|
Title: tratament parvoviroza Post by: ady on October 23, 2008, 11:26:30 PM azi la prima ora am fost cu fetita mea la vet, diagnostic: parvoviroza
ieri a inceput sa nu mai manace si sa vomite o spuma albicioasa, azi am vazut k a facut diaree roscata asa ca am plecat imediat la cabinet cu el, a facut 2 injectii cu vitamine, 1 cu antibiotice si perfuzie cu clorura de sodiu pt hidratare, l-am cumparat acum o saptamna iar in carnetul de sanatate, vaccinul pentru parvo era marcat sansele sa supravietuiasca sunt minime, dar ele cresc cu atat cu cat boala este depistata mai repede, am deschis acest topic in speranta ca cei care vor avea aceeasi problema vor invata sa recunoasca cat mai devreme posibil simptomele bolii, mai ales ca poate sa apara chiar cu vaccinul facut, daca ma gandesc bine, a vomitat prima data acum 2 zile dar am zis k poate e de la mancare, si uite asa as fi putut merge cu o zi mai devreme la vet, ii rog pe toti cei care au avut aceasta experienta sa posteze ce simtome au avut catelusii, poate asa putem salva cat mai multi daca boala este tratata la primele semne Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Irina2007 on October 23, 2008, 11:57:46 PM Imi pare rau ady pentru catelusha ta. Dar nu-ti pierde speranta, sunt sanse sa scape. Eu am trecut prin asta cu 3 caini, si toti 3 au scapat, unul avea 4 luni, unul 3 luni si o femela de 8 saptamani. Du-te la tratament cu ea zilnic, eu ma duceam de 2 ori pe zi, cate 3 ore la perfuzii, n-a fost usor, a costat o avere, dar .... cu folos.
Din ce am vazut eu la cainii mei va fi din ce in ce mai rau pana in ziua a 5-a, apoi trebuie luptat pentru fiecare ora. Cu cat trece timpul, cu atat sansele ii cresc. Deja daca ajunge in ziua a 6-a sau a 7-a si starea ei este stabila se poate spune ca a scapat. Bafta multa si sa ne tii la curent cu ce se intampla. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 24, 2008, 08:56:43 AM Pe mine ma chemat doar de 2 ori pe zi, si ii face cate 100ml de claorua de sodiu.
Am intrebat veterinaru daca ii baga glucoza,dar a zis ca in parvo nu se administreaza glucoza pt ca poate sa faca acidoza... sau ceva de genu. Irina, spui ca dupa a 5-a zi are sanse sa scape? ??? eu intelesesem din auzite, ca dupa primele 48 de ore deja sunt sanse sa scape... oricum vom trai si vom vedea, acum m-a sunat vetu o tai la cabinet Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 24, 2008, 03:07:47 PM Stie cineva, daca mai exista si alte medicamente care ar trebuie administrate in afara de cele enumerate mai sus?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Irina2007 on October 24, 2008, 06:44:04 PM Irina, spui ca dupa a 5-a zi are sanse sa scape? ??? eu intelesesem din auzite, ca dupa primele 48 de ore deja sunt sanse sa scape... In nici un caz dupa numai 48 de ore. In primele 5 zile starea catelului se deterioreaza treptat, in a 5-a zi e cel mai nasol, si apoi, pe zi/ora ce trece, starea ei incepe sa se imbunatateasca. Acum depinde si ce are parvo sau corona, cate vaccinuri a avut, ce varsta are, daca are destule rezerve sa supravietuieasca atatea zile numai cu perfuzii. Toti cateii mei au primit glucoza si zantac (sau asa ceva pentru stomacel), poate ar trebui sa intrebi si alti veterinari. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 24, 2008, 07:10:12 PM a avut 2 vaccinuri pt parvo amandoua,
are 4 luni Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Irina2007 on October 24, 2008, 08:00:02 PM a avut 2 vaccinuri pt parvo amandoua, are 4 luni Nu vreau sa ma hazardez in nici un fel, dar la 4 luni are sanse bunicele. Eu am scapat o femela de 8 saptamani cu un singur vaccin, 10 zile a fost pe perfuzii. Cum se simte acum? E moale rau sau sta macar pe picioare? Title: Re: tratament parvoviroza Post by: kike on October 24, 2008, 08:10:09 PM Stie cineva, daca mai exista si alte medicamente care ar trebuie administrate in afara de cele enumerate mai sus? canglob ul este f bun...se administreaza 0,4ml/kg. noi il folosim mult si a dat rezultate bune. succes cu micuta si sperm sa se faca bine.Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 24, 2008, 08:43:17 PM Irina, se pare ca ai avut dreptate cu cele 5 zile in care situatia se inrautateste progresiv, asa mi-a zis azi si vet-ul.
Azi, la 2-a zi de tratament e vizibil mai slabita decat ieri, dar inca merge pe picoare, cand ii vine sa vomite merge repede la usa de la iesire si daca nu e nimeni sa-i deschida se ascunde undeva si vomita acolo. Mi-a mai dat vet-u pentru acasa niste picaturi pe care i le dau cu seringa de 3/zi cate 4 ml, nu am retinut numele, parca "canvit" si este pentru prevenirea si tratarea parvovirozei. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 24, 2008, 08:55:37 PM Multumesc pentru sfaturi si incurajari, :) maine o sa intreb veterinarul ce stie despre canglob.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Irina2007 on October 24, 2008, 09:14:12 PM Irina, se pare ca ai avut dreptate cu cele 5 zile in care situatia se inrautateste progresiv, asa mi-a zis azi si vet-ul. Azi, la 2-a zi de tratament e vizibil mai slabita decat ieri, dar inca merge pe picoare, cand ii vine sa vomite merge repede la usa de la iesire si daca nu e nimeni sa-i deschida se ascunde undeva si vomita acolo. Mi-a mai dat vet-u pentru acasa niste picaturi pe care i le dau cu seringa de 3/zi cate 4 ml, nu am retinut numele, parca "canvit" si este pentru prevenirea si tratarea parvovirozei. Trebuie sa numeri incepand din ziua in care a aratat primele semne ale bolii, deci azi ar fi ziua a 3-a. Din pacate starea ei se va deteriora in continuare, unii caini ajung in ziua 4-5 sa fie intr-o stare aproape comatoasa, trebuie carati in brate, si sunt moi ca niste carpe, nu reactioneaza la nici un stimul. Faptul ca inca e pe picioare e semn bun. Din cate stiu eu canvitul e un complex de vitamine, poate ma insel. Doamne ajuta sa treaca cu bine zilele urmatoare si sa ne vedem in ziua a 6-a. Este foarte important sa o faci sa manance cat mai curand, ziua 5-6, poti sa ii dai absolut orice de mancare, conserva, friptura, orice ii place ei, si trebuie insistat din ora in ora. Fiecare inghititura pe care o ia e importanta, deci sa fii pregatit cu cateva feluri de conserve, poti sa incerci sa o pacalesti cu putina carne la gratar, tu stii mai bine ce ii place. Eu am incercat vreo 3-4 feluri de conserve, nici nu se uita la ele, pana cand unul dintre asistenti a venit cu o conserva de pisici Waltham si aia i-a trezit interesul putin. Era atat de slabita ca doar am vazut-o ca miroase in aer, nu avea puterea sa se ridice sa manace. Asa ca i-am pus putin pe limba, a inghitit, iar putin pe limba, pauza o ora, si tot asa. Pana atunci multa bafta si sanatate catelusei. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 25, 2008, 06:26:14 PM Am gresit eu, nu era canvit, ci canvir.
Beti nu prezinta nici o schimbare, nici in bine, nici in rau. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 26, 2008, 04:52:46 PM Suntem in a 5-a zi de tratament si nici o schimbare, dar inca mai are energie sa mearga pe picioarele ei.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 26, 2008, 05:07:11 PM Si noi avem in tratament momentan doi pui de 4-5 luni si se preconizeaza al treilea fratior care nu cred ca va scapa nici el. Am scapat doi pana acum dar ambii au venit la tratament in 24 respectiv 48 ore de la aparitia semnelor de boala (lucru imbucurator avand in vedere ca avem de-a face cu mentalitatea de "la tara") . Niciunul dintre pui nu era/este vaccinat. Asteptam sa vedem cum merge cu cuibul actual suspect de parvo. >:(
Noi folosim Duphalyte i.v., Vit.C, B-uri....antihemoragice daca e nevoie..tratamentul de baza; Daca. consideram necesar adaugam si gluc.5%, calopet si enteroguard oral daca nu vomita/daca da administram si antivomitiv, antiobioticoterapie daca e cazul si hemoterapie in cazuri foarte grave. Perfuzie este facuta o data pe zi. Cand am fost in criza de Duphalyte (n-am gasit nicaieri 24 de ore) am folosit Ser Ringer si Glucoza; E ok si serul fiziologic , important e sa-i fie asigurate organismului fluidele necesare. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 26, 2008, 05:26:35 PM Categoric 5 zile sunt hotaratoare...de fapt eu asa spun proprietarilor: cata vreme mai bea putina apa sansele sunt 50% prognostic rezervat/daca nu mai bea apa iar diareea este hemoragica...grav, iar doar cand da semne ca ar manca putem spune ca am scapat. In parvo oricand poate ceda si cordul..ah, am uitat sa spun ca mai administram in perfuzie cardiotonice pentru sustinerea functiilor cordului.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 26, 2008, 08:33:04 PM O sa printez raspunsul si o sa merg maine dim cu el la vet, :) merci pentru sugestii.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 26, 2008, 11:50:56 PM Sunt sigura ca stie el ce face, nu cred ca are nevoie de sugestii! :lol
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 27, 2008, 07:46:25 PM A 6-a zi, de la primele simptome si a 5-a zi de tratament, cand am adus-o de la perfuzie a vomitat, si a avut diaree roscata.
Inca raspunde la stimuli si cand ii vine sa faca, se duce singura la usa. Vet-ul a zis sa o incerc cu mancare, poate mananca. Starea ei generala e inca buna dar ma ingrijoreaza diareea, credeam ca a scapat de ea. Astept ziua de maine poate mananca ceva. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 27, 2008, 08:38:52 PM Doamne ajuta! Incearca cu supica de pui! Si apa...sa fie apa plata sau fiarta si racita.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Irina2007 on October 27, 2008, 09:10:47 PM A 6-a zi, de la primele simptome si a 5-a zi de tratament, cand am adus-o de la perfuzie a vomitat, si a avut diaree roscata. Inca raspunde la stimuli si cand ii vine sa faca, se duce singura la usa. Vet-ul a zis sa o incerc cu mancare, poate mananca. Starea ei generala e inca buna dar ma ingrijoreaza diareea, credeam ca a scapat de ea. Astept ziua de maine poate mananca ceva. Daca e deja a 6-a zi incearca sa ii dai ceva de mancare. E greu pana ia prima inghititura, asa ca incearca cu absolut orice iti trece prin minte ca i-ar putea place. Cum a zis si Ariana, incearca cu supa de pui, sau carne la gratar, conserva, carne cruda, orice. E foarte foarte important sa manance, odata ce incepe sa manace se poate spune ca a trecut hopul. Bafta! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 27, 2008, 09:48:46 PM din cuibul pe care-l tratez momentan unul a scapat, unul s-a dus in nici 48 de ore de la aparitia semnelor si al treilea speram sa scape, bea apa. :-\
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 27, 2008, 11:06:12 PM In seara asta s-a intamplat ceva nostim... :)
Boss, catelul meu mai mare, a omorat un pui care era bolnav. Cred ca puiul a ramas pe afara, si cand i-am dat drumu lui boss, l-a gasit, sa jucat cu el pana l-a ametit si l-a adus in fata usii mai mult mort decat viu. Eu, l-am luat si l-am bagat in casa, sub un scaun. Cand vin mai tarziu, beti (catelusa bolnava) tragea de capul lui, i l-am luat imediat si ea venea inebunita dupa el, cum ea nu vrea sa manance alceva ma gandesc daca sa i-l dau sau nu??? Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Irina2007 on October 27, 2008, 11:17:39 PM In seara asta s-a intamplat ceva nostim... :) Boss, catelul meu mai mare, a omorat un pui care era bolnav. Cred ca puiul a ramas pe afara, si cand i-am dat drumu lui boss, l-a gasit, sa jucat cu el pana l-a ametit si l-a adus in fata usii mai mult mort decat viu. Eu, l-am luat si l-am bagat in casa, sub un scaun. Cand vin mai tarziu, beti (catelusa bolnava) tragea de capul lui, i l-am luat imediat si ea venea inebunita dupa el, cum ea nu vrea sa manance alceva ma gandesc daca sa i-l dau sau nu??? Banuiesc ca te referi la un pui de gaina? Nu-i da un pui intreg sa-l manace, are pene, gheare, etc, nu-i bine pentru stomacelul ei inca sensibil. Oricum, e o veste foarte buna :jump1 :jump2 :jump1 Daca domnisoara are chef de fugarit pui de gaina inseamna ca se simte bine. Incearca sa o pacalesti cu altceva, poate niste carne de conserva, putini caini rezista mirosului. Profita de interesul ei pentru pui si incearca sa o pacalesti cu mancare. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 27, 2008, 11:19:35 PM :jump1 :jump2 :tasman :vesti :d17
daa un pui de gaina era! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 28, 2008, 12:01:29 PM :vesti :vesti :vesti :vesti
:jump1 :birthday :jump2 :d3 :d17 :c16 Azi dimineata, vet-ul mi-a zis ca nu-i mai facem perfuzie, pt ca e destul de hidratata si ca trebuie neaparat sa manance, asa i-am luat repede o conserva, pedigree, acolo nu a vrut sa manace, am adus-o acasa, nici aici, am lasat-o sa se duca la culcusul ei, i-am deschis gura cu mana si i-am bagat putina conserva cu mana, a scapat-o pe jos si a luat-o singura si a papat-o, i-am mai dat putin si papat si aia, cam 2-3 inghitituri bune a luat. :d50 :c8 Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sheeba_roxy on October 28, 2008, 12:02:50 PM :d17 :d17 :c16 :c16 :c18
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Irina2007 on October 28, 2008, 03:24:11 PM :vesti :vesti :vesti :vesti :jump1 :birthday :jump2 :d3 :d17 :c16 Azi dimineata, vet-ul mi-a zis ca nu-i mai facem perfuzie, pt ca e destul de hidratata si ca trebuie neaparat sa manance, asa i-am luat repede o conserva, pedigree, acolo nu a vrut sa manace, am adus-o acasa, nici aici, am lasat-o sa se duca la culcusul ei, i-am deschis gura cu mana si i-am bagat putina conserva cu mana, a scapat-o pe jos si a luat-o singura si a papat-o, i-am mai dat putin si papat si aia, cam 2-3 inghitituri bune a luat. :d50 :c8 Bravo!!! Ce-a fost mai rau a trecut, acum ai grija de ea sa se puna pe picioare. Mancarica buna si multa dragoste si o sa fie totul bine. :c18 :gl Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 28, 2008, 05:41:53 PM :d2
Nu credeam ca o sa mai scape, sunt asa bucuros! :d17 :d17 :d17 d:43 :beer1 Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sheeba_roxy on October 28, 2008, 05:49:17 PM poate acum vei fi de doua ori mai atent cu el sa nu se mai intample cazuri nefericite pentru a nu m-ai avea de suferit nici tu nici catelul oricum felicitari pentru promtitudinea cu care ai reactinat cu siguranta asta l-a salvat.Ma bucur sa aud ca s-a facut bine si ii doresc sanatate multa pe viitor si sa se faca mare si frumos
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 28, 2008, 09:10:52 PM Multumesc sheeba_roxy :)
S-a imbolnavit la o saptaman dupa ce l-am cumparat . Daca il cresteam eu de pui, cu siguranta ii faceam toate vaccinurile la timp. O sa atasez poze cu dezvoltarea ei , acum ca a scapat, o sa am grija de ea ca de ochii din cap. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 28, 2008, 09:44:20 PM Beti inainte sa se imbolnaveasca (cea mica) :)
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 29, 2008, 11:45:34 AM M-am bucurat eu ieri ca a inceput sa manance, dar aseara a vomitat tot ce a papt.
Si de azi dimineata are o stare generala proasta, adica nu a iesit din culcus, nu vrea sa manace. Oare ce sa mai fac? Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sheeba_roxy on October 29, 2008, 12:37:02 PM fuga la vet nu mai sta pe ganduri el stie cel mai bine ce e de facut
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 29, 2008, 11:41:04 PM :d25
Nici nu mai mananca nici nu mai bea apa! :d24 Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Irina2007 on October 30, 2008, 12:02:48 AM :d25 Nici nu mai mananca nici nu mai bea apa! :d24 Imi pare nespus de rau sa aud asta. Medicul ce a zis? Poate tratamentul a fost intrerupt prea devreme ... Foarte ciudat oricum, deja ar fi trebuit sa fie mult mai bine. Bafta multa si sa ne tii la curent. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sheeba_roxy on October 30, 2008, 11:33:20 AM vetul ce a zis, a inceput un nou tratament?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 30, 2008, 01:36:02 PM Nu a inceput tratament, a zis sa o mai las asa, si sa ma duc diseara la cabinet,
sa nu o mai dadacim, poate o ia din loc. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sheeba_roxy on October 30, 2008, 01:47:21 PM da, nu stiu ce sa zic, eu sunt obisnuita altfel referitor la vet avand in vedere ca vetul meu nu zice niciodata m-ai asteptam in situatii grave dar el a vazut-o si poate stie de ce a luat decizia asta (sigur stie), nu te lasa poate e doar o mica revenire a bolii, spera ca sistemul ei imunitar s-a intarit si va rezista
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 30, 2008, 05:31:28 PM Nu accepta nici un fel de mancare, dar cand o scot prin curte sa stea la soare,
cauta prin frunzis gainat de gaina, si daca gaseste il papa !!! :d44 Title: Re: tratament parvoviroza Post by: melisch on October 30, 2008, 06:03:47 PM Maya e inabunita dupa "gainat de gaina" si sa nu mai zic de ceea de gasca! Sambata de ex a mancat ceva "caca", semana de la pisica, nici nu am apucat so trag ca deja si inghitise, m-am si suparat pe ea am dus-o inapoi in curte si am lasat-o singura!
Si Maya a fost bolnava la 6 saptamani dar nu stiu ce boala a avut, dar nu cred ca parvoviroza. A vomitat si a avut diaree, am fost la medic a primit o injectie si am fost sfatuita sa-i iau de mancare Eukanuba intestinal, special pt puii cu probleme intestinale. Apoi dupa 2 zile n-a mai mancat diareea a devenit galbuie, mai spre verde, a vomitat. Am luat proba de fecala si inapoi la medic, atunci au vazut ca este un microb foarte rar intalnit si dupa 3 zile de tratament cu injectie si 10 zile cu medicamente a scapat dar i-am dat inca in continuare Eukanuba intestinal (nu mai tin minte denumirea oficiale de pe sac). Poate si la Beti i-ar prinde bine mancare din acel fel. Iti tin pumnii sa revine micuta ta! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 30, 2008, 08:20:25 PM Merci melisch.
