMANIA :

PRIMUL  VA 1  LA MASCULI  PRODUSI IN TARA
VA 1   Tenno de BONANZA....

Voi fi sincer si sa nu te superi pe mine....
Monta din care a rezultat Tenno a fost cu mari sacrificii din partea ta.
Ai facut accident in Cluj, noaptea si nu te-ai intors....
Ai ajuns cu femela la Iff (Sorin ) la 1 noapea, cand ati facut monta si tot cartierul de case s-a trezit, din cauza cainilor care latrau peste tot....

Feri KISS, un exemplu pentru noi, toti.
N-a renuntat nici o data la a creste CG (CA MINE !), chiar daca situatia materiala i-a fost nu rareori precara....
Feri, care de emotie (si alte cauze ) la Craiova, cand CC al CNCG a facut sedinta si l-a tinut intr-o umilinta greu de acceptat (a rezistat exemplar) , la solicitare fizica a cazut , speriindu-ne PE TOTI.

Feri, care de la lansarea proiectului SVR si-a exprimat adeziunea, raspunzandu-i lui Dragomir la Campionat

"Feri, vrei sa intri in clubul lui bardar ?
DA, care-i problema ?
............... (exista martori ai discutiei)

Tot el, spunandu-mi, apoi...
"Liviu, trebuie sa REUSESTI !!!! Eu de la Craiova sunt bolnav.....m-au imbolnavit atunci..."

Feri, care la Cluj, acum, a cazut, fiind luat cu salvarea si dus la spital.
Iarta-ma Feri, n-am stiut....am aflat la finalul expozitiei.....

Seara am aflat ca pericolul la Feri a trecut si m-am linistit.
Cu el am vorbit la telefon ieri, era pe drum spre casa si mi=a spus.

"Liviu, de foame si emotii, am facut o cadere de glicemie...asta a fost"

Sa nu-ti fie rusine, Feri ca oamenii de aici afla adevarul.
Pentru cei ce vor fi in S. V. R. vei fi un mare exemplu.
Doar ei conteaza....care , inainte de toate, sunt oameni.......

Post by: vom Haus Barder on November 16, 2010, 12:14:12 AM
Daca vreodata S. V. R.    va lua fiinta, anuntati-ma pe mail  liviu_bardar@yahoo.com    . Voi depune cererea de membru.
Cred , in continuare cu voi in acest vis, dar vreau sa ma ocup strict de cainii mei si relansarea canisei mele.
Din acest proiect, ce-mi apartine, am decis sa ma retrag, deocamdata....e prea devreme.....personal, voi reveni la el peste 3 ani.

Intelege-ma Feri....trebuie 21 de membri fondatori....si eu nu mai vreau sa caut....

Post by: vom Haus Barder on November 16, 2010, 01:02:35 AM
Pentru a-mi intelege decizia, intrati si cititi, va rog  

CIRC..........Despartire.......temporara

:c3     for ever......pentru Liviu Bardar

Post by: vifor on November 16, 2010, 01:57:27 PM
Feri, prietene.........toti vor spune ca sunt subiectiv, tu ai
CEL MAI MARE TITLU OBTINUT IN ISTORIA CHINUITA A CIOBANESCULUI GERMAN DIN ROMANIA :

PRIMUL  VA 1  LA MASCULI  PRODUSI IN TARA
VA 1   Tenno de BONANZA....

Liviule, sunt de acord cu laudele la adresa lui Feri!A muncit, munceste si va muncii!Felicitari :c18 :c16
Dar un Romano are "CEL MAI MARE TITLU OBTINUT IN ISTORIA CHINUITA A CIOBANESCULUI GERMAN DIN ROMANIA", primul VA acordat in istoria Clubului (munca femele sunt inainte de munca masculi). VA1 Romano Alma!2003-V1, 2005-2006-V2, 2004-V20 SAS, 2007-V23 SAS, 2003-Campioana Europeana, cel mai bun ciobanesc german din Europa, 2005-Innsbruck-V1, BOB,si exemplele ar continua!
Spune un proprietar sau crescator care a promovat cainele unei canise romanesti mai mult decat eu cu Alma!
Noi nu vrem sa promovam alti caini, decat ai prietenilor sau ai nostrii (nu e cazul meu!)Noi ne bucuram cand un caine strain castiga in fata unui caine produs in Romania, de sa castige cainele din canisa X, romaneasca!
Liviule, cand vor stii , atunci cg se va ridica, pana atunci......
Vezi exemplul Italiei, noi nu putem oare?Nu vrem!Ne place sa ne certam!
De ce la noi nu se poate aduce un mascul pentru monte, care sa aiba un sange bun, de actualitate?Pentru ca nu se stie de lucrul in echipa!
Eu te astept in 2012!Cum am vorbit! ;)

Post by: vom Haus Barder on November 16, 2010, 06:53:29 PM
Eu te intreb doar, dandu-ti un subiect de reflectie....

Cine a influentat mai mult rasa in Romania (CNCG ar fi trebuit sa fie un club de CRESTERE)....

1. V 1 Iff von Laerchenhain  cu 102 monte productive si 453 de pui, cu 2 fii Campioni Nationali (munca)si o fiica ce a luat Campioana Nationala (12-18 luni)

Uita-te la clasa femele cea mai buna la Campionat .
Locurile 1, 3, 4 au linie de Iff.

2. VA 1  Romano Alma , care a dat-o pe Gloria (sa-ti traiasca)

VA 1 Tenno de Bonanza a fost acordat de dl. Rieker (VA inseamna, popular, excelent de exceptie) si se acorda unui caine cu fenotip ce tinde spre idealul rasei.....si are o grupa omogena, pe tipul tatalui, de urmasi

Tenno l-ar fi depasit pe Iff, ca reproducator, daca nu ne parasea.

Am scris bine despre parerea mea despre
CEL MAI MARE TITLU OBTINUT IN ISTORIA CHINUITA A CG DIN ROMANIA ?

Post by: VON HAUS BURA on November 16, 2010, 07:08:18 PM
Toata stima Feri din partea mea !!!!!!
Un mare om un mare caracter !!!!!....multa sanatate prietene !!!!!

1. V 1 Iff von Laerchenhain  cu 102 monte productive si 453 de pui, cu 2 fii Campioni Nationali (munca)si o fiica ce a luat Campioana Nationala (12-18 luni)

CEL MAI BUN REPRODUCATOR DIN ROMANIA AL TUTUROR TIMPURILOR !!!!!!!! IFF !!!!!
Vezi ca asta nu inseamna ca ne imprietenim iar BARDAR !!!!!!!
......da ti CEZARULUI cei al cazarului !!!!!!

Post by: vifor on November 17, 2010, 12:57:57 PM
Eu te intreb doar, dandu-ti un subiect de reflectie....

Cine a influentat mai mult rasa in Romania (CNCG ar fi trebuit sa fie un club de CRESTERE)....

2. VA 1  Romano Alma , care a dat-o pe Gloria (sa-ti traiasca)

VA 1 Tenno de Bonanza a fost acordat de dl. Rieker (VA inseamna, popular, excelent de exceptie) si se acorda unui caine cu fenotip ce tinde spre idealul rasei.....si are o grupa omogena, pe tipul tatalui, de urmasi

Tenno l-ar fi depasit pe Iff, ca reproducator, daca nu ne parasea.

Am scris bine despre parerea mea despre
CEL MAI MARE TITLU OBTINUT IN ISTORIA CHINUITA A CG DIN ROMANIA ?
Liviule, 102 si doar asa putine rezultate?
Eu nu vorbeam de valoarea reproductiei, dar hai sa vorbim:
Alma , 2 monte, Merlin, multumesc Misule, si Fimo, multumesc Sorin D.Bela si Gloria, IPO2. KKl1, HD, ED-recunoscute SV.
Bela a participat la campionate in Romania, Italia, Austria, calificativ max la clasele la care a participat, pacat ca nu a putut sa-si demonstreze adevarata valoare.......un vis neimplinit!
Gloria, Vice campioana, Romania, Ungaria, Austria SG6 , Italia, MB 41,Rezultate la campionate,  Germania, Reg Bayern Sud-SG6, expo club,18-24 luni, cu IPO2, KKl1, HD, ED SV!Fara 4 zile, SV-ul nu a fost de acord cu Schh3 in Germania, si nicaieri IPO3, pentru Gloria.Asta spune ceva?
Crezi ca daca as fi stiut de la inceput nu as fi avut mai multe cuiburi?Singur am invatat, tot vizitand facultatea de medicina veterinara Bucuresti, si o clinica in Germania!Asa a fost sa fie cu Alma!
Un mascul poate participa 12 din 12 luni la expozitii, femela.....
Din doar 2 monte Liviule!Reusite! Multi s-au bucurat, iti spun eu, de problemele Almei! Ce crezi, daca as mai avut 2-3 monte reusite ?Dar vorbim decat despre fapte nu despre ipoteze!
Intotdeauna am spus, poti sa verifici daca vrei postarile mele, pentru mine femela e mai importanta decat masculul!Uite la ce monte s-au facut in Romania , numai caini de VA sau de top, dar si ce femele au fost montate.Unde sunt produsii?La clasa munca si defileaza cu tata in spate?Dupa 24 luni ...........pauza!!!!!!!
Nu am contestat niciodata valoare unui, ci doar uneori aranjamentele din spatele cainilor!
Liviule, nu am cum sa ma schimb, daca cainele nu e bun , m+f, indiferent cine e mama, tata,....adio!

Post by: vom Haus Barder on November 17, 2010, 01:42:54 PM
Razvane, te rog ceva.
Incepand cu postarea mea    November 15, 2010, 08:39:19 AM si terminand cu prezenta, ia-le si baga-le unde vrei.....cine a inteles mesajul, l-a citit deja si retinut....cine nu, nu-l va pricepe niciodata.
E pacat sa stricam atmosfera acestui topic cu "bruiaje comandate"....

Post by: vifor on November 17, 2010, 03:57:29 PM
Liviule, tine minte:eu nu fac "bruiaje comandate"! :-X :-X :-X la tot ce inseamna Bardar Liviu!

