Forum ciobanesc german

Membri => Cainele meu => Topic started by: gigi72 on May 26, 2007, 05:57:10 PM

Title: sparky
Post by: gigi72 on May 26, 2007, 05:57:10 PM
vi-l prezint pe noul prieten al familiei , sparky
are aproape trei luni in jur de 12-13 kg , nu are originii controlate  e de 2 zile la mine si sunt ingrijorat putin ca mi se pare foarte trist . ori nu s-a acomodat inca cu noi ori duce dorul fostului domiciliu dar este foarte apatic.
mananca, bea apa si doarme mai toata ziua.
am fost  la veterinar azi si i-a dat ceva pt deparazitare interna ca sa-i pot face vaccinurile ca nu stiu ce i-au facut cei de la care l-am luat sau daca i-au facut si nu vreau sa mai risc , dar ma sperie putin apatia lui .
am vrut sa-l scot din tarc sa-l duc sa -l plimb prin gradina si nu vrea sa iasa mai deloc , l-am luat cam cu forta,  prin gradina se tinea dupa mine dar cam la misto asa , abia astepta sa ajunga in tarcul lui 

Title: Re: sparky
Post by: danielaionel on May 26, 2007, 09:50:10 PM
E frumos foc ... sa-ti traiasca si sa fie sanatos.
Eu cred ca e apatic ca inca nu s-a obisnuit cu locul unde va sta. Sfatul meu e sa-i acorzi mai multa atentie, sa-l mangai, sa te joci cu el ( ar fi bine sa ai niste jucarii ).... eu nu l-as forta sa faca ceva acum pana nu se obisnuieste cu noul loc ....

Post by: gigi72 on May 26, 2007, 11:03:41 PM
asa sper si eu sa fie din cauza ca a schimbat mediul , dar va trebui sa se acomodeze cu noi , insa mi se pare ca suporta foarte greu caldura si ca dupa ce-l scot prin gradina la plimbare daca alearga putin apoi gafaie foarte tare . curios e ca daca e singur se joaca,  alearga , daca apare insa cineva devine apatic , timid si fara chef
mi se pare si ca e cam grasut si nu prea are antrenament dar pe de alta parte ma gandesc si la faptul ca e micut si ca si bebelusii  la varsta asta mai mult dorm
de mancat mananca de rupe insa dar si aici e putin bandit ca daca stau langa el mananca putin si apoi se preface ca este dezinteresat de mancare , daca plec cum ma vede ca ma indepartez de el se repede ca disperatul la mancare .
nu stiu ce sa cred despre el, sa fie asa de orgolios si sa nu-i placa faptul ca este pus in inferioritate , sau e "tolomac "pur si simplu

Post by: Rk on May 26, 2007, 11:22:47 PM
Sparky are o privire deteapta. Deocamdata este intr-un loc nou. Tocmai ce a aterizat pe teritoriul tau, unde tu esti seful, asa ca o ia incet incet sa vada pana unde se intinde plapuma si cata incredere poate sa aiba in ceea ce face. Nu cumva sa faca ceva si sa o incaseze. Comportamentul cu mancarea este normal: de obicei seful de haita mananca primul si dupa ce acesta se retrage de la mancare (din zona cu mancarea), mananca si ceilalti. Cainele s-ar putea sa nu fie dominant, pare sa aibe un instinct de haita bun si atunci poti folosi asta la dresaj. Stai in pozitia de sef si el va face tot ce poate ca sa iti fie pe plac. Evita sa il pedepsesti. Castiga-i increderea, joaca-te cu el, lasa-l sa castige jucaria. Nu cred ca este nimic in neregula cu el.

