Forum ciobanesc german

General => Boli parazitare, virale si bacteriene => Topic started by: Cristina on September 20, 2005, 01:23:36 PM

Title: Demodecia
Post by: Cristina on September 20, 2005, 01:23:36 PM
Ayan are aceasta boala. Mi-a dat medicul un unguient si i-a facut o injectie. Mi-a spus ca nu se transmite la oameni. La alte animale? Profilaxie dupa ce s-a tratat?
Imi puteti da cateva informatii privind aceasta infectie - daca e grav, daca se trateaza usor, consecinte? Merci.

Title: Re: Demodecia
Post by: razvan on September 20, 2005, 01:35:06 PM
Tratamentul clasic se face cu Amitraz, zilnic sau la maxim 2 zile. I-l freci foarte bine, pana cand intra toata solutia in piele.
In paralel se foloseste Ivomec.
Se face si tratament pentru sustinere hepatica.
Din cate stiu eu, dupa vindecare, boala poate aparea periodic pe toata durata vietii cainelui.

Post by: sersoft on September 20, 2005, 01:36:00 PM
Demodecia cainelui ( DEMODICOZA) este o boala parazitara externa caracterizata prin dezvoltarea parazitului Demodex canis in foliculii pilosi si in glandele sebacee (la radacina firului de par).Ea poate evolua intr-o forma usoara localizata sau intr-o forma generalizata agravata. Este specifica in general cainilor tineri, dar poate sa apara la orice varsta . Boala este frecvent intalnita la cainii tineri care nu au sistemul imun suficient de dezvoltat, sau la cainii varstnici ce au suferit o depresie a sistemului imun. Aceasta se datoreaza conditiilor proaste de alimentatie si de ingrijire care duc la scaderea rezistentei pielii, favorizind grefarea parazitului. Ciclul evolutiv al parazitului se dezvolta in foliculul pilos si in glanda sebacee, ouale eliberate de femela trec intr-un interval de 35 de zile prin stadiile de larva, nimfa, adult putind fi eliminate din glanda odata cu sebumul. Din acest motiv, contaminarea se face strict prin contact fizic, contagiozitatea bolii fiind destul de mica . De obicei, contaminarea se produce in cuib prin contactul direct dintre mama si pui. Puii cu un sistem imun deficitar vor dezvolta parazitul pe suprafata corpului si ulterior vor prezenta primele semne specifice infectarii cu Demodex canis. Cel mai adesea leziunile specifice demodeciei apar dupa virsta de patru luni, indiferent daca este vorba despre forma localizata sau de cea generalizata. Parazitul, prin actiunea mecanica si iritativa produce inflamatia folicului pilos si a glandelor sebacee, fapt ce va duce la caderea firelor de par afectate si la cresterea cantitatii de sebum de la nivelul pielii, conferindu-i acesteia un aspect gras. Leziunea inflamatorie se complica adesea prin suprainfectii bacteriene sau micotice. Semnele si leziunile demodeciei sunt reprezentate de zone depilate, aparitia crustelor, inflamatia puternica a pielii (inrosirea acesteia), si de aspectul umed grasos al zonei cutanate afectate. Pentru ca parazitul se dezvolta la nivelul radacinii de par primul semn care se observa este caderea parului ( depilatia). In forma localizata, leziunile sunt dispuse peribucal si periorbitar si in zone circulare depilate, rosii si acoperite de cruste. In forma generalizata, leziunile sunt intalnite pe cap, gat, torace, abdomen si chiar pe membre. Pielea apare inflamata, acoperita cu cruste si poate prezenta fisuri prin care se scurge un lichid clar. Parul devine mat si aspru iar pielea are un aspect uleios, gras si emana un miros greu (ranced). Starea de sanatate se poate inrautatii, apetitul scade si cainele devine apatic. Diagnosticul se pune pe baza semnelor si leziunilor prezente si pe baza examenului microscopic al raclatului dermic care pune in evidenta prezenta parazitului. Tratamentul difera in functie de intinderea si de gravitatea leziunilor, dar intotdeauna trebuie sa inceapa cu o medicatie de stimulare a sistemului imunitar. In cazul formei localizate se poate incepe un tratament local folosind solutii sau unguente ce contin amitraz si sulf. Se pot efectua si bai cu sampoane antiseboreice si/sau antibacteriene, antiparazitare sau cu sapun cu sulf. In cazul localizarilor perioculare ce s-au complicat cu conjun-ctivita se recomanda si un tratament topic cu antibiotice si antiinflamatoare. In cazul formei generalizate, tratamentul trebuie sa fie atat sistemic cat si local. Tratamentul sistemic se adreseaza atat parazitului cat si infectiilor bacteriene sau micotice ce s-au suprapus pe leziunile primare. Tratamentul incepe cu administrarea unor antibiotice. Acestea, pentru a actiona eficient trebuie administrate numai dupa efectuarea unei antibiograme si pe o perioada de 6 – 8 zile. Tratamentul antiparazitar se poate face prin administrarea periodica a ivermectinei (se evita la rasele Collie, Pinscher, Ciobanesc Englez, Ciobanesc Australian) care are o eficacitate de pina la 85% sau a produsului mibelmycin oxime cu aceeasi eficacitate, dar ceva mai scump. De asemenea, trebuie stimulat organismul prin administrarea unor complexe vitamino-minerale si hepatoprotectoare.
(articol preluat din revista Ghidul Canin nr. 2/Aprilie 2001)

