Forum ciobanesc german

General => Alimentatie => Topic started by: Leo Brisan on March 06, 2008, 11:23:07 PM

Title: Hrana ACANA
Post by: Leo Brisan on March 06, 2008, 11:23:07 PM
A dat cineva aceasta hrana cainelui ? Stie sa imi spuna ceva despre ea ? I-as fi recunoscator, multumesc

Title: Re: Hrana ACANA
Post by: G0gutzu on March 17, 2008, 05:21:06 PM
caracteristici apropiate de ale Royal-lului, cu diferenta de pret in favoarea lui acana
eu as recomanda acana petru perioada de crestere...merita toti banii

Post by: Leo Brisan on March 17, 2008, 10:05:02 PM
Multumesc pentru informatii ! Eu cred ca e superioara Royal Canin-ului ,mai ales ca e si facuta in Canada, nu in Rusia ! E mai completa si mai echilibrata decat Royal Canin-ul. Probabil o sa-mi aud multe critici de la fanii Royal-ului, dar asta e parerea mea si nu mi-o poate schimba nimeni !  :) Chiar azi am cumparat un sac de ACANA !

Post by: lavi on July 31, 2008, 01:34:10 PM
Acana puppy junior

Ingrediente: carne de pui ( continut cazut de cenusa ), ovaz fiert, tarate de orez, grasimi de pui, seminte integrale de in(sursa naturala de omega-3 ), pulpa de sfecla (fara zahar ), uleiu de hering (sursa naturala de DHA si EPA ), supa de pui, extract de drojdie ( MOS ), radacina de cicoare( FOS ), cartofi dulci fierti, cultura de fermenti ( fermentatie solubila de Saccharomyces cerevisiae ), Yucca shidigera, extract de galbenele (sursa de luteina, Atlantic varec, morcovi fierti, rosii fierte ( sursa naturala de licopeina ), mere fierte, usturoi pudra, patrunjel, extract de rozmarin, merisoare, sare de mare, clorura de potasiu, clorura de colina, lizina, dl glucozamina, condroitin sulfat, vitamina A, acetat de dl alfa-tocoferol (vit. E), metionina, L-carnitina, supliment de vitamina D3, *fier Bioplex, *zinc Bioplex, *mangan Bioplex,biotina, *cupru Bioplex, niacina, riboflavina, tiamina, supliment de vitamina K, piridoxina hidroclorurata ( sursa de vit. B6), vitamina B12, calciu iodat, acid folic. *minerale chelatate.
ANALIZA GARANTATA
Proteina (min) – 29,o %   Omega-3 (min)-1,0% *
Grasime (min) – 17 %   Glucozamina(min)- 200 mg/kg
Fibra (max) – 2,5 %   Condroitina (min)- 50 mg/kg
Umiditate (max) – 10,0%   Vitamina E (min )- 250 UI/kg
Calciu (min) – 1,4%   Luteina (min)- 50 mg/kg *
Fosfor (min)- 1,1%   Carbohidrati- 28 %
Omega-6 (min)-3,0% *   Energie metabolizabila – 4400 kcal/kg
* nu sunt recunoscuti ca esentiali de AAFCO

VITAMINE
Vitamina A – 34 KUI/kg   Niancina – 210 mg/kg
Vitamina D – 1,9 KUI/kg   Piridoxina – 29,5 mg/kg
Vitamina E – 250 UI/kg   Colina – 1900 mg/kg
Vitamina K – 2,0 mg/kg   Biotina – 0,6 mg/kg
Vitamina C –100 mg   Acid folic – 3,3 mg/kg
Riboflavina – 44,3 mg/kg   Vitamina B12 – 0,4 mg/kg
Acid pantotenic – 36,3 mg/kg   Beta caroten – 4,0 mg/kg
Tiamina – 51,0 mg/kg    
AMINOACIZI
Arginina – 1,9 %   Metionina – 0,8 %
Histidina – 0,8 %   Treonina – 1,1 %
Izoleucina – 1,0 %   Triptofan – 0,32 %
Leucina – 2,0 %   Valina – 1,3 %
Lizina – 1,9 %   Cistina - 0,3 %
GRASIMI   
Linoleic – 2,75 %   Linolenic – 0,3 %
MINERALE
Calciu – 1,4 %   Mangan – 22 mg/kg
Fosfor – 1,0 %   Fier – 280 mg/kg
Ca – P raport 1:85   Cupru – 15 mg/kg
Sodium – 0,32%   Cobalt – 0,6 mg/kg
Clorura – 0,4 %   Zinc – 200 mg/kg
Potasiu – 0,67 %    Iod – 2,1 mg/kg
Magneziu – 0,11 %   Seleniu – 0,48 mg/kg
Sulf – 0,4 %   Cenusa – 6,9 %

Varsta catelului   Greutatea catelulul / grame pe zi
   1-3 kg   3-5 kg   5-10 kg   10-15 kg   15–25 kg   25–35 kg   35–50 kg
6-12 saptamani   116-174   174-290   290-435    435-580    580-754    -   -
12-16 saptamani   101-145    145-261    261-406    406-522    522-667    -   -
16-28 saptamani   90-145    145-203    203-348   348-464   464-609    609- 870    870-1015
28-52 saptamani   87-116    116-174    174-261    261-377   377-493    493-609    609-812
Valorile sunt orientative, ele variind in functie de activitatea fizica, mediul inconjurator, starea de sanatate a cainelui, etc. Nu uitati sa asigurati apa proaspata la discretie cainelui dumneavoastra.

Acana puppy large breed

Ingrediente: carne de pui ( continut cazut de cenusa ), ovaz fiert, seminte integrale de orez, grasime de pui (conservat cu amestec de tocoferoli, acid citric si rozmarin ) tarate de orez, seminte integrale de in(sursa naturala de Omega-3 ), pulpa de sfecla, ulei de hering (sursa naturala de DHA si EPA ), supa de pui, extract de drojdie (fermentatie solubila de Saccharomyces cerevisiae ), radacina de cicoare (FOS), cartofi dulci fierti, ou integral, Yucca shidigera, glucozamina (pudra din carapace de homar ), condroitin sulfat (carilaj de rechin ), extract de galbenele (sursa de luteina), supliment de L-carnitina, Atlantic varec, morcovi, rosii (sursa naturala de licopeina ), mere, usturoi integral, patrunjel, extract de rozmarin, merisor, sare de mare, clorura de potasiu, clorura de colina, lizina, supliment de vitamina A, acetat de dl alfa-tocoferol (vitamina E), , supliment de vitamina D3, *fier Bioplex, *zinc Bioplex, *mangan Bioplex, biotina, *cupru Bioplex, niacina, riboflavina, mononitrat de tiamina, supliment de vitamina K, piridoxina hidroclorurata ( sursa de vit. B6), vitamina B12, acid folic. *minerale chelatate.
ANALIZA CHIMICA GRANTATA
Proteina (min) – 32,0 %   Omega-6 (min)-3,0 % *
Grasime (min) – 14 %   Omega-3 (min)-1,0 % *
Fibra (max) – 3,0 %   Glucozamina (min)- 450 mg/kg
Umiditate (max) – 10,0%   Condroitina (min)- 75 mg/kg
Calciu (min) – 1,1%   Luteina (min)- 10 mg/kg *
Fosfor (min)- 1,0%   Carbohidrati- 28 %
L-Carnitina – 250 mg/kg *   Energie metabolizabila – 4050 kcal/kg
* nu sunt recunoscuti ca esentiali de AAFCO