In seara asta a gustat putina carne cruda :d22 Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 31, 2008, 07:46:21 PM De aseara pana in momentul asta nu a mancat nimic, dar acum am desprins carnita cruda de pe o pulpa de pui si a papat jumate, a baut si putina apa, mi-a revenit speranta :jump2
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 31, 2008, 09:05:06 PM incearca si cu conserve/plic (calitate superioara) pt. de pisica -junior. Contin mult mai multa proteine de care are ea nevoie si sunt mai apetisante. Si puiul tratat de noi s-a dat pe brazda cu asa ceva. Nu te da batut, incerca tot ce-ti trece prin minte.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 01, 2008, 05:29:44 PM Odata pe zi gusta ceva, ori carne cruda, ori carne cu sos,ori whiskas. Inca mai are diaree, dar mi se pare un semn bun ca i se schimba culoarea, din roscat, in verzui si mai apoi spre maroniu, e semn bun sau mi se pare mie? Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 01, 2008, 06:00:37 PM AM CITIT CAZUL CATELULUI TAU DIAGNOSTICAT CU PARVOVIRUS.(DE FAPT MA DRESEZ TUTUROR CELOR CE AU UN CATEL BONAV SI DIGNOSTICAT CU PARVOVIRUS)DACA ITI MAI TRAIESTE DUTE REPEDE LA VETERINAR SI SPUNE-I SA-I FACA RINGER LACTAT SAU SOL.HARTMANN I.V DEPENDENT DE GRADUL DE DESHIDRATARE,VIT.C IN DOZE MASIVE 500MG/ZI I.V,VITAMINA A INJ IN DOZA UNICA,B COMPLEX SAU DUPHALITE I.V,EVENTUAL BOROGLUCONAT DE CALCIU 1-2-3 ML S.C(A SE EVITA INJ. I.V) ,COMBATEREA ENTEROSPASMULUI CU BUSCOPAN I.V 0,1 ML/KG
ETAMSILAT,ADRENOSTAZIN ANTIHEMORAGICE IN DOZE UZUALE DEPENDENT DE EXISTENTA ULCERATIILOR SAU A HEMORAGIILOR,DEXAMETAZONA I.V PT A COMBATE INSTALAREA SOCULUI TOXICOSEPTIC 2 MG/10 KG INDOUA ADMINISTRARI SAU HIDROCORTIZON HEMISUCCINAT 4-5MGKG I.V,CATEVA ZILE LA RAND DEPENDENT DE STAREA CATELULUI,ANTIBIOTICE CU SPECTRU LARG AMPICILINA 20MG/KG 2*/ZI-GENTAMICINA 2-4MG/KG 1 /ZI(MERG COMBINATE) SAU ENROFLOXACINA DACA-I PESTE 6 LUNI CA NU MAI TIN MINTE EXACT VARSTA,CLORAMFENICOL 0,1ML/KG G.C(C.T.P SAU CEPETYL) ,CEFALOSPORINE,SYNULOX (AMOXICILNA CU AC. CLAVULANIC ) .ANTIBIOTICELE TREBUIE FACUTE O PERIOADA DE 7 ZILE MINIM .DEPENDENT DE RASPUNS SE SCHIMBA.A NU INCEPE DIN STRT CU CLORAMFENICOL. STIMULAREA IMUNITATII CU POLIDIN FIOLE I.M 2ML DEPENDENT DE TALIE,LEVAMISOL(DECARIS 50 MG) DIN 2 IN 2 ZILE MXIM 3 DMINISTRARI PER OS,ENTEROFERMENT (CULTURI DE LACTOBACILI ) 3 LINGURITE /ZI,BIOTICS(UZ UMAN 1CP./ZI DAR NU SUB 1LUNA SI 1/2 LA CATEL) DACA NU VOMITA,ENTEROGUARD 1 CP/3KG ODATA /ZI DACA NU VOMITA,METOCLOPRAMID IN CAZ DE VOMA 0,4-0,5 MG/KG DIN 6IN 6 ORE SAU 8 IN 8 ORE MAXIM 3 ZILE(A NU SE ASOCIA CU BUSCOPANUL) SE POATE SI MIXA CU UN SPASMO-ANALGEZIC ,IN CAZUL ULCERATIILOR ZANTEC(RANITIDINA 2MG/KG DE 3 ORI /ZI ORAL SAU I.V SAU I.M) SAU CIMETIDINA SOL.ORALA,PRAF 10MG/KG LA 6-8 ORE MERG ASOCIATE CU METOCLOPRAMIDUL.TRATAMENTUL SPECIFIC CONSTA IN ADMINISTRAREA DE STAGLOBAN-P,CANGLOB-P,SALVACAN,CANIVIR-T,DAR ADMINISTRATE DOAR DIN PRIMELE FAZE ALE BOLII.ALIMENTE GROSIERE NU SE ADMINISTREAZA IN PRIMA SAPTAMANA DE BOALA.SE ACCEPTA DOAR CEAIUL DE MENTA,SUPE DE LEGUME SI CARNE SLABA DE PASARE,ZEAMA DE OREZ SI MORCOV.,DAR ACSTEA DIN MOMENTUL OPRIRII VOMEI.IN COMBATEREA VOMEI SE MAI POATE INCERCA PTIUNEA RIVERI,APA CLOROFORMATA5% ,DAR REZULTATELE SUNT INCONSTANTE.DIN A 7-8 ZI UNEORI CHIAR A 9-A SE ADAUGA CARNITA DE PASARE SLABA FIARTA,OREZ FIERT,MORCOV ,CARNE DE VITA SLABA FIARTA ,ZAMATISA,ETC INCA O SPTAMANA .APA ESTE DE PREFERAT SA FIE DOAR CEA MINERALA PLATA .CAINELE SE TINE INCHIS LA CLDURA CU O LIMITARE A MISCARII SALE (DIN A -3-A ZI INCEPE SA ELIMINE VIRUSU PRIN FECALE IN CANTITATI MASIVE PANA IN A-9-A),SE VA PUTEA SPALA DIN A -6-A ZI PT. REDUCE PORTAJUL DE PE BLAN SA.ATENTIE SA NU RACEASCA.CAM ACESTA ESTE UN TRATAMENT APROXIMATIV IN CAZ DE PARVOVIROZA.EL SE ADAPTEAZA IN FUNCTIE DE PACINT,NU EXISTA O STANDARDIZARE A LUI.DE ASEMENEA ATENTIE LA SOLUTIILE INJ. I.V CA NELE POT PRECIPITA EX.RINGER CU VIT.C SAU DUPHALITE .LA CATEII PANA IN 12 SAPTAMANI MORTALITATEA ESTE F. MARE 90%.SE POATE INCERCA INJ. S.C CU SOL.ELECTROLITICE,SONDAJ BUCO-ESOFAGIAN SI HRANIREA CU RINGER LACTAT CALDUT,SUPE CALDUTEETC.ANTIBIOTICO-VITAMINO TERAPIE.ANTIINFLAMATORII STEROIDE.ATNTIE LA REACTIILE ADVERSE(ULCERUL GASTRIC UNEORI POATE APARE SAU ESTE REACTIVAT).DUPA 2 SAPTAMNI PUTETI HRANI CATEII CU HRANA DIETETICA HILL'S ROYAL CANIN ETC.CAM DUPA 1 LUNA PUTEM ZICE A A SCAPAT CAINELE DVS.ODATA TRECUT PRIN BOALA RAMANE IMUN TOATA VIATA.A NU SE VACCINA CAINELE NICIODATA IN TIMPUL EVOLUTIEI BOLII!VACCINUL SE FACE LA MINIMUM 10 ZILE DE LA DISARITIA ORICARUI SIMPTOM DE BOALA.ATENTIE CU CARDIOTONICELE DE TIPUL DIGOXINULUI!MAI ALES LA CATEII PANA IN 5 KG DATORITA RISCULUI SUPRADOZARII LUI.ATENTIE LA VOMIZARILE REPETATE CE DUC LA PIERDERI DE IONI DE K CEEA CE INSTLEAZA ALCALOZA SI NECESITA CLRUA DE K I.V(NUMAI IN CLINICI DOATATE CU E.K.G )ALTFEL NU RECOMAND DATORITA RISCURILOR DE SUPRADOZARE A K-ULUI.DAR PARVOVIROZA ESTE IN GENERAL INSOTITA DE ACIDOZA.TOTUSI ATENTIE SI LA DOZAJUL PERFUZIEI I.V DATORITA RISCULUI DE EDEM PULMONAR.GLUCOZA SE A DOAR IN CAZURILE FAVORABILE SPRE SFARSITUL FAZEI DE STARE A BOLII,DATORITA DEPLETIEI IONULUI DE NA IN PREZENTA GLCOZEI.ESTE DOAR CA SUPORT ENERGETIC UTILIZATA SI NU RSTABILESTE PATUL VASCULAR.IN CAZ DE COAGULARE DISEMINATA A SANGELUI SE ADMINISTREAZA IN PERFUZIE I.V HEPARINAIN GENERAL CABINETELE SI CLINICILE VETERINARE NU AU ASA CEV IN DOZARE) SAU ASPIRINA PER OS.ATENTIE LA TIMPII DE COAGULARE! PRIN URMRE CAM CSTA AR FI TRATAMENTUL PARVOVIROZEI.DIN PCATE PUTINI MEDICI IL APLICA.ESTE ATAT DE CALCULAT CAT SI INTUITIE.FLER DRAGII MEI.SI DE MULTE ORI ITI DA DURERI DE CAP.SANSELE DE VIATA IN PRIMA FAZA A BOLII SUNT DE 80%.CU CAT IL LUAT MAI DIN TIMP CU ATAT MAI BINE.ROTTWAILER ,PINCHER,PIT BULL TERRIER,CIOBANESC GERMAN SUNT MAI EXPUSE.ATENTIE SI LA VACCINRI:CEL PUTIN 4 VCCINURI SA AIBE CATELUL FACUTE PANA LA VARSTA DE 6 LUNI.VACCINAREA SE FACE IN GENERAL 1 SI 12 LUNA.DAR RECOMANDAT AR FI SA SE FACA TITRUL DE ANTICORPI MATERNI AI CATELULUI.ADRESATI-VA UNEI CLINICI CARE POATE SA FACA ASA CEVA. SPER CA AM FOST DE FOLOS SI ALTOR ANIMALUTZE.SUCCES LA TRATAMENT SI CE CONTEAZA CEL MAI MULT ESTE INCREDEREA IN TINE,CA VA FI BINE. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 01, 2008, 06:04:32 PM NU DATI LA CAINE NICIODATA MANCARE DESTINATE ALTOR SPECII DE EX. PISICA.CE-A MAI BUN HRANA ESTE BIOMIL,HILL'S,ROYAL CANIN,EUKANUBA.HRANA SUPER PREMIUM.NU DATI CARNE DE PORC,ORGANE OASE CRUDE,SORICI ,SLANINA DE PORC CRUDA,PRAJELI,UNTRA,ULEI PRJIT,RESTURI DE LA MESE CANELUI CARE ONTIN CANTITATI MARI DE GRASIME,CIOCOLATA SI MAI ALE PE CE-A NEAGRA,SUCURI,ALBUS DE OU CRUD,MAZARE,CEAPA,CARTOFOASE DE PUI,GINA DE CAA,IEPURE,IED,MIEL.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Der Gebrauchshund on November 01, 2008, 06:11:30 PM De ce "urli"? Te rog sa nu mai scrii cu litere mari, altfel ti se vor sterge postarile! Multumesc.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 01, 2008, 06:18:32 PM De ce "urli"? Te rog sa nu mai scrii cu litere mari, altfel ti se vor sterge postarile! Multumesc. nu am urlat .am uitat sa-i dau off.dar este pcat sa stergi ceea ce le-am scris celor cu caini bolnavi.cred ca le este de real folos pe viitor.in fine,hotararea iti apartineTitle: Re: tratament parvoviroza Post by: Der Gebrauchshund on November 01, 2008, 06:30:55 PM nu am urlat .am uitat sa-i dau off.dar este pcat sa stergi ceea ce le-am scris celor cu caini bolnavi.cred ca le este de real folos pe viitor.in fine,hotararea iti apartine Nu sterg ce ai scris deja. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on November 02, 2008, 12:15:13 PM antonraz...tind sa cred ca esti un student la MV. foarte surescitat!
Era vorba de mancarea de pisici in cazul unui catel care incearca din nou sa manance si trebuie stimulat cu orice. Conservele de pisici (bineinteles cele de calitate superioara) sunt foarte bune deoarece au un continut ridicat de proteine ...foarte necesare unui catel care iese din Parvo, slabit. Cred ca aici pe forum stie toata lumea cat de indicata este hrana super premium pentru caini si contraindicata carnea cruda de porc. Fiecare medic face tratamentul dupa caz si dupa metodele pe care le abordeaza, mi se pare aiurea sa scrii acolo o intreaga epistola in plus nu esti realist deloc...niciodata un catel cu parvo nu mananca alimente grosiere...iar dupa 10 zile , daca scapa fii sigur ca-i va manca si urechile stapanului. Niciodata un catel cu parvo nu este fortat sa manance...nici nu e recomandat. De asemenea tu recomanzi ;D in domeniul medical ....cred ca stie fiecare medic ce face si nu are nevoie de recomandarile nimanui...eventual puteai spune ca ai vazut undeva ca asa se face sau asa procedezi tu..iar heparina are orice clinica si cabinet. Noi am tratat in ultima luna 5 catei cu parvo (toti intre 4-5 luni) si am reusit sa salvam 4 si chiar daca nu suntem o clinica renumita ci doar un cabinet intr-o circumscriptie am avut tot arsenalul de tratament..pana si heparina pe care am folosit-o la branula..nu altfel. Mi se pare total aiurea sa ajungi la coag. diseminata si sa administrezi heparina in parvo cand la inceput ideea era sa opresti hemoragia. Daca se face medicatia ok de la inceput doar daca e necesar nu vad probleme. Mai nou dexametazona nu se adiministreaza fara limite , nonstop...deoarece antiinflamatoriile scad imunitatea organismului (asta ne lipseste in parvo)..se incearca folosirea lor doar in cazul in care este nevoie cu adevarat. De asemenea lectia de biochimie nu cred ca isi are rostul. In rest..bine ai venit printre noi, daca vei ramane pe aici ai sa-ti largesti orizontul de viitor tanar(sau actual) medic veterinar. :beer1 Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 02, 2008, 01:47:45 PM Antonraz, eu iti multumesc mult pentru spiritul de solidaritate de care ai dat dovada.
Eu am mai fost cu sugestii de pe acst forumu la veterinarul care imi trateaza catelusa. Din mesajul tau am desprins cateva sfaturi utile, dar... parca prea multe medicamente ai scris acolo si m-ai speriat, nustiu daca se aplica sin cazul asta, dar este o vorba, "tot ce-i mult strica" , asa ca am preferat sa tin sfatul doar pt mine, si sa las natura sa isi faca treba din moment ce beti a inceput sa guste cate un pic de mancare, sa bea si apa. Iti doresc sa castigi multa experinta din greselile altora! :d11 Title: Re: tratament parvoviroza Post by: crb on November 02, 2008, 01:59:38 PM .... Iti doresc sa castigi multa experinta din greselile altora! :d11 aleluia! dar, doar experienta proprie e cea care "ramane" cu adevarat....in rest, sa ne bucuram ca mai apare un "vet" intre noi! :) Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 02, 2008, 02:46:18 PM antonraz...tind sa cred ca esti un student la MV. foarte surescitat! Era vorba de mancarea de pisici in cazul unui catel care incearca din nou sa manance si trebuie stimulat cu orice. Conservele de pisici (bineinteles cele de calitate superioara) sunt foarte bune deoarece au un continut ridicat de proteine ...foarte necesare unui catel care iese din Parvo, slabit. Cred ca aici pe forum stie toata lumea cat de indicata este hrana super premium pentru caini si contraindicata carnea cruda de porc. Fiecare medic face tratamentul dupa caz si dupa metodele pe care le abordeaza, mi se pare aiurea sa scrii acolo o intreaga epistola in plus nu esti realist deloc...niciodata un catel cu parvo nu mananca alimente grosiere...iar dupa 10 zile , daca scapa fii sigur ca-i va manca si urechile stapanului. Niciodata un catel cu parvo nu este fortat sa manance...nici nu e recomandat. De asemenea tu recomanzi ;D in domeniul medical ....cred ca stie fiecare medic ce face si nu are nevoie de recomandarile nimanui...eventual puteai spune ca ai vazut undeva ca asa se face sau asa procedezi tu..iar heparina are orice clinica si cabinet. Noi am tratat in ultima luna 5 catei cu parvo (toti intre 4-5 luni) si am reusit sa salvam 4 si chiar daca nu suntem o clinica renumita ci doar un cabinet intr-o circumscriptie am avut tot arsenalul de tratament..pana si heparina pe care am folosit-o la branula..nu altfel. Mi se pare total aiurea sa ajungi la coag. diseminata si sa administrezi heparina in parvo cand la inceput ideea era sa opresti hemoragia. Daca se face medicatia ok de la inceput doar daca e necesar nu vad probleme. Mai nou dexametazona nu se adiministreaza fara limite , nonstop...deoarece antiinflamatoriile scad imunitatea organismului (asta ne lipseste in parvo)..se incearca folosirea lor doar in cazul in care este nevoie cu adevarat. De asemenea lectia de biochimie nu cred ca isi are rostul. In rest..bine ai venit printre noi, daca vei ramane pe aici ai sa-ti largesti orizontul de viitor tanar(sau actual) medic veterinar. :beer1 tratamentul recomandat este de ordin general.fiecare medic si-l adapteaza dependent de caz.pe mine ma mira de faptul ca in parvoviroza nu stiati ca in prim faza a bolii nu apar hemoragii ci dimpotriva animalul vomita prezinta inapetenta este letargic etc.enterita este prezenta la aproximativ 24-72 de ora dupa caz la caz.ei bine dca nu stiai acum ai ocazia sa aflii ca in aceasta perioada animalul este in faza critica.acuma se intervine cu heparina,acidacetilsalicilic etc. fiindca in acasta faza datorit deshidratarii avansate nici sangele "nu mai circula' si apare socul hipovolemic .probabil daca zici ca ai tratat caini bolnavi de parvo,ai recoltat si sange si ai descoperit "surpriza"..sangele nu mai circula.ei bine ce faci ...cu ce intervii in aceasta faza a c.i.d?despre asta era vorba.si bineinteles era vorba si de timpii de coagulare dar probabil asta nu ai mai citit.de aemenea un soc endotoxic cu ce il combati?dexametazona,predninsolonul hemisuccinatul da sunt toate imnosupresive,dar de sta si se face sub protectia antibioticelor.si tu in acest timp ii stimulezi si imunitatea ..sau poti folosi si antiinflamatoare ne-steroide in functie de ce ai si cum vezi cazul.eu nu am blamat pe nimeni.imi pare rau ca nu ai inteles.cat despre heparina,ma mir ca ai...nici in spital nu prea o gasesti. ca si concluzie,fiecare medic are dreptul sa-si aleaga singur tratamentul,dar sa tina seama intodeauna de situatia prezenta la caz.si inca ceva ..nu am dat lectii de biochimie ci am spus ca ringer-ul lactat este cel mai potrivit pentru perfuzia i.v ,datorita (fapt demonstrat)prezentei acidozei in majoritatea cazurilor. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 02, 2008, 02:52:42 PM Antonraz, eu iti multumesc mult pentru spiritul de solidaritate de care ai dat dovada. Eu am mai fost cu sugestii de pe acst forumu la veterinarul care imi trateaza catelusa. Din mesajul tau am desprins cateva sfaturi utile, dar... parca prea multe medicamente ai scris acolo si m-ai speriat, nustiu daca se aplica sin cazul asta, dar este o vorba, "tot ce-i mult strica" , asa ca am preferat sa tin sfatul doar pt mine, si sa las natura sa isi faca treba din moment ce beti a inceput sa guste cate un pic de mancare, sa bea si apa. Iti doresc sa castigi multa experinta din greselile altora! :d11 din moment ce manca ,inseamna ca a iesit din faza acuta a bolii.dar atentie la ce ii dai de mancare in urmatoarele zile.tocmai asta este scretul :se dau supe de zarzavat in special morcovi carne de pasare fara tesut conjunctiv subcutnat sau pielita,orez fiert ,paine prajita,biscuiti,apa plata la ore fixe si in cantitati mici. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on November 02, 2008, 04:22:02 PM pe mine ma mira de faptul ca in parvoviroza nu stiati ca in prim faza a bolii nu apar hemoragii ci dimpotriva animalul vomita prezinta inapetenta este letargic etc.enterita este prezenta la aproximativ 24-72 de ora dupa caz la caz.ei bine dca nu stiai acum ai ocazia sa aflii ca in aceasta perioada animalul este in faza critica. de unde pana unde ai tras tu aceste concluzii? Faci afirmatii lipsite de sens...acest lucru il stie si badea din varful satului...dar daca tie ti se pare asa o descoperirie...ma rog.probabil daca zici ca ai tratat caini bolnavi de parvo,ai recoltat si sange si ai descoperit "surpriza"..sangele nu mai circula.ei bine ce faci ...cu ce intervii in aceasta faza a c.i.d?despre asta era vorba.si bineinteles era vorba si de timpii de coagulare dar probabil asta nu ai mai citit.de aemenea un soc endotoxic cu ce il combati? Probabil ca daca am tratat caini bolnavi de parvoviroza sunt medic veterinar si nu am nevoie de "marile tale descoperiri" ca sfaturi, descoperiri studiate inca din anii mai mici si aprofundate in clinici, cunsocute de orice medic veterinar sau student terminal studios. De asemenea sper ca nu te crezi la seminar cu mine...ca ma faci sa rad.Timpii de coagulare si CID se invata in anii mici asa ca te rog nu fii impertinent si nu umbla cu lucruri slabe! De asemenea tratamentul in parvo il face fiecare medic dupa caz asa ca nu vad rostul detalierii lui catre proprietar chiar in asemenea hal...eventual poti sustine in timpul unui simpozion acest studiu aprofundat. Sunt multe alte medicamente si solutii perfuzabile utilizate cu succes in acest tratament dar nu vad rostul descrierii lor in deamanuntul aici, parvo nu este o necunoscuta. Important era sa-si faca proprietarul o idee in ce consta tratamentul. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 02, 2008, 04:51:36 PM de unde pana unde ai tras tu aceste concluzii? Faci afirmatii lipsite de sens...acest lucru il stie si badea din varful satului...dar daca tie ti se pare asa o descoperirie...ma rog. eu nu v-am insultat dar vad ca in continuare ma jigniti.este foarte urat din partea dumneavoastra si sa stiti ca aceasta si denota lipsa dumneavoastra de experienta.un om care respinge din start si parerile celor din jur sau care sa conlucreze cu ceilalti, este un ignorant si ignoranta inseamna din pacate...prostie cu scuzele de rigoare.Probabil ca daca am tratat caini bolnavi de parvoviroza sunt medic veterinar si nu am nevoie de "marile tale descoperiri" ca sfaturi, descoperiri studiate inca din anii mai mici si aprofundate in clinici, cunsocute de orice medic veterinar sau student terminal studios. De asemenea sper ca nu te crezi la seminar cu mine...ca ma faci sa rad. Timpii de coagulare si CID se invata in anii mici asa ca te rog nu fii impertinent si nu umbla cu lucruri slabe! De asemenea tratamentul in parvo il face fiecare medic dupa caz asa ca nu vad rostul detalierii lui catre proprietar chiar in asemenea hal...eventual poti sustine in timpul unui simpozion acest studiu aprofundat. Sunt multe alte medicamente si solutii perfuzabile utilizate cu succes in acest tratament dar nu vad rostul descrierii lor in deamanuntul aici, parvo nu este o necunoscuta. Important era sa-si faca proprietarul o idee in ce consta tratamentul. cat despre tratament ,asta si eu incercam sa le explic(mai cu denumiri comerciale,mai cu unele contraindicatii sau interactiuni) in ce consta ca si mod general ,stimata"doamna doctor"dar vad ca nu prea pricepeti nimic.am scris si mai sus si o repet:FIECARE MEDIC ADAPTEAZA INDIVIDUAL TRATAMENTUL IN ASTFEL DE CAZURI,DEPENDENT DE RASPUNSUL PACIENTULUI.doar insultati.ma uimeste de cata incompetenta dati dovada si in niciun caz eu nu am provocat pe nimeni la polemici.cat despre c.i.d cred ca daca ti-as fi fost profesor si ai fi avut cu mine examen despre stare de soc si care sunt tipurile si implictiile lui,de mult nu mai terminai facultatea. prin urmare va recomand sa mai studiati,macar cititi niste mici articole in limba materna pe internet(banuiesc ca alta nu cunoasteti) si apoi sa mai vorbiti despre tratamentele facute de d-voastra in cazul parvovirozei(de multe ori confundata cu corona viroza sau simple enterite catarale sau eozinofile sau cu alte tipuri de gastronterite).cat despre acele multe alte solutii existente,eu am dat niste exemple simple de produse existente la orice cabinet sau farmacie veterinara.nu am intrat in detalii ..in care probabil si d-voastra v-ati pierde.imi pare rau ca mi-am obosit degeaba calculatorul pentru a va explica toate acestea.ramaneti ignoranta in continuare si faceti cum credeti.aruncati cu noroi in toti fara macar a fi provocata sau macar a cunoaste cu adevarat intregul proces patogen al acestei boli. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Irina2007 on November 02, 2008, 04:57:38 PM din moment ce manca ,inseamna ca a iesit din faza acuta a bolii.dar atentie la ce ii dai de mancare in urmatoarele zile.tocmai asta este scretul :se dau supe de zarzavat in special morcovi carne de pasare fara tesut conjunctiv subcutnat sau pielita,orez fiert ,paine prajita,biscuiti,apa plata la ore fixe si in cantitati mici. Antonraz, ma faci sa rad. Tu ai avut vreodata caine bolnav de parvo in casa? Mult succes in a convinge un caine bolnav sa manace legume, paine prajita si biscuiti :punga Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 02, 2008, 05:10:27 PM Antonraz, ma faci sa rad. Tu ai avut vreodata caine bolnav de parvo in casa? Mult succes in a convinge un caine bolnav sa manace legume, paine prajita si biscuiti :punga in faza de convalescenta se da asa ceva..dar pacat ca imi racesc gura de pomana. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: razvan on November 02, 2008, 05:11:42 PM este un ignorant si ignoranta inseamna din pacate...prostie cu scuzele de rigoare. Scuze neacceptate. Ai un avertisment. La al doilea ne urmaresti un timp din afara.prin urmare va recomand sa mai studiati,macar cititi niste mici articole in limba materna pe internet(banuiesc ca alta nu cunoasteti) Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Irina2007 on November 02, 2008, 05:32:45 PM in faza de convalescenta se da asa ceva..dar pacat ca imi racesc gura de pomana. Nu mi-ai raspuns, ai avut tu caine bolnav de parvo care a mancat paine si biscuiti, sau ai citit in carti ca se dau? Eu am zis ca l-am apucat pe Dumnezeu de-un picior cand cainii mei bolnavi luau cate o inghititura de conserva de pisica, sau o bucatica de carnita la gratar. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 02, 2008, 05:53:58 PM Nu mi-ai raspuns, ai avut tu caine bolnav de parvo care a mancat paine si biscuiti, sau ai citit in carti ca se dau? Eu am zis ca l-am apucat pe Dumnezeu de-un picior cand cainii mei bolnavi luau cate o inghititura de conserva de pisica, sau o bucatica de carnita la gratar. da,am avut si nu unul ,zeci.dar din pacate nu prea mai am ce discuta pe tema acestui subiect.citeste ce inseamna convalescenta si iti vei deschide mai mult universul perceptiei.fiecare face cum crede si cum poate.daca tu crezi ca-i bine sa-i dai carne cruda da-i sau daca-i bine sa-i dai conserva dai.ai dreptate.dar parca si tu cand faci caca moale ai de tinut un scurt regim,apoi treptat incepi de sa mananci de toate.dar ii treaba ta.in fond si la urma urmei am vrut sa dau o mana de ajutor.nu sa facem discutii de dragul lor. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Kintasha on November 02, 2008, 05:54:56 PM hai sa nu inflamam atmosfera ...
din punctul meu de vedere, ca simplu posesor de caini, in momentele de convalescenta/boala, fiecare inghititura de mancare e o mare victorie. cand am avut "fata" bolnava de pneumonie (ariana stie, ca aproape plangeam in telefon de disperare) s-a stat dupa ea ca dupa copii cu mancarea. si o lingura de iaurt daca a inghitit, tot a fost mai buna decat nimic. in zilele alea, somon daca ar fi mancat, somon i-as fi luat, numai sa se puna pe picioare. ea si in zilele bune e mofturoasa la mancare, da' atunci eram in stare sa fac aproape orice sa o conving sa manance.... da' aici se vorbeste despre tratamentul la parvoviroza, nu de "cum ne comportam in convalescenta cainilor"... nu? ;) Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 02, 2008, 06:15:52 PM e
hai sa nu inflamam atmosfera ... este vorba despre convalescenta in parvoviroza.nicidecum pneumonie.pe un esofag,stomac si intestine iritate,trecute prin episoade hemoragice,nu poti dintr-o data sa dai cainelui carne,lapte ,oua,branza.sunt fermentescibile.poate reacutiza episoadele de diaree.de asta exista aceasta perioada de tranzit,acomodare sau cum o vreti sa o denumim.se accepta carnea dar slaba fiarta in supe cu legume-morcov.din punctul meu de vedere, ca simplu posesor de caini, in momentele de convalescenta/boala, fiecare inghititura de mancare e o mare victorie. cand am avut "fata" bolnava de pneumonie (ariana stie, ca aproape plangeam in telefon de disperare) s-a stat dupa ea ca dupa copii cu mancarea. si o lingura de iaurt daca a inghitit, tot a fost mai buna decat nimic. in zilele alea, somon daca ar fi mancat, somon i-as fi luat, numai sa se puna pe picioare. ea si in zilele bune e mofturoasa la mancare, da' atunci eram in stare sa fac aproape orice sa o conving sa manance.... da' aici se vorbeste despre tratamentul la parvoviroza, nu de "cum ne comportam in convalescenta cainilor"... nu? ;) Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Irina2007 on November 02, 2008, 06:49:25 PM Eu zic sa il rugam pe ady sa dea catelusei lui paine si biscuiti si sa vedem daca mananca. Si daca nu mananca ce facem, ii luam painea si i-o dam la masa urmatoare, si tot asa pana moare de foame (la propriu)? Una e sa tratezi cainele la cabinet, si alta sa il iei acasa jumatate mort si sa incerci sa il faci sa manance. Daca tu reusesti sa faci un astfel de catel sa manance paine si biscuiti toata stima pentru tine, sa ne inveti si pe noi cum ai facut.
Un singur lucru iti mai zic si gata: teoria e foarte buna atat timp cat este sustinuta si de practica. E usor ca medic sau probabil student, sa-i zici stapanului sa isi hraneasca cainele cu paine, si alta sa fii tu insuti ala care trebuie sa pacaleasca cainele sa o si manance ;) Toti cainii mei bolvani de parvo au inceput prin a manca conserva de pisici, si apoi au mancat zile bune carne la gratar, cate 2-3 cubulete, apoi mai mult si tot asa. Nici gand sa se apropie de mancare de regim. In conditiile in care un caine este slab mort si organismul lui nu mai are nici un fel de rezerve, nu ne permitem luxul de a-l hrani cu ce scrie la carte. Nici unul din cainii mei nu a avut probleme mancand conserve de pisici sau carne in perioada de convalescenta, si asta iti spun din practica, nu din teorie. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 02, 2008, 07:13:02 PM Eu zic sa il rugam pe ady sa dea catelusei lui paine si biscuiti si sa vedem daca mananca. Si daca nu mananca ce facem, ii luam painea si i-o dam la masa urmatoare, si tot asa pana moare de foame (la propriu)? Una e sa tratezi cainele la cabinet, si alta sa il iei acasa jumatate mort si sa incerci sa il faci sa manance. Daca tu reusesti sa faci un astfel de catel sa manance paine si biscuiti toata stima pentru tine, sa ne inveti si pe noi cum ai facut. Un singur lucru iti mai zic si gata: teoria e foarte buna atat timp cat este sustinuta si de practica. E usor ca medic sau probabil student, sa-i zici stapanului sa isi hraneasca cainele cu paine, si alta sa fii tu insuti ala care trebuie sa pacaleasca cainele sa o si manance ;) Toti cainii mei bolvani de parvo au inceput prin a manca conserva de pisici, si apoi au mancat zile bune carne la gratar, cate 2-3 cubulete, apoi mai mult si tot asa. Nici gand sa se apropie de mancare de regim. In conditiile in care un caine este slab mort si organismul lui nu mai are nici un fel de rezerve, nu ne permitem luxul de a-l hrani cu ce scrie la carte. Nici unul din cainii mei nu a avut probleme mancand conserve de pisici sau carne in perioada de convalescenta, si asta iti spun din practica, nu din teorie. pana vor manca exista perfuzii ce includ aminoacizi,vitamine,minerale,energizante.cand sunt apti mananca fii sigura.probabil ca toti cateii tai au avut orice altceva decat parvoviroza.mai bine este sa nu manance nimica decat sa-i dai prostii.apropo ce analize ti-a facut medicul care i-a diagnosticat si tratat cateii de parvoviroza? Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 02, 2008, 07:20:02 PM Daca beti nici nu vrea sa miroase, acela alimente de regim, cum as putea s-o fac sa le inghita?
I-am luat mancare de pisici, cu miel, cu vita, de caine, uscata, umeda, de pui, pate pt caini, pate pt oameni, parizer, cremvusti, carne cruda, de pui, de vita, doar cateva i s-au parut atat de interesante incat sa le miroase, nicidecum sa le manance, ce sa mai zic de paine prajita, morcovi fierti, de care nu mananca nici cei sanatosi?! Azi de exemplu, i-am dat ou fiert, branza de vaci, carne din supa de pui special pt ea, nici macar carne cruda nu a mai vrut, dar cand i-am dat o pulpita din ciorba pe care o mancam eu, i-a placut si a papat-o ca in zilele bune, probabil era mai apetisanta! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 02, 2008, 07:41:01 PM Daca beti nici nu vrea sa miroase, acela alimente de regim, cum as putea s-o fac sa le inghita? I-am luat mancare de pisici, cu miel, cu vita, de caine, uscata, umeda, de pui, pate pt caini, pate pt oameni, parizer, cremvusti, carne cruda, de pui, de vita, doar cateva i s-au parut atat de interesante incat sa le miroase, nicidecum sa le manance, ce sa mai zic de paine prajita, morcovi fierti, de care nu mananca nici cei sanatosi?! Azi de exemplu, i-am dat ou fiert, branza de vaci, carne din supa de pui special pt ea, nici macar carne cruda nu a mai vrut, dar cand i-am dat o pulpita din ciorba pe care o mancam eu, i-a placut si a papat-o ca in zilele bune, probabil era mai apetisanta! am tot zis supe de legume cu carne.poti sa-i dai la alegere si biscuiti(cainilor le plac biscuitii) si paine prajita,orez fiert .si carne de pui la gratar poate (poate nu am explicat prea bine).sau ulterior dupa 2-3 zile ce prezinta apetit da-i conserve cu hrana pentru caini superpremium.intradevar nu toti mananca legume dar de foame o vor face.beau zeama si tot ii bine(daca nu ii dai cu seringa la comisura gurii).este de vorba despre pansamente gastrice(mucoasa gastro-intestinala trebuie sa se refaca).in niciun caz nu se dau conserve de pisica(suprasolicita mucuasa gastro-intestinala).daca asa de multa experienta au unii le recomand ca in a-5-a zi sau chiar a-4-a cand catelul se simte mai bine sa-i dea carne de orice fel.sa vada ce se va intampla.rog pe toti cei ce nu cred sa incerce asa ceva.de obicei in 4-5 zi dau semne de apetit daca tratamentul este inceput din primele 24 de h. nu dai cainelui ceea ce vrea ci ceea ce iti este recomandat.si 25 de gr. daca consuma este foarte bine pentru el. si asa ca fapt divers,probabil si d-na Ariana cunoaste ca-i de la Cluj si banuesc ca acolo a si terminat: in primele 24-48 de ore nu se da nici macar apa.dupa medicii clinicieni americani nu se vor da atat alimente cat si apa ,pe toata durata cat cainele prezinta diaree si vomismente,doar perfuzii.adica terapie intensiva.parca catelul tau vea inca diaree..... Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 02, 2008, 09:04:58 PM Teoria ca teoria...da' practica ne omoara!!! :d1
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 02, 2008, 09:29:15 PM Teoria ca teoria...da' practica ne omoara!!! :d1 ady, eu nu sunt student, cum m-a luat la misto Ariana, am 6 ani de practica in domeniu. si am avut multe cazuri,si crede-ma ca ma pot lauda cu experienta asimilata in acest timp. am vrut sa fiu de folos celor care sunt si vor mai fi in aceasta situatie, dar daca tu vrei sa-i dai conserve de pisica da-i.de fapt fa cum vrei. in fine,de data asta chiar inchei subiectul acesta ca deja devine plictisitor vad,pentru unii. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 02, 2008, 10:03:05 PM Putin mai inainte i-am dat ceai de pojarnita(sunatoare) pt diaree, tu ce zici, e bine?
Ea a inceput sa manance dar inca mai are diaree, ce pastile sa-i dau daca ceaiul nu este suficient? Nu ii dau conserve pt pisici pt ca asa vreau eu, ci doar i-am dat de ales, doar doar o manca ceva... Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 02, 2008, 10:47:02 PM incearca smecta .gasesti la farmacia umana.da-i de 2*cate un plic pe zi(amestecat cu ceai) cateva zile la rand.de semenea incearca redigest 1cp/10kg g.c timp de cateva zile,(10 minim).enteroferment de la richter(uz veterinar) este foarte bun, reface flora microbiana saprofita a intestinului sau biotics 2 capsule pe zi.de semenea zeama de orez cu morcov cu seringa la comisura gurii de 4-5 ori pe zi.ai putea chiar si flagyl (metronidazol f. bun in infectii anaerobe )sa-i dai,dar este cam iritant pentru mocoasa gastrica,doza 15mg /kg g.c la 12 h sau furazolidon (se pare ca ar avea si o usoara activitate antibacteriana in astfel de situatii) 4 mg/kg g.c la 12 ore.
totusi mergi la medicul veterinar de care apartii si explica-i ca inca catelul nu este recuperat 100%.el este in masura sa decida ce protocol va urma in acest caz . Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 02, 2008, 10:55:45 PM ceaiul de menta ,parerea mea fara adaos de indulcitori,se preteaza cel mai bine.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 02, 2008, 11:23:31 PM Nu stiu cata medicina veterinara cunosti, nu sunt in masura sa ma pronunt, dar dezaprob total limbajul tau fata de membrii acestui forum,
te rog sa dai dovada de putina educatie, daca ai! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on November 03, 2008, 01:09:02 AM eu nu v-am insultat dar vad ca in continuare ma jigniti.este foarte urat din partea dumneavoastra si sa stiti ca aceasta si denota lipsa dumneavoastra de experienta.un om care respinge din start si parerile celor din jur sau care sa conlucreze cu ceilalti, este un ignorant si ignoranta inseamna din pacate...prostie cu scuzele de rigoare. Nu te-am insultat cu nimic; ca nu ti-a convenit ce am scris...parerile difera, asta e. Nu resping nimic deoarece tot ce ai scris acolo stim si noi, medici veterinari din Cluj sau crezi ca numai la voi s-a descoperit tratamentul pentru parvo, doar nu am fost total de acord cu ce ai scris iar asta nu inseamna ca trebuie sa te superi sau sa te simti jignit!? Scuze n-am de ce sa-ti cer.doar insultati.ma uimeste de cata incompetenta dati dovada si in niciun caz eu nu am provocat pe nimeni la polemici.cat despre c.i.d cred ca daca ti-as fi fost profesor si ai fi avut cu mine examen despre stare de soc si care sunt tipurile si implictiile lui,de mult nu mai terminai facultatea. De incompetenta as da dovada daca ar pleca proprietarii cu animalele moarte, nu daca tastez pe calculator niste pareri si avand in vedere ca lucrez 12 ore pe zi si ma dau peste cap sa le salvez viata in detrimentul vietii mele particulare nu cred ca am dat dovada de incompetenta. In loc de mii de multumiri as fi primit injuraturi dar se pare ca toata lumea e multumita de modul in care imi fac meseria. prin urmare va recomand sa mai studiati,macar cititi niste mici articole in limba materna pe internet(banuiesc ca alta nu cunoasteti) si apoi sa mai vorbiti despre tratamentele facute de d-voastra in cazul parvovirozei(de multe ori confundata cu corona viroza sau simple enterite catarale sau eozinofile sau cu alte tipuri de gastronterite). La medicala am avut profesori renumiti care mi-au apreciat cunostintele asa ca nu as fi avut nevoie de mila ta sa termin facultatea. Socul (tipurile si implicatiile lui) il stiam inainte sa imi fie predat...ma faci sa rad! Pana la urma vad ca ti-ai dat arama pe fata si ai lovit puternic cu jignirile, jigniri pe care le puteai lasa deoparte macar din perspectiva unui gentleman (ups! un cuvant din alta limba pe care cu siguranta n-o cunosc :lol1 ). Articole noi citesc tot timpul, multumesc pentru incurajare iar limbi straine (contrar banuielii tale gratuite) cunosc vreo 5 ..nu ca ar fi problema ta! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Irina2007 on November 03, 2008, 02:00:04 AM probabil ca toti cateii tai au avut orice altceva decat parvoviroza.mai bine este sa nu manance nimica decat sa-i dai prostii.apropo ce analize ti-a facut medicul care i-a diagnosticat si tratat cateii de parvoviroza? Pai sa vedem: primul caine bolnav de parvo a fost diagnosticat si tratat de catre dl. dr. Horia Elefterescu si dl. dr. Cristian Dragomir la clinica Armeneasca prin 94-95, nu mai stiu exact. Ei mi-au recomandat sa incerc cu conserva sau carne. Cainele s-a facut bine dupa 6 zile de tratament si in urmatoarele saptamani a primit conserve si carne, pentru ca numai asta accepta. In anul 2000 am avut alti 2 caini bolnavi de parvo, in acelasi timp. Au fost diagnosticati si tratati de catre dl. dr. Dragomir, d-na dr. Ilinca Dragomir si dl. dr. Teodoru. Nu mai stiu exact cum se numesc testele, cert este ca au avut parvo cu siguranta, doar daca nu cumva crezi sunt cu totii niste incompetenti si mincinosi. Una dintre femele s-a facut bine dupa cateva zile de perfuzii dar era mare de varsta si avea toate vaccinurile facute, cea de-a doua care avea numai 8 saptamani si un singur vaccin a stat pe perfuzii timp de 10 zile, dintre care ultimele 5 le-a petrecut intr-o stare aproape comatoasa. Singurul lucru care i-a starnit cat de cat atentia a fost o conserva de pisici, pe care i-a fluturat-o pe nas unul dintre asistenti, Costel. Si atunci mi s-a spus sa incerc sa o fac sa manance orice, important e sa manance. In 2008 un alt medic veterinar, Ariana, a recomandat conserva de pisici si carne. Eu zic ca toti acesti medici nu sunt niste idioti, si nu fac recomandari aiurea in tramvai. Si de asemenea, ma gandesc ca daca de 14 ani se recomanda un anumit regim, care da rezultate foarte bune la mii si mii de caini, inclusiv in cazul cainilor mei, acest regim e bun. Daca ar fi omorat cainii sau le-ar fi inrautatit starea de sanatate, s-ar fi gandit cineva sa le spuna si lor ca nu merge. Ti-am mai zis o data si o repet - e usor sa trimiti omul acasa si sa ii spui sa hraneasca cainele cu legume, supa, paine si biscuiti, si alta sa faci cainele ala sa le manance. Jumatate din cainii mei nici nu se uita la biscuiti sanatosi fiind, ce sa mai spun de un caine bolnav cu un picior in groapa. Si sa infometezi un caine bolnav, care si asa nu a bagat nimic in stomac de zile intregi, mi se pare de-a dreptul inuman. Si eu aplic aceeasi metoda cu cainii mei: mananca bine, nu mananca vede mancarea la masa urmatoare. Dar sa faci asa ceva cu un catel bolnav nu se poate, mai ales ca alternativa da rezultate de atatia ani si a fost incercata de multi veterinari si pacienti. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Canto on November 03, 2008, 03:39:19 PM @ ady...si deci cum se simte micuta?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 03, 2008, 04:38:08 PM Azi dimineata am vazut-o pt prima data dupa 10 zile, dand din codita si sarind cu piciorusele pe genunghii mei.