si un  link  (http://www.animale.ro/forum/viewtopic.php?t=2895&sid=21ad72535be8a3bf9690390f25574286) catre o alta discutie mai detaliata ref. la aceasta boala.

Post by: Cristina on September 20, 2005, 02:04:36 PM
Mi s-a facut parul maciuca citind informatiile din link!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sper sa se vindece Ayan. La el este doar pe lateral de năsuc. Mi+a dat veterinarul un unguient preparat de el. pe "demodex-ul" asta l-am vazut şi eu la microscop. E urât!!!!!!!!!!! Oare putem participa la campionat?
Şi chiar nu înţeleg cum de a apărut. Mâncare îi dăm bună, plimbari la aer - 4 -5 ore pe zi! Vitamine - tot timpul. Ce sa mai fac să-i îmbunătăţesc sistemul imunitar?

Post by: Ariana on September 20, 2005, 02:33:24 PM
Nu intra in panica!!La varsta lui Ayan nu e de mirare ca sistemul imunitar sa mai joace feste---sunt convinsa ca este o forma usoara careia ii va face fatza foarte bine.Enervant este faptul ca  larvele de Demodex raman in hipobioza ("hiberneaza")timp indelungat dupa care boala recidiveaza.Insa cu  rabdare si perseverenta se scapa de ea. Tratamentul difera in functie de gravitate.In formele usoare ,dupa cum a spus si Razvan,se face cu Amitraz( produs comercial Tactic) iar pentru stimularea sistemului imunitar se pot face:Levamisol(Decaris) subcutan 2,5ml cu repetare la 24h;
oral 2,5mg/kg levamisol o doza sau 1,25mg/kg de 4 ori la 4 zile interval;Autohemoterapie 3-5 ml ,3-5 zile consecutiv;Vitaminoterapie A, B1, B2, B6,Vit  C 10 zile....plus antibiotice si antimicotice.Tineretul nu va fi spalat prea des  cu detergenti deoarece modificarea pH-ului pielii si umiditatii acesteia sunt factori favorizanti. Bineinteles acesta este un model de tratament din multe altele.

Post by: dsh on September 20, 2005, 03:08:34 PM
masculul meu cu par lung a facut si el, pe la un an, demodecie; s-a tratat destul de repede (dupa 4 saptamani blana ii crestea deja - ca si in cazul lui ayan, incepuse sa cada langa trufa); NU A RECIDIVAT! (are 5 ani acum); nu stiu sa-ti spun tratamentul acum, dar daca ce i se aplica lui ayan acum nu da rezultate, mai scrie-ne - iau legatura cu vet-ul si ii cer detalii.
sanatate multa!