VITAMINE
Vitamina A – 20,4 KUI/kg   Niancina – 155 mg/kg
Vitamina D – 1,4 KUI/kg   Piridoxina – 20 mg/kg
Vitamina E – 230 UI/kg   Colina – 2000 mg/kg
Vitamina K – 2 mg/kg   Biotina – 2,1 mg/kg
Vitamina C –1500 mg   Acid folic – 3,3 mg/kg
Riboflavina – 30 mg/kg   Vitamina B12 – 0,3 mg/kg
Acid pantothenic – 25,0 mg/kg   Beta caroten – 4 mg/kg
Tiamina – 41 mg/kg    
AMINOACIZI
Arginina – 2,1 %   Metionina – 0,9 %
Histidina – 1,0 %   Cistina – 0,3 %
Izoleucina – 1,2 %   Treonina – 1,3 %
Leucina – 2,3 %   Triptofan – 0,27 %
Lizina – 2,1 %   Valina – 1,2 %
GRASIMI   
Linoleic – 2,0 %   Linolenic- 0,3 %
MINERALE
Calciu – 1,1 %   Mangan – 20 mg/kg
Fosfor – 0,8 %   Fier – 210 mg/kg
Rapot Ca / P 1,1: 1   Cupru – 14 mg/kg
Sodium – 0,3 %   Cobalt – 0,4 mg/kg
Clorura – 0,5 %   Zinc – 300 mg/kg
Potasiu – 0,5 %    Iod – 1,3 mg/kg
Magneziu – 0,09 %   Seleniu – 0,4 mg/kg
Sulf – 0,36 %   Cenusa – 6,9 %

Post by: cosmopolitan on August 27, 2008, 06:27:26 PM
  In perioada aceasta : " Acana suna bine !!! "  :D
 Preturi f f f bune la www.petcity.ro  (http://www.petcity.ro).

Post by: Animania Shop on October 28, 2008, 11:51:48 AM
Hrana Acana este un produs superpremium necontestat,un plus pt ca e facuta in Canada.
Mai multe informatii pe http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/
Distribuitor online la cele mai accesibile preturi http://www.animaniashop.ro/cauta.php

Post by: lavi on March 11, 2009, 10:58:19 AM
Primavara a venit cu reduceri la sortimentele Acana de 18kg.La orice sortiment Acana de 18kg beneficiati de 6% reducere si primiti si un recipient de pastrare a hranei.
Economisiti timp si bani comandind de la http://www.petshop4you.ro

Title: Acana Light&Fit 13,5kg+Dibo Miel+Dr. Alder Land Fleisch Light
Post by: lavi on March 15, 2009, 12:11:51 PM
La hyyp://www.petshop4you.ro promotie de primavara pentru caini cu probleme de greutate sau tendinte de ingrasare:

Sacul de Acana Lamb&Fit 13,5kg va este oferit impreuna cu o conserva Dibo Pur Miel si Dr. Alder Land Fleisch Light 800g

Punctele forte ale Dr. Alder Land Fleisch Light:
contine pui si orez si legume BIO
proteine de inalta calitate
aminoacizii necesari stimularii metabolismului si dezvoltarii musculaturii
toate vitaminele necesare pentru o stare de bine si un metabolism sanatos
fibre naturale pentru o digestie optima si un sistem imunitar puternic
Omega3 si Omega6 pentru o piele sanatoasa si o blana lucioasa;

Punctele forte ale DIBO Pur Miel:

carnea proaspata, ambalata imediat dupa sacrificare
nu contine aditivi chimici, arome sau coloranti
nu contine oase
nu contine zahar sau caramel
recomandat mai ales cainilor sensibili

Si surpizele vor continua

Post by: Thara on March 15, 2009, 01:08:46 PM
http://www.petshop4you.ro
  ;D

Title: Pachet promotional Acana Senior+Pet Phos Senior la doar 183ron
Post by: lavi on March 27, 2009, 12:08:08 AM
La http://www.petshop4you.ro promotiile continua cu un alt pachet promotioal :Acana Senior+Pet Phos Senior-183 ron

Si primavara aceasta ,surprizele pentru blanosii d-voastra vor continua...

Post by: hans on April 03, 2009, 10:51:13 PM
Nu stiu cum le merge altor caini cu ACANA, dar ai mei nu se impaca prea bine cu ea.
Desi entuziasmat la inceput pentru ca mi se parea o mancare de buna calitate, dupa mai mult de o luna si jumatate de diaree a cateilor am decis ca nu e ceea ce am nevoie.
Am suspectat diverse cauze ale diareei , dar dupa mai multe runde de medicamente diverse, drumuri la veterinar, injectii si inlocuirea apei de baut cu ceai de menta, singura solutie care a dat rezultate a fost inlocuirea hranei ACANA cu hrana gatita.
Deoarece imi ramasese mai mult de jumatate de sac de 18 kg de ACANA Puppy Large Breed nefolosit, l-au amestecat cam o treime cu hrana uscata a altor doi CG maturi, care nu au avut niciodata diaree. Bineinteles ca a doua zi si ei faceau foarte moale.
In concluzie, ce pot spune despre Acana e ca nu se potriveste cu nici unul dintre cei 4 CG ai mei.
Asta nu inseamna ca altora nu le poate merege bine, dar personal cred ca e prea grasa, cainii beau foarte multa apa dupa ea.

Post by: cosmopolitan on April 05, 2009, 11:45:58 AM
Nu stiu cum le merge altor caini cu ACANA, dar ai mei nu se impaca prea bine cu ea.
Desi entuziasmat la inceput pentru ca mi se parea o mancare de buna calitate, dupa mai mult de o luna si jumatate de diaree a cateilor am decis ca nu e ceea ce am nevoie.
Am suspectat diverse cauze ale diareei , dar dupa mai multe runde de medicamente diverse, drumuri la veterinar, injectii si inlocuirea apei de baut cu ceai de menta, singura solutie care a dat rezultate a fost inlocuirea hranei ACANA cu hrana gatita.
Deoarece imi ramasese mai mult de jumatate de sac de 18 kg de ACANA Puppy Large Breed nefolosit, l-au amestecat cam o treime cu hrana uscata a altor doi CG maturi, care nu au avut niciodata diaree. Bineinteles ca a doua zi si ei faceau foarte moale.
In concluzie, ce pot spune despre Acana e ca nu se potriveste cu nici unul dintre cei 4 CG ai mei.
Asta nu inseamna ca altora nu le poate merege bine, dar personal cred ca e prea grasa, cainii beau foarte multa apa dupa ea.