Am mai facut o vizita la vet, o injectie cu antibiotice, 2 pastilute pt diaree, 2 pt acasa pe care le va lua la un interval de 5-6 ore, si peste 3 zile un nou control, de rutina :). Pana la ora asta nu a mancat nimic, dar ma tin de ea, cu tot felu de bunatati. :c29 Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Canto on November 03, 2008, 05:36:25 PM bravo!!! :d30 sper ca a trecut hopul...multa sanatate in continuare :c29
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on November 03, 2008, 05:48:13 PM Noi combatem diareea si cu pastilute pe baza de subnitrat de bismut si caolin (Finidiar se numeste medicamentul folosit de noi) absorbiond si toxinele de la neivel intestinal. Au un rezultat excelent. Daca nu biruiti cu diareea incercati-l!
http://www.innovet.ro/suplimente-nutritionale-finidiar.html Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 04, 2008, 12:43:34 AM Azi am reusit s-o pacalesc sa manace un ficatel de pasare crud, de fapt doar atat a vrut din cate i-am dat.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sheeba_roxy on November 04, 2008, 11:43:42 AM bravo, pare ca pe zi ce trece se simte tot mai bine, bafta in continuare si sa se puna piticu pe picioare ca are de facut foarte multe nazbatii
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 04, 2008, 01:38:32 PM Inca nu a scapat de diaree, si manaca f f putin, abia dupa ce o sa vad ca nu mai are diaree o sa rasuflu mai usurat.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sheeba_roxy on November 04, 2008, 02:14:01 PM asta asa e dar este oricum o evolutie buna
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 05, 2008, 09:00:08 AM Inca nu a scapat de diaree, si manaca f f putin, abia dupa ce o sa vad ca nu mai are diaree o sa rasuflu mai usurat. poti sa incerci si gama de conserve hill's i/d in amestec cu hill's a/d.de asemenea da-i finidar de care ti-a scris si Ariana fiindca-i f.bun.si eu dau cateilor la cabinet acest produs.iti mai recomand sa-i faci o coprocultura...parca de prea multe zile totusi ,persista diareea. sa auzim numai de bine Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 05, 2008, 12:48:26 PM Din parvo a dat in hepatita, asa a zis vet-ul, asa ca facem tratament pt hepatita acum.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: antonraz on November 05, 2008, 06:48:46 PM Din parvo a dat in hepatita, asa a zis vet-ul, asa ca facem tratament pt hepatita acum. Din parvo a dat in hepatita, asa a zis vet-ul, asa ca facem tratament pt hepatita acum. parerea mea,schimba urgent medicul.nu cred sa fie hepatita...ori una ori alta.dar,se poate sa fie indusa medicamentos si asta-i nasol rau.fa-i ex. a sangelui,respectiv leucohemograma completa,glicemia,transaminazele hepatice,fosfataza alcalina,ureea,creatinina,lipaza,amilaza,bilirubina obligatoriu daca-i hepatita suspectata. apoi trimitene analizele pe forum si am sa-ti interpretez.fa-i si o coprocultura (bacteriologic si parazitologic) si daca poti si o ecografie nu ar strica.asta chiar de maine dimineata.sa nu fie mancat cainele si sa nu-i fi facut terapie pe baza de antiinflamatorii(modifica rau valorile hepatice). Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 05, 2008, 08:13:25 PM azi a mancat un piept de pui din ciorba :)
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 06, 2008, 07:52:55 PM Are in continuare diaree, asa ca maine o sa merg cu ea la Iasi la FMV.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 08, 2008, 01:46:21 PM Nu am mai mers cu ea la M V, am zis sa mai stau o zi sa vad cum se comporta.
Dupa 2 zile de glucoza, multivitamine, clorura de sodiu, antibiotice, Liv 52, si cateva pastile pt diaree, la vet-ul meu, am avut parte de o surpriza astazi: am descoperit ca ii place carnea de vita fiarta si tocata, din intamplare pt ca facea mama sarmale. :d3 A mancat 8 portioare cam cat nuca de mari. :jump1 :jump2 Mai peste 2 ore, o alta surpriza la fel de mare: pe covor am strivit un carnacior :) :d11 :d3 Title: Re: tratament parvoviroza Post by: alessya1405 on November 10, 2008, 09:12:34 AM :c16 :c16
Acum, fuguta cu covorul la spalat! ;D ;D Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sheeba_roxy on November 10, 2008, 05:44:28 PM :d17 :c16
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 10, 2008, 07:40:20 PM :jump1 :jump2 :jump1 :beer1
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 11, 2008, 06:56:33 AM I-am dat niste ficat de ied, crud, mi s-a facut mila pt ca plangea cand a simtit mirosu, si cum nu prea are pofta de mancare, i-am dat.
N-am rabdare, vreau s-o vad iarasi grasuta cum era! Oare am facut rau? Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on November 11, 2008, 11:41:21 PM Daca iedul a fost sanatos si ficatul crud nu vad de ce ar fi o problema! ;)
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 12, 2008, 10:48:59 AM Imi spusese cineva ca nu trebuie sa-i dau nici un fel de carne cruda, pana isi revine complet, s-o tin la regim macar o perioada.
Asa trebuie? Pt ca alceva in afara de carne cruda, nu prea manaca decat daca i se face foame ff tare, si eu nu as vrea s-o infometez! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 12, 2008, 09:45:40 PM Pur si simplu refuza sa manance altceva decat carne cruda, nu vreau s-o infometez, pot sa-i dau cruda?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 13, 2008, 01:43:39 PM Ieri si azi a mancat carnita la gratar, iar azi a facut vaccinul pt jigodie :)
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 16, 2008, 11:59:45 PM In continuare evolueaza bine, adica papa din ce in ce mai mult, vreau doar sa va intreb cum sa o transform din carnivora in omnivora, pt ca de altceva in afara de carne la gratar, peste fript sau carne cu sos nici nu se atinge?
Cam dupa ce perioada si cum sa fac sa o dau pe mancare industriala? Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 18, 2008, 11:50:37 PM Ieri i-am facut baie, e adevarat ca nu trebuie sa-i faci dupa vaccin?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: melisch on November 19, 2008, 05:10:29 PM Ma bucur sa citesc ca Beti incepe sa-si revina, o sa mai urmaresc cum evolueaza.
Sfat nu-ti dau ca nu ma pricep, eu i-asi da carne cruda, gratar pan vad ca incepe sa pune kg pe ea, iar cand veterinarul mi-ar zice ca este sanatoasa am trece iar la bobite treptat treptat. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 19, 2008, 11:00:18 PM Beti in timpul tratamentului si in momentu de fata!
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sheeba_roxy on November 20, 2008, 12:02:05 PM se vede schimbarea, succes si pe viitor
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: melisch on November 20, 2008, 04:54:42 PM Vai ce slabita e, nu asi vrea sa fiu in locul tau, precis ti se rupe inima cand vezi cat sufera! Capul sus, se pare ce era mai rau a trecut si cu timpul isi va reveni.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: alessya1405 on November 21, 2008, 12:18:32 PM Dupa atata chin a gasit si puterea sa-si ridice "antenele" mititica.... Multa sanatate!!
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on January 28, 2009, 09:31:56 PM intre timp fetita a mai crescut, totusi e putin in urma fata de standardul varstei, are 16 kg la 9 luni si 45 cm la greaban, dar pana la maturitatea speram sa ne revenim complet
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Taftmax on January 29, 2009, 12:05:14 AM mi-au dat lacrimile la prima poza in care tinea capusorul in jos.mi-am adus aminte ce am patit si noi cu Axi si cat de slabit era.bine ca a scapat.asta e tot ce conteaza.e o luptatoare! :-* pentru ea ca sa cresca mare si sanatoasa!
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on January 29, 2009, 01:25:13 AM taftmax ai descris perfect ce simte un om cand are un catel bolnav de parvo
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Kintasha on April 23, 2009, 05:04:28 PM nicolette , ai raportat spre admini si moderatori un post vechi de acum jumatate de an. iar tonul folosit in exprimarea mesajului este cel putin nepotrivit. Mai ales pentru un utilizator nou venit pe forum .
Pentru postarea unui mesaj se foloseste butonul "Reply" nu "report to moderator" Title: Re: tratament parvoviroza Post by: musatcosmin on April 30, 2009, 12:25:20 PM Desi este forum de ciobanesc german, sper ca imi dati voie sa vb si despre alte rase de caini ciobanesti. Am o catelusa de mioritic, care a fost diagnosticata cu parvoviroza. Vomita o spuma galbena si scaunul este apa si cu cheaguri de sange. Am fost cu ea la tratament. Cum a ajuns acolo a fost bagata la perfuzii si iau fost introduse si vitamine, etc. Suntem la a 3 zi de tratament si nu prea mai vomita. Mi sa spus de catre doctor cu nu are voie apa si nici mancare, deoarece ii provoaca stari de voma. Daca mai aveti mioritici cu aceasta boala, va rog lasati un mesaj ca sa discutam. Ms anticipat.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on April 30, 2009, 03:20:58 PM De unde esti?
Vad ca veterinarului tau are alta metoda de tratament. Mi-e mi-a zis sa ii dau si apa si mancare, sper sa isi revina si al tau, oricum tre sa ai multa rabdare, asteapta-te la cel putin 3 saptamani de chin! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on April 30, 2009, 03:37:53 PM s-a facut maricica bety
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on May 02, 2009, 12:35:32 AM Desi este forum de ciobanesc german, sper ca imi dati voie sa vb si despre alte rase de caini ciobanesti. Am o catelusa de mioritic, care a fost diagnosticata cu parvoviroza. Vomita o spuma galbena si scaunul este apa si cu cheaguri de sange. Am fost cu ea la tratament. Cum a ajuns acolo a fost bagata la perfuzii si iau fost introduse si vitamine, etc. Suntem la a 3 zi de tratament si nu prea mai vomita. Mi sa spus de catre doctor cu nu are voie apa si nici mancare, deoarece ii provoaca stari de voma. Daca mai aveti mioritici cu aceasta boala, va rog lasati un mesaj ca sa discutam. Ms anticipat. Atat timp cat nu vrea apa nu trebuie fortati. Daca totusi vrea apa (semn bun, are toate sansele sa traiasca si sa-si revina complet) pentru inceput da-i apa fiarta si racita sau apa plata dar doar cate putin, adica doua trei linguri la 15-20 minute, pentru a nu irita prea tare stomacelul. Este foarte importanta hidratarea. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: brentano on May 03, 2009, 09:50:23 AM Salut tuturor. Eu am un husky siberian (acum are 3 luni jumatate) si am fost plecat o vreme din localitate si l-am lasat la un prieten. Avea doar primul vaccin facut si i-am spui prietenului meu sa il vaccineze cat timp sunt plecat. Acesta a uitat iar acum 1 saptamana cand m-am intors cainele era bine, dar nu ii facuse vaccinurile. acum vreo 4 zile am vazut ca face putina diaree, nu mai e asa de jucaus si nu prea mananca. a doua zi a si vomitat de dimineata si am fost cu el la veterinar. a fost diagnosticat cu parvoviroza, incepuse sa vomite sa nu mai manance nimic si sa faca diaree cu sange. A inceput tratamentu (azi e 4-a zi de tratament)...din prima zi a baut ceai de menta i s-au facut perfuzii, antivomitive, antihemoragice, glucoza si antibiotice...primele 3 zile a fost foarte rau...iar azi dimineata cand m-am trezit, era prin casa si se juca. nu mai vimotase de ieri dimineata...ieri a facut doar o diaree, iar aseara nu facuse decat pipi...e foarte voinic in comparatie cu zilele trecute, nu mai vomita si uimitor mananca si bea ceai fff mult...Voiam sa va intreb daca asta e bine...sau e prea devreme dupa 4 zile sa ma pronunt ca se va reface complet?!??!?! Va multumesc!
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on May 03, 2009, 10:07:18 AM daca mananca si bea inseamna ca e pe drumul cel bun! Adica isi va reveni.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on May 03, 2009, 12:34:59 PM Cred ca are un organism puternic daca si-a revenit asa repede!
Daca mananca si bea poti spune ca a scapat! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: brentano on May 03, 2009, 04:26:45 PM sa stii ca si eu m-am mirat cand l-am vazut pus pe picioare asa de repede...citisem pe cateva furumuri ca is revine cam in 10 zile...probabil ca a avut organismul puternic si multa vointa sa traiasca!
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Acular on August 15, 2009, 07:30:46 PM Buna seara tuturor!
Eu nu am CG, dar am avut catelusa bolnava de parvoviroza. Am citit ce s-a spus despre dieta in perioada de covalescenta si vreau sa va impartasesc din experienta mea. Catelusa mea era dornica sa manance cate ceva, dar medicul mi-a zis clar: doar mancare dietetica de la Hill's, care nu contine carne. Dar eu am cedat "rugamintilor" catelusei si i-am dar o farama de piept de pui. Rezultatul? Desi nu mai vomase de aproape 2 zile a inceput din nou. Am mers din nou la vet si mi-a zis sa nu-i mai dau carne!!!!! De ce? Pentru ca fermenteaza si ii intarzie recuperarea!!!!Desi catelusa mea era foarte pofticioasa la carne (o scoteam din camera cand mancam...), am mai asteptata o zi pana cand a inceput sa guste din conserva Hill's. A doua zi deja rupea conservele si a aparut si primul scaun normal. Abia pe urma i-am dat carnita si mancare pentru caini. Mucoasa intestinala se reface, cu toate straturile, in 7-9 zile, deci in primele zile este imposibil sa suporte carnea, mai ales cea cruda!!! Cainele nu moare, dar se recupereaza mai lent. Eu eram tare panicata de faptul ca nu vrea sa manance conserva si medicul mi-a zis sa stau linistita, ca nu moare de foame. Mai repede se reface daca nu mananca nimic. Catelusa mea este acum sanatoasa, au trecut 6 luni de cand a invins boala. Sanatate multa tuturor cateilor! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: marialarisa18 on October 03, 2009, 10:38:09 PM Tocmai ce am pierdut un puiut metis de cg......acum 2 zile i au aparut simptomele si anume tristetea si lipsa poftei de mancare,aseara a fost prima oara cand l-am vazut vomand,astazi am mers la medic si la intoarcerea spre casa in masina a murit......inainte de a-si da sufletelul a eliminat sange pe fund.mi s-a spus ca e parvo insa am citit tot acest topic si mi se pare ca a evoluat mult prea repede la el.De asemenea am citit ca virusul "traieste" pana la 6 luni in mediul inconjurator....trebuie sa mentionez ca traiesc la curte puiutul a stat in curte,iar in afara ei mai avem niste caini maidanezi ce s-au pripasit pt ca le dam de mancare.Pt ca plangea prea tare sa se joace cu ei l-am mai lasat si in afara curtii.unul dintre maidanezi a murit subit cu 2 zile inaintea puiutului.acum ma gandesc...otrava sau parvoviroza?problema este ca in seara asta alt maidanez a refuzat mancarea si este trist....Ce credeti ca este?si daca este parvo cum pot sa deratizez curtea si ce pot face pt ceilalti caini?Plus ca in curte am si pisici...parvo se transmite si la pisici?Daca da ce trebuie sa fac in privinta pisicilor?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Thara on October 03, 2009, 10:48:14 PM nu as putea sa spun decat ca puiul de caine,pana nu termina schema de vaccinare,nu are voie sa intre in contact cu alti caini.practic,nici nu are voie afara.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 04, 2009, 10:34:34 AM Sunt forme de parvo care evolueaza fulgerator. De ex. am avut un cuib intreg care a facut parvo(3 catei de 4 luni, metisi Cg, nevaccinati, cca. 20 kg/catel) primul a mers incet..abatut....fara pofta de mancare si chef de viata....diaree inca nu avea...am inceput cu tratamentul i.v. ...a dat in diaree...5 zile de perfuzie si si-a revenit. Intre timp, la 2 zile distanta la al doilea s-a declansat boala (desi incepusem intarirea sistemului imunitar inaintea aparitiei semnelor clinice si la cei doi frati aparent sanatosi prima data)...voma, diaree...l-am pus pe perfuzii....si-a revenit si el parca chiar mai repede decat primul desi forma era mai agresiva. Al treilea care a dezvoltat forma clinica ultima data a venit foarte abatut in prima zi...fara diaree..perfuzie,tratament etc in timp ce am pus-o pe patura si perfuzam fratiorii am observat o diaree hemoragica in cantitati impresionant...i-am facut si transfuzie de la mama.....dar prognosticul a fost defavorabil chiar si pt. cateva ore. In 4 ore s-a dus in raiul cateilor desi boala se declansase de cca. 20 ore maxim. Asa ca poate evolua si supraacut/acut mai ales daca dezvolta forma cardiaca la puii micuti(2-3 luni).
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: marialarisa18 on October 04, 2009, 03:25:51 PM va multumesc mult dna. dr. pt informatiile date.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 06, 2009, 10:34:47 AM Vreau sa imi achizitionez un pui de :c3 dar vreau sa va intreb ceva legat de parvoviroza.