Post by: vom Haus Barder on November 17, 2010, 05:13:25 PM
Dragi prieteni ai  :c3

Astazi, 17.11.2010, visul nostru a devenit realitate

Proiectul S. V. R. a reusit. Nu datorita mie, ci datorita vointei voastre

In echipa, am invins. Si fiindca ma asteptam ca nu voi putea trage chiulul, de astazi lucrez doar la Statut si Regulamente.

Sediul social al S. V. R. il voi propune la Brasov, centrul tarii

La 01. Decembrie 2010 va avea loc Adunarea Generala de Infiintare a S. V. R. , cu delegat AChR, la infiintarea singurului club de rasa Ciobanesc German din Romania, membru AChR , F.C.I.
La Adunarea Generala WUSV din Germania, septembrie 2011, vom adera la Clubul Mondial si vom fi singurul club de rasa ce va reprezenta Romania

Va multumesc din suflet.

Post by: vom Haus Barder on November 17, 2010, 06:06:37 PM

Voi propune Adunarii Generale acordarea , post mortem, a titlului

Cezar Busuioc  -  Presedinte de Onoare S. V. R.

"Dati Caesarului ce e al Caesarului"

Post by: dorutzu on November 17, 2010, 06:33:15 PM
 :c16 :c16 :c16,ca nu l-ati uitat pe Cezar Busuioc.D-zeu sa-l odihneasca.

Post by: magda on November 17, 2010, 06:49:30 PM
 :gl :gl :d17 :d17

Post by: vom Haus Barder on November 17, 2010, 06:54:58 PM

Eu sunt dispus sa incep.
Cine se "inhama" ?

Eu sunt dispus sa incep.
Cine se "inhama" ?

Cred ca , avand in vedere ca nimic nu e intamplator, v-ati convins, ca azi 17.11.2010 am castigat si virtual si real.
Nu v-am convins, indeajuns, ca sunt bun ca Presedinte S.V.R. pentru primul an ?

06.09.2010 - 17.11.2010    Timp de lucru pentru finalizarea Proiectului S.V.R.  =  72 de zile

Sa dea naiba sa fiti emotivi in sedinta si sa nu ridicati mana la mine, ca arunc cu Regulamentele dupa voi.
Ma duc sa ma-nbat.
 :d3

P.S. Nu ma laudati prea tare ca mi-o iau in cap si devin paranoic  :lol1

Post by: piticu on November 17, 2010, 06:58:21 PM
 :d3 :d50

Post by: vom Haus Barder on November 17, 2010, 07:09:58 PM
Azi a fost prima zi cand n-am plans in padure, la mormantul lui KIMM

"Stai linistita, Puica lui tati.....n-o sa se mai nasca multi pui displazici in Romania ...."

Post by: vom Haus Barder on November 17, 2010, 07:16:56 PM
HAI NOROC PRIETENI !!!
EU AM ZAIBAR OLTENESC......VOI CE-AVETI ? :vio :beer :jump1 :jump2

Post by: VON HAUS BURA on November 17, 2010, 07:53:06 PM
Bravoo !!!! felicitarii !!!!
pentru un moment ca asta vin si eu sa fiu prezent la prima Adunare Generala !!!!!! :d3 :d3 :d3

Post by: vom Haus Barder on November 17, 2010, 07:54:21 PM
Ca membri fondator misule hai sati dua in gura ca la coasa
Bravoo !!!! felicitarii !!!!
pentru un moment ca asta vin si eu sa fiu prezent la prima Adunare Generala !!!!!! :d3 :d3 :d3

Post by: VON HAUS BURA on November 17, 2010, 07:56:23 PM
Ca membri fondator misule hai sati dua in gura ca la coasa

oriunde oricind....vrei tu !!!!!
te tavalesc de nu te vezi !!!!!

Post by: vom Haus Barder on November 17, 2010, 07:59:16 PM
ba baiatu,,,,,,,sunt nebunu ci mansonu....IA VEZI>>>>

Post by: vom Haus Barder on November 17, 2010, 08:02:07 PM
Daca-o iau te zic lui *, cumnatu-mio si el ti-o da ca mi-e ruda

Post by: vom Haus Barder on November 17, 2010, 08:04:41 PM
Ba smechere....de ce crezi c-am pus sediu la Brasov ?
In doua minute de cand sun vine *** si te salta.....crezi ca nu ma gabdesc la toate ????
Misu nu ma nerva ca acum abeau HAI NOROC !!!!

Post by: razvan on November 18, 2010, 10:21:17 AM
Liviu: NU mai implica in discutia asta oameni care n-au nici o treaba cu clubul tau!

Post by: vom Haus Barder on November 18, 2010, 11:11:07 AM
"Io cand beu, beu de bucurie, singur !"

M-a sunat Costin "sa ma traga de maneca" si i-am spus sa ma baneze Razvan....stiam io ce stiam...
DA VOI M-ATI BANAT DE TOT....rapindu-mi bucuria victoriei...."si-am postat din intuneric"
Dov, cumnatul meu, are de la mine CG si vrea sa fie in club asa ca pune la loc

"D&O  Security"   (D....de la Dov)....intreaba vreun membru CNCG din Brasov daca a auzit de cea mai tare firma de paza din zona aia.

Si fiindca ultima AG  CNCG de alegeri s-a tinut la Ilia, unde au fost implicati jandarmii lui A---(nu stiu aia ce aparau), ar trebui sa fie si la noi valabil.

Firma respectiva, va tine ordine, in cazuri ce depasesc un comportament uman, demn doar de viitori membri S. V. R.

Post by: vom Haus Barder on November 18, 2010, 01:29:03 PM
Nu ca ar trebui sa ma scuz fata de cineva.
Tot proiectul S. V. R.   imi apartine. Am muncit singur 72 de zile si am reusit.
Toate demersurile la AChR si autoritati le-am facut singur.
A meritat.

Multumesc Magda Piri, @piticu , de felicitari.
Cu voi e de ajuns sa facem ONG-ul . E nevoie de 3 oameni.

Voua va cer scuze ca am promis ca ieri voi lucra la Statut si Regulamente.
Doar pe voi am reusit sa va conving ca S.V.R. a castigat dreptul de a exista ieri.
Da' nu va suparati....puteam eu fi lucid si bun de lucru in conditiile astea ?

Post by: Der Gebrauchshund on November 18, 2010, 01:32:56 PM
Ce de tigari!! Scapam de tine mai repede, decat as fi crezut...  :d39

Post by: vom Haus Barder on November 18, 2010, 01:49:13 PM
Nu stiu cine de cine scapa, pana la urma.... :c17....

MAI VEDEM CUM DECURG OSTILITATILE

Post by: vom Haus Barder on November 18, 2010, 06:01:41 PM
Magda, sa-ti faci planul in asa fel ca sa fii in 30.11.2010 la Brasov, La AG....sa nu patim ca la Campionat !

Post by: vom Haus Barder on November 19, 2010, 12:24:59 AM
Ce bine-i cand e liniste....cand energiile negative acumulate din stress-ul cotidian, nu se descarca prin www.ciobanescgerman.net

Florin, Dani, Adi , Costin, Marian.....va ia mama drecu' daca nu va puneti pe treaba.

De cate ori sa va repet ca ne-o iau evenimentele inainte....
Dam, efectiv, in penibil.
Vom primi invitatia de la AChR sa depunem Cererea de Adeziune, si proiectele DE STATUT SI REGULAMENTE

Si le spunem ca....Bardar cand a promis ca se-apuca.....s-a-nbatat
Noi, a doua zi ne-am pierdut timpul asteptand sa ne atace Bogdan.
Bogdan s-a gandit toata ziua cum sa-i termine pe "lupii tineri" si spre seara a realizat ca DACA RENUNTA LA ORGOLIU are sansa sa-si duca proiectele CG incepute mai departe....

Toti realizeaza, de fapt, (eu am ceva vreme avans), ca doar din sentimente pozitive si intelegere reciproca, se poate construi pe baze sanatoase

S. V. R. - Clubul Roman de Crestere a Ciobanescului German

Apropos, trebuie obtinuta aprobarea de la Secretariatului Guvernului pentru folosirea "Roman" in denumire....
EU NU MA DUC .....am pierdut o zi pana am gasit sa platesc la Trezoreria Nationala DIRECT.....5 lei.....ca niciunde , la nici o banca nu aveau contul de trezorerie respectiv.

Trebuie dat anunt in 2 ziare pentru Convocarea Adunarii Generale de Constituire (maine am raspunsul daca locatia la care m-am gandit, din Brasov, e libera pe 1 decembrie.)

Post by: vom Haus Barder on November 19, 2010, 12:30:54 AM
Deja avem o absenta motivata....Magda....m-a sunat ca exact atunci e programata la monta in Germania..... :d5
Unde-si petrece ea Ziua Nationala.....si eu mi-am lasat familia la jumatatea concediului la mare si-am plecat cu Nanni von Wildsteigerland (SG 26 Sieger 12-18 ;) ) la monta la Rikor Bad Boll.....si m-a batut Doamne, Doamne ca nu a prins monta..... :c9

Post by: virgil on November 19, 2010, 12:38:41 AM
Vrei sa faci un club Liviu,iti trebuie multa transparenta,sa nu faci discriminare intre un proprietar de canisa si un umil posesor de CG,fara examene aranjate.....multe altele.

Post by: vom Haus Barder on November 19, 2010, 12:39:38 AM
N-ar trebui sa va spun, dar o fac, desi iara va tai elanul....sefii ai mari sunt in Brazilia si se intorc de-abia saptamana viitoare...
"TARA ARDE SI BABA SE PIAPTANA".........oare sa sterg proverbul asta national ?

Post by: vom Haus Barder on November 19, 2010, 12:42:32 AM
Vrei sa faci un club Liviu,iti trebuie multa transparenta,sa nu faci discriminare intre un proprietar de canisa si un umil posesor de CG???,fara examene aranjate.....multe altele.

AAAAA....tu esti Virgil din America ce m-a rugat sa-i ajut sportivii care erau cu cainii lui si habar n-aveau de nimic si nimeni nu intelegea de ce Bardar se agita asa (cam degeaba..... handling-ul CG, antrenamentul cainilor, motivarea lor nu se invata in ringul de prezentare in timpul expozitiei)

.....si totusi...i-am "preluat din mers"....au invatat din mers....nu ti-au povestit ?
Cred ca se asteptau la locul 1, fiind sportivi de performanta in alte sporturi......de aia nu mi-au multumit si nu si-au luat la revedere....                      Adina $ Bogdan, nu ?

