|
Title: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Florin on November 13, 2008, 10:58:18 AM Buna ziua! Ma intereseaza parerea crescatorilor si nu numai. Care e cea mai buna hrana uscata pentru caini?
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Leo Brisan on November 13, 2008, 11:50:48 PM Nu exista cea mai buna hrana de caini, ci numai ce se potriveste cel mai bine cainelui tau ! Si asta nu iti vei da seama de la o zi la alta, sau sa ii dai in cateva zile - cateva sortimente de hrana !!! Sa NU faci greseala asta !Ii strici stomacelul si va avea diaree ! Ii poti da eventual cate un sac dintr-un sortiment si apoi altul din alt sortiment. Eu iti recomand sa incepi cu Acana sau Eukanuba.
Succes Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: ady on November 14, 2008, 01:10:12 AM Poti sa cumperi cate un kg din mai multe sortimente, dar sa fie super premium, gen: arden grange, eukanuba, royal canin, purina etc, si care ii place cainelui mai mult aia o alegi, eu asa am facut, mentionez ca nu sunt expert, e doar o parere :).
Ai mei nu au facut diaree! Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Florin on November 14, 2008, 02:22:34 PM multumesc pentru raspunsuri! Am doi caini, unul e mare are 5 ani si cateva luni, nu are pedigree...e foarte frumos insa si se incadreaza in standardele de CG, acesta a mancat pana acu doar chappy si de cateva ori skipper...am inteles de la crescatorul de la care am luat o fetita de 5 luni cu pedigree ca nu prea e buna mancarea asta si de aceea am zis sa intreb...el mi-a zis de royal, eukanuba...asa ca pentru cea mica am luat "royal canin maxi junior" si pentru cel mare am facut comanda pe un site de "eukanuba german sheperd" si am sa ii dau o perioada amestecat cu chappy..ca sa nu se strice la stomac...Cred ca procedez bine!!
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Florin on November 14, 2008, 02:27:14 PM Cateva poze cu ei..Astept pareri, opinii..chiar sfaturi!!
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Ariana on November 14, 2008, 04:55:02 PM Cand faci trecerea de la o mancare de slaba calitate la una de calitate mult superioara riscul sa "se strice la stomacel" este aproape inexistent!
Asteptam poze cu cateii tai si la sectiunea "Cainele meu", vrem si noi sa-i cunoastem mai in detaliu! Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: ady on November 14, 2008, 09:49:34 PM Si la hrana pt caini trebuie sa mergi pe principiul : cat dai, atata face!
Compara pretul de la chapy cu eukanuba, sau royal canin si sa nu crezi ca diferenta de pret nu se regaseste pe deplin in calitatea produsului. Personal, recomand arden grange. Cand iti alegi un anumit tip de mancare trebuie ca macar sa citesti de mai multe ori macar ingredientele acelui produs, sa ai deschisa o pagina cu fiecare produs, si prin comparatie sa il alegi pe cel care te convinge, de exemplu conteaza procentajul de proteine, procentajul de cereale sau fructe, etc. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: mihaela 1 on November 25, 2008, 10:21:36 PM pot sa-i dau cainelui meu supa,oase,lapte?
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: wildspirit on November 25, 2008, 10:25:22 PM Atata timp cat supa e facuta special pt el adica nu condimentata cred ca e in regula..de obicei supa de pui cu ceva legume permise in alimentatia cainelui e oricand binevenita.Oase da..dar nu de pasare.Doar de vita..nici cea de porc nu e prea indicata.Lapte iarasi..de ce nu.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: silviu stoica on December 05, 2008, 02:43:13 PM poate ajuta asta :
http://www.dogfoodanalysis.com/dog-food-index-a.html Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: deifan on December 23, 2008, 11:33:19 AM acu 2 ani de cand am caini am inceput am mers cu hrana din hipermarkete plus ce mai era prin casa.eram convins ca fac cel mai bun lucru.anu asta am constientizat ca nu e asa si am inceput sa dau papa bun eukanuba,purina.din octombrie am luat arion,il aduc astia acasa si eu stau la tara,linga suceava.zic ca are pret calitate bun.cateii parca sunt altii,caca e moft,nu mai dau cu furtunul si nu le mai dau de prin casa-am observat ca atunci am probleme.recomandati-mi de unde mai pot lua hrana buna uscata sub 150 sacu.la magazine e fff scumpa(de la 15lei kilu in sus) si daca astia cu arion nu-mi aduc...altfel sarbatori fericite
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Marcu Vasile on December 23, 2008, 12:28:32 PM Arden Grange Adult cu miel si orez 109 RON sacul de 15 Kg. plus transportul prin curier.
Mai jos sunt preturile. WEANING PUPPY 7.5kg 80.00 ARDEN GRANGE PUPPY JUNIOR 15kg 143.00 ARDEN GRANGE PUPPY JUNIOR LARGE BREED 15kg 129.00 ARDEN GRANGE ADULT CHICKEN & RICE 15kg 121.00 ARDEN GRANGE ADULT LAMB & RICE 15kg 109.00 ARDEN GRANGE ADULT SALMON & RICE 15kg 141.00 ARDEN GRANGE ADULT OCEAN FISH & POTATO 15kg 181.00 ARDEN GRANGE LARGE BREED 15kg 125.00 ARDEN GRANGE ADULT LIGHT 15kg 113.00 ARDEN GRANGE SENIOR 15kg 119.00 ARDEN GRANGE ADULT PREMIUM 15kg 136.00 ARDEN GRANGE PERFORMANCE 15kg 129.00 ARDEN GRANGE ADULT PRESTIGE 15kg 153.00 Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: vifor on December 23, 2008, 12:53:55 PM Buna ziua! Ma intereseaza parerea crescatorilor si nu numai. Care e cea mai buna hrana uscata pentru caini? Hrana pe care cainele tau o tolereaza cel mai bine si cu care are o dezvoltare normala.Aici ma refer la mancarea super premium.Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: deifan on January 10, 2009, 11:03:11 AM merci vasile78 dar mai aproape nu gasesc,ca ma rupe curierul
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Marcu Vasile on January 10, 2009, 08:36:00 PM Curierul cred ca este in jur de 30 RON, apropo de unde esti ? Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: bobi_dinamovistu on January 10, 2009, 10:28:42 PM Curierul cred ca este in jur de 30 RON, Da, mie atat imi ia curierul.. :d2 :d2 Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: scorp1on on September 21, 2015, 03:42:41 AM Salut,as vrea sa stiu si eu la ce mancare trebuie sa trec,cainele are 6 luni si acum mai are royal canin junior,a avut si maxi junior.Ii intreb pe cei care cunosc si pot sa-mi explice treaba cu juniorul,maxi junior,maxi adult si adult.Am vazut ca junior si maxi junior e pana la 15 saptamani,eu i-am luat mai multi saci de junior si acum nu pot sa ii arunc am zis ca ii dau pana se termina si apoi sa trec la maxi adult.Ma refer la cea mai recomandata si daca si royal canin junior pe care il mai are acum este bun.Cainele creste si este vioi,ii dau vitamine,aplazyl,galbenus de ou si zer.
As vrea o recomandare mai detaliata de la voi,multumesc. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: 13keca on September 22, 2015, 12:00:54 AM La hrana pentru adulti se trece la 18 luni. Pana atunci se poate fara nici o problema maxi junior! Eu la al meu ii dau Petkult maxi junior si pe sac scrie ca e indicat pana la 18 luni si dupa aia se trece la hrana pentru adulti.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: scorp1on on September 22, 2015, 12:52:19 AM Multumesc pentru raspuns :)
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: scorp1on on September 22, 2015, 03:40:20 AM Am gasit pe site la ei exact pui varsta,ras si iti apare exact recomandarea http://www.royalcanin.ro/produse/produse/produse-dedicate-cainilor/alege-produsul-potrivit-pentru-cainele-tau
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: scorp1on on September 22, 2015, 04:11:49 AM :c3 Tabel gramaj royal canin pentru ciobanesc german in perioada de crestere
(http://i61.tinypic.com/1zz281w.png) (http://i62.tinypic.com/33u8jz5.png) Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: scorp1on on September 22, 2015, 04:19:35 AM Am gasit pe siteul celor de la royal
:c3 Tabel gramaj royal canin pentru ciobanesc german in perioada de crestere (http://i61.tinypic.com/1zz281w.png) (http://i62.tinypic.com/33u8jz5.png) Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: andrei_nagni on September 30, 2015, 07:01:09 PM Ii poti da Royal Canin Maxi Junior pana la varsta de 18 luni fara nici o problema.
Royal Canin este o hrana cunoscuta si te poti baza pe calitatea lor. Cumpar Royal Canin de 6 ani si am un catel foarte sanatos is jucaus! Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: scorp1on on September 30, 2015, 07:28:08 PM Maxi junior i-am luat cu 199 lei 15+3 kg :) ,acum sa vedem cata diferenta va fi intre junior si maxi junior.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: cutare on October 01, 2015, 11:54:10 AM Da-i si mâncare naturala, branza e foarte buna, carne fără grăsime
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: scorp1on on October 05, 2015, 01:38:00 AM Primeste in fiecare zi, e pofticios si cand se uita cu privirea aia nevinovata la tine, te convinge :))
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: lavy on February 18, 2016, 11:15:52 AM Ce părere aveți de http://www.zoofast.ro/-p-27639.htm pentru un ciobănesc german de 6 luni? Pana acum i-am dat doar Maximilian Junior, dar am înțeles de la un crescător ca ar fi fost buna și aceasta.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: scorp1on on May 05, 2016, 02:31:16 AM Salut ce imi recomandati sa-i dau cainelui meu, dupa un an de zile?Momentan ii dau cu ce am inceput royal canin maxy junior, i-am dat de cand avea 2 luni, am zis sa continui cu mancarea asta pana la varsta de 1 an si jumatate.Nu a avut niciodata probleme de la ea si ii place foarte mult :)
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: animaland on November 03, 2016, 11:44:54 AM Hrana de la Equilibrio este super ok atat pentru cainii juniori cat si adulti. Este realizata din ingrediente naturale, de cea mai buna caltiate, ce sustin o dieta echilibrata si un mod de viata sanatos.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Tsouhinho on November 09, 2016, 10:20:53 AM Buna ziua!
