|
Title: cum se desfasoara un concurs? Post by: angelinna on March 30, 2007, 03:32:09 PM salut!
as vrea sa merg duminica la un CAC in Bucuresti sa admir ciobanestii germani de acolo. am tot cautat pe forum dar nu am gasit nicaieri cateva explicatii pentru o persoana ca mine care nu are caine, nu am mai fost niciodata la un concurs si nu stiu ce si cum se intampla pe acolo. cand ar trebui sa merg ca sa prind ciobanestii germani, cum se desfasoara, unde sa ma uit ? va multumesc mult pentru rabdare :) Title: Re: cum se desfasoara un concurs? Post by: razvan on March 30, 2007, 03:43:10 PM Ajungi la ora 9.00 si cauti ringul de ciobanesc german. Cateva ore, depinzand de numarul de caini inscrisi, o sa vezi numai ciobanesc german in ring, arbitrati pe clase de varsta/sex.
Title: Re: cum se desfasoara un concurs? Post by: dsh on March 30, 2007, 03:50:08 PM la intrare, la scretariat, aflati care ring e de CG; arbitrajul incepe pe la 9.30 - 10; depinde ce clasa vreti sa vedeti - se arbitraza pe rand masculi apoi femele, crescator pe varste; probabil ca pe la ora 1 - 2, cel mult 3 se termina arbitrajul la ringuri; altfel, nu e nimic de specificat; posibil sa existe o taxa de intrare pentru spectatori - de obicei pana in 5 RON;
veti vedea catei de toate formele si marimile, arbitrati pe clase, rase si grupe; la CG e mai multa agitatie ca la alte ringuri, pentru ca are o prezentare mai complicata; in pozitie, la pas (tras), la trap; se practica double handlingul, deci veti vedea o gramada de ,,nebuni" pe margine agitandu-se, strigand, tipand, chemand si incurajand; nu le stati in cale - cand alearga nu prea se uita pe unde! :D fiecare caine e arbitrat separat, apoi prin comapratie cu concurentii de la clasa de aceiasi varsta; castigatorii fiecarei clase se ,,bat" apoi pe premii mai importante - cel mai bun junior / pui / cel mai bun al rasei; la final, la ringul central, ,,cei mai buni" ai fiecarei rase participa la ,,cel mai bun al fiecarei grupe" iar invingatorii de aici la ,,cel mai bun din concurs"; si asta se face separat pe varste - pui, juniori, adulti (BIS, marele invingator al expozitiei) si veterani. spectatorii se pot plimba in voie de la un ring la altul, pe la standurile cu produse, etc... asa ca DISTRACTIE PLACUTA! Title: Re: cum se desfasoara un concurs? Post by: angel_21 on April 26, 2007, 01:58:32 PM care sunt conditiile ca un ciobanesc german sa fie acceptat in concurs?pintenii sunt o problema? am citit undeva regulamentul de participare si nu scria nimik de pinteni?in ce consta examenul de munca sau lucru ceva de genul?
Title: Re: cum se desfasoara un concurs? Post by: razvan on April 26, 2007, 02:03:32 PM Pentru expo de frumuseste sau examen de selectie, prima conditie (dar nu singura) este sa aiba certificat de origine (pedigree).
Standard, Regulament selectie (http://www.ciobanescgerman.com/category/ciobanesc-german/standard-selectie/) Regulamente de lucru (http://www.ciobanescgerman.com/category/regulamente-lucru/) Spor la citit! Title: Re: cum se desfasoara un concurs? Post by: angel_21 on April 26, 2007, 02:16:49 PM ms.dar am inteles ca si doar cu cip merge inscris la concurs....dar deocamdata sa iceapa scoala de dresaj si dupaia.ms mult :)
Title: Re: cum se desfasoara un concurs? Post by: razvan on April 26, 2007, 02:18:29 PM dar am inteles ca si doar cu cip merge inscris la concurs.... Nu ai inteles bine.Title: Re: cum se desfasoara un concurs? Post by: angel_21 on April 26, 2007, 02:25:39 PM de ce? ca asa am citit pe un site + k m-am interesat la cineva care se duce la concursuri si mi-a zis ca merge. oricum am auzit ca se fac multe manarii la concursuri, ca sunt oameni care traiesc din vanzarea cainilor si se "bat" pe calificative, premii etc
Title: Re: cum se desfasoara un concurs? Post by: razvan on April 26, 2007, 02:32:01 PM de ce? ca asa am citit pe un site + k m-am interesat la cineva care se duce la concursuri si mi-a zis ca merge. oricum am auzit ca se fac multe manarii la concursuri, ca sunt oameni care traiesc din vanzarea cainilor si se "bat" pe calificative, premii etc Ai pus o intrebare si ai primit un raspuns. Si crede-ma ca nu vorbesc din ce 'am citit' sau 'am auzit'.Mergi si vezi cu ochii tai un concurs, si dupa aia discutam ;) Title: Re: cum se desfasoara un concurs? Post by: angel_21 on April 26, 2007, 02:49:09 PM k dar nu trebuia sa te superi :(
Title: Re: cum se desfasoara un concurs? Post by: ada_felea on May 21, 2007, 08:46:42 AM am si eu un :c3 negru si sunt tare suparata :'(.....nu e rasa pura si nu pot participa cu el la concursuri specifice rasei.... :'(....stie cineva vreun concurs de inteligenta sau lucru??? ca-s tare trista
Title: Re: cum se desfasoara un concurs? Post by: Der Gebrauchshund on May 25, 2007, 11:24:58 AM am si eu un :c3 negru si sunt tare suparata :'(.....nu e rasa pura si nu pot participa cu el la concursuri specifice rasei.... :'(....stie cineva vreun concurs de inteligenta sau lucru??? ca-s tare trista Vezi Calendarul Competitional, cauta examene de lucru. Are cap frumos, in poza! Title: Re: cum se desfasoara un concurs? Post by: razvan on May 25, 2007, 05:15:57 PM Vezi Calendarul Competitional, cauta examene de lucru. Adica asta: http://www.ciobanescgerman.net/calendar-expozitional.phpTitle: Re: cum se desfasoara un concurs? Post by: cristinelu on June 06, 2007, 02:58:13 PM am si eu un :c3 negru si sunt tare suparata :'(.....nu e rasa pura si nu pot participa cu el la concursuri specifice rasei.... :'(....stie cineva vreun concurs de inteligenta sau lucru??? ca-s tare trista CE VARSTA ARE CATELUL? |