Post by: vom Haus Barder on November 19, 2010, 12:55:52 AM
Pe la noi ajunge un Multumesc.......pe la voi....n-ajunge Thanks ?
Stiam sa-ti si raspund....YOU'RE WELCOME !(am trait in Hollywood - ala din Florida, nu.....)

Post by: vom Haus Barder on November 19, 2010, 08:55:29 AM
Bogdane, de urmatoarea ta postare depinde echilibrul rasei in RO si binele ei, pe viitor.
Cugeta !

Post by: vom Haus Barder on November 20, 2010, 03:12:44 PM
Vad ca linistea continua pe forum....E BINE.

Va propun o varianta a Consiliului Director S.V.R., bineinteles, in varianta in care vom fi singurul club CG membru AChR si apoi WUSV

Presedinte S.V.R. (doar m-ati ales  :) )     Liviu Bardar
Primvicepresedinte organizatoric             Bogdan Nitescu
Vicepresedinte lucru                             Bogdan Daraban
Vicepresedinte chinotehnic                    Roland Reckert

ATENTIE !!!   Cu niciunul dintre ei n-am discutat asa ceva, oameni buni, sa nu intelegeti gresit (mai ales Roland !!!)
Dar, cum pana in prezent am doar doi sustinatori Magda si @piticu, pot sa-i pierd si pe ei....iau vecinii de drum si fac un ONG.

Post by: Marian Nasta on November 20, 2010, 03:27:46 PM
Dar, cum pana in prezent am doar doi sustinatori Magda si @piticu, pot sa-i pierd si pe ei....iau vecinii de drum si fac un ONG.
Pai cum ai doar doi sustinatori daca ai 28 voturi pro? Sau consideri 26 de votanti doar anti Sorin Dragomir? ;). Ar fi un punct de vedere.

Post by: vom Haus Barder on November 20, 2010, 03:50:57 PM
Aia er
Pai cum ai doar doi sustinatori daca ai 28 voturi pro? Sau consideri 26 de votanti doar anti Sorin Dragomir? ;). Ar fi un punct de vedere.

AIA ERA LA CIRC, ARES ! In rest, raman doar nebunul cu mansonul, asta inteleg eu, din moment ce nimeni nu ma aproba, dincolo de circ....
Nu ma deranjati, lucrez cu Kimm....nu mai pierd vremea pe forum, am caine de socializat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by: vom Haus Barder on November 20, 2010, 05:43:16 PM
Va rog ceva, daca dintre toti sustinatorii Proiectului S.V.R. exista cineva care sa stie foarte bine franceza si cineva sa stie foarte bine germana.
Sesizarea  trimisa la AChR , cu numarul de document  SVR - 03/17.11.2010, este inpenetrabila juridic, prin argumentele pe care le aduce.
Daca pana la data de 23.11.2010 ora 20:00 nu primesc raspuns de la AChR la toate cele 3 documente

1.    SVR - 01/29.09.2010 - Intentia de Infintare SVR (o aveti si voi aici)
2.    SVR - 02/05.11.2010 - Sesizare 1 (am primit fax retur cu nr. AChR 1172/10.11.2010)
3.    SVR - 03/17.11.2010 - Sesizare 2 (am cerut confirmare primire si retur fax cu nr. inregistrare si nu vine......)

Mentionez ca toate documentele au fost expediate si in format electronic, pe adresele membrilor Consiliului Director AChR, publicate oficial, pe www.ach.ro

Ma vad obligat sa urc in ierarhia chinologica.
Documentele SVR 01 si SVR 03 vor pleca la FCI si WUSV.

Imi pare rau, dar eu nu ma opresc pana nu se respecta Statutele, Regulamentele clubului CG, AChR , WUSV si FCI.

:c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3   EI SUNT CU MINE !

EIN HERZ FUR EUCH, ALLE !

Post by: vom Haus Barder on November 20, 2010, 09:56:52 PM
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,1940.msg37067.html#msg37067

Post by: vom Haus Barder on November 20, 2010, 09:59:39 PM
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/board,43.0.html

Post by: vom Haus Barder on November 20, 2010, 10:00:52 PM
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,940.msg32410.html#msg32410

Post by: vom Haus Barder on November 20, 2010, 10:02:01 PM
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,940.msg32300.html#msg32300

Post by: vom Haus Barder on November 20, 2010, 10:11:20 PM
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,1080.msg32756.html#msg32756

Post by: vom Haus Barder on November 20, 2010, 10:18:30 PM
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,449.msg30367.html#msg30367

Post by: vom Haus Barder on November 20, 2010, 10:21:07 PM
N-am copiat bine...nu prea le am eu cu astea....l-am sters de tot >:(

Post by: vom Haus Barder on November 20, 2010, 10:36:24 PM
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,449.msg42572.html#msg42572

De aici veti intelege de ce am preferat sa ma feresc de "aliante" chiar daca scopurile noastre, a tuturor ce vrem mai mult, sunt aceleasi.
Liviule (Sfarghiu) tii minte Adunarea "Revolutionarilor CG" de la Cluj....era tot 1 decembrie....cate coincidente....
Erati toti acolo...

Cezar si Daniel, din lista de mai sus, au realizat repede ca nu le e locul acolo.....

"S. V. R.  va exista si va fi recunoscut SV atunci candvoi avea timp si bani sa ma implic total in promovarea rasei si a noului club...si se apropie momentul"

Asta o spuneam in 2007....dupa care faceam multi bani, dar n-aveam timp.....ghinionul vostru cu criza, Bogdane.......ea mi-a dat timp sa va fac sa plecati.... :bye

Post by: vom Haus Barder on November 20, 2010, 11:48:57 PM
Bogdane, cu cat se apropie mai mult "STICHTAG" 23.11.2010, ora 20:00.....cu atat va fi mai greu de voi.
Crede-ma, tu ma cunosti de mult.....

Post by: vom Haus Barder on November 21, 2010, 03:22:19 PM
Proiectul S. V. R. se opreste acum.
Si-a atins scopul.
" :c3 trebuia "sa va scuture putin de ceafa", sa va treziti si sa-l iubiti, respectati si reproduceti cu raspundere.
CNCG trebuie sa-si recapete echilibrul , nu se poate distruge ce s-a facut bine.....dar se poate construi, pe mai departe, pe ce e trainic.

MULT SUCCES LA AG CNCG 2010 (sa nu ma faceti sa o convoc eu...cu AChR-ul...) :d9

Eu voi fi in expozitii la primavara, doar daca voi considera ca treburile merg spre bine pentru CG din Romania.

Florin, Adi, Dani, Vasile, Costin, Marian & the minute coming person Mihai.....intindeti mana lui Bogdan, care a reusit SINGUR aderarea la WUSV si tot el, alaturi de Edi a reusit acordul cu SV pentru HD, ED, ADN....un pas imens !

S. V. R. - e clubul ideal de CG, care nici macar in tara lui de origine n-ar putea exista.

SUCCES ! - eu ma retrag la familia si cainii mei.

Post by: vom Haus Barder on November 21, 2010, 03:39:54 PM
Hai, Magda, felicita-ma tu....ca "barbatii" astia de ....CG....au dat "examenul" la Timisoara ..dar vor "selectie " acum.....
Vedeti voi selectia democratica la AG... :drac..

Post by: vom Haus Barder on November 21, 2010, 03:43:13 PM
Poate acum intelegeti "Despartire...temporara"....de la CIRC...

Post by: vom Haus Barder on November 21, 2010, 03:52:28 PM
Bogdane, de urmatoarea ta postare depinde echilibrul rasei in RO si binele ei, pe viitor.
Cugeta !

Post by: vom Haus Barder on November 21, 2010, 04:46:58 PM
KEANE - "Everybody's changing" -  :d30

Super piesa....ca tot e duminica si s-a lasat linistea binemeritata...

..astea-s pe locul 1 la mine de multa vreme...cam 2 ani...si eu ascult muzica.

SADE - "By your side"   :d24 (iarta-ma...ultima data)

Post by: GODRA ATTILA on November 21, 2010, 05:00:57 PM
Eu as recomanda alta melodie :d13

http://www.youtube.com/watch?v=MNKInZjliLU&feature=related

Post by: vom Haus Barder on November 22, 2010, 09:00:56 PM
 :)
http://www.facebook.com/n/?photo.php&pid=241286&id=100001088101968&mid=3540ef6G5af327e3508bG7a96a2G5&n_m=liviu_bardar%40yahoo.com

Post by: Der Gebrauchshund on November 22, 2010, 09:06:29 PM
http://www.facebook.com/n/?photo.php&pid=241286&id=100001088101968&mid=3540ef6G5af327e3508bG7a96a2G5&n_m=liviu_bardar%40yahoo.com
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs497.ash2/77053_149442688435334_100001088101968_241286_4647369_n.jpg)
Asta vroiai defapt?!

Post by: vom Haus Barder on November 22, 2010, 09:08:02 PM
Asta simteam, de fapt....si tot cu...asta vom incepe in Aprilie
Prima Expoclub S. V. R.....la Deva...daca AG imi aproba...

Post by: vom Haus Barder on November 22, 2010, 09:17:27 PM
Voi propune AG Brasov 1. decembrie 2010 ca Herr Helmut Buss sa fie supraveghetorul de crestere S. V. R.
In fiecare an, in primavara, sa facem o expo cu el, care sa nu aiba doar rolul de clasare, ci sa ne-nvete unde am gresit si ce am facut bine...

Acelasi lucru l-am propus la AG CNCG Sibiu 2003....cu regretatul Herr Peter Messler...era chiar dupa ce a pierdut sefia S.V. si s-a bucurat mult ca cineva se mai uita spre el.....

Propunerea a fost aprobata de AG si apreciata de Sorin Dragomir public.
De ce , Sorine, nu ati continuat ideea, vazand ca eu m-am retras din cauza depresiei psihice ?
Nu fiindca nu era buna.......ci fiindca era a lui Bardar....

V-ati cerut scuze, CNCG, ca nu l-ati mai chemat la expozitia pe care o stabilisem in AG impreuna ?

Sau ati asteptat sa moara ne'mpacat, ca singuri care i-au intins mana, dupa ce "a cazut" ...ROMANII.....nu l-au mai cautat nici ei.....

