Forum ciobanesc german

General => Comportament => Topic started by: mirela on March 21, 2007, 09:45:01 PM

Title: Incaierari intre caini - cum le prevenim / evitam / oprim
Post by: mirela on March 21, 2007, 09:45:01 PM
 Ultima patanie : prima incaierare serioasa a lui Ares a avut loc acum cateva zile si totul a porit de la o joaca : Ca in fiecare seara plimbarea se termina la tarc unde-l lasam liber,regula de baza.Tarcul era plin de caini,diferite rase printre care si cg,atat masculi cat si femele.Stiind ca joaca preferata si modalitatea de a-l face sa-si consume cel mai bine energia e aportul fiindca ares e innebunit dupa aport,sotul meu a intrat in tarc inarmat cu bete pe care a inceput sa i le arunce "copilului" cu toate ca l-am prevenit ca s-ar putea sa fie periculos fiindca ares e gelos.Toata haita a inceput sa alerge dupa bete,era o animatie rara in tarc care ne-a amuzat teribil pe toti stapanii care stateam in afara tarcului.A fost amuzant dar totul  pana la un punct cand s-a incins atmosfera,ares si inca un mascul tot de cg insa mai in varsta s-au "luat la trante",eu si cu stapana celuilat cg ne-am apucat de strigat la ei dandu-le comanda "NU,NU-I VOIE"  dar nimic si vazand ca se ingroasa gluma dragos a incercat sa-i desparta insa fiind luat si el prin surprindere de evenimente si fiind pus pt.prima data in fata unei asemenea situatii n-a stiut nici el exact cum sa reactioneze si l-a apucat pe ceafa pe unul dintre ei dar nu stie pe care,era si intuneric afara si ca urmare s-a trezit cu maneca de la geaca gaurita,a fost muscat,nu se stie de cine...am continua sa tipam la ei si intr-un final au cedat parca de comun acord,nu s-a lasat cu urmari grave,amandoi aveau zgarda de forta cu dintii in sus asa ca nu s-au putut musca de gat,cred ca a fost mai mult o incaierare de avertizare de cat de combatere...intrebare: cum trebuie sa reactioneze stapanii in astfel de situatii,trebuie intervenit si daca da sub ce forma?
 Ceea ce am observat la Ares cum am mai spus de altfel e faptul ca e innebunit dupa aport,atentia lui in acele momente e maxima,fantastica,poate sa fie "n" caini in jur,o droaie de femele,poatechiar si in calduri,ar putea sa pice si bombe,lui nimic nu i-ar distrage atentia de la joaca ,tremura efectiv in asteptare atunci cand ma pregatesc sa-i arunc batul.Si altceva ce am mai constatat si ce ma determina sa cred ca am un caine echilibrat e reactia lui atunci cand ne intalnim cu un alt mascul adult,daca celalalt nu manifesta nici un pericol,nici o agresivitate e foarte calm,pasnic,relaxat insa daca celalalt a indraznit cumva sa maraie la el atunci se schimba situatia si i-a atitudine incercand sa-si puna la punct adversarul.
 Astept opiniile voastre ... :)

Title: lupte intre caini - cum le prevenim / evitam / oprim
Post by: crb on March 21, 2007, 11:01:27 PM
@ Mirela...sa zici merci ca nu a ramas vreunul cu vreo ureche zdrentze,..sau ..deloc..despre restul...comentam maine...

Post by: Bogdan on March 22, 2007, 09:23:28 AM
Cea mai buna metoda de a despartii 2 caini care se lupta este sa arunci o galeata de apa pe ei !
Daca nu ai apa la dispozitie nu-l prinde niciodata de zgarda sau din zona gatului, prinde-l de coada. Acelasi lucru trebuie facut si de proprietarul celuilalt caine.
Succes pe viitor ! ;)

Post by: Der Gebrauchshund on March 22, 2007, 09:34:06 AM
Cea mai buna metoda de a despartii 2 caini care se lupta este sa arunci o galeata de apa pe ei !
Daca nu ai apa la dispozitie nu-l prinde niciodata de zgarda sau din zona gatului, prinde-l de coada. Acelasi lucru trebuie facut si de proprietarul celuilalt caine.
Succes pe viitor ! ;)
Galeata de apa nu functioneaza la caini temperamentali (eventual doar galeata :lol )
Iar de coada cainilor eu nu as trage, in nici un caz!

Post by: Bogdan on March 22, 2007, 09:42:56 AM
Galeata de apa nu functioneaza la caini temperamentali (eventual doar galeata :lol )
Iar de coada cainilor eu nu as trage, in nici un caz!
Inseamna ca nu ai intalnit situatii de genul asta !
Eu am aplicat aceste metode de zeci de ori si au dat rezultate bune.
Dar poate eu am fost avantajat de faptul ca trebuia sa prin de coada cainele care "era deasupra" si ala de jos cand scapa o lua la sanatoasa.
Nu am specificat ca nu trebuie niciodata prins cainele care pierde lupta ci cel care o castiga.

P.S.
La un CG de show nu am incercat niciodata sa-l trag de coada afara dintr-o lupta, al meu era linie de munca.

Title: Re: Ares
Post by: Der Gebrauchshund on March 22, 2007, 09:48:53 AM
Eu am aplicat aceste metode de zeci de ori si au dat rezultate bune.
Dar poate eu am fost avantajat de faptul ca trebuia sa prin de coada cainele care "era deasupra" si ala de jos cand scapa o lua la sanatoasa.
Nu am specificat ca nu trebuie niciodata prins cainele care pierde lupta ci cel care o castiga.

P.S.
La un CG de show nu am incercat niciodata sa-l trag de coada afara dintr-o lupta, al meu era linie de munca.
:)
Situatia pe care o descrii tu, e total diferita, deoarece unul dintre caini domina.

Post by: Bogdan on March 22, 2007, 09:52:47 AM
In 90% dintre cazuri unul dintre caini o da ajunga sa domine lupta !

Post by: Der Gebrauchshund on March 22, 2007, 10:21:09 AM
In 90% dintre cazuri unul dintre caini o da ajunga sa domine lupta !
La un moment dat, probabil. Intrebarea e, daca vrei sa astepti acel moment.
OK, nu conteaza, fiecare cu metoda lui.  :sch

Post by: mirela on March 22, 2007, 10:54:10 AM
 o.k dar tot n-am auzit pareri...acum care a dominat lupta nu stiu ce sa spun,poate as parea subiectiva dar mie mi s-a parut care ares era deasupra si dupa ce au convenit sa se desparta ares inca era tentat sa se arunce la gatul lui...si cel mai important,joaca a continuta si dupa,nu i-am restras din tarc,nici noi si nici stapana celuilalt dar am observat ca incercau sa se ococleasca si celalalt a renuntat ,poate din cauza oboselii fiindca nu e obisnuit cu efortul fizic .

Post by: Der Gebrauchshund on March 22, 2007, 11:09:25 AM
ce inseamna "tarc"?

Post by: mirela on March 22, 2007, 11:13:50 AM
un loc special amenajat de catre primarie pt.caini,un teren ingradit unde proprietarii de caini tinuti in apartament conform legii au voie sa-si lase liberi patrupedele,in special sunt concepute pt.rasele de talie mare .

Post by: razvan on March 22, 2007, 11:14:42 AM
ce inseamna "tarc"?
Loc special pentru 'plimbat' caini, amenajat de primarie intr-un parc public ..... banuiesc  :D

ps: am postat in acelasi timp!

Post by: Der Gebrauchshund on March 22, 2007, 11:16:48 AM
un loc special amenajat de catre primarie pt.caini,un teren ingradit unde proprietarii de caini tinuti in apartament conform legii au voie sa-si lase liberi patrupedele,in special sunt concepute pt.rasele de talie mare .
cat de mare e?
daca spatiul e limitat, asa cum probabil e si cazul, e clar sa devina stresati, sa nu mai spun, cand apare si un stimul ca si aportul.

Post by: stilgar on March 22, 2007, 11:19:27 AM
hai sa-ti zic ce mi-a spus un cunoscut apropo de caini din parc:
ai un mascul tanar care inca are chef de joaca...totul ok dar pe masura ce se maturizeaza tevine mai teritorial mai dominant. cand te duci in parc si ti 2 caini cu temperamet asemanator in apropiere sansa de bataie e f.f. mare. asa incat daca ii place aportul nu-l mai du in asemenea tarcuri.
pt mine (am 4 caini ) imi este imposibil sa iei cu toti 4 in locuri cu alti caini. masculul este atat de protector incat indiferent de talia celuilalt caine sare la bataie, si catele dupa el asa ca dupa 2 patanii am decis sa zic pas iesirilor in parc. de curand am vazut alti prop cu acelas efectiv canin ca si mine care sunt de parere ca daca cainii lor nu paesc nimic e totul ok....
sfatul camicului meu: ai mascul, iti place sa lucrezi cu el....NU AI CE CAUTA IN ZONE CU ALTI CAINI.
si apropo sper ca ati observat ca majoritatea cg sunt rasisti...

Post by: mirela on March 22, 2007, 11:19:39 AM
Nu e pt.plimbat ci doar pt. a-i lasa liberi si este intr-adevar amenajat intr-un parc public,e si dotat cu tot felul de scari si scarite,obstacole pt. cei care vor sa exerseze cu prietenii lor.De intretinut insa este intretinut de noi,proiprietarii si nu de primarie,primaria doar ni l-a pus la dispozitie !

Post by: dsh on March 22, 2007, 11:20:59 AM
o.k dar tot n-am auzit pareri...
pareri despre? e absolut firesc ce s-a intamplat! in niciun caz nu m-as aventura la aport cu ares printre alti caini; oricum, noi suntem cam tafnosi si orgoliosi si stim ca de amestecat ne putem amesteca doar cu caini pe care ii cunoastem bine, altfel riscam dispute si fara bete :D
ares al tau e leit ares al meu! :D si el e calm la intalnirile cu alti caini, insa are o atitudine dominanta, ceea ce ma face ca la contactele cu alti masculi sa fiu atenta si sa nu-l las sa-si etaleze ,,muschi" (daca ai stii cum se umfla in pene!) pt. ca asta poate irita celalat caine si o punem rapid de-un meci...
despre practicile de intrerupere a luptelor stiu sigur un lucru! nu te baga singur! pentru a opri lupta si a iesi fara damages e nevoie de colaborare; mai e posibilitatea, cand chiar nu are cine te ajuta si e clar ca trebuie intervenit, a legarii unuia dintre caini rapid de un gard, stalp sau ce ai la indemana (asta insa presupune indemanarea de ai prinde o lesa la gat, in timpul luptei) si de abia apoi despartirea lor; trasul de coada si eu il gasesc nercomandat, ca de oricare alta parte care i-ar da cainelui posibilitatea de a se intoarce si musca; am avut ,,placerea" de a extrage diferiti caini din lupte; m-am riscat si singura, cand a trebuit - am avut noroc si am iesit nesifonata... cea mai eficienta e apucarea de ceafa cu ambele maini, pe laterale, imediat sub urechi spre spate, strans si zdavan, asa incat sa nu te ,,ajunga" coltii

Post by: crb on March 22, 2007, 11:21:42 AM
cat de mare e?
daca spatiul e limitat, asa cum probabil e si cazul, e clar sa devina stresati, sa nu mai spun, cand apare si un stimul ca si aportul.
....ca sa nu mai vorbim de faptul ca orica caine adult, mascul sau femela ..."marcheaza" teritoriul....si coctail-ul olfactiv...poate sa ii supere pe unii "musafiri"...parerea mea...

Post by: mirela on March 22, 2007, 11:24:31 AM
 o.k...buna idee insa tot n-am inteles cum trebuie sa intervin si daca trebuie sa intervin,poate o sa ma mai lovesc de astfel de situatii desi o ssa incerc sa le evit si asta cu atat mai mult cu cat sambata o sa-l insor pe Ares,i-am gasit gagica,pe viata ! :D
 razvan :spatiile sunt suficiente pt. a-si putea consuma energia in voie,nu stiu sa-si dau cifre fiindca stau foarte prost cu orientarea in spatiu   ;D

Post by: mirela on March 22, 2007, 11:27:32 AM
 daca intervenea si stapana celuilalt concomitent cu dragos si i-ar fi apucat de zgarda in acelasi timp cred ca era O.K,nu?

Post by: mirela on March 22, 2007, 11:30:22 AM
anyway am tras o sperietura de am crezut ca o sa pierd sarcina,nu mai aveam mult si intram in tarc peste ei...vezi dsh de ce vreau sa-l insor pe ares si sa-i mut la padocuri ,la cat sunt de zdravana la cap sunt in stare sa ma bag in lupte ca sa-i salvez viata 'copilului' adoptat si sa o risc pe a celui care e pe drum si care e intr-adevar conceput nu numai crescut...n-am minte ! :'(

Post by: dsh on March 22, 2007, 11:40:02 AM
n-am minte ! :'(
ba da! te inteleg foarte bine! sigur multe ,,mame" & mame ar fi facut la fel!
daca ares se va bucura de atentia voastra in continuare, daca o sa reusiti sa va gasiti timp si pentru el din cand in cand, e chiar mai bine ca ,,se muta"! va avea spatiu si libertate de miscare, ca sa numai vorbim de partenera! ;D
de cele mai multe ori in parc, cand cainii sunt de ,,categorii" egale nu se produce decat cate o tavaleala, cu o gaura doua superficiale la bilant... mai albastra e situatia cand un CG, de exemplu, se supara pe vreun cocker sau mai stiu eu ce... atunci, e posibil ca in foarte scurt timp bilantul sa fie tragic...
ce e de facut?... IN PRIMUL RAND SA AI UN CAINE EDUCAT! care sigur va reactiona altfel si in situatii tensionate! daca se ajunge la lupta si e clar ca trebuie intervenit, e de preferat, cum spuneam, ca 2 oameni sa incerce sa separe cainii; apucati de ceafa foarte strans, cu ambele maini, ca sa nu poata musca;
la furtun sau galeata reactioneaza multi caini, doar ca in parc nu ai de unde le lua; am auzit si teorii cu stransul testiculelor (mai greu daca e femela :D) sau apucatul de picioarele din spate si ridicatul (pierderea contactului cu solul poate determina cainele sa lase, dar ne intorcem la riscul de a fi muscat)

Post by: mirela on March 22, 2007, 11:47:22 AM
o.k...sper sa nu ne mai intalnim cu asemenea situatii !
ares se va bucura de atentia noastra in continuare,e prea iubit pt.a fi neglijat chiar daca el se muta din casa noastra dar cel mai important nu si din familia,din viata noastra,pt.asta ne-am gandit sa-i si aducem femela,pt. a-i face acomodarea si viata la padocuri mult mai usoara ! ;)

Post by: mirela on March 22, 2007, 11:59:29 AM
stilgar : am o curiozitate...unde tii 4 dulai,in apartament ? :D

Post by: Bogdan on March 22, 2007, 12:26:21 PM
daca se ajunge la lupta si e clar ca trebuie intervenit, e de preferat, cum spuneam, ca 2 oameni sa incerce sa separe cainii; apucati de ceafa foarte strans, cu ambele maini, ca sa nu poata musca;
la furtun sau galeata reactioneaza multi caini, doar ca in parc nu ai de unde le lua; am auzit si teorii cu stransul testiculelor (mai greu daca e femela :D) sau apucatul de picioarele din spate si ridicatul (pierderea contactului cu solul poate determina cainele sa lase, dar ne intorcem la riscul de a fi muscat)
Daca are cineva caine care se intoarce sa-l muste atunci cand are in fata un adversar canin ar fi mai bine sa se lase de meserie si sa-si cumpere pisica.
Nu cred ca exista asemenea cazuri cel putin la CG.
Cat despre prinsul de testicole pot sa va spun ca acesta metoda se aplica la rasele cu coada cupata.
Eu va recomand sa nu incercati sa prindeti cainele de ceafa cand este in contact cu alt caine, e prea mare riscul.
Daca va prinde cumva celalat caine de mana sau va apuca degetele intre masele riscati sa ramaneti fara ele.
In Bucuresti inca se mai organizeaza lupte de caini, daca cunosti pe cineva care a participat la asa ceva roaga-l sa-ti spuna cum se despart cainii pe acolo.