Post by: danielaionel on May 26, 2007, 11:27:35 PM
E de inteles sa suporta caldura rau .. si cainele meu care sta in apartament si stam la parter ( e f racoare ) si doarme pe gresie si tot gafaie ... dc il scot putin afara sa ma joc cu el ... e terminat
Cand sunt mici puiutii intradevar dorm mult ....

asa sper si eu sa fie din cauza ca a schimbat mediul , dar va trebui sa se acomodeze cu noi , insa mi se pare ca suporta foarte greu caldura si ca dupa ce-l scot prin gradina la plimbare daca alearga putin apoi gafaie foarte tare . curios e ca daca e singur se joaca,  alearga , daca apare insa cineva devine apatic , timid si fara chef
mi se pare si ca e cam grasut si nu prea are antrenament dar pe de alta parte ma gandesc si la faptul ca e micut si ca si bebelusii  la varsta asta mai mult dorm
de mancat mananca de rupe insa dar si aici e putin bandit ca daca stau langa el mananca putin si apoi se preface ca este dezinteresat de mancare , daca plec cum ma vede ca ma indepartez de el se repede ca disperatul la mancare .
nu stiu ce sa cred despre el, sa fie asa de orgolios si sa nu-i placa faptul ca este pus in inferioritate , sau e "tolomac "pur si simplu

Post by: gigi72 on May 27, 2007, 10:01:30 AM
azi dimineata nu i-am dat sa manance la ora la care il obisnuisem , am lasat sa mai treaca cam o ora si cand m-am dus cu mancarea l-am vazut si eu pt. prima oara bucuros ca pana atunci tot indiferent era chiar si cand il hraneam desi îi era foame.
ma bucur insa ca inghite pastilele pe care i le-a dat veterinarul , ca-mi spunea ca daca nu vrea sa le manance sa le dizolv si sa i le dau pe gat cu seringa fara ac . eu i le pun in castronel cu putina  mancare , nu mai ramane nimic in castron , deci le-a inghitit

Post by: danielaionel on May 27, 2007, 11:13:38 AM
Bravo ... e un inceput ...

Post by: gigi72 on May 28, 2007, 08:33:04 PM
cat il vaitam ca e timid , apatic etc, dar s-a trezit la realitate si a inceput sa faca boacane.
a inceput sa sape gropi prin curte. daca pana mai ieri puteam sa las usa deschisa la padoc si nu iesea afara, acum sare cu picioarele pe poarta si daca nu e inchisa bine o desface si iese afara din padoc . cand îi dau sa manance primul lucru pe care il face e sa rastoarne castronul si mananca de pe jos(cred ca îi voi lega castronelul de gard la fel cum am facut cu recipientul cu apa).
m-am tot uitat la el si la alte poze pe forum cu catei de varsta lui si mi se pare ca are urechile nefiresti de mari si stau mai tot timpul pleostite .
am incercat sa-i atrag atentia in fel si chip , cu diverse jucarele care fac zgomot dar n-am vazut nici un moment intentia de a le ridica in sus

Post by: danielaionel on May 28, 2007, 09:24:31 PM
Asa le-a avut si al meu ... stai linistit ca ii va creste capul si vor fi proportionale urechile.
Cand era mic Benny toata lumea zicea ca e iepure si nu caine   :D
Ai rabdare si cu urechile .... o sa si le ridice in timp ... sunt unii care le ridica la 1 luna, altii la 5 altii la 8  ;)

Post by: gigi72 on May 30, 2007, 08:31:57 PM
catel mai lenes ca ăsta n-am mai vazut . toata ziua ar dormi si chiar si atunci cand mananca o face din pozitia tolanit , sa nu oboseasca cumva.
daca-l scot la plimare prin gradina daca merg eu la pas la fel si el, daca stau pe loc la fel si el se tolaneste in secunda in care m-a vazut ca nu mai ma deplasez, daca alerg eu alearga si el dupa mine dar altfel nu  sa-l vad si pe el ca alearga , se zbenguie....
de latrat ce sa va mai spun , odata l-am auzit.
e plictisit nevoie mare