Post by: vom Haus Barder on November 22, 2010, 09:20:07 PM
Proiectul S. V. R. se opreste acum.
Si-a atins scopul.
" :c3 trebuia "sa va scuture putin de ceafa", sa va treziti si sa-l iubiti, respectati si reproduceti cu raspundere.
CNCG trebuie sa-si recapete echilibrul , nu se poate distruge ce s-a facut bine.....dar se poate construi, pe mai departe, pe ce e trainic.

MULT SUCCES LA AG CNCG 2010 (sa nu ma faceti sa o convoc eu...cu AChR-ul...) :d9

Eu voi fi in expozitii la primavara, doar daca voi considera ca treburile merg spre bine pentru CG din Romania.

Florin, Adi, Dani, Vasile, Costin, Marian & the minute coming person Mihai.....intindeti mana lui Bogdan, care a reusit SINGUR aderarea la WUSV si tot el, alaturi de Edi a reusit acordul cu SV pentru HD, ED, ADN....un pas imens !

S. V. R. - e clubul ideal de CG, care nici macar in tara lui de origine n-ar putea exista.

SUCCES ! - eu ma retrag la familia si cainii mei.

Eu nu sunt schimbator...v-am lasat PE VOI sa decideti daca Clubul Ideal S.V.R. prezentat in Proiect S.V.R. poate fi adaptat la realitatile romanesti.
Si ati decis.

http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,5366.msg117823.html#msg117823

Post by: vom Haus Barder on November 22, 2010, 09:48:54 PM
La AG @))@ Alegeri de la Sibiu...va amintiti ca am venit la costum si cravata ?
Stiind ca totul e regizat ?
Cineva, din sala aia isi aminteste ca m-am ridicat si am spus
"- Eu nu fac parte din regia acestei sedinte."
Si am votat SINGUR INVERS la fiecare propunere si vot a fiecarui post din Comitetul de Conducere ?

Doar Tudorica a avut bunul simt, din respectul reciproc pe care ni-l purtam de cand ne-am cunoscut, sa ma propuna pe functia Vicepresedinte de lucru (postul fiind al lui Balogh)...si am refuzat propunerea fara vot ?

E CINEVA PE FORUM SA CONFIRME , din cei peste 80 delegati de atunci, ADEVARUL CLAMAT DE NEBUNUL CU MANSONUL ?
Poate dl. Ionescu Tudor ?

Post by: vom Haus Barder on November 22, 2010, 09:54:30 PM
Spune Marius, acum cand esti suparat pe mine....CINE A IMPARTIT IN SALA "MANIFESTUL" MEU , despre ce trebuie facut cu CG, semnata simplu "un iubitor al rasei"
Sau sa-l sun pe Marius Iliev, delegatul AChR la acea AG CNCG Sibiu Alegeri 2002, el sigur mai are acea hartie, o citea in timpul sedintei...

Post by: vom Haus Barder on November 22, 2010, 09:59:38 PM
TIME OUT...ma duc in oras sa ma-ntalnesc cu un prieten hunedorean...intamplator cel care l-a luat, atunci, pe fratele lui Dox, in 1978, primul meu CG de la granita de la Jimbolia... :d50

Post by: vom Haus Barder on November 23, 2010, 01:52:56 PM
Io deja beu...hi numa hi Razvane....de ma banzi oi pune bota si hora pe schinarea ta......
In Ardeal primim mitici, e Hora Unirii,,,,da' saveti la voi Demisia CNCG altfel nu so deschide hora......

BEU PANTRU PAPUSA AIA MICA, BA DANI, dreamer-ule....SA-TI TRAIASCA, OMULE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post by: vom Haus Barder on November 24, 2010, 12:00:58 AM
Si a mea........S. V. R....asta arata TOATE sondajele, Bogdane.....TOATE...

HAI, prinde-te in "hora" noastra si va fi bine pentru toti....CAINI si oameni....
 :c3

Post by: Marcu Vasile on November 25, 2010, 12:05:26 AM

gGispjNSl4A

Post by: vom Haus Barder on November 25, 2010, 03:44:38 PM
La pasul asta am ajuns.

Gata cu "intrigile" pe forum, care trebuie sa ramana doar un mijloc de relaxare la o bere virtuala intre prieteni.

Post by: vom Haus Barder on November 25, 2010, 03:47:47 PM
Nu ne permitem sa facem pasi gresiti.... daca vrem sa ne crestem sansele de reusita.

Post by: vom Haus Barder on November 25, 2010, 03:52:32 PM
Ce e sigur, e sigur....

La EURODOGSHOW 2012, Membrii S. V. R. vor participa cu peste 150 de ciobanesti germani.

Post by: vom Haus Barder on November 27, 2010, 07:21:45 AM
"IUBITI  CONDUCATORI !!!"

Cascati bine ochii la ultima postare a mea de la KIMM , cititi de 10 X (voi aveti nevoie , pentru a intelege) si credeti-ma pe cuvant...

VA  FI  S. V. R., fiindca ASTA e vointa majoritatii !....nu numai a lui Bardar.

Post by: vom Haus Barder on November 27, 2010, 07:28:26 AM
"DOAMNE,   da-mi saninatatea de-a accepta lucrurile pe care NU le pot schimba,
  curajul de-a schimba lucrurile pe care le POT schimba si
 INTELEPCIUNEA de-a face diferenta intre ele."

SF.  FRANCIS  de  ASISI

P.S. @ben, citeste si tu, te rog, de 10 x asta.....POATE vei intelege, totusi, ceva....desi am mari indoieli....

Post by: vom Haus Barder on November 28, 2010, 09:14:52 AM
Astazi, ca e iar duminica, v-as propune atentiei inca 2 piese

Squeezer     -  "Without you"

Mike Oldfield  -  "The Voyager"

Trebuie sa va spun, ca sa nu cautati degeaba....sunt fan Magic FM si Romantik ;)

Post by: vom Haus Barder on November 28, 2010, 01:41:59 PM
Cand noi ne relaxam, acum, in sfanta Duminica, cei ce si-au batut joc de banii, pasiunea voastra s-au reunit DE URGENTA (convocati ieri, CC al CNCG -"PCRCg" ) - LA bUCURESTI. 8)

Post by: VON HAUS BURA on November 28, 2010, 02:40:08 PM
Cand noi ne relaxam, acum, in sfanta Duminica, cei ce si-au batut joc de banii, pasiunea voastra s-au reunit DE URGENTA (convocati ieri, CC al CNCG -"PCRCg" ) - LA bUCURESTI. 8)

daca este asa.....eu nu vreau sa fiu in locul lor !!!!
cum se numeste....DISPERARE ?!/FRICA...GROAZA...

Post by: vom Haus Barder on November 29, 2010, 07:56:15 PM
Din pacate, dorinta mea de a se ajunge la ECHILIBRU intre BINE si RAU (binele contine rau iar raul contine bine - IN YANG) si in viata CG de Ziua Nationala, la nivel FIZIC nu se va implini.
Probabil, deja, la nivel spiritual balanta s-a echilibrat...iar asta e cel mai important.

Post by: vom Haus Barder on November 29, 2010, 08:55:25 PM
http://www.pedigreedatabase.com/german_shepherd_dog/pedigree/516874.html

Fiindca SVR o va face prin chinotehnistii sai, imi permit sa supun atentiei celor ce au mers in reproductie pe linia Hoss si mai ales celor ce au mers pe Hoss & Karly  ;)

Gio von Frankengold - V3 - BSZS 2010.

Daca vor fi minim 3 "doritori" voi astepta PM, pentru a obtine cel mai bun pret pentru monta.

Foto mai "calda"..Ia ganditi-va.....

Post by: vom Haus Barder on November 30, 2010, 07:39:41 AM
WOOOOOPS !

Fiindca Lance nu a fost tipul meu (cu coama ca al meu.. :D.), ca admirator, de-abia azi m-am uitat la pedigree...ca si crescator ce vreau sa devin....

http://www.pedigreedatabase.com/german_shepherd_dog/pedigree/519769.html

Recunosc....genetica lui Lance, e mai buna, trece prin Larus +....+.....decat a lui Gio.....amandoi avand Ursus - sus
S.V.R. (adica eu  :lol1) il recomanda ca "viitor tatic" celor ce nu-si permit monte afara si fac parte din categoria celor la care am atras atentia la Gio, mai sus.... :c27 :d30

P.S. Felicitari hausszente....unora...LE MERGE MINTEA....ai facut deja monta asta si.....

http://www.pedigreedatabase.com/german_shepherd_dog/pedigree/583231.html

Post by: vom Haus Barder on November 30, 2010, 08:02:08 AM
Si mai multe Felicitari vom Hausszente.
Am verificat cine a luat Speranta Femele la Campionat si Cluj, Rudiger Mai si Helmut Buss, ambii SV....

Tot femela din linie Iff, dar montata la Furbo von Hutweide.....Loc 1  ;)

http://www.pedigreedatabase.com/german_shepherd_dog/pedigree/675762.html

Si Cezar, care a studiat foarte mult, a facut aceeasi miscare...
A dus-o pe Hilla la Furbo von Hutweide......si m-am putut si eu "lega" la ce-am gandit bine, acum 10 ani....Iff x Xenia  :kick :ciocan :scrima :c27 :notworthy

"AVE  CAESARE"

Post by: vom Haus Barder on December 03, 2010, 05:49:16 PM
Va rog ceva, daca dintre toti sustinatorii Proiectului S.V.R. exista cineva care sa stie foarte bine franceza si cineva sa stie foarte bine germana.
Sesizarea  trimisa la AChR , cu numarul de document  SVR - 03/17.11.2010, este inpenetrabila juridic, prin argumentele pe care le aduce.
Daca pana la data de 23.11.2010 ora 20:00 nu primesc raspuns de la AChR la toate cele 3 documente

2.    SVR - 02/05.11.2010 - Sesizare 1 (am primit fax retur cu nr. AChR 1172/10.11.2010)
3.    SVR - 03/17.11.2010 - Sesizare 2 (am cerut confirmare primire si retur fax cu nr. inregistrare si nu vine......)

Mentionez ca toate documentele au fost expediate si in format electronic, pe adresele membrilor Consiliului Director AChR, publicate oficial, pe www.ach.ro

Imi pare rau, dar eu nu ma opresc pana nu se respecta Statutele, Regulamentele clubului CG, AChR , WUSV si FCI.