P.S.
Urasc luptele de caini, dar avand pana acum caini care nu s-au dat la o parte de la nici un scandal am avut ocazia sa despart cateva zeci de lupte.

Post by: mirela on March 22, 2007, 12:30:19 PM
eu cunosc un caz in care unul dintre proprietari a aruncat apa fiarta si tot fara rezultat !

Post by: mirela on March 22, 2007, 12:36:06 PM
 aaa,si mi-am mai amintit ceva : tot la tarc,2 femele,una de rotw.si cealalta ceva rasa de vanatoare,de regula foarte cuminti insa la un mom.dat dupa zileee luuungi de convietuire pasnica in tarc s-au incaierat din cauza unui piticot,un puiut(tot o rasa de vanatoare) care a inceput sa o streseze pe una dintre ele,cred ca pe cea de vanatoare care a ripostat,in acel mom.femela de rotw.s-a repezit la ea si a pus-o la pamant...si la cateva secunde ares care era in apropiere a venit in fuga spre ele si s-a repezit la femela de rotw.care era deasupra celeilate si s-a apucat sa o muste de spate...asta ce a mai fost,zau daca pot interpreta in vreun fel reactia lui ?! ???

Post by: dsh on March 22, 2007, 12:37:11 PM
Eu va recomand sa nu incercati sa prindeti cainele de ceafa cand este in contact cu alt caine, e prea mare riscul.
Daca va prinde cumva celalat caine de mana sau va apuca degetele intre masele riscati sa ramaneti fara ele.
am specificat! e nevoie de 2 oameni!
cat despre intors si muscat.. sa fim seriosi!
 in momentul cu pricina cainele cam greu sa stie cine il apuca de coada sau alte zone! si sa discearna sa nu-si muste stapanul! te poate considera un alt atacator... ca sa nu mai vorbim de situatia in care incerci sa desparti un caine care nu e al tau...
am scos, apuncand de ceafa (metoda am invatat-o cu mult timp in urma, de la hingheii cu care ma imprietenisem ca sa nu-mi ia maidanezii de la bloc :D) inclusiv maidanez din colti de pitt >:(

Post by: dsh on March 22, 2007, 12:40:05 PM
hingheii cu care ma imprietenisem ca sa nu-mi ia maidanezii de la bloc

intre timp am mai ,,crescut" si acum ii rog sa vina sa ii ia! duh

Post by: crb on March 22, 2007, 12:41:31 PM
..daca tot suntem un pic off topic,...hop si eu...am despartit 2 femele,..una cu coltzii in urechea celeilalte...cum le-am apucat de ceafa..metoda "ca pe pui" (descrisa de DSH, dar cu o singura mina), dar mai in fortza (deh 30 kg bucata)...cea care prinsese,..a dat drumul...le-am ridicat ....picioarele din fata nu atingeau pamantul,...iar cele din spate erau pe varfurile ghearelor...nici una n-a incercat sa ma mushte...intors capul ,..alea alea...erau ca 2 pisici :drac....

Title: Re: lupte intre caini - cum le prevenim / evitam / oprim
Post by: k3na on March 22, 2007, 01:47:46 PM
hop si eu.... chestia cu trasu de coada mi se pare f ok, atata timp cat ambii stapani se pun de acord asupra momentului despartirii. noi n/am ajuns niciodata la bataie astfel incat sa fie unul deasupra celuilalt. nu ma bag in lupta lor decat daca exista o diferenta remarcabila de talie/greutate. altfel stau pe margine si urlu(da, stiu, f inteligent NOT). si intr/un minut, doua cainele meu ajunge la mine. singura data cand m/am bagat a fost cand alma a tras o tranta cu o caucazianca de vreun an, chestia a iesit relativ nasol: alma a muscat/o pe femela de limba si asta m/a speriat f tare, iar cealalta a zgariat/o pe marginea pleoapei, chestie care m/a speriat si mai tare, dar m/am linistit la doctor cand mi/a spus ca globul ocular n/a suferit nici o leziune.
oricum exista caini si mai tampi, rucar a vrut sa muste un caine si a prins mana stapanului, noroc ca si cainele lui muscase pe cineva cu o saptamana inainte si n/a avut pretentii de daune.

Post by: k3na on March 22, 2007, 02:01:01 PM
oricum, dupa chestia cu caucazianca m/am jurat ca o sa fiu prima care pleaca daca observ vre/un semn de ostilitate intre caini, sau doar daca observ vreun caine care ar putea sa nu ne tolereze. incercam sa evitam orice activitate de tentare a altor caini(cea cu aportul din start, mangaiatul altor caini inafara puilor de fata cu cainele, iar dupa o sesiune de manson, nici nu eliberez cainele din lesa vreo 10/15 minute daca exista altii prin preajma).
"mai bine sa previi decat sa vindeci",vorba tatei.

Post by: sersoft on March 22, 2007, 02:37:54 PM
eu cunosc un caz in care unul dintre proprietari a aruncat apa fiarta si tot fara rezultat !

Ala chiar avea o problema la capatana daca a aruncat apa fiarta pe caini.

Eu n-am avut decat un caine care avea pofta nebuna de scandal, cu un temperament extrem de dominant. La ala nu mergea nici stransul de ceafa, nici trasul de coada, nici ridicatul de picioarele din spate. Cand facea priza intr-o incaierare, singura metoda care mergea, era sa-l prind cu ambele maini peste piept si sa presez cu pumnul mainii sub sternul cainelui, pe cosul pieptului. In momentul in care deschidea gura, ii ridicam trenul anterior si il trageam in spate.
La faza asta trebuie atentie sa nu care cumva celalalt caine sa il prinda in momentul in care lasa, deci trebuie actionat foarte rapid.

@bogdan: nu e de preferat sa desprinzi cainii dupa metoda alora de organizeaza lupte. Daca ajungi acolo, inseamna ca incaierarea a degenerat urat de tot.

Am modificat titlul topicului din "Lupte intre caini" in "Incaierari intre caini" sa nu se interpreteze gresit. Luptele pot fi organizate, iar incaierarile sunt accidentale.

Post by: mirela on March 22, 2007, 02:55:59 PM
 cate o "paruiala" din asta atunci cand nu are rezultate negative nu strica,vorba cuiva,i-a prins bine intr-un fel  :cshy
acesti caini cu care se intalneste zilnic la tarc sunt practic cainii alaturi de care a crescut,se cunosc intre ei,n-a fost un pericol iminet asa ca,k3na nu mi-am bagat 'copilul' in gura lupului daca asta ti-ai imaginat cumva si intr-adevar greseala a fost a sotului atunci cand a inceput joaca cu aportul !

Title: Re: Incaierari intre caini - cum le prevenim / evitam / oprim
Post by: k3na on March 22, 2007, 05:28:19 PM
...k3na nu mi-am bagat 'copilul' in gura lupului daca asta ti-ai imaginat cumva....
nici nu/mi inchipuiam asta. cainii se cearta din diverse motive, unele chiar de neimaginat(alma ii mai trage o mustruluiala lui rucar doar pentru ca indrazneste sa manance inainte de a ajunge ea din camera, la blid). cateodata au motive atat de tampite (pentru noi cel putin). de/a lungul timpului am incercat sa fac o lista cu ce nu le place cainilor mei si ar vrea sa atace si ce nu le place in general altor caini si ar vrea sa ne atace.
pana la urma unul dintre cele mai grave lucruri, e cum spui tu, spaima stapanului, cel putin pentru aia mai slabi de inger, asa ca mine.

Post by: tincu on March 23, 2007, 07:00:08 PM
Cum sa procedezi cand iti scoti frumos caiinele la plimbare, in lesa si doua, trei exemplare canine iesite pe sub porti din diferite curti te inconjoara, latrandu-te cu caninii dezgoliti?
Eu, cand am simtit ca incepe si al meu sa se-ncordeze, i-am spuns  "sezi",am  inceput sa vorbesc calm cu agresorii, usor, usor dar foarte tarziu, ne-au lasat departandu-se si atunci la pas incet am plecat. Nervii mei erau intinsi la maxim, mi-a fost o frica de nedescris.
Nici cainele meu nu-i agresiv din fire pe strada, dar cand este atacat nu se da in laturi sa riposteze. In majoritatea cazurilor il pot stapani, dar ma intreb, cand el ma simte panicata ce o sa mai faca?

Post by: Ariana on March 23, 2007, 07:10:56 PM
In cazul nostru, cand ne agreseaza "verbal" cainii este vai si amar, numai muschii mei salveaza situatia. Lesa se intinde, cateaua face si trage ca toti dracii inspre agresori "sa-i invete ea minte!" si daca as lasa-o ar da navala peste ei. Am un singur as in maneca si asta daca nu uit sa imi pun mingiuta in buzunar. Cand vede mingea universul capata alta dimensiune si eu scap de privirile nedumerite ale trecatorilor.
Prin urmare eu previn/ evit/opresc o eventuala incaierare folosind distragerea si apoi focalizarea atentiei cu/asupra mingiutei.

Post by: tincu on March 23, 2007, 07:32:25 PM
Buna idee! Si noi iubim mingiuca. Dar caiinilor care ne agreseaza ce sa le fac? Cum pot trece pe strada fara sa le starnesc furia? Oricum, pe orice strada am pleca, trecem prin teritoriul unui caine cel putin (stam intr-o zona cu case si toti au caiini).

Post by: scolaro on March 23, 2007, 07:46:37 PM
Batranul meu a batut toti cainii de pe strada, puteam merge linistiti caci, cand treceam pe langa ei, o luau la goana spre ascunzatorile lor.... La fel si haita de pe camp, la care era destul sa se uite fix, cu capul aplecat si in pozitie de atac. Cu Pranos e altceva, mi s-a spus ca nu am voie sa-l las sa se bata si e foarte frustrant. Eu iau cu mine o borseta cu pietre si dau pe langa ei, de obicei functioneaza; problema e ca ma enervez cumplit cand se iau maidanezii dupa noi cu gura mare, si baiatul ma simte si o ia razna si el. Acum, ca e plecat la scoala, hranesc vreo 4 catei ai strazii, care si-au stabilit teritoriul la mine in curte, nu stiu ce ma fac cand mi se intoarce acasa flacaul...

Post by: tincu on March 23, 2007, 10:31:58 PM
Si noua cand am luat cainele de la scoala ni s-a recomandat evitarea luptelor si pastrarea caracterului echilibrat al cainelui. Dar vorba lui "scolaro" este destul de frustrant. Cand nu aveam caine, mergeam fara grija, vorbeam cu ei , dadeau din coada, unii veneau cu mine o bucata de drum. Chiar si in perioada cand cg-ul era mic, era mai tolerat pe strada noastra . Dar acum cand a devenit asa impozant si in plus a lipsit din zona 40 de zile, este f. greu.

Post by: tincu on March 26, 2007, 09:59:21 PM
In plus, cand am luat cainele de la disciplina, dresorul ne-a atras atentia sa-i cumparam botnita, nu pentru ca ar fi agresiv ci pentru ca asa prevede legislatia si cainii de talie mare (printre care si cg-ul) trebuie sa poarte botnita, altfel platesti amenda. Eu am cautat pe internet si am observat ca desi in proiectul initial era incadrat si cg-ul, apoi in varianta finala nu mai este enumerat. Este corect? Pot fi reclamata sau pur si simplu observata de vreun gardian public sau comunitar sau "cum s-o mai numii" si sa ma amendeze?

Post by: k3na on March 26, 2007, 11:15:12 PM
Cum sa procedezi cand iti scoti frumos caiinele la plimbare, in lesa si doua, trei exemplare canine iesite pe sub porti din diferite curti te inconjoara, latrandu-te cu caninii dezgoliti?
daca cunoastem cainii, adica cei din zonele pe care le frecventam, eu o las pe alma liber si eventual o controlez din comenzi, in general stim cam cui ce nu/i place. ea se infoiaie dar nu reactioneaza violent decat daca e prea de tot. eu o las sa/si mai regleze conturile, ii ajuta sa se ierarhizeze. n/am ajuns la bataie niciodata, doar "avertizari canine".
daca nu cunoastem cainii, o tin in lesa, la pas. daca ei ajung prea prea aproape(dar maidanezii in general ne latra de pe margine, nu prea se iau chiar la harta la modul concret) cainele apara si deci mai capseaza ceva, dar fara sa plece cu tot cu cainele agresor.

Post by: dsh on March 27, 2007, 10:44:26 AM
din pacate nu traim, cel putin sub aspectul asta, intr-o tara civilizata... nu exista plimbare care sa nu se soldeze cu cel putin un atac isteric de maidanezi... ares se spanzura turbat in lesa... il temperez si trec mai departe cu haita latrand pe urmele noastre... ce altceva sa obtin de aici decat un caine extrem de incordat la intalnirile cu alti caini?... e frustrant! ce ar trebui sa fac? sa-mi corectez cainele pentru agresivitate? ar fi stupid! saracul, nu face decat sa raspunda si sa se / ne apere... doar ca, ar fi cam mult sa-i cer o atitudine calma la intalnirile cu alti caini - adica discernamant - ,,pe asta il pup, ca-i in lesa si cu stapan, nu-i din ceata de la bloc care m-ar manca daca n-as fi de 3 ori cat ei..."; oricum, face clar diferenta intre ,,rase" dar tot are o privire atenta si circumspecta la orice se apropie... asta, plus un drive nebun (e aportor si vanator teribil!) ma fac sa ma gandesc de 2 ori cand plec la plimbare... am un caine educat si echilibrat... din pacate, in peisajul nostru cotidian aste se poate spune despre putini... caini...  :D

Post by: Bogdan on March 27, 2007, 11:29:46 AM
Eu aveam o metoda mai buna pentru a scapa de maidanezi cand il aveam pe Nero.
Il tineam din scurt in lesa pana maidanezii ajungeau in raza lui de actiune  si atunci eliberam lesa la maxim. Il capsa pe unu si o tuleau toti  si astfel aveam liniste pe o raza de 20-25 de metri.

Post by: dsh on March 27, 2007, 11:33:54 AM
Eu aveam o metoda mai buna pentru a scapa de maidanezi cand il aveam pe Nero.
Il tineam din scurt in lesa pana maidanezii ajungeau in raza lui de actiune  si atunci eliberam lesa la maxim. Il capsa pe unu si o tuleau toti  si astfel aveam liniste pe o raza de 20-25 de metri.
:drac ne-am ,,jucat" si noi asa... recunosc... (http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Confus/H_12SH%7E1.GIF)
dar 1. mi-e mila de ei si 2. asta nu face decat sa-i stimuleze agresivitatea, ceea ce nu vreau

Post by: tincu on March 27, 2007, 04:48:57 PM
As face asa, macar "once" dar mi-e teama ca nu l-as mai putea retine. Am ramas cu amintiri neplacute din vremurile anterioare dresajului. Atunci cand vroia ceva, nimic nu-l mai retinea (nici politia, nici pompierii) pornea cu mine la capatul lesei de "ne lua radarul". Orice ii spuneam nu-l mai interesa.
Acum este mult, muuuult mai docil si super ascultator pe strada. Dar l-am luat acasa de putin timp, as mai atepta putin pentru a fii foarte sigura de reactia lui, sa fiu convinsa ca suntem intr-adevar o echipa.
Pe strada situatia s-a mai calmat putin, in sensul ca desi nu a smucit spre recalcitranti, i-a latrat copios. Se poate impune astfel?