Acana nu ar avea de ce sa faca aceste probleme digestive decat daca a fost tinut sacul in conditii impoprii la dvoastra acasa sau la magazinul de unde l-ati luat. In general la trecerea de la o alta mancare la alta apar astfel de deranjari digestive insa doar pt perioade scurte de timp cum ar fi max 1 sapt - 1 sapt jumate.
   Daca ati luat sac pt crescatori subliniez faptul ca sacul pt crescatori are o alta compozitie decat cel pt magazine.

Post by: hans on April 05, 2009, 12:33:19 PM
multumesc pentru informatii, nu e sac pentru crescatori, iar hrana a fost pastrata in conditii bune, cel putin la mine. Nu stiu cum a fost tinuta inainte de a o cumpara.
Deranjarile digestive apar imediat ce o administrez, spre deosebire de Eukanuba, Biomill, Proplan, Belcando, Bewi Dog cu care am facut teste si pe care le mananca fara probleme.
Repet, parerea mea despre Acana: o manacare buna, cainii arata si se dezvolta foarte bine cu ea, din pacate alor mei le provoaca diaree. Probabil si din cauza cantitatii foarte mari de apa pe care o beau dupa.

asta e ceea ce am folosit pana acum, 3 saci x 18 kg

Post by: cosmopolitan on April 05, 2009, 01:09:25 PM
multumesc pentru informatii, nu e sac pentru crescatori, iar hrana a fost pastrata in conditii bune, cel putin la mine. Nu stiu cum a fost tinuta inainte de a o cumpara.
Deranjarile digestive apar imediat ce o administrez, spre deosebire de Eukanuba, Biomill, Proplan, Belcando, Bewi Dog cu care am facut teste si pe care le mananca fara probleme.
Repet, parerea mea despre Acana: o manacare buna, cainii arata si se dezvolta foarte bine cu ea, din pacate alor mei le provoaca diaree. Probabil si din cauza cantitatii foarte mari de apa pe care o beau dupa.

asta e ceea ce am folosit pana acum, 3 saci x 18 kg

Cu multa placere , sper sa te ajute experienta mea. Stiu si ai dreptate , oricat de buna ar fi marca X intotdeauna exista si exceptii.
  Sacul de 18 kg este cel pt crescatori , cel de 13,5 kg este cel m mare pt vanzarea din magazin.
 In urma experientei mele si in special a clientilor mei am observat un lucru : nu intotdeauna este de vina cu deranjarile la burtica marca de hrana "x" ,cat de fapt ingredientul "y" la care cainele este alegic ( si poate nu stii). Nu cred ca de la adaosul mare de apa s-ar strica la burta , este posibil de la vreun ingredient care le provoaca sete si poate si aceste probleme digestive.
  Daca i-a mers bine cu marcile enumerate m sus incearca sa ramai pe una dintre ele , de fapt pe marca cu care ai vazut rezultate la nivelul blanii, musculaturii, osaturii, etc. ( tot ce ai enumerat tu sunt bune )

Post by: hans on April 05, 2009, 01:51:00 PM
Ar fi destul de ciudat ca toti cei 4 caini sa fie alergici la un produs continut de Acana.
Iar cantitatea de apa bauta cu siguranta influenteaza scaunul.
Momentan ii hranesc cu macare gatita pentru ei - carne de pui + cartilagii + orez + ficat de vita +morcov + ardei gras + ou+ os vita
Probabil mai tarziu voi reveni la mancare uscata, una din cele amintite mai devreme.

Post by: absolutep0wer on April 06, 2009, 09:10:04 PM
salutare tuturor ca nou membru al acestui forum.

Post by: alsacian on April 07, 2009, 09:06:03 AM
Ce diferenta este intre mancarea pentru crescatori si mancarea pentru magazin? Nu ar trebui sa fie la fel tinand cont ca se hranesc aceiasi caini?

Post by: hans on April 10, 2009, 06:34:41 PM
citat de pe un alt forum:

"De 3 sapt imi hranesc goldenul de 8 luni cu ACANA Puppy Large Breed. Mentionez ca inainte il hraneam cu Royal Maxi Junior.
Ii place aceasta mancare si sunt incantat sa vad asta dar, problema apare la scaune; de cand il hranesc cu Acana face mai moale, dar nu diaree. Cu royal nu aveam acesta problema insa sutn f multumit de hrana actuala pt ca spre deosebire de precedenta acum nu-i mai cade parul; ceea ce e un lucru extraordinar la un golden  . Si blana este mult mai lucioasa, deci din acest punct de vedere ...functioneaza.
deci, intrebarea mea e: trebuie sa ma tem pentru scaunele mai moi?
Ma gandesc ca nemaiavand consistenta normala, glandele anale nu se mai storc cum trebuie si imi e frica sa nu apara complicatii.
oricum, nu vreau sa fac reclama, dar sunt f incantat de "seria noua" de la acana cu 55% carne, 25% fructe si legume, 20% ovaz fiert si orez brun. Miros bine si flacaul meu e innebunit dupa ea.

...

Am uitat sa mentionez un lucru...
vazand ca asa sta treaba cu scaunele, am banuit ca are o problema cu digestia. L-am trecut pt 2 zile la regim cu Hills I/D ... si a functionat; scaune normale. Dupa ce am revenit la acana, aceeasi problema.
Nu vreau sa exagerez cu aceste intrebari. Initial nu m-am speriat pt ca, daca e sa intru in detaliu , scaunul are forma dar nu are o consistenta mai dura (stiu atat de bine pt ca il strang in punga de fiecare data cand face pe strada  ), dar totusi ... E posibil sa aiba o intoleranta la acest tip de mancare?

...

in momentul de fata e clar ca am o dilema; hranit cu RC ii cade parul dar iese normal, iar cu ACANA parul nu cade si e lucios dar face moale "

Post by: Metall on April 13, 2009, 11:12:08 AM
Si ale mele fac mai moale de cand cu noua formula Acana
Acuma le-am dat Hills vreo 3 saptamani, vad ca fac normal, dar s-a terminat Hills-ul si trecem iar pe Acana
Doar ca acuma o sa amestec si Arden Grange prin Acana, cred ca o sa le dau cam 50% - 50%, sa vedem cum se comporta

Post by: dsh on April 13, 2009, 11:23:57 AM
am patit acelasi lucru cu belcando si orijen vs hill's; cu hill's scaun ok, cu belcando si / sau orijen moale - (teoretic, atat belcando, cat mai ales orijen, au mai multa proteina, care provine din ingrediente de prima calitate, respectiv carne); am revenit la hill's exclusiv o perioada, iar acum am inceput sa reintroduc incet belcando cu orijen (sunt amestecate) - intai in raport 3/4 hill's - 1/4 belcando & orijen, iar acum 50% - 50%; deocamdata e ok scaunul - sper sa ramana asa si cand voi scoate definitiv hill's-ul

Post by: Asahel on May 04, 2009, 09:32:30 AM
Mda. M-am bucurat degeaba ca am gasit  Acana in Ploiesti. O fi buna pentru altii, dar si lui Jar i-a facut probleme >:(. Scaun moale, crampe..auzibile, apatie. Ne intoarcem la Nutram, sau incercam Arden Grange - poate avem mai mult noroc.

