|
Title: dimensiuni cusca Post by: lucifer on April 19, 2007, 08:21:12 PM Buna ziua!
Am un cg de 3 luni care momentan locuieste in casa noua si netencuita, dar intentionez sa-l cazez afara. M-ar interesa dimensiunile optime pt. cusca si eventual spatiul minim pt tarcul in care o sa stea ca sa nu calce florile. :) Va multumesc anticipat. Title: Re: dimensiuni cusca Post by: crb on April 19, 2007, 09:08:25 PM Dimensiuni minime (parerea mea):
- Cusca : Latime = 80 cm; Lungime = 1.2 m; H = 80 cm - Padoc : minim 2 x 3 m Title: Re: dimensiuni cusca Post by: rapboyhed on April 20, 2007, 08:37:58 PM multumesc crb . lucifer chiar a fost o intrebare la care m`am gandit si eu . doar abia astept sa am un puiutz :c3
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Ariana on April 20, 2007, 08:47:11 PM Eu i-am facut Natiei ( gandindu-ma si la faptul ca va avea pui) cusca de 110 cm latime si 120cm lungime,inaltimea minima de 65cm, maxim 75cm. Padocul 3m/6m... din cate imi aduc eu aminte.
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: mircea1984 on April 20, 2007, 09:51:46 PM Domensiunile nu trebuie sa fie neaparat astea,nu sunt standars, sunt doar orientative; ideea e ca sa-i creezi un spatiu in care sa simta in largul lui! Cam cum ti-ar placea tie sa fie, asa sa-i faci! Atentie totusi sa nu fie prea mic!
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: lucifer on April 21, 2007, 08:30:37 PM Multumesc tuturor pt. sfaturi.Trec la treaba.
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on April 25, 2007, 02:29:31 PM Si eu am de gand sa manufacturez o cusca pt cele 2 catzelushe. M-am gandit ca o varianta buna ar fi un duplex ...
Ce parere aveti, ar fi ok ceva de genul 1-1,2 x 1,6-2 x 1 m? Cu un perete despartitor, la mijloc sau putin descentrat, in functie de gabaritul (mai mare al lui Iris si mai mic al lui DeeDee) lor. Title: Re: dimensiuni cusca Post by: lucifer on April 27, 2007, 04:40:49 PM Cusca-i aproape gata. O izolez cu polistiren (ca tot mi-a ramas de la casa), o acopar cu tabla zincata si o vopsesc in alb. Padocul o sa iasa cam 4x3 metri. :)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: alessya1405 on April 28, 2007, 09:00:27 AM Sa-mi spui si mie cu ce reusesti sa "asiguri" polistirenul, ca mie mi-au facut praf un rand.... :)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: crb on April 28, 2007, 09:15:43 AM Sa-mi spui si mie cu ce reusesti sa "asiguri" polistirenul, ca mie mi-au facut praf un rand.... :) ....cu un strat de placaj....tip sandvich... ;)Title: Re: dimensiuni cusca Post by: alessya1405 on April 28, 2007, 09:19:14 AM oho...a fost si ala....odata..... Da' cred ca trebuie sa bat si niste blani sanatoase pe la (toate) marginile lui... :D
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: crb on April 28, 2007, 09:28:29 AM oho...a fost si ala....odata..... Da' cred ca trebuie sa bat si niste blani sanatoase pe la (toate) marginile lui... :D ....coltzare din cornier de tabla....Title: Re: dimensiuni cusca Post by: alessya1405 on April 28, 2007, 09:35:30 AM Foarte tare!!! la asta nu ma gandisem....
Multumesc pentru idee....va fi pusa in aplicare cat de curand!! :) Title: Re: dimensiuni cusca Post by: crb on April 28, 2007, 09:47:52 AM Foarte tare!!! la asta nu ma gandisem.... Multumesc pentru idee....va fi pusa in aplicare cat de curand!! :) :d2 Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Bogdan on June 12, 2007, 11:50:17 AM Ia uitati ce au slovacii pe siteul clubului :
http://www.nemecky-ovciak.sk/images/rozne/buda/buda-4.jpg Asa ar trebui sa fie si pe la noi, dar mai avem de invatat ! Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Bogdan Nitescu on June 12, 2007, 11:59:24 AM Ok pana aici, vad ca sunt destule materiale si informatii pt. cotet si pt. imprejmuiri.....dar de pardoseala ce parere aveti?
Din ce ar trebui sa fie facuta? Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Bogdan on June 12, 2007, 12:01:53 PM http://www.nemecky-ovciak.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=67
Aici sunt mai multe informatii, iar pentru ce care nu inteleg limba sunt si poze :D ! P.S. nici eu nu inteleg Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Bogdan Nitescu on June 12, 2007, 12:44:35 PM Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ODIN on June 12, 2007, 10:37:07 PM Merci pentru toate ideile voastre;eu nu stiam nimic despre cusca...cum trebuie sa arate ... cum sa fie construita...deah mai invata omul,oricum merci inca odata!Foarte bune ideile!!
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on June 19, 2007, 10:36:11 AM de pardoseala ... ce sa zic, eu am facut asa:
aveam niste paleti pt caramida, ramasi prin curte am folosit un palet, pe care am pus o placa de osb apoi am venit cu un strat de polistiren - extrudat, ca mai aveam disponibil, dar cred ca e ok si cel expandat- de 5 cm peste care am pus o placa de osb 3 de 15 mm, de exterior iar tot ansamblul asta l-am ridicat de la sol cam 10 cm cu niste picioare din lemn, ca sa nu traga umezeala la ploaie sau iarna o fi bine sau nu ... o sa vad in lunile care vin :) Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Bogdan Nitescu on June 19, 2007, 10:44:58 AM de pardoseala ... ce sa zic, eu am facut asa: aveam niste paleti pt caramida, ramasi prin curte am folosit un palet, pe care am pus o placa de osb apoi am venit cu un strat de polistiren - extrudat, ca mai aveam disponibil, dar cred ca e ok si cel expandat- de 5 cm peste care am pus o placa de osb 3 de 15 mm, de exterior iar tot ansamblul asta l-am ridicat de la sol cam 10 cm cu niste picioare din lemn, ca sa nu traga umezeala la ploaie sau iarna o fi bine sau nu ... o sa vad in lunile care vin :) Ok! Eu ma refeream la pardoseala padocului. Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Rames on June 23, 2007, 01:29:46 PM In urma cu 3 zile am adus acasa cusca lui Odin. Nu este foarte mare dar pana creste el cred ca ii ajunge asta. Am facut si 2 poze ca sa va faceti o idee si sa imi spuneti parerea voastra.