Post by: dsh on March 27, 2007, 05:09:14 PM
Se poate impune astfel?
da! cand ares latra, maidanezii se zburatacesc care incotro (sitatia in care il mai prindea pe cate unul la inghesuiala si ii aplica o corectie era mai eficienta, ca majoritatea diparea) dar continua sa latre de la distanta si sa ne ,,petreaca"
tincu un topic cu puiul tau, sa-l cunoastem si noi? :)

Post by: tincu on March 27, 2007, 05:18:34 PM
Promit ca o sa-i fac poze recente si o sa le postez la "puiul meu". Poate, daca reusesc o sa va arat si evolutia sa.

Post by: mirela on April 10, 2007, 08:43:26 PM
Din nou...incaierare,de data asta cu un amstaf care a intrat peste noi in tarc pe motiv ca amstaful e doar la stadiul de pui,6 luni, sau cel putin asa a sustinut stapanul,sincer nu stiu ce sa spun daca e sau nu inca un pui cert e ca are instincte cam prea mari de agresivitate pt.un pui,cel putin Ares la varsta de 6 luni nu manifesta asemenea atitudine.Incaierarea nu s-a soldat cu victime spre norocul meu sau poate si al lui  dar in schimb s-a soldat cu o cearta zdravana intre stapani,personal consider ca amstaful nu e un caine de companie si indiferent de cum il cresti instinctele primare de conservare se pastreaza,a fost conceput si este perceput ca fiind un caine agresiv si pt.lupta ca urmare consider ca n-are ce cauta in mijlocul celorlalte rase considerate ca fiind rase de companie.Inca n-am avut prea multe experiente de genul asta la activ ca sa stiu daca Ares ar avea sau nu castig de cauza intr-o incaierare de acest gen,de cedat n-a cedat si s-a aparat ,la final mi s-a parut un pic cam speriat poate fiindca n-a mai fost intr-o incaierare de asemenea amploare sau poate mi s-a parut doar mie fiindca m-am panicat,s-au despartit fiindca am intrat eu in tarc si am tipat in disperare la ei sau poate ca nu dar la un mom.dat Ares a venit la chemarea mea si celalalt s-a retras,nu stiu pe ce motiv,dar bine ca au incetat fiindca mi-au creat niste emotii de nu vi le pot reda,ceva de groaza ! Ideea e ca daca e sa ne mai intalnim cu astfel de situatii si se pare ca uneori sunt de neevitat mi-ar place sa stiu ca Ares se descurca si ca are incredere in el suficienta incat sa nu ma mai panichez atat de mult pt.ca pana la urma trebuie sa se descurce pe cont propriu,nu sunt un ajutor de nadejde.A nu se intelege ca acum doresc sa-l antrenez in acest sens,pt.a-l invata sa se apere sau pt.a-l face caine de lupta,dar totusi ceva...care sa-l faca sa fie constient de propriile forte caci pana la urma intre el si amstaf e totusi o diferenta,nu stiu daca si de forta dar de inaltime si greutate cu siguranta si daca nu ma insel muscatura unui cg e mai puternica decat a unui amstaf.

Post by: sersoft on April 10, 2007, 09:49:11 PM
Hai sa nu exageram. Staff-ul nu este caine de lupta si nu a fost creat pentru asta. Este intr-adevar mai temperamental si ia foc mai repede, dar in general este un caine echilibrat. Faptul ca nu face pasul inapoi intr-o incaierare si nu da bir cu fugitii mie mi se pare o calitate, nu un defect. Si stapanul staff-ului are dreptul sa intre cu el unde are chef si cum are chef, in limitele legii, ca si stapanul de CG.
Nu ma transform acum intr-un aparator al Amstaff-ilor, dar ma enerveaza cand aud povesti despre staff si pit, povesti formate pe fondul unei educatii neadecvate si a unor stapani iresponsabili.
In legatura cu intamplarea traita de tine, nu are nici o relevanta faptul ca ala era amstaff, putea fi si pekinez. Daca stapanul stie ca are un caine agresiv sau nu-l poate controla, este dator sa se comporte adecvat vis-a-vis de persoanele sau cainii din jurul sau. Indiferent ce rasa este.
Eu am facut o referire la pekinez, pentru ca, Lady a fost atacata in parc, odata de un pekiromanez, d-asta coleric, care a sarit la gatul ei. Dupa ce i-a tras asta o laba zdravana de s-a dat ala peste cap vre-un metru, stapanul si l-a luat in brate in brate si a plecat in alta parte. Mi se pare corect.
Eu nu prea am stresuri d-astea in incaierari, ca se descurca bine fetele. O singura data am avut emotii, cand a sarit la Sasha o matahala de ciobanesc romanesc latrand si agitandu-se, cand eram la Ranca. Inghetase inima in mine cand am vazut diferenta de gabarit. Dar fata a ramas pe loc, calma, in pozitie de aparare si de fapt ala avea chef de joaca, ca s-au zbenguit aproape o ora.

Post by: Bogdan Nitescu on April 10, 2007, 10:10:42 PM
Hai sa nu exageram. Staff-ul nu este caine de lupta si nu a fost creat pentru asta.

1. Exista multi crescatori si arbitrii care te contarzic:

"Description:
The American Staffordsire Terrier's muscled build and protective instinct should make strangers beware, yet with their own family they are devoted, gentle and loving. A common question regarding the American Staffordsire Terrier is, "How is this breed different from the American Pit Bull Terrier?". In the eyes of the United Kennel Club, they are the same breed, but many disagree. Some AKC-registered American Staffordsire Terriers are dual-registered as American Pit Bull Terriers with the UKC; however, this draws criticism from many who point out that the bloodlines have been separate for too long for these to be considered the same breed. The AKC, on the other hand, does not allow a UKC-registered American Pit Bull Terrier to be registered as an American Staffordsire Terrier. To be dual-registered, the dog must first be an AKC-registered American Staffordsire Terrier and then it can be registered with the UKC as an APBT -- but not vice versa... They are courageous and a tenacious fighter if provoked. Training can be a challenge because of their pushy yet sensitive character. Their natural temperament towards people is gentle and loving, unfortunately some have been improperly handled giving the American Staffordsire Terrier a bad rap.

History/Origin:
Recently recognized as a distinct breed, he descends from the fighting pits of England and America. A variety of breeds were used to develop the "Amstaff" including the Bull Terrier, the Old English White Terrier, the Black and Tan, the Bulldog, the Mastiff, the Pointer, the Dalmatian and the Staffordsire Bull Terrier. His name was changed from the Staffordsire Terrier to the American Staffordsire Terrier in 1972."

http://www.bulldogbreeds.com/americanstaffordsireterrier.html

2. In rest, si eu sunt de aceeasi parere cu tine!
"Omul este de vina!!!"

Post by: dsh on April 10, 2007, 10:21:21 PM
staff-ul NU este un caine echilibrat! este un caine care dezvolta usor probleme de comportament si care are nevoie de proprietari experimentati! ESTE descendentul direct al exemplarelor create pentru lupta iar ,,programul" chinologilor de a elimina agresivitatea sa fata de caini este departe de a se fi incheiat! cele mai multe exemplare din aceasta rasa sunt hiper-excitabile cand e vorba de alti caini; este una dintre rasele mele preferate, careia ii admir tenacitatea si curajul, insa nu degeaba ordonanta de urgenta il include in categoria cainilor periculosi care IN LOCURI PUBLICE TREBUIE PURTATI CU BOTNITA SI LESA;
@mirela - diferenta de gabarit intre CG si staff (sau pitt, care e mai usor, de obicei, sau bull, care e mai mic la greaban) e egala cu 0 (ZERO!) - orice caine din rasele astea, matur fiind, FARA dresaj de lupta, il papa pe ares... asa ca, data viitoare cand va intalniti cu un astfel de exemplar, te sfatuiesc sa treci vis a vis... la fel si despre muscatura... CG nu se compara cu un staff... (si sa vezi scottish-ul ce muscatura are...  ;D)
exista, fireste, si caini absolut echilibrati apartenenti acestor rase, ei nu fac insa majoritatea... repet: sunt rase care imi plac, insa trebuie sa recunoastem ca ele NU se adreseaza oricui; nu sunt de acord cu punerea la zid a unei intregi rase (e corect sa punish the deed, not the breed ), mai ales ca problema acestor caini este agresivitatea fata de alti caini NU fata de oameni, insa nu as risca niciodata o intalnire intre cainii mei (CG) si un staff, pitt, bull, presa, dogo, etc...
din pacate, din nou, ne confruntam cu o problema de educatie si de mentalitate... ba chiar cu una de atitudine sociala... dar asta e alta discutie...

Post by: scolaro on April 10, 2007, 10:30:47 PM
Ai dreptate, dsh, gabaritul nu conteaza chiar deloc. Am vrut sa cumpar un Jagd Terrier, care cred ca are mai putin de o zecime din greutatea cainelui meu si bine ca m-am documentat - am aflat cu stupoare ca un astfel de caine l-ar putea face bucatele pe Pranos.

Post by: dsh on April 10, 2007, 10:31:59 PM
am aflat cu stupoare ca un astfel de caine l-ar putea face bucatele pe Pranos.
dap...  :( de obicei, ei au treaba cu mistretii... nu se incurca cu un amarat de cg...

Post by: scolaro on April 10, 2007, 10:41:09 PM
Da, dar nu vreau sa incerc; o sa revin la cealalta feblete a mea, labradorul.

Post by: k3na on April 10, 2007, 11:33:24 PM
Din nou...incaierare,de data asta cu un amstaf care a intrat peste noi in tarc ....
amstaff/ul a intrat in tarc si ares a vrut sa/l haleasca sau amstaff/ul a venit cu chef de scandal direct la ares in tarc?
sunt de parere ca orice caine are voie in locurile pentru caini, atata timp cat nu atenteaza la integritatea fizica a celorlalti caini aflati acolo, fie el caine f agresiv sau vreun mititel de grupa a 9/a.
sunt f "nervozata" pe tema "caini care provoaca alti caini". frati/miu a plecat pentru o saptamana si mi/a lasat rucaru' pe cap. atat de multa ignoranta din partea stapanilor care detin caini mici(gen pekinez si derivatii, caniche, bichoni sau alte nebunii pufoase) m/a lasat masca. ce poti sa faci cand mergi cu un caine de 70 kile pe strada si cate 2 exemplare din cele mentionate mai sus vin si "apuca" de jaretii cainelui tau? stapanii nu se sesizeaza si tu te rogi sa le fi dat un sut din prima. m/au exasperat cazurile astea in juma' de saptamana si de cele mai multe ori trebuie sa ne "umilim", incercand sa gasim rute ocolitoare pentru a nu intra in coliziune cu participantii la traficul canin serios din zona, la orele de varf(cg, rottweiler, tosa inu, afgani...).

Post by: Bogdan on April 11, 2007, 08:59:12 AM
Ai dreptate, dsh, gabaritul nu conteaza chiar deloc. Am vrut sa cumpar un Jagd Terrier, care cred ca are mai putin de o zecime din greutatea cainelui meu si bine ca m-am documentat - am aflat cu stupoare ca un astfel de caine l-ar putea face bucatele pe Pranos.
Eu nu prea cred ca un Jagd Terrier poate sa produca o vatamare cat de mica unui CG.

Post by: sersoft on April 11, 2007, 09:04:07 AM
staff-ul NU este un caine echilibrat! este un caine care dezvolta usor probleme de comportament si care are nevoie de proprietari experimentati!  ...

Toti amstafii pe care i-am vazut eu nu prezentau nici un fel de agresivitate fata de alti caini, chiar si necunoscuti. Dar amstafii astia au fost educati cum trebuie de mici si li s-a interzis orice iesire de agresivitate necontrolata. Dar, cum am zis si in mesajul anterior, iau foc extrem de repedede daca li se pare lor ca alt caine "se uita urat la ei".

@bogdan nitescu: Amstaff-ul provine din pitbullul de lupta, dar selectia rasei a urmarit eliminarea agresivitatii si a pornirilor violente fata de alti caini. E adevarat, ca reminiscente ale trecutului de lupta al pit-ului sunt inca prezente, dar un amstaff din provenienta corecta si crescut de catre un stapan responsabil si constient de potentialul si caracterului sau e ok. Acum, discutia amstaff = pit sau nu, e la fel de vulcanica si controversata ca la CG de lucru vs CG de show. Nefiind expert, nu ma pot pronunta si nu pot emite decat pareri personale, bazate pe cele stiute si vazute de mine.

@mirela: asculta sfatul lui dsh referitor la incaierarile eventuale ale cainelui tau cu un pit sau staff. Nu incerca sa arunci cainele in foc, mai ales daca nu are experienta in incaierari si nu stie ce si cum. Daca te uiti la un amstaff cum mananca un femur de vita, o sa-ti dai seama de ce poate sa faca cu falcile alea !

Post by: mirela on April 11, 2007, 09:15:12 AM
cand am vazut ca stapanul il lasa pe amstaff in tarc fara sa intrebe pe nimeni nimic fiindca mai erau si alti caini nu doar Ares in perimetrul tarcului am preferat sa ma retrag exact in coltul opus al tarcului unde am incercat sa-i captez lui Ares atentia cu bete insa la un mom.dar amstafull a venit in partea noastra si dupa ce s-au mirosit pret de cateva secunde amstafull a sarit iar ares normal ca a ripostat,s-a aparat si  n-a stat ca o leguma sa-l apuce ala de coama !

Post by: mirela on April 11, 2007, 09:21:27 AM
imi pare rau dar eu una nu subscriu la cele spuse de voi ,de unii dintre voi si-mi pastrez parerea cum ca amstafull nu e un caine de companie indiferent de experienta stapanului si eu una nu l-as creste impreuna cu copii mei.
amstafull de care v-am vorbit este un caine de show sau cel putin asta sustine stapanul,e crescut la bloc,in prezenta copilului dar in afara de femele nu iarta nimic asa ca,scuzati-ma dar mie nu-mi plac nici amstafii si nici pittbulii indiferent de educatia lor si in special cei care detin asemenea rase sunt genul aia de stapani care se dau rotunzi cand ei de fapt sunt patrati ,n-am vazut asemenea caini in lesa la vreun domn,doamna sau d-soara ci numai la pustani care se dau grozavi sau cum am mai spus,rotunzi dar cand colo patrati rau de tot !

Post by: mirela on April 11, 2007, 09:29:54 AM
 si inca ceva daca-mi permiteti ,nici chestia cu ocolitul sau pastratul distantie doar din partea mea nu mi se pare O.K atat timp cat imi controlez cainele si consider ca am un caine echilibrat si nu e incadrat la "caini periculosi" ,de ce nu ar fi si invers? stii ca ai un caine agresiv care se arunca la gatul primului sosit ? pai atunci ia tu distanta daca esti civilzat si nu asa ca mi s-a intamplat de "n" ori sa ma intalnesc cu pitt sau amstaffi fara botnita care au aparut pur si simplu de dupa colt ! faptul ca Ares a ripostat mi se pare cat se pare de normal ,ne-a aparat dar faptul ca eu pe al meu il port cu botnita iar ceilalti nuuu...nu mi se pare de loc normal ! Si ieri la tarc civilizat era ca cel care a venit cu amstafull sa intrebe daca-l poate lasa si el pe a lui in trac sau daca ar fi o problema sau daca nu macar sa ma anunte ca-l lasa in tarc si nu asa ca-l lasa in tarc pe consideretul ca al lui ii face praf oricum pe toti cu care are de a face si in rest pace buna !