Post by: Metall on May 12, 2009, 10:13:35 AM
Exact scaunul moale ma face sa cred foarte tare ca am cumparat ultimul sac de Acana.
Trec pe Arden Grange, le-am dat de test un sac si s-au comportat excelent.

Post by: hans on May 12, 2009, 04:28:37 PM
Deci si altora li se intampla sa nu le fie tocmai potrivita Acana.
In cazul meu toti cei 4 caini au facut diaree de la prima masa.

Post by: Florin93 on May 17, 2009, 06:46:27 PM
am cumparat de la o farmacie veterinara un sac de 18 kg de hrana Acana  Puppy Large Breed cu 200 de lei. Cam 11,5 lei pe kg. Cum vi se pare pretul?

Post by: Ariana on May 17, 2009, 07:43:28 PM
foarte normal.

Post by: hans on May 18, 2009, 10:03:43 AM
in BC e 180 RON / 18 kg

Post by: Ariana on May 20, 2009, 09:13:52 PM
in BC e 180 RON / 18 kg

Puppy Large Breed? Ma indoiesc, avand in vedere ca acesta este aprox. pretul de depozit cu tva!
Poate Adult.

Post by: hans on May 20, 2009, 11:00:50 PM
Puppy Large Breed 18 kg = 152 RON + TVA

Daca esti crescator sau vet obtii cred 10 % discount.
De asta imi pare foarte rau ca nu le merge bine cainilor mei cu Acana, era un pret foarte bun.

Daca vreti sa comandati la pretul asta, o puteti face aici : 0234 582 410 , cabinet dr Gabriel Axinte, Bacau
180 RON/18 kg  e pretul cu care se ia de la cabinet, daca luati legatura direct cu distribuitorul e putin mai ieftin, repet, daca sunteti crescator sau vet.

Pt numarul distribuitorului pe Moldova trebuie sa ma interesez, daca il vrea cineva.

Post by: Ariana on May 20, 2009, 11:24:48 PM
Exact ce spuneam! Pretul de depozit. Normal, la acest pret nu e voie sa se comercializeze hrana deoarece este concurenta neloiala, se distribuie doar crescatorilor si veterinarilor care mai departe ar trebui sa o vanda tot pe firma cu adaosul impus macar de tva.

Post by: hans on May 21, 2009, 09:28:15 AM
Eu nu sunt nici crescator nici vet, prin urmare nu beneficiez de 10 % discount si totusi cumpar cu 180 RON/ 18 Kg.

Nu pot sa cred ca in pretul asta imi da cineva produsul fara a avea acoperite cheltuielile si adaosul comercial.

Iar daca o face, toata admiratia fata de cei care vand hrana pentru animale fara a castiga nimic din asta.

Si eu prin natura job-ului intermediez diverse materiale de constructie, afacere de unde vanzatorul isi ia profitul, clientul are 10 % discount iar eu un comision de 10 %, toate acestea la pretul de depozit. Deci e loc pentru toata lumea sa castige chiar si la un pret sub cel "de raft"

I rest my case :)

Post by: Ariana on May 21, 2009, 10:27:42 PM
Eu nu sunt nici crescator nici vet, prin urmare nu beneficiez de 10 % discount si totusi cumpar cu 180 RON/ 18 Kg.

Mai mult ca sigur n-o mai trece pe firma si o vinde ca si cum ar fi pt. el, cu pretul de depozit. Asa ca, 200 ron pe sac este un pret ok, petshopurile si farmaciile fiind obligate sa mai adauge ceva.

Post by: hans on May 21, 2009, 10:46:48 PM
Oricum, e o hrana foarte buna la un pret la fel de bun, fie 180 sau 200 RON.

Post by: Florin93 on May 23, 2009, 09:52:18 PM
As avea o intrebare in legatura cu cantitatea de mancare dintr-o zi. Atat cat scrie pe sac este  suficient? eu la ai mei le dau cca 400 g de acana + mancare gatita (special pentru ei) pentru ca sincer mi se pare cam putin numai cat scrie pe sac.

Post by: Sharky on July 24, 2009, 12:22:56 AM
salutare.nici catelusa mea nu a fost entuziasmata de aceasta mancare.mananca orice alt fel de bobite dar nu acana...depinde de gusturi :D

Post by: Leo Brisan on July 24, 2009, 08:41:29 AM
Nici o mancare de pe pamantul acesta nu e mancata de totii cainii, depinde de la individ la individ, asta e clar. Important este sa fie potrivita si sa fie mancata cu pofta. Totusi Acana ramane unul din cele mai bune brand-uri dupa parerea mea.

salutare.nici catelusa mea nu a fost entuziasmata de aceasta mancare.mananca orice alt fel de bobite dar nu acana...depinde de gusturi :D

Post by: Sharky on July 24, 2009, 10:22:01 AM
Nici o mancare de pe pamantul acesta nu e mancata de totii cainii, depinde de la individ la individ, asta e clar. Important este sa fie potrivita si sa fie mancata cu pofta. Totusi Acana ramane unul din cele mai bune brand-uri dupa parerea mea.

CORECT!

Post by: Florin93 on July 24, 2009, 11:04:04 AM
se spune ca Acana provoaca diaree sau scaun moale. La primul sac au facut un pic moale ... insa mi-a placut ca o mancau cu pofta iar blana arata bine. Dupa ce s-a terminat sacul am mai cumparat unul. Acum mai au cam 8 kg din al 2 sac iar scaunele sunt normale .

Post by: tfygma on July 24, 2009, 11:46:47 AM
Si la noi e la mare cautare Acana chiar daca nu e sortimentul pentru catei de talie mare, ci cel cu peste "Pacifica". In rest probleme de la acest tip de mancare nu am avut nici de la cel pt juniori talie mare nici de la asta cu peste pe care il manaca f bine acum, (chiar daca niciodata imediat dupa ce i-am dat castronelul, ne asteapta sa plecam, se mai joaca putin si de-abia dupa aceea se pune pe mancat!)

Post by: sebydavid on July 29, 2009, 04:00:55 PM
salutare, sunt nou aici, am si eu 2 cg, 2 femele, una are 11 ani si una 2 luni. Chiar ma hotarasem sa iau un sac de Acana puppy pt aia mica, dar dupa ce s-a vb pe aici nu stiu ce sa mai fac. Problema e ca nu am f multi bani de dat pe mancare si nici timp sa ii fac mancare gatita si am zis macar pana la 1 an sa ii dau mancare super premium, iar acana chiar ma multumea raport calitate/pret, spre deosebire de RC, Hill's, Eukanuba sau Pro Plan care sunt mai scumpe. Cea mare a crescut cu ciorbe pana la 1 an si la maturitate i-am dat numai chappy si nu am avut probleme cu ea...