Am tot citit si citit forumul in cautarea raspunsului la intrebarea "Care este cea mai buna hrana pentru CG" si am gasit doar raspunsuri vechi. Am inteles ca cele mai bune sunt cele fara cereale, dar vad ca foarte multi recomanda si produse cu cereale si spun ca totul e OK cu patrupedul lor iubit. Eu l-am hranit pe Grivei pana la 5 luni cu Royal Canin Maxi Junior, dupa care am schimbat pe Belcando Maxi Junior ( nu prea I-a placut la inceput, dar cu timpul a inceput sa manance mai bine). Acum, alfu pareri ca nu e chiar asa de buna aceasta mancare si ca exista si mai buna. Se pare ca ambele au o cantitate mare de cereale. Pana la urma, pentru un CG de un an, in anul 2016, care hrana din comert ar fi cea mai buna? Fara cereale, cu cereale, carne de pui, peste, vanat, etc? Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on November 09, 2016, 03:53:16 PM Buna ziua! Am tot citit si citit forumul in cautarea raspunsului la intrebarea "Care este cea mai buna hrana pentru CG" si am gasit doar raspunsuri vechi. Am inteles ca cele mai bune sunt cele fara cereale, dar vad ca foarte multi recomanda si produse cu cereale si spun ca totul e OK cu patrupedul lor iubit. Eu l-am hranit pe Grivei pana la 5 luni cu Royal Canin Maxi Junior, dupa care am schimbat pe Belcando Maxi Junior ( nu prea I-a placut la inceput, dar cu timpul a inceput sa manance mai bine). Acum, alfu pareri ca nu e chiar asa de buna aceasta mancare si ca exista si mai buna. Se pare ca ambele au o cantitate mare de cereale. Pana la urma, pentru un CG de un an, in anul 2016, care hrana din comert ar fi cea mai buna? Fara cereale, cu cereale, carne de pui, peste, vanat, etc? Parerile sunt impartite. Brandurile fara cereale sunt considerate a avea o calitate superioara, pe ideea ca animalele in salbaticie nu ar fi mancat grau, orz, porumb, etc. Pe de alta parte, sunt foarte multi caini care nu au nicio problema in a manca cereale, daca stam sa ne gandim cainii si animalele in general, au evoluat enorm fata de stramosii lor ce traiau in libertate. Oamenii le-au dat ce au avut pe masa, mamaliga, etc si au inceput sa se invete si cu cerealele. Daca al tau nu are probleme de la cereale, nu cred ca sunt probleme, atat timp cat nu sunt totusi intr-o proportie prea mare. Din ce am gasit eu pe internet, cele mai bune brand-uri pe care le poti gasi la noi pe piata sunt Taste of the wild si Acana, daca nivelul de activitate al cainelui tau este scazut sau mediu si Orijen daca face foarte multa miscare. In privinta sortimentelor, am gasit pe forumuri de husky, spre exemplu, ca prefera sortimentele cu peste, de ex Acana Pacifica, TOTW Wild Pacific Stream. Ciobanescului meu german nu i-au placut niciunul din sortimentele astea, a mancat pana acum cu placere carne de miel, acum ii dau bizon, de la TOTW ( Wild High Prairie ) . Blana moale, scaune excelente. Nu cred ca toti cainii prefera, insa, acelasi gust. Trebuie sa ii iei cantitati mici din mai multe sortimente si vezi daca le mananca. Eu i-am dat Royal Canin vreo 3 saci, cand era mic, dar a facut matreata rau si nu prea ii pria, in general. De la Belcando i-am incercat Adult Active, cand am luat pungute din mai multe sortimente, si i-a placut la fel de mult ca TOTW, dar nu l-am ales pentru ca parea inferior calitativ la un pret superior. TOTW il gasesti pe la 16-17 lei kg si pe emag, si pe zooplus, cam pe la toate magazinele online. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on November 10, 2016, 12:03:35 PM Cainilor mei le merge cel mai bine cu Petkult. Are 60%carne, orez brun si fructe(mere, roscove) plus ceva crustacee. Imi place ca nu le mai cade parul aproape de loc. Pe timpul cand manca Eukanuba si se scutura, se facea un nor de par in jurul metisului de C.G. Mi se pare ca e mai bun decat Acana din punctul acesta de vedere iar pretul este convenabil.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Tsouhinho on November 10, 2016, 02:39:27 PM sa vad si eu ce fac. Deocamdata am facut o comanda de incercare pe emag cu scop de testare:
Brit Care, Grain-free, Adult, Talie mare, Somon & Cartof - 1 kg Canagan Grain Free, Pui, 2 Kg Orijen Adult Dog, 2.27 Kg Acana Miel si Mere, 2 Kg Sa vad ce ii va place mai mult, dar merg pe ideea ca vreau sa fie grain-free. Nu sunt expert, dar imi pare foarte logic argumentul ca CG de natura lor sunt carnivori si in natura nu mananca cereale. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on November 10, 2016, 06:27:08 PM Brit Care cam irita stomacul, nu stiu care ar putea fi cauza, gaseam voma dimineata in curte. O hrana incercata si foarte bine tolerata e Simpson de la zooplus. Simson simplu e mai asa si asa dar Simpson 80/20 e excelenta. Acana miel si mere e buna dar la 10-15 zile trageau cate o diaree. Orijen nu le-am dat fiindca e fabricantul de Acana. Nici canagan. Le-am dat vreo 2 saci de Nutrivet dietetic&care si a fost ok dar nu erau prea entuziasmati.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Tsouhinho on November 11, 2016, 02:19:51 AM Brit Care cam irita stomacul, nu stiu care ar putea fi cauza, gaseam voma dimineata in curte. O hrana incercata si foarte bine tolerata e Simpson de la zooplus. Simson simplu e mai asa si asa dar Simpson 80/20 e excelenta. Acana miel si mere e buna dar la 10-15 zile trageau cate o diaree. Orijen nu le-am dat fiindca e fabricantul de Acana. Nici canagan. Le-am dat vreo 2 saci de Nutrivet dietetic&care si a fost ok dar nu erau prea entuziasmati. Multumesc pentru parere. Sa vedem. Eu dupa ce am citit forumul aici am inteles un lucru: fiecare caine cu mancarea lui. Nu exista un produs care sa fie pe placul tuturor si ca trebuie de incercat mai multe pana vezi care I se potriveste mai bine catzelului. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on November 11, 2016, 02:56:22 PM Multumesc pentru parere. Sa vedem. Eu dupa ce am citit forumul aici am inteles un lucru: fiecare caine cu mancarea lui. Nu exista un produs care sa fie pe placul tuturor si ca trebuie de incercat mai multe pana vezi care I se potriveste mai bine catzelului. Bineinteles, insa tine cont si de faptul ca nu ceea ce le place lor cel mai mult le este si cel mai sanatos. Nu include in calcul si hrana de proasta calitate, gen Frieskies, Pedigree, etc. Vezi ce ii place mai mult dintre cele mai ok. Si noua ne place cel mai mult mancarea nesanatoasa, plina de aditivi, potentiatori de aroma, etc. nu inseamna, insa ca ne face si bine.Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: florin.g on November 12, 2016, 10:28:52 AM sa vad si eu ce fac. Deocamdata am facut o comanda de incercare pe emag cu scop de testare: am incercat si eu cele doua varianteBrit Care, Grain-free, Adult, Talie mare, Somon & Cartof - 1 kg Acana Miel si Mere, 2 Kg au mers una mai rau ca cealalta , le manca cu placere dar scaune foarte moi la mine au mers f bine Eukanuba si Petcult pentru a mai schimba gustul cred ca o sa fac si un amestec intre ele o perioada Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: almma on November 27, 2016, 01:05:41 PM Am un cg de 10 ani hranit majoritar cu hrana uscata Bosch. Ce ma sfatuiti sa-i dau sa-i luceasca si lui blanita. Am incercat cu ulei de somon si nu am vazut mari modif. Probabil exista solutii mai ieftine
Multumesc Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on November 27, 2016, 01:57:48 PM Trebuie sa-l perii pentru a elimina parul mort . Si o hrana mai de calitate. La cainii mei a mers bine Petkult si Simpson Premium 80/20 doar ca acesta din urma e cam scumpa. "Dupa buget, coane Fanica" cum spune Caragiale.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on November 28, 2016, 01:32:53 AM Azi dupa amiaza am fost in vizita la niste prieteni care au un labrador. M-a uimit ce blana lucioasa avea acum desi in urma cu 2 luni nu arata asa bine. Era ok si atunci dar azi pur si simplu era un negru stralucitor, parca era dat cu sclipici. L-am intrebat cu ce il hraneste si mi-a zis ca de o luna ii da Simpson Premium Senzitive Adult Somon si Cartofi. Acest sortiment e mai ieftin decat Simpson 80/20 asa ca ai putea incerca.
http://www.zooplus.ro/shop/caini/hrana_uscata_caini/simpsons_premium/simpsons_premium_sensitive/365425 Si cainilor mei le merge f.bine cu Petkult dar voi incerca si eu sortimentul acesta de hrana pentru o luna-doua sa vad daca si la ai mei va avea acelasi rezultat spectaculos. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: nic on December 05, 2016, 10:01:06 AM Eu folosesc Brit super premium...sincer royal ma lasa rece, catelusa mea a facut scaune moi, in plus era plina de matreata pe blana.Brit sincer chiar si premium este o mancare excelenta.Poti sa mergi pe Brit sau pe belcando.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Tsouhinho on December 06, 2016, 02:29:49 AM Eu folosesc Brit super premium...sincer royal ma lasa rece, catelusa mea a facut scaune moi, in plus era plina de matreata pe blana.Brit sincer chiar si premium este o mancare excelenta.Poti sa mergi pe Brit sau pe belcando. Royal canin e rau de tot... desi le place cateilor, daca citesti compozitia ramai masca. Nu sunt expert, dar citesc forumul acesta de cateva saptamani foarte intens si concluzia referitor la mancarea pentru caini e urmatoarea: cainele e urmas de pradator, deci trebuie sa manance carne. Deja in dependenta de buget te decizi ce fel de mancare, evident ca cea mai buna e din categoria super premium, gen acana, orijen, taste of the wild. Mai depinde in mare masura si ce I se va potrivi cel mai bine cainelui, cum vor fi scaunele, blana, etc. Nu as recomanda nici belcando, eu am facut greseala si l-am hranit pe al meu cu belcando, nu manca decat daca ii turnam ceva zeama de carne peste boabe, altfel facea foamea. Royal canin ii placea, manca fara probleme, dar, cum a zis cineva aici pe forum, si noua oamenilor ne place mai tare ceea ce nu e sanatos. De cand l-am trecut pe Grivei pe mancare super premium fara cereale mananca mult mai bine decat inainte. Recomandarea generala pe forum aici este ca sa incerci din mancarea existenta pe piata pana vezi care I se potriveste cel mai bine cainelui tau. Personal nu voi mai da royal canin nici unui caine din familie! Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on December 06, 2016, 01:18:19 PM Royal canin e rau de tot... desi le place cateilor, daca citesti compozitia ramai masca. Nu sunt expert, dar citesc forumul acesta de cateva saptamani foarte intens si concluzia referitor la mancarea pentru caini e urmatoarea: cainele e urmas de pradator, deci trebuie sa manance carne. Deja in dependenta de buget te decizi ce fel de mancare, evident ca cea mai buna e din categoria super premium, gen acana, orijen, taste of the wild. Mai depinde in mare masura si ce I se va potrivi cel mai bine cainelui, cum vor fi scaunele, blana, etc. De la Brit Care, unul din cateii mei vomita dimineata o spuma alba, dovada ca ii irita stomaculNu as recomanda nici belcando, eu am facut greseala si l-am hranit pe al meu cu belcando, nu manca decat daca ii turnam ceva zeama de carne peste boabe, altfel facea foamea. Royal canin ii placea, manca fara probleme, dar, cum a zis cineva aici pe forum, si noua oamenilor ne place mai tare ceea ce nu e sanatos. De cand l-am trecut pe Grivei pe mancare super premium fara cereale mananca mult mai bine decat inainte. Recomandarea generala pe forum aici este ca sa incerci din mancarea existenta pe piata pana vezi care I se potriveste cel mai bine cainelui tau. Personal nu voi mai da royal canin nici unui caine din familie! Eu folosesc Brit super premium...sincer royal ma lasa rece, catelusa mea a facut scaune moi, in plus era plina de matreata pe blana.Brit sincer chiar si premium este o mancare excelenta.Poti sa mergi pe Brit sau pe belcando. Unul din cateii mei vomita o spuma alba dimineata de la Brit- Care asta insemnand ca ii irita stomacul. De la Royal Canin medium junior un alt catel s-a umplut de matreata. Dupa ce l-am trecut pe Acana, in cinci zile i-a disparut complet matreata.Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: nic on December 07, 2016, 03:55:59 PM Da, probabil ca il afecteaza brit la burtica,
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: valentin sighinas on January 23, 2017, 11:13:11 AM salut am si eu o intrebare daca mancarea nutribest e buna???