Post by: sersoft on April 11, 2007, 10:00:44 AM
...scuzati-ma dar mie nu-mi plac nici amstafii si nici pittbulii indiferent de educatia lor si in special cei care detin asemenea rase sunt genul aia de stapani care se dau rotunzi cand ei de fapt sunt patrati ,n-am vazut asemenea caini in lesa la vreun domn,doamna sau d-soara ci numai la pustani care se dau grozavi sau cum am mai spus,rotunzi dar cand colo patrati rau de tot !
Si uite cum, imaginea rasei este stricata de stapanii lor.

later: cunosc eu o dom'soara dragua, slabuta si super simpatica, care are 2 staffi, masculi, educati si politicosi. Si cazul nu e singular. Mai are un prieten si vecin de-al meu un pit extrem de simpatic, din linii de lupta, cuminte, socializat perfect, care se joaca frecvent cu fetele mele si cu maidanezii de pe strada. asta pana a luat o eczema urata de la maidani, si nu il mai lasa.

si inca ceva daca-mi permiteti ,nici chestia cu ocolitul sau pastratul distantie doar din partea mea nu mi se pare O.K atat timp cat imi controlez cainele si consider ca am un caine echilibrat si nu e incadrat la "caini periculosi" ,de ce nu ar fi si invers? stii ca ai un caine agresiv care se arunca la gatul primului sosit ? pai atunci ia tu distanta daca esti civilzat ...
Pai ti-ai raspuns singura. Daca tu-ti controlezi cainele, iar celalat nu, si pe deasupra mai e si berbec, nu ai rezolvat nimic. Mai bine esti tu pe faza si previ din start incidentul.

Si ieri la tarc civilizat era ca cel care a venit cu amstafull sa intrebe daca-l poate lasa si el pe a lui in trac sau daca ar fi o problema sau daca nu macar sa ma anunte ca-l lasa in tarc si nu asa ca-l lasa in tarc pe consideretul ca al lui ii face praf oricum pe toti cu care are de a face si in rest pace buna !
Daca stia ca este agresiv fata de alti caini, nu trebuia sa il lase deloc, fara sa mai intrebe sau nu. Adica degeaba imi cer io voie sa las cainele sa se joace cu altul daca stiu ca i va rupe gatul in secunda urmatoare.
Daca stia ca are un caine echilibrat pe care il poate controla si care nu sare de nebun la alti caini, de ce sa va mai intrebe ? Tu intrebi pe ceilalti stapanio daca iti poti lasa cainele liber in tarc ?

Post by: mirela on April 11, 2007, 10:08:37 AM
CLAR ! DA ! si nu numai eu !

Post by: k3na on April 11, 2007, 02:30:04 PM
eu cred totusi ca fiecare are dreptul sa aiba ce rasa isi doreste, fie ca e amstaff sau orice altceva. ce nu mi se pare normal este sa nu aiba grija si sa nu/si controleze cainele. cred totusi ca stapanul amstaffului a gresit lasadu/si cainele sa/l provoace pe al tau. cat despre muscatura si altele, daca cainele nu e antrenat special nu cred ca e mare motiv de ingrijorare, poate ca unii nici nu stiu sa muste adevarat, eu cu rucar am scapat din incaierari din astea doar cu smocuri de par, fara leziuni importante.

Post by: dsh on April 11, 2007, 02:33:50 PM
mirela, ai dreptate - NU este firesc ca tu (sau eu, sau proprietarul opricarui alt caine corect educat si socializat) sa trebuiasca sa se fereasca din calea proprietarilor de caini agresivi; ca e vorba de pitt sau chiar de un CG agresiv, acesta trebuie purtat macar in lesa, daca nu si cu botnita; NU este firesc, insa e SANATOS  sa pastrezi TU distanta; tocmai pentru ca ei sunt ,,patrati", cum zici tu, pentru ca sunt lipsiti de educatie... da' ce zic educatie, de minim bun simt si contiinta; nu risc integritatea fizica a cainelui meu pentru ca sunt revoltata de comportamenul lor... oricum, e tardiv sa-i educi...
Eu nu prea cred ca un Jagd Terrier poate sa produca o vatamare cat de mica unui CG.
am vazut mioritic (zdravan, de la stana) facut tandari de un fox!!!

Post by: k3na on April 11, 2007, 02:36:11 PM
fox terrier e un caine de care ma tem f tare si intradevar nu e de joaca chiar daca aveti caini de 5 ori mai mari.

Post by: Bogdan on April 11, 2007, 02:37:46 PM
Cred ca era beat sau batran !
Eu cred ca numa daca se lasa pe el cu toata greutatea si era deja bai pentru fox.
Da eu daca vad un CG facut "tandari" de un burcus din asta mic ii vand pe toti si cresc burcusi.

Post by: dsh on April 11, 2007, 02:40:41 PM
si da, ares a reactionat corect, nu-i mai da insa ocazia s-o faca atunci cand staff-ul va creste; crede-ma, e suficienta o priza ca sa-ti duci cainele pe brate acasa...

eu cred totusi ca fiecare are dreptul sa aiba ce rasa isi doreste
teoretic da, practic NU! nu suntem noi societatea pentru astefel de drepturi... absolut firesti, intr-o colectivitate educata... eu consider ca achizitionarea unor astfel de caini trebuie sa se faca doar in conformitate cu norme riguroase

Post by: Bogdan on April 11, 2007, 02:43:00 PM
Norme avem, dar cine sa urmareasca punerea lor in practica - tovarasii militieni  >:( !?

Post by: dsh on April 11, 2007, 02:45:29 PM
Cred ca era beat sau batran !
Eu cred ca numa daca se lasa pe el cu toata greutatea si era deja bai pentru fox.
Da eu daca vad un CG facut "tandari" de un burcus din asta mic ii vand pe toti si cresc burcusi.
nu stiu cat de bine cunosti rasele de vanatoare, terierii in special, de spui asta; oricine cu ceva experienta iti va confirma faptul ca e absolut normal ca un astfel de caine sa avarieze grav un cg... asa ca nu vinde CG-ul, pastreaza-l, fa cu el IPO, CU, rescue, obedience sau chiar agility, dar nu-l pune la harta cu terieri, ca nu asta e scopul lui si e firesc sa ,,si-o fure"  :)

Post by: Bogdan on April 11, 2007, 02:55:53 PM
Eu am avut Cg care nu "si-a furato" in toata viata lui si avut parte de lupte incepand de la varsta de 10 luni. A luptat si cu 1 si cu 2 si cu 3 o data dar nu a ramas dator niciodata iar daca vreun burcus incerca sa fie mai barbat risca sa-si sfarsesca viata daca nu eram eu in zona pentru ca ala ce prindea nu mai scapa numai mort sau daca il scoteam eu din gura lui Nero.
Nu iubesc luptele de caini si nici pe acele persoane care organizeaza asa ceva, dar pentru un caine care traieste liber luptele sunt un lucru firesc.
Asa ca pe mine nu mai incercati sa ma convingeti ca un CG poate fi invins de un burcus, desi daca stau bine si ma gandesc, poate ca astia mai de soi (adica de show) s-ar putea sa "si-o fure".
Nero al meu a fost urmasul unui Colonel de la Politia de Frontiera, asa ca nu a fost orice caine.
Toata viata mea o sa caut numai caini care sa se poata compara cu Nero - prieten, paznic de nadejde, coleg de joaca, incoruptibil.

Post by: k3na on April 11, 2007, 03:03:34 PM
teoretic da, practic NU! nu suntem noi societatea pentru astefel de drepturi... absolut firesti, intr-o colectivitate educata... eu consider ca achizitionarea unor astfel de caini trebuie sa se faca doar in conformitate cu norme riguroase
daca nu ma insel amstafful e un  caine care este in nomenclatorul de "caini valabili", nu caini interzisi, inca avem voie sa/l detinem si sa/l crestem, inmultim. nu acelasi lucru se poate spune despre pittbull. dar e ok sa avem un amstaff, un rottweiller, un tosa inu....etc, caini care mi se par periculosi, doar sa/i putem creste si stapani, pentru ca daca nu/i stapanim putem fi "judecati" legal si pentru muscatura pe care pekinezu' a aplicat/o cuiva.

Post by: mirela on April 11, 2007, 03:18:21 PM
 fiecare are dreptul sa detina si sa creasca ce rasa vrea in limitele legii dar asta nu inseamna ca putem face ce vrea,eu consider ca ar trebui sa fie niste stapani responsabili si daca esti responsabil mai ales atunci cand detii o asemenea rasa atunci te interesezi daca exista sau nu un pericol in mom.in care-l lasi liber in tarc in mijlocul altor caini !
si nu ma va convinge nimeni si nimic ca un pitt sau un amstaff poate fi la fel de cuminte,inteligent,echilibrat,afectuos si dragalas precum un c.g,un labrador sau mai stiu eu care si asta nu pt.ca neaparat imaginea rasei a fost stricata de stapani iresponsabili si needucati ci pt.ca pur si simplu NU-mi plac,mi-s antipatici ,scurt !

Post by: mirela on April 11, 2007, 03:27:46 PM
si cunosc un caz chiar de la o cunostinta care a fost nevoita  sa-si etuanasieze amstafull fiindca acesta a ajuns la varsta de 7 ani sa fie agresiv cu membrii familiei care l-au tratat ca pe copilul lor,educat,rasfatat si etc . dar sa aud de un cg eutanasiat pe motiv ca a ajuns sa-si muste stapanul...asta niciodata !
si tot de la o cunostinta,in prezent proprietar de cg in trecut de pitt,experienta lui cu un pitt total neplacuta cand a intrat in conflict cu un alt caine si pe care nici cu slujbe nu l-a mai salvat din falcile lui,nici macar cu apa fiarta si tot n-a vrut sa lase,cred ca stiti si voi finalul ? pana la urma s-au dus amandoi fiindca si l-a eutanasiat iar celuilalt i-a platit daune !

Post by: mirela on April 11, 2007, 03:29:44 PM
vorba aia,lupul isi schimba parul dar navaru ba sau lup imbracat in blana de oaie ! ;D

Post by: robert on April 11, 2007, 03:47:50 PM
[/quote]

am avut si eu un terrier cand eram mai mic ...era taaare artagos, cu toate ca nu prea dai doi bani pe el cand il vezi asa micut.....parerea mea e ca ar putea sa si-o cam fure un cg ....

Post by: mirela on April 11, 2007, 03:48:56 PM
daca vreti va mai spun fiindca mai cunosc cazuri reale si nu povesti vanatoresti ...chiar in tarcul cu pricina ,o stapana,slabuta,tinerica si frumusica cum spunea si sersoft cu un pitt care s-a incaierat cu un canish,rezultatul ? stapanul si-a dus catelul pe brate acasa dar se poate considera cu toate astea un om fericit fiindca dupa indelungi tratamente l-a salvat,mai vine si in ziua de azi la tarc,canishul dar nu si piitbulul !
so...no coment !

Post by: sersoft on April 11, 2007, 06:26:23 PM
si cunosc un caz chiar de la o cunostinta care a fost nevoita  sa-si etuanasieze amstafull fiindca acesta a ajuns la varsta de 7 ani sa fie agresiv cu membrii familiei care l-au tratat ca pe copilul lor,educat,rasfatat si etc . ...

Pai tocmai acia e buba. Rasfatat, pupat, si ala a ajuns sa se creada seful haitei. Deci, din nou gresala stapanilor ! Cand ai un caine gen pitbull, staff, caucazian, tosa, sau mai stiu eu ce rasa cu potential agresiv, nu te risti sa il cresti rasfatat, pupat, ci trebuie sa te impui de la bun inceput in fata lui.
In privinta asta cunosc si eu un caz, cu un CG de lucru, care a crescut rasfatat, pupat, etc, si pentru el stapanul era doar servitorul care ii aducea mancarea. Cand a indraznit stapanul sa se impuna oleaca, incercand un dresaj minimal, i-a capsat mana. Dupa cateva zile, a zis stapanul ca se impune si mai si, lundu-i mancarea din fatza ... si iar i-a capsat mana. Atunci stapanul a inceput sa-l bata, cainele sa atace, stapanul sau a capatat frica, lucru care a agravat si mai rau situatia. Finalul nasol e ca CG-ul a fost impuscat, la 4 ani, pentru ca nu se mai putea intelege nimeni din familie cu el.
Concluzia e ca prea multi isi iau prea usor caini pe care nu sunt in stare sa ii controleze si de care habar nu au ce inseamna si ce pot.  Si din pacate, cand apare o stire la televizor ca un rotweiler sau un pitbull a atacat pe nu stiu cine, nu se spune si ca un tampit care a avut un  rotweiler sau un pit a fost de vina pentru ca a atacat cainele lui. Si astfel se arunca iar o bila neagra in spinarea rasei si nu a omului.

@bogdan: nu stiu in ce masura un fox terrier e in stare sa faca praf un CG. Parca mi-e si mie greu sa cred. Dar pot sa-ti spun ca am asistat la o faza, in timpul unei vanatori la care am fost invitat de niste prieteni, in care un fox s-a agatat de urechea unui mistret si a fluturat ca steagul pret de vre-o 5 minute pana a avut unul unghi de tragere si a impuscat mistretul. Si a mai pastrat priza si dupa ce porcul murise, si l-a desclestat stapanul lui. Asa ca dracii astia mici pot face foarte multe. Si au mult tupeu.

Post by: mirela on April 11, 2007, 08:29:54 PM
si de cel care a fost tinut in curtea unei fabrici unde doar paznicul il hranea si a ajuns sa muste tocmai mana care-l hranea asta ce o mai fi,nu cred ca paznicul l-a pupat si rasfatat...oricum si ala a ajuns tot impuscat si-mi pare rau pt.el si nu e stire de la TV !
sorry...raman la ideea ca nu depinde in totalitate doar de stapani si de experienta si modul acestora de a educa si controla o asemenea rasa,n-o fi nici dracu' chiar atat de negru dar pana la urma tot un drac e da mai depigmentat! ;D

Post by: Ariana on April 11, 2007, 11:02:09 PM
Pitt-ul/ Amstaful nu sunt asa de rai pe cat vrem noi sa-i credem. Parerea mea e ca sunt mult mai echilibrati decat multe rase, chiar si CG. Am un prieten care are doi (un mascul si o femela) si asculta dumnezeieste de stapanul lor, o lasa pe Nati sa-si umfle muschii in fata lor fara sa scrasneasca si credeti-ma ca sunt foarte echilibrati si deloc fricosi. Si mai este unul care se joaca cu Nati si desi nasoasa e a dracu' si rea el saracu incearca pe cat posibil s-o faca sa-l accepte la joaca. intradevar poseda gena agresivitatii dar sa fim seriosi....am vazut sute de caini de curte  care erau de o mie de ori mai agresivi. Pana si Nati are probleme incat nu-mi permit s-o las decat cu caini cu personalitate si de cele mai multe ori o tin in lesa pentru a evita incaierarile. Mirela, sa stii ca in Cj, in cartierul Manastur este o femela de Pitt care apartine unui batranel care o plimba in lesa in fiecare dimineata si nu cred ca e prea smecher ;D .  Este mascota copiilor de la bloc, indragita de toti vecinii, trecatorii...este o dulcica! Parerea mea  "omul este masura tuturor lucrurilor" !
   Bogdan, cu Jag-ul nu-i de glumit! De fapt cu terierii...

Post by: k3na on April 11, 2007, 11:41:50 PM
In privinta asta cunosc si eu un caz, cu un CG de lucru, care a crescut rasfatat, pupat, etc, si pentru el stapanul era doar servitorul care ii aducea mancarea. Cand a indraznit stapanul sa se impuna oleaca, incercand un dresaj minimal, i-a capsat mana. Dupa cateva zile, a zis stapanul ca se impune si mai si, lundu-i mancarea din fatza ... si iar i-a capsat mana. Atunci stapanul a inceput sa-l bata, cainele sa atace, stapanul sau a capatat frica, lucru care a agravat si mai rau situatia. Finalul nasol e ca CG-ul a fost impuscat, la 4 ani, pentru ca nu se mai putea intelege nimeni din familie cu el.
Concluzia e ca prea multi isi iau prea usor caini pe care nu sunt in stare sa ii controleze si de care habar nu au ce inseamna si ce pot.
aha...am prins un adept al CG de lucru, care recunoaste aici pe fata, ca CG de lucru nu e pt oricine....  :drac
deci daca vreti sa va luati un CG ca si caine de companie, nu trebuie sa va aruncati la unul de lucru, de aici se justifica si existenta CG-ului de show.
sper sa nu generalizez pe un caz particular ???, dar pare adevarat ce zic acum, mai citesc maine ajutata de cealalta ratiune. :D
PS: scz pentru off topic.

