|
Title: Acte necesare infiintare canisa Post by: Kintasha on May 07, 2007, 01:13:34 PM Salutare tuturor si bine v-am gasit in calitate de membru (de citit, va citesc inca de la aparitie)!
Am o mica intrebare pentru cei care se pricep... sunt sigura ca exista oameni care imi pot da idei (unde nu stiu eu). In viitorul nu foarte indepartat, vreau sa cumpar un teren pe care sa imi construiesc casa. Sunt diferente foarte mari intre intravilan si extravilan - nu numai ca pret cat mai ales din punct de vedere al actelor. Ideea e ca in extravilan se poate construi daca ai autorizatie de ferma (sau ceva de genul asta, din cate am inteles eu); acum - eu m-am gandit ca nu ma apuc sa cresc nici pauni, nici melci... sau alte goange, dar taaare m-ar tenta o pereche de CG. Imbinand utilul (actele) cu placutul (CG), m-am gandit ca pentru cei 2-3 caini pe care ii vreau, se pot scoate acte de canisa. Nu am nici o intentie sa fac din asta un business, nici sa bag betze in roate celorlati crescatori. Am avut acasa (am si acum) caini - crescuti la curte, deci nu i-am vazut numai in poze - stiu ce e ala un vaccin, o parvo, o maladie Carre, diverse tipuri de hrana, socializare si dresaj ... Intrebarile mele: - Din punct de vedere legal (fiscal, DSV etc) - canisa ESTE asimilata unei ferme? - daca da, care sunt demersurile? S-ar rezolva in felul asta mai multe probleme: as putea lua un teren mai mare, as putea construi, as avea cateii mei samd. Multumesc pentru sfaturi si idei! Title: Re: Acte necesare infiintare canisa Post by: Bogdan on May 07, 2007, 02:07:40 PM Cauta revista ALFA DOG nr.1 la chioscurile Profi Pet.
Acolo gasesti ceva legislatie in acest sens . P.S. Title: Re: Acte necesare infiintare canisa Post by: razvan on May 08, 2007, 06:28:25 AM Cauta revista ALFA DOG nr.1 la chioscurile Profi Pet. Rodipet ;)Title: Re: Acte necesare infiintare canisa Post by: razvan on May 08, 2007, 07:05:07 AM Adica asta: ANSV Ordin 62/7 martie 2007
http://www.ansv.ro/legislatie.php?cmd=listeaza&id=179&fisier=Ordin+62_2007.htm Title: Re: Acte necesare infiintare canisa Post by: Kintasha on May 08, 2007, 10:42:19 AM am cumparat revista ieri, dar nu am avut cand sa ma uit pe ea.
multumesc de ajutor tuturor! Title: Re: Acte necesare infiintare canisa Post by: razvan on May 08, 2007, 06:18:51 PM Si ca raspunsul sa fie complet:
Cerere catre AChR pentru acordarea afixului de crescator (http://ach.ro/cereri/afixcereretip1.doc) Title: Re: Acte necesare infiintare canisa Post by: Kintasha on May 08, 2007, 06:26:14 PM eh, stai sa ma fac mare... sunt muulte etape pana cand ajung sa completez fisa asta
Title: Re: Acte necesare infiintare canisa Post by: robert on August 28, 2007, 03:14:41 PM aveti idee care este "perioada de asteptare" pentru infiintarea unei canise ? ca actele le-am depus din februarie si deocamdata nici o veste .. ???
Title: Re: Acte necesare infiintare canisa Post by: crb on August 28, 2007, 04:44:55 PM ...min 6 luni..da si tu un telefon....la COR...parca...
Title: Re: Acte necesare infiintare canisa Post by: robert on August 28, 2007, 04:49:16 PM ...min 6 luni..da si tu un telefon....la COR...parca... merci crb, am inteles ca la fci stau mult, mai asteptam acum .. Title: Re: Acte necesare infiintare canisa Post by: crb on August 28, 2007, 04:51:03 PM .dap..min 6 luni pentru canise cu protectie internationala a numelui....parca eu am stat8 luni...daca nu si mai bine... :D
Title: Re: Acte necesare infiintare canisa Post by: robert on August 28, 2007, 05:06:20 PM .dap..min 6 luni pentru canise cu protectie internationala a numelui....parca eu am stat8 luni...daca nu si mai bine... :D deci sa inteleg ca eu deocamdata sunt in termen, nu tre` sa ma impacientez :lol |