Post by: Florin93 on July 29, 2009, 06:35:08 PM
salutare, sunt nou aici, am si eu 2 cg, 2 femele, una are 11 ani si una 2 luni. Chiar ma hotarasem sa iau un sac de Acana puppy pt aia mica, dar dupa ce s-a vb pe aici nu stiu ce sa mai fac. Problema e ca nu am f multi bani de dat pe mancare si nici timp sa ii fac mancare gatita si am zis macar pana la 1 an sa ii dau mancare super premium, iar acana chiar ma multumea raport calitate/pret, spre deosebire de RC, Hill's, Eukanuba sau Pro Plan care sunt mai scumpe. Cea mare a crescut cu ciorbe pana la 1 an si la maturitate i-am dat numai chappy si nu am avut probleme cu ea...
:welcome . Daca nu ai incredere in Acana , eu zic sa cumperi o cantitate mai mica si sa vezi daca ii place si daca are scaune normale .. eu la cainii mei le dau Acana si sunt foarte multumit de ea. Chappy nu e prea bun deoarece contine coloranti .. iar la cea mare daca nu ai posibilitatea sa ii cumperi hrana super premium cumpara-i Brit senior , e o hrana premium la un pret accesibil ( 120-130 lei sac de 15kg)

Post by: sebydavid on July 29, 2009, 06:37:55 PM
Am uitat sa mentionez: problema principala e ca la mine in Buzau nu gasesc Acana varsata si nu pot testa sa vad cum ii merge  :(

Post by: Ariana on July 29, 2009, 06:40:33 PM
Intradevar e posibil sa faca mai moale la inceput dar de cele mai multe ori dupa primul sac dispar problemele. De obicei fac mai moale daca trecerea se face brusc(fara a pastra o cantitate din hrana veche impreuna cu care se va realiza trecerea) si/sau modul de hranire indisciplinat, cu multe alte chestii "pe langa" de genul laptic sau iaurt peste hrana uscata..etc.

Post by: sebydavid on July 29, 2009, 06:45:20 PM
eu am primit catelul de 5 zile si i-am dat si ciorba si cateva conserve si vreau sa o trec direct pe hrana uscata.Maine ma duc la bucuresti si vroiam sa ii iau un sac de mancare sa nu ma mai incurc cu cea varsata de la petshop, am auzit ca mai si le amesteca cu alta hrana. Azi i-am luat niste pro plan si vad ca le mananca f bine...in legatura cu Acana...am gasit cu 190lei sacul de 18kg e convenabil?

Post by: Florin93 on July 29, 2009, 06:46:46 PM
Pretul e bun . Eu cumpar cu 200 de lei/sac

Post by: sebydavid on July 29, 2009, 07:10:50 PM
pana la urma o sa ii iau si eu un sac...sper sa nu am probleme  :-\

Post by: mynu on September 20, 2009, 09:56:43 PM
referitor la hrana ACANA pot sustine si eu ceea ce s-a discutat mai sus
si caini mei fac foarte moale de la ea
am trecut pe royal si chiar nu mai am nici o problema

Post by: sebydavid on September 20, 2009, 10:28:05 PM
Eu sunt deja la al doilea sac de Acana si nu a avut probleme cu facutul moale, face normal, are o blana superba. Problema e ca nu le mananca daca nu i le inmoi inainte...cred ca o dor dintii nush ce sa zi. I-am dat niste pro plan puppy si le mananca neinmuiate, are granulele mai mici si la poate manca

Post by: sebicu on November 18, 2009, 12:31:52 PM
Am gasit ACANA Puppy Lange Breed  la ***/sac de 18 kg si Adult Lange Breed la *** lei/sac de 18 kg. Cum vi se pare preturile?

Sebicu, am fost rugata sa sterg aceste preturi, sunt preturi de canisa si direct catre petshopuri, daca ai un prieten undeva e norocul tau insa aceste preturi nu sunt pentru PF. Asa am fost instiintata si astfel rugata sa sterg aceste preturi. No ofence!

Post by: sebydavid on November 18, 2009, 12:36:40 PM
sunt f bune preturile. Puppy large breed am luat si eu tot cu *** de lei sacul.

Post by: dia_boca on November 18, 2009, 03:27:11 PM
Am gasit ACANA Puppy Lange Breed  la *** lei/sac de 18 kg si Adult Lange Breed la *** lei/sac de 18 kg. Cum vi se pare preturile?

super pretul la puppy
unde ai gasit? in cj?

Post by: sebicu on November 18, 2009, 04:21:28 PM
da, in cluj. nu stiu daca asta e pretul oficial sau asta e pretul cu care as putea sa o cumpar eu avand in vedere ca il cunosc pe respectivul care o vinde.

Post by: Ariana on November 18, 2009, 07:43:18 PM
Am fost rugata sa sterg aceste preturi, sunt preturi de canisa si direct catre petshopuri, daca ai un prieten undeva e norocul tau insa aceste preturi nu sunt pentru PF. Asa am fost instiintata si astfel rugata sa sterg aceste preturi. No ofence!

Post by: sebicu on November 18, 2009, 07:47:07 PM
Am inteles ideea. Daca asa ziceti voi ca e mai bine nu ma bag

Post by: pepe on November 18, 2009, 08:11:12 PM
dar pe pm se pot trimite preturile?

Post by: Der Gebrauchshund on November 19, 2009, 09:43:04 AM
dar pe pm se pot trimite preturile?

Vor fi sterse si acolo :lol1

Post by: Metall on December 02, 2009, 09:02:06 PM
Opa
Cenzuram informatia?
Ne e frica sa nu afle lumea ce adaosuri mari practica petshopurile?
Vi se pare ok cenzura?

Post by: Thara on December 02, 2009, 09:56:27 PM
si eu primeam mai demult o anume hrana super premium la pret de distribuitor pentru ca il cunosteam pe respectivul care o aducea,dar m-a rugat sa pastrez discretia si asa am facut.
depozitele nu vand direct persoanelor fizice,daca cunosti pe cineva,asa cum zice si Ariana,norocul tau.daca nu,sunt destule pet shop-uri...
nu inteleg de unde aceasta iritare...

Post by: pepe on December 03, 2009, 09:50:05 AM
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa super tara nu imi faci si mie cunostinta cu acea persoana  ;)

Post by: pepe on December 03, 2009, 11:03:10 AM
tharaaaaaaaaaaa

Post by: Thara on December 03, 2009, 11:25:16 AM
@ pepe : nu am cum,treaba era strict intre mine si respectivul.plus de asta,dupa cum se observa,am scris mai sus
si eu primeam mai demult o anume hrana super premium
vorbind la trecut deoarece nu mai "colaboram"   :d16

Post by: pepe on December 03, 2009, 11:28:43 AM
ok ok

Post by: k3na on December 04, 2009, 01:30:00 PM
Pepe, daca ai o canisa sau cumperi o cantitate mare de hrana (en-gross) e normal sa ai reduceri de costuri, sau poate le iei direct de la distribuitor (tot asa daca cantitatea iti permite) si cu factura (deci ai firma) si iesi la acelasi pret ca si vanzatorii din pet/shopuri.
Daca ai mai multi caini si iei cate un sac de la un petshop local, e normal sa ceri o reducere. Eu nici nu ma uit la mancare daca nu stabilm un procent discount (in cazul in care iau un sac de la un petshop si pana acum n/am cerut sau primit mai mult de 10% din valoare).

Post by: Ariana on December 05, 2009, 11:54:34 PM
pepe, tu ai canisa....cu siguranta vei primi hrana la poarta de la cei care distribuie Acana/Orijen, la pret de canisa.