Dimensiuni: Latime = 70 cm Lungime = 87 cm inaltime = 98 cm Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on June 27, 2007, 10:40:00 AM foarte interesant modelul acoperisului :)
apropo de tabla: marginile acesteia nu risca sa taie cainele sau oamenii care se invart pe acolo in viteza si neatenti? Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Rames on June 27, 2007, 04:25:52 PM Mersi mult ca mi-ai atras atentia. Se pare ca Odin al meu, stie sa se fereasca de ele, insa nu m-am gandit deloc la marginile alea. Inca nu au fost incidente, dar o sa ma asigur ca nici nu o sa fie.
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: rapboyhed on October 19, 2007, 11:35:32 AM multumesc crb . lucifer chiar a fost o intrebare la care m`am gandit si eu . doar abia astept sa am un puiutz :c3 A trecut ceva timp de la postul meu dar n`am postat nici o poza cu cusca pe care am facut`o citind acest topic.Nu`mi mai amintesc exact dimensiunile dar cred ca sunt acestea: - Cusca : Latime = 80 cm; Lungime = 1.2 m; H = 80 cm - 2 straturi de scandura cu polistiren intre ele - am acoperit`o cu internit M`am gandit sa`i fac si o `usita` dintr`un material flexibil sa poate sa intra si iesi cand vrea. Voi ce credeti , are rost ? Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Bogdan on October 19, 2007, 01:11:06 PM Si eu am facut ousa "flexibila" dar in cazul meu a fost un simplu sac de iuta agatat deasupra usii.
Si asta am facut doar cand cainele meu a imbatranit, pentru ca pana atunci nu cred ca a avut nevoie pentru ca dormea afara din cusca pe zapada. ;) Title: Re: dimensiuni cusca Post by: rapboyhed on October 19, 2007, 01:16:54 PM Pai in cazul asta n`am sa`i improvizez nici o usa daca sunt atat de rezistenti la frig.
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Bogdan on October 19, 2007, 01:24:26 PM Ai grija doar la amplasarea custii, sa nu fie cu fata spre vanturile dominante de la tine din zona !
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: rapboyhed on October 19, 2007, 03:25:51 PM ... si din ce parte bat vanturile dominante la mine ? Eu n`am idee . Oricum este spre Sud cusca.
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: sersoft on October 19, 2007, 09:23:19 PM ... si din ce parte bat vanturile dominante la mine ? Eu n`am idee . Oricum este spre Sud cusca. Pai agati si tu o panglica intr-un tarus si observi, in timp, in ce parti flutura panglica respectiva. Asa vei afla din ce parte se face curent si din ce parte bate cel mai des vantul. Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Bogdan on October 22, 2007, 10:38:56 AM Pai agati si tu o panglica intr-un tarus si observi, in timp, in ce parti flutura panglica respectiva. Asa vei afla din ce parte se face curent si din ce parte bate cel mai des vantul. :lol1Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on October 22, 2007, 01:36:49 PM Buna,
Deoarece s-a cam lasat frigul, au inceput si ale mele cateluse sa utilizeze cushca ce le-am confectionat-o prin vara. Prima data s-a prins Deedee de placerile de a dormi noaptea in cusca, iar apoi -cand frigul era mai tare- am reusit s-o pacalesc si pe Iris sa stea noaptea in cusca. Fara as ma interesez in prealabil de "uzanetle sociale" ale cainilor, fiind la prima experienta de acest gen, am facut o cusca mare cu o singura intrare, ca sa poata sa stea umpreuna inauntru, ca la o adica sa se mai incalzeasca una de la cealalta. Cand e cald dorm afara pe trepte, impreuna, de multe ori lipite, fara sa aiba probleme. Dar, din cate am observat, Deedee o cam maraie pe Iris cand intra in cusca, poate din cauza ca ea a ocupat prima teritoriul si a dormit vreo saptamana si ceva acolo inainte sa o pacalesc si pe Iris sa stea in cusca Intrebarea mea e: - Oare e corect ca au o singura incapere si o singura intrare? Sau ar trebui sa le fac un perete despartitor si inca o intrare separata, ca sa aiba fiecare camera ei? Acoperisul l-am facut cu balamale, pot sa-l dau usor peste cap si deci pot interveni in reamenajarea spatiului intern. Doar ca ma gandeam ca poate ar fi mai bine / cald daca ar avea o singura intrare Si alta intrebare: oare din ce as putea mesteri o usa care sa le permita totusi accesul in / din cusca, dar care sa le pazeasca de vant, ploaie si zapada? Eu m-am gandit la ceva cauciuc gros, sau ceva mase plastice transparente, dar ma tem ca o sa le cam rontzaie :) Ceva gen usile batante de la saloon-urile din filmele cu cowboy ar fi interesante :) Title: Re: dimensiuni cusca Post by: sersoft on October 22, 2007, 02:30:42 PM :lol1 Optional se poate face o baza de data in care sa se introduca frecventa falfaielilor, si inclinatia sub care falfaie panglica. Astfel se pot obtine rapoarte importante referitor la viteza vantului si unghiul de incidenta al curentilor de aer fata de sol. ... Intrebarea mea e: Oare e corect ca au o singura incapere si o singura intrare? Sau ar trebui sa le fac un perete despartitor si inca o intrare separata, ca sa aiba fiecare camera ei? ... Intrari si incaperi separate. Title: Re: dimensiuni cusca Post by: crb on October 22, 2007, 04:46:11 PM Optional se poate face o baza de data in care sa se introduca frecventa falfaielilor, si inclinatia sub care falfaie panglica. Astfel se pot obtine rapoarte importante referitor la viteza vantului si unghiul de incidenta al curentilor de aer fata de sol. .... suuper,...asta inca nu mi-a trecut prin cap.... :lol1 Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Bogdan on October 22, 2007, 05:27:14 PM Cel mai bine ar fi daca ar contacta INMH-ul, poate ii pun o statie meteo in gradina. :D