Post by: scolaro on May 30, 2007, 08:38:16 PM
La varsta asta, cateii dorm foarte mult, au cateva reprize mai scurte de activitate si altele mult mai lungi de somn... Mai tarziu o sa te plangi ca nu sta locului, ca musca si ca face totul praf, asa ca bucura-te cat mai este somnoros :)

Post by: gigi72 on May 30, 2007, 08:43:36 PM
sper sa se mai schimbe in comportament odata cu cresterea insă mi-e greu sa cred lucrul asta la felul cum se prezinta acum.
sper sa ma însel

Post by: danielaionel on May 30, 2007, 08:58:16 PM
Sigur te inseli ... si gandeste-te ca e inca pui ... si cum sunt caldurile de afara e prapad ...
O sa vezi mai incolo
La primul catel si eu eram suparata cand l-am luat ca manca si dormea ... nu putea sa ma joc deloc cu el .... cand a crescut ma jucam toata ziua ... asa ca ai rabdare .... si nu-mi mai face impresii proaste asa usor .... cainele ciobanesc german e o rasa f apreciata ...

Post by: cati on May 31, 2007, 10:19:55 PM
foarte frumusel este catelul

Post by: gigi72 on June 04, 2007, 09:05:01 PM
ce ma fac cu el ca ieri i-am dat pastilele alea de deparazitare si azi a varsat si n-a mai mancat nimic toata ziua .
veterinarul e plecat din localitate ,  maine seara vine
nu pot sa-l ajut in nici-un fel pana atunci?

Post by: Ariana on June 05, 2007, 07:01:50 PM
Sa inteleg ca l-a deparazitat medicul si in 26 mai si i-ai mai dat pastile si in 3 iunie...?

Post by: gigi72 on June 05, 2007, 09:00:06 PM
@ariana
pe 26 mai i-a  dat o pastila si jumatate  veterinarul , pe 2 iunie inca o doza si trebuia astazi sa-i faca un vaccin, asa a zis el in a 10 zi de la prima doza deparazitanta . doza i-a stabilit-o dupa ce l-a cantarit .temperatura nu are ca l-a verificat dar nu cu termometrul cum ai zis tu , l-a pipait pe la nas nu stiu, dar l-am auzit ca a zis ca nu are temperatura.
vaccin si deparazitare nu cred ca mai are facut desi cei de la care l-am luat mi-au zis ca da, dar neavand carnet de sanatate am zis sa reluam procedura.
cert este ca dupa ce am venit de la veterinar l-am lasat cateva ore sa se linisteasca ca era speriat dupa injectii si i-am deschis o conserva de 500g pe care  am luat-o de la cabinetul veterinarului.
spre surprinderea mea a mancat , cam jumatate din conserva prin care am amestecat si cam 150 g de hrana uscata.
sa vad daca mai varsa sau face diaree, ca azi n-a facut nimic, doar apa a baut

Post by: gigi72 on June 06, 2007, 05:08:55 PM
a mancat si de dimineata si a facut si treaba mare normal , am fost din nou la veterinar a zis ca e ok , i-a mai facut doua injectii si vineri sa-i faca vaccinul .
la cat timp de la antibiotic e recomandat sa se faca vaccinul , ea a zis ca 2 zile sunt suficiente

Post by: gigi72 on June 07, 2007, 06:54:49 PM
cred ca si-a revenit azi a mancat bine, si ar manca intruna dar mi-e frica sa-i dau sa manance prea mult .
am zis ca daca e putin slabit si a avut probleme cu stomacul sa nu-l suprasolicite mancand pe rupte .
cand il apuca foamea incepe sa rostogoleasca castronelul de mancare prin curte .
cam cate mese pe zi sunt recomandate la un pui de trei luni?

Post by: crb on June 07, 2007, 09:07:20 PM
maxim 5..rezonabil 4

Post by: gigi72 on June 09, 2007, 09:15:23 PM
de cateva zile nu vrea sa mai manance hrana uscata decat daca îi pun si putina conserva si le amestec .
nu stiu îl dor dintii ca l-am vazut ca le rontaie cu greutate insa daca are si putina conserva linge castronul de ramane mai curat decat in reclamele cu detergenti pt vase .
daca i-as pune bobitele alea la inmuiat cu putina apa l-ar deranja?