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on January 23, 2017, 12:27:52 PM Nu e buna. Uita-te pe lista de ingrediente si vei vedea ca predomina cerealele fiind primele pe lista de ingrediente. Si mai sunt probleme de exemplu nu scrie ce fel de carne e folosita la preparare in afara de 4% carne de pui, nu scrie ce fel de grasimi sunt folosite.
O hrana economica cu o compozitie mai buna si pretul mai mic ar fi Brit Premium. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: FlorinC. on January 23, 2017, 03:17:32 PM De ce nu e? Pentru ca are in componenta cereale? Toate, dar absolut toate companiile producatoare introduc cereale in produsele lor, pana si Acana contine cereale (ovaz, lucerna si altele). Asa ca nu incercati sa dezinformati, sau sa pareti mai credinciosi decat Papa. Se introduc cereale pentru ca sunt infint mai ieftine decat orice masa de produse animale. Nu se specifica nicaieri adevaratele proportii pentru ca nu se fac inspectii la fel de stricte precum cele de consum uman. Cum de altfel pe niciun ambalaj al oricarui producator nu se specifica procentul de proteina animala si de unde provine de pe animal. Spun doar 70% proteina animala (pui, miel, peste sau oricealtceva), dar nu spun 40% pui si 30% miel, sau provenienta carnii ceva de genul pielii de pui, oase si cartilagii, ori piele de miel si copite. Nu spun lucrurile astea pentru ca aduc un oarecare dezgust cititorului cand acesta cerceteaza lista continutului bobitelor. Deci sa nu va asteptati ca al vostru caine sa consume ToW cu 70% pulpa de miel... Oricum produsele de origine animala costa probabil cel putin 2euro/kg, iar la un sac de 15 kg, cel putin 10 kg ar fi de origine animala, asta vorbind la marcile super premium, deci cel putin 20 euro ar costa aceste 70%, in plus restul celor de 30% de materie vegetala care ar putea costa si acestea cel pun 5 euro si ajungand totul la 25euro pentru o mancare de mai mult decat super premium. Iar prtetul se dubleazal cand introducem costul de productie si transportul. Iar de aici tragem concluzia ca nu se justifica pretul oricarul producator, incepand cu Pedigree-ul care contine 99%cereale si terminand cu ToW cu un continut de 30%. Deci nu va faceti iluzii si nici sa nu va imbatari cu apa chioara.
Personal va spun ca am cumparat si eu acest NutriBest, prezentat mai jos si va spun ca "fetei" mele i-a mers excelent, in aceeasi nota ca pana atunci. Sacul de dinaintea astuia a fost Petkult cu miel pentru ca are foarte multa energie si vreau sa-i mentin tonusul acesta. Nu spun ca blana era mult mai lucioada la terminarea acestui sac decat la terminarea sacului de Petkult, desi acestia sunt renumiti pentru "stralucirea blanii". Asa ca eu nu vreau sa dau sfaturi si nici sa influentez pe cineva cu comentariul meu. Exemplu: NutriBest Dog Sensitive Adult Somon și Orez 15Kg Hrana completa si echilibrata pe baza de peste si orez pentru orice rasa de caini adulti cu alge marine din Atlanticul de Nord, o sursa bogata de minerale naturale si aminoacizi care hranesc si hidrateaza pielea, protejeaza celulele pielii si mentin blana puternica si stralucitoare. Compozitie: Cereale (min 20% intreg, min 4% orez), carne si animale, legume, produse de origine vegetala, derivati de peste si peste( min 4% somon), uleiuri si grasimi, drojdie ( min 1% drojdie de bere), substante minerale, alge (min 0.5%). Constituenti analitici: Proteine: 24% - Fibre: 3.7% - Uleuri si grasimi: 11% Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on January 23, 2017, 04:51:57 PM Nu ca ar avea cereale ci fiindca are prea multe, fiind primul ingredient din lista. Plus ca are grasimi si carne de provenienta nederminata.
Da, sunt marci de mancare de caini pe care scrie din ce fel de carne sunt facute. Uite, chiar si pe ieftinatura asta de Clan . http://www.maxi-pet.ro/detalji_proizvoda.80d3e4d51bd049e4bd17b2f09fdca79c.clan-hrana-uscata-pentru-caini-adulti-maxi-cu-cerb.aspx Si mai e problema antioxidantilor(conservanti) care trebuie sa fie naturali. Daca scrie doar conservanti, inseamna ca nu sunt din surse naturale ci chimice iar acestea, pe termen lung sunt nocive si ma refer la BHT care poate da reactii alergice, poate afecta ficatul iar cu timpul, prin acumulare poate provoca si cancer. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: FlorinC. on January 23, 2017, 07:59:28 PM Hai sa fim seriosi... Sa nu ne credem mai catolici... ca eu nu port sutana...:))
Omu' baga in el ca nesatulul junk food pe tot parcursul anului si in luna decembrie pt ca nu i-a ajuns mananca un porc de 100kg in doua saptamini iar tu imi spui ca te uiti la ce fel de antioxidanti le dai cainilor... Cadem in ridicol... Dar sincer nu vreau sa jignesc in vreun fel, ci doar vreau sa atrag atentia ca ne dam ceea ce nu suntem si cautam sa ne contrazicem ca sa parem superiori. Bineinteles, ca si eu o hranesc cu premium (bosch, brit care respectiv petkult) pentru ca nu vreau sa-mi bat joc de banii mei. Si am evitat intotdeauna Royal Canin, Brit, Dog Chow pentru ca nu consider ca sunt demne de pretul ridicam. Dar hai sa nu mai facem OFFTOPIC aici. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on January 23, 2017, 10:05:24 PM Omul are discernamant si isi asuma riscurile. Cainii depind total de stapani si daca pot sa aleg o hrana mai buna, de ce nu as face-o? De ce sa iau o hrana care are ca prim ingredient cereale, cand cu acelasi pret si chiar mai mic, gasesc hrana care are ca prim ingredient carnea si care indica si ce fel de carne contine?
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: FlorinC. on January 24, 2017, 01:56:50 AM O hrana de o mai buna calitate ca NutriBest-ul prezentat de mine, la 130lei sacul de 15 kg nu exista (sau asa cred eu). Asa ca eu il recomand doar pe acesta, Sensitive, in restul, de la aceasta marca, nu am mare incredere.
Dar in legatura cu naivitatea ta de a te lasa dus usor influentat de marketing-ul si publicitatea brand-urilor de marca din lumea producatorilor de hrana animala, nu as vrea si nu cred ca as putea sa-ti schimb in vreun fel mentalitatea, astfel incat sa nu mai crezi 100% in tot ce scrie pe ambalaj sau cum arata acesta. Iar in legatura cu ambalajul, probabil petkult are unul de o foarte buna calitate, pe cand restul nu. Acum rog un administrator sa mute sau sa stearga discutia offtopic. Multumesc. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: tevezbd on January 24, 2017, 03:21:07 AM 2 titani!!.... frumos!!!1
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Thara on January 24, 2017, 09:53:04 AM O hrana de o mai buna calitate ca NutriBest-ul prezentat de mine, la 130lei sacul de 15 kg nu exista (sau asa cred eu). Bosch & Brit. In exact aceiasi bani.Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on January 24, 2017, 12:42:55 PM Daca tu crezi ca Nutribest care are majoritar cereale iar ca sa fie tacamul complet, contine si soia
Composition Meat and animal by-products (minimum 21%); Maize; Wheat; Wheat middlings; Oils and fats (minimum 0.5% fish oil); Barley; Carob; Soia; Rice (minimum 4%); Salmon (minimum 4%); Beet Pulp; Yeasts (minimum 1% brewers yeast); Algae (minimum 0.5%); Minerals; Prebiotic MOS; Yucca extracts. e mai buna decat Brit care costa si mai ieftin e fix problema ta dar nu incerca sa ma convingi pe mine care m-am documentat foarte bine in privinta alimentatiei din cauza fostilor mei catei pe care in ignoranta mea i-am hranit perioada cu Pedigree. Iata si compozitia hranei Brit Premium ca sa faci comparatia: are antioxidanti naturali, nu contine soia, carnea este prima pe lista si e trecut procentajul si provenienta COMPOZIŢIE: pui (40 %), orez, grâu, porumb, grăsime de pui (conservat cu trocoferoli), ulei de somon, drojdie de bere, arome naturale, mere deshidratate, minerale, extracte de plante şi fructe (300 mg/kg), clorhidrat de glucozamină (260 mg/kg), chondroitin sulfat (160 mg/kg) Manan-Oligo-Zaharide (150 mg/kg), fructo-oligozaharide (100 mg/kg), extract de Yucca Schidigera (80 mg/kg), cupru organic, zinc organic, seleniu organic. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Thara on January 24, 2017, 01:49:23 PM Am facut eu split la topic si l-am unit cu acesta, aici puteti discuta fara problema off topic-ului.