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: M_Luiza on October 23, 2007, 01:54:27 PM Buna, Si alta intrebare: oare din ce as putea mesteri o usa care sa le permita totusi accesul in / din cusca, dar care sa le pazeasca de vant, ploaie si zapada? Eu m-am gandit la ceva cauciuc gros, sau ceva mase plastice transparente, dar ma tem ca o sa le cam rontzaie :) Ceva gen usile batante de la saloon-urile din filmele cu cowboy ar fi interesante :) ma gandesc ca daca le ai facut si un padoc.. dintrala cu pereti... ai putea sa orientezi intarile custilor spre un perete unde e mai ferit de vant direct.. sau daca nu orienteaza custile in directia.. opusa din care bate vantul .. / vezi .. noua tehnologie de .. constatare a vitezei si directiei .. vantului... asa ca te rog frumos i a si tu o foaie si ..incepe notarea constatarilor... in cateva zile vei sti cam cum si cat bate vantul... si poti sa mai ingineresti ..daca nu ai facut pana acum niste pereti mai mult ca paravan sa i feresti de vant.. si vijelie ..:P / mama ce ..sfat am dat.. de parca as fi eu mare experta.. :d13 daca am dat o in bara cu sfatul sorry .. :d16 Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on October 23, 2007, 05:12:39 PM Nu le-am facut inca padoc, abia la anul o sa reusesc sa le mesteresc si padocul :D
Asa ca usi tot trebe sa fac :) Title: Re: dimensiuni cusca Post by: M_Luiza on October 24, 2007, 01:59:51 AM sau ramane varianta sa indrepti intrarea in cusca in partea opusa vantului.. cg sunt caini foarte rezistenti... deci foarte frig nu o sa le fie,, si cand o sa fie foarte frig.. cel mai bine e sa i scoti din cusca la o plimbare alergare .. sa se incalzeasca.. totusi cusca ii fereste destul.. iar usi la cusca mi se pare o grija exagerata de genul mamei care cocoloseste .. copii ( chiar cand nu e cazul...) am citit tot pe acest forum ca unii cg dorm in zapada si nu au ..nici o problema.. ...si tu vrei sa le pui usa la cotet??
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: M_Luiza on October 24, 2007, 02:02:31 AM + stai in timisoara nu in constanta sau si acolo vantul e la fel de puternic si taios ca n estul tarii../ in vest ... parca acolo iarna e mai blanda... sau nu?? ???
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on October 26, 2007, 12:26:28 PM Iarna e intr-adevar mai blanda, dar in privinta vantului .... La ultima ploaie mai serioasa cu vant, a batutasa de orizontal si puternic incat s-a udat pe interior peretele opus intrarii :)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: M_Luiza on October 26, 2007, 11:46:36 PM ok atunci tre sa le izolezi cusca... :P
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on November 01, 2007, 04:44:45 PM Cam ce intelegi prin a "izola" cushca?
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: alessya1405 on November 01, 2007, 04:51:12 PM In cazul in care ploaia a intrat pe unde intra si cainele (eu asa inteleg din exprimarea ta) :D , atunci ai putea sa faci un fel de streasina(umbrar) mai mare, ca sa nu mai ajunga apa chiar pana in cusca.
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on November 01, 2007, 04:53:23 PM sau o usa :)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: alessya1405 on November 01, 2007, 04:55:38 PM sau.
Da vazi sa nu puna yala si sa "uite" sa-ti dea si tie cheia ;) Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on November 01, 2007, 05:01:29 PM si sa aduca si masculi inauntru daca tot n-am keie sa le verific, nu?
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: M_Luiza on November 02, 2007, 01:47:07 AM scuze ca raspund mai tarziu m am referit la izolarea custii asa cum am citit destul de multe si explicit la
topicul despre padoc cred ca s destule detalii despre cum sa izolezi o cusca... adica .. o ridici de la pamant catva centimetrii o imbraci in polistiren.pe care o acoperi cu inca un rand de lemn.. ca sa protejezi polistirenul Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on November 02, 2007, 03:19:31 PM E ridicata de la pamant. Are 5 cm de polistiren extrudat la podea. Am tras si un rand de 5 cm de polistiren expandat la tavan. Dar peretii mi se pare cam exagerat sa ii izolez, poate gresesc, dar au ditai intrarea pe unde se poate duce caldura ...
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Bogdan on November 02, 2007, 03:23:53 PM Ai grija sa fie bine protejat de vant, ca in rest se descurca ei. ;)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on November 02, 2007, 03:48:41 PM Ai grija sa fie bine protejat de vant, ca in rest se descurca ei. ;) Pai exact asta intrebam si eu initial, cum as putea mesteri ceva sa le apere de vant :) Si alta intrebare: oare din ce as putea mesteri o usa care sa le permita totusi accesul in / din cusca, dar care sa le pazeasca de vant, ploaie si zapada? Eu m-am gandit la ceva cauciuc gros, sau ceva mase plastice transparente, dar ma tem ca o sa le cam rontzaie :) Ceva gen usile batante de la saloon-urile din filmele cu cowboy ar fi interesante :) Title: Re: dimensiuni cusca Post by: alessya1405 on November 02, 2007, 03:54:52 PM Pai cred ca cel mai simplu ar fi sa ai un perete al padocului dintr-un material care sa nu permita trecerea vantului (lemn, tabla,...), iar cusca s-o asezi cu intrarea spre peretele respectiv, cam la un metru de el, ca sa mai ramana loc si pentru fete se intre. Asa cred ca n-ar mai avea vantul cum sa sufle apa in cusca.