Post by: Cristina on September 20, 2005, 03:15:28 PM
Veterinaru a spus sa+i dam cu unguient de 2 ori pe yi si peste o saptamana sa mai mergem la el sa+i mai faca o injectie. O sa-l mai sun azi sa-l intreb de vitamine si ce altceva sa-i mai dau. Deja m-am ingrozit de câte am citit pe net. Sper sa se faca bine. La început nici nu m-am putut gândi că este aşa de serioasă treaba. Probabil veterinarul nu a vrut să ne sperie - ne-a spus doar că e un tip de râie specific câinilor. Am foarte mare încredere în veterinarul nostru, dar totuşi o să vă mai stresez şi pe voi. Nu strică niciodată mai multe recomandări, mai ales de la persoane care au avut deja astfel de experienţe. Mulţumesc la toţi cei care mi-aţi răspuns

Post by: crb on September 21, 2005, 12:03:30 PM
Salut,
Pe tema asta sunt patit, si sosec cu o info care m-a cam deranjat : se pare ca se transmite si genetic ! Anja a facut demodecie de pui, cca 4 luni, si spre surprinderea mea, la femela pe care am pastrat-o, a aparut, dar (sistemul imunitar expus) la peste un an dara asta iarna dupa peste 14 zile de "-18 °C" constant.
In ambele situati, frectii cu Amitraz, si,  la puiuta, fiind mai avansat stadiul cand am depistat-o, am bagat si Ivomec + sustinator hepatic... E destul de deranjant tratamentul cu amitraz, si pentru cine il aplica si pentru cine il suporta.

Post by: Cristina on September 21, 2005, 12:45:53 PM
Am mai vorbit de cateva ori cu veterinarul si m-a asigurat ca demodecia pe care o are Ayan a localizata si nu prezinta mare pericol.Daca respectam tratamentul pe care i l-a prescris, avem mari sanse sa scapam de demodecie, si sa nu revina pe parcursul vietii. Asa ca m-am linistit putin.
crb De ce este deranjant tratamentul cu Amitraz? ce-i aia?

Post by: crb on September 22, 2005, 11:29:53 AM
Experienta personala : Prima catea: am detectat din timp "monstrul" si fiind localizat la nivelul lateralelor botului, la momentul aplicarii frectieie, caiinele era stresat dat fiind ca a trebui legat peste bot (usturimea provoaca reactii) si declansa eliberarea din tinere... am facut tot timpul tratamentul in doua persoane si un catel de 4-5 luni...

La a doua catea, fiind iarna si ciinii tinuti afara, nu am mai depistat la timp, si "monstru"l s-a extins si pe membrele inferioare.... deci suprafata mai mare de frecare... stres mai lung. In plus, mereu 2 persoane pentru contentionarea caiinelui, plus toxicitatea Amitrazului, plus vremea.... Eu unul nu m-am simtit grozav nici sa chinui catelul si nici personal...ritmicitatea frectiei o data la 4 zile, dat fiind ca perioada de incubatie este de cca 8-9 zile... sa mai detaliez? Am uitat, dupa fiecare sedinta de frectie, reprize de alergare si distragere a atentiei pentru a lasa subst actioneze si pentru a evita lingerea, plus 4-5 pilule de Vitamina C unitati...

Post by: cornel_gm on August 24, 2006, 04:43:36 PM
salut!
Pot sa-ti spun ca si cainele meu a avut demodecie si s-a tratat (5 saptamani).Doctorul mi-a dat o solutie ce semana perfect cu laptele si avea un miros de adidasi noi, cu care am spalat-o pe corp(1 data la 2\3 zile) iar la sfarsitul fiecarei saptamani mergeam sa-i faca cate-o injectie.
 Mai mult!Solutia cu care am spalat-o a avut efect si asupra puricior, caci la aproximativ un an dupa terminarea tratamentului ea inca nu avea probleme cu puricii.

In incheiere vreau sa-ti spun sa nu iti faci griji in privinta bolii, pentru ca se va vindeca.

Post by: marilena_m on January 24, 2007, 11:44:02 PM
Si Marcus tocmai a fost diagnosticat cu aceasta afectiune astazi- Medicul mi-a spus sa ii dau cu un unguent numit DECADERM- nu am gasit asa ceva la nici o farmacie veterinara- am fost la 4 diferite, si unii nici nu auzisera de asa ceva. In ceea ce priveste injectii sau altceva nu mi-a spus nimic. Maine am sa caut un inlocuitor pt acest decaderm.

Practic la el boala nu s-a manifestat decat printr-o depigmentare pe o parte a nasului si o iritatie sub barbie. Am facut analize de laboratoe, deci nu exista dubii in privinta diagnosticului. Ce imi e frica e sa nu ii intre ungunetul in nas si sa ii faca rau in vreun fel... si mai ales ce am citit pe diverse forumuri si articole mi s-a facut parul maciuca.