:c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3   EI SUNT CU MINE !

Eu cred ca am asteptat destul, cele 10 zile peste termenul limita propus...

Ce va pot spune e ca "piramida subreda" nu mai e doar in CNCG, ea s-a extins si cuprinde si AChR.
Sunt multe Asociatii Teritoriale si Cluburi de Rasa nemultumite de sechelele comunistoide avandu-l in frunte pe dl. Stefanescu.
Probabil rabdarea noastra privind S.V.R. va fi rasplatita , pana in primavara, de existenta unei Asociatii Chinologice Nationale, curata, ce respecta Statutul si Regulamentele proprii, FCI si a membrilor sai Asociatii Teritoriale si Cluburi.

La documentele SVR 01 si SVR 03 nuvor sa-mi trimita nr. de intrare in AChR.
Fiindca membrii actualului CD AChR au primit individual toate cele 3 sesizari ale mele, inclusiv pe office@ach.ro si fiindca nu am primit nici un fel de raspuns, ma voi adresa direct:
- Comisiei de Disciplina AChR care sa ancheteze, pe langa sesizari si lipsa de profesionalism si conduita a Consiliului Director
- FCI
- WUSV

E momentul sa vedeti si voi documentele SVR 02 si SVR - 03 (SVR - 01 e pe acest topic)

Razvan, sterge tu , te rog, documentul...le-am incurcat, acesta nu este pro SVR.

Post by: vom Haus Barder on December 06, 2010, 07:49:13 AM
 :ciocan :c17 :c28

Post by: vom Haus Barder on December 22, 2010, 07:05:43 PM
Ieri i-am "cerut prietenia" pe FACEBOOK lu' Stefanescu....si nu mi-a dat-o :'(
Voi incerca sa-i "cer dusmania"....poate macar pe aia mi-o da. :lol1

LA MULTI ANI PRIETENI AI S. V. R. !

Post by: razvan on December 23, 2010, 06:46:48 PM
Ieri i-am "cerut prietenia" pe FACEBOOK lu' Stefanescu....

Nebunaticule!  :lol

Post by: vom Haus Barder on December 29, 2010, 03:12:39 PM
E 29.12.2010 si inca nu am primit, oficial, de la AChR vreun raspuns la Sesizari...
Ei nu realizeaza ca fiecare zi ce trece pana la raspuns, ii dezavantajeaza.....letal... ;)

Post by: vom Haus Barder on December 29, 2010, 03:14:28 PM
Nebunaticule!  :lol
:lol1...io tin la orientarea mea sexuala sanatoasa...acceptata si de biserica... :lol1

Post by: vom Haus Barder on December 31, 2010, 01:34:37 PM
Fiindca la HEAD OFFICE se lucreaza, in sfarsit, intens si sunt planuri si masuri ce nu mai au voie sa "transpire" in tabara clubului vechi, va rugam sa aveti intelegere si rabdare.....

V-am spus si va repet........VA  FI  S. V. R.

Post by: vom Haus Barder on January 01, 2011, 01:13:30 AM
 :d17 :d3 :d17 :d3 :d17 :d3 :c8 :c8 :c8 :c8 :gl :gl :gl :d2 :d2 :d2 :d3 :d3 :d3

Post by: vom Haus Barder on January 01, 2011, 09:35:05 AM
BUNA DIMINEATA 2011 !!!
Te rugam sa fi mai bun cu noi !!!

Post by: vom Haus Barder on January 07, 2011, 10:46:30 PM

Dupa 1 an si 9 luni, optimismul lui Cezar s-a materializat.

Majoritatea a decis.

VA FI     S. V. R.  !

Post by: vom Haus Barder on January 08, 2011, 02:21:37 PM
Acesta e documentul SVR Nr. 03......are aproape 2 luni fara reactie din partea AChR.
Il voi directiona catre Comisia de Disciplina AChR, de data asta, catre FCI, pentru luarea la cunostinta a neregulilor din cadrul AChR.

Credeti ca acesti Consiliu Director AChR vor putea ascunde la nesfarsit "sub pres" rahatul cncg transformat in rahat propriu ?
DA, daca nu sunt anuntate forurile superioare...s-a dovedit in cele 2 luni...
NU, daca documentele ajung unde trebuie... ;)

Post by: vom Haus Barder on January 08, 2011, 03:54:18 PM
"Pentru unii MUMA...pentru altii CIUMA..."

Clubului de Rottweiler Karphatia, i s-a retras avizul de membru AChR pentru motivul ce-l cititi, fiind implicat DOAR un om, presedintele....
La cncg, la Campionatul 2010 Bucuresti, intreaga conducere a incalcat MAI GRAV Regulamentele, dar lor nu li se-ntampla nimic....

http://www.ach.ro/circulare/2010/napoca/napoca.pdf

Personal, nu pot fi de acord cu asemenea "tratamente echidistante" fata de cluburi membre avand aceleasi drepturi si indatoriri, practicate de "forul tutelar AChR"....

Post by: szente zsolt on January 12, 2011, 06:10:17 PM
Monta cu Lancelot s-a repetat in 02.01.2011,si Liviu stai sa vezi ca din mama lui Xara(Eska von Bienenwald, stranepoata de IFF) am pui cu Shicco von der Freiheit Westerholt. ;)

Post by: vom Haus Barder on January 12, 2011, 06:26:40 PM
Felicitari !
In perioada cand Iff monta la greu in tara, in Germania, datorita scandalului Buss - Hoss, linia lui Hoss n-a fost folosita cativa ani.....iar acum, vezi si tu cat e de in fata...
Avantajul mare al celor care au mers pe Iff Hoss e o generatie sau doua de selectie, fata de nemti (asta pentru cine cunoaste CG si face monte cu cap...)

MULT SUCCES...imi va fi greu sa "te ajung", dar nu imposibil ! ;)

Post by: vom Haus Barder on January 12, 2011, 06:44:55 PM
Zsolt, la primavara sper sa impartim podiumul....
Kimm (17.06.2010) e tot fiica de Furbo von Hutweide, ca Xara, doar ca Luci a dus-o pe Afra la Quando, iar Remus a dus-o pe Afra la Ando...
Tu ai, apoi Bravos, eu am Hill....va fi o clasa taaare....si la clasa asta, mai am surprize....
Chiar daca "ma vei bate tot timpul" satisfactia mea tot mare ramane....prin Iff...

Post by: szente zsolt on January 12, 2011, 07:56:26 PM
Nu conteaza locul, ci sa ramanem oameni unul fata de celalalt  si fata de cainii nostri. :welcome back

Post by: vom Haus Barder on January 12, 2011, 10:58:58 PM
Da...asta ar putea ramane sloganul S. V. R. ....

Post by: vom Haus Barder on August 13, 2011, 11:09:26 AM
EXPLICATII OPTIUNI !

3. DA, indiferent daca va fi membru FCI si WUSV

Aici exista riscul...care trebuie sa fie "calculat", ca in afaceri...

Pana nu se face SVR, ca ONG, organizatie non-guvernamentala, NON-PROFIT,.....
...pana nu are un NUMAR DE MEMBRI...macar 30 ca Trinidad Tobago.....nu poate fi inaintat dosarul la FCI (AChR)...si  WUSV....sau invers....trebuie GANDIT BINE !

Acum 4 ani si jumatate, din cei 20 ce au votat acest poll, am fost singurul care a votat aceasta varianta....
Important este ca noul club exista si va reusi !!!

Din motive de promovare mai usoara, el se numeste A.R.C.G. si nu SVR.
Felicitari Comitetului de Initiativa, care a lucrat efectiv la realizarea acestui proiect.

:d3 :c18

Post by: vom Haus Barder on December 25, 2011, 12:32:53 AM
CRACIUN  FERICIT tuturor iubitorilor de  :c3 ! ARCG, CNCG, sau cum vreti voi sa-l numiti ...

Post by: Bogdan on December 25, 2011, 01:39:00 PM
CRACIUN  FERICIT tuturor iubitorilor de  :c3 ! ARCG, CNCG, sau cum vreti voi sa-l numiti ...
Multumim frumos!
La fel va dorim si dumneavoastra!

Post by: man on December 25, 2011, 08:06:03 PM

SARBATORI FERICITE SI TIE!

Post by: vom Haus Barder on January 28, 2012, 07:58:56 PM
Din pacate, cam asa stau lucrurile.....

http://www.facebook.com/pages/S-V-R-Clubul-Roman-de-Crestere-a-Ciobanescului-German/164477816908638?sk=info

Post by: vom Haus Barder on January 28, 2012, 08:49:15 PM
CNCG a reusit, fiindca i s-a dat timpul necesar, sa se puna la punct. E singura realizare vizibila, de un an incoace....au sediu, site,regulament de crestere, tin AG statutare, probabil ca-si respecta, acum, regulamentele, au contabilitatea in ordine mai mult ca sigur...
Ce sa zic...Bravo lor !. Daca toate astea se faceau la timpul potrivit si totul era democratic, nu era nevoie ca membrii sa-si dea demisia din CNCG....

ARCG a reusit sa se infiinteze ca ONG, sa aiba sediu, statut, regulamente, sa stranga un numar de membri care si-au pus mari sperante...dar *Nu a batut fierul cat a fost cald*
Si-a facut cont pe facebook unde isi lauda canisele proprii ....nu cred ca e prea corect...daca n-ar fi facut Florin mentiunea E DATORIA NOASTRA SA PROMOVAM CELE MAI BUNE CANISE DIN ROMANIA ....cred ca DIN ARCG era mai corect (daca tot trebuia facuta reclama acolo)...si nu vreau sa dau exemple sau comparatii...

N-a reusit sa gaseasca drumul spre afilierea la WUSV, AChR, FCI.
Pacat....sansa era atunci cand CNCG era plin de probleme...asta am acuzat noi...
Am facut reclamatiile privind neregulile doar la AChR, care i-a acoperit pana s-au pus la punct....
Parerea mea e ca acolo s-a gresit...simultan cu AChR trebuia trimis la WUSV si FCI....dar acum nu mai conteaza.
Asteptam vesti bune, poate de la AG ARCG.