@valentin sighinas te rog daca mai ai intrebari sa te asiguri ca le postezi in categoria corespunzatoare si de asemenea putina atentie la optiunile forumului, ieri in loc de reply ai dat report to moderator. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: mishu65 on January 24, 2017, 08:17:18 PM O hrana de o mai buna calitate ca NutriBest-ul prezentat de mine, la 130lei sacul de 15 kg nu exista (sau asa cred eu). Asa ca eu il recomand doar pe acesta, Sensitive, in restul, de la aceasta marca, nu am mare incredere. Dar in legatura cu naivitatea ta de a te lasa dus usor influentat de marketing-ul si publicitatea brand-urilor de marca din lumea producatorilor de hrana animala, nu as vrea si nu cred ca as putea sa-ti schimb in vreun fel mentalitatea, astfel incat sa nu mai crezi 100% in tot ce scrie pe ambalaj sau cum arata acesta. Iar in legatura cu ambalajul, probabil petkult are unul de o foarte buna calitate, pe cand restul nu. Inainte sa ne apucam de scris si sa aruncam cu vorbe este bine sa fim siguri pe ceea ce stim si apoi sa ne spunem parerea cu calm. Am primit sfaturi foarte bune atunci cand dintr-un motiv sau altul am fost nevoita sa schimb tipul de hrana pentru cainii mei si am ales cu ajutorul lor in cunostinta de cauza fara a fi influentata de marketing sau publicitatea brand-ului. Noi nu schimbam mentalitati ci ne ajutam sa descoperim o hrana cat mai potrivita catelului nostru tinand cont de varsta, afectiuni, tipul de activitate, sau chiar dpdv material. La mine, de exemplu, Petkult miel si orez este favorita pentru cainii tineri si am ramas la ea dupa incercari nu foarte multumitoare cu Royal Canin sau Acana. Asta nu inseamna ca ultimele doua nu sunt bune doar pentru ca n-au mers la cainii mei. Forumul m-a ajutat sa iau decizia cea mai buna intr-un timp relativ scurt fara a face experimente pe cainii mei. Timpul iti va dovedi ca cei care au postat mai sus chiar au dreptate! Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: FlorinC. on January 24, 2017, 09:15:28 PM Dar cu ce am contrazis eu spusele altora? Eu si Freddy am intrat intr-o discutie usor offtopica despre diversele marci si marketingul din spatele lor.
Din pacate doar prin scris nu poti exprima cu adevarat ce simti, conversatia din spatele calculatorului face dificila o conversatie cu opinii de-o parte si de alta, iar problema reala intr-o astfel de duscutie e starea de spitit a celui care citeste. Dintr-o obisnuinta "romaneasca" de a ne contrazice, imi spui sa fiu calm dar problema era ca revolta ta pe ceva ce eu n-am intentinat sa fac. N-am vrut sa-i atrag atentia sau sa-l schimb mentalitatea, nu dau eu sfaturi si probabil sunt foarte multi de pe aici care asta ar trebui s-o faca, ci doar i-am spus sa nu mai fie naiv cu cititu etichetelor. Adica n-ar trebui sa credem 100% ce spun ei pentru ca ei nu sunt 100% corecti cu noi, consumatorii. Si in legatura cu NutriBest, recomand ca pret de 130 lei doar sortimentul Sensitiv pentru un continut mai mic de cereale. Varianta cea ieftina de Brit, cea de 130 lei e slaba calitativ si plina de cereale. Royal Canin e un amestec de 70% marketing si 30% hrana ok dar acesta e la alt nivel, 170 lei sacul. Bosch-ul este mai bun ca RC desi se invart la acelasi pret. Nu vorbim de Acana pentru ca e la alt nivel de cost. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Thara on January 24, 2017, 11:00:15 PM Bosch-ul este mai bun ca RC desi se invart la acelasi pret. Bosch si Royal la acelasi pret? De cand? :o Unde ma uit eu, este in jur de 130 ron sacul de Bosch, iar calitativ este deasupra NutriBest-ului (de aceea l-am si dat ca exemplu) si chiar mai bun decat RC in opinia mea.Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: FlorinC. on January 25, 2017, 12:07:29 AM Bosch nu are acelasi pret cu Royal ci sunt apropiate calitativ, cu un plus pentru RC. Diferenta de pret poate ca o face marketingul mai bun, dar dintre NutriBest Sensitive si Bosch spun ca sunt la egalitate, calitativ vorbind. Ambele contin in aceeasi masura cereale, poate un plus pentru NB avand in compozitia sa uleiuri si grasimi de peste (min 4% somon). Pentru caini care sunt imuni sau nu sunt afectati de cerealele din continutul boabelor aceste doua marci low cost sunt de recomandat.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: sorin9308 on January 25, 2017, 10:18:28 AM De ce nu e? Pentru ca are in componenta cereale? Toate, dar absolut toate companiile producatoare introduc cereale in produsele lor, pana si Acana contine cereale (ovaz, lucerna si altele). Asa ca nu incercati sa dezinformati, sau sa pareti mai credinciosi decat Papa. Se introduc cereale pentru ca sunt infint mai ieftine decat orice masa de produse animale. Nu se specifica nicaieri adevaratele proportii pentru ca nu se fac inspectii la fel de stricte precum cele de consum uman. Cum de altfel pe niciun ambalaj al oricarui producator nu se specifica procentul de proteina animala si de unde provine de pe animal. Spun doar 70% proteina animala (pui, miel, peste sau oricealtceva), dar nu spun 40% pui si 30% miel, sau provenienta carnii ceva de genul pielii de pui, oase si cartilagii, ori piele de miel si copite. Nu spun lucrurile astea pentru ca aduc un oarecare dezgust cititorului cand acesta cerceteaza lista continutului bobitelor. Deci sa nu va asteptati ca al vostru caine sa consume ToW cu 70% pulpa de miel... Oricum produsele de origine animala costa probabil cel putin 2euro/kg, iar la un sac de 15 kg, cel putin 10 kg ar fi de origine animala, asta vorbind la marcile super premium, deci cel putin 20 euro ar costa aceste 70%, in plus restul celor de 30% de materie vegetala care ar putea costa si acestea cel pun 5 euro si ajungand totul la 25euro pentru o mancare de mai mult decat super premium. Iar prtetul se dubleazal cand introducem costul de productie si transportul. Iar de aici tragem concluzia ca nu se justifica pretul oricarul producator, incepand cu Pedigree-ul care contine 99%cereale si terminand cu ToW cu un continut de 30%. Deci nu va faceti iluzii si nici sa nu va imbatari cu apa chioara. Personal va spun ca am cumparat si eu acest NutriBest, prezentat mai jos si va spun ca "fetei" mele i-a mers excelent, in aceeasi nota ca pana atunci. Sacul de dinaintea astuia a fost Petkult cu miel pentru ca are foarte multa energie si vreau sa-i mentin tonusul acesta. Nu spun ca blana era mult mai lucioada la terminarea acestui sac decat la terminarea sacului de Petkult, desi acestia sunt renumiti pentru "stralucirea blanii". Asa ca eu nu vreau sa dau sfaturi si nici sa influentez pe cineva cu comentariul meu. Exemplu: NutriBest Dog Sensitive Adult Somon și Orez 15Kg Hrana completa si echilibrata pe baza de peste si orez pentru orice rasa de caini adulti cu alge marine din Atlanticul de Nord, o sursa bogata de minerale naturale si aminoacizi care hranesc si hidrateaza pielea, protejeaza celulele pielii si mentin blana puternica si stralucitoare. Compozitie: Cereale (min 20% intreg, min 4% orez), carne si animale, legume, produse de origine vegetala, derivati de peste si peste( min 4% somon), uleiuri si grasimi, drojdie ( min 1% drojdie de bere), substante minerale, alge (min 0.5%). Constituenti analitici: Proteine: 24% - Fibre: 3.7% - Uleuri si grasimi: 11% Contrar celor spuse de dumneavoastra ToW nu contine absolut deloc cereale, soia, conservanti sau coloranti artificiali. Nu exista acel procentaj de 30% spus de dumneavoastra si asta va spun 100% sigur. Din punctul meu de vedere consider ca acest Nutribest are destul de multe minusuri ca sa poata fi "best of" in zona lui de pret: cereale ca si ingredient majoritar, spune ca este cu miel dar are min. 25% carne, min. 4% carne de miel (atentie ca doar 4% este din miel), contine soia si unde mai punem faptul ca pe sac spune ca are 21% carne si in descrieri 25%. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on January 25, 2017, 10:56:07 AM De ce este Nutribest cea mai buna și nu Pedigree sau Friskies ? Toți ceilalți mint pe eticheta și e o conspirație anti Nutribest ? Mai nou și acana este grainfree pe toate sortimentele. Taste of the wild la fel. M-am uitat pe compoziția mărcilor Brit și Bosch și sunt net superioare celei de tip Pedigree a mărcii promovate de dvs. Căutați și documentați-vă de ce nu e bine sa fie o cereala prima pe lista, de ce e bine sa se știe măcar specia animalului, de nu e bun un conservant artificial, etc.
Câinele meu este alergic la cereale, are blana praf dacă ii dau RC sau Bosch, cum l-am trecut pe petkult și ulterior TOTW situația s-a schimbat radical. Chiar dupa prima săptămână. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on January 25, 2017, 11:13:44 AM Ca fapt divers, câinele meu a făcut acum mult timp enterocolita, tocmai pentru ca ii dădeam o hrana pe care nu o putea digera, la recomandarea medicului veterinar, și anume Hill's. Ii treceam mama prin blana și parca ningea în jur. Ulterior a început sa ii și cada blana pe alocuri. Am aflat după ceva timp ca respectivul avea contract de promovare cu Hill's, asa ca aveți grija pe mama cui va lăsați câinii. După ce mi-a făcut toate testele inclusiv parvo și m-a mai ușurat puțin la buzunar a zis ca boabele nu sunt pentru el și sa ii dau numai mâncare gătită. L-am trecut pe o hrana grain Free, petkult, problema s-a rezolvat imediat.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on January 25, 2017, 11:26:21 AM Sunt caini care nu suporta nici macar o cantitate mica de cereale cum e si labradorul fiului meu si e vorba de Petkult cu care celor 5 caini ai mei le merge foarte bine. In schimb cu Simpson, varianta mai ieftina, (cu peste, nu aceea 80/20) pur si simplu infloreste. Putini caini am vazut cu o blana asa lucioasa si frumoasa si nici nu ii cade parul cum se intampla la majoritatea labradorilor.