Orice fel de informatie/sfat/incurajare mi-ar prinde foarte bine, mai ales ca se pare ca Marcus mai are si o chestie numita mastocitiom, pt care urmeaza sa faca operatie.

Multumesc anticipat!

Post by: scolaro on January 24, 2007, 11:58:38 PM
Sincer, nu cred sa treaca numai cu unguent, mai ales ca dupa cum vad cainele e marisor. De obicei demodecia se dezvolta la catei pana in 9 luni, la caini mai mari se zice ca e mai grav. Cand a facut-o cainele meu, doctorul meu a cam intrat in panica... Aparitia acestui parazit, demodex canis, este facilitata de o cadere a sistemului imunitar, deci e obligatoriu sa se dea imunostimulente, vitamine, hrana consistenta, hepatoprotectoare pentru a contracara efectele nocive ale antiparazitarelor. Eu am fost timp de o luna jumatate la injectii, din doua in doua zile, pe langa frecatul cu solutie. E greu de suportat si pentru caine si pentru stapan; al meu a facut tratamentul ca la carte. Se pare ca sunt din ce in ce mai multi caini care sufera de aceasta boala. Curaj, o sa treaca, nu e mortala, e doar suparatoare. Succes si cu operatia!

Post by: Ariana on January 25, 2007, 10:19:16 PM
Inlocuitor pentru Decaderm---Canider U. Nu e nici o problema daca mai ajunge unguent si pe la nas, in nas nu are cum intra.

Post by: marilena_m on January 26, 2007, 01:54:05 AM
Multumesc pt raspuns. Azi am fost din nou in cruciada.

Am mai dat azi o tura in incercarea de a gasi orice unguent cu amitraza- asa mi-a spus doctorul sa caut- si am reusit sa gasesc o solutie care mi-au spus sa o dizolv in 0.5l apa fiarta si racita si sa il dau pe unde are chestia asta. Medicul m-a mai lisitit ca mi-a spus ca este o forma fff usora ce are Marcus. Am mai intrebat si alte persoana si mi s-a spus ca decadermul nu am nici o sansa sa il gasesc.

Post by: dsh on February 12, 2007, 09:45:57 AM
Ariana, ce zici de un mascul de CG de 5 ani, tratat cu succes de demodecie pe la un an - doi, care acum are ,,ochelari"? pielea din jurul ochilor, unde a ramas fara blana, e foarte uscata, cu usoara sangerare intr-un loc; prima banuiala a fost demodecia; la fel a zis si vetul, contactat telefonic; proprietarii stau pe langa bucuresti si medicul ajunge de abia azi (afectiunea e constatata de vineri); cred ca i-au dat deja cu ceva care contine un antibiotic (gentamicina).

Post by: Ariana on February 12, 2007, 10:31:43 PM
posibil dar nu obligatoriu. Ipotezele sunt multe si doar un examen microscopic ne poate lamuri. Afectiunea poate fi si de natura alergica, alimentara, dereglari hormonale.

Title: Re: !!! pui ciobanesc german din KARMA DE ASTORIA NAPOCA si ROMANO LINO!!!
Post by: luca on May 11, 2007, 12:01:38 PM
am cumparat un pui din karma de astoria si romano lino si..........surpriza.........a facut raie.si cel mai nasol e k a mostenit-o.asa ceva e ereditar.aveti grija

Title: Re: !!! pui ciobanesc german din KARMA DE ASTORIA NAPOCA si ROMANO LINO!!!
Post by: dsh on May 11, 2007, 12:16:51 PM
e vorba, probabil, de demodecie...
despre cat e de ereditara opiniile sunt impartite; personal am inteles ca NU; e vorba de o imunitate scazuta ce poate fi mostenita, insa nu de boala in sine;
boala se ia, de obicei, in cuib, de la femela la pui;
cred ca exista o discutie pe tema asta la ,,sanatate"

Post by: razvan on May 11, 2007, 12:19:32 PM
cred ca exista o discutie pe tema asta la ,,sanatate"
Da:
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=153.0

Post by: luca on May 11, 2007, 12:47:55 PM
k.merci.oricum cred k voi avea si eu probleme cu puiutii ei