Post by: cati on June 09, 2007, 09:37:47 PM
La fel am patit si eu.I-am dat prima data hrana uscata ROYAL CANIN, dar de o luna de zile ii dau numai mincare gatita,si vreau sa-ti spun ca se cunoaste,in sensul ca se dezvolta frumos.Cumpar rasol de minzat,pe care il fierb si adaug  zarzatul in supa, ceapa,mult morcov,dovlecel,telina,ardei gras, patrunjel iar la sfirsit pun orez.Se vede ca il maninca cu mare placere,pt.ca daca la inceput minca 2 castroane pe zi,acum maninca aproximativ 4 castroane pe zi iar hrana uscata este doar ca supliment intre mese.

Post by: cati on June 09, 2007, 09:39:19 PM
Cind i-am pus bobitele cu apa la inmuiat, nici nu s-a apropiat de ele.

Post by: gigi72 on June 23, 2007, 01:32:51 AM
a inceput si catelul meu sa semene a caine.
zilele trecute ne plimbam prin gradina si a vazut cainele vecinului, un husky pe care îl mai vazuse pana atunci si pe care parca il ignora , dar acum s-a repezit la gardul care îi despartea latrand la el , furios nevoie mare. am ramas uimit pentru ca nu are decat patru luni si un pic , chiar daca e bine dezvoltat .
mai mult decat atat , am strigat la el sa plece si a abandonat discret disputa si a venit cuminte langa mine , de a ramas vecinul cu gura cascata.
pentru ca e ascultator am decis sa-i trec cu vederea capriciile culinare , pentru ca,  de ceva timp nu mai mananca sub nicio forma hrana pentru juniori . mananca doar hrana uscata purina proplan pentru adulti insa doar amestecat cu conserva de carne fara preferinte.
am incercat cu patru sortimente diferite de hrana uscata pt juniori + mancare gatita dupa o reteta luata de aici de pe forum, dar nici gand sa se apropie de ele. prefera sa rabde daca nu îi dau ce îi place. stiu ca suna ciudat si veterinarul s-a mirat dar a zis sa-i dau sa manance ce vrea sa nu incerc sa-i schimb preferintele prin  infometare ca e in crestere . mi-a dat si o explicatie dar nu stiu cat de mult am inteles .
adevarul este ca-i prieste ce mananca pentru ca e foarte vioi si energic chiar si pe caldurile astea , blana îi luceste intr-un mod placut si a devenit parca si mult mai receptiv .
era sa uit , îi plac la nebunie insa biscuitii pt caini (fetita mea e de vina)  si cu ajutorul lor se pare ca am reusit sa-l invat cate ceva gen : sezi,culcat,aici dar mai avem mult de lucru , iar eu nu prea am timp din pacate.
nu am insa ce sa fac ca doar cu mine e mai serios daca suntem doar noi doi, daca e fetita sau sotia prin preajma e numai cu gandul la joaca.

Post by: Ariana on June 24, 2007, 11:04:10 AM
E excelent ca are o fetita in familie! Incurajati-o sa se ocupe de el! Multa sanatate celor mici!

Post by: Lady on June 25, 2007, 08:35:13 AM
Poti incerca sa-i amesteci boabele cu ficat fiert (de pui sau de vita) moale; este indicat sa manance totusi hrana din gama junior nu adult, deoarece concentratia de substante nutritive este alta. Royal Canin Maxi Junior mi se pare potrivit si daca mananca portia scrisa acolo este ok-in vreo 3 mese). Numai sanatate si sa-ti traiasca voinicul! :c3

Post by: gigi72 on July 03, 2007, 12:54:34 AM
ce se intampla cu el ca de cateva zile rastoarna intruna vasul in care are apa. daca l-am fixat cumva sa nu-l mai poata rasturna cand îi pun apa proaspata baga labuta in vas si o mocirleste si pana la urma tot trebuie schimbata .
am crezut ca îi e cald , dar daca ma vede cu furtunul sau stropitoarea fuge si se ascunde in cusca .