Post by: vom Haus Barder on January 28, 2012, 08:57:36 PM

:c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3   EI SUNT CU MINE !

Eu am spus-o de atunci, dar m-am oprit .....pacat ca doar cainii au fost de-acord cu trimiterea reclamatiilor la FCI, WUSV... :c9

Post by: dux on January 29, 2012, 05:32:59 PM
N-a reusit sa gaseasca drumul spre afilierea la WUSV, AChR, FCI.
adica zero barat.daca nu sunt afiliati la cele 3 entitati chinologice.cum ramane acum cu banii platiti de cei care au crezut ca ARCG se va infiinta?baietii care erau foarte ,,activi'' in privinta acestui club ce spun?cum se justifica in fata celor care au crezut in ei.

Post by: Bogdan on January 29, 2012, 07:13:10 PM
Da cu banii platiti catre CNCG cum ramane?
Au fost ei bine gestionati or ba?

Post by: dux on January 29, 2012, 07:19:00 PM
Da cu banii platiti catre CNCG cum ramane?
Au fost ei bine gestionati or ba?
una peste alta CNCG-ul este recunoscut.tu daca ai platit la ARCG poti participa la vreo activitate recunoscuta FCI?

Post by: vom Haus Barder on January 29, 2012, 08:30:32 PM

@dux
*Capul plecat sabia nu-l taie, dar cu umilinta lantu-l incovoaie....

Faptul ca atunci cand noi ne-am dat demisiile din cauza neregulilor, ilegalitatilor dovedite din CNCG, noua , demisionarilor, ne face cinste, chiar daca inca nu suntem recunoscuti......pe cand voua, tuturor celor care stiind acele ilegalitati, le-ati acceptat fiind astfel partasi, complice la ele, va face de rusine pe veci. Lipsa de caracter, verticalitate, acceptarea tuturor compromisurilor doar de dragul oscioarelor mestecate deja, ce cad de la masa conducerii voastre....

adica zero barat.

Nu zero barat. Daca nu erau actiunile noastre, a celor nemultumiti, in veci CNCG nu se punea la punct.
Au facut-o sub presiune, nu de buna voie.S-au pus la punct d.p.d.v a legalitatii fata de statul roman, dar nu au facut nimic in plus pentru  :c3 si membri.

Au un regulament de crestere, dar displazicii se inmultesc in continuare, au desfiintat cluburile locale ca sa centralizeze puterea si decizia doar la nivel de conducere cncg.
Membri ??? Nu conteaza ca sunt cateva zeci....o turma mai mica e mai usor de condus...

Triste vremuri .....

Post by: dux on January 29, 2012, 09:53:18 PM
sa nu uiti ca in urma cu 5 ani eu am fost cel care am initiat schimbarea.nu am avut capul plecat.multi care au intrat in ARCG erau si atunci.dar nu a deschis nici unul pliscul.,,revolutia'' adunase vreo 16 oameni la Iasi.Iar la Ilia ,cand a fost Adunarea Generala am mai ramas 2.atunci unde erau cei care au infiintat ARCG-ul?Fiindca erau membrii.
Este firesc sa fac parte dintr-un club recunoscut.ca si crescator trebuie sa fac parte dintr-o entitate chinologica recunoscuta. 

Post by: Bogdan on January 29, 2012, 11:41:44 PM
sa nu uiti ca in urma cu 5 ani eu am fost cel care am initiat schimbarea.nu am avut capul plecat.multi care au intrat in ARCG erau si atunci.dar nu a deschis nici unul pliscul.,,revolutia'' adunase vreo 16 oameni la Iasi.Iar la Ilia ,cand a fost Adunarea Generala am mai ramas 2.atunci unde erau cei care au infiintat ARCG-ul?Fiindca erau membrii.
Este firesc sa fac parte dintr-un club recunoscut.ca si crescator trebuie sa fac parte dintr-o entitate chinologica recunoscuta. 
Ai la dispozitie AChR care ofera aceleasi "servicii" rasei precum CnCG.

Post by: dux on January 30, 2012, 12:16:18 PM
Ai la dispozitie AChR care ofera aceleasi "servicii" rasei precum CnCG.
eu nu pot fi membru AChR.ci asociatia teritoriala din care fac parte poate fi membru.pana una alta eu aleg din ce entitate chinologica fac parte.sunt membru in CNCG de cand s-a infiintat.de ce sa plec din el?cei care doreau schimbarea trebuiau sa o faca din interior..trebuia sa ramaneti membri si la Adunarea Generala puneati conducerea pe care o doreati.nu era neaparat necesar sa va retrageti. 

Post by: Bogdan on January 30, 2012, 01:10:36 PM
Bine ca sti sa critici SV si nu vezi barna din CnCG.

Post by: dux on January 30, 2012, 01:48:54 PM
Bine ca sti sa critici SV si nu vezi barna din CnCG.
luand in considerare declinul rasei din punct de vedere al calitatilor utilitare este normal sa fac asta.si nu sunt singurul.sunt multi care fac asta.oameni care au vazut care este realitatea.SV in primul rand scoate bani din ciobanescul german.o parte din membri VIP bineinteles.

Post by: Bogdan on January 30, 2012, 02:25:31 PM
Si te pomenesti ca in CnCG treaba e fix invers.

Aia din SV au un amarat de IPO 3 (adica 3000-4000 EUR investiti in caine), mai investesc in ceva inainte sa castige.
La noi nici macar testele de displazie nu le fac corect VIP-urile.

Post by: razvan on January 30, 2012, 02:41:03 PM
au sediu, site

Quote from: cncg.ro
Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/rotwei87/public_html/cncg.ro/wp-content/themes/bogdanjjjj/header.php on line 30

Ce sediu au? Adica eu ca simplu cotizant pot sa ma duc la sediu cu o declaratie de monta/fatare si omu' din sediu sa-mi dea peste cateva saptamani pedigreele puilor? Ce program cu publicul are 'sediu'? Ca nu am vazut pe nicaieri!

dux: ca si pana acum, ca si crescator, trebuie sa faci parte dintr-o organizatie locala achr pentru acte!

Post by: dux on January 30, 2012, 03:04:07 PM
Si te pomenesti ca in CnCG treaba e fix invers.
nimeni nu castiga bani din CNCG fiindca este un club sarac.nici nu se compara cu mastodontul SV.acolo se invart milioane de euro.
Aia din SV au un amarat de IPO 3 (adica 3000-4000 EUR investiti in caine),
multi dintr-e ei promoveaza examenele pe alte considerente.eu nu am gasit postat pe nicaieri examenul de lucru al unui VA1.doar franturi.cate o proba de curaj si cam atat.iar banii investiti sunt scosi inzecit.
La noi nici macar testele de displazie nu le fac corect VIP-urile.
dar tu le faci corect?Imi arati si mie testul masculului pe care tu-l reproduci?asta apropos de barna din ochiul altuia.
Si stai linistit.si in Germania sunt caini cu teste aranjate.unul din ei a ajuns si campion mondial.

Post by: vifor on January 30, 2012, 03:11:22 PM
*Capul plecat sabia nu-l taie, dar cu umilinta lantu-l incovoaie....
Capul nu l-am plecat dar nici cu umilinta lantu nu l-a incovoiat!!!
Poate as fi fost tentat sa spun ,< daca voi nu ma vreti eu va vreau> daca as fi fost altcineva.Dar eu le-am spus:voi ma vreti dar eu voi juca numai pe carte, corectitudine, indiferent de relatie,functie, cine greseste plateste.Asa sa fie!
Am facut aceasta introducere ca ce vreau eu sa spun sa aiba alta formula ca pana acuma.
Unii poate or sa inteleaga alti nu.
CNCG a intrat pe un nou traseu , pe cel al cg modern, asta se va vedea din 2012.De ce?Pentru ca o spun eu , Auneanu Stefan-Vifor i calitate de vicepresedinte chinotehnic.Pe ce ma bazez?Pe onoarea mea!
Acum ati inteles introducerea.
Vrem un cg REAL?Asa sa fie!
Pentru prima data sunt: registru evidenta caini selectionati-cei care au transmis actele, membrii CNCG, registru evidenta expozitii Club ,incepand cu 2011, registru evidenta declaratii monta si fatare,plus alte fise.
Toate Selectiile din 2012,3 , vor fi avizate de mine.Cine va avea selectie luata in prezenta mea , SV sau RO, va putea oricand arata la orice concurs intern sau extern ca a meritat pe BUNE selectia.
O sa ziceti , pai daca vine x, y, z care ti-e prieten nu trece daca rateaza?Nu!!!Aici nu am prieteni de asa natura, cei care ma stiu nu AR INDRAZNI SA CEARA ASA CEVA.Au stiut cind m-au ales.
Onoarea mea nu va fi patat !
Am un caine care va face IPO si selectie SV in Ungaria, de ce?Datorita unei relatii de pietenie si profesionalism excelenta cu Adasz.Asa cum cere CNCG am sa fac o cerere scrisa prin care sa solicit acordul de efectuare IPO si Kkl, clubului national.
Am recunoscut toate selectiile facute pana la 31.12.2011.Atunci cand vor expira vor ramane expirate sau se vor prelungii.
Problema displaziei?Nu se poate trece peste FCI, dar se pare ca din 2012 , sper, sa fie obligatorie si pentru cei care reproduc cu 2 CAC-uri.Au fost acreditate cabinete de ACHR. Am avut discutii Cu inca 2 dr, dr Mack-Brasov si dr Dragomir -Bucuresti pentru a avea acreditare SV.
Sunt multe de spus dar timpul imi va da dreptate sau nu.
Ganditi si voi.

Post by: bobo70 on January 30, 2012, 03:56:58 PM
Felicitari! Sper sa va iasa asa cum doriti si mai sper sa opriti monarea cainilor fara examen de lucru. Asa cum cainii de lucru au obligatia de a obtine calificative in expozitii de frumusete, ar trebui inceputa si la noi o aliniere la standardele internationale si toti cainii reproducatori sa aiba examene de lucru promovate. Evident insotite de testele de displazie, etc.