Post by: mirela on April 12, 2007, 08:32:58 AM
Ariana ma bucur sa mai aud si de cazuri pozitive nu doar de cele negative insa cu toate acestea imi pastrez parerea,no ofence ! :)

Post by: sersoft on April 12, 2007, 10:05:29 AM
@mirela: pai nu a incercat nimeni sa te faca sa-ti iei un staff sau un pitbull.

aha...am prins un adept al CG de lucru, care recunoaste aici pe fata, ca CG de lucru nu e pt oricine....
Nu am afirmat niciodata contrarul. De aia s-au creat atatea rase, ca fiecare sa-si poata alege ce i se potriveste.
Nu sunt in schimb de acord cu transformarea unei rase de lucru intr-o rasa toy. Nu-mi place de exemplu ce s-a intamplat cu dog-ul de bordeaux, care a fost transformat de crescatorii de show intr-o namila lenesa care dupa ce face 500 m in alergare cade lata. Un crescator recomanda pe un forum ca nu este recomandata monta naturala, ca sa nu cumva sa faca masculul infarct din cauza efortului. No comment !

Dar cred ca sunt suficiente devierile off-topic de pana acum si cred ca ar fi cazul sa revenim la subiectul topicului.

Post by: mirela on April 12, 2007, 10:16:51 AM
dar nici n-am insinuat asa ceva cum ca ar fi incercat sa ma convinga careva sa-mi iau vreun amstaff sau pitt ci doar ati incercat sa-mi explicati ca nu sunt chiar atat de agresivi precum consider iar eu v-am spus ca raman la opinia initiala,amstaff si pitt nu mi-as lua nici daca ma pici cu smoala la fel cum nu mi-as lua ogar sau pekinez sau mai stie eu ce rasa care nu-mi incanta deloc privirea si nu atat pt.temperamentul lor cat pt.aspectul lor,am mai si subliniat de altfel ca eu consider ca un amstaff,pitt,pekinez,ogar si inca alte rase nu-i voi gasi niciodata atat de dragalasi  precum un cg,labrador,cocker,san bernard si etc.
si cam atat,in rest,no coment fiecare tine la casa ceea ce-i place si vorba lui Bogdan,nu e frumos ce e frumos ,e frumos ce-ti place si apoi nu ma pot abtine :pana la urma si cioara isi lauda puiul ei  ;D ! :-X

Post by: OvidiuDanut on May 25, 2007, 01:24:26 PM
 Dupa asta mic al meu s-au luat vreo 5 maidanezi nervoshi nevoie mare, si pentru nu puteam sa fiu atent la toti 5 l-am luat in brate si am alungat maidanezii.... Am procedat bine ca l-am luat in brate?

Post by: Bogdan on May 25, 2007, 01:28:03 PM
Sa nu recompensezi niciodata frica !

Post by: OvidiuDanut on May 25, 2007, 03:07:26 PM
El nu dadea semne de frica....pur si simplu isi mai intorcea capul si se uita la ei... Ma gandesc ca isi zicea " Las ca ma fac eu mare mai pishicherilor.....vedem noi who's the man":))
 EU l-am luat de frica sa nu-l nuste totusi vreun ciufulit de-al strazii.

Post by: Bogdan on May 25, 2007, 03:11:58 PM
Atunci bine ai facut !
Ia cu tine inca o lesa cu care sa poti sa-i briscalesti pe aia care se apropie prea mult .

Post by: sersoft on May 25, 2007, 11:18:33 PM
Foarte mare atentie. Acum e o perioada foarte nasoala. Prea multa protectie, poate sa-i determine o incredere pra mare in tine si o delasare a atitudinii din partea sa, de genul "lasa ca e asta si ma scapa". Pe de alta parte, datorita neimplicarii tale, poate sa il muste vre-un maidan si cainele tau sa capete frica. Ceea ce e iar foarte rau.
Asa ca mare atentie, incurajaza-l sa se joace cu alti caini, sustine-l cand alti caini manifesta agresivitate, si corecteaza-l daca el v-a manifesta vre-odata agresivitate neintemeiata fata de alti caini. Fa in asa fel incat sa inteleaga ca nu e bine sa porneasca el scandalul, dar nici sa faca pe el de frica daca scandalul porneste din alta parte si se indreapta asupra lui.
Cum zicea si bogdan, nu incuraja si recompensa frica, sustine-ti cainele si invata-l ca e bine doar sa riposteze la un eventual atac, nu sa initieze el unul, asupra altui caine.

Post by: k3na on June 03, 2007, 09:39:32 AM
comparatie intre muscatura unui rottweiller, a unui pitbull si a unui  :c3.
poate ca nu  e neaparat relevant, pentru ca atacurile au fost facute la om, iar pitbull/ul e mai inrait cu caini.
asta referitor la discutiile de la inceputul topicului.
cu dedicatie pentru mirela :D
http://www.youtube.com/watch?v=R7jhrxy0HKs&mode=related&search=

Post by: OvidiuDanut on June 03, 2007, 01:57:50 PM
 Am vazut emisiunea. Imediat dupa cainii africani, au testat un pui de hiena de vreo cateva luni, care musca cat rott-ul :D   Dar oricum mi-a placut de Ike:D Mai frumos decat mollosii ;)

Post by: sersoft on June 03, 2007, 04:31:27 PM
Intr-o incaierare reala, statisticile valoreaza cam ... 2 lei, d-aia vechi. Depinde de foarte multi parametrii : motivul incaierarii, gradul de motivare al combatantilor, determinarea fiecaruia dintre ei, curajul, antrenamentul, anduranta, teritoriul, etc.
Din filmulet, rezulta ca rottweiler-ul are cea mai puternica muscatura, insa, pun pariu, ca,intr-un caz real pitbull-ul va face cel mai mare damage. Cine a vazut cum scutura un pit, stie ce spun. Iar, ca determinare, pit-ul este "one way ticket dog", pentru ca a fost selectionat datorita gamness-ului sau, nu datorita aspectului.
Asa ca nu va bazati pe statistici. Evitati ca vre-un pit sa va atace vre-o data CG-ul, iar daca se intampla, despartitii cat mai repede, pentru ca altfel va fi nasol de CG-ul vostru.

Ca o adaugire, Rex al meu s-a batut odata cu un rott, in mod accidental, in parc, in urma unei intamplari asemanatoare descrisa de Mirela in primul post, si l-a invins. Nu am putut interveni, pentru ca la incercarea mea initiala de a-i despartii, rott-ul ala m-a apucat de mana, iar stapanul lui statea pe marginea si spunea ca ii e frica sa intervina ca nu cumva sa-l muste si pe el, ca are un caine rau de tot(halal stapan). Asa ca m-am dat deoparte si am asteptat.Recunosc ca ma si enervasem pe ala si pe cainele lui, care ma muscase. La un moment dat, Rex era calare pe el si ala nu mai putea sa miste, atunci l-am prins si l-am tras, iar rott-ul a lut-o la sanatoasa. Motivul pentru care a castigat cainele meu, in fata unui caine  mai puternic, mai greu, si cu o muscatura mai puternica, a fost tocmai determinarea. Rex continua lupta cu aceiasi determinare ca la inceput, pe cand ala, cand a simtit ca are un adversar care nu se lasa cu una cu doua, a slabit ritmul si a fost coplesit.
Partea nasoala e ca la sfarsit, amandoi erau destul de franjurati.

Post by: OvidiuDanut on June 03, 2007, 07:05:29 PM
 E bine de stiut cat sunt de periculosi pittbullii.... Oricum la mine in Buzau nu prea am vazut. Un amstaff parca o data am vazut....vreo 2 rott si in rest CG si boxeri. Aaaa...era sa uit au aparut si dogii argentinieni...

Post by: Bogdan Nitescu on June 03, 2007, 08:07:31 PM
E bine de stiut cat sunt de periculosi pittbullii.... Oricum la mine in Buzau nu prea am vazut. Un amstaff parca o data am vazut....vreo 2 rott si in rest CG si boxeri. Aaaa...era sa uit au aparut si dogii argentinieni...

Citeste inca o data ceea ce a scris sersoft.......citeste cu atentie......si nu uita niciodata:
Intr-o incaierare reala, .......Ca o adaugire,...........
Partea nasoala e ca la sfarsit, amandoi erau destul de franjurati.

Daca ai trecut de varsta critica a adolescentei....si iti iubesti cainele......nu uita cele de mai sus!
Sfatul (si al) meu!

Post by: Bogdan on June 04, 2007, 10:50:14 AM
Este adevarat ce spune Sersoft.
Dar mai am si eu ceva de punctat :
  CG de linie veche are capacitatea de a se descurca chiar si in fata unui pit antrenat pentru lupta pentru ca SI CG ESTE SELECTIONAT PENTRU CARACTERUL COMBATIV SI DURITATEA LUI.
Si spun acest lucru avand in vedere fapte de "arme" ale unor asemea exemplare, care dupa o viata in lant in curte, a prins accidental pit-ul unui vecin care se ocupa cu lupte de caini si la pus la punct in 2 timpi si trei miscari.
  Daca aveti linie de show pastrati distanta !

ORICUM PASTRATI DISTANTA DACA VA IUBITI CAINELE !

Post by: sersoft on June 04, 2007, 11:22:31 AM
Mdea, face fatza, dar bine nu ii e ! Iar, daca apuca pit-ul sa faca priza pe gatul lui, a cam pus-o !
Asta depinde de tehnica de lupta a fiecarui caine in parte.
@OvidiuDanut: ai grija, ca si dogii argentinieni sunt caini de priza. Spre deosebire de pit, astia nu scutura. Dupa ce fac priza, se lasa cu toata greutatea, si daca sunt suficient de nervosi si needucati, numai cu pana ii mai desfaci.

Post by: OvidiuDanut on June 04, 2007, 03:09:14 PM
Citeste inca o data ceea ce a scris sersoft.......citeste cu atentie......si nu uita niciodata:
Daca ai trecut de varsta critica a adolescentei....si iti iubesti cainele......nu uita cele de mai sus!
Sfatul (si al) meu!

Cred ca intelesesem ce a spus Sersoft. Oricum multumesc pentru bunavointa de a-mi sublinia importanta aprecierilor lui Sersoft.

Post by: k3na on June 04, 2007, 07:07:29 PM
cred ca mai periculos decat un caine care musca f tare, e un stapan cu un caine mare si/sau care musca tare, care nu poate fi stapanit. si exemple sunt destule, pitbulli, rottweileri si chiar CG achizitionati de tineri(ca sa nu zic pusti) si lasati in grija parintilor pentru ca ei n/au timp. si sa vezi apoi lant de accidente...cainele nu asculta, sare, taraie stapanul....si cine/i de vina si ce se poate face? sa/l ameninti pe om ca/l dai la politie, pentru ca s/a dus cu cainele jos? am cateva cazuri in zona si nu stiu ce se poate face inafara de a ma feri, uneori parca ma plimb intr/un labirint pana sa ies din zona sau sa ajung acasa cu cainele.

Post by: OvidiuDanut on June 04, 2007, 08:33:45 PM
La voi in Bucuresti  probabil sunt foarte multi proprietari de caini de rasa. Insa aici ii numeri pe degete. Mai mult ma streseaza maidanezii.

Post by: k3na on June 04, 2007, 08:39:48 PM
avem si maidanezi o gramada, unii mai prietenosi, altii mai putin. cu unii se iau la omor, cu altii se joaca. singurul inconvenient este ca acesti caini nu sunt ingrijiti si reprezinta un mediu f infestat: purici, capuse si alte boli de piele (asta ce se poate vedea cu ochiu liber).

Post by: OvidiuDanut on June 06, 2007, 07:49:33 PM
Am iesit in parc, si tocmai cand ziceam ca nu dau peste maidanezi in seara asta, ne-au intampinat trei maidanezi destul de mari si iar l-am luat in brate...... Cam de la ce varsta o sa-i domine pe maidanezi?

Post by: tincu on June 09, 2007, 12:17:28 PM
Tu pe la varsta nu o sa-l mai iei in brate? Maidanezii sunt incurajati si daca te simt pe tine panicat. Eu cred ca la un numar mic de maidanezi (2-3) care latra la distanta, ar trebui sa te opresti pe loc cu cainele langa tine si sa incerci sa vorbesti calm cu acei maidanezi. Eu nu sunt o profesionista, dar am CG si probleme cu cainii iesiti din curti sau chiar maidanezi (cine mai stie). Eu asa am procedat, recunosc ca CG-ul meu ar fi sarit la bataie, dar nu l-am incurajat nici in aceasta directie.

Post by: Ariana on June 09, 2007, 01:45:52 PM
Noi n-avem treaba! Eu insa trebuie sa am grija de cainii care ne inconjoara ca nu cumva sa-si incerce norocul ei cu ea. Saptamana trecuta ma jucam cu Nati cu mingea, ala micu' patrula zona si la un momendat s-a trezit cu 2 ciobanesti si un metis de lup pe urme...gonea disperat spre noi. Nati a fost in al 9-lea cer, eu am lasat-o ca doar nu era sa-l faca flenduri pe mosneagul nostru pufos asa ca a dat cu doi de pamant iar pe al treilea l-a urmarit pana a iesit din perimetru. Intradevar conteaza f. mult determinarea..cand se avanta intr-o incaierare parca-i sclipesc ochii si prinde cu atata placere incat si pe mine ma fascineaza. Ma gandesc ca tot si-o' gasi ea nanasul dar cert e ca pana acum, la 2 ani tot ce au reusit cainii cu un caracter puternic a fost sa ii taie cheful de scandal si sa se studieze. Oricum nu o las sa-si faca poftele si ii zadarnicesc 98% din tentative, dar imi place ca-si apara haita!
  Bogdan, am o femeluta brici! Cred ca e din linie de lucru, altfel nu-mi explic cum de musca. ca nebuna, nu lasa nici ridicata aproape de tot (mi-e frica sa nu-i scot vreun dintisor asa ca nu fortez) iar in ipostaze noi, necunoscute este la fel de ecilibrata.  dance

Post by: Ariana on June 09, 2007, 01:49:02 PM
Am iesit in parc, si tocmai cand ziceam ca nu dau peste maidanezi in seara asta, ne-au intampinat trei maidanezi destul de mari si iar l-am luat in brate...... Cam de la ce varsta o sa-i domine pe maidanezi?
prin "luat in brate" nu faci decat sa inrautatesti situatia. Ii transmiti sentimentul de pericol. Ia o jucarie preferata cu tine si cand vin maidanezii atrage-i atentia cu ea si mergi mai departe. Mama lor de maidanezi!

