|
Title: administrare cestal Post by: justme on July 20, 2007, 01:21:19 PM Buna ziua tuturor!am o fetita de GC de 3 luni, careia am tot incercat pana acum sa-i dau cestal plus, dar n-am reusit.Prima data il scuipa, la a doua tentativa i-a dat vet-ul pastila insa la 3 ore a vomitat tot si a fost galesa toata ziua, In fine, a treia tentativa cred ca a fost cu noroc. aseara i-am strecurat intr-un bulgare de branzica de vaci pastila si dimineata chiar am vazut un viermisor eliminat, deci cred ca in sfarsit si-a facut efectul!
Intrebarea mea este: inafara ce acesta pastila, trebuie sa-i mai administrez alta? la ce interval de timp? Multumesc din suflet pt sfaturi Title: Re: administrare cestal Post by: k3na on July 23, 2007, 06:42:42 PM da, inca una(cantitate dozata corespunzator greutatii) la 14 zile de la prima administrare.
Title: Re: administrare cestal Post by: justme on July 24, 2007, 02:18:42 PM saru-mana mult de raspuns. asa voi face :)
Title: Re: administrare cestal Post by: mark on October 28, 2007, 03:27:36 PM eu am un caine de 1 an si 3 luni, i-am dat cestal 4 pastile(1\10 kg), nu a eliminat nici un parazit! Trebuie sa ii fac si vaccinul anual.Intrebarea mea este: trebuie sa mai astept inca 2 saptamani ca sa-i mai dau inca o data cestal si abia apoi sa-l vaccinez sau e ok doar atat si-l pot vaccina? :-\
Title: Re: administrare cestal Post by: Ariana on October 28, 2007, 04:56:47 PM De unde vine repetarea deparazitarii la doua saptamani? La cainii adulti deparazitarea interna se face o data la 3 luni iar la tineretul pana in 6 luni o data pe luna....de ce exagerati? Vreti sa le omorati ficatul? Daca nu tolereaza Cestalul schimbati deparazitantul intern, daca nu reusiti sa-l administrati lasati un medic s-o faca.
Title: Re: administrare cestal Post by: Ariana on October 28, 2007, 05:27:43 PM Nu vreau sa fac morala nimanui dar prea va lasati influentati de sfaturile vecinului punand in pericol viata propriului animal. Nu este vorba de acest caz dar am observat din pacate ca oamenii se incred orbeste in sfatul vecinului...auzit de la farmacist (distorsionat sau nu) decat sa mearga la un medic care cu asta se ocupa toata ziua. Mark, banuiesc ca vaccinul nu-l faci tu...asadara ai un medic care cu siguranta stie el cum trebuie deparazitat catelul. Daca nu a eliminat nici un parazit...foarte probabil sa nu aiba. Trebuie analizat...a mai fost deparazitat inainte? Cand? Ce varsta are?.... Daca nu a mai fost deparazitat inseamna ca ori nu e deparazitantul bun ori doza nu s-a respectat.
Nu se da un deparazitant general, batut in cuie, la toate categoriile de catei. Daca abuzam cu medicamentele, de capul nostru...ne trezim pe la 7 ani ca dragii nostri catei au tot felul de afectiuni hepatice si nu numai. Eu una recomand chiar un examen copro' si doar apoi, daca e necesar, efectuarea deparazitarii. Totusi, o data la 3 luni e rezonabil. Title: Re: administrare cestal Post by: k3na on October 28, 2007, 10:20:49 PM ok, hai sa ma lamuresc si eu o data. eu am auzit de la doctor, nu chiar de la vecini, ca daca elimina viermisori dupa prima deparazitare, se repeta la 2 saptamani, dupa ce au iesit larvele, care nu mor de la primele pastilute. dupa chestia asta catelul e bine deparazitat. sincer eu nu prea sunt adepta administrarii pastilelor si medicamentelor in general, mai ales aiurea. cainii mei sunt deparazitati o data pe an, rareori de 2 ori, dar daca elimina veirmisori, la 14 zile mai administram o doza. acum care/i adevarul?