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on November 02, 2007, 04:12:43 PM e mega simplu, mai ales daca ai padoc :))
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: alessya1405 on November 02, 2007, 04:16:14 PM Daca n-ai padoc, merge cu orice perete de prin curte... ;)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: M_Luiza on November 02, 2007, 04:23:35 PM adica un gard sau un perete al unei magazii sau al casei.... :lol
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Rk on November 02, 2007, 06:00:57 PM Daca nu ai padoc protectia intrarii in cusca fata de vant se poate face realizand intrarea in cusca cu doi pereti cu distanta intre ei de 30 - 40 cm. In primul perete se taie o intrare pe partea dreapta, iar in al doilea perete se taie o intrare in partea stanga. Daca privesti cusca din fata nu trebuie sa existe o suprapunere a celor doua parti taiate (cele doua intrari nu vin una in continuarea celeilalte - nici macar partial). Practic se realizeaza astfel un mic "hol" de intrare in cusca. Lungimea custii iese astfel la aprox 150 cm (mai mare sau mai mica in functie de dimensiunile cainelui). La cm 0 se face primul perete de intrare (cu intrarea taiata pe dreapta), la cm 35 se face al doilea perete de intrare (cu intrarea taiata pe stanga), iar la cm 145 se pune peretele din spate al custii. Peretii pot fi din scandura (dulap) cu grosime de 5 cm. Nu necesita izolatie suplimentara. Canele meu a stat la -20 C intr-o astfel de cusca. Desigur in interior se pun paie (dupa parerea mea mult mai bune decat carpe sau alt material).
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on November 05, 2007, 10:34:02 AM Excelenta idee!
Foarte buna sugestia, merci. Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on October 17, 2008, 10:50:08 AM f intersent ma apuc si eu de cusca:)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: gabilol on October 18, 2008, 02:41:09 PM pereti dubli capitonati cu polistiren pe mijloc .. inclusiv podeaua cotetului
dimensiuni la cel rosu cu albastru : L-100 , l-80 , H- 90 .. ce spuneti ? idee buna? PS. momentan nu da semne sa roada din el pt a ajunge la polistiren Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on October 18, 2008, 11:04:11 PM in 2 zile am confectionat si eu o cusca cu masurile astea:
l=70 cm L=110 cm H=80 cm Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on October 19, 2008, 09:28:48 AM am mai avansat cu "lucrarile" :)
iata si locatoarii boss :6 luni beti : 4 luni Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Ariana on October 19, 2008, 09:39:32 AM foarte dragute casute! ;)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: gabilol on October 19, 2008, 04:12:29 PM si acum dubleaza-l cu polistiren si inca un rand de PFL :)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: crb on October 19, 2008, 04:14:10 PM si acum dubleaza-l cu polistiren si inca un rand de PFL :) ...OSB?... subtire, de 6mm... Title: Re: dimensiuni cusca Post by: gabilol on October 19, 2008, 06:48:00 PM Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on October 19, 2008, 11:23:51 PM pt mine era faza cu polistirenu? :)
nu vad sensu,din moment ce cusca are o gaura imensa prin care sa iasa caldura, osb-ul e destul de gros, la 18mm... daca ii bag un balot de paie cred k e suficient. cusca cred k e mai mult impotriva vantului si ploii parerea mea! Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on October 19, 2008, 11:25:34 PM ce parere aveti de beti a mea? e draguta?
are picioarele subtiri k si boss, nu stiu unde sa gasesc un cg cu picioare groase, telia mare help Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on October 20, 2008, 03:46:16 PM gata si tarcul :d
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on October 20, 2008, 04:18:02 PM 2 catei si o singura cusca?
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on October 20, 2008, 05:37:37 PM :)) a doua e in constructie
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Miky Mihaela on October 27, 2008, 07:00:07 AM Mi se pare mie sau e putin ingusta intrarea in cusca? :-\
:offtopic sigur se simte gaina in siguranta :lol1 :lol1 spun asta ca iar vazusem topicul unde se plang unii ca ai lor :c3 vad gaina pe post de hamburger :d23 :d23 Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on October 27, 2008, 09:01:51 AM Nu ti se pare, chiar e ingusta, dar pana mai creste boss, o las asa, are 5 luni jumate momentan :).
Intrarea se poate largi sau ingusta, cusca este demontabila fiind facuta din placaje osb fixate cu eurosuruburi. Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on October 27, 2008, 09:05:05 AM Iar despre gaina...
mai atasez niste poze :D Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on October 27, 2008, 06:39:02 PM Apropo, ca si eu tot cusca (duplex) din OSB le-am facut la ale mele catele :)
1. Daca cusca e din OSB, recomand cu caldura vopsirea Eu am facut din OSB3 -special pt exterior- si lacuita cu lac pt exterior Si tot mi se exfoliaza nitel din stratul superior al OSB-ului Ma gandesc ca protectia cu vopsea ar putea fi mai buna decat cea realizata de lacul cu care am dat eu 2. La intrare se poate pune un fel de usa de cauciuc, prinsa doar in partea de sus, care sa permita intrarea / iesirea fara probleme a cateilor Eventual o sa pun niste poze cu cusca facuta de mine, daca e cineva interesat ... Title: Re: dimensiuni cusca Post by: gabilol on October 27, 2008, 06:40:31 PM eu sunt
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on October 27, 2008, 07:32:19 PM si eu :)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on October 29, 2008, 10:56:00 AM Scuze, dar a durat ceva timp ca sa gasesc pozele potrivite :)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on November 03, 2008, 10:35:31 AM :d2
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: melisch on November 20, 2008, 08:04:06 PM buna idee de a astupa gaura de la intrare, m-am tot gandit si eu la variante si chiar mi-a scapat aceasta varianta cu cauciuc! Insa prima data trebuie izolat la mine si sotul nu vrea sa aude, cand ii zic ca trebuie sa cumpara 1-2 tuburi de spuma poliuretanica sa astup gaurile, dar ma duc eu in curand si cumpar de la vecini, apoi rog pe un prieten sa-mi astupa, n-am eu nevoie de aprobarea si ajutorul sotului :drac
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on February 09, 2009, 01:04:02 PM Mama, dar ce gauri si pe unde sunt ele, de trebuie spuma poliuretanica?