In curtea comuna in care locuiesc au murit multi caini de parvoviroza. Dispare bateria sau ceea ce produce aceasta boala la caini? Ce riscuri am ca daca imi aduc un pui de :c3 si il las sa se plimbe prin curtea in care au murit alti caini de parvo sa faca si puiul parvo? Title: Re: tratament parvoviroza Post by: bobo70 on October 06, 2009, 11:48:24 AM Vreau sa imi achizitionez un pui de :c3 dar vreau sa va intreb ceva legat de parvoviroza. Sansele sunt foarte, foarte mari sa se imbolnaveasca.In curtea comuna in care locuiesc au murit multi caini de parvoviroza. Dispare bateria sau ceea ce produce aceasta boala la caini? Ce riscuri am ca daca imi aduc un pui de :c3 si il las sa se plimbe prin curtea in care au murit alti caini de parvo sa faca si puiul parvo? Ar trebui facuta o dezinfectare serioasa a locatiei si nici atunci nu este sigur 100%. Nu ar trebui lasat sa se plimbe nestingherit in zona pana nu i se va administra vaccinul cu pricina. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 06, 2009, 12:04:04 PM Si daca atunci cand aduc cainele el deja e vaccinat impotriva parvovirozei?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: bobo70 on October 06, 2009, 12:11:09 PM Si daca atunci cand aduc cainele el deja e vaccinat impotriva parvovirozei? Parerea mea este sa se faca o dezinfectare a zonei oricum si din cate stiu eu vaccinul acesta nu se face la o varsta prea frageda (dupa varsta de 12 - 13 saptamani). Amanunte si sfaturi mai autorizate ar putea sa-ti dea un veterinar, chiar si de pe forum.Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 06, 2009, 01:22:11 PM Si cu ce as putea dezinfecta zona, avand in vedere ca e vorba de multi metri patrati?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: bobo70 on October 06, 2009, 01:59:11 PM Amanunte si sfaturi mai autorizate ar putea sa-ti dea un veterinar Title: Re: tratament parvoviroza Post by: marius_bl on October 06, 2009, 02:01:55 PM Si cu ce as putea dezinfecta zona, avand in vedere ca e vorba de multi metri patrati? VIRKON (la farmacii veterinare) Parerea mea este sa se faca o dezinfectare a zonei oricum si din cate stiu eu vaccinul acesta nu se face la o varsta prea frageda (dupa varsta de 12 - 13 saptamani). Amanunte si sfaturi mai autorizate ar putea sa-ti dea un veterinar, chiar si de pe forum. La 12-13 saptamani ar trebui sa aiba cel putin doua vaccinuri ;) Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on October 06, 2009, 02:02:09 PM Daca o sa raspunda un veterinar, la intrebarea de mai sus l-as ruga sa raspunda si la intrebarea asta :) :
femela care a avut parvo, va avea pui intr-o luna, ce sanse sunt ca puii sa faca parvo stand in aceeasi curte, avand in vedere ca a trecut peste un an de atunci, si nu am facut nici o dezinfectie? Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 06, 2009, 02:10:33 PM Multumesc mult pt informatii
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: bobo70 on October 06, 2009, 02:18:20 PM La 12-13 saptamani ar trebui sa aiba cel putin doua vaccinuri ;) Nu am stiut ca si vaccinul de parvo se administreaza asa de repede. Multumesc de completare. :d30Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 06, 2009, 02:37:53 PM O sa scriu aici in continuarea discutiei, in mod normal cand cumperi un pui cate vaccinuri are si la ce varsta e ok sa il cumperi?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: bobo70 on October 06, 2009, 02:44:37 PM Eu stiu ca ar trebui sa-l cumperi la cel putin 8 saptamani si ar trebui sa aiba cel putin o deparazitare si un vaccin.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 07, 2009, 11:12:15 AM Cu cat timp inainte de a duce puiul intr-o loc trebuie dezinfectata zona daca aceasta este cu parvo? Si daca dezinfectez curtea, nu conteaza imprejurimile (ma refer aici la curtile vecinilor)?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sheeba_roxy on October 07, 2009, 01:00:02 PM pentru siguranta poti tine catelul in casa pana la terminarea schemei de vaccinare.este cel mai sigur asa mai ales daca in casa nu ai avut niciun catel bolnav de parvo.
Nu stiu cu cat timp trebuie dezinfectata zona dar stiu ca este bine sa astepti cel putin 6 luni pana sa aduci alt catel nevaccinat. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Thara on October 07, 2009, 01:02:23 PM e musai sa tii cainele in casa pana la terminarea schemei de vaccinare si apoi o perioada de vreo 10 zile inca - stiam eu.
mai ales ca au fost probleme in curtea respectiva...eu consider ca mai bine previi decat sa tratezi.mai ales daca ai mai avut caini cu parvo,probabil stii ca este scump tratamentul si ca animalutul se chinuie. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 07, 2009, 01:38:19 PM Cat dureaza schema de vaccinare?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Thara on October 07, 2009, 01:44:35 PM pana la 12 - 14 saptamani - stiu eu.nu sunt medic si nu prea am tangente cu astfel de treburi,mai ales ca a trecut mult de cand femela mea a terminat schema de vaccinare :lol . dar cam pe atunci.in orice caz,nu mai repede de 12 saptamani.
la plecarea din cuib ar trebui sa aiba minim 1 vaccin. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 07, 2009, 01:56:28 PM Am intrebat pt ca nu mai tin nici eu minte, cainele meu are 6 ani si a trecut ceva vreme de atunci. Oricum in primavara as dori sa imi mai cumpar un pui si de aia ma intereseaza asa mult subiectul asta cu parvoviroza. Oricum o sa trec pe la farmacia veterinara si o sa intreb mai multe detalii despre dezinfectarea zonei in care a fost caine bolnav de parvo
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Thara on October 07, 2009, 01:58:08 PM cel mai bine,info despre parvo poti afla direct de la un cabinet veterinar.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 13, 2009, 08:07:50 AM A folosit cineva VIRKON pentru dezinfectarea curtii pt parvo?
Eu am fost ieri la 3 farmacii veterinare si intreband acolo detalii toti mi-au spus ca un plic se pune in 5 litri de apa dar nimeni nu a stiut sa imi spuna la ce suprafata mi-ar ajunge cei 5l. Un medic a zic ca substanta nu e speciala pt exterior ci e pt spatii inchise, mi-a zis ca ei il folosesc i cabilet la ei si pun un strat cam de 0.5 cm de substanta si o lasa de azi pana maine. Stie cineva cum se poate dezinfecta cu aceasta substanta in curte unde este beton, iarba, pamant , etc? Title: Re: tratament parvoviroza Post by: KLIFF on October 13, 2009, 09:01:44 AM A folosit cineva VIRKON pentru dezinfectarea curtii pt parvo? Virkon sau Ecocid (acelasi produs la care difera doar denumirea) au bune referinte pentru dezinfectare, in special impotriva virusului parvo, iar eu il folosesc putin mai concentrat decat in instructiuni, respectiv 1 plic la 4 litri. Ca sa nu fiu nevoit sa dezinfectez toata curtea, strada, drumul national, etc (la un moment dat tot trebuie sa te opresti), m-am rezumat la dezinfectii ale padocurilor si tarcurilor folosind recipientul pentru sampon al unui aparat de spalat cu presiune, iar pe caile de acces catre tarcuri am pus presuri pe care le ud cu solutie ori de cate ori ma duc la pui, iar ca masura supliementara de precautie schimb incaltamintea cu o pereche de papuci destinata numai spatiului dezinfectat. Eu am fost ieri la 3 farmacii veterinare si intreband acolo detalii toti mi-au spus ca un plic se pune in 5 litri de apa dar nimeni nu a stiut sa imi spuna la ce suprafata mi-ar ajunge cei 5l. Un medic a zic ca substanta nu e speciala pt exterior ci e pt spatii inchise, mi-a zis ca ei il folosesc i cabilet la ei si pun un strat cam de 0.5 cm de substanta si o lasa de azi pana maine. Stie cineva cum se poate dezinfecta cu aceasta substanta in curte unde este beton, iarba, pamant , etc? Atentie, desi produsele sunt anuntate ca fiind ecologice (ceea ce nu stiu ce ar reprezenta dpdv toxicologic), e de preferat ca dupa dezinfectarea spatiilor sa treaca o perioada suficienta pentru uscarea suprafetei, inainte sa reintroducem cainii. Inca ceva important.... produsul isi pierde calitatile in cateva zile de la realizarea solutiei, fapt ce poate fi observat prin transformarea culorii amestecului de la roz aprins catre aproape decolorat. Acest produs...s-ar zice ca poate fi utilizat si pentru tratarea apei de baut, dar sincer nu am indraznit sa-mi dezinfectez cainii pe interior. :) Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 13, 2009, 09:06:35 AM Si cam la ce suprafata iti ajung cei 4l de solutie?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: KLIFF on October 13, 2009, 09:17:19 AM Si cam la ce suprafata iti ajung cei 4l de solutie? Depinde de porozitatea suprafatei (gresie, beton, asfalt, pamant batatorit, sau pamant afanat), de temperatura exterioara (am incercat o pulverizare fina in mijlocul verii si nu mai razbeam, in sensul ca ce pulverizam se evapora aproape instantaneu). Ca idee generala, la o dezinfectare prin pulverizare, de toamna pana primavara, sau la o ora cand soarele nu imi mai zadarnicea munca, pe beton, folosesc cam 4 litri la 60-80 mp. Ideea este sa reusesti sa uzi suprafata astfel inca fiecare punct al suprafetei sa fie stropit si sa aiba timp aproximativ 10 minute inainte de evaporare pentru anihilarea virusului sau a germenilor impotriva carora actioneaza. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 13, 2009, 09:21:37 AM Eu am si aparat de spalat cu presiune dar ma gandeam ca ar fi mai bine sa folosesc pompa de stropit cartofii pt imprastierea substantei. Legat de evaporare, as putea face dezinfectia seara dupa apusul soarelui cand nu mai e asa cald (mai ales in perioada asta a anului).
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: marius_bl on October 13, 2009, 10:23:26 AM E foarte buna pompa , ideea este sa pulverizezi absolut peste tot in padoc sau in locul de joaca sau acces al catelului (cateilor) .Ar trebui sa ai grija totodata sa nu ai rozatoare pentru ca te poti chinui degeaba cu dezinfectia.
Si cum spunea si Kliff ar trebui sa ai incaltaminte de schimb cand intri la catel ,oricum catelul sa nu aiba acces la incaltamintea cu care mergi pe strada . Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 13, 2009, 10:28:27 AM Avand in vedere ca vreau sa imi cumpar un caine ma preocupa foarte tare problema aceasta si de aceea tot intreb. Poate sunt eu prea paranoic legat de faza asta dar mai bine imi iau masuri decat sa aiba probleme cainele dupa aia.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: marius_bl on October 13, 2009, 10:43:49 AM Nu esti paranoic de loc :d2
parvoviroza e o problema pe care multi o neglijeaza Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 13, 2009, 10:47:42 AM Inca ceva daca tot suntem la discutia asta, daca eu dezinfectez suprafata unde o sa fie locul de joaca al cainelui si padocul, iar vecinul nu, si cainele se duce langa gardul vecinului este vreo problema?
Din ce am mai citit eu virusul patrunde in organism in urma contactului cu fecale contaminate, prin hrana contaminata, si mai putin prin contact direct. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: marius_bl on October 13, 2009, 10:56:22 AM Sansele sa se imbolnaveasca sunt mici dar exista un risc intotdeauna .
Sfatul meu e sa nu lasi puiul sa ajunga in locuri de unde s-ar putea contamina. :gl Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 13, 2009, 10:59:58 AM Oricum cand o sa dezinfectez o sa dau si pe gardul cu care cainele are posibilitatea sa intre in contact.
Mersi mult Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 13, 2009, 12:27:42 PM un plic Ecocid ajunge la 20mp.
daca vei lua un catel sanatos, bine intretinut, cu schema de vaccinare la zi (de preferat minim doua vaccniuri) si vei respecta in continuare schema de vaccinare riscul de imbolnavire este inexistent. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 13, 2009, 02:24:03 PM Asta daca dezinfectez zona in care va sta si se va juca cainele, nu?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 13, 2009, 03:49:38 PM Este foarte bine ca vrei sa dezinfectezi zona, e o metoda profilactica in plus. Insa virusul poate fi vehiculat si de pasari, de oameni prin pantofi...haine....etc astfel incat tot schema de vaccinare facuta corect si respectata il apara de necazuri.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: sebicu on October 13, 2009, 05:09:01 PM Schema de vaccinare este clara si o sa o respect in momentul cumpararii unui caine.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Wizzard on December 02, 2009, 09:17:07 PM buna ziua .. am si eu o problema in legatura cu parvoviroza
am un rotweiler de 4 luni jumatate care de sambata iau aparut primele semne de parvoviroza .. nu stiam ce boala e la inceput dar dupa efecte si dupa ce am gasit pe internet asta am constatat .. duminica am fost cu el la veterinar si a spus ca nu stie daca e vorba de parvoviroza sau de o otrava de soareci .. ia dat 3 injectii si o pastila de diaree si la trimis acasa . luni dimineatza a constata ca e parvoviroza si sa inceapa tratamentu ( a constatat din spusele noastre : diaree urat mirositoare si voma ) ia dat o perfuzie pentru hidratare , injectie pentru voma si antibiotic si lau trimis acasa dar situatia nu se schimbase .. se agravase incepuse toata noaptea sa faca diaree tot mai sangeroasa ( asta a fost tot pe ziua de luni ) marti am mers din nou la el si ia facut tratamentu .. totul a fost bine pana in jurul ore 2 cand a vomitat tot si a avut din nou diaree , la 5 am fost sa il iau ca era 1 dec dar mai pe seara neam hotarat sa consultam mai multi medici si am fost pana la Suceava la un veterinar care nea dat si acasa sa ii facem din 6 in 6 ore antivomit si nea mai facut o perfuzie de hidratare dar nu intraveninoasa cum fusese la veterinarul meu si tip cocoasa.. ( ia facut 2 pungi pe spate , sub piele ce sau dezumflat in timp ) astazi am fost iar la tratament ia facut din nou hidratare , perfuzie cu vitamine antibiotic si anivam iar la ora 4 ia mai facut 150 ml de hidratare si abia acum ne spun tonti ca a existat ( si exista din cate am ineteles ca am vorbit cu o ruda veterinar care e distribuitor de medicamente vet pe suceava care nea comandat de la bistrita ) canglobul care contine "antidotul" pentru parvoviroza .. spunetimi ce as putea sa fac pentru el mai mult de atat se ridica merge raspunde daca il strig , e prezent la tot ce se intampla , ne urmareste , bea apa .. asta ar fi a 4 a zi de boala a 3 a zi de tratament . multumesc Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Wizzard on December 03, 2009, 03:18:57 PM nu mai conteaza.. astazi 3 decemnbrie ora 04 si 15 minute Apollo sa stins ..este de necrezut cum se poate inrautati situatia in nuhmai 5 ore .. de la a bea si a merge la asi da duhul . multumesc pentru sfaturile date pe acest forum .. aveti grija de ai vostri .buna ziua
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on December 03, 2009, 06:54:20 PM antidot pentru parvoviroza nu exista...este o mana de ajutor dar nici canglob-ul nu garanteaza reusita. Imi pare rau.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Wizzard on December 03, 2009, 07:47:02 PM da dar macar de miar fi spus in prima zi de el poate ar fi ajutat macar putin .. oricum dupa cum sia dat duhul parea ca cordul sa fi cedat
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: rcurescu on December 05, 2009, 08:55:15 PM e foarte dureros si probabil doar stapanii cainilor bolnavi de parvo pot intelege cel mai bine. Noi tocmai am intrat in ziua a 6-a de la debutul bolii. Se zice ca ar trebui sa se vada primele semne bune sau cainele sa fie in ultimele clipe ale sale. De Tasha nu as putea sa va spun in ce stadiu este. Ne-a incurajat faptul ca astazi nu a mai facut nici o balta de sange, pentru prima oara in ultimele 4 zile si-a cautat castronul cu apa si a baut singura si tot pentru prima data in ultimele 5 zile a venit singura si s-a asezat pe presul din fata usii de acces in casa, acolo unde statea toata ziua inainte de boala. Din pacate, vomita...cantitati considerabile de mucoasa densa brun galbuie. Chiar si dupa cele cateva inghitituri de apa. Ne este teama sa incercam cu mancare. Faptul ca este mai "plimbareata", dupa ce ieri nu si-a parasit deloc culcusul, nu stiu daca este un semn bun. Ideea este ca de fiecare data sa ridicat din culcus sa faca pipi sau sa vomite.
Perfuziile i le facem acasa, de 2 ori/zi administram glucoza si de alte 2 ori ser fiziologic, tratamentul cu antibiotic si vitamine o data pe zi la cabinetul veterinar. Ieri am administrat si prima doza de canglob, dar doctorul a renuntat astazi pe motiv ca efectele nu sunt insemnate in fazele avansate ale bolii si nu vrea sa mai adauge un factor de stres la organismul si asa slabil al cainelui. In plus, am inceput sa ii administram si cate 2 ml de metroclopramid de 2 ori pe zi. Astazi a primit si primele 30ml apa cu smecta si biotics. Nu a vomitat decat dupa 1 ora de la administrare, asa ca avem speranta ca a reusit sa asimileze macar o parte din ele. Noi luptam si speram ca si ea va mai gasi suficienta putere sa invinga boala. Orice sfat cu privire la voma avand consistenta mucoasa densa este bine venit! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: SorinD on December 08, 2009, 12:32:29 PM :-\, cum se simte Tasha?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: rcurescu on December 08, 2009, 01:19:28 PM Sunt convinsa ca Tasha este acum in raiul catelusilor. Si se simte bine acolo!
S-a intamplat seara trecuta, in jurul orei 18, dupa 2 injectii in inima ei mare si plina de viata! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: SorinD on December 08, 2009, 01:27:25 PM Imi pare rau sa aud asta, RIP :d38
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: rcurescu on December 08, 2009, 01:41:28 PM Doctorul insista ca a fost parvoviroza...iar asta inseamna fara un alt catzelush asa de curand. Nu stiu daca am putea, dar este o optiune. Si mai inseamna ca Tasha a rezistat parvovirusului 7 zile fix.
S-a nascut in 14 iulie, iar noi o aveam din 2 octombrie. Primele 2 vaccinuri ce i s-au administrat de catre fostii stapani, aveau o singura valenta: parvo-C. Noi am incheiat grila de vaccinare in 19 octombrie, dupa inca alte 2 vaccinuri, ambele avand mai multe valente. Doctorul noastru spune ca daca primele vaccinuri au fost doar parvo, inseamna ca stapanii initiali se temeau de aceasta boala si asta inseamna ca aveau motive sa se teama. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ddog on December 27, 2009, 04:55:26 PM Buna ziua, am citit cele 11 pagini scrise pana acum de cei interesati de acest subiect, dar am ramas un pic nelamurit: am un catelush, nu e de rasa si la prins si pe el aceasta boala...de ieri am vazut ca nu se simte bine, ca nu mananca dar am zis ca poate e satul, si azi la fel dar, era moale, nu mai avea chef de nimic...de azi am inceput un tratament cu ajutorul unui medic veterinar..intrebarea mea este: poate bea apa in timpul tratamentului?este buna? sau daca nu bea nimic ii pot da fortat ceai de menta? ca nu prea se apropie de el... si ii mai pot da zeama de orez fiert ca sa aiba ceva in stomac? va rog daca ma poate ajuta cineva cu aceste info, daca sau zis pe forum imi cer scuze ca nu leam observat dar citind toate cele 11 pagini mi-au obosit ochii...sau zis multe lucruri interesante dar majoritatea in termeni neintelesi de mine..multumesc!!
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Wizzard on December 27, 2009, 04:59:43 PM mai . din cate stiu eu . e bine daca bea apa . medicii iau dat la al meu mari sperantze ca bea apa in ciuda faptului ca pierdea mult sange . nu stiu ce sa spun . mie mia spus sa ii las apa sa o bea chiar daca o vomita . ca se mai hidrateaza cat de cat . iar daca poti sa ii dai forztat cate o cana de ceai de menta / sacarica nui rau , cat despre zeama de orez nu stiu nimic . dar din cate am aflat se dupa a 6 a zi cand organismu incepe sa iti revina din zilele critice
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Wizzard on December 27, 2009, 05:01:17 PM daca gresesc cu ceva corectatima . nu sunt medic . dar am avut si eu un caine bolnv de parvo . si cat am citit in alea 4 -5 zile cat a fost bolnav am mai prin si eu cate ceva .. nu stiu cat de corect dar..
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ddog on December 27, 2009, 05:03:30 PM pai din ce am citit si eu am dedus unele chestii, dar aici n-am prins nimic clar sau n-am inteles eu..multumesc de info.....inca n-am vazut sa aiba diaree..sa incerc sa ii dau ceva sa manace? sa vad daca vrea? nici nu stiu...medicul mi-a zis ca e parvoviroza si a inceput sa-i administreze un tratament...
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ddog on December 27, 2009, 05:04:25 PM si daca ii dau ceai de menta il vomita.vad ca apa nu prea..