Post by: Bogdan on January 30, 2012, 04:45:26 PM
.dar tu le faci corect?Imi arati si mie testul masculului pe care tu-l reproduci?asta apropos de barna din ochiul altuia.
Si stai linistit.si in Germania sunt caini cu teste aranjate.unul din ei a ajuns si campion mondial.
Iar te manca in c....
Eu am testul de displazie facut  la toti cainii mei. O pot dovedi celor care cumpara caini de la mine.
Toti puii nascuti din Navarro care au ajuns la test de displazie au primit rezultat "a" normal mai putin Windy, care e o femela foarte mare si a iesit "fast normal" adica acceptat la reproductie.
Tu ai macar un caine HD ED "a" ?
Nu ai, da bati din gura ca un caine de intors oile. Si iti convine inca situatia actuala pentru ca voi cu caini de real nu puteti face IPO ca e prea usor si selectie ca nu lasa cainele.
Si se adevereste din nou banuiala mea ca tu nu porti dormi noaptea de grija lui Navarro.

Te crezi atoatestiutor dar in curtea ta nu te uiti.

Cat despre testele facute la Brasov si la Bucuresti, mutumesc frumos, nu am nevoie. E mai aproape, mai ieftin si mai bine vazut testul facut in Ungaria. (Orice test facut in Ungaria).

Post by: ham on January 30, 2012, 05:04:12 PM
 :lol :lol :lol
mult nisip in ochii prostilor (in special dinspre Marea Neagra :drac)...

Post by: razvan on January 30, 2012, 05:41:46 PM

Pentru prima data sunt: ....  registru evidenta expozitii Club ,incepand cu 2011,

Pentru prima data a fost ..... http://www.ciobanescgerman.net/rezultate.php ... incepand cu 2005! Si nu este meritul nimanui din cncg!

Post by: vom Haus Barder on January 30, 2012, 08:09:15 PM

Ei, hai...n-ai fost doar tu cu initierea schimbarii ....dar cand ai primit functia de presedinte zonal, ai sarit dincolo  ;)
La adunarea *revolutionara* Brasov 2007 am stabilit ca nu ne ducem la Ilia.....si tu cu Misu v-ati dus si ati primit cate ceva...
Dar stai linistit, *osu'* i-a facut si pe alti revolutionari in 2002 sa sara dincolo.....
Imi pare rau pentru tine ca ti-ai pierdut functia pt. care ai trecut dincolo, cea de presedinte zonal....

cei care doreau schimbarea trebuiau sa o faca din interior..trebuia sa ramaneti membri si la Adunarea Generala puneati conducerea pe care o doreati.nu era neaparat necesar sa va retrageti.  
Asa ai facut tu cu Misu in 2007 ? :)
Experienta ne-a demonstrat ca in anul cu alegeri, listele de delegati erau umflate pana erau suficienti votanti care sa asigure continuitatea eternei conduceri....ei aveau listele la ei, iar opozitia n-avea acces la ele...= ce rost au alegerile ?

Post by: vom Haus Barder on January 30, 2012, 08:21:13 PM
Felicitari, Vifore, pentru functia de chinotehnist !

Este cea mai importanta functie, cea de care depinde cresterea CG, cu toate implicatiile ei.
Personal am incredere in tine, important e sa rezisti.....ca daca faci lucruri bune spre binele rasei, vei deranja.....
Fa ce poti mai bine, atat timp cat cncg  exista.

Post by: dux on January 30, 2012, 08:25:06 PM
Eu am testul de displazie facut  la toti cainii mei.
lasa vrajeala.arata testul reproducatorului tau recunoscut de S.V.
Posteaza pedigree-ul cainelui cu stampila oficiala de la SV.
Si iti convine inca situatia actuala pentru ca voi cu caini de real nu puteti face IPO ca e prea usor si selectie ca nu lasa cainele.
esti un papagal.Axa avea absolut totul.inclusiv selectie SV.
India avea  examen de lucru,displazie SV.trebuia sa dau selectia cu ea dar din pacate nu a fost mama buna.

Si se adevereste din nou banuiala mea ca tu nu porti dormi noaptea de grija lui Navarro.
N-am nimic cu bietul caine.nu este vina lui ca reproduce la greu.ci cu nesimtirea ta cand vad cum aburesti viitorii clienti care iau caini de la tine.
dupa ce omul iti spune ca nu e bun cainele de paza spui ca nu a stiut sa se ocupe de el.vechea poveste.
Te crezi atoatestiutor dar in curtea ta nu te uiti.
Stiu atat cat sa vad realitatea.si ma uit in curtea mea.deaceea incerc sa  reproduc decat cu masculi buni de paza.
. E mai aproape, mai ieftin si mai bine vazut testul facut in Ungaria. (Orice test facut in Ungaria).
Testul facut in Ungaria si citit la SV .asa este.dar daca el se opreste doar in Ungaria lucrurile nu stau chiar asa.eu am avut caine caruia i-am facut testul in Ungaria si doctorul mi-a spus ca daca il trimit in Germania nu va trece ,dar pt.Ungaria este ok.asa ca la nu mai aburii lumea.

Post by: dux on January 30, 2012, 08:39:06 PM
:lol :lol :lol
mult nisip in ochii prostilor (in special dinspre Marea Neagra :drac)...
eu nu cred ca am aruncat nisip in ochii prostilor.faptul ca tu nu ai habar sa faci diferenta dintre un caine de sport si un caine de protectie reala nu este vina mea.cu toate ca ti-au explicat si altii.
iti dau un exemplu inca o data cat de naiv esti in domeniu dar te incapatanezi sa crezi ca altii iti arunca praf(nisip) in ochi.
ai fost la Iasi si ti-ai luat un caine de acolo.Vali ti-a recomandat un anumit caine dar tu foarte meserias ai ales altul.si dupa un an te-ai dus la el sa ti-l schimbe.noroc ca omul a fost baiat de treaba.
si dupa aceea spui ca sunt oameni care arunca praf in ochi.

Post by: Bogdan on January 30, 2012, 09:00:02 PM
lasa vrajeala.arata testul reproducatorului tau recunoscut de S.V.
Posteaza pedigree-ul cainelui cu stampila oficiala de la SV. esti un papagal.Axa avea absolut totul.inclusiv selectie SV.
India avea  examen de lucru,displazie SV.trebuia sa dau selectia cu ea dar din pacate nu a fost mama buna.
 N-am nimic cu bietul caine.nu este vina lui ca reproduce la greu.ci cu nesimtirea ta cand vad cum aburesti viitorii clienti care iau caini de la tine.
dupa ce omul iti spune ca nu e bun cainele de paza spui ca nu a stiut sa se ocupe de el.vechea poveste.Stiu atat cat sa vad realitatea.si ma uit in curtea mea.deaceea incerc sa  reproduc decat cu masculi buni de paza.Testul facut in Ungaria si citit la SV .asa este.dar daca el se opreste doar in Ungaria lucrurile nu stau chiar asa.eu am avut caine caruia i-am facut testul in Ungaria si doctorul mi-a spus ca daca il trimit in Germania nu va trece ,dar pt.Ungaria este ok.asa ca la nu mai aburii lumea.
Eu sunt papagal si tu esti mincinos. Parca asa le spune alora care ascund adevarul.
Axa vine de nicaieri si tu sti bine ce inseamna nicaieri in cazul asta. India pe unde mai este acum daca e asa valoroasa?
Il duc pa Navarro la displazie SV, acum la 7 ani si daca iese buna si acum, te poti arunca in mare cu toate ideiile si ineptiile pe care le produci.

Cand ai a normal in Ungaria cu siguranta trece si la nemti.
Eu am singur 5 caini cu test de dsplazie trecut, voi sunteti 3 cu oameni cu 4 caini, fara nici un examen, caini care fac pui,  desi voi nu vreti, se reguleaza ei singuri prin padure.

Cand o sa am caini la care sa vina sa moteze nemtii, o sa le fac teste SV si selectie SV.
Pana atunci ma multumesc cu Budapesta.
Tu fa la Bucuresti testele si mult succes!

Post by: ham on January 30, 2012, 09:36:59 PM

Este cea mai importanta functie,
Felicitari si din partea mea, dar dupa cum ne arata experienta de pana acum, aceasta functie a fost folosita de eterna conducere in functie de interesul de moment... ;)
Mai vorbim peste un an... :lol

Post by: ham on January 30, 2012, 09:48:09 PM
eu nu cred ca am aruncat nisip in ochii prostilor.faptul ca tu nu ai habar sa faci diferenta dintre un caine de sport si un caine de protectie reala nu este vina mea.cu toate ca ti-au explicat si altii.
iti dau un exemplu inca o data cat de naiv esti in domeniu dar te incapatanezi sa crezi ca altii iti arunca praf(nisip) in ochi.
ai fost la Iasi si ti-ai luat un caine de acolo.Vali ti-a recomandat un anumit caine dar tu foarte meserias ai ales altul.si dupa un an te-ai dus la el sa ti-l schimbe.noroc ca omul a fost baiat de treaba.
si dupa aceea spui ca sunt oameni care arunca praf in ochi.

Dux tata tu ai putine idei, dar norocul tau ca sunt fixe... :drac
Stai linistit, dupa cum arata realitatea, nici o sansa sa te egalez in naivitate, in aceasta viata... :lol
Pana la urma nu inteleg, esti cam confuz, esti cu sv sau impotriva lui, sau in functie de directia vantului la malul marii?... ;D
De femelele sus amintite ce mai stii? La cat esti de priceput sunt sigur ca ai facut niste afaceri foarte profitabile, nu ca mine... ;D ;D
Mai reusesti sa tii minte numarul cainilor cu probleme pe care i-ai avut, sau e prea mare pentru cat stii tu sa numeri? :lol
Bafta in continuare! Ai mare nevoie... ;)

Post by: dux on January 30, 2012, 11:12:02 PM
Axa vine de nicaieri si tu sti bine ce inseamna nicaieri in cazul asta.
Unde vezi tu rea credinta in privinta Axei din partea noastra?ce a depins de noi am facut ca la carte.
India pe unde mai este acum daca e asa valoroasa?
iarasi esti papagal.India este o catea foarte valoroasa din punct de vedere genetic si inclusiv ca si caine(cu mult mai buna decat cainele tau in paza).dar ce vina avem noi ca femela aia nu tine puii.putem noi merge impotriva naturii?dar si in cazul ei a existat buna credinta.
Il duc pa Navarro la displazie SV, acum la 7 ani si daca iese buna si acum, te poti arunca in mare
hai lasa vrajeala.chiar daca ar iesi bine la test tot un  reproducator mediocru ramane.tu crezi ca totul sta in testul de displazie cand vorbim de valoarea unui mascul in reproductie?trebuie sa privesti tot ,,pachetul''.
te poti arunca in mare cu toate ideiile si ineptiile pe care le produci.
sunt mandru de ideile mele.de fapt nu sunt numai ale mele.sunt si alte persoane care gandesc ca mine.pentru mine ciobanesc german(mai ales mascul)este cel care face paza nativ.daca este doar aportor este labrador cu urechi drepte.
ineptii sunt doar pentru tine.daca aveai caini duri in curte ai fi spus ca ideile mele sunt bune.
Eu am singur 5 caini cu test de dsplazie trecut,

trecut de ce?
voi sunteti 3 cu oameni cu 4 caini, fara nici un examen, caini care fac pui,  desi voi nu vreti, se reguleaza ei singuri prin padure.
mai putin conteaza unde se reguleaza.cert este ca ies caini cu instincte foarte bune.daca vrei iti imprumutam si tie locul.poate ies caini mai buni.
da .o sa le fac la Bucuresti.fiindca vor fi recunoscute SV.
In luna martie voi face testul lui Iara.  