Eu am acoperit foarte bine la imbinari cu Montaj Kit sau asa ceva, nu mai stiu exact cum se numea, e in tub ca si siliconul si se intareste foarte tare, nu risti sa roada catelul acolo. Spuma poliuretanica ... nu prea cred sa reziste daca e in raza de actiune a catelului :) Cel putin ai mei cam au tendinta sa roada tot ce e de ros :) Title: Re: dimensiuni cusca Post by: piciorus2002 on February 17, 2009, 09:24:41 AM pereti dubli capitonati cu polistiren pe mijloc .. inclusiv podeaua cotetului dimensiuni la cel rosu cu albastru : L-100 , l-80 , H- 90 .. ce spuneti ? idee buna? PS. momentan nu da semne sa roada din el pt a ajunge la polistiren Frumoase lucrari,Gabilol ! se simte inclinatia pt frumos...sau esti de meserie...sau amandoua :)? Custile tale imi vor fi sursa de inspiratie,multumesc anticipat :d7 Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Flavius28 on March 16, 2009, 01:12:40 AM Frumoase lucrari,Gabilol ! se simte inclinatia pt frumos...sau esti de meserie...sau amandoua :)? si a mea ii cu pereti dubli si cu vata si polistiren Custile tale imi vor fi sursa de inspiratie,multumesc anticipat :d7 Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on March 16, 2009, 09:57:21 AM design deosebit! :c18
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on March 16, 2009, 04:31:30 PM Mama draga, dar la ce foloseste acoperisul ala asa de iesit in afara?
Si alta observatie: e bine ca e izolata la pereti, dar prin usa aia bate si vantul si ploaia, trebuie pus acolo ceva neaparat Si un tip: da cu vopsea de lemn, de exterior, peste osb, e mai rezistenta ca si lacul. Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Flavius28 on March 16, 2009, 09:23:47 PM Mama draga, dar la ce foloseste acoperisul ala asa de iesit in afara? 1 acoperisul ii asa iesit afara togmai sa nu bata ploaia asa de tare pe ea plus ca asa a iesit si la impartirea colii de osb, puteam sa-l fac mai mic dar nu castigam nimic la material.Plus ca in fata togmai de aia la-am facut asa iesit in afara sa nu bata ploaia la intrare :lol1Si alta observatie: e bine ca e izolata la pereti, dar prin usa aia bate si vantul si ploaia, trebuie pus acolo ceva neaparat Si un tip: da cu vopsea de lemn, de exterior, peste osb, e mai rezistenta ca si lacul. 2 la intrare mai urmeaza sa pun ceva dar sa sti ca nu-i neaparat iar ploia nu bate 3 urmeaza ... inca nu pot sa spun ca-i chiar gata mai vine si coperita si probabil ca o vopsesc dar osb-ul ii de exterior . oricum a-si fi curioas sa-o vad pe a ta :o Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on March 17, 2009, 11:59:04 AM 3. uita-te, nu te retine nimeni :)
(e ceva mai sus ;) ) Si tot acolo o sa vezi ca am lacuit-o, si ca e facuta din OSB3 -de exterior- si ca de asemenea am recomandat vopsea si nu lac, ca se exfoliaza in timp mai usor daca e lacuita, decat daca e vopsita ... Parerea mea :) Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Flavius28 on March 18, 2009, 12:24:34 AM 3. uita-te, nu te retine nimeni :) am acoperit-o mai urmeaza sa o vopsesc (e ceva mai sus ;) ) Si tot acolo o sa vezi ca am lacuit-o, si ca e facuta din OSB3 -de exterior- si ca de asemenea am recomandat vopsea si nu lac, ca se exfoliaza in timp mai usor daca e lacuita, decat daca e vopsita ... Parerea mea :) Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on March 18, 2009, 10:39:30 AM Intrebare tehnica: cum se prinde sindrila aia bituminoasa ce ai pus-o ca acoperitoare?
Cu cuie? Sau prin lipire? Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on March 18, 2009, 11:36:03 AM Flavius, primul rand de sindrila, de jos in sus, se pune invers ca sa nu ramana diintii aia in aer, deci primul rand o sa fie dublu, unul pus invers si exact deasupra incepi sa pui normal.
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on March 18, 2009, 11:38:09 AM Intrebare tehnica: cum se prinde sindrila aia bituminoasa ce ai pus-o ca acoperitoare? Cu cuie? Sau prin lipire? Raspund eu, chiar daca nu m-ai intrebat pe mine :) cu amandoua, dar baza sta in niste cuisoare scurte si groase! Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Flavius28 on March 18, 2009, 04:03:02 PM Intrebare tehnica: cum se prinde sindrila aia bituminoasa ce ai pus-o ca acoperitoare? se prinde cu cuie ( scurte, subtiri si cu capul cat mai mare) si placile de sindrila au pe spate un fel de bitum acoperit cu o folie care o dai jos in momentul in care le montezi pe acoperis, si de la soare ele se lipesc una de alta si asa raman .Cu cuie? Sau prin lipire? Nu stiu cat rezista in timp da asa mie mi se pare ok Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Flavius28 on March 18, 2009, 04:06:52 PM Flavius, primul rand de sindrila, de jos in sus, se pune invers ca sa nu ramana diintii aia in aer, deci primul rand o sa fie dublu, unul pus invers si exact deasupra incepi sa pui normal. deci primul rand ( de jos binenteles ) se pun invers si apoi pun altul peste el normal ?OK dar ce castig am fata de cum le-am pus ?Deci nu te contrazic dar nu vad cu ce ar fi fost mai bine cum spui tu ? Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on March 18, 2009, 04:12:04 PM Merci amandurora pt raspuns.
Probabil castigul e stabilitatea materialului. Partile care atarna clar nu o sa reziste prea mult in timp, si cand se vor rupe se vor rupe neregulat, afectand acoperisul Daca pui asa cum zice Adi, nu lasi loc sa intre apa, se acopera bine partea inferioara. Eu unul nu sunt lamurit cu primul rand de sus, cu partile alea dreptunghiulare prin care mi se pare ca s-ar putea infiltra apa ... Dar poate ca nu-mi dau bine seama din poza, inca n-am vazut cum arata de aproape asa un montaj. Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on March 18, 2009, 04:17:21 PM inca nu e terminata, pe primul rand de sus ar trebui sa vina coama, se fac niste bucati din colile de sindrila si se amplaseaza in asa fel incat sa nu patrunda apa!