Ai mei s-au cam saturat de Petkult si am descoperit o hrana bunicica la un pret destul de convenabil. E vorba de rustican cu peste de la maxi-pet. Ai mei fiind trecuti de 6 ani aveau nevoie de o hrana cu grasime mai putina iar la sortimentul senior nu am gasit ceva cu o compozitie convenabila. Doar Acana senior ar fi de luat in seama insa nu pot risca sa cumpar un sac si pe ei sa-i apuce diareea cum au patit cu Acana Adult. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: mishu65 on January 25, 2017, 03:36:32 PM Sunt caini care nu suporta nici macar o cantitate mica de cereale cum e si labradorul fiului meu si e vorba de Petkult cu care celor 5 caini ai mei le merge foarte bine. In schimb cu Simpson, varianta mai ieftina, (cu peste, nu aceea 80/20) pur si simplu infloreste. Putini caini am vazut cu o blana asa lucioasa si frumoasa si nici nu ii cade parul cum se intampla la majoritatea labradorilor. Ai mei s-au cam saturat de Petkult si am descoperit o hrana bunicica la un pret destul de convenabil. E vorba de rustican cu peste de la maxi-pet. Ai mei fiind trecuti de 6 ani aveau nevoie de o hrana cu grasime mai putina iar la sortimentul senior nu am gasit ceva cu o compozitie convenabila. Doar Acana senior ar fi de luat in seama insa nu pot risca sa cumpar un sac si pe ei sa-i apuce diareea cum au patit cu Acana Adult. Dupa varsta de 7 ani am renuntat cu parere de rau la Petkult si la recomandarea ta am cumparat Eukanuba miel si orez. Am facut o alegere foarte buna pentru senioarea mea mi-am dat seama dupa primele doua saptamani. Poate gresesc dar am impresia ca i-a revenit si pofta de viata, e mult mai activa si interactioneaza cu noi si cu cea mica mult mai des decat pana acum. Nu mai are perioade asa lungi in care doarme, blana e lucioasa si scaunele exact cum trebuie. Cea mica ramane pe Petkult. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on January 25, 2017, 04:40:27 PM Ai mei nu mai vor Eukanuba desi la inceput le placea. Am aflat de curand ca firma care o produce a fost cumparata de marele concern Mars care produce si Pedigree si Royal Canin. Poate au umblat la compozitie de nu mai vor cateii mei s-o manance.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Thara on January 25, 2017, 05:28:23 PM De Eukanuba sunt si eu multumita, asa cum am fost si in urma cu mai multi ani. Insa odata cu inceputul sezonului rece l-am trecut pe Acana.
Am aflat de curand ca firma care o produce a fost cumparata de marele concern Mars care produce si Pedigree si Royal Canin. Nu am stiut asta. E pe bune sau doar un zvon? :-\Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on January 25, 2017, 10:52:32 PM Nu e zvon, a fost cumparata de Mars de la Procter&Gamble in 2014 care la randul lui il achizitionase prin 1999. Probabil cainilor mei le placeau mai mult chimicalele de la P&G decat cele ale Mars.
Eukanuba logo.png Product type Pet food Owner Mars, Incorporated and Spectrum Brands Europe Introduced 1969 Markets Worldwide Website http://www.eukanuba.com/ and http://www.eukanuba.eu Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on January 26, 2017, 12:35:36 AM Confirm și eu faza cu Mars. Am aflat acum câteva luni, când i-am dat câțiva saci. După al 3-Lea nu a mai vrut sa mănânce, însă cat a vrut i-a priit. Acum sunt pe la al 6-Lea de TOTW, toate bune pana acum. Pe ăștia ii acuza în SUA ca folosesc taurina din China și ca nu ar fi asa de verificata ca cea din SUA.
Freddy, acana a schimbat rețele de 3 ori în ultimul an. Mai nou știam ca și sortimentele de tip size, junior-adult-senior large breed au devenit grain free. Al doilea sortiment avea ovăzul parca fiert și câinelui meu i-a priit ceva mai bine ca cel cu cereale întregi, însă tot avea mătreata. Acum posibil sa fie totul în regula și cu acana. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Thara on January 26, 2017, 07:10:33 PM Noi am luat Acana Adult Large Breed si ii merge super, desi recunosc ca am avut putine emotii dat fiind faptul ca am comandat direct sac, insa m-am bazat in mare parte pe faptul ca acum vreo 2 ani a mai mancat si ca el nu e sensibil deloc la stomac. Din fericire nu m-am inselat.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: florin.g on January 29, 2017, 10:38:09 PM De Eukanuba sunt si eu multumita, asa cum am fost si in urma cu mai multi ani. Insa odata cu inceputul sezonului rece l-am trecut pe Acana. Thara , de ce ai facut schimbarea ? si eu il hranesc cu eukanuba Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Thara on January 30, 2017, 08:58:16 AM Datorita calitatii (si)mai bune.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: florin.g on January 30, 2017, 10:52:52 AM :))
Ms Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: florin.g on January 30, 2017, 10:56:59 AM Al meu nu stiu de ce nu tolereaza Acana ...
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Thara on January 30, 2017, 11:35:12 AM Din trei caini doar unuia nu i-a priit Acana, in sensul ca nu asimila nimic, avea scaun moale spre apos. Insa la el a fost problema cu mai multe marci de mancare, nu doar cu Acana. Sunt caini mai sensibili care nu tolereaza mancarea asta, "problema" in opinia mea fiind la caini (la fel ca si la oameni, organisme diferite de la individ la individ) si nu la hrana in sine. Cunosc persoane care nu tolereaza deloc ardeii si rosiile, asta desigur nu inseamna ca nu sunt alimente bune. Referitor la Eukanuba - am folosit-o si in trecut, in urma cu mai multi ani si m-a surprins placut, atat atunci cat si acum. Cel caruia i-am dat din vara incoace Eukanuba, mancase inainte timp de mai bine de un an Pro Plan, care nu este o marca proasta, dar cu Eukanuba s-a prezentat si mai bine. In lipsa de altceva, cred ca as ramane la Eukanuba. Ma ingrijoreaza oarecum ca a fost cumparata de altcineva compania, sper doar sa nu ii schimbe retetele sau daca totusi o vor face, sa fie un "upgrade" si nu un "downgrade" in ceea ce priveste calitatea.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Nightbell on February 01, 2017, 09:00:48 PM @Freddy, salut
Am si eu o intrebare, probabil ca nu este topicul care trebuie, dar, am zis sa nu mai deschid alt post. Astazi i-am schimbat mancarea la Royal Canin Maxi Junior. Inainte numai prietena mea a cumparat mancarea (tot super premium, dar boabele sunt mult mai mici si inchise la culoare). Sper sa fie okay, sa nu faca diaree. Oricum momenan ii dau amestecat din ambele. Ma gandesc ca este Ok Royal Canin? (nu este cea mai ieftina mancare, 240 lei sacul de 15kg) Oricum, acum s-a lungit si pare foarte slab, are 3 luni si 2 sapt si 15 kg. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: craciuncostel on February 01, 2017, 10:25:58 PM Din punctul meu de vedere nu este o mâncare ok. Nu scrie câtă carne de pui conține, primul ingredient nu este puiul, în general câinii mi-au făcut dermatite de la această mâncare. Tot din punctul meu de vedere este o mâncare căreia i se face extrem de multă reclamă dar nu mai este de mult timp ceea ce a fost acum mulți ani.
Totodată prețul la care o iei este fantastic de mare, pe zooplus în această lună este ofertă de 15 plus 3 kg la doar ~ 10 lei kg, în general o iei cu 11 lei kg. Caută doar pe zoofast sau zooplus. Nu îi da mâncarea amestecată, fă trecerea treptat cu câte 25% ca să nu se strice la burtă. Momentan eu folosesc de ceva vreme eukanuba, tot la sfatul lui freddy. Ar fi un pic mai sus ca preț dar cu un conținut de 60% carne petkult. Freddy, dacă citești, aveam și eu o nelămurire. Majoritatea mâncărurilor junior înseamnă 12 luni, după 1 an au pachete adult. În schimb, eukanuba junior este de la 1 la 24 de luni. La puiul meu de 1 an fix recomanzi să trec pe mâncare adult sau să stau cu eukanuba junior? Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on February 02, 2017, 12:34:58 PM @Freddy, salut Nu prea e buna. Prima pe lista e orezul deci ar putea avea si 50% orez si la 240lei sacul, nu merita. Cauta hrana la care cap de lista sa fie carnea, sa nu aiba proteine vegetale adica soia, sa aiba conservanti naturali adica vit. E, rozmarin, vit. C.Am si eu o intrebare, probabil ca nu este topicul care trebuie, dar, am zis sa nu mai deschid alt post. Astazi i-am schimbat mancarea la Royal Canin Maxi Junior. Inainte numai prietena mea a cumparat mancarea (tot super premium, dar boabele sunt mult mai mici si inchise la culoare). Sper sa fie okay, sa nu faca diaree. Oricum momenan ii dau amestecat din ambele. Ma gandesc ca este Ok Royal Canin? (nu este cea mai ieftina mancare, 240 lei sacul de 15kg) Oricum, acum s-a lungit si pare foarte slab, are 3 luni si 2 sapt si 15 kg. De exemplu Petkult maxi junior este net superioara si pretul e ceva mai mic. Si mai sunt. Chiar si Eukanuba care e produsa de acelasi concern are carne ca prim ingredient, nu foarte multa, ce e drept adica doar 25% spre deosebire de Petkult care are 60%. Du-te la un pet-shop Animax si cumpara 1-2kg de testare si daca il place si il tolereaza bine, cumpara-i. Da-i o combinatie de petkult cu royal. Cu petkult cam slabesc cainii fiindca are f. putine fainoase. Cel mai bine se ingrasa cu Eukanuba. Vezi si tu care te avantajeaza, oricum royalul e de evitat. Ai vazut ce scrie pe sac la compozitie? https://animax.ro/petkult-sensitive-maxi-junior-miel-and-orez-12-kg.html Later edit: uite la astia e o idee mai ieftin si au curierat gratuit pentru colete ce depasesc valoarea de 150lei http://pentruanimale.ro/hrana-uscata-caini/petkult-maxi-junior-senzitiv-miel-si-orez-12-kg.html Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Nightbell on February 02, 2017, 01:54:58 PM Nu ma intereseaza pretul. Ma intereseaza calitatea.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: craciuncostel on February 02, 2017, 02:08:28 PM Atunci ordonezi descrescător după preț... O să găsești acana și orijen. Cam 3, 400 RON sacul. Făcută în Canada, 80% carne, 20% legume.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: sorin9308 on February 02, 2017, 03:28:08 PM Eu recomand Taste of the Wild Pacific Stream Puppy - pentru pui in combinatie cu un ulei de somon Grizzly.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on February 09, 2017, 05:47:05 PM Acana și TOTW sunt cele mai bune. Orijenul este foarte bun dacă soliciti și fizic câinele. Nu sunt potrivite în orice situație.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: mishu65 on February 09, 2017, 08:52:28 PM Inainte de a cumpara un sac este bine sa testati alimentul. La mine Acana nu a fost bun deoarece le provoca scaune moi.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on February 10, 2017, 01:47:49 AM Inainte de a cumpara un sac este bine sa testati alimentul. La mine Acana nu a fost bun deoarece le provoca scaune moi. De la Acana singurul sortiment pe care il suporta al meu e cel cu miel si mere dar de la un timp l-au scumpit de parca ar fi de aur. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Tsouhinho on February 10, 2017, 08:29:57 AM Intrebare: conteaza marimea bobului pentru Grivei al meu?