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Wizzard on December 27, 2009, 05:09:34 PM mai. nu stiu ce sa zic. dai ce place . de ex a meu a baut singur 2 zile ceai dupa pare na mai vrut si a inceput sa bea apa .. dai ce vrea el ..
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ddog on December 27, 2009, 05:13:48 PM ok..bea apa, acum i-am mai dat sa bea un pic, il pun pe picioarele lui si bea singur, dar e moale tare, e ca o "placinta"..offf
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Wizzard on December 27, 2009, 05:14:56 PM daca rezista se face el la loc :) . pakat ca al meu na apucat ..
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ddog on December 27, 2009, 05:17:57 PM am citit despre al tau....pacat, sper ca ii e bine unde este:(....nu e primul meu catel, am si un ciobanesc german dar e mai in varsta, are vreo 6 ani...asta mic e un dragalas..are numai 6 luni aproape...am patit si cu ciobanescu la fel, dar nu mai stiu exact ce i-am facut la momentul respectiv...
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Wizzard on December 27, 2009, 05:20:39 PM mda. mie miau spus medicii ce aici ca nu au mai avut asa un caz .. al meu pierdea foarte mult sange da in acelasi timp era prezent . incepuse sa i se raceasca labutzele da in shicmb era constient se plimba prin casa .. pana in seara in care a murit.. cand sa pus jos si a facut ultima data sange de jos si in scurt timp la juma de ora sa si dus.. pana in ultima clipa sa uitat in ochi mei ..
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ddog on December 27, 2009, 05:22:51 PM o doamne..e greu...stiu ce inseamna sa pierzi animale..am pierdut pana si cai, au murit sub ochiii mei, eu neputincios...e greu..te atasezi de ei si la un moment dat vezi ca nu ai cu ce sai ajuti...
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Wizzard on December 27, 2009, 05:24:40 PM facusem comanda de medicamente pana si din austria pentru el . au sosit dimineata pe la 8 dar el murise deja la 5 ... asta e . in primavara imi iau un altu . la fel . un fratior deal lui din a 2 a monta a femelei :) in ciuda faptului ca mama nu mai vrea.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ddog on December 27, 2009, 05:26:02 PM da..nu tre sa te dai batut, trebuie sa avem grija de ei, nu pot vorbi sa ne spuna ce ii doare :(:(:(
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Wizzard on December 27, 2009, 05:27:59 PM da... dar imi aduc aminte ca desi era bolnav.. sa urcat pe pat si am vrut sa il dau jos dar mama de aici :"bolnav bolnav , da scmecher " asta e ce sai faci .. ii dam inainte
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ddog on December 27, 2009, 05:30:58 PM da...sunt puternici ..nu se lasa asa usor...pana la sfarsit iti sunt aproape, nu de aceea e cel mai bun prieten al omului..
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Wizzard on December 27, 2009, 05:32:11 PM gata cu palavrageala . ca neam abatut de la subiect
Sorry ! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Thara on December 27, 2009, 05:34:40 PM Buna ziua, am citit cele 11 pagini scrise pana acum de cei interesati de acest subiect, dar am ramas un pic nelamurit: am un catelush, nu e de rasa si la prins si pe el aceasta boala...de ieri am vazut ca nu se simte bine, ca nu mananca dar am zis ca poate e satul, si azi la fel dar, era moale, nu mai avea chef de nimic...de azi am inceput un tratament cu ajutorul unui medic veterinar..intrebarea mea este: poate bea apa in timpul tratamentului?este buna? sau daca nu bea nimic ii pot da fortat ceai de menta? ca nu prea se apropie de el... si ii mai pot da zeama de orez fiert ca sa aiba ceva in stomac? va rog daca ma poate ajuta cineva cu aceste info, daca sau zis pe forum imi cer scuze ca nu leam observat dar citind toate cele 11 pagini mi-au obosit ochii...sau zis multe lucruri interesante dar majoritatea in termeni neintelesi de mine..multumesc!! vad ca Ariana nu e momentan on-line pe forum.poti incerca sa-i dai apa fiarta si racita - scrie aici,tot la acest topic.nu pricep care sunt termenii neintelesi!? vet-ul respectiv nu te-a sfatuit cu nimic?mancare nu cred ca e indicat sa-i dai pentru ca o va voma inapoi.repet,citeste tot topicul,termenii nu sunt chiar atat de stiintifici.si daca vrei sa scape,trebuie respectat regimul impus cu strictete.eu l-am citit acum ceva vreme dar nu-mi mai amintesc exact decat de treaba cu apa. topicul exista,este foarte util,termenii mi se par chiar in regula...dar mai mult de atat,noi cei de aici,din fata calculatoarelor nu prea mai avem cum sa te ajutam. sper totusi sa se faca bine catelul!multa sanatate! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ddog on December 27, 2009, 06:04:00 PM am citit tot, dar...nu am inteles daca e buna sau nu...ok..multumesc! si termenii sunt cei cu tratamentul, n-am cunostiinte in domeniu....ma sfatuit sa-i dau ceai d menta..aici am citit si de apa, ma gandeam ca apa sa nul strice mai mult la stomac..inca o data multumesc
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Thara on December 27, 2009, 06:07:08 PM pai legat de tratament numai medicul te poate sfatui.el ar trebui in mod normal sa-ti spuna ce sa-i dai si ce nu.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Wizzard on December 27, 2009, 06:08:57 PM las ca e bine ca se informeaza . mie pana in a 5 a zi cand a murit nici nu mia spus de canglob , nici nu mia spus ca pot sa ii fac si eu din 6 in 6 ore antivomitiv si antibiotic la 8 ore .
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on December 27, 2009, 10:34:54 PM e foarte clar, trebuie hidratat mereu. Daca vomeaza tot ce bea incercati sa-i dati cat de putin puteti incat sa nu-i stimulati voma, de ex. 10 ml cu o seringa tot la cateva minute(5-10 min). Daca nici asa nu merge atunci nu-l mai fortati, lasati-l sa se odihneasca si incercati eventual peste 1-2 ore tot cu putin, putin. In tot acest timp trebuie sa beneficieze si de medicatie antivomitiva. Cand voma este prezenta mereu se renunta total la administrarea orala si toata sustinerea se face perfuzabil i.v si s.c.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ddog on December 27, 2009, 10:46:59 PM multumesc, sunteti de ajutor....
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ramony-k on January 04, 2010, 08:50:17 PM Buna seara tuturor si La multi ani! Intamplator am dat de acest forum cautand din nou informatii despre parvoviroza... Nu am un ciobanesc german ci o catelusa de curte... maidaneza. Problema mea este ca ea are deja 1 an si 7luni si de cateva zile este tare apatica iar azi a vomitat de 3 ori . As dori sa stiu daca este posibil sa se imbolnaveasca din nou de aceasta boala si la varsta aceasta. Din nou... pentru ca a mai fost bolnava cand avea vreao 4-5 luni si din fericire atunci am salvat-o... nu si pe ceilalti fratiori ai ei :'(. Din prostie nu am vaccinat-o...am considerat ca nu este necesar pentru un caine de curte :-\
Nu am luat in seama (pana azi)simptomele, deoarece ea este in calduri si ma gandeam ca din cauza asta este asa. Si inca o intrebare.... este normal sa mai intre in calduri dupa ce am sterilizat-o? A fost sterilizata in vara trecuta. Vamultumesc si multa sanatate cateilor .. si stapanilor Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on January 05, 2010, 05:26:45 PM Parvoviroza nu va mai face la varsta aceasta insa nu e deloc normal sa prezinte voma...la orice varsta. Poate avea alte afectiuni la fel de grave...chiar mortale asa ca mergeti la doctor.
Faptul ca este un caine fara apartanenta la vreo rasa nu inseamna ca este nemuritor si imun la toate bolile, trebuie la fel de bine ingrijit. Daca este sterilizata corect nu ar trebui sa intre in calduri. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ramony-k on January 05, 2010, 05:35:53 PM Astazi si-a revenit. Multumesc mult . Cred ca doctorul care a sterilizat-o nu prea i-a dat mare importanta... sau este posibil sa ii fi lasat anumite simturi dar sa nu mai ia pui? Eu nu as mai vrea sa am pui..am suferit mult cand mi-au murit 4 in doua zile.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Alecsxa on January 06, 2010, 10:56:07 PM am si eu un catelus de vreo 6 saptamani dar nu stiu exact cand se fac primele vaccinuri sau primul.mai exact as dori sa stiu cate trebuie sa ii fac.help sunt ,,noua,, ;)))
multumesc aaa si inca ceva cam cat ar costa???! :D :c3 Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on January 06, 2010, 11:34:14 PM Nu tu alegi care vaccin se face sau nu, ar insemna sa te joci cu dreptul lui la viata. Se fac pe rand toate vaccinurile necesare pentru o schema de vaccinare corecta si completa. Medicul veterinar din zona va decide care e schema corecta, necesara si in functie de bolile care evolueaza in zona, daca sunt necesare extra sau nu. In medie, pana la varsta de un an se fac 4 vaccinuri plus vaccinul antirabic intre 3 si 6 luni. Inainte cu minim 3 zile de primul vaccincare se face la varsta de 6-8 saptamani trebuie facuta deparazitarea interna.
In functie de vaccinurile folosite(existe mai multe branduri farmaceutice straine sau romenesti), cabinetul si clinica frecventata...etc preturile pot varia. O medie este unde va la 30-50 lei/vaccin. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: kty on April 15, 2010, 02:27:07 PM buna ziua, am primit de 5 zile un pui de ciobanesc carpatin.in prima zi s-a comportat normal , iar din a doua zi a inceput sa inceapa cosmarul.Doctorul l-a diacnosticat cu parvoviroza. Ii fac tratament deja de 4 zile si el arata la fel de rau. am inteles ca incepe sa se indrepte abea dupa a5a zi de la primele simptome dar mi-a spus cineva ca daca are scaun cu sange inseamna ca boala este in ultim stadiu si nu are ce sa ii mai faca. In momentul de fata nu a mai vomat de vreo 7 ore insa nu mananca si nu bea apa deloc. Il hranesc cu siringa din ora in ora cu morcov amestecat cu orez pasat si ii dau ceai de menta , dupa sfatul medicului. Dupa ce am citit pe sfaturile voastre am intrebat doctorul daca nu ar trebui sa-i facem perfuzii si a zis ca nu este cazul, ce ma sfatuiti?sa schimb doctorul?catelusul meu arata la fel de rau si abea azi am am reusit sa il fortez sa manance putin, cam 5 ml de orez cu morcov pe ora. sunt disperata ca nu stiu ce sa-i fac si nici nu stiu exact ce injectii i-a facut doctorul la care ma duc ca sa ma pot sfatui cu altcineva.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: marius_bl on April 15, 2010, 03:19:09 PM Daca nu vomita ceaiul sau zeama de orez pe care o dai catelului ,nu este necesar sa i se puna perfuzii .
Medicul stie mai bine starea de deshidratare in care se afla puiul . In rest rabdare si multa bafta! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: kty on April 15, 2010, 03:32:43 PM multumesc pt raspuns...o sa astept sa vad cum evolueaza si revin cu detalii.sper sa isi revina repede pt k de 3 nopti nu dorm si mor de mila lui.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on April 15, 2010, 05:17:04 PM Daca n-am mancat de cateva zile ar trebui sa primeasca si perfuzii. Totusi, daca reusiti sa-l rehidratati din ora in ora si nu vomeaza e posibil sa nu fie foarte deshidratat. Munca dumneavoastra de a-l alimenta cu lichide in special ajuta foarte mult. Chiar daca are diaree hemoragica nu inseamna ca nu-si mai poate reveni, doar ca boala a ajuns intr-un stadiu mai avansat si organismul lui este intradevar supus unui stres si unor leziuni mai grave. In acest stadiu organismul este si mai afectat/epuizat dar nu putini au fost cateii care si-au revenit si din aceasta faza. Continuati hidratarea si nu va pierdeti speranta. Daca insa cainele vomeaza are nevoie de perfuzii sau macar administrari subcutanate sub forma de "pungi, buzunare".
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: kty on April 15, 2010, 09:08:00 PM am continuat sa-l hranesc si sa-i dau ceai cu siringa si nu a mai vomat deloc , insa are dureri foarte mari de burtica , am fost din nou la medic si i-a facut un calmant, dar continua sa se vaite si incearca sa se ascunda pe sub mobila.sper sa-si revina ca se chinuie foarte tare.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: cherrie on June 09, 2010, 12:48:19 AM Va rog am si eu nevoie de ajutor, am un puiut de rottweiler de 2 luni jumatate si cred ca are parvo, desi e vaccinat!
Vomita spuma alba, nu mananca e apatic, abia se tine pe picioare in a doua zi de boala.... Va rog ajutati-ma,ce sa ii fac....innebunesc sa il vad ca se chinuie si plange(scheauna). Daca are cineva niste sugestii de tratament sau orice alt sfat e binevenit! Va multumesc! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Rotorniku on June 09, 2010, 01:53:46 AM Vreau sa imi achizitionez un puiut de cg dar am in casa si un hamster tinut in acvariu exista posibilitate de transmitere de boli sau este posibil ca hamsterul sa aiba vreun microb/virus la care este imun dar un caine il poate lua?Sau orice altceva?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Toni on June 23, 2010, 02:25:57 PM Buna ziua tuturor. Am dat peste acest forum in disperarea mea de a afla cat mai multe despre boala asta: parvoviroza.
Mai intai, as vrea sa cer scuze tuturor membrilor intrucat eu am un husky, nu un ciobanesc german. Insa, m-am inregistrat aici, pentru ca am citit toate sfaturile voastre si mi se pare extrem de utile. Am remarcat-o pe D-na Ariana, careia tin sa-i multumesc pentru toate sfaturile. Asa cum spuneam am un catelus husky, de 2 luni jum, care a fost adus din afara pe data de 18 iunie. Tot in aceea zi i-a fost facut primul vaccin si aici in tara urma al 2 lea. Dar ieri s-a imbolnavit din senin, s-a molesit, a inceput sa vomite, nu avea diaree inca. L-am dus la veterinar aseara, si diagnosticul a fost parvoviroza :(. De aseara a inceput tratamentul, am fost si astazi de dimineata si urmeaza sa merg si diseara. Aseara dupa ce ma ajuns de la vet, se simtea mai bine, a mers prin casa, insa nu a mancat si nu a baut nimic. Azi de dimineata cand m-am trezit, am gasit in 3 locuri diaree, de culoare maroniu inchis, avand in consistenta un fel de mucoasa. De cand ne-am intors de la tratament, nu schiteaza nici un gest, e abatut, si are frisoane. Nu a mancat nimic, a baut doar cateva picaturi de apa. Am incercat sa-l scot din starea asta de moleseala, l-am ridicat din cusca lui, dar a mers 2 pasi, a facut pishu si s-a asezat din nou in culcusul lui. Ce sa fac? Va rog ajutati-ma. Vreau sa treaca peste incercarea asta si sa ma pot bucura de el pana la sfarsit. :( D-na Ariana, va rog din suflet, daca aveti un sfat pentru noi, va rog sa ni-l dati. Suntem tare abatuti. :(:( :'( Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on June 23, 2010, 02:37:48 PM In primul rand trebuie sa realizati ca sansele de supravietuire sunt mici. Cu siguranta ati luat catelul de la vreun comerciant de genul "aduc orice rasa la comanda", ofer garantie..etc.. iar catelul n-a fost imunizat deloc impotriva acestei boli. Mi se pare inadmisibil sa vaccinezi un catel in ziua in care il separi de mama si-l transporti km buni supunandu-l unui stres imens.. oricum cred ca n-a fost vaccinat deloc dar e posibil sa ma insel.
Semnele de gastroenterita hemoragica indica intradevar parvo. Tot ce puteti face pentru a-i spori sansele de supravietuire este sa-l hidratati nonstop(cu ceiut sau apa fiarta si racita, apa plata), putin cate putin, picatura cu picatura, lingurita cu lingurita, ml cu ml....asta pe langa perfuziile zilnice (1 sau doua/zi in functie de starea catelului). Daca are frisoane puneti-l intr-un loc incalzit, puneti-i sticle cu apa fierbinte de jur imprejur si acoperiti-l cu o patura. In urma diareei hemoragice pierde mult sange si nu isi mai poate regla temperatura. Cititi ce am mai scris in acest topic, alte sfaturi nu am sa va dau din pacate. Doamne ajuta! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Toni on June 23, 2010, 02:51:23 PM Multumesc pt raspunsul imediat.
Nu a fost luat de la comercianti. L-am primit cadou de la un prieten de-al meu. Intr-adevar cred ca l-a afectat foarte mult si drumul. Acum 10 minute l-am ridicat din nou din culcusul sau si exact cum ma asteptam a facut pipi, dar surprinzator, a inceput s amearga prin casa, a mers intr-un colt unde obisnuia el sa mearga si cand am ajuns langa el am gasit diaree, dar era mai consistenta parca acum, nu mai era atat de apoasa, dupa care s-a indreptat spre cusca lui si a inceput sa manance putin. I-am facut ceai de sunatoare si galbenele pt ca asa mi-a spus vet, dar vad ca nu prea ii place. Ce sa fac? sa-i dau tot apa? Multumesc mult. Sper sa se faca bine. :( Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on June 23, 2010, 04:08:50 PM Daca bea singur dati-i apa! Daca nu, dati-i cu o seringa tot la 10-15 min cativa ml.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Toni on June 25, 2010, 02:15:06 PM Suntem la a 4 zi de tratament si starea lui Toni s-a inrautatit :( astazi cand am venit d ela tratament a avut scaun cu sange si a vomat un lichid gelatinos alb :'( nu mananca si nici nu bea nimic..oricat as incerca sa-i dau :( Ma pregatesc sa plec cu el din nou la veterinar..sa vad poate poate sa-i mai dea si altceva in afara de ce i-a dat si pana acum..Nu stiu ce sa fac..de dimineata cand am mers si l-a vazut a spus ca nu-i palce deloc cum arata :( As incerca si parerea altcuiva...nu stiu ce sa fac :( :'(
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on June 25, 2010, 02:20:19 PM nu prea ai ce-i face, ori/ori...ziua de azi si ziua de maine vor fi decisive, acestea sunt manifestarile clinice ale bolii. Tot ce poti incerca si continua sa faci este sa-l hidratezi mereu. Chiar si 1-2 ml...tot la cateva minute daca reusesti sa-i dai si nu-i vomeaza este foarte bine.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: rhuna on June 27, 2010, 06:35:23 PM un vecin de la mine de la tara,are un caine pe care nu l-a vaccinat niciodata..acum are 9 luni.De 1 saptamana si 2 zile nu mananca nimic.La inceput a avut febra si nu se putea ridica pe piciorusele lui,dupa 4 zile i-a trecut febra si s-a ridicat.Ieri am fost la tara si am trecut sa il vad,dadea din codita,s-a jucat,dar este foarte slab,exact cum era catelusa lui ady(Cel care a creat topicul).I-am dat bobite si a mancat vreo 4 bobite.Credeti ca ar putea fi parvo? Are toate simptomele...:( Se poate trata si fara perfuzii..un tratament mai usor? Sau trebuie sa fac un efort sa il aduc la oras? Stapanilor nu prea le pasa..
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on June 27, 2010, 11:50:24 PM Cum adica are toate simptomele? Lipsa poftei de mancare este cel mai comun simptom. Un animal, cand nu se simte bine, nu mananca. Febra de asemenea nu este caracteristica parvovirozei. Si in final, cateii fac parvoviroza (forma clinica), pana la 6 luni, dupa aceasta varsta nemaifacand victime decat alte boli cum ar fi jigodia. Ce prezinti tu pare a fi o infectie mai obisnuita care a trecut insa.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: florin31 on September 14, 2010, 06:58:04 PM Buna ziua,
Imi cer scuze ca postez aici, chear daca nu este vb de un ciobanesc german cu toate ca avem unul de aproape 2 ani si este perfect sanatos ,avem de 7 zile un Bichon care catarea 970gr atunci cand l-am luat.Dupa 3 zile s-a imbolnavit ,mai exact dupa ce i-am administrat pastiluta de deparazitare interna,a inceput sa vomite,sa nu mai manance,sa faca treaba mare cu sange s.a.m.d. exact sintomul parvovirozei.Ne-am dus cu el la clinica ,tratamentul pana acum a depasit 1000ron cu tot cu testele de la inceput,iar de 3 zile face perfuzi de 2x pe zi cate 1:45 h .Starea lui se inrautateste pe zi ce trece iar greutatea lui este acum de 800gr.Mentionez ca are 8 saptamani si doctorul ne-a spus ca sansele lui de supravietuire sunt de 5-10%.In primele zile voma de 5-6 x pe zi si treaba mare cu sange de 7-8x,insa azi nu a mai facut deloc si nici nu a vomitat,dar de mancat nu mananca nici macar nu sta in picioare sau nu cauta mancare,insa dupa perfuzie timp de 5-6 ore este mai fresh si poate sta in picioare .Ce sanse credeti ca mai sunt ? A mai avut cineva un caine asa de mic cu parvoviroza? Mai sunt sanse sa-si revina? Este bine sa incercam sa-i dam sa manance sau sa-i dam apa? Multumesc Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on September 14, 2010, 09:38:49 PM Daca nu mai are diaree si nu mai vomeaza sansele de supravietuire tind sa creasca, totusi depinde foarte mult de starea lui generala si capacitatea organismului de a lupta. Daca nu are apetit pentru hrana nu are rost sa-l fortati, daca apa/ceaiul nu-l vomeaza atunci e bine sa-l hidratati cat puteti de des, in caz contrar n-are rost sa-l fortati cu lichide. Dupa 5 zile de boala de obicei sansele de supravietuire cresc. Doamne ajuta!