Stiu pt k eu mi-am invelit casa cu tegola, care e o sindrila ceva mai rezistenta decat sindrila obisnuita! :) PS: am pus o poza unde coama se vede mai bine pe luminator. Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on March 18, 2009, 04:49:32 PM Merci de poza, deja am inceput lucrul al o magazie, pe care vreau sa o acopar cu sindrila bituminoasa, asa ca e binevenit know-how - ul :)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on March 18, 2009, 06:42:26 PM Atunci vezi poaate te ajua si astea :)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Flavius28 on March 24, 2009, 12:08:31 AM inca nu e terminata, pe primul rand de sus ar trebui sa vina coama, se fac niste bucati din colile de sindrila si se amplaseaza in asa fel incat sa nu patrunda apa! cu cat ai luat m 2 de tegola ?Stiu pt k eu mi-am invelit casa cu tegola, care e o sindrila ceva mai rezistenta decat sindrila obisnuita! :) PS: am pus o poza unde coama se vede mai bine pe luminator. Title: Re: dimensiuni cusca Post by: ady on March 24, 2009, 11:25:22 AM 10 E/mp
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: razvan.M on June 17, 2009, 12:03:55 PM care aveti niste poze cu modele de padoc si cusca ??? pls....
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: razvan.M on June 17, 2009, 12:09:51 PM cam la ce pret duce padocul si cusca?
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: cosmyyn on June 17, 2009, 02:10:37 PM Va rog sa-mi spuneti si mie cam cat ma-r costa o cusca la dim 70/90 cm
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Metall on June 19, 2009, 11:48:25 AM depinde de unde-o cumepri
sau din ce vrei s-o faci si cat de bine Title: Re: dimensiuni cusca Post by: francezu on August 16, 2009, 02:42:18 PM buna ziua..ma intereseaza si pe mine schite sau poze si dimensiuni pentru o cusca profesionala...unde pot gasi ?? m-ar interesa o varianta pentru zone foarte friguroase...am un cg de 1 an si pana acum a stat intr-o improvizatie si vreau sa-i fac ceva ca lumea...
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: marius_bl on August 16, 2009, 03:53:02 PM buna ziua..ma intereseaza si pe mine schite sau poze si dimensiuni pentru o cusca profesionala...unde pot gasi ?? m-ar interesa o varianta pentru zone foarte friguroase...am un cg de 1 an si pana acum a stat intr-o improvizatie si vreau sa-i fac ceva ca lumea... dog kennel(google) aici gasesti foarte multe modele de custi si padocuri de unde te poti inspira. Succes! Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Florin on August 18, 2009, 12:09:19 PM care aveti niste poze cu modele de padoc si cusca ??? pls.... depinde din ce vrei sa faci..cam asa e pretul...eu miam facut cusca din resturi de materiale si padocul de nou...k nam avut resturi de materiale...am sa pun niste poze...dar nam acuTitle: Dimensiuni intrare in cusca Post by: Teo1993 on September 28, 2010, 09:36:33 PM Eu i-am construit cainelui meu care are 3 luni momentan o cusca destul de incapatoare,placata cu placa de osb,polistiren peste care un lambriu de plastic.Intrebarea mea este cat de mare trebuie sa fie intrarea in cusca?
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Irshu on September 28, 2010, 09:54:58 PM Cusca trebuie sa fie in asa fel incat cainele sa se simta condortabil in ea (daca e prea mare ii va fi frig). Intrarea trebuie sa fie de asemenea de dimensiuni potrivite astfel incat sa nu iasa caldura, dar in acelasi timp sa si poata intra usor.
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Teo1993 on September 28, 2010, 10:00:18 PM momentan am gresit intrarea are 70 cm H si e cam mare dupa parerea mea.....intra prea mult firg.cusca am facut-o cum ne-a spus crescatoru.
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: incredibil on September 29, 2010, 09:08:44 AM 70 e mult. La mine are cam 40-50 dar cusca e asezata pe un palet , deci in momentul cand va intra istetul sper sa aiba loc suficient. Al meu are 3 luni si 3 saptamani si 3 zile si.....
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Teo1993 on September 29, 2010, 10:22:09 AM asta le-am spus si eu parintilor mei.nu e mioritic sa aiba nevoie de 1 m.si crescatoru nu cred ca stie ce inseamna 70 cm H
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Te0 on December 06, 2010, 03:55:05 AM nu am facut custi dar la ,,modelul cu usa`` aveti airisiri? ca nu a precizat nimeni...
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Liviu-Florin on December 06, 2010, 09:16:49 PM Si eu m-am confruntat cu problema dimensiunilor custii. In final are urmatoarele dimensiuni:
Lungime 105 cm Latime 65 cm Inaltime 70 cm Am decis sa fac intrarea pe laterala deoarece am considerat ca astfel va fi mai calduroasa si ca printesa mea va fi mai ferita de curentii de aer. Dupa parerea mea cred ca este foarte important sa fie cat mai ermetica cusca si sa nu aiba gauri sa se faca curent. Pe topicul meu "FOXI" de la prezentare forumisti gasiti si imagini. Poate va ajuta cu ceva! :gl Title: Re: dimensiuni cusca Post by: pacifistul86 on October 26, 2011, 07:47:57 AM Si a venit si frigul....ce se pune in cusca? Paie, rumegus, carpe?