De cateva luni mananca TOTW care are granulele marunte. Intrebare doi : trebuie schimbata mancarea din cand in cand sau e de dorit sa mergi pe aceeasi marca cu sortimente diferite? Citiseram pe forum aici, ca, in principiu, cainele tre invatat sa mance orice. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Thara on February 10, 2017, 12:42:50 PM De la Acana singurul sortiment pe care il suporta al meu e cel cu miel si mere dar de la un timp l-au scumpit de parca ar fi de aur. Pe mine ma enerveaza ca au schimbat greutatea sacilor. 11,4 kg si 17 kg ma exaspereaza! Nu inteleg ce nu era bine cu 13 kg si 18 kg!? ??? >:(Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on February 10, 2017, 12:54:09 PM Probabil ca nu au schimbat si pretul deci... avantaj pentru ei.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on February 10, 2017, 01:20:52 PM Intrebare: conteaza marimea bobului pentru Grivei al meu? De cateva luni mananca TOTW care are granulele marunte. Intrebare doi : trebuie schimbata mancarea din cand in cand sau e de dorit sa mergi pe aceeasi marca cu sortimente diferite? Citiseram pe forum aici, ca, in principiu, cainele tre invatat sa mance orice. TOTW are boabele de mărime medie. Sunt ok. În legatura cu a doua întrebare, mie, veterinarul mi-a zis ca nu e ok sa ii schimbi prea des hrana, dar nici sa îl înveți pe un singur sortiment ani de zile. Cam la 6-8 luni e ok sa ii mai schimbi gustul. La TOTW ai avantajul ca schimbând sortimentul, schimbi tipul de carne, baza rămâne aceeași, iar câinele se adaptează mai repede. Dacă ai ciobanesc german vezi sa ii dai din cele 3 sortimente potrivite și pt talie mare. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on February 10, 2017, 01:23:27 PM Pe mine ma enerveaza ca au schimbat greutatea sacilor. 11,4 kg si 17 kg ma exaspereaza! Nu inteleg ce nu era bine cu 13 kg si 18 kg!? ??? >:( Au renunțat la cereale și au scăzut greutatea.. :)) probabil ca pierdeau dpdv financiar. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Yoruk on March 07, 2017, 09:36:04 PM Buna seara,
Am și eu un ciobănesc german de 2 luni.Pana acum l-am hrănit cu Royal canin, dar toți îmi spun ca nu este bun. Ce as putea sa ii dau ? Ma gândeam la Pedigree sau Friskies purina.. Care ar fi mai buna? Multumesc, Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on March 08, 2017, 03:28:21 AM Nici una.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Yoruk on March 08, 2017, 11:10:43 AM Atunci spuneți-mi ce îmi recomandați ..Alea ma uitam printr-un supermarket și erau mai răsărite
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: sorin9308 on March 08, 2017, 11:34:27 AM Eu i-am dat Taste of the Wild Pacific Stream Puppy si nu am avut nici o problema si s-a dezvoltat foarte bine ( aproape 9 luni 40kg).
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on March 08, 2017, 02:50:17 PM Decat alea 2, mai bine ramai pe Royal. Hrana din supermarket e de calitate proasta, cauta un magazin de specialitate, sunt o gramada: Animax, maxipet, zooland, etc. Cauta sa iei ceva cantitate mai mica, pe care sa i-o introduci treptat in alimentatie. Ulterior, sac vei gasi la pret mai bun ca in magazin pe diferite site-uri de specialitate, zooplus, zoofast, petshop4you, chiar si emag. Sunt foarte multe.
Multi CG, printre care si al meu, sunt alergici la cereale. Iti recomand sa cauti o hrana fara cereale, de exemplu Taste of The Wild, care ii acum ii merge foarte bine cainelui meu, Petkult ( care e marca a celor de la animax, nu o sa il gasesti in magazin in alta parte ) sau Acana. Dintre cele cu porumb, si cu ceva pret mai mic, cel mai ok cred ca e Brit Premium, dar daca deja iti permiti Royal, nu are sens sa ii ceva inferior celorlaltor branduri, care sunt similare ca pret cu Royal, dar mult peste dpdv calitativ. Brit Premium este superior calitativ si inferior ca pret, deci tot e ok, dar nu se compara nici el cu TOTW, petkult sau acana. Spor ! Si sa ne tii la curent! :) Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Yoruk on March 08, 2017, 05:57:51 PM Multumesc mult ,
Cred ca o sa îl bag pe BRIT premium , am găsit junior XL . Multumesc, Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on March 08, 2017, 07:53:09 PM Dacă ii merge XL, încearcă pe viitor sa îl treci pe L. Sunt rețete similare, dar difera totuși anumite elemente, în special pentru oase. Ciobănescul German se încadrează la L, nu la XL. XL este pentru câinii care sar de 45 de kg. CG ar trebui sa fie intre 31 și 41 kg la mascul.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on March 08, 2017, 08:01:07 PM E o hrana mult peste RC pentru ca are ca prim ingredient o carne și nu porumb, și îți specifica și specia (pui). Ferește-te de produsele care zic doar ceva generic (grăsime animala), astea fiind în special Pedigree, Friskies, Chappy, și de cele care încep cu o cereala. Teoretic, câinii nu mâncau cereale în sălbaticie, ele au fost introduse în alimentația lor de către oameni și au început sa se adapteze treptat. Probabil d-asta și sunt atâția câini care încă au probleme în a le tolera. Mult succes și sa ne mai scrii cum mai este. :)
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on March 09, 2017, 07:43:34 PM O hrana buna nu o gasesti la supermarket( cu o singura exceptie si anume Monge la Selgros pentru caini mini, nu e cea mai cea dar e acceptabila) ci la petshopuri sau pe net.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: andrei_ovidiu on May 24, 2017, 01:26:39 PM Salutare tuturor.. Am un catel CG luat de la 2 luni si pana in prezent este hranit cu royal canin german shepherd junior la sfatul crescatorului. De vreo doua saptamani am inceput sa ii administrez pet phos grand chien si a inceput sa faca matreata pe sira spinarii. Acum catelul are 3 luni jumatate. Apelex la cei cu experienta in a ma sfatui ce mancare sa ii dau pentru a scapa de aceasta problema.
Multumesc anticipat. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Bimbi on May 24, 2017, 04:24:50 PM Din experienta proprie recomand Petkult si tot din experienta proprie Nu recomand Royal Canin.
Petkult foloseste ingrediente naturale si este intr-un fel specializat pe sortimente din miel cu orez. Acestea ajuta atat pentru blana si piele cat si pentru articulatia soldurilor . Nu ii dati un timp supa de carne sau de oase pana se vindeca descuamarea . Aici gasiti Petkult pentru juniori ***********************************. Succes! Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: andrei_ovidiu on May 24, 2017, 05:46:03 PM Si eu oscilam intre petkult si taste of the wild pacific stream puppy..Despre cea din urma ce parere aveti?
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Bimbi on May 24, 2017, 08:59:52 PM Daca ma intrebati pe mine, Petkult. Este mult mai ieftina ( cu circa 60 de lei la aproape aceeasi cantitate) si are si alte calitati de continut. Desigur Taste of Wild este foarte buna de asemenea.
*********************** Aveti transport gratuit la ambele. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on May 25, 2017, 07:50:36 PM Eu ii dau cainelui meu de vreo 8 luni TOTW, ii merge foarte bine. A mancat si petkult, dar din senin nu a mai vrut.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on May 25, 2017, 07:53:01 PM Petkult este brand detinut de Animax, oficial se fabrica in Belgia. Ma poate lamuri si pe mine cineva de ce se produce acolo si totusi nu se regaseste decat la noi? Mi se pare cel putin dubios. Hrana umeda se face in Spania, cea uscata in Belgia. Nu am incredere ca la noi sunt cu adevarat verificate produsele daca respecta eticheta. Prefer sa iau o hrana care stiu sigur ca a fost verificata.
I-am dat cainelui hrana umeda de la ei si l-am tinut la regim o saptamana. Si-a vomat si matele din el. Ceva e destul de ciudat la ei. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: andrei_ovidiu on May 25, 2017, 10:32:07 PM Razvan tind sa cred ca ai dreptate.. TOTW pare mai de incredere decat Petkult...Thara, Ariana? ce parere aveti?
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Thara on May 26, 2017, 11:26:09 AM Si eu inclin spre TOTW.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on May 26, 2017, 01:55:00 PM Salutare tuturor.. Am un catel CG luat de la 2 luni si pana in prezent este hranit cu royal canin german shepherd junior la sfatul crescatorului. De vreo doua saptamani am inceput sa ii administrez pet phos grand chien si a inceput sa faca matreata pe sira spinarii. Acum catelul are 3 luni jumatate. Apelex la cei cu experienta in a ma sfatui ce mancare sa ii dau pentru a scapa de aceasta problema. Si o catelusa de-a mea a facut in urma cu 4 ani o matreata abundenta de la royal canin junior. Desi era pui de 4 luni, i-am schimbat mancarea cu Acana miel si mere iar matreata a disparut in 4-5 zile. Din pacate, intre timp, acest sortiment de Acana s-a scumpit atat de mult incat e mai convenabil sa cumperi miei din piata. Este incredibil, a ajuns mai scump ca Orijenul. Alt tip de hrana hipoalergenica e Simpson dar il gasesti doar la zooplus. Eu nu am o parere atat de buna despre TOTW din cauza ca unul din cateii mei avea probleme digestive din cauza lui: avea gaze si scaune cam moi. Trebuie sa testezi, cumpara 1-2kg si vezi care mancare e tolerata cel mai bine. Si ai grija sa deparazitezi catelul cu un deparazitant bun, nu cu Pratel.Multumesc anticipat. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on May 26, 2017, 02:17:34 PM Poti incerca si Lukullus junior, o hrana presata la rece. Eu le dau la ai mei sortimentul pentru caini adulti si e totul ok.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on May 26, 2017, 08:31:07 PM Destul de rar un sortiment este acceptat de absolut toti cainii. E normal sa fie si la TOTW cazuri de caini carora sa nu le mearga bine, mie imi convine ca se gasesc destul de usor, pretul este acceptabil, blana nu are pic de matreata si mai e putin si face 1 an de cand ii dau.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Dobra on June 08, 2017, 01:30:31 PM Buna,
Am un CG de 7 saptamani pe care il hranesc cu Belcando Puppy Starter(acest sortiment mi s-a recomandat)..din ce am citit in acest topic nu am observat pareri bune despre aceasta firma. Ce imi puteti spune despre acest sortiment? Dar firma? Imi puteti recomanda alt sortiment in caz ca cel prezent nu e bun? Va multumesc. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on June 08, 2017, 03:44:27 PM Belcando nu e o mancare rea doar ca e prea scumpa pentru o hrana cu cereale.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Dobra on June 08, 2017, 05:31:35 PM Atunci ce mi-ai recomanda?
TOTW văd că e foarte apreciat de către voi. Să trec treptat spre această firmă? Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on June 08, 2017, 09:48:30 PM Acana, TOTW, welness core (de la animax), chiar si petkult ( daca treci peste problemele amintite mai sus ), sunt foarte bune. Ideea e sa vezi ce tolereaza mai bine cainele tau. Asta inseamna sa tii sub control luarea in greutate, cresterea fizica, blana ( care trebuie sa fie moale si fara matreata, lucioasa) si nu in ultimul rand, scaunul.