Post by: adm on January 10, 2010, 11:14:40 PM
Intrebare despre Acana: de ce la concentratie mai mare a proteinelor si grasimilor, la o calitate mai buna (conform review-urilor) la Acana portia e mai mare decat la alte mancaruri: Eukanuba, Arden Grange, Royal, Bio Mill? O calitate(concentratie) mai buna nu ar trebui in mod normal sa reduca portia? La Orijen diferenta de portie e clar in favoarea acesteia (se da printre cele mai mici portii), iar Acana nu e departe ca si concentratii a grasimilor si proteinelor (doar la Lupovet am vazut portii asa de mici si, culmea, la Eukanuba, care e de o calitate mai mica decat Acana sau Orijen).

Post by: cristimate on April 05, 2010, 10:47:48 PM
maiine iau si eu un sac

royal canin efectiv nu mai vrea sa manance... sa vedem cu mancarica asta

Post by: inestimabil on January 07, 2011, 10:41:13 PM
Salut. Va cer un sfat in legatura cu Acana...il hranesc pe Marko al meu de mic cu Puppy large breed, acum a ajuns la 10 luni si are in jur de 33-34 kg, este inalt, pare solid (are blana lunga), dar de fapt e numai coaste tot. E cazul sa schimb papa? E posibil sa nu mai asimileze Acana, sau asa e felul lui? A avut niste probleme din cauza continutului mare de proteina, dar acum vad ca totul este ok, nu se scarpina deloc, nu i-a mai aparut nici o bubita rosie. Astept raspuns va rog, ca se termina sacul de haleala si trebuie sa ma aprovizionez. E posibil sa ii cada blana de la mancare, sau in perioada asta a anului cu diferente mari de temperatura intre cele 24 grade din casa si cele -10 de afara e normal sa se intample asa? Multumesc, numai bine.

Post by: Ariana on January 07, 2011, 10:55:34 PM
Ar trebui sa-i maresti portia daca ti se pare cam slab insa la varsta lui cam asa sunt toti juniorii CG. Si Magnus avea aceeasi greutate la varsta lui ...si acum la 1,5 ani nu cred sa aiba mult mai mult ...desi e puternic si vioi. Asa sunt ei mai suplii. Cg-ul nu e dolofan ca alte rase grele.
Iar povestea cu continutul crescut de proteina e relativa.

Post by: inestimabil on January 07, 2011, 10:58:35 PM
Am stat toata seara si am citit sectiunea Alimentatie de pe forum si ma bate gandul sa incerc Eukanuba in loc de Acana...insa imi trebuie un impuls. Am modificat postul de sus...caderea blanii poate fi din cauza mancarii?

Post by: Ariana on January 07, 2011, 11:10:15 PM
Unii caini naparlesc in perioada aceasta, nu e singurul.
Din punctul meu de vedere(si nu numai, pe multe site-uri este mult mai slab cotata) Eukanuba este  inferioara Acanei. Ingredientele/compozitia fac diferenta. Iar pretul este cel putin la fel.

Post by: Ariana on January 07, 2011, 11:11:28 PM
Oricum, mai exista si alte optiuni, nu doar Acana.

Post by: piciorus2002 on January 07, 2011, 11:33:12 PM
Bune sugestii,Ariana,s-ar putea sa ajung cat de curand la Acana sau ceva similar: baietul meu nu prea mai mananca bine hrana cruda care i-o dau de la 2 luni incoace si ma gandesc sa schimb,poate s-o fi saturat saracul doi ani cu aceeasi mancare....

Post by: inestimabil on January 07, 2011, 11:37:55 PM
Ariana, da-mi un sfat te rog. Din dorinta mea de a lua ce e mai bun pt el, mi-e frica sa nu iau ceva nu i-ar face bine. Ma gandeam sa iau Orijen, dar am dubii vis a vis de proteina 44%.
Astept sugestii, pls.

Post by: Ariana on January 07, 2011, 11:55:24 PM
Acum Orijen puppy large breed are 38% proteina din cate stiu. In procent de 85% la 10 luni s-a dezvoltat un puioc de Cg. Dezvoltarea puternica n-ar mai fi o problema. Daca proprietarii sunt constienti ca trebuie sa respecte cantitatea mai mica recomandata pe sac si sa n-o suplimenteze totul e ok. Oricum, exista mai multe tipuri de hrana superpremium bune, conteaza si cum se simte catelul vostru cu hrana pe care o consuma, nu toate tipurile de hrana se potrivesc la fel tuturor cateilor.

Post by: inestimabil on January 08, 2011, 12:06:35 AM
Eu am respectat intodeauna cantitatea de hrana de pe sac...drept urmare marko al meu e mort de foame tot timpul. Dupa ce mananca dimineata mai verifica de cateva ori castronul sa nu mai fi aparut ceva in el si de pe la ora 16 incepe.sa ii dea tarcoale si sa fie milog daca eumananc ceva. (Dar e baiat simtit si pleaca din bucatarie daca ii zic sa plece, insa figura lui e una foarte dezamagitta)  Ori e golan, ori chiar  moare de foame. Ariana te rog, nu evita sa imi dai un sfat...eu o sa studiez ce imi zici, asa ca nu trebuie sa te simti vinovata daca lu' fomistul asta al meu nu o sa ii mearga bine nici cu aia.

Post by: Ariana on January 08, 2011, 12:13:47 AM
Eu ma refeream in special la Orijen cand spuneam ca nu trebuie suplimentata hrana. Cel mai bine iti cunosti tu cainele si daca crezi ca e putin prea slab poti sa-i maresti putin portia. Totusi, vad ca se dezvolta la fel ca Magnus al meu. Pana la varsta de 14-15 luni l-am tinut mai suplu(nu slab) iar apoi i-am marit portia. Acum insa este pe mana dresorului si vad ca e destul de implinit, se pare ca ii merge bine dar nu cred ca are mai mult de 35-36 kg.

Post by: inestimabil on January 08, 2011, 12:21:24 AM
Atunci ramane acana si mai suplimentez cu orez, morcovi si supa. Ma ajuti cu o parere, dacase poate : am deschis un thred in sectiunea sanatate, la boli de piele si parazitare si nu am nici un raspuns de la cineva cu experienta. Multumesc mult pt tot.

Post by: nelyy on January 19, 2011, 08:22:58 PM
Vin si eu in sprijinul vostru, ca si consumator de acana. Noi cu asta l-am crescut pe athos si a ramas mancarea de baza, mai suplimentez cateodata cu orez cu legume si ficat de pui, toate fierte. Multumesc providentei ca n-am prea avut probleme digestive grave si atunci cred ca in sase ani, acana si-a facut datoria cu bine.Acum, asa cum se specifica pe topic,te poti informa despre calitatea hranei uscate si de pe net si in functie de tipul de caine pe care-l ai, alegi varianta potrivita.

Post by: tanase_traudi on January 20, 2011, 11:50:23 AM
Este vreo problema(din cauza proteinei mari) daca la 6 luni ii dau Orijen pappy large? Singura suplimentare pe care o fac sunt 2 kg branza vaci pe saptamana (pentru calciu) deoarece ii administrez doar 1 pastila Pet Phos Croissance/zi/20 kg in loc de 9 pastile/zi recomandate de veterinar(sincer mi se pare mult tinand cont ca o hranesc cu hrana super premium) Multumesc!