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: bobo70 on October 26, 2011, 08:08:26 AM Si a venit si frigul....ce se pune in cusca? Paie, rumegus, carpe? Paie.Title: Re: dimensiuni cusca Post by: pacifistul86 on October 27, 2011, 01:13:41 PM Am terminat si cusca..... :D
120 cm lungime 80 cm inaltime 80 cm latime Si se pare ca ii place lui :c3 Title: Re: dimensiuni cusca Post by: iubescg on October 27, 2011, 02:06:34 PM Bravo frumoasa si cusca si padocul
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Te0 on October 28, 2011, 02:05:51 AM Reusite dar coltarele pt rigips sunt periculoase (se indoaie la colturi si sunt foarte ascutite)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: stanciulescu on November 21, 2011, 03:42:19 PM eu am construit un gen de cusca in cusca/avand dimensiunil de 2.20 L,0,75 l si la partea joasa a acoperisului 0,45i iar la cea inalta de 0,65i,loc unde de afla si usa de acces in ,,camera de vara,,.In interior sunt doua incaperi,tip vagon , prima fiind camera de vara iar urmatoarea, in care se intra pe o usa de acces aflata pe peretele desparitor,insa opusa intrarii principale ,camera de iarna.intrarea se afla pe latura custii iar acoperisul este tip calcan,partea inalta fiind pozitionata langa locul de asezare a custii .Acoperisul poate fii rabatat ,pentru ambele incaperi, pentru a efectua dezinsectii ,etc.
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: pacifistul86 on November 21, 2011, 04:02:48 PM eu am construit un gen de cusca in cusca/avand dimensiunil de 2.20 L,0,75 l si la partea joasa a acoperisului 0,45i iar la cea inalta de 0,65i,loc unde de afla si usa de acces in ,,camera de vara,,.In interior sunt doua incaperi,tip vagon , prima fiind camera de vara iar urmatoarea, in care se intra pe o usa de acces aflata pe peretele desparitor,insa opusa intrarii principale ,camera de iarna.intrarea se afla pe latura custii iar acoperisul este tip calcan,partea inalta fiind pozitionata langa locul de asezare a custii .Acoperisul poate fii rabatat ,pentru ambele incaperi, pentru a efectua dezinsectii ,etc. Ceva poze ar fi super :)) Title: Re: dimensiuni cusca Post by: stanciulescu on November 21, 2011, 04:05:45 PM imi pare rau cusca este din pacate la tara iar eu nu
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: stanciulescu on November 21, 2011, 04:14:03 PM cred ca se preteaza fb si la padoc
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: stanciulescu on November 21, 2011, 04:23:55 PM bobo o intrebare/lucrez la padocuri si as vrea sa te intreb '' plasa din sarma prinsa la parte de podina in beton rezista in cazul unor cg maturi.1\2 padocul va fii inconjurat cu scandura iar partea din fata si 1/2 din laterale sa fie plasa din sarma.-pana acum au fost la liber-
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: radu10101992 on November 21, 2011, 04:38:24 PM In general iti recomand( desii sunt relativ nou in domeniu) sa ii faci o cusca mare cu intrarea pe laterala. Eu am optat sa ii pun si izolatie cu polistiren contra temperaturilor scazute. ( revin cu poze ) ;)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: bondarel on November 21, 2011, 06:15:49 PM In lipsa paielor si talasul e bun
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: radu10101992 on November 21, 2011, 06:56:06 PM Asta e cusca lui Sony ::)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: pacifistul86 on November 21, 2011, 07:10:22 PM Arata foarte bine.....iar paiele stau exact ca la al meu....:)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: radu10101992 on November 21, 2011, 07:14:13 PM Arata foarte bine.....iar paiele stau exact ca la al meu....:) :)) Inca nu e frig de paie dar am zis sa nu risc :)Title: Re: dimensiuni cusca Post by: bobo70 on November 21, 2011, 07:21:50 PM bobo o intrebare/lucrez la padocuri si as vrea sa te intreb '' plasa din sarma prinsa la parte de podina in beton rezista in cazul unor cg maturi.1\2 padocul va fii inconjurat cu scandura iar partea din fata si 1/2 din laterale sa fie plasa din sarma.-pana acum au fost la liber- Parerea mea este sa montezi o rama din cornier in beton si pe aceea sa prinzi plasa sudata. Daca te uiti la topicul lui Waldo, prin vara m-am apucat si eu de padocuri si sunt postate cateva poze. Problema mea e ca am ramas pe janta cu bugetul si nu am mai apucat sa inchid cu plase... Title: Re: dimensiuni cusca Post by: DanielaI on January 11, 2012, 07:34:31 PM Buna seara tuturor,
Sunt noua pe forum si sunt la primul meu Ciobanesc German. Are 2 luni si am o foarte mare dilema. Sa-l tin afara sau nu. in cusca evident (mentionez ca locuiesc la curte). Ar rezista din punct de vedere fizic la iarna ce urmeaza sa vina? de asemenea as dori sa stiu de unde as putea cumpara paie pt cotet (in Bucuresti). Multumesc, Title: Re: dimensiuni cusca Post by: stanciulescu on January 11, 2012, 09:37:54 PM daniela,cg nu sunt .in general caini de apartament,deci trebuie tinut afara
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: DanielaI on January 11, 2012, 09:39:51 PM daniela,cg nu sunt .in general caini de apartament,deci trebuie tinut afara Multumesc frumos ! Title: Re: dimensiuni cusca Post by: stanciulescu on January 11, 2012, 09:42:12 PM :ai grija unde asezi cusca.... nu trebuie sa fie curenti de aer......asta ii omoara pe :c3 ,daca nu gasesti fan incearca cu talas,il gasesti mai usor
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: DanielaI on January 11, 2012, 09:55:48 PM :ai grija unde asezi cusca.... nu trebuie sa fie curenti de aer......asta ii omoara pe :c3 ,daca nu gasesti fan incearca cu talas,il gasesti mai usor De asemenea asta este una din marile probleme, la asta ne-am gandit si noi, in primul rand sa fie intr-un loc ferit,(cred ca va fi sub terasa), pana la primavara cand ii vom putea face un padoc. Cusca pana in weekend va fi gata, am sa postez poze cu ea (regie proprie). Cat despre talas, am vazut in toate pet shop-urile, bine ca stiu ca este ok ! Title: Re: dimensiuni cusca Post by: bobo70 on January 12, 2012, 02:07:08 AM Talasul nu este ok. Se umezeste repede si nu se mai usuca, iar cand se mai usuca este un mediu propice pentru inmultirea puricilor... Cauta paie si impotriva puricilor arunca cateva frunze de nuc intre paie, chiar si uscate. Cred ca gasesti aproape in orice gospodarie de la marginea Bucurestiului. Doar cu paie au parlit si porcii taiati de Ignat, nu?