Title: Re: administrare cestal Post by: mark on October 30, 2007, 08:04:59 PM eu l-am deparazitat pana acum de 2 ori la 3 luni si apoi pe la vreo 10luni: nu am probleme cu el vis-a-vis de viermisori si oricare alt parazit si la modul general nu a avut probleme de sanatate pana acum, poate cateodata un scaun mai moale,dar am sesizat ce si ce nu ii prieste si deci am scapat si de problema asta; daca va intreb, este ca voi stiti mai bine si sfatul vostru este mult mai in cunostiinta de cauza in privinta c.g. , nu strica niciodata o a doua parere. Va multumesc! :) :)
Title: Re: administrare cestal Post by: Ariana on October 30, 2007, 08:42:09 PM Draga mea k3na, nu ma refeream in nici un caz la tine ci in general.
In functie de varsta, daca a mai fost sau nu deparazitat un catel...se fac si deparazitarile cu deparazitantul potrivit...doarece nu toate actioneaza la fel. La prima dehelmintizare se mai poate repeta actiunea si a doua zi daca e necesar iar pastila a avut efect vermifug ( doar a "naucit" viermii dar nu i-a omorat) cum e indicat sa se foloseasca prima data. Sau atunci cand se folosesc deparazitante mai "usoare" ca sa nu spun slabute este recomandata administrarea aceleiasi doze in doua zile consecutiv. Pastilele care se folosesc de obicei...Cestal. Pratel, Triantelm...etc au actiune vermicida, iar o singura administrare corecta este suficienta. Deparazitarea la 2 saptamani nu se justifica deoarece nici ciclul biologic al parazitilor nu este asa scurt. Sper ca nu v-am zapacit de tot. mark, daca nu-i vezi nu inseamna ca nu exista. Doar ascarizii au forma aceea atat de cunoscuta la catei....lungi si subtiri, dar exista si alte specii care nu se vad cu ochiul liber. Cel mai sigur ar fi sa ii faci un examen microscopic o data la 3 luni si daca e necesar il deparazitezi. Title: Re: administrare cestal Post by: mark on October 30, 2007, 08:53:05 PM nu m-ai zapacit,ba chiar am inteles!
Title: Re: administrare cestal Post by: k3na on November 02, 2007, 10:49:04 AM deci datul pastilelor la 14 zile din nou pentru o deparazitare completa e mit. eu chiar ma gandesc serios la ficatelul lor, mai ales al almei, ca avem aproape 8 ani si nu ne mai permitem excese, mai ales medicamentoase. degeaba ne uitam dupa viermisori, pentru ca nu sunt neaparat vizibili.
noi deparazitam inainte de vaccin in principiu, si nu am vazut niciodata ascarizi, nici nu stiu cum arata. Title: Re: administrare cestal Post by: mark on November 02, 2007, 08:13:43 PM dar asa fac si eu,insa cred ca m-a indus in eroare raspunsul tau pentru puiul de trei luni al lui justmeda - inca una(cantitate dozata corespunzator greutatii) la 14 zile de la prima administrare-
Title: Re: administrare cestal Post by: Ariana on November 02, 2007, 08:28:54 PM Corect ar fi ca o data la trei luni sa efectuam un control coproparazitologic...ar fi de bun simt si pentru noi, ca proprietari! Si sanatatea noastra si mai ales a copiilor nostri, poate fi afectata de unele parazitoze. In functie de rezultatul controlului efectuam deparazitarea.
Title: Re: administrare cestal Post by: mark on November 04, 2007, 02:13:11 PM mai precis , in ce consta acest examen coproparazitologic? :-\
Title: Re: administrare cestal Post by: Ariana on November 04, 2007, 02:20:39 PM recoltarea unei cantitati mici de fecale timp de 5 zile consecutiv, din care se face la final, dupa prelucrarea "materialului" un examen microscopic.
Title: Re: administrare cestal Post by: mark on November 04, 2007, 05:15:58 PM mda, am inteles. Recoltarea o fac eu apoi merg la medic cu ea?
Title: Re: administrare cestal Post by: Ariana on November 04, 2007, 07:55:35 PM Bineinteles!
In fiecare zi recoltezi o cantitate de marimea a doua cirese.. :) pe care le pui in acelasi recipient. Title: Re: administrare cestal Post by: mark on November 07, 2007, 07:08:00 PM aha,ok,am inteles, multumesc
Title: Re: administrare cestal Post by: dan76 on March 08, 2009, 07:55:49 PM va salut am si eu o intrebare si anume ce pastile de deparazitare-mi recomandati pt un caucazian de 6 luni?
|