Post by: RaluMaya on January 20, 2011, 11:58:03 AM
Pentru noi a fost o mancare foarte buna, i-am dat Orijen Puppy pana la 1 an, dar trebuie sa faca si foarte multa miscare. Am avut o perioada in care miscarea a fost mai putina, adica o plimbare de maxim o ora seara, si a luat proportii cam mari.

Post by: tanase_traudi on January 20, 2011, 12:01:54 PM
Multumesc Ralu,in perioada asta i-ai mai dat si calciu? Eu i-am dat de la 2.5 luni-5 luni si o saptamana cat mi-a recomandat medicul,i-au crescut si dintisorii era de inteles dar acum mi se pare cam mult. Ms

Post by: tanase_traudi on January 20, 2011, 12:03:50 PM
Eu fac cu ea miscare cam 2 ore/zi tinand cont ca este pui si nu trebuie fortata mai mult. La cate ore/zi te referi tu ca ar fi bine? Ms

Post by: RaluMaya on January 20, 2011, 12:38:01 PM
Eu personal i-am dat si calciu si ii voi da pana pe la 1 an jumate - 2. Vezi pe forum despre calciu pentru ca parerile sunt impartite. Pentru Maya cel mai bine e cand e pe munte/ in natura toata ziua, ceea ce e imposibil sa-i oferi cainelui in fiecare zi. In perioadele respective o duce extraordinar. Dar e ok si cand se plimba/se joaca 3/4 ore pe zi. Am auzit parerea unui crescator care spune ca un caine are nevoie de 10 km pe zi pentru a se mentine in forma. Nu sunt crescator, am cainele de 1 an, nu as putea sa-ti spun cat e recomandat pentru un caine. Presupun ca singur decizi cand e suficient pentru cainele tau. Dar am plecat de la mancare, ce am vrut eu sa spun, e ca Orijenul e o mancare extraordinara, cel putin pentru noi a fost, dar trebuie avut grija cat ii dai, cat se "consuma" cainele pentru ca din cate am vazut pentru un caine care ar sta toata ziua fara sa faca nimic, sau cum a fost cazul nostru, o plimbare calma seara fara joaca fara alergat l-ar obezi ingrozitor.

Post by: Ariana on January 20, 2011, 11:30:47 PM
Eu pe Magnus l-am hranit cu Acana o buna parte din juniorat si i-am dat calciu doar intre 3-6 luni si suplimente pentru articulatii. Am avut insa grija sa nu fie grasut si sa faca miscare dupa bunul plac. La radiografii soldurile au fost perfect sanatoase iar oasele mineralizate super. Eu nu sunt adepta unei administrari de lunga durata a calciului, prefer sa-l asimileze cainii din hrana, mai tare ma axez pe suplimentele pentru articulatii in perioada de crestere  

Post by: tanase_traudi on January 21, 2011, 09:21:02 AM
Multumesc Ariana,asa am sa procedez si eu;te rog frumos sa-mi recomanzi si mie ce suplimente pentru articulatii sa-i dau deoarece nu i-am dat pana acum.

Post by: tanase_traudi on January 21, 2011, 12:19:11 PM
Am gasit pe forum Aplazyl. Multumesc!

Post by: lavi on March 04, 2011, 10:27:50 AM
Tot pentru articulatii exista K9 Complete Motion
http://www.petshop4you.ro/complete-motion-vitamine-pentru-caini-condroitina-p-236.html

Post by: ionelabartos on September 03, 2014, 09:20:29 PM
Buna. Eu am gasit preturi foarte bune la Acana si Orijen pe www.animalulfericit.ro  :c3

Post by: FIGO on September 08, 2014, 05:29:52 PM
Pentru articulatii incercati Cosequin DS. E cam nr 1.

Post by: lavi on November 27, 2014, 04:47:09 PM
Fi-ti pe faza.
week-endul acesta rpeturi de Black Fridey la petshop4you.ro

Acana Adult Large Breed 18kg- 236lei
Acana Junior Large Breed 18kg-239
Orijen Adult 239lei
Orijen Puppy Large Breed 239lei

Promotia incepe din aceasta seara de la 12 si dureaza in limita stocurilor disponibile.
http://www.petshop4you.ro/acana-m-11.html

Post by: AdrianHD on January 07, 2015, 06:59:26 PM
Buna.Imi puteti spune daca se poate da o hrana de adult unui pui de 10 luni? Ii poate face rau ( din punctul de vedere al dezvoltarii) avand in vedere ca cantitatea de proteina este mai mica la hrana pentru adulti fata de cea pentru puppy? Ma tenteaza Acana !!!

Post by: freddy25 on January 07, 2015, 08:18:23 PM
I-ai mai dat pana acum Acana? Daca nu, iti recomand sa-i cumperi o cantitate mai mica si sa vezi cum il tolereaza deoarece foarte multi au diaree de la Acana. Singurul sortiment pe care l-au tolerat cateii mei a fost Acana Miel si Mere.

Post by: AdrianHD on January 07, 2015, 08:42:35 PM
Nu i-am mai dat Acana pana acum...la Acana Lamb&Apple ma gandeam si eu si binenteles o cantitate mai mica sa vad cum ii merge si daca-i place...Deci pot sa-i dau fara probleme daca nu e adult?

Post by: freddy25 on January 07, 2015, 10:32:44 PM
La 10 luni e aproape adult iar Acana miel si mar are 27%proteine si 15%grasimi deci o compozitie adecvata si pentru pui. Are insa fibre in proportie de 6,5 %.

Post by: AdrianHD on January 07, 2015, 11:00:13 PM
As incerca si asta http://www.hranaacana.ro/produs/acana-adult-large-breed-18-kg/ are si grasimi si fibre mai putine si un pic mai multa proteina.

Post by: verdi on January 07, 2015, 11:53:20 PM
Lui Bosco nu i-a priit Acana. Pe langă scaunul moale continuu, era vizibil si la blana.

Post by: raduro on January 08, 2015, 02:09:46 AM
Acum 3 ani am folosit ACANA PUPPY Large Breed si intr-adevar fostul meu caine avea scaun moale mereu. Nu toata gama ACANA cauzeaza scaune moi  cainilor. Eu am auzit multi "plangandu-se" doar de ACANA PUPPY LARGE Breed. Probabil datorita orzului , poate prea multe fibre???   Am  folosit  si  ACANA GRASSLAND  si cainelui i-a mers EXCELENT, la fel a fost si ACANA PACIFICA pe care am vazut-o ca o alternativa la ORIJEN 6 Fishes.

Post by: Thara on January 08, 2015, 10:10:09 AM
Din 3 caini pe care i-am hranit cu Acana, la 2 le-a mers excelent. Cel care nu s-a "impacat" bine cu hrana asta intr-adevar primea sortimentul puppy large breed. In cazul lui am recurs la a schimba cu alta marca de hrana uscata si si-a revenit. Este important sa respecti pe cat posibil gramajul indicat, daca se creste prea mult portia posibil sa apara scaunele moi.