Post by: k3na on July 03, 2007, 12:38:58 PM
pai furtunul il sperie..., cred insa ca ii e cald. eu le pusesem alor mei pe balcon un lighean cu apa calaie si se bagau in el cand erau mici, iar dupa ce au crescut il rasturnau cu laba dupa care se puneau in balta ce o faceau. lor nu le place neaparat sa fie stropiti, dar s/ar racori un pic. ideea cu ligheanul mi/a venit dupa ce era sa/mi rup gatul ca/si varsasera blidele de apa in hol. daca/i chem la dus nu vin, dar daca le fac "piscina" lor sunt mai ceva ca ratele.

Post by: scolaro on July 03, 2007, 03:51:22 PM
Da, e din cauza caldurii. Pranos al meu isi uda labele si capul in apa de baut cand e in tarc, dar are o galeata mare legata de plasa de sarma si treaba lui daca vrea sa bea apa mocirloasa... afara, cainii mei au tot asa ca si ai lui k3na, un lighean cu apa in care se balacesc. Le-am cumparat o piscina din plastic marisoara, de 3 m diametru, dar o sa o montez cand ii trece fetii varicela... Pe caldura, cainilor le e destul sa-si racoreasca labele, burtica si capul, de-aia "sapa" in vasul cu apa.

Post by: gigi72 on July 04, 2007, 11:10:43 PM
asa este , ati avut dreptate. am gasit un lighean mai mare aruncat prin curte si care nu mai era folosit , l-am curatit , l-am umplut cu apa iar ce a urmat m-a distrat la culme.
s-a balacit asa cum a spus k3na mai rau ca o rata .
saracul asta tot incerca sa-mi spuna atunci cand rasturna vasul cu apa.
daca nu erati voi , nu-mi dadea prin cap, forumul asta e o chestie extraordinara.

Post by: dana simionescu on July 05, 2007, 03:34:29 PM
Cat au puiutii din poze?.....Sunt de vanzare ?

Post by: k3na on July 09, 2007, 03:39:58 PM
ce puiuti?

Post by: gigi72 on July 12, 2007, 09:45:55 PM
ceva poze noi, nu sunt prea reusite dar sunt facute cu un jaf de telefon.
nu stiu ce sa fac cu el , dar nu vrea sa mai manance decat dimineata si seara .daca îi dau sa manance la pranz varsa castronelul, si atunci  am renuntat sa-i mai dau la pranz sa manance.
nu stiu insa ce se intampla cu urechile lui , mi se par imense iar de ridicat nici vorba .
un frate al lui, care este la un prieten de-al meu, este ok cu urechile , insa este mai slabut si firav
 decat sparky
voi incerca zilele urmatoare sa le fac cateva poze impreuna

Post by: crb on July 12, 2007, 10:00:18 PM
ceva poze noi, nu sunt prea reusite dar sunt facute cu un jaf de telefon.
nu stiu ce sa fac cu el , dar nu vrea sa mai manance decat dimineata si seara .daca îi dau sa manance la pranz varsa castronelul, si atunci  am renuntat sa-i mai dau la pranz sa manance.
nu stiu insa ce se intampla cu urechile lui , mi se par imense iar de ridicat nici vorba .
un frate al lui, care este la un prieten de-al meu, este ok cu urechile , insa este mai slabut si firav
 decat sparky
voi incerca zilele urmatoare sa le fac cateva poze impreuna
..rabdare,..rabdare,..si din nou,...rabdare....
PS........sper sa ai suficienta rabdare sa citesti "forum-ul"..vei capata raspunsuri pr f multe nelamuriri.....