Post by: Ariana on May 11, 2007, 02:39:00 PM
:offtopic
Ereditar inseamna genetic (cromozomi, gene...se poate transmite si in urma clonarii, "anomalia"  fiind existenta in informatia care sta la baza formarii celulei respective)  si nu este tot una cu termenul "congenital", dar oricum nici congenital nu e.
Am mai specificat ca puii se pot contamina prin laptele supt de la mame care au suferit de aceasta boala. De aemenea parazitul traieste "bine mersi" si pe alte gazde fara a determina aparitia bolii, aceasta declansandu-se in momentul in care sistemul imun este "obosit".
Asa ca decat sa dam cu bota in balta mai bine tacem si ne documentam.

Post by: Ariana on May 11, 2007, 02:48:28 PM
uite aici mai pe larg povestea cu D-l/D-na Demodex, mai bine n-ar exista!  ;D   ;D

http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=1121.msg17703#msg17703

Post by: lory1man on July 16, 2007, 02:54:17 PM
Experienta personala : Prima catea: am detectat din timp "monstrul" si fiind localizat la nivelul lateralelor botului, la momentul aplicarii frectieie, caiinele era stresat dat fiind ca a trebui legat peste bot (usturimea provoaca reactii) si declansa eliberarea din tinere... am facut tot timpul tratamentul in doua persoane si un catel de 4-5 luni...

La a doua catea, fiind iarna si ciinii tinuti afara, nu am mai depistat la timp, si "monstru"l s-a extins si pe membrele inferioare.... deci suprafata mai mare de frecare... stres mai lung. In plus, mereu 2 persoane pentru contentionarea caiinelui, plus toxicitatea Amitrazului, plus vremea.... Eu unul nu m-am simtit grozav nici sa chinui catelul si nici personal...ritmicitatea frectiei o data la 4 zile, dat fiind ca perioada de incubatie este de cca 8-9 zile... sa mai detaliez? Am uitat, dupa fiecare sedinta de frectie, reprize de alergare si distragere a atentiei pentru a lasa subst actioneze si pentru a evita lingerea, plus 4-5 pilule de Vitamina C unitati...
am o intrebare , daca linge catelul solutia , pentru ca trebuie uns pe bot, ce pateste ? e toxic ?

Post by: Ariana on July 16, 2007, 07:55:31 PM
Amitrazul are si el o doza de toxicitate dar nu exagerat de toxic. oricum in sine tratamentul impotriva demodeciei este destul de toxic asa ca obligatoriu se asociaza cu hepatoprotectoare.

Post by: lory1man on July 17, 2007, 12:14:22 PM
deci nu e destul o ungere cu amitraz,( cred ca asa-i spune la lichidul ala ca laptele) la 7 zile ? mai trebuie ceva pe langa ?  si va rog sa-mi mai spuneti daca in timpul tratamentului ,mananca mai putin ??????? eu l-am dat cu o crema o saptamana, de 3 ori pe zi si in loc sa-i treaca s-a marit pata pe bot, am mers la doctor si acum mi-a dat o solutie care diluata e ca laptele, mi-a zis sa-l dau o data la 7 zile cu ea, atat, fara alt medicament, dupa cum am citit pe forum ar mai fi trebuit si injectii, sau altceva, vitamine cred ca le ia zilnic din ROYAL si ii dau doua pastile de calciu zilnic, de vreo 2 luni, el are acum 5 luni.

Post by: Ariana on July 17, 2007, 04:25:31 PM
schema de tratament difera in functie de forma bolii, aici se pare ca e forma juvenila care de cele mai multe ori trece fara prea multe complicatii si doar prin aplicare locala de Amitraz (solutia aceea laptoasa). Multi medici insa prefera sa administreze si injectii cu >>controverstata<< ivermectina ..plus intreg tratamentul ...