Post by: Bogdan on January 30, 2012, 11:22:55 PM
Fa la toti cainii pe care-i reproduci daca esti asa corect.
Dar la tine corectitudinea e doar cand te uiti in curtea altcuiva. La tine e cam vraiste.

Nu e corect din partea mea sa ma leg de canisa voastra pentru ca mai sunt 2 persoane cu care se poate dialoga. Cu tine, ca si cu nuca-n perete! ;)

Post by: dux on January 30, 2012, 11:33:11 PM
Pana la urma nu inteleg, esti cam confuz, esti cu sv sau impotriva lui
sunt impotriva lui.dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma retrag din CNCG si sa-mi pun un tricou alb pe care sa scrie ...........
De femelele sus amintite ce mai stii? La cat esti de priceput sunt sigur ca ai facut niste afaceri foarte profitabile, nu ca mine... ;D ;D
Cu India nu am scos nici un leu.daca esti curios.Axa a fost  returnata lui Jiri pe un pret derizoriu.nu mai apleca urechea la ce informatii iti trimite Bogdan pe privat.
Mai reusesti sa tii minte numarul cainilor cu probleme pe care i-ai avut, sau e prea mare pentru cat stii tu sa numeri? :lol
ca orice crescator am avut si probleme.dar am avut taria sa elimin subiectii respectivi.nu sa-i reproduc cum au facut altii.nu este o rusine.iar cainii cu probleme erau din alte canise.
e prea mare pentru cat stii tu sa numeri? :lol
stiu sa numar atat cat sa-mi dau seama ca polemizez cu 2 papagali.sincer sa fiu tu esti mai simpatic decat primul.poate si din cauza ca ma intalnesc mai rar cu tine. :drac

Post by: dux on January 30, 2012, 11:46:00 PM
Fa la toti cainii pe care-i reproduci daca esti asa corect.
Dar la tine corectitudinea e doar cand te uiti in curtea altcuiva. La tine e cam vraiste.
eu zic ca am fost corect.nu am aburit lumea ca le dau caini de paza si dupa aceea sa le spun ca n-au stiut sa lucreze cu ei.
Nu e corect din partea mea sa ma leg de canisa voastra
stai linistit.te-ai legat de canisa noastra la greu.dar nu-mi pasa.las timpul si oamenii care cumpara caini de la noi sa judece.
sunt 2 persoane cu care se poate dialoga. Cu tine, ca si cu nuca-n perete! ;)
vrajeala.cu Dan te certi la greu pe celalalt forum.iar Catalin nu te baga in seama.

Post by: NeroAttis on January 30, 2012, 11:55:38 PM
....pana la urma se lasa cu  :d6....sau e ceva de genu`... :c11   ??....

Post by: ham on January 31, 2012, 01:03:35 AM
sunt impotriva lui.dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma retrag din CNCG si sa-mi pun un tricou alb pe care sa scrie ...........Cu India nu am scos nici un leu.daca esti curios.Axa a fost  returnata lui Jiri pe un pret derizoriu.nu mai apleca urechea la ce informatii iti trimite Bogdan pe privat.ca orice crescator am avut si probleme.dar am avut taria sa elimin subiectii respectivi.nu sa-i reproduc cum au facut altii.nu este o rusine.iar cainii cu probleme erau din alte canise.stiu sa numar atat cat sa-mi dau seama ca polemizez cu 2 papagali.sincer sa fiu tu esti mai simpatic decat primul.poate si din cauza ca ma intalnesc mai rar cu tine. :drac
;D ;D ;D
banuiesc ca e un compliment cand o cioara te face papagal...  :lol

Post by: Bogdan on January 31, 2012, 01:11:08 AM
De data asta prea l-ai ars. ;D

Post by: bobo70 on January 31, 2012, 08:57:07 AM
....pana la urma se lasa cu  :d6....sau e ceva de genu`... :c11   ??....

Stai linistit..., asa se alinta ei. ;) De fapt se plac foarte tare si nu sunt capabili sa-si declare sentimentele. :lol1 :lol1 :lol1

Post by: vifor on January 31, 2012, 01:18:52 PM
Pentru prima data a fost ..... http://www.ciobanescgerman.net/rezultate.php ... incepand cu 2005! Si nu este meritul nimanui din cncg!
Privim lucrurile din unghiuri total diferite, dar fiecare ramane cu al lui Razvane!

Post by: vifor on January 31, 2012, 01:22:01 PM

Este cea mai importanta functie, cea de care depinde cresterea CG, cu toate implicatiile ei.
Personal am incredere in tine, important e sa rezisti.....ca daca faci lucruri bune spre binele rasei, vei deranja.....
Fa ce poti mai bine, atat timp cat cncg  exista.
Multumesc Liviule!
Am un singur prieten pe care nu-l voi refuza niciodata:ciobanescul german!

Post by: vifor on January 31, 2012, 01:37:52 PM

Cand ai a normal in Ungaria cu siguranta trece si la nemti.

Cand o sa am caini la care sa vina sa moteze nemtii, o sa le fac teste SV si selectie SV.
Pana atunci ma multumesc cu Budapesta.
De ce la Bucuresti nu sunt ok testele, asta simt din exprimarea ta!Sunt cativa dr care nu au gresit nici un diagnostic Ro-SV.De 10 ani de cand fac , pretest Ro= test final SAS, SV.Cred ca distanta poate fi un factor!
Bafta pe viitor si te astept si la o selectie romaneasca sau SV!

Post by: vifor on January 31, 2012, 01:40:26 PM
Felicitari si din partea mea, dar dupa cum ne arata experienta de pana acum, aceasta functie a fost folosita de eterna conducere in functie de interesul de moment... ;)
Mai vorbim peste un an... :lol
Crezi ca as putea renunta la cg?Asta e pariul meu!!!!!!Si nu am pierdut niciunul!

Post by: vifor on January 31, 2012, 01:48:34 PM
Un model de evidenta CNCG. ;) privind compartimentul chinotehnic.

Post by: John on January 31, 2012, 01:59:35 PM
Felicitari Vifor! Cine te cunoaste stie ca pentru tine drumul de la vorba la fapta este extrem de scurt. Imaginea de persoana care nu face compromisuri si care face totul pentru binele ciobanescul german te-a adus in aceasta functie. Am tot auzit printre cunoscuti  expresia " cu Vifor nu te joci!" Asta spun si eu. Cei care nu te cunosc inca, vor avea ocazia sa afirme acelasi lucru.
Cu adevarat inspirata alegerea ta.
Mult succes si sprijin din partea tuturor iubitorilor rasei ciobanesc german iti doresc ! :c18

Post by: Bogdan on March 27, 2012, 05:53:05 PM

In luna martie voi face testul lui Iara. 

Mai ai 4 zile!

Post by: ben on March 28, 2012, 12:28:23 PM
Mai ai 4 zile!
;D  Testul e facut de la jumtatea lunii, documentele sunt in Germania.

Post by: Bogdan on March 28, 2012, 01:59:23 PM
La SV? La aia de au nenorocit rasa? ;)

Sau poate la RSV?

Post by: ben on March 28, 2012, 05:33:15 PM
Da, la aia de au nenorocit rasa  ;)

Post by: Bogdan on March 28, 2012, 05:45:23 PM
Felicitari pentru rezultat, nu poate fi decat bun daca actele au plecat spre SV.

Post by: dux on March 28, 2012, 10:53:34 PM
Felicitari pentru rezultat, nu poate fi decat bun daca actele au plecat spre SV.

multumim foarte mult.si noi asteptam cu nerabdare sa  radiografiezi si tu catelele tale astfel incat sa ne dai ocazia sa te felicitam si noi pe tine asa cum ne feliciti si tu. ;D

Post by: Bogdan on March 29, 2012, 09:07:55 AM
multumim foarte mult.si noi asteptam cu nerabdare sa  radiografiezi si tu catelele tale astfel incat sa ne dai ocazia sa te felicitam si noi pe tine asa cum ne feliciti si tu. ;D
La mine este deja stampila pe pedigre! La toate si la toti, nu pe sarite!

Post by: dux on March 30, 2012, 11:36:41 PM
La mine este deja stampila pe pedigre! La toate si la toti, nu pe sarite!
Siiigur ca da.Care stampila? :drac

Post by: robert on March 31, 2012, 12:19:30 AM
Am impresia ca sunteti de mult la off-topic...rog un moderator sa faca putina curatenie .....

Post by: vom Haus Barder on October 31, 2012, 01:09:50 PM

Fa ce poti mai bine, atat timp cat cncg  exista.

Vifore, am auzit ca ti-ai dat demisia din functia de chinotehnist CNCG....
Probabil ai incercat sa faci lucruri bune pentru rasa si......
Sincer, imi pare rau.

CNCG......."LUPU-SI SCHIMBA PARUL, DA' NARAVUL BA".....
Din nou incalcarea propriilor regulamente la Campionat prin acordarea VA cainilor cu IPO (SchH) 1, cand acest calificativ poate fi dat doar celor cu cel putin IPO (SchH) 2...tocmai cand incepusem sa cred ca lucrurile merg spre bine..... :c11...