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: bugieus on September 14, 2010, 10:19:37 PM Daca nu mai are diaree si nu mai vomeaza sansele de supravietuire tind sa creasca, totusi depinde foarte mult de starea lui generala si capacitatea organismului de a lupta. Daca nu are apetit pentru hrana nu are rost sa-l fortati, daca apa/ceaiul nu-l vomeaza atunci e bine sa-l hidratati cat puteti de des, in caz contrar n-are rost sa-l fortati cu lichide. Dupa 5 zile de boala de obicei sansele de supravietuire cresc. Doamne ajuta! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: florin31 on September 16, 2010, 12:32:00 AM Din pacate azi la ora 22 a murit.Iubiti-va anumalele cat sunt in viata si protejatile cat puteti de mult.Pacat ca pe pamant exista fenomenul moarte si imbolnavire.Suferinta noasta pt el este de neimainat si casa deja este trista fara unul ca el in casa.
O intrebare: In cazul unui alt catelus adus in aceiasi locatie,se poate imbolnavi si el de virus? Este sigur pt el?Se poate dezinfecta locul? Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on September 16, 2010, 08:32:50 AM Cel mai bine ar fi sa ii faceti cel putin 3 vaccinuri urmatorului catel inainte de a-l aduce in aceeasi locatie, altfel este in pericol de a se imbolnavi iar. Puteti dezinfecta cu Ecocid de exemplu, sau alte produse similare, le gasiti la farmaciile veterinare.
Imi pare tare rau pentru catelus. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: bugieus on September 16, 2010, 12:49:20 PM condolente familiei
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: paulapaula13 on September 16, 2010, 04:53:38 PM Obligatoriu un câine cu schema de vaccinări completă şi locul dezinfectat. Regrete pentru micuţ, succes cu noul prieten.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: valentin_dinu on October 17, 2010, 08:27:05 PM Am avut un pui de ciobanesc german in varsta de 4 luni care a trecut cu brio prin boala in conditiile in care a avut trei vaccinuri facute. Intrebarea mea este : Acum cand si-a revenit va trebui revaccinat, cu vacin polivalent cu rapel sau i se va face decat vaccinul anual ? Daca este posibil sa primesc un raspus de la Ariana ?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 17, 2010, 11:33:55 PM Se spune ca imunitatea se instaleaza pentru minim 3 luni dar e posibil pentru toata viata. Avand in vedere ca afecteaza puii pana in 6 luni..nu vad de ce ar mai fi necesara o revaccinare.
Totusi, de unde esti sigur ca e parvoviroza? Ati facut testul? E posibil sa fie si Coronaviroza si foarte probabil nu l-ai vaccinat impotriva ei. Intreb doar..... Ce vaccin (ce firma) s-a folosit in schema de vaccinare si care a fost exact intervalul administrarii ? Asa...un mic studiu... :) Title: Re: tratament parvoviroza Post by: valentin_dinu on October 18, 2010, 08:31:43 PM Mersi mult pt. raspuns. Sintomele au fost clar de parvo si a cedat in tratamentul cu CANGLOB asociat cu Dufalayn, antibiotic, vitamina K, antivomitiove, etamsilat, Nos-pa. Schema de vaccinare am inceput-o la 6 saptamani folosind Biocan DP de la Bioveta, urmat la 2 saptamani de Biocan DHPPI, facand rapel la doua saptamani tot cu Biocan DHPPI+L.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 18, 2010, 08:37:31 PM Multumesc pentru raspuns!
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: valentin_dinu on October 18, 2010, 08:40:53 PM Care este parerea ta Ariana?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 18, 2010, 08:49:43 PM Sunt de parere ca ati inceput prea repede schema de vaccinare, eu prefer s-o incep dupa 7 saptamani..cat mai aproape de 8 sapt dupa ce in prealabil a fost deparazitat cu minim 3 zile dar nu mai mult de 7z. Asta in cazul in care mama a fost vaccinata la zi. De asemenea as fi folosit alt vaccin, Biocan-ul nu e foarte bine cotat intre veterinari, dar asta nu inseamna ca nu e bun. Este de asemenea posibil ca sistemul imunitar al catelului sa nu-si fi facut treaba cum trebuiesi din alte motive. Bine ca a scapat viu pana la urma!
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: valentin_dinu on October 18, 2010, 09:18:23 PM Cu aceasta ocazie am aflat de la mai multe persoane in domeniu, aspectul ca Biocan-ul este slabut iar acum mi-ai intarit si tu parerea. In mod sigur nu o sa-l mai folosesc. Ce parere ai de Pfizer sau Canvac ?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: valentin_dinu on October 18, 2010, 09:24:09 PM Cu aceasta ocazie am aflat de la mai multe persoane din domeniul medical ca Biocan-ul este slabut, aspect confirmat si de tine. Pt mine acum lucrurile sunt clare-nu o sa-l mai folosesc. Ce parere ai de Pfizer ?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 18, 2010, 09:59:11 PM Noi folosim vaccinurile de la Pfizer cu succes. N-am avut nici o problema pana acum. Totusi conteaza mult conditiile de transport si depozitare(intre 2-8C) si statusul imunitar al catelului in momentul inceperii schemei de vaccinare. Despre calitatea vaccinului Biocan nu ma pronunt din propria experienta fiindca nu l-am folosit niciodata. In microsporoza de exemplu Biocan M este folosit cu mare succes.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: valentin_dinu on October 18, 2010, 10:05:55 PM Mersi mult Ariana !
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: valentin_dinu on October 19, 2010, 08:05:40 PM Ariana te mai deranjez cu o intrebare! Cam in cate zile incepe sa manance bine cum manca pana sa se imbonlaveasca, raportat la prima zi cand a inceput sa manance dupa revenirea din boala?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on October 19, 2010, 09:48:23 PM Asta depinde foarte mult de fiecare catel in parte. Cei care incep mai greu sa manance abia dupa o saptamana incep sa-si revina la normal. Pana atunci sunt cam "mofturosi". Pare sa le placa hrana umeda pentru pisicute care chiar daca nu e recomandata in alimetatia cateilor e ok pana se pornesc..
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: valentin_dinu on October 20, 2010, 04:21:44 PM Mersi mult!
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: rusti on November 02, 2010, 04:28:09 PM buna ziua, am un puiuts de 5 luni, n-as putea spune sigur ce rasa e, aduce putin cu un caniche urias ori ciobanesc sau ma rog, poate fi orice, a fost otravit acum 4 zile, restul animalelor a scapat dar el e cel mai mic, azi l-am dus la veterinar si am aflat cu bucurie ca intoxicatia nu mai reprezinta o problema dar, a facut parvoviroza intre timp, catelul nu a fost vaccinat si nu stiu daca o sa reziste avand in vedere ca e si mic si e si foarte slabit, are cineva idee cum il pot ajuta? exista un tratament simptomatic pe care il pot face acasa intre vizitele la medic? la cabinet mi-a zis sa-i dau ceai, vreau sa-l ajut cumva si habar nu am cum sa-l fac sa suporte macar mai bine afectiunile. daca stie cineva ce fel de mancare ii pot da ii raman datoare. multumesc anticipat.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: bobo70 on November 03, 2010, 09:12:15 AM Orice mancare o sa-i dai nu cred sa manance.... Ceaiul de menta ajuta foarte mult, de fapt problema principala este hidratarea catelului. Singurul sfat pe care l-ai putea primi este sa respecti indicatiile veterinarului care-l trateaza. Pentru alte informatii citeste postarile de aici si vei obtine destule informatii. Sa va ajute Dumnezeu sa treceti peste asta.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: rusti on November 12, 2010, 12:06:40 AM multumesc, a scapat cu bine, medicul in hidrata si il hranea zilnic intravenos o data cu medicamentatia, speram sa-i pot da ceva sau sa fac ceva sa nu ma mai simt atat de inutila la suferinta lui aproape am facut depresie cand a facut hemoragie, n-am stiut ca poate curge atata sange deodata dintr-un catelus, norocul lui ca era grasuts si a avut de unde altfel nu stiu si nici nu vreau sa ma gandesc. Nu stiu cat de bine am facut dar i-am facut bai dese, in parte pentru ca se murdarea foarte tare de voma si de sange si in parte pentru ca am avut impresia ca il face sa se simta mai bine. sanatate la toate animalele, inclusiv noua:))
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: kinkydream on November 21, 2010, 04:34:33 PM Astazi am fost cu catelul meu la doctor , a fost diagnosticat cu parvoviroza , am facut testul si a fost negativ , ieri mi-a vomitat ceva alb si a facut diaree , nu a mancat deloc si statea retras , nu avem chef de nimic , i-am facut canglob , vitamine , clorura din cate imi aduc aminte , antibiotice , i-a facut o gramada , dar din cate stiu canglobul este cel mai important din cate am auzit . Eu am un pui de husky de aproape 4 luni , maine ma duc sa fac de dimineata perfuzie cu mai multe , si canglob si pe seara alta perfuzie , acum sta pleostit , a vomitat un lichid galben , cred k este sucul gastric. Acum cu Dumnezeu inainte , eu cred il el k se va face bine.Perioada parvovirozei pana se duce din organism cam pana la cate zile poate fi ? cu tot cu tratament facut . Multumesc mult
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: kinkydream on November 22, 2010, 11:09:58 PM astept si eu un raspuns dar degeaba observ ... multumesc mult pentru sustinere ;)
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ady on November 30, 2010, 10:17:51 PM noutati? cum e catelul?
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: kinkydream on December 01, 2010, 01:23:46 AM catelul meu este bn .. am terminat tratementul de sapt trecuta de joi .. a tinut dieta si acum a revenit la mancarea lui obisnuita .. ne`a ajutat Dumnezeu pe amandoi in special pe el .. aveti grija de cateii vostrii cu toti ... sunt parte din voi .
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: madonelu on February 04, 2011, 11:37:27 AM Salut la toata lumea ! Am un catelus beagle in varsta de 3 luni.De 2 zile vomita ,nu mananca, nu bea apa.
In prima faza am crezut ca este o raceala, am fost cu el la medicul veterinar si i-a pus diagnostic laringita ! I-a administrat antibiotice vitamine si alte lucruri... Ziua urmatoare era mai rau.Nu mai statea in picioare nu manca, facea diaree pe el, fara macar sa se ridice ! Am fost cu el la acelasi veterinar, i-a administrat amoxicilina , glucoza si vitamina K. Simptomele erau la fel. Am luat decizia sa merg la o clinica din oras. I-au pus diagnosticul de parvoviroza. Acum este la perfuzii...sper sa se faca bine ! DACA AVETI UN CATEL CU SIMPTOMELE ACESTEA DUCETI-VA IMEDIAT LA O CLINICA !!! Title: Re: tratament parvoviroza Post by: ivbet on February 08, 2011, 10:44:59 PM Buna. Am si eu un catel mic de 6-7 saptamani cu parvoviroza, doctorul a zis ca e prea mic pentru perfuzii .. Insa am intrebat alt doctor si a zis ca trebuie neaparat. Vomeaza tot ce-i dau apa si ceai si acum a avut si diaree ..nu stiu ce sa fac
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: stelian on February 09, 2011, 12:23:59 AM Salut! nu-nteleg, un catel trebuie vaccinat pt parvoviroza si in schimb trebuie stiut faptul ca, degeaba vaccinati, daca are in preajna alt catel infectat cu parvoviroza si catelul vaccinat primeste boala...nu atuncea trebuie sa ne trezim cand un catel este bolnav....
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Gherman on April 20, 2011, 11:42:44 PM buna!sunt nou pe acest forum, nu detin ciobanesc german dar vreau sa va cer parerea si, eventual sa-mi ridicati putin moralul. Am un pitbull de 4 luni si sambata seara a mancat ultima data.Duminica dimineata a mai baut apa iar duminica seara am mers cu el la veterinar. are parvoviroza. Perfuzie i s-a dat doar de luni dimineat,deci este in a 3 zi de tratament.A mancat luni putina conserva gastrointestinala si de aseara bea si apa. primeste in fiecare zi perfuzie+antibiotic si inca un vaccin tot in vena.Duminica a fost mai vioi,luni mai putin,ieri parea ca si-a mai revenit, azi e mai rau ca in oricare zi dar merge pe picioarele lui si bea apa.am incercat sa-i dau de mancare dar nu vrea sa manance nimic. mi-a dat ceva solutie sa-i dau de 3x/zi cate 2 ml dar dupa 2 minute o vomita. Sunt foarte speriat, as putea spune ca este primul meu catel pentru ca nici de un catel din copilarie nu am avut parte decat cateva luni. Care este parerea voastra?va scapa?:-s
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: crengu.eftimescu on May 26, 2011, 12:17:17 PM Buna! Sunt noua pe forumul vostru si vreau sa postez aici detalii despre cum a decurs boala la noi.
L-am achizitionat duminica pe 15.mai, avea 2 luni fara 10 zile. L-am adus acasa era cadoul fiului meu care implinea 4 ani - care s-a bucurat extrem de tare cand l-a vazut, ii pregatise numele din luna decembrie chiar daca noi nu aveam cainele numele era deja stabilit de el HAIDUC. Au trecut 5 zile ok, l-am hranit cu Royal canin, l-am izolat de bichonul maltez (chiar daca si acesta avea totate vaccinurile) iar vineri in cea de a 6 a zi pe seara am vazut k nu a mancat mancarea lasata de dimi. Atunci am zis k poate de la caldura. Sambata - urmatoarea zi nu a mai vrut decat apa, in schimb a facut diaree - noi am pus tot pe seama caldurii. Dumunica era din ce in ce mai bleg si a inceput sa vomite si diaree. Luni la pranz eram cu el la medic (Biovet). Acesta i-a facut imediat testul de parvoviroza care a iesit pozitiv. ne-a spus clar care ii sunt sansele (60% dintre cei infectati nu supravietuiesc) iar noi am hotarat sa luptam. A intrat pe perfuzii de luni (1 la 12 ore) si l-am tinut asa pe perfuzii pana astazi (joi - cea de a 5 a zi - care, dupa cum spuneati si voi pe forum care este cea mai decisiva). Astazi la ora 9 a iesit de la perfuzia de dimi, iar la ora 10.30 a hotarat ca nu mai poate lupta si ne-a parasit. Durerea este groaznica chiar daca nu l-am avut langa noi decat 10 zile, ne-a atasat de el, urma sa ne "pazeasca" la o casa achizitionata de curand. Ma gandesc cu groaza cand il voi lua de la gradi pe fiul meu (care ma ruga azi dimineatza sa ii dau Nurofen sa se faca bine) si va trebui sa-i spun ca nu il mai avem pe Haiduc. Va recomand tuturor sa-i duceti la medic cat mai repede, eu ma gandeam ca daca ma duceam cu el de samabta si nu asteptam pana luni poate avea sanse mai mari. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on May 26, 2011, 12:37:11 PM Imi pare tare rau pentru bietul sufletel. De unde l-ati luat, cum de nu era vaccinat? Din pacate acesta este tributul nestiintei, indepartarii prea rapide din cuib...inmultitorilor, etc. Tare rau imi pare pt. piticot. Din pacate la varsta aceasta multi nu rezista datorita formei cardiace...le cedeaza inimuta. :'(
Eu zic sa-i luati baietelului un nou Haiduc, de la un crescator serios, gasiti aici pe forum chiar si pui disponibili momentan, cu schema de vaccinare pornita si poate chiar terminata. Trebuie insa sa faceti o dezinfectie riguroasa inainte. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: stelian on May 26, 2011, 02:57:34 PM buna)) eu am puiut de vanzare, au doar 4sapt jumate dar putem vb despre achizitionarea lui:) vasile_filer@yahoo.com
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: bondarel on May 26, 2011, 03:39:43 PM , vaccinul lt ajuta vaccinul daca virusul parvovirozei se poate raspandi prin fecalele altor caini bolnavi? Cainele meu este vaccinat,
Salut! nu-nteleg, un catel trebuie vaccinat pt parvoviroza si in schimb trebuie stiut faptul ca, degeaba vaccinati, daca are in preajna alt catel infectat cu parvoviroza si catelul vaccinat primeste boala...nu atuncea trebuie sa ne trezim cand un catel este bolnav.... Nu inteleg de ce un catel vaccinat poate lua boala de la un altul bolnav?! De ce nu-l apara vaccinul? Va rog, explicati-mi fenomenul. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on May 26, 2011, 03:59:54 PM Da-i pace lui stelian ca vorbeste prostii! Un catel odata vaccinat, cu schema de vaccinare respectata si status imunitar bun, nu mai face parvoviroza. Nu inteleg de unde pana unde face asemenea afirmatii. Te rog stelian sa te abtii de la aberatii ori sa te exprimi coerent daca ai vrut sa spui altceva desi ma indoiesc!
De asemenea, Stelian, aici nu e un topic pt. oferte, doamna tocmai si-a pierdut catelul. Eu doar i-am oferit o alternativa pt. moralul copilului, nicidecum nu am inceput sa ii fac oferte. Daca ai asa ceva, ai optiunea "anunturi vanzare/cumparare-doar caini cu pedigree". Title: Re: tratament parvoviroza Post by: stelian on May 26, 2011, 04:03:12 PM Vaccinul il protejeaza fata de eventuale infectari dari nu si impotriva unui focar deschis si expus unui puiut!