Post by: lory1man on July 18, 2007, 01:40:10 PM
pot sa-l ung si mai des ,la 4 zile ?  multumesc pentru completarea cu bilutele...... :) :).... :lol1

Post by: lory1man on July 18, 2007, 01:50:12 PM
dupa ce l-am uns ieri, pe cele doua pete mai vechi , care au fost unse cu crema , s-a uscat cumva pielea si nu mai e rosie, dar pe pata mai recenta a cazut parul si a ramas pielea putin rosie, e diferita de celelalte pete, m-am gandit ca poate acolo sunt oua , si de aceea e rosu , nu stiu ca nu cunosc domeniul asta , oricum am vazut ce inseamna sa cresti un catel....e mult mai pretentios decat copilul, poti sa te astepti la orice modificare a sanatatii, sper ca doar cand e pui, nu si adult ? ma bucur ca pot citi foarte multe cazuri diferite pe forum ,pentru un incepatoare ca mine in cresterea catelului, am invatat foarte multe de aici, VA MULTUMESC CA EXISTATI !  tineti-o tot asa, putem vedea diferite cazuri si probleme ,in timpul dezvoltarii lor, vad ca multe sunt diferite,si parerile impartite, dar conteaza ca noi incepatorii avem de unde lua informatie, de la profesionisti in domeniu, astept un raspuns la problema mea, va pup.

Post by: Razvan29 on May 05, 2008, 07:19:02 AM
buna ziua! si eu am o catea de ciobanesc german in varsta de 5 ani. a fost diagnostica ca avand demodecie. i-am facut si ii fac bai cu amitraz, injectii cu imervectina, vitamine, mancare buna. nu se vede nici o imbunatatire. tratamentul il fac de 6 saptamani. nu stiu ce sa ii mai fac. are pernitele crapate si o dor foarte tare. abea poate calca. nici doctorul nu stie ce sa ii mai faca. poate imi dati voi vreo sugestie.
va multumesc!!!

Post by: Kintasha on May 05, 2008, 10:30:10 AM
sa nu ai vreo suprainfectie si cu altceva... 

Post by: Razvan29 on May 06, 2008, 09:16:55 PM
pai cum pot afla daca are o suprainfectie?
ce ar trebui sa ii dau?
ajutati-ma!!!!

Post by: kristal on May 06, 2008, 09:22:42 PM
trebuie sa mergi la un laborator de analize medicale (chiar uman) si sa-i recolteze de pe rana pe o lama, sa se stabileasca daca este infectie stafilococica sau streptococica ,dupa care se face o antibiograma in care iti spune la ce antibiotic este sensibil microbul!

Post by: Razvan29 on May 06, 2008, 09:29:14 PM
pana acum i s-au facut doua raclaje,rezultatul=demodecie. daca nu i-ar curge acel lichid din pernite s-ar simti bine.incerc sa vad ce pot face. multumesc de sfat!

Post by: kristal on May 06, 2008, 09:35:54 PM
exista un spray de uz veterinar care contine antibiotic si se aplica local, cand pulverizezi ramane albastru, insa chiar imi pare rau ca nu mai stiu cum se numeste. poti intreba la o farmacie veterinara!

Post by: Razvan29 on May 06, 2008, 09:38:08 PM
i-am dat cu asa ceva. nu are efect.

Post by: kristal on May 06, 2008, 09:45:09 PM
atunci trebuie sa-i faci antibiograma sa vezi la ce antibiotic este sensibil sa poti trata exact cu antibioticul care trebuie. oricum, orice antibiotic ii administrezi cainelui sustinei ficatul cu liv 52.

Post by: Razvan29 on May 06, 2008, 09:46:54 PM
chiar astazi i-am luat asa ceva de la farmacia umana. dar nu stiu cate tablete sa ii dau. sti cumva cate trebuie pe zi?

Post by: Ariana on May 06, 2008, 09:50:12 PM
cate 1-2 comprimate de 3 ori pe zi.

Post by: Razvan29 on May 06, 2008, 09:51:40 PM
am inteles. multumesc mult. raman dator.:))

Post by: Ariana on May 06, 2008, 10:01:39 PM
Cu placere.
Am mai povestit pe forum despre pododermatita demodectica, cat e de a dracului si ce greu trece! Incercati sa ii intariti imunitatea, eventual ceva produse naturiste si/sau homeopate ar fi ideale. Eventual comprese cu ceai de musetel inainte s-o dai cu unguent sau solutie.
Din cate imi aduc aminte problema voastra a aparut prin decembrie... :-\

Post by: Razvan29 on May 07, 2008, 06:52:43 AM
este in orice caz de anul trecut.pai momentan nu o dau cu nici un unguent pe pernite. ce ar trebui sa ii dau?