Post by: KANGDANLIN on August 04, 2007, 09:50:19 PM
si eu ma intalnesc chiar ff des cu maidanezi....metoda mea de reactie e sa stau pe loc...nici nu fug de ei da nici nu-i atac....daca totusi se apropie prea mult atunci ori incerc sa le replic cate un sut pe unde apuc , ori las lesa mai larg macar vreo 2 sec...atat cat sa muste si asta mica :)
dar de obicei maidanezii daca te vad ca stai pe pozitie se multumesc sa latre de la distanta, iar intr-un tarziu se intorc si pleaca....chestia asta e o confruntare mai mult psihica..in sensul ca daca te intorci si incerci sa fugi de ei, sa-i eviti in timp ce maidanezii lanseaza provocarea atunci acestia din urma capata incredere in ei si fac pasul inainte

imi amintesc prima data cand am vazut ce inseamna haita de maidanezi...eram prin bucuresti...inainte de campaniile de castrare initiate de basescu.....nu mai stiu prin ce cartier...m-am trezit inconjurat de vreo 15 maidanezi destul de agresivi, eram singur si pur si simplu am incremenit pe loc.....nu m-au atacat desi daca as fi facut cel mai mic gest ma mancau de viu

Post by: KANGDANLIN on August 04, 2007, 09:52:26 PM
si ca un raspuns general vis a vis de titlul topicului...:prin educarea oamenilor!....aici ar avea un cuvant de spus cluburile si asociatiile chinologice

Post by: Miky Mihaela on January 23, 2008, 03:25:15 AM
acum 2 veri , eu si inca un prieten ne-am bagat sa despartim 2 pittbuli de un maidanez!A fost ingrozitor! am fost 6 persoane  4 incercam sa ii despartim restul ne aduceau apa si bete! am turnat apa pe boturile celor 2 pittbuli am bagat bete la maxilare incercand sa facem un fel de parghie....apa cred ca am turnat vreo 5 galeti bete cat bratul de groase am rupt vreo 15 ....pur si simplu nu dadeau drumul ........de tras de coada stiam , dar in acea situatie agravam starea maidanezului care era prins de o labut din fata si de gat......deci daca trageam pitbulii de coada la cat de buna le era priza rupeam de tot laba si bucata de piele de pe gat a maidanezului! am intrebat pe proprietar daca putem sa ii lovim cu picioarele caci dupa aproximativ 15 minute nu dadeau semne ca ar da drumul de nici un fel! am inceput sa ii lovim si deja dupa vreo 5 minute pe mine ma dureau picioarele.....i-am strans din partea din spate cum ar veni de pulpa si din fata pulpei cat am putut de tare cu toata frica ca se vor intoarce si ma vor musca..dupa ( cred 20-25 ) de minute de incercari au dat drumul! maidanezul a ramas fara o bucata de piele la gat si labuta din fata rupta in 2 locuri unde prinsese unul dintre pitbuli!
asta sa intamplat intr-un strand care era inchis pentru renovare! ne-am asezat pe o banca sa ne calmam ...dupa vreo 10 minute trece proprietarul si cu un tupeu murdar imi spune mie si prietenului ca am dat prea tare in cainii sai ( care intradevar aproape ca mai vedeau de la loviturile primite si a ochilor umflati )si ca daca patesc ceva are de gand sa ne dee in judecata.......... prietenul meu fiind de 100Kg si avand vreo 4 ani de box a vrut sa il ia la bataie pe propietar ..cu greu am reusit sa il conving sa nu o faca mai ales ca acei caini puteau sari la el!
din toata povestea imi era mila de acei pitbuli ca dadeam in ei si parca ar fi vrut sa dee drumul dar nu puteau.... si inca imi mai este mila ca au un asemenea propietar

sa ai 2 pittbuli asa de agresivi si sa ii lasi fara lesa si fara botnita mi se pare culmea cretinismului!

o singura data ma muscat un doberman de picior s ii-am rupt falca fara sa vreau dar eram mai mic si il lovisem de frica prea tare!asta cu o zi inainte de inviere ( ce credincios sunt  :drac )
am intervenit in nenumarate incaierari dintre maidanezi tragandu-i de coada si fugarind pe unul sau mai multi dintre ei pana uitau ce aveau de impartit..de cele mai multe ori erau prea concentrati la dversar sa mai incerce sa ma muste si daca se intorceau sa ma muste le dadeam drumul si ii luam la picioare! 
de cand o am pe sasha ink nu a apucato nici un maidanez! daca se apropia unul prea mult si sa mai si fie in raza de actiune al unui picior era de rau pt el!
pana acum nici un maidanez nu a fugit atunci cand eu am fost cel care a fugit tipand dupa el !
fugind de el activezi acel instinct de vanatoare si va fugi dupa tine ...daca ii mai dai si sansa sa te muste nu cred ca va ezita!

parere personala

din toate relatate sper sa nu ma acuzati de maltratarea animalelor (cainilor)  :-\  :'(

Post by: Der Gebrauchshund on January 23, 2008, 08:59:26 AM
Ati chinuit acei "pitbulli" fara sens! Ai grija cu trasul de coada, sper sa nu patesti sa se rupa la vre-unul, mai ales daca e al tau cainele ...
Cel mai simplu de despartit 2 caini, daca nu-s prea mari (de ex. "pitbull") e sa-i ridici in aer de picioarele din spate, astfel incat in momentul in care vrea sa apuce mai adanc scapa "prada".

Post by: Miky Mihaela on January 23, 2008, 03:47:57 PM
Cel mai simplu de despartit 2 caini, daca nu-s prea mari (de ex. "pitbull") e sa-i ridici in aer de picioarele din spate, astfel incat in momentul in care vrea sa apuce mai adanc scapa "prada".
mie unul imi era frica sa trag sa nu ramana cu labuta maidanezului in gura si acei 2 nu au prins decat o data si bine! nu incercau sa prinda mai bine sau sa muste din alta parte..a fost o priza lungaaaaaaaaaa :'(
Ati chinuit acei "pitbulli" fara sens!
stim! cum am zis imi era mila de ei , nu si de stapan  :d19 :twak :ciocan :kick

Post by: Der Gebrauchshund on January 23, 2008, 03:51:43 PM
mie unul imi era frica sa trag sa nu ramana cu labuta maidanezului in gura si acei 2 nu au prins decat o data si bine! nu incercau sa prinda mai bine sau sa muste din alta parte..a fost o priza lungaaaaaaaaaa :'(stim! cum am zis imi era mila de ei ,
Ei nu incearca sa prinda din alta parte. Cand au pus gura, acolo ramane, doar adancesc muscatura. Nu trebuie trasi, ci ii ridici.

Post by: Miky Mihaela on January 23, 2008, 04:09:38 PM
Nu trebuie trasi, ci ii ridici.
:d2 :loveyou
daca e de ceva doamne fereste stiu cum trebuie procedat! ms

Post by: sersoft on January 28, 2008, 10:21:10 AM
La un caine de priza cea mai buna solutie este sa folosesti pana. Merge si faza cu ridicatul in aer, insa, daca a facut o priza buna, adanca, trece destul de mult timp pana sa adanceasca iar. Si daca incepe sa scuture, e de belea.

Post by: brazil on March 26, 2008, 10:02:47 AM
Nu e pt.plimbat ci doar pt. a-i lasa liberi si este intr-adevar amenajat intr-un parc public,e si dotat cu tot felul de scari si scarite,obstacole pt. cei care vor sa exerseze cu prietenii lor.De intretinut insa este intretinut de noi,proiprietarii si nu de primarie,primaria doar ni l-a pus la dispozitie !
as vrea sa stiu si eu unde este amenajat in tG. MUres tarc pentru joaca. Su eu sunt din Tg. Mures, catelusa mea are 10 luni si nu o las libera decat in curte si cand mergem la munte. In rest... in ham la alergare

Post by: Dino on November 22, 2010, 02:29:30 PM
Legat de prevenire si despartirea cainilor...
Piticul meu are 6 luni, de la 3 luni il scot in oras din 2 in 2 zile si in fiecare zi avem parte de maidanezi dar fara muscaturi. Cel mult se strang 3-4-5 mai cu tupeu si vin cu gura mare langa noi. Inca de mic,  :c3 meu mergea inainte fara nici cel mai mic deranj..se uita la ei si isi continua drumul la fel de vesel in fata mea, iar eu ramaneam sa aplic picioare(daca se apropiau si apucam)  ;D 
Acum de multe ori nu ii baga in seama pe maidanezi dar sunt si cazuri in care e prostut,vrand sa se duca sa se joace cu cel care il latra de mama focului. Acum va intreb ce pot face sau daca pot sa constientizeze cainele meu cand e de rau si cand e de joaca...astept sa creasca si atunci i se dezvolta instinctul de autoaparare sau pot face ceva de acum ca atunci cand va fi mare sa stie sa se apere ?
Intreb pentru ca eu il las si liber in locuri necirculate , de exemplu seara iesim pe strada sa alergam 2-3 ture si apoi ne jucam aport cu 2 furtunase pana isi pierde atentia (destul de rpd)  si se duce sa miroasa strada.La colt am 2 maidanezi cam guralivi, iar al meu liber fiind incearca sa se duca sa se joace cu ei.Pana acum l'am prins, dar cine stie ce fac cei 2 din el daca se duce la ei sa'i miroasa..
Va rog un sfat :)   

Post by: Dino on November 22, 2010, 02:41:08 PM
A, si inca ceva tot legat de subiect..Am iesit ieri intr'un parc, unde era lume cu caini, cu role, cu biciclete, fiecare sa se relaxeze...Piticul meu tot mirosea tot ce pindea, iar eu ma uitam la lume, cand vad niste pustani "colorati" de 15-16 ani, vreo 3 la numar cu un CG si inca un caine cret liberi,plimbandu'se, iar cainii lor atacau orice maidanez gaseau. Am vazut cum au fugarit si tavalit un caine saracul care dormea linistit langa un boschet, iar acum cred k a fost norocul meu ca eram destul de departe de nu m'au vazut si pe mine cu dino...Pe langa nervii provocati, ca daca aveam ceva in mana le crapam capu' instant la aia 4 si cailor, mi'am pus intrebarea ..daca ne atacau si pe noi, ce puteam face eu ?
Citind pe aici, nu am gasit un raspuns la cum pot sa ma apar in astfel de situatii cand cainii il ataca pe al meu( fiind un pitic jucaus) nestiind sa se apere de un latrau la 2-3 ani si agresiv pe deasupra cu tot ce era patruped in parcul ala...

Post by: piciorus2002 on November 25, 2010, 11:22:23 PM
Eu am urmat sfaturile ‘meseriasilor’ de pe forumul asta si n-am avut probleme.Din experienta proprie: ti-as sugera sa-l tii pe Dino intotdeauna in lesa si departe de orice caine. Cainele tau e tanar si interesul tau e sa-l scoti puternic si confident de propriile puteri deci exclus ‘intalniri’ cu caini (in special de talia lui sau mai mari). Pe maidanezi continua sa-i tii deoparte cu vorba aspra si daca nu tine treci la... impartirea de picioare; cu cainii avand stapan avertizeaza-i ca al tau e ‘rau’ si interpune-te intre cainele tau si celalalt pt a evita orice contact (daca e femela contactul si eventuala ‘cafteala’ se accepta, e lucru stiut ca CG-ul mascul prefera sa se lase ‘jumulit’ de femela si asta nu-i dauneaza temperamental :)). Cu timpul Dino va intelege ca nu incurajezi joaca cu alti caini si va deveni el insusi neinteresat; atentie, nu-i accepta ca eventuala ostilitate sa-l impinga la atac neprovocat! In fond il vrei caine normal nu vreun pittbull de pariuri. Liber in locuri necirculate (campuri,dealuri) imi suna ok,daca face aport; liber pe strazi (circulate sau nu) NICIODATA! Alergatul vostru poate fi acelasi si cu cainele-n lesa (eu imi prind lesa la curea si alergam fara probleme).
Ca sfat la intalniri cu gashti de oameni cu caini : EVITA! Daca tot survine un atac ce sfaturi sa primesti? Apara-l cat poti si cum poti …Daca asemenea atacuri sunt inevitabile atunci nu m-as jena sa iau cu mine un batz de schi sau pur si simplu…o bita; Dino va pricepe rostul ei la prima 'utilizare'  :)

Post by: Dino on November 25, 2010, 11:38:21 PM
Haha :)) Ms pt sfaturi..dar ce crezi k ar zice nenea politaiu daca m'ar vedea cu una bucata bata de baseball in mana ? sau hai sa o luam altfel..lumea deja se fereste de noi pe strada doar pentru ca tin un caine in lesa..daca as avea si o bata de baseball in cealalta mana cum ar fi ? :lol1 :lol1

Post by: Ariana on November 25, 2010, 11:56:29 PM
In alta ordine de idei poti sa-ti pastrezi calmul si daca chiar se apropie de tine il iei intre picioare si il calmezi. Personal nu am vazut nici un caine maidanez sau al tiganilor care sa atace finalizat un stapan calm cu un catel in lesa.

Post by: piciorus2002 on November 26, 2010, 12:20:39 AM
Dixit Ariana - cine are ceva de inteles va intelege.
Pentru Dino:
Solutia Arianei e de departe cea mai sanatoasa. Nu am scris nicaieri 'bata de baseball' si chiar daca ai avea una cu tine ii poti spune delicat si cu zambetul pe buze lu' nenea politzaiu' (daca il mananca sa intrebe,desi nu vad rostul) ca o ai de la un prieten si o duci acasa intrucat vrei sa te specializezi in sportul asta ca te-ai saturat sa vezi cum joaca Petrolu'.... :).
Nu stiu de care 'noi' se fereste lumea dar pe trotuar se merge de regula pe marginea stanga si cainele IN LESA in stanga ta intre tine si gard,casa,strada sau ce-o fi; prin urmare nu vad pe cine ar incomoda cainele tau.
Bafta si sa-ti traiasca (bine!) patrupedul!

Post by: Dino on November 26, 2010, 11:33:58 AM
Multumesc pentru sfaturi...pe dino il las liber doar seara pe strada cand nu e nimeni si in tarcul cu caini...Cand mergem in lesa el trage dar cand ne apropiem de cineva il trag langa mine.Poate gestul asta sperie lumea si se dau mult de'o parte...Mai sunt si unii idioti,ca sa le zic asa ,care desi au 1m jumatate rest de trotuar disponibili se inghesuie intre caine si masinile parcate sau gard mai mai sa calce cainele pe labe, gest la care dino inca nu a reactionat pana acum, doar se uita la om si apoi la mine, dar ma gandesc cand o fi si el mai mare ce o face ? Sare la om fiind inghesuit ?

Post by: Dino on November 26, 2010, 11:55:26 AM
@Ariana..nici eu..pana duminica trecuta cand am vazut pe aia...nu ne'au atacat pentru ca ne'am intors repede si am mers in sens invers...Dar CG era foarte nervos, hotarat si cauta cu privirea printre toti boschetii dupa "distractie" si am plecat rpd fara sa vad ce patreste maidanezu ala saracu care s'a trezit alergat de 2 "batausi". Deci e vorba de un caine f agresiv intr'un loc public cu copii femei batrani si oameni care se plimba, inclusiv cu cainii..pt ploiesteni e vb de sala sporturilor.   O sa ma dotez cu un spray pt caini si o sa caut prin magazine ceva usor,dur si nu f mare sa pot sa ma iau la "trante" cu un caine nervos + stapan sau persoana care il insoteste in caz de protest...sunt f calm si iubesc animalele,dar toate pana la muscat..:)

Post by: piciorus2002 on November 26, 2010, 08:07:44 PM
Multumesc pentru sfaturi...pe dino il las liber doar seara pe strada cand nu e nimeni si in tarcul cu caini...

Cu placere si oricand daca asta ajuta un  :c3 sa aiba o viata mai buna. Legat de mersul 'fara lesa' faci cum crezi insa sfatul celor experimentati e NICIODATA liber in locuri publice.
Ce e acel tarc cu caini? E cumva zona aia ingradita unde je joaca cainii de-a valma? Daca da  :c3 nu prea are ce cauta acolo. Lui ii e suficient stapanul si un loc viran,plus ca se evita posibilitatea bolilor transmisibile. Ciobanashul meu se plictiseste de moarte in 'tarc', il enerveaza potaile ce vin sa 'socializeze' (sau sa-l latre  :)) si nu are loc sa alerge cat ar vrea el asa ca am renuntat demult in favoarea locurilor virane (dealuri,campuri etc). In fapt 'tarcurile' sunt locuri unde mai mult socializeaza stapanii decat cainii  ;D

Cand mergem in lesa el trage dar cand ne apropiem de cineva il trag langa mine.

La 6 luni inca invata; trebuie invatat sa mearga frumos langa stapan, in mers lesa tre sa faca bucla nu sa stea intinsa.Daca totusi trage o zmucitura energica din mana ii va reaminti lectia. Oscar are 2 ani si mai 'uita',in special cand e absorbit de 'mirosuri' dar zmucitura se dovedeste eficace si e tot mai rara. Il las sa miroasa dar nu sa linga si pana acum n-am avut probleme cu viermi intestinali.

ma gandesc cand o fi si el mai mare ce o face ? Sare la om fiind inghesuit ?
:c3 e deseori mai 'cu creier' decat omul,nu va musca din atata lucru.Citeam undeva ca 95% din comportamentul cainelui provine din invatatura primita si numai 5% e genetic.
Socializeaza-l cu oamenii, stai in fatza la 'hiper'market (parca asa le zice :) ) sa se obisnuiasca cainele cu agitatia,lasa-l sa fie mangaiat si odata socializat nu va sari niciodata sa atace omul fara motiv (exceptie protejarea ta si a proprietatii tale dar asta-i alta poveste).