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on May 26, 2011, 04:06:55 PM Vaccinul il protejeaza fata de eventuale infectari dari nu si impotriva unui focar deschis si expus unui puiut! mai pe romaneste daca se poate....sau, nu te mai chinui. Tu de fapt vrei sa spui ca vaccinul nu trateaza doar previne aparitia unei viroze in cazul acesta, si asta cam e valabil in cazurile tuturor vaccinurilor. Au valoare profilactica. ( PROFILAXÍE, profilaxii, s.f. Ansamblul măsurilor medico-sanitare care se iau pentru prevenirea apariției și a răspândirii bolilor.) Ceea ce ai afirmat tu mai devreme este insa o varza fara inteles cu un total alt sens. :D Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on May 26, 2011, 04:09:26 PM Si te rog nu-mi trimite PM-uri fara inteles, tind sa cred ca nici tu nu prea sti despre ce vorbesti, ori esti beat, ori ai 13-14 ani.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: crengu.eftimescu on May 26, 2011, 04:29:17 PM Avea un singur vaccin facut. Urma sa ii facem noi restul de vaccinuri. Chiar in acest wd trb sa ii facem un nou vaccin. L-am cumparat de la un "crescator" recomandat, care ne-a spus k l-a adus de la Ploiesti si ca este in regula dpdv medical :((
[ Imi pare tare rau pentru bietul sufletel. De unde l-ati luat, cum de nu era vaccinat? Din pacate acesta este tributul nestiintei, indepartarii prea rapide din cuib...inmultitorilor, etc. Tare rau imi pare pt. piticot. Din pacate la varsta aceasta multi nu rezista datorita formei cardiace...le cedeaza inimuta. :'( quote author=Ariana link=topic=2859.msg141869#msg141869 date=1306402631]Eu zic sa-i luati baietelului un nou Haiduc, de la un crescator serios, gasiti aici pe forum chiar si pui disponibili momentan, cu schema de vaccinare pornita si poate chiar terminata. Trebuie insa sa faceti o dezinfectie riguroasa inainte. Imi pare tare rau pentru bietul sufletel. De unde l-ati luat, cum de nu era vaccinat? Din pacate acesta este tributul nestiintei, indepartarii prea rapide din cuib...inmultitorilor, etc. Tare rau imi pare pt. piticot. Din pacate la varsta aceasta multi nu rezista datorita formei cardiace...le cedeaza inimuta. :'( Eu zic sa-i luati baietelului un nou Haiduc, de la un crescator serios, gasiti aici pe forum chiar si pui disponibili momentan, cu schema de vaccinare pornita si poate chiar terminata. Trebuie insa sa faceti o dezinfectie riguroasa inainte. [/quote] Imi pare tare rau pentru bietul sufletel. De unde l-ati luat, cum de nu era vaccinat? Din pacate acesta este tributul nestiintei, indepartarii prea rapide din cuib...inmultitorilor, etc. Tare rau imi pare pt. piticot. Din pacate la varsta aceasta multi nu rezista datorita formei cardiace...le cedeaza inimuta. :'( Eu zic sa-i luati baietelului un nou Haiduc, de la un crescator serios, gasiti aici pe forum chiar si pui disponibili momentan, cu schema de vaccinare pornita si poate chiar terminata. Trebuie insa sa faceti o dezinfectie riguroasa inainte. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: bondarel on May 27, 2011, 09:02:44 AM Buna dimineata! Dar pentru noi nu e buna caci am descoperit deocamdata doua capuse pe Thor. Si are zgarda Kiltix de doua luni!! Am scos capusele dar nu stim cu ce sa-l stergem acolo ca sa-si faca efectul, dar sa bu-i faca lui rau daca se linge? Vom merge si la doctor azi dar mai tarziu, ca avem serviciu. Ce facem? Renutam la orice fel de zgarda si punem Advantix? SAu altceva mai puternic? Stiu ca s-a mai dezbatut acest topic, dar concluzia mea este ca incanoi toti bajbaim in aceasta problema.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: cosminutza_21 on June 09, 2011, 05:53:36 PM Buna seara. Catelusul meu a fost diagnosticat cu parvo la 6 zile de la vaccin. Medicul care i-a facut analizele mi-a spus ca are parvo ca urmare a vaccinarii.A avut probabil imunitate scazuta si virusul sa declansat.Mi-a spus ca sunt sanse mult mai mari decat daca era virusul salbatic.Mi-e asa o mila de el, sta numai intr-un loc saracutul, nu mananca, mai cere apa.Am fost cu el la medic de la primele simptome, insa nu stiu daca l-au tratat pt parvo pt ca nu au vrut sa imi faca nici un test, au zis ca din moment ce are un vaccin s-ar putea sa dea un fals pozitiv.Azi dim a facut scaun cu putin sange, de atunci n-a mai facu si sper sa nu faca.Acum nu stiu cum sa numar zilele, 5 zile de cand e pe tratament pt parvo sau 5 zile de cand a stat prima oara pe perfuzii + injectii?Acum este a 3 a zi de cand este bolnavior.Ii dau ceai de menta la recomandare doctorului nu foarte concentrat dar orez cu a vrut l-a scuipat?Cam cat ar mai trb sa astept pana sa isi revina?Tratamentul este extrem de costisitor. Aceste este tratamentul pe care il urmeaza:
Duphalyte Glucoza 5% Ringer Lactat metoclopramid 0,5 etamsilat 1ml aspatofort 2,5 ml vit c 2,5 ml Acestea sunt analizele: BULETIN ANALIZE-BOLI INFECTIOASE Anamneza: Apatie, Enterita, vaccinat in urma cu 6 zile Examenul serologic: Anticorpi anti CVP IgG (Canine parvovirus) Anticorpi anti CDV IgG (Canine Distempervirus) CDV-ICAg Agrolabo_secretii/ser CPV ICAg Agrolabo-fecale-POZITIV Observatii: Supraveghere medicala, examene complementare-biochimie, hematologie,tratament de sustinere-specific, prognostic rezervat, reactie post vaccinala severa. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Ariana on June 09, 2011, 06:04:57 PM Tratament special pt. parvo nu exista, este un tratament tipic de sustinere a organismului care se poate ajusta in functie de caz, noi de exemplu il facem putin mai complex.
Atat timp cat consuma apa e foarte bine, hidrateaza-l cat poti de des insa cate putin de fiecare data sa nu vomeze. daca nu mai elimina fecale iar e un semn bun. de obicei cele 5 zile se calculeaza de la aparitia simptomelor. Chiar daca a fost diagnosticat cu parvo la 6 zile dupa vaccin semnele au aparut mai devreme. Catelul era contaminat deja cand l-ati luat. Title: Re: tratament parvoviroza Post by: AdrianHD on February 19, 2014, 09:16:21 PM Buna seara.Imi puteti spune de la ce se poate lua virusul parvo? Am un metis CG de 1 an si 5 luni si in vara vreau un CG cu pedigree...stiu ca nu se recomanda ca un catelus care nu are schema de vaccinare completa sa intre in contact cu alti caini dar nu stiu ce sa fac si unde o sa tin micutul pana termina schema de vaccinare.In curand o sa incep sa construiesc un padoc (pana acum metisul a stat cu mine in camera si in curte).Ma gandesc sa tin micutul in padoc,dar probabil o sa aibe contact cu metisul prin gardul padocului...Astept sugestile si sfaturile voastre.Multumesc.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: AdrianHD on February 24, 2014, 05:47:11 PM Astept pareri si indicatii :)
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Vancea on September 03, 2014, 04:10:07 AM Buna! Am un pui, corcitura de ciobanesc german. Am adoptato de la o familie abuziva. O am de o luna momentan. Catelusa are 4 luni, o cheama Ella. Din probleme financiare nu am reusit in aceasta luna sa ii fac vaccinurile (nu are nici un vaccin). Am scos-o la plimbari, era foarte fricoasa, si cu oamenii si cu alte animale. Presupun ca a fost batuta de unde am luat-o. In luna asta am iesit cu ea foarte des, si a interactionat cu mai multi cani si astfel, din prostia mea, recunosc, presupun ca a facut parvoviroza. Primele simtome au fost acum 3 zile. A vomitat. Am ignorat asta, credeam ca a vomitat din cauza ca s-a jucat mult, a alergat, a sarit... Dar apoi acum 2 zile, am vazut ca a avut o diaree gelatinoasa cu sange. Era trecut de 10 seara, nu am putut merge la un veterinar. M-am interesat pe internet cat am putut, si toate simtomele imi ziceau ca are parvoviroza. In noaptea aceea, nu a vrut sa manance, i-am dat diferite mancaruri, si de caine, si din frigider. Si a mancat cateva sarmale cu sos de carne. Tot in acea noapte a avut diaree, foarte multa! Dimineata, ieri, cand m-am trezit, erau 4 ,,belti" de apa cu sange. Si 3 locuri in care a vomat. Am mers repede cu ea la veterinar, si pe drum a mai facut de 2-3 ori, tot asa, diaree apoasa si rosie. Veterinarul mi-a confirmat ca e parvoviroza, i-a facut o injectie, una ca sa nu mai vomite si una cu alvocalmin cred, chiar nu mai stiu (in zona soldului la picior i le-a facut). I-a dat 4 medicamente mai mici, i le-a bagat pe gat toate 4 odata. Si mi-a dat o cutie cu medicamente din alea, a zis sa-i dau 3 dimineata, 3 seara. A zis sa ii mai dau ou crud, cu siringa, apa de la orez fiert, carbune si ceai de menta. Azi i-am dat la Ella, un ou crud, amestecat, prin siringa, i l-am turnat cu forta. Ceai de menta, tot asa. Si 3 pastile. Dar acum a aparut o alta problema. Cand vreau sa o ridic sa o iau in brate, sau sa o misc, plange foarte tare. Mai ales cand o ating pe sold sau pe piciorele din spate. Sa fie de la injectii? Asa ceva nu am mai patit. Pe langa asta, e foarte ,,obosita" nu se misca mai deloc, parca e moarta, doarme foarte mult. Ii dau conserva de pui, o pisez si o fac ca o pasta, asa mananca cat de cat. Am citit ca e bine sa ii dau des, ii dau cam din ora-n ora. Apa bea cam putina, dar bea dupa ce mananca. Nu sta pe piciore sta culcata, trebuie sa ii dau eu mancarea, daca vreau sa o ridic plange. Nustiu ce sa zic... E pe drumul cel bun? Chiar nustiu ce se intampla. (E primul meu catel, nu am experinta.) Practic, acuma se fac 3 zile de cand a vomitat primadata. Si 2 zile de cand a avut diaree apoasa. Astazi, dupa ce am venit de la veterinar nu a mai facut nimic, nici treaba mare, nici nu a vomitat. A mancat relativ mult, si au trecut cam 18 ore de cand nu a facut nimic.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: freddy25 on September 03, 2014, 11:56:33 AM Ca nu ai vaccinat-o din lipsa de bani mai inteleg desi te puteai imprumuta eventual. Dar nu inteleg ce minte creatza ai avut sa iesi din curte cu un pui nevaccinat. In legatura cu prognosticul iti pot spune ca e rezervat, depinde cat e de rezistenta. Era bine daca ar fi fost hranita si hidratata prin perfuzie. Sa-ti fie invatatura de minte si tie si altora. Pacat ca prostia sau zgarcenia stapanului o plateste un pui nevinovat.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Thara on September 03, 2014, 12:59:57 PM Am adoptato de la o familie abuziva. Din probleme financiare nu am reusit in aceasta luna sa ii fac vaccinurile (nu are nici un vaccin). Am scos-o la plimbari, era foarte fricoasa, si cu oamenii si cu alte animale. Presupun ca a fost batuta de unde am luat-o. In luna asta am iesit cu ea foarte des, si a interactionat cu mai multi cani si astfel, din prostia mea, recunosc, presupun ca a facut parvoviroza. Mai exact, catelul a scapat de dracu' si a dat de ma-sa...Ca nu ai vaccinat-o din lipsa de bani mai inteleg desi te puteai imprumuta eventual. Dar nu inteleg ce minte creatza ai avut sa iesi din curte cu un pui nevaccinat. In legatura cu prognosticul iti pot spune ca e rezervat, depinde cat e de rezistenta. Era bine daca ar fi fost hranita si hidratata prin perfuzie. Sa-ti fie invatatura de minte si tie si altora. Pacat ca prostia sau zgarcenia stapanului o plateste un pui nevinovat. Eu nu stiu ce minte a putut avea omul ca sa ia un caine desi nu-si permite nici macar costul vaccinurilor... Mai departe nu zic nimic, stupidity level over 9000. :pungaTitle: Re: tratament parvoviroza Post by: Vancea on September 03, 2014, 03:13:31 PM Imi permit vaccinurile. Dar luna trecuta am avut niste probleme... Oricui se poate intampla. Oricum, vreau sa va zic ca acuma e putin mai bine, nu o mai ustura soldu si piciorele, incepe sa umble cat de cat.
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Nyke99 on September 03, 2014, 07:28:20 PM Unui caine,trebuie sa ii asiguri aceleasi nevoi k unui copil.
l Title: Re: tratament parvoviroza Post by: liliana on September 18, 2014, 10:44:45 AM buna...si scz ca va deranjez,nu am un ciobanesc german,am un bichon de 3 luni jumatate si a fost diagnosticat cu parvoviroza de si a fost vaccinat...si am citit comentariile voastre cu privire la boala...dar as dori sa stiu ce sanse are al meu daca este in a 3zi de boala...abia ieri ia facut 3injectii si astazi la 3 incep perfuziile...a avut diaree si a vomitat prima zi...ieri sa simtit mai bn dar aeara a inceput iar sa vomite si astazi la fel...doar vomita...va rog sa mi raspundeti...sunt foarte speriata...nu veau sa moara...
Title: Re: tratament parvoviroza Post by: kikita94 on October 29, 2017, 06:47:09 AM Eu am o catelusa in varsta de 2 luni si jumatate pe care o iubesc enorm
Acum 5 zile Ella era trista, fara nici un chef de joaca si manca foarte putin. A 2.a zi a vomat pentru prima data si a avut un scaun moale, manca si jumatate voma. Am chemat medicul veterinar si am inceput un tratament cu vitamine. A 3.a zi incerca sa manance dar voma tot, era deshidratata dar a avut doar un scaun moale A 4.a zi nu a mai vomat deloc dar nu manca, era la fel de trista si retrasa asa ca am decis sa o duc la un cabinet veterinar. Catelusa are deja 2 vaccinuri facute, eu si familia mea o ingrijim ca pe un copil, o am de la 4 saptamani si doarme cu mine, face baie cu mine, mananca exact ceea ce medicul mi.a prescris si totusi s.a imbolnavit. Dupa ce i.am facut cele 3 teste am descoperit ca are parvoviroza. Nefiind documentata nu m.am gandit sub nici o forma ca ar putea avea boala asta daca i.am facut vaccinurile. Ieri dimineata (repet, a 4.a zi) a fost internata si bagata direct la perfuzii. Astazi este a 5.a zi si imi vine sa dorm pe scari, langa cabinet. A trecut aproape o zi si eu nu stiu nimic de starea ei (sambata cabinetul este deschis pana la ora 13), durerea ce o am in inima nu se compara cu nimic ... Va spun povestea mea si va voi informa de starea ei pentru toti cei care se confrunta cu problemele astea si in disperare mai arunca un ochi si pe aici, poate pot fi de ajutor... Catelusa mea ieri avea 30% sanse sa se insanatoseasca si poate daca actionam corect din prima zi sansele ei erau mai mari. Asa ca, pentru orice problema chiar si mica, mergeti la un medic, nu faceti ca si mine! Testele si consultatia din ziua in care am dus.o la cabinet m.au costat 300 lei Spitalizarea se face intre 7 si 10 zile si costa 220 lei pe zi cu tot cu tratament Ieri am avut neplacerea sa asist cum o domnisoara a venit cu catelusul ei bolnav de parvoviroza, a lasat cei 300 lei si cand a fost informata de costul tratamentului si.a luat catelusul si plangand a iesit din cabinet. Nu va luati un animal de companie daca nu sunteti in stare sa faceti orice si oricand pentru el, daca nu puteti suporta costurile unui tratament/operatie in caz de va fi nevoie! PS: Simt ca mor de dor si de grija, sper ca fetita mea se va face bine! (ma scuzati de eventualele greseli, sunt nedormita de 2 zile ... ) Title: Re: tratament parvoviroza Post by: Thara on October 29, 2017, 11:40:58 AM Nu va luati un animal de companie daca nu sunteti in stare sa faceti orice si oricand pentru el, daca nu puteti suporta costurile unui tratament/operatie in caz de va fi nevoie! Da, iar eu as mai adauga sa NU asteptati nu stiu cate zile pana sa luati masuri concrete cand cainele da semne de apatie!!! Este o chestie de logica elementara, dar nu prea exista in tara asta asa ceva. Daca e apatic ati zburat cu el la veterinar, mai bine mergeti si aflati ca nu are nimic (sau ca are, dar ati depistat rapid si se administreaza tratamentul imediat) decat sa mergeti dupa 2-3 zile cand deja problema se poate agrava si scad sansele de recuperare. In special cand e vorba de un pui! Fara a da in extrema paranoica, dar cand aveti pui de 2-3 luni si prezinta semne de apatie se "zboara" cu el la cabinet. Punct. ;)Title: Re: tratament parvoviroza Post by: kikita94 on October 29, 2017, 06:43:47 PM Ziua a 5.a si fata mea e mult mai bine
Astazi nu a mai vomat si a mancat putin Era cea mai fericita cand am vizitat.o si alerga (oameni buni, alerga, isi misca tot corpul!!!!) prin tot cabinetul Nu este in afara oricarui pericol dar sansele de supravietuire i.au crescut mult de ieri si pana astazi. Raspunde foarte bine la tratament. Am crezut ca am luat masuri prea tarziu pentru ea dar s.a dovedit ca am actionat in timp. Este puternica iar eu sunt aici pentru ea sa o ingrijesc si sa ii ofer tot ceea ce are nevoie, la fel si personalul cabinetului veterinar. Am aflat ca ar fi luat aceasta boala intrand in contact cu vechiul medic veterinar care in momentul in care i.a facut primul vaccin trata si un catel bolnav de parvoviroza (nu stiu cum aplica el un tratament fara sa faca nici un test...) Altfel nu ne explicam (nici eu si nici medicii de la cabinet) cum ar fi putut lua aceasta boala. Ai dreptate thara, puteam sa merg sa ii fac testele o data pe luna sa previn ceea ce i s.a intamplat dar greseala mea a fost sa am incredere intr.un medic veterinar nu tocmai bun care si in momentul in care ella era bolnava insista ca se va face bine si ca are probleme la stomac. Ei bine, daca o zi o mai tineam acasa sansele ei sa supravietuiasca erau de 1% Asa ca mergeti macar cat e mic si faceti cateva teste, daca vedeti ca ceva nu e ok cu el mergeti la un cabinet veterinar ca e mai bine sa stii ca ai un puiut sanatos tun decat sa aflati ca e pe moarte. O alta greseala a mea a fost sa vreau o rasa de caine fara sa stiu nimic despre ea, de bolile care pot aparea cand e micut etc. Am urmat sfatul medicului de fiecare data in mancare, deparazitari si vaccinuri si cam atat. Dar acum sunt aici si eu si sper ca in fiecare zi sa aflu de la voi cat mai multe . Title: Re: tratament parvoviroza Post by: adventix on November 16, 2017, 12:49:42 PM Salutare tuturor,
Vreau sa va impartasesc si eu experienta mea de pana acum cu un caz similar. Am o catelusa de 6 luni, Ema, este un husky, am cumparat-o acum 2 luni, avea un singur vaccin pt Parvo dar nestampilat (motivul ar fi fost ca a venit veterinarul acasa si le-a facut 'pe sub mana' la toti puii) si nici o deparazitare. Eu am o prietena doctor veterinar si a zis ca trebuie sa resetam schema de vaccin si deparazitari. Am apucat sa ii fac deparazitarile si trebuia sa ii fac din nou vaccinul contra Parvo, dar nu am mai apucat. Trebuie sa precizez de la inceput, stau la curte, inainte de mutare mai intrau caini straini de pe strada si in momentul de fata sunt o gramada care tranziteaza zona deci surse, o multime. Nu am lasat-o niciodata sa ia contact cu ei sau cu alt caine si a stat doar in curte. Toate au fost bune si frumoase pana pe 8.11 dimineata cand am gasit voma in curte si diaree cu jet dar maronie spalacita asa. Pana atunci perfect sanatoasa iubitoare jucausa si vioaie. Chiar si in acea dimineata era vioaie si fericita sa ma vada si am lasat-o pana seara dupa munca sa vad ce se intampla. Am gasit-o cu febra, lesinata in cusca, curtea vomitata si diaree mai multa fara sange. Am fost cu ea instant la spital, i-au facut din prima testul de Parvo si s-a dovedit a fi pozitiv. Hemoleucograma a fost ok, febra 39,6. Am internat-o direct au pus-o pe perfuzii, vitamine, antivomitive, antidiareeice, antibiotic si tot ce a mai fost nevoie.. Treptat starea ei s-a inrautatit, doua zile mai tarziu a facut diaree cu sange (eram de fata) o cantitate impresionanta din pct meu de vedere de om care nu e familiarizat cu acest lucru, voma, febra, apatie generala, totul rau. Incet incet a inceput sa isi revina spre a 5-a zi de tratament, a inceput sa nu mai faca diaree deloc, sa nu mai vomite, sa manance singurica si sa bea apa, crescand sperantele ca va trece peste. I-au fost repetate analizele, rezultatul undeva acceptabil avand in vedere boala. Din pacate insa icepand de la a 6-a zi a luat-o in jos cu starea generala, a devenit din ce in ce mai apatica, febra in special seara, in a 7-a zi a vomitat iarasi plus diaree urat mirositoare fara sange, febra, stare generala de rau, i-au repetat hemoleucograma si sa dovedit a necesita transfuzie. I s-a facut transfuzia, aceasta este a 8-a zi de chin pentru ea, aparent stabila, fara voma/diaree/febra... O sa va tin la curent cu evolutia ei, sper sa scape cu bine din toata povestea asta, medicii fac tot posibilul si o trateaza exceptional fiind monitorizata si ingrijita nonstop, costurile sunt enorme deja dar nici nu mai conteaza, sunt foarte ingrijorat ca starea ei a inceput sa revina de la bine la rau iarasi. |