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Te0 on January 12, 2012, 04:44:15 AM Nu trebuie tinut in casa macar 3 luni?(sa termine schema de vaccinare, sa-i creasca toata blana, d`astea) Eu l-as tine toata iarna (macar noaptea) presupunand ca faci cusca destul de mare cat sa-i vina si la anu` :lol .
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: radu10101992 on January 12, 2012, 11:55:57 AM Din cate stiam eu caine pana isi termina schema de vaccinare nu trebuie sa intre in contact cu alti caini. Nu trebuie tinut neaparat in casa :)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: DanielaI on January 12, 2012, 03:47:09 PM Talasul nu este ok. Se umezeste repede si nu se mai usuca, iar cand se mai usuca este un mediu propice pentru inmultirea puricilor... Cauta paie si impotriva puricilor arunca cateva frunze de nuc intre paie, chiar si uscate. Cred ca gasesti aproape in orice gospodarie de la marginea Bucurestiului. Doar cu paie au parlit si porcii taiati de Ignat, nu? Multumesc pentru sfat, am sa tin cont ! cat despre paie, nu stiu ce sa zic, cel putin unde stau eu nimeni nu a taiat porc ca nimeni nu creste animale, dar sper pe la vreun pet-shop mai mare sa gasesc ! Title: Re: dimensiuni cusca Post by: DanielaI on January 12, 2012, 03:49:15 PM Nu trebuie tinut in casa macar 3 luni?(sa termine schema de vaccinare, sa-i creasca toata blana, d`astea) Eu l-as tine toata iarna (macar noaptea) presupunand ca faci cusca destul de mare cat sa-i vina si la anu` :lol . cusca va fi 100/80/80 izolata. cat despre tinutul in casa nu stiu ce sa fac, de aceea v-am cerut celor cu experienta mai multa ca mine parerea ! Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Te0 on January 12, 2012, 03:51:03 PM Mi se pare prea mic pt o iarna intr-o cusca prea mare (parere personala). Cainele cat are (dimensiuni). Cred ca poti cumpara (la mica intelegere) paie de la circ ca aia au poneii in spate deci trebuie sa aiba ceva paie.
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: DanielaI on January 12, 2012, 03:51:51 PM Din cate stiam eu caine pana isi termina schema de vaccinare nu trebuie sa intre in contact cu alti caini. Nu trebuie tinut neaparat in casa :) Multumesc ! Title: Re: dimensiuni cusca Post by: DanielaI on January 12, 2012, 03:53:11 PM Mi se pare prea mic pt o iarna intr-o cusca prea mare (parere personala). Cam ce dimensiuni crezi ca ar fi bune pt cusca? Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Thara on January 12, 2012, 03:58:16 PM CG-ul se impaca foarte bine si in casa, nu doar afara - cata vreme i se ofera necesarul de miscare si exercitii. Dar depinde de "locatia" definitiva a catelului...daca aceasta va fi afara, eu cred ca mai bine o cusca izolata cum trebuie si lasat de la bun inceput acolo...
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: DanielaI on January 12, 2012, 04:07:18 PM CG-ul se impaca foarte bine si in casa, nu doar afara - cata vreme i se ofera necesarul de miscare si exercitii. Dar depinde de "locatia" definitiva a catelului...daca aceasta va fi afara, eu cred ca mai bine o cusca izolata cum trebuie si lasat de la bun inceput acolo... Afara este locatia definitiva :)...sper sa-i placa, in weekend soseste ''acasa'' si sper sa nu plang noaptea ! Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Zaloj Ion on March 21, 2013, 03:30:41 PM IN sfirsit am terminat cushka pentru :c3 sper sa nu fie prea mica!!!!Postez niste poze!astept opinii.
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Zaloj Ion on March 21, 2013, 03:44:14 PM 8) 8) 8)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: tzitzi_84 on March 27, 2013, 12:34:00 PM Salutare, vreau sa intreb care ar fi dimensiunile pentru o cusca de transport, mentionez ca as vrea sa-mi transport cainele intr-o remorca acoperita si ma gandeam daca ajunge sa ii fac o cusca din cornier de fier cu plasa de sarma ! Dar daca imi puteti furniza niste dimensiuni ca sa stea cat de cat confortabil pe parcursul calatoriei ar fi superb. Ea este o catelusa :c3 de 1 an si 5 luni si vreau sa o invat cu transportul in remorca deoarece mai am si 3 cocheri la care vreau sa le fac acelasi sistem de cusca pentru aceeasi remorca ! ( ca nu incap toti in LOGAN :D ). Mentionez faptul ca ca cusca va fi ancorata in remorca ca sa nu se miste !!!
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: freddy25 on March 27, 2013, 02:34:17 PM 8) 8) 8) Eu aș fi făcut partea din față a cuștii mai inaltă decât spatele pentru ca acoperișul să fie în pantă. In acest fel apa de ploaie se scurge și nu stagnează pe cușcă. Sub acoperiș ar fi bine să-i pui o izolație de extrudat sau polistiren ca să nu se încingă vara. Sau să-i pui cușca la umbră.Uite aici un model:Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Zaloj Ion on April 23, 2013, 12:43:06 PM tzitzi84 aici noshte modele poate gaseshti ceva pentru tine!!! http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,5959.msg137833.html#msg137833
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: verdi on April 23, 2013, 01:10:40 PM ce mandru sta el pe cusca !! ..sa indrazneasca cineva sa ii intre in casa ..:)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: tzitzi_84 on April 26, 2013, 09:17:38 AM Mersi Zaloj Ion
Acelea mi se par cam micute comparativ cu ce vreau eu! Eu am optat pentru ceva de genu..pentru ca o pun in remorca .... Inca nu e gata ( am facut cusca de L - 100 l - 70 h - 80 ) Title: Re: dimensiuni cusca Post by: Iuliann on April 26, 2013, 11:57:47 AM Arata bine :) felicitari ;)
Title: Re: dimensiuni cusca Post by: tzitzi_84 on April 26, 2013, 12:23:21 PM Mersi mersi !~
|