Post by: Dino on November 26, 2010, 08:15:37 PM
Eu de la 3 luni il tot duc de 2 ori pe saptamana in tarcul ala sa se joace cu caini, sa se invete cu ei...Dealuri/paduri cam greu de ajuns pentru ca sunt la cel putin 5 km de ploiesti si eu nu am masina, deci imi e greu sa ajung pana acolo...

Post by: nelyy on December 14, 2010, 01:47:33 PM
Ce e acel tarc cu caini? E cumva zona aia ingradita unde je joaca cainii de-a valma? Daca da  :c3 nu prea are ce cauta acolo.

Te contrazic, pentru noi cei care stam la bloc aceste tarcuri(cat de mici) sunt foarte bune, lui Athos ii place sa socializeze si sa mearga mereu unde sunt multi catei, asta pentru ca de mic a fost in grupuri de joaca. Ca sa nu mai vorbim ca vara, cand nu poti nici sa mergi macar in parc pe alee de copii, pensionari, caini de talie mica"isterici" si lista e lunga, tarcul este un refugiu. Acum, daca in tarc este un pittbul... nu mergem,"prevenim", eu cred ca trebuie sa fim noi primii mai atenti ca sa evitam luptele.  :-\

Post by: nelyy on December 14, 2010, 01:55:26 PM
Privitor la "ocolitul" unor catei(in cazul meu pechinez) vreau sa va spun ca intr-o zi, asa draguta si impaciuitoare cum ma cred a fi, o doamna ce-si lasa"fiara" sa vina la athos sa latre foarte aproape si sa ma enerveze o data la doua zile, si-a auzit niste "oltenisme" din gura mea de nu s-a mai repetat povestea. Acum ne evita ea, ceea ce-i foarte bine. Adica uneori trebuie sa iei si putina atitudine ca altfel au impresia ca-i ok si pot sa-si plimbe doar ei cateii liberi prin parc pentru ca sunt"mici". Eu merg cu athos liber in parc, insa incerc sa fiu atenta sa nu intram in vreun bucluc, cat se poate... cat nu...

Post by: anisia on December 15, 2010, 01:36:08 PM
Ei, Nely..nu toata lumea e finuta, si educata...e ok ca ai luat atitudine.

Post by: Dino on December 15, 2010, 02:19:51 PM
Eu unul n'am vazut rase mici in tarc..cel mai scund e pitbull'ul (pe care de multe ori stapanii ii baga mai mult singuri in tarc)...lumea se fereste sa isi bage cainii mici(ca talie si rasa)  alaturi de altii mari de frica sa nu se murdareasca sau sa fie muscati :)) mai sunt si d'astia ...

Post by: anisia on December 15, 2010, 03:10:59 PM
Depinde de oameni...de regulile parcului...de exemplu in parcul de la vest de langa gara, ( vad ca esti din Ploiesti )..cine vrea in parc si are cutu..trebuie sa-l bage in tarc..nu se da voie pe aleile parcului cu patrupezii..asta e regula.

Post by: nelyy on December 15, 2010, 04:00:20 PM
Depinde de oameni...de regulile parcului...de exemplu in parcul de la vest de langa gara, ( vad ca esti din Ploiesti )..cine vrea in parc si are cutu..trebuie sa-l bage in tarc..nu se da voie pe aleile parcului cu patrupezii..asta e regula.
Cum vine asta, cine-ti poate draga mea ingradi dreptul la libertate? Ma plimb cu catelul meu prin toata Timisoara, prin centru, parcuri mari si inca nu mi-a interzis nimeni sa nu merg pe o alee in tara asta. Sunt socata. >:(Si totusi athos ii destul de mare, dar daca ai la borseta o bnotnita prinsa "aiurea" cainele in lesa, care este problema? :o

Post by: nelyy on December 15, 2010, 05:00:41 PM
Ei, Nely..nu toata lumea e finuta, si educata...e ok ca ai luat atitudine.
Intotdeauna iau atitudine draga mea, cand e vorba de copilul meu sunt ca o fiara. Si eu sunt surprinsa de cat de tare ne afecteaza si cat de personal tot ce li se intampla cateilor nostri.Iar in dialoguri din astea mai acide crede-ma ca numai finuta nu sunt  >:(

Post by: nelyy on December 15, 2010, 05:04:04 PM
Eu unul n'am vazut rase mici in tarc..
Nu de tarc vorbeam acolo, ci de parc; desi la noi vin si cu rase micute in tarc, atata timp cat sunt ok si se joaca cu cateii mai mari nu este nici o problema.

Post by: Te0 on December 15, 2010, 05:45:38 PM
    hai ca imi dau si eu cu parerea...   
    Incaierari intre caini cum le...
     - prevenim: dupa parerea mea evitam situatile unde nu stim cum sau nu putem sa reactionam.
     - evitam: punem lesa in caz ca e liber, trecem avand grija ca intre caini sa fie stapanii (daca nu e loc ne oprim ,sezi` si lasam sa treaca potentialul atacator/victima)  
     - oprim: citim si aplicam  ce au scris Ariana, dsh,Der Gebrauchshund, sersoft,etc. Eu unul vin din laterala ca sa fiu vazut de ambi caini, strig la ei ca sa le atrag atentia dupa care ii prind de ceafa si zgarda unu in dreapta unu in stanga, trag sus si spate, il ,,arunc`` pe al meu mai in spate, ii dau comanda culcat si ma descurc cu celalat caine. Pana acum a mers dar NU RECOMAND sa incercati pentru ca: au incercat vreo 2 sa ma capseze, nu orice caine va ramane in ,,culcat`` in asemenea situatie, trebuie multa forta, un pic de curaj si multa nebunie, :d13  folosesc aceasta metoda pentru ca de obicei eu am cel mai mare caine din tarc este normal ca ceilalti sa aiba o retinere in a se baga intre ei.
      Cu maidanezii ne oprim calmi, Ziggy trece in sezi langa mine, fac un pas spre haita, si astept sa se calmeze. Daca e vre unu mai tupeist.... sa spunem doar ca ii arat ce adidasi am   :drac . Dupa ce am rezolvat problemele Ziggy este laudat si recompensat. Daca treaba e serioasa incercati sa gasiti dominantul si sa-l speriati, restul il vor urma. De obicei caini maidanezi se retrag daca te faci ca iei o piatra de jos si arunci in ei  ;) .
      La tarc nu mergem decat dupa o plimbare, testam la poarta reactiile celorlalti, inauntru cu lesa 5 min, daca totul e ok ii dau drumul dar stau cu ochii pe el.

si inca ceva daca-mi permiteti ,nici chestia cu ocolitul sau pastratul distantie doar din partea mea nu mi se pare O.K atat timp cat imi controlez cainele si consider ca am un caine echilibrat si nu e incadrat la "caini periculosi" ,de ce nu ar fi si invers? stii ca ai un caine agresiv care se arunca la gatul primului sosit ? pai atunci ia tu distanta daca esti civilzat si nu asa ca mi s-a intamplat de "n" ori sa ma intalnesc cu pitt sau amstaffi fara botnita care au aparut pur si simplu de dupa colt !
     mirela, ai dreptate civilizat ar fi cum zici tu dar pe de alta parte cand treci pe la trecerea de pietoni, civilizat ar fi sa ti se dea pioritate dar asta nu inseamna ca traversezi fara sa te uiti sau nu te opresti daca vine vreo masina in viteza nu? Asa cum nu vrei sa te calce vre`un nebun cu masina nu lasa nici cainele sa fie muscat de un ,,gladiator`` needucat de un stapan nesimtit.

personal consider ca amstaful nu e un caine de companie si indiferent de cum il cresti instinctele primare de conservare se pastreaza,a fost conceput si este perceput ca fiind un caine agresiv si pt.lupta ca urmare consider ca n-are ce cauta in mijlocul celorlalte rase considerate ca fiind rase de companie.
      De astea, tot aud eu pe la tarc: ,,Cainele tau e prea mare, nu conteaza cat de dresat e, asta il poate omora pe al meu, pleaca domne` cu el din tarc, asta e urs nu animal de companie....   intelegi unde vreau sa ajung? :-\

:offtopic ps Mai de mult, am avut si eu un caine pe nume Ares si am fost atacati o data de vreo 10-12 maidanezi deosebit de agresivi (nu latrat, nu nimic, ne-au incercuit si au inceput sa muste) am pocnit vreo doi si cand m-am uitat in spate, un maidanez il musca pe Ares care, in sezi, ,,plangea`` si se uita fix la mine  :'( , i-am dat comanda de atac si in mai putin de trei secunde a omorat doi maidanezi (cel care il musca si apoi dominantul, pe care eu nu reuseam sa-l identific) dupa care cat timp maidanezii rupeau asfaltul el s-a intors in sezi in spatele meu dand din coada de parca nu se intamplase nimic (desi el fusese muscat din cauza ca m-a ascultat pe mine).
      Ares, desi cand il luasem avea mari probleme de comportament, dupa 2 luni de ,,dresaj acasa`` imi asculta orice comanda dand din coada, era vedeta tarcului (ma rugau stapanii sa ii sun cand mergem ca ,,..doar cu Ares se joaca atat al meu..``), era preferatul copiilor, a familiei, era un caine de exceptie, era un prieten de incredere, Ares era un.... amstaff de 50+ kg  :)        
      Cel mai mult ii plac, ,,ursului``, rottweiller-i, shar-pei, bull terrier-i, pitt etc sa vedeti ce joaca iese 

Post by: gladiatorul on December 15, 2010, 06:02:25 PM
e superb !! seamana leit cu al meu !

Post by: Bogdan on December 15, 2010, 06:33:39 PM
         :offtopic ps Mai de mult, am avut si eu un caine pe nume Ares si am fost atacati o data de vreo 10-12 maidanezi deosebit de agresivi (nu latrat, nu nimic, ne-au incercuit si au inceput sa muste) am pocnit vreo doi si cand m-am uitat in spate, un maidanez il musca pe Ares care, in sezi, ,,plangea`` si se uita fix la mine  :'( , i-am dat comanda de atac si in mai putin de trei secunde a omorat doi maidanezi (cel care il musca si apoi dominantul, pe care eu nu reuseam sa-l identific) dupa care cat timp maidanezii rupeau asfaltul el s-a intors in sezi in spatele meu dand din coada de parca nu se intamplase nimic (desi el fusese muscat din cauza ca m-a ascultat pe mine).
      Ares, desi cand il luasem avea mari probleme de comportament, dupa 2 luni de ,,dresaj acasa`` imi asculta orice comanda dand din coada, era vedeta tarcului (ma rugau stapanii sa ii sun cand mergem ca ,,..doar cu Ares se joaca atat al meu..``), era preferatul copiilor, a familiei, era un caine de exceptie, era un prieten de incredere, Ares era un.... amstaff de 50+ kg  :)       
      Cel mai mult ii plac, ,,ursului``, rottweiller-i, shar-pei, bull terrier-i, pitt etc sa vedeti ce joaca iese

Faina poveste!
Pacat ca nu mai sunt copil, ca adormeam deja.  :lol

1. Ares nu era AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER. Un AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER are greutatea intre 25 si 30 kg.
2. Eu nu am vazut caine care sa stea ca prostul cand e muscat (pe bune) de alt caine.
3. Nu am vazut "omor" in 3 secunde. Dar poate al tau avea pistol.  :drac
4. Incearca matale sa desparti cu mainile goale doi CG care se bat si vezi ce o sa iasa.  :'(

Post by: Te0 on December 15, 2010, 07:12:42 PM
merci :) ,
     somn usor!  :lol
     1 era corcit cu ceva probabil un tanc (nu am aflat niciodata cu ce) o sa incerc sa fac rost de niste poze. Speram ca se intelege de la sine ca nu era ,,curat`` (avand in vedere ca nici al tau nu pare sa aiba pedigree, si tot CG ii zici, ma surprinde ca nu te-ai prins)
     2 si eu ce sa-ti fac? cainele era dresat sa nu atace fara comanda (cand ai un caine asa periculos nu ,,..eliberam lesa la maxim..`` si ne distram ca ,,..aveam liniste pe o raza de 20-25 de metri.``) sau ca sa te mai citez o data:
    3 un caine de lupta la 50 kg omoara foarte usor un maidanez de 20kg. (muscat tras dreapta-stanga si gata)
    4 cu 2 cg nu am incercat (ca nu a fost nevoie) dar cu al meu (37 kg cantarit ieri) si un rottweiller (tot pe la vreo 40 de kg) m-am bagat si nu ai iesit nimic spectaculos. Promit ca fac un topic cu poze la tarc (si te anunt) sa vezi cu ce caini se joaca al meu. Nu zic ca e usor, de asta am si spus ca nu recomand metoda asta.

Apropo daca tu nu te bagi cu mainile goale intre 2 CG, fugi dupa o galeata cu apa (prin parc :drac ), ii lasi sa se bata pana unu moare sau astepti sa vina un nebun ca mine sa vezi ce iese?   :'(

Ps prin gladiator ma refeream la un caine de lupta agresiv, fara nici o legatura cu colegu` de forum Gladiatoru.  :)
  cainele sa fie muscat de un ,,gladiator`` needucat de un stapan nesimtit.

Post by: Bogdan on December 15, 2010, 07:59:36 PM
merci :) ,
     somn usor!  :lol
     1 era corcit cu ceva probabil un tanc (nu am aflat niciodata cu ce) o sa incerc sa fac rost de niste poze. Speram ca se intelege de la sine ca nu era ,,curat`` (avand in vedere ca nici al tau nu pare sa aiba pedigree, si tot CG ii zici, ma surprinde ca nu te-ai prins)
     2 si eu ce sa-ti fac? cainele era dresat sa nu atace fara comanda (cand ai un caine asa periculos nu ,,..eliberam lesa la maxim..`` si ne distram ca ,,..aveam liniste pe o raza de 20-25 de metri.``) sau ca sa te mai citez o data:     3 un caine de lupta la 50 kg omoara foarte usor un maidanez de 20kg. (muscat tras dreapta-stanga si gata)
    4 cu 2 cg nu am incercat (ca nu a fost nevoie) dar cu al meu (37 kg cantarit ieri) si un rottweiller (tot pe la vreo 40 de kg) m-am bagat si nu ai iesit nimic spectaculos. Promit ca fac un topic cu poze la tarc (si te anunt) sa vezi cu ce caini se joaca al meu. Nu zic ca e usor, de asta am si spus ca nu recomand metoda asta.

Apropo daca tu nu te bagi cu mainile goale intre 2 CG, fugi dupa o galeata cu apa (prin parc :drac ), ii lasi sa se bata pana unu moare sau astepti sa vina un nebun ca mine sa vezi ce iese?   :'(

Ps prin gladiator ma refeream la un caine de lupta agresiv, fara nici o legatura cu colegu` de forum Gladiatoru.  :)

Mai studiaza putin forumul si o sa vezi ca toti cainii mei au pedigre. (mai putin Bubi)
Dar probabil pe tine nu te intereseaza rasa asta pentru ca nu prea stii de unde incepe si unde se termina.

Cat despre restul, te rog sa-mi permiti sa nu te cred.