Eu iti recomand sa incerci TOTW. Cainele meu este foarte sensibil, probabil chiar alergic la cereale, din moment ce nu l-am putut adapta la niciun sortiment pe cereale. Cu acana are scaune prea moi, am ramas la TOTW. Welness core au fost aduse recent la noi, sunt printre cele mai cumparate in SUA, alaturi de Blue Buffalo(pe care nu l-am gasit la noi) si TOTW; mai nou si Acana a inceput sa fie la mare cautare acolo, dar au probleme mari de distrubutie. Wellness core sunt printre cele mai cumparate dintre cele superpremium, nu stiu daca si in general. Orice ai incerca, nu ii face trecerea brusc, incearca sa ii cresti progresiv cantitatea noua fata de cea veche, in decursul unei saptamani sau chiar 2 saptamani, fiind mai mic. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Dobra on June 12, 2017, 11:35:43 AM Care TOTW recomandati ? Sau oricare e bun?
De Eukanuba ce imi puteti spune ? Am vazut o oferta la Puppy Large Breed Pui si imi surade pretul. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on June 12, 2017, 11:59:53 AM Wild High Prairie Puppy sau Wild Pacific Stream Puppy pentru un caine junior. Pine Forest, Southwest Canyon sau Sierra Mountain pentru un Ciobanesc German adult. Sortimentele puppy le gasesti pe unele site-uri la 230 de lei, pret absolut ok pentru ce contin.
Eukanuba e mai ok cel cu miel si orez, are mai multa carne, dar e doar pt cainii adulti. I-am dat si eu o perioada si i-a mers bine, pana s-a saturat de el. Sortimentul cu pui e inferior, doar 25% carne, plus o lista lunga de cereale si "proteine animale hidrolizate", par pe acolo dpdv calitativ cu Royal Canin, Hill's sau Purina Pro Plan. Daca nu te incadrezi dpdv financiar la TOTW, incearca Brit Premium Dry, Junior L. Are 42% carne de pui, e mult peste marcile cu cereale de mai sus, la un pret mult mai mic. Eu l-am gasit la 136 de lei. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on June 12, 2017, 12:46:14 PM Nu, e mai bun decat Royal si Hills deoarece primul ingredient e carnea. E mai bun si decat Proplan deoarece are un procent mai mare de carne 25% fata de 19%, nu are faina de soia iar Proplanul are. Eu mi-am hranit fostii caini cu Eukanuba aproape toata viata lor si le-a mers foarte bine. Pe cei de acum i-am hranit cu diverse tipuri de hrana de calitate mai buna decat Eukanuba si amintesc Acana, Petkult, TOTW, Simpson, Guabi. Din februarie am trecut din nou pe Eukanuba cu pui deoarece este singura pe care o accepta toti cei 5caini, si de asemenea, e singura de la care nici unul nu are scaune moi. Eu nu prea sunt de acord sa li se dea cainilor de talie mare o hrana cu procent de grasime de peste 14%. A, daca ar fi caini de munca, da. Insa majoritatea cainilor nostri stau in curti sau apartamente si fac plimbari de o ora-doua pe zi. Deci, in opinia mea, ii poti da o Eukanuba puppy large breed fara nici o retinere. Are un pret decent la zooplus (10,66 lei/kg la sacul de 15kg adica 159,9 intreg sacul.
Acum am vazut ca si la pentruanimale.ro au o promotie : 180 lei pentru 15kg+3 Nu recomand Brit deoarece provoaca iritatii la stomac. Doi din cainii mei vomitau dimineata o spuma alba in perioada cat au fost hraniti cu Brit Premium. Ca raport pret/calitate e bun si Petkult desi varianta puppy, zic eu, are prea multa grasime. Cea pentru adulti de talie mare e ok din punctul asta de vedere. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Dobra on June 12, 2017, 02:07:02 PM Mulțumesc mult pentru răspunsurile voastre!
Ca o mică paranteză, îmi e frică ca l-am îngrășat, el are acum 7. 4 kg la 8 săptămâni. Este ok? Există vreun grafic cu greutatea optimă? Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on June 12, 2017, 03:07:27 PM Nu conteaza greutatea, conteaza aspectul, constitutia. Unii catei au osatura mai puternica si cantaresc mai mult fara a fi grasi, la altii e invers. Era si un tabel dar e pur orientativ. Sa ai grija sa nu-l ingrasi cat e in perioada de crestere adica pana pe la doi ani. Dar nici dupa aceasta varsta nu e bine sa fie supraponderal fiindca apar probleme la articulatii.
Am gasit tabelul dar nu il pot posta. La 2luni trebuie sa aiba 9kg daca e mascul si 7,5kg daca e femela. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on June 12, 2017, 03:19:37 PM http://i1330.photobucket.com/albums/w574/faraonu99/Tabelcresteregreutate-varsta_zps0a2d42c0.jpg
Sper sa se deschida linkul. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Dobra on June 12, 2017, 04:14:10 PM S-a deschis,multumesc.
Citisem pe aici cred,ca daca ii simt coastele fara sa apas este ok.Eu asa am impresia,ca e putin grasut,dar probabil e doar de la gandul de a nu il ingrasa. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Claudiu34 on June 12, 2017, 06:26:00 PM Buna Ziua , am un Ciobanesc German :c3 de 3 luni jumate face 4 pe 20 iunie pe nume Roco . L am achizitionat acum o saptamana de la niste oameni care il hraneau cu royal canin si eu as vrea sa trec pe alceva deoarece am citit multe despre royal canin si nu este chiar asa de bun precum se zice si as dorii un sfat . Dintre Brit , Fitmin ,Bosch si Dog Chow care este mai bun ? Am citit despre Fitmin ca ar avea ingrediente de buna calitate avand in vede ca un sac de 15 kg pentru junior este 110 lei
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on June 12, 2017, 10:14:59 PM La cainii adulti trebuie sa se simta ultimele 2 sau 3 coaste(nu mai imi amintesc exact).
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Thara on June 14, 2017, 08:50:14 AM Eu nu prea sunt de acord sa li se dea cainilor de talie mare o hrana cu procent de grasime de peste 14%. A, daca ar fi caini de munca, da. Insa majoritatea cainilor nostri stau in curti sau apartamente si fac plimbari de o ora-doua pe zi. Al meu slabeste oribil daca primeste mancare cu procentaj redus de grasimi. Dupa ce am observat, orice este sub 18% grasimi, nu e ok pentru el. Si chiar si asa nu i-ar strica ceva in plus la greutate.La cainii adulti trebuie sa se simta ultimele 2 sau 3 coaste(nu mai imi amintesc exact). Da, ideal este sa se vada usor/simta la atingere ultimele spatii intercostale, sa existe o talie vizibila.Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on June 14, 2017, 11:41:30 AM Al meu slabeste oribil daca primeste mancare cu procentaj redus de grasimi. Dupa ce am observat, orice este sub 18% grasimi, nu e ok pentru el. Si chiar si asa nu i-ar strica ceva in plus la greutate. Nici unul din cei 6 caini pe care ii am acuma, precum si cei de dinainte nu au suporta hrana prea grasa. Adica mancau bine cateva zile-o saptamana dupa care li se apleca si refuzau hrana. Daca ii fortam-pacaleam sa manance incepeau cu scaune moi si chiar diaree cu striatii de grasime. Conteaza si varsta cainelui, si nivelul de activitate. Mie mi-a zis veterinarul sa nu le dau hrana cu nivel mare de proteine si grasimi fiindca pe termen lung nu le face bine. Unul din cainii mei e de talie mare si in perioada cat a fost pui cel mai bine i-a mers cu Artemis puppy large breed si nici nu a facut mofturi cum facea cu alte tipuri de hrana uscata.Aici e link-ul pentru artemis dar acum 7 ani costa 190 lei/sacul si acum pretul e dublu. Mai ieftin ar fi sa-l hranesc cu muschi de vita sau piept de curcan decat cu Artemis. http://www.artemispetfood.ro/?x=mediumpuppy Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Thara on June 15, 2017, 11:55:08 AM "Noi" din fericire nu avem problema asta. E drept ca e si un caine activ si il "miscam" multicel. Cu 18% grasimi sunt undeva la limita, momentan primeste o mancare cu 20% grasimi. Nici pomeneala sa nu vrea sa manance, linge castronul la fiecare masa. Si inca mi se pare mie ca nu i-ar strica vreo 2-3 kg in plus. Rezultatul analizelor este foarte bun.
Artemis, fara suparare, mi se pare slaba si cu pret nesimtit de mare. Nu as da pe ea nici 190 RON daca ar fi. La versiunea de adult, am aruncat o privire, al meu s-ar "stafidi" cu procentajele alea de grasime si proteina, plus ca ratia recomandata/zi este cam mare... Doar opinie personala raportata la cainele meu, pe care-l cunosc. Eu nu prea sunt pro marci de genul, cum ziceam si prin alte postari in ultimii ani a explodat piata de marci de hrana care mai de care, holistica, naturala, numai carne bla, bla... si nu cred ca tot ce zboara se mananca. Am cateva marci de hrana superpremium, cu vechime, a caror eticheta nu este chiar "perfecta" dar in care am incredere (poate tocmai de aceea)...si cam atat. Eu merg pe principiul ca ceea ce pare prea frumos sa fie adevarat, asa si este. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: FlorinC. on June 15, 2017, 01:20:33 PM Acest Artemis mi se pare mult prea exagerat. Iar tipul de mai sus medium/large dogs de 27% cu 13%, pare mai de graba ar fi potrivit pentru adult de talie mica. Nu mi se pare foarte potrivit pentru Linda mea. Consider ca 16 procentaj de grasimi e limita de jos admisa pentru ea.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on June 15, 2017, 02:50:52 PM Cea mai buna mancare pentru un caine este cea cu care ii merge bine. Cainii ca si oamenii sunt diferiti. Unii mananca prajeli, fasole si junk food si nu au nimic iar altora li se face rau de la doua chiftele prajite. Catelului meu i-a mers foarte bine cu Artemis junior, chiar s-a ingrasat pe cand de la Acana junior avea periodic diaree si era slab mort.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Dobra on June 16, 2017, 04:22:34 PM Ca recompense ce folositi ?
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Thara on June 17, 2017, 09:32:04 PM Ca recompense ce folositi ? Bucatele de cascaval sau carne de vita fiarta.Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on June 17, 2017, 11:36:03 PM Am vazut oameni care la dresaj folosesc piept de pui dintr-un pui la rotisor, altii folosesc parizer si alte mezeluri, ceea ce e mai putin indicat. Cele mai bune rezultate le ai, de regula, cu carnea, desi am vazut si dresori care folosesc cascavalul. Tu decizi ce si cum sa folosesti, in functie de buget si de ce ai la dispozitie. Daca stai sa te gandesti ce mananca in boabe cei mai multi dintre caini, carnea din parizer e deja lux. Aia macar e ok si pentru uz uman, desi nu stiu cat de sanatoasa.. :)
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: tevezbd on June 17, 2017, 11:51:03 PM eu am folosit cascaval si a fost perfect, insa, am vorbit cu prieteni care au folosit carne fiarta (cubulete: pui/vita) si a fost foarte bine si pt ei
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: SRadu on June 27, 2017, 01:35:22 PM Rog pareri despre Wolf of Wilderness , mi se pare ok din prezentare, foloseste cineva?