Post by: Kintasha on May 07, 2008, 11:07:35 AM
ariana, voiam sa te intreb- uleiul de catina (care la oameni are niste proprietati de vindecare extraordinare, dat pe tot felul de rani/bube) - merge la animale? scuze de offtopic, eu am una din matze bolnava tot de raie :(

Post by: Ariana on May 07, 2008, 07:34:38 PM
Bineinteles ca merge!
Atat intern (insa aici trebuie dozat corespunzator) cat si extern unde puteti sa-l folositi fara probleme.

Post by: Bogdan Nitescu on June 26, 2008, 02:33:50 PM
CVM Update
<<Back
June 24, 2008

COMFORTIS® and ivermectin interaction Safety Warning Notification

Today the U.S. Food and Drug Administration (FDA) Center for Veterinary Medicine (CVM) is announcing that it has received reports of adverse reactions in dogs receiving the drug Comfortis® (spinosad) concurrently with high, extra-label doses of the drug ivermectin. The clinical signs of these adverse reactions are consistent with ivermectin toxicity.

Comfortis® (spinosad), manufactured by Elanco Animal Health, a division of Eli Lilly and Company, is a monthly oral, chewable tablet used for the prevention and treatment of flea infestations on dogs. Veterinarians who use high, extra-label doses of ivermectin to treat dogs with non-responsive demodectic mange and other conditions should be aware that some dogs have developed signs of ivermectin toxicity when ivermectin is used concurrently with Comfortis® (spinosad). 
CVM and Elanco Animal Health are advising veterinarians that dogs receiving extra-label doses of ivermectin should not receive concurrent treatment with Comfortis® (spinosad).

CVM is working with Elanco Animal Health as they address this issue.  Additional information regarding this safety warning can be obtained on the Elanco Animal Health website.

Lilly Companion Animal Health Technical Bulletin:  Spinosad and the Extra-Label Use of High Dose Ivermectin for the Treatment of Generalized Demodicosis in Dogs - http://elms.xh1.lilly.com/10788_03_tech_Bulletin.pdf

--------------------------------------------------------------------------------

Issued by:
FDA, Center for Veterinary Medicine,
Communications Staff, HFV-12
7519 Standish Place, Rockville, MD 20855
Telephone: (240) 276-9300 FAX: (240) 276-9115
Internet Web Site: http://www.fda.gov/cvm

Post by: andra_m on May 04, 2009, 09:26:28 PM
Buna seara. Ma numesc Andra si va cer ajutorul. Am un puiut de doua luni si jumatate, iar pina in prezent nu am avut nici  o problema cu el. Maninca mincare uscata fara probleme, este jucaus dar de vreo saptamina si ceva ii tot cade parul de pe bot. In prima faza , facuse "ochelari". Doctorul veterinar mi-a recomandat sa il sterg cu solutie de acid boric, dimineata si seara. In citeva zile  s-a ameliorat dar acum ii cade parul de pe botic si mi se pare ca si de la spincene. Maine voi merge cu el la veterinar dar pina atunci (ca sa dorm linistita) poate va uitati un pic pe pozele pe care le atasez. Nu vreau sa cred ca are demodecie. Va multumesc anticipat
http://img518.imageshack.us/img518/6093/bote.jpg
http://img161.imageshack.us/img161/7796/ochi.jpg

Post by: Ariana on May 05, 2009, 07:46:11 PM
poti sa nu crezi dar e foarte probabil!
Chiar daca are nu-i un capat de lume. Nu asteptati insa sa-i pice tot parul pana sa puna vetul un diagnostic coerent si sa incepeti tratamentul!

Post by: andra_m on May 05, 2009, 07:56:22 PM
Multumesc mult. Am fost la vet si mi-a spus ca nu are demodecie. Mi-a dat sa il curat cu solutie de permanganat de potasiu. Vedem cum evolueaza pina duminica si daca nu ii luam proba. inca o data multumesc

Post by: lassie06 on August 15, 2009, 09:45:50 PM
 :(crek si eu am aceeasi problemaa cu catelusa mea.....care are 2 ani si jumatate.....are portiuni pe coada unde ia cazut parul si se vede pielea...:'(        VA ROG SA MA AJUTA-TI!!!!!!!!!!