Post by: Te0 on December 16, 2010, 01:39:17 AM
     Imi cer scuze, intradevar nu m-am interessat si ideea nu era ca nu are pedigre (credeam ca doar cei cu coloritul specific au si am presupus aiurea ca nu are)  vroiam sa spun ca eu merg pe ideea: daca seamana cu un ciobanesc german ii zic ciobanesc german. (valabil pt toate rasele)
     Daca prin ,,rasa asta`` te referi la CG ai dreptate, dupa cum scrie la profil sunt nou venit pe forum deci, ca in cele mai multe cazuri sunt aici ca sa invat doar ca nu ma intereseaza partea de show, sunt aici pentru partea de.... restul Ciobanescului german. Nu am avut timp sa ma documentez pt ca nu eu am ales cainele, el m-a ales pe mine. Daca te intereseaza ,,Faina poveste`` o gasesti aici: http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,5420.0.html  * nimeni nu te obliga sa crezi.

Faina poveste!
Pacat ca nu mai sunt copil, ca adormeam deja.   :lol

1. Ares nu era AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER. Un AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER are greutatea intre 25 si 30 kg.
2. Eu nu am vazut caine care sa stea ca prostul cand e muscat (pe bune) de alt caine.
3. Nu am vazut "omor" in 3 secunde. Dar poate al tau avea pistol.  :drac
4. Incearca matale sa desparti cu mainile goale doi CG care se bat si vezi ce o sa iasa.   :'(
    Bine inteles ca iti permit sa nu ma crezi, dar cat timp din text am inteles ca vorbeai cu mine,m-am gandit ca ar fi nepoliticos sa nu iti raspund.  :c34                                                       O seara buna!

Post by: nelyy on December 16, 2010, 11:58:16 AM
Parerile sunt impartite, asta e clar, dar eu de exemplu am probleme exact cu rasele atea, in caz ca te refereai la :c3. Athos nu suporta shar-peiul, dar asa, rau de tot. Ii simte de la distanta mare, dupa miros, am prietene cu astfel de caini dar vorbim de la distanta. Mi s-a intamplat cu un tip ce statea langa blocul nostru, cand veneam seara din parc il lasa liber in zona, pai athos o lua la fuga dupa el, il tavalea putin cand il prindea(mi-era si rusine de saracu baiat, dar era cand vina mea ca era athos liber, cand vina lui ca nu-l supraveghea si tot asa) dar important e ca nu au fost repercursiuni mai grave. Ma rog, ideea este ca exact aceste rase sunt problematice pentru noi, dar asa cum am zis depinde si de caine si de stapan. Iar din rasele ce-i plac si cu care se joaca de nebun este haski :)

Post by: kiko on December 16, 2010, 12:41:04 PM
Daca stii ca ai un caine agresiv il scoti la joaca in desert  ;D

Eu unul stiu ca al meu s-ar tranti si cu ogar afgan, nu conteaza cat de mare e.

Asadar, zgarda de forta si mers prin pustiu  ;D

Post by: Dino on December 16, 2010, 01:31:59 PM
Pe al meu l-am invatat de mic sa nu bage in seama maidanezii...acum are 7 luni si jumatate aproape si cand ne latra sau ne tin dupa noi un grup de 3+ caini prima data se uita la ala are il latra, la mine si daca eu nu ma opres el isi vede mandru de drum(are un mers de cutzu mandru de imi e si mila sa il invat "LA PAS")  Poate latra o strada intreaga de caini si el n-are treaba.  Citesc pe aici ca fiecare caine are temperamentul si agresivitatea lui ...acum vin cu intrebarea CUM SI CAND devine un caine agresiv, sau daca devine agresiv cand mai creste, atata timp cat de mic e socializat si invatat sa nu bage in seama scandalosii ?
si pe langa asta, va sti cainele meu sa se apere si sa ma apere de caini/oameni in caz de nevoie cand creste ? Deocamdata la lumea care se apropie de noi latra cand suntem singuri pe strada noastra/scara de bloc sau alte locuri "limitate" (adica vad ca isi dezvolta instinctul de protejare/aparare)
O sa reformulez daca v-am zapacit :))

Update: Am uitat sa precizez ca in tarc de la 3 luni se juca cu caini mari, nu conta cat de inalti erau pentru el, doar ca ii plac ciobanestii, rottweilerii si un doberman..in rest nu prea se joaca cu alte rase :)

Post by: Te0 on December 16, 2010, 05:20:48 PM
      Nelyy, ma refeream la Ziggy care e CG  (metis :) ), cand al tau devine agresiv cum reactionezi? De la ce a pornit agresivitatea fata de aceste rase? Conteaza foarte mult atitudinea ta si cum controlezi intalnirea, shar-peiul din poza (pagina anterioara) era agresiv fata de caini mai mari ca el (Ziggy intrand in aceasta categorie) dar dupa ce m-am impus in fata lui (a vrut sa ma muste de doua ori pe parcurs da asta e  :lol ) am reusit sa-i imprietenesc si in mai putin de 10 min se jucau amandoi fara lesa sau botnita.*
         * nu vreau sa spun ca sunt cine stie ce dresor (pt ca nu sunt) doar ca se pot imprieteni doi caini (unul trebuie sa nu fie agresiv) si daca la inceput vor sa se ia la bataie.

Dino, dupa parerea mea un caine devine agresiv daca invata de la alt caine, il lasi sau/si incurajezi agresivitatea, constient sau inconstient. Nu cred ca e bine ca latra la lume pt ca poate deveni prea protector si sa atace pe toata lumea. Ca sa stie sa se/te apere parerea mea este ca trebuie dus la dresaj (cel mai important dupa mine nu este sa stie cum ci cand adica DOAR la comanda) Cat despre faptul ca nu baga cainii agresivi in seama...  :c18

Kiko, nu cred ca asta este solutia problemelor catelului tau (nu cred ca lui ii place sa-si traiasca viata in ,,pustiu``) dar este alegerea ta. Daca vrei si ai timp ne putem intalni o data sa incercam sa il imprietenim cu Ziggy, caruia pana acum nu i-a placut de un singur caine in rest s-a imprietenit cu toata lumea :)

Post by: kiko on December 16, 2010, 05:28:20 PM
            Kiko, nu cred ca asta este solutia problemelor catelului tau (nu cred ca lui ii place sa-si traiasca viata in ,,pustiu``) dar este alegerea ta. Daca vrei si ai timp ne putem intalni o data sa incercam sa il imprietenim cu Ziggy, caruia pana acum nu i-a placut de un singur caine in rest s-a imprietenit cu toata lumea :)

Glumeam, nu-ti imagina ca-l tin singuratic. Ca dovada ca am adoptat un metis in curte. Daca al tau e mascul nu cred ca se vor imprieteni. Eu ma bag sa le facem cunostinta dar nu te superi :))

Post by: nelyy on December 16, 2010, 05:55:37 PM
      Nelyy, ma refeream la Ziggy care e CG  (metis :) ), cand al tau devine agresiv cum reactionezi?
Vreau sa clarific din start ca Athos e un caine super ok din punct de vedere al agresivitatii, s-a batut de vreo trei ori   (a prins dupa cap, specific :c3 si a lasat cand celalalt a cedat) dar de fiecare data a fost provocat, fara posibilitatea de a iesi din situatie.Mai specific si ca doar eu mai am probleme cu athos(ca aceea cu shar-peiul) insa cand este cu chrys, prietenul meu si stapanul lui de drept :), poate sa stea in acelasi loc si cu pittbuli,shar-pei etc, fara nici o problema. In concluzie, pe mine ma sinte ca mi-e frica, am o reactie de stop, pe lesa si atuci face pe nebunu. >:( Privitor la shar-pei, nu stiu ce sa-ti zic, eu cred ca mirosul specific rasei(ti-am zis ca-i simte de dupa bloc), sau rasa in sine nu stiu...Si ca un facut, prietenul meu merge seara cu el in tarc(eu sunt de servici dimineata) si a venit si un tip dragut, grec, cu un shar-pei mic de cateva luni, se pare ca se inteleg, dar  cred ca nu se joaca athos cu el asa ca si cu haski. Vezi, ti-am zis ca depinde de situatie, stapan, circumstante etc. :-\

Post by: piciorus2002 on December 16, 2010, 09:38:27 PM
Ce e acel tarc cu caini? E cumva zona aia ingradita unde je joaca cainii de-a valma? Daca da  :c3 nu prea are ce cauta acolo.

Te contrazic, pentru noi cei care stam la bloc aceste tarcuri(cat de mici) sunt foarte bune, lui Athos ii place sa socializeze si sa mearga mereu unde sunt multi catei, asta pentru ca de mic a fost in grupuri de joaca. Ca sa nu mai vorbim ca vara, cand nu poti nici sa mergi macar in parc pe alee de copii, pensionari, caini de talie mica"isterici" si lista e lunga, tarcul este un refugiu. Acum, daca in tarc este un pittbul... nu mergem,"prevenim", eu cred ca trebuie sa fim noi primii mai atenti ca sa evitam luptele.  :-\

Da Nelvy fiecare face cum crede : tarcurile or fi bune pentru socializare cu alti caini dar nu si pentru sanatate,cainele poate lua orice de acolo. Da,e cam nasol daca trebuie sa-l plimbi pe asfalt daca cel mai apropiat parc e departe (scuza-ma nu prea cunosc Timisoara dar auzeam ca e un oras plin de zone verzi).Pana la urma ce e mai important e ca CG-ul sa faca miscare deci ne adaptam cu totii conditiilor si timpului disponibil.

Post by: Dino on December 16, 2010, 10:13:41 PM
Multumes Te0  ::) mai astept pareri  :D

Post by: Te0 on December 17, 2010, 12:01:33 AM
    kiko, de ce sa ma supar? vedem ce iese; daca se inteleg, eu unu sunt fericit daca nu iar sunt fericit ca o sa am un martor ca ma bag cu mainile goale intre doi CG care se bat  :c17

nelyy, poti incerca o corectie cand devine agitat pentru ca din cate am inteles nu are o problema cu rasele astea decat cand e cu tine deci cel mai probabil el crede ca face ce trebuie.

Post by: nelyy on December 17, 2010, 11:03:53 AM
  nelyy, poti incerca o corectie cand devine agitat pentru ca din cate am inteles nu are o problema cu rasele astea decat cand e cu tine deci cel mai probabil el crede ca face ce trebuie.

:lol1 Da Teo poate ai dreptate, dar n-am de gand sa incerc nici un fel de"corectii" asa cum zici tu cu athos, il iubesc prea mult si stiu ca asta este problema.Il las pe prietenul meu responsabil cu "corectia", n-ai idee ce scandaluri am avut cu chrys in acesti sase ani cand il mai disciplina, asta incepand de mic :'( Asta e, nu pot sa accept si stiu ca intre mine si athos, eu sunt cea slaba, dar imi accept rolul :)

Post by: Te0 on December 17, 2010, 09:37:27 PM
        Bine inteles ca era doar o sugestie si nu as zice ,,cea salaba`` mai de graba o prietena de care asculta mai rar :) . Si eu il iubesc pe Ziggy dar cum programul nu imi permite sa am mult timp doar pentru el am hotarat sa il invat cat mai sociabil ca sa il pot lua cu mine pe unde am treaba si sa nu stea singur in casa 12-13 ore pe zi, plus ca al meu daca se hotaraste sa o ia in alta directie ma trage si pe mine fara probleme ca are 40 kg si 4x4  :lol . Oricum prin corectie eu inteleg un tras de lesa, sa te pui in fata lui si sa nu il lasi sa treaca, un ,,nu`` ferm, etc in nici un caz nu ma refeream la corectii gen...  :d19  (nu sugerez ca asa a fost corectat Athos)
         Deci mult noroc si plimbari fara ,,evenimente``!  :) 

Post by: Steli on April 13, 2012, 10:12:05 AM
@Ariana..nici eu..pana duminica trecuta cand am vazut pe aia...nu ne'au atacat pentru ca ne'am intors repede si am mers in sens invers...Dar CG era foarte nervos, hotarat si cauta cu privirea printre toti boschetii dupa "distractie" si am plecat rpd fara sa vad ce patreste maidanezu ala saracu care s'a trezit alergat de 2 "batausi". Deci e vorba de un caine f agresiv intr'un loc public cu copii femei batrani si oameni care se plimba, inclusiv cu cainii..pt ploiesteni e vb de sala sporturilor.   O sa ma dotez cu un spray pt caini si o sa caut prin magazine ceva usor,dur si nu f mare sa pot sa ma iau la "trante" cu un caine nervos + stapan sau persoana care il insoteste in caz de protest...sunt f calm si iubesc animalele,dar toate pana la muscat..:)
. Recomand baston telescopic...

Post by: Te0 on April 19, 2012, 01:36:32 AM
. Recomand baston telescopic...
     Recomand sa inveti psihologie canina (in mare) ....
      Apropo am aflat (la fmvb dupa ce a inceput sa schioapete acum vreo saptamana) ca Ziggy are o vertebra facuata praf de cei ce credeau ca un caine se dreseaza cu basto.... scuze bata.

Post by: Steli on April 23, 2012, 04:22:59 AM
Teo era o gluma ironica! Noi suntem plini de vanatai si zgarieturi pe toate membrele ca zvapaiatul nostru face ce vrea cu noi! Nici nu se pune problema de vreo corectie fizica,eu as muri sa-mi atinga cineva cainele,la orice mod! Crede-ma ca a fost doar o gluma idioata,mesajul era altul!

Post by: Te0 on April 23, 2012, 10:20:36 AM
   ok my bad  :-X

Post by: AdrianHD on February 22, 2015, 09:04:40 PM
Buna seara.Am si eu o problema..desi sunt socializati ,cei doi CG ai mei (mascul de 8 luni si femela de 11 luni) se incaiera,nu tot timpul dar de fiecare data cearta pleaca de la femela iar continuarea o da masculul (se intampla si invers)...Cum as putea sa-i fac sa nu se mai incaiere? Azi s-a intamplat dupa ce i-am plimbat si alergat pe amandoi (deci erau totusi cat de cat obositi)Nu fac diferente in intretinerea lor deci nu are unul mai multa atentie ca celalalt..au ambii la fel..

Post by: rony on August 27, 2015, 08:25:53 PM
Bună seara.
Îi rog pe cei cu experiență în creșterea și educarea  :c3 să mă ajute cu cateva sfaturi.
Ronny este un  :c3 mascul, de aproape 10 luni. De cand era mic, 4-5 luni își zburlea coama pe stradă la vederea unui caine sau la anumite persoane. Evident ca eu îl corectam, repetandu-i ca nu-i voie. Acum am ajuns într-o situație dificilă cu el căci îmi este teamă să-l mai las liber la locul de joacă, împreună cu aceeași caini pe langă care a crescut. Mereu a avut un stil agresiv sau nu știu dacă descriu eu bine insă, mereu se ducea lătrănd agresiv la coada lor și uneori îi mai și ciupea de deasupra cozii. Cand era mai mic nu prea îl luau în seamă ceilalți caini, dar acum nu-l mai tolerează.
Acum cateva seri s-a dus în stilul său caracteristic în mare trombă la o femelă de cg. belgian care nu a stat pe ganduri să vadă ce vrea el de fapt și l-a luat de ceafă. Încăierarea a fost serioasă căci abia l-a scos soțul meu din colții femelei. Avea și zgarda neîntoarsă și îl sufocau colții. Totuși datorită zgărzii nu a fost prea șifonat , căci a împiedicat-o să închidă gura. În general ascultă dar, dacă e rost de scandal nu refuză niciodată.
Ce mă sfătuiți să fac? Momentan l-am lăsat cu zgarda cu coltii în sus și botniță, asta pentru că-i cunosc pe ceilalți caini și știu că ei nu atacă. Să-l țin toturi printre ei să socializeze. Nu știu însă dacă procedez corect. Bănuiesc lipsă de socializare.
Aștept sfaturi. Mulțumesc anticipat celor ce-și fac timp să-mi răspundă.

Post by: kiko on August 28, 2015, 09:02:48 AM
Buna, socializat cat e mic si cu femele si cu masculi si corectat daca o da din joaca in incaierare.
Oricum, cred ca e vorba si de atitudinea voastra. Vezi ca nu cumva sa te simta pe tine mai vulnerabila si sa vrea sa te protejeze. Incearca sa il observi mai bine. Spor!