Post by: gigi72 on July 12, 2007, 10:05:19 PM
..rabdare,..rabdare,..si din nou,...rabdare........
eu am destula rabdare , asa zice si veterinarul .
 il pot stimula cu ceva calciu sau alceva?

Post by: skreppy on July 13, 2007, 02:24:55 AM
e dragutz cy=utu tau:*:*:*

Post by: gigi72 on August 10, 2007, 11:23:34 PM
dupa ce am citit tot topicul despre dresaj , in urma cu ceva vreme, am luat hotararea sa-l duc si pe sparky la dresor .
scoli de dresaj nu exista in orasul unde locuiesc dar am gasit printr-un prieten, un subofiter de politie, fost pe la scoala aia din sibiu ,pensionar in prezent, care se ocupa de chestii din astea dar putin la negru , in sensul ca nu are o firma sau ceva , te intelegi cu omul si gata
cainii prietenului meu sunt dresati de el si pot spune ca sunt ok.
credeam ca asa va fi si cu sparky, dar catelul s-a dovedit reticent de la inceput fata de dresor .
de cum il vedea incepea sa maraie la el , lucru curios ca la alte persoane nu face asa.
nu mi-au placut deloc metodele lui de antrenament, bazate zice el pe treizeci de ani de experienta in domeniu  si am renuntat sa-l mai duc .
am facut sedintele pe care le-am platit , dar mai mult eu am lucrat cu cainele,la indicatiile lui, pentru ca pe el nu-l asculta de bunavoie, iar cu "constrangerea" practicata de el nu am fost eu de acord.
catelul parca a apreciat ce am facut pentru el si este mult mai ascultator.
am totusi o problema. daca plecam la joaca/antrenament prin gradina si cu mine vin si sotia sau fetita ,trebuie sa stau tot timpul cu gura pe el ,pentru ca sare pe ele le apuca de haine le mai si "capseaza " cu dintii , lucruri pe care nu le face cand este doar cu mine .
face  lucrurile astea si practic le determina sa plece, si parca asta isi doreste. nu pot insa sa cred ca un caine poate premedita si anticipa o asemenea situatie. îi place mult sa ne jucam impreuna , acum ne jucam de-a gasitul diverse obiecte, îi ascund o jucarie, un pachet de tigari, papuci, biscuiti sau orice lucru din care am 2 bucati similare.
la inceput se ducea si aducea ce gasea prima data , cu exceptia biscuitilor pe care îi manca unde îi gasea dar dupa cateva zile in care am tot repetat s-a corectat si daca îi arat jucaria pe ea o cauta si o aduce, la fel si cu tigarile mai putin cu biscuiti . cred ca isi inchipuie ca sunt un fel de recompensa si am renuntat sa-i mai ascund biscuiti .
partea proasta e ca de luni s-a terminat cu vacanta si nu prea o sa mai am asa de mult timp pentru el 

Post by: gladiatorul on September 22, 2007, 09:46:21 AM
asa am patit si eu probabil ca sa va simti rau toata ziua dar ii va trece dar cred ca iai dat prea multe pastile

Post by: gigi72 on November 18, 2007, 10:48:28 PM
am fost plecat ceva timp dar de cum m-am intors m-am izbit de o problema, sparky nu mai vrea sa manance decat seara.
masa de dimineata de cele mai multe ori o ignora sau mananca foarte putin .
eu îl hraneam de doua ori pe zi , dimineata si seara,  iar fetita mea imi spune ca asa a facut din ziua urmatoare celei cand am plecat , chit ca s-a ingrijit de el cum a putut si ea mai bine.
nu pare slabit, e chiar ok, si am citit pe forum la alimentatie ca n-ar fi o chestie staina cg.
nici nu s-a uitat la jucariile pe care i le-am adus,  iar cat a latrat de bucurie cred ca si-a facut norma pana la sfarsitul anului .
acum am cateva zile libere, si speram sa mai îl plimb si pe el , dar e vremea asta....