Forum ciobanesc german

Membri => Povestiri adevarate => Topic started by: nelyy on May 27, 2009, 06:26:12 PM

Title: o poveste adevarata
Post by: nelyy on May 27, 2009, 06:26:12 PM
As dori sa va povestesc o intamplare adevarata, spusa de o persoana ce a fost martora la tragedie. La firma la care lucrez eu avem si un salon de toaletaj canin unde vin tot felul de persoane. Intr-o zi a venit o doamna cu catelul la tuns si asa am stat putin de vorba. Evident nu m-am putut abtine sa i-l arat pe frumosul meu Athos(care are sute de poze) si i-a placut foarte mult, recunoscand ca este cea mai inteligenta si umana rasa de caine. Astfel ca imi povesteste ca cea mai buna prietena a dansei avea un ciobanesc german de aproximativ 9 ani(dar era sanatos si voios,un caine vesel tot timpul) la care tinea foarte mult si-l lua cu dansa peste tot(adica drumetii, concedii, strainatate) iar cainele o iubea enorm, mai mult decat pe sotul doamnei. Ei, cruda viata face ca doamna respectiva sa afle ca are cancer in ultimul stadiu si moare subit in cateva luni. O inmormanteaza pe femeie, iar a doua zi cainele dispare. Familia devastata pune afise peste tot, il cauta, dar fara rezultat. Dupa cateva zile sotul doamnei merge la cimitir sa mai stranga florile si zecile de coroane(fusese o inmormantare mare), cand vede o urma ciudata ce mergea sub mormanul de flori.......sub ele, in patru labe, pozitia sezand, prietenul fidel facuse o groapa in mormant pentru a ajunge la devotata lui stapana si murise alaturi de ea.Si acum cand scriu aceste randuri imi vine sa plang. Exista o fiinta mai umana decat acest caine? Eu nu cred, este imposibil.

Title: Re: o poveste adevarata
Post by: CatalinCG on March 27, 2010, 10:39:18 PM
mda..... :'(

Post by: marius.n on March 27, 2010, 11:26:37 PM
E bine stiut ca cel mai devotat prieten al omului a fost si va ramane tot timpul CAINELE, indiferent de rasa! Pt amatorii de poveti cu caini credinciosi exista Hatciko-Dog story, un film care ar trebuii sa invete oamenii ca trebuie sa fie mai buni! Un caine poate fi mult mai bun decat fiinta suprema: OMUL... desi Dumnezeu a lasat altfel...

Post by: adela18 on March 28, 2010, 12:14:17 PM
Intotdeauna, un caine simte ca este iubit, si considerat un membru important al familiei. De aceea ei fac aceste gesturi...

Post by: eros on April 10, 2010, 02:02:24 AM
 Am vazut si eu filmul....de doua ori chiar, mama ce am plans prima oara, poate pare penibil dar nu m-am putut abtine.Merita vazut!   :cry

Post by: bobo70 on April 27, 2010, 10:17:12 PM
Iata o poveste interesanta aparuta ieri in ziarul "Libertatea":
http://www.libertatea.ro/stire/video-cainele-si-a-salvat-stapanii-de-la-incendiu-285548.html

Post by: gladiatorul on April 29, 2010, 10:30:50 AM
incredibil !!!!

Post by: Ioana0013 on August 19, 2010, 09:45:39 AM
 :c3intr.adevar trist...sa moara alaturi de persoana la care tinea cel mai mult renuntand si la viata lui..vedeti cum se poarta cainii cu oamenii..in schimbul acestor fapte unii oameni isi bat cainii pana ...pff..sa nu mai vorbim..ca imi vine sa plang..:( :c3

Post by: nelyy on November 01, 2010, 07:38:35 PM
Oricum referitor la acest tovaras de viata neconditionat, va recomand cel mai bun film de gen, pe care l-am vazut eu cel  putin "Hachi: A Dog's Story" cu Richard Gere, am plans si eu si prietenul meu de ne-am  "topit", pe toata durata filmului.Am inteles insa ca varianta originala, japoneza, a filmului, Hachiko A Dog's Story, este mult mai buna, la un moment dat o sa o vad, dar trebuie sa ai o anume stare pentru acest film asa ca........Dar vi-l recomand cu caldura, daca este cineva ce nu l-a vizionat inca.

Post by: anisia on November 18, 2010, 12:06:28 PM
Multam, eu nu l-am vizionat...si  cum se apropie de.. week-end o sa-l vad  ;)

Post by: nelyy on November 18, 2010, 05:41:22 PM
Stai linistita Ioana si eu am plans cand mi-a povestit prietena doamnei povestea, este ciudat cum te pot sensibiliza astfel de intamplari, eu nefiind neaparat o plangacioasa; iar privitor la filmul ce vi l-am recomandat prietenul meu a plans in hohote si nu este nimic ciudat in asta, rau si nefiresc este sa nu ai astfel de reactii:)

Post by: anisia on November 23, 2010, 03:59:58 PM
Latura sentimentala... :'( Toti cred suntem sentimentali mai mult sau mai putin..)

Post by: nelyy on November 24, 2010, 07:37:49 PM
Da anisia ai dreptate, dar lucrurile ce ne sensibilizeaza fac diferenta:)

Post by: anisia on November 30, 2010, 01:40:37 PM
Intr-adevar..lucrurile ce ne sensibilizeaza fac diferenta ! :-\

Post by: anisia on December 05, 2010, 10:01:53 PM
Am reusit sa viozionez si eu filmul... Super adevarat..nemaipomenmit de bine realizat...m-a impresionat profund...am bocit.. :'( in grup..si eu si sotul..si copiii.. E intr-adevar ..adevarat..Superb..
Vreau sa va spun o poveste aproape identica cu cea din film..Sora mea are un asemenea sufletel care o asteapta pe peronul garii ..este ..n-am cuvinte sa spun cat de sensibil..sa-l vezi cum trece mandru spre gara cu putin inainte de sosirea trenului...o si conduce cand pleaca...( ea face naveta la Bucuresti..) Iar Ducky , asa il cheama...o asteapta ...merge printre linii si sta pe peron...Promit sa-i fac niste poze cand o conduce..sa-l vedeti, dragutul de el...cat de devotat e..

Post by: nelyy on December 06, 2010, 07:49:30 PM
Ma bucur ca ti-a placut filmul