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Thara on June 30, 2017, 06:59:04 AM Rog pareri despre Wolf of Wilderness , mi se pare ok din prezentare, foloseste cineva? Parerea mea: o copie ieftina dupa Blue Buffalo.Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on June 30, 2017, 03:28:59 PM Parerea mea: o copie ieftina dupa Blue Buffalo. Costa cat TOTW, nu pare o hrana rea, dar tot as avea incredere mai mare in TOTW. Vad ca diferentele intre sortimente sunt relativ mici, baza ramane mereu carnea proaspata de pui, 41%. Nu e un lucru rau, dar la acelasi pret la TOTW ai diferite tipuri de carne, mai scumpe(vita, miel, somon). Verifica primul ingredient, e cel mai important. Ingredientele sunt scrise in functie de ponderea lor in produs. Intre TOTW si WOW as alege fara niciun dubiu TOTW, insa ai grija ca pentru cainii de talie mare doar Sierra Mountain, Southwest Canyon si Wild Pine Forest sunt ok pe termen lung de la TOTW.Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on July 01, 2017, 05:53:20 PM Mie asta mi se pare o hrana buna. Costa 219lei/ sacul de 12,5kg.
Wolf’S Mountain Island Farm - Carne de Rata, Curcan & Vanat si Fructe & Legume Hrana completa super-premium, hipoalergenica – pentru toate varstele 0 % cereale si gluten 0% hormoni de crestere si GMO (produse modificate genetic) Conservanti naturali (Rozmarin) Condroitina / Glucozamina - efect anti-inflamator L-Carnitina - anti-oxidant natural Apa de izvor Compozitie: 30 % carne proaspata de pasare, 29% carne proaspata si ficat proaspat de vanat, 18% carne de rata deshidratata, carne de curcan si pasari de curte ,fulgi de cartofi, mazare, grasime de pasare, pulpa de sfecla uscata, drojdie de bere, mix de fructe, legume si ieburi (tescovina de mere, lucerna, urzica, papadie, armurariu, patlagina, patrunjel de gradina, extract de ananas, coacaze negre, boabe de goji, radacina de cicoare, extract de yucca), praf de oua de gaina, ulei de somon, fosfat de sodiu dihidrogen, glucozamina, condroitina sulfat, complex natural antioxidant, conservant natural (extract de rozmarin). Constituienti analitici: proteina bruta 26%, grasimi si uleiuri brute 13%, celuloza bruta 3.5%, cenusa bruta 7.5%, calciu 1,2%, fosfor 0.9 %, umiditate 10%. Aditivi nutritionali / kg: vit.A 18100 u.i., vit.D3 1360 u.i., vit.E (RRR alphatocoferol) 240mg, niacinamida 76mg, vit.B1 6.8 mg, vit.B2 13mg, vit.B6 9mg, vit.B12 156 ug, vit.C 162mg, pantotenat de calciu 27mg, acid folic 1.2mg, biotina 0.5mg, clorura de colina 2130mg, L-carnitina 140mg, fier 190mg, cupru 22mg, mangan 41mg, zinc 187mg, seleniu 0.37mg, iod 3.5mg. Energia metabolizanta: 14.40 mj / 1 Kg. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: SRadu on July 02, 2017, 09:04:51 AM I-am cumparat Taste of the Wild Pacific Stream Puppy , are 8 luni fetita, a fost crescuta cu pro plan, sa vedem acum daca ii prieste, sunt in stadiul de trecere de la o mancare la alta.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: RazvanNg on July 03, 2017, 07:58:39 AM I-am cumparat Taste of the Wild Pacific Stream Puppy , are 8 luni fetita, a fost crescuta cu pro plan, sa vedem acum daca ii prieste, sunt in stadiul de trecere de la o mancare la alta. Tine-i sub observatie blana, sa nu faca deloc matreata, si scaunele. Diferenta dintre pro plan si TOTW e notabila, lungeste cat mai mult tranzitia. Tine-ne la curent.Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: craciuncostel on July 07, 2017, 12:12:31 AM Al meu are un an şi jumătate şi a mâncat numai Eukanuba puppy large breed, îi merge ok. Nu ştiu, oare e momentul să îl trec pe mâncare de adult de acum? Deşi pe Eukanuba puppy large breed specifică că este până la 2 ani, doi ani se fac la iarnă şi aş fi preferat tranziţia vara.
Să îl trec pe eukanuba adult sau să mai stau? Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on July 07, 2017, 12:27:47 AM Poti sa-l treci fara nici o grija.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: SRadu on July 27, 2017, 05:21:13 AM Da. vad ca nu-i prieste TOTW, imi iese foarte moale, tranzitia am facuto cam repede cei drept, in 4-5 zile, i-am dat si ceva pastile , enteroguard, gandinduma sa nu fie de la stres schimband locul. I-am dat o masa de orez cu spate de pui si gaturi, in timpul zilei, si mia iesit bine, seara i-am dat TOTW iar dimineata imi iese moale. In 25 de zile de TOTW ar fi trebuit sa se regleze, asta e, acum am sa incerc sa trec pe Pro Plan , sa vad daca isi revine.
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Dobra on July 27, 2017, 06:37:33 AM Sa știi ca al meu e ținut cu Eukanuba și rezultatele sunt pozitive. Solid as a rock
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: Rdt on July 27, 2017, 08:48:50 PM JFoarte mulțumit de Acana, păcat ca nu au mai multe sortimente pentru puppy...
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on July 28, 2017, 01:13:03 AM Da. vad ca nu-i prieste TOTW, imi iese foarte moale, tranzitia am facuto cam repede cei drept, in 4-5 zile, i-am dat si ceva pastile , enteroguard, gandinduma sa nu fie de la stres schimband locul. I-am dat o masa de orez cu spate de pui si gaturi, in timpul zilei, si mia iesit bine, seara i-am dat TOTW iar dimineata imi iese moale. In 25 de zile de TOTW ar fi trebuit sa se regleze, asta e, acum am sa incerc sa trec pe Pro Plan , sa vad daca isi revine. Nu o fi Eukanuba superpremium dar nu dai gres cu el. Amesteca-i Eukanuba cu TOTW si daca tot nu se regleaza, renunta la TOTW. Probabil ca nu il tolereaza asa cum al meu nu suporta Acana adult. Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: BlackBliss on July 28, 2017, 05:54:37 PM Buna seara,
De Canun ce părere aveți? Dar de uleiul se somon sălbatic? Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: augustus-canis on July 28, 2017, 07:59:21 PM Folositi FLATAZOR Franta. SINGURA mancare care are aceeasi calitate si pt Romania si pentru Germania.
DETALII in privat Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: spraitalogu on September 13, 2017, 11:44:12 AM Salutare! Am o femela superba cu par lung (canisa Razvanis), in varsta de 7 luni, iar de la 3 luni mananca doar Proplan Athletic Puppy. Arata excelent, blana sanatoasa si lucioasa, scaune normale si f multa energie. Recomand!
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on September 14, 2017, 01:21:31 AM Folositi FLATAZOR Franta. SINGURA mancare care are aceeasi calitate si pt Romania si pentru Germania. Da, as fi de acord dar primul ingredient e porumbul, al doilea e graul si abia dupa acestea doua urmeaza carnea si dupa aceea fulgi de porumb. Nu ti se pare ca are prea multe cereale?DETALII in privat Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: FlorinC. on September 14, 2017, 09:00:46 PM Pai hrana asta nu-i pentru gaini?
Ma scuzati, am gresit forumul? Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on September 18, 2017, 01:13:15 AM Daca aveti caini seniori sau cu scaune moi sau din cei care nu mai suporta hrana cu mai multa grasime va recomand hrana uscata Lukullus. Pretul e de 179,9lei/sacul de 15kg dar acum e o promotie si am luat cu 155,9 lei . Au si un sortiment care merge la cainii cu dermatite alergice, carnea fiind rata+miel.
Ingrediente: carne de pui uscată și mărunțită (26%), orez integral mărunțit (26%), carne de somon uscată și mărunțită (6%), cartofi uscați și mărunțiți, ulei de rapiță presat la rece (5%), alge marine uscate, lucernă uscată, germeni de orez, sfeclă, verdețuri uscate (3,5%), pere uscate (2%), mere uscate (2%), gălbenuș de ou praf, chimen, ulei de semințe de in (1,5%), roșcove uscate și mărunțite, dioxid de siliciu, kieselgur, yucca schidigera uscată și mărunțită, afine uscate (0,3%). Aditivi: vitamina A (11.800 IE/kg), vitamina D3 (1.180 IE/kg), vitamina E (230 mg/kg), vitamina B1 ca mononitrat de tiamină (4,4 mg/kg), vitamina B2 ca riboflavină (8,6 mg/kg), vitamina B6 hidroclorură de piridoxină (5,2 mg/kg), vitamina B12 (53 mcg/kg), biotină ca D-(+)-biotină (255 mcg/kg), acid folic (0,44 mg/kg), niacină (27 mg/kg), vitamina C ca L-acid ascorbic (175 mg/kg), acid pantotenic ca pantotenat de calciu-D (9,8 mg/kg), clorură de colină(1.560 mg/kg). Oligoelemente: cobalt ca și sulfat de cobalt -(II) (1,2 mg/kg), mangan ca oxid de mangan-(II)(59 mg), cupru ca oxid de cupru -(II)(14 mg/kg), zinc ca oxid de zinc (75 mg/kg), iod ca iodat de calciu (1,8 mg/kg). Energie: 343 kcal/100 g Analiză proteine 23.0 % grăsime 10.0 % fibre 5.4 % cenuşă 7.6 % calciu 1.2 % fosfor 0.9 % magneziu 0.09 % fier 220.0 mg/kg sodiu Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: freddy25 on September 18, 2017, 01:17:49 AM Mofturosii mei o mananca cu pofta desi nu are un procent mare de proteine si grasimi. E o hrana presata la rece si de aceea nu sunt distruse vitaminele .
Title: Re: Care credeti ca e cea mai buna hrana de caini? Post by: augustus-canis on September 18, 2017, 11:48:44 AM Da, as fi de acord dar primul ingredient e porumbul, al doilea e graul si abia dupa acestea doua urmeaza carnea si dupa aceea fulgi de porumb. Nu ti se pare ca are prea multe cereale? Verifica Flatazor Adult Sensible. FARA CEREALE, somon si cartof... Pentru caini de top, mancare de top. |