Post by: lavi on February 19, 2015, 11:41:44 AM
De la Acana se pot incerca si variante eGrain Free care nu cauzaeaza scaune moi intr-o proportie asa mare ca si Acana Clasic;Pentru CG cea mai cautata este Acana Grassland pe baza de miel;si nu are cereale deloc.
http://www.petshop4you.ro/acana-grasslands-p-335.html

Post by: AdrianHD on March 24, 2015, 11:49:30 AM
La 10 luni e aproape adult iar Acana miel si mar are 27%proteine si 15%grasimi deci o compozitie adecvata si pentru pui. Are insa fibre in proportie de 6,5 %.
Freddy,nu e cam mare continutul de 9% de cenusa?

Post by: freddy25 on March 24, 2015, 01:28:10 PM
Cred ca da. Citisem mai demult undeva(nu-mi amintesc unde) ca hrana uscata ar trebui sa contina pana in 7% cenusa. De aceea s-a inventat hrana presata la rece. Iti sugerez sa incerci Platinum-Natural, o hrana de foarte buna calitate cu doar 6,5% cenusa.

Post by: AdrianHD on March 25, 2015, 11:12:57 AM
Si in legatura cu continutul de cartofi,care se gaseste in aproape toate sortimentele de Acana ,ce parere aveti? Dauneaza sau nu? Oricum,cred ca mai bine cartof decat porumb...

Post by: Nică on March 25, 2015, 06:26:36 PM
Cred ca da. Citisem mai demult undeva(nu-mi amintesc unde) ca hrana uscata ar trebui sa contina pana in 7% cenusa. De aceea s-a inventat hrana presata la rece. Iti sugerez sa incerci Platinum-Natural, o hrana de foarte buna calitate cu doar 6,5% cenusa.

Am să încerc şi eu Platinum, 4.6 rating pe http://www.allaboutdogfood.co.uk/ .
Momentan îmi hrănesc, de circa 3 săptămâni, cei 2 CG cu hrană uscată Lukullus.
Îmi poate da cineva un feed-back, ca urmare a folosirii pe un termen mai lung, pentru acest acest tip de hrană ? (4.4 puncte rating pe http://www.allaboutdogfood.co.uk/ )

Post by: freddy25 on March 25, 2015, 11:30:37 PM
Lukullus nu e o mancare rea dar cred ca pentru un caine activ si care sta in curte  procentul de grasimi de 10% e insuficient.

Post by: RazvanNg on April 13, 2016, 03:12:34 PM
Buna ziua,

Am si eu o nelamurire. Dupa ce i-am redus cantitatea de hrana, la sfatul lui Freddy, de la  550-600 de g la 400-450 g, ciobanescul meu german de 11 luni nu mai are diaree.

Problema e ca i-am luat pana acum numai hrana varsata, cate 5 kg, tocmai pentru ca nu stiam daca o sa ii mearga bine sau nu. Acum, cand m-am dus sa ii mai iau, am vazut ca sacul arata diferit fata de ce am vazut pe net. M-am tot gandit daca sa investesc in 18 kg, sau sa mai ii iau inca 5 kg sa fiu sigur ca nu ii revine diareea. De circa o saptamana este ok.

O sa va pun link-uri sa vedeti la ce ma refer. Nici cantitatea nu este aceeasi, nici la ingrediente nu par la fel, desi tot Acana Puppy Large Breed sunt. Diferenta e ca la Animax ( de unde am luat hrana varsata) se numeste si heritage. Cel mai mare sac este de 17 kg, toate celelalte surse au de 18. Desenul de la animax e cu un musetel, o floare, pe cand la ceilalti este un munte, un peisaj.

https://animax.ro/acana-heritage-puppy-large-breed-17kg.html (https://animax.ro/acana-heritage-puppy-large-breed-17kg.html) -> Animax

http://www.zooplus.ro/shop/caini/hrana_uscata_caini/acana/classic/291107 (http://www.zooplus.ro/shop/caini/hrana_uscata_caini/acana/classic/291107) -> Zooplus

http://www.emag.ro/hrana-uscata-pentru-caini-acana-puppy-talie-mare-18-kg-64992501181/pd/DSN2CBBBM/ (http://www.emag.ro/hrana-uscata-pentru-caini-acana-puppy-talie-mare-18-kg-64992501181/pd/DSN2CBBBM/) -> Emag

Intrebarea mea ar fi daca sunt diferente atat de mari, daca sunt fortat sa ii iau de la Animax si sacul, sau pot sa iau de oriunde si e diferenta numai de ambalaj? Si care hrana este mai buna, in cazul in care sunt intr-adevar diferente?

Post by: RazvanNg on April 13, 2016, 03:27:29 PM
Buna ziua,

Am si eu o nelamurire. Dupa ce i-am redus cantitatea de hrana, la sfatul lui Freddy, de la  550-600 de g la 400-450 g, ciobanescul meu german de 11 luni nu mai are diaree.

Problema e ca i-am luat pana acum numai hrana varsata, cate 5 kg, tocmai pentru ca nu stiam daca o sa ii mearga bine sau nu. Acum, cand m-am dus sa ii mai iau, am vazut ca sacul arata diferit fata de ce am vazut pe net. M-am tot gandit daca sa investesc in 18 kg, sau sa mai ii iau inca 5 kg sa fiu sigur ca nu ii revine diareea. De circa o saptamana este ok.

O sa va pun link-uri sa vedeti la ce ma refer. Nici cantitatea nu este aceeasi, nici la ingrediente nu par la fel, desi tot Acana Puppy Large Breed sunt. Diferenta e ca la Animax ( de unde am luat hrana varsata) se numeste si heritage. Cel mai mare sac este de 17 kg, toate celelalte surse au de 18. Desenul de la animax e cu un musetel, o floare, pe cand la ceilalti este un munte, un peisaj.

https://animax.ro/acana-heritage-puppy-large-breed-17kg.html (https://animax.ro/acana-heritage-puppy-large-breed-17kg.html) -> Animax

http://www.zooplus.ro/shop/caini/hrana_uscata_caini/acana/classic/291107 (http://www.zooplus.ro/shop/caini/hrana_uscata_caini/acana/classic/291107) -> Zooplus

http://www.emag.ro/hrana-uscata-pentru-caini-acana-puppy-talie-mare-18-kg-64992501181/pd/DSN2CBBBM/ (http://www.emag.ro/hrana-uscata-pentru-caini-acana-puppy-talie-mare-18-kg-64992501181/pd/DSN2CBBBM/) -> Emag

Intrebarea mea ar fi daca sunt diferente atat de mari, daca sunt fortat sa ii iau de la Animax si sacul, sau pot sa iau de oriunde si e diferenta numai de ambalaj? Si care hrana este mai buna, in cazul in care sunt intr-adevar diferente?

Le-am scris celor de la animax si mi-au raspuns acum, Heritage este noul sortiment. Acana a schimbat compozitia. Posibil tocmai datorita acestei schimbari sa ii mearga bine si cainelui meu, in trecut nu am reusit sa il stabilizez pe acana dupa o perioada lunga in care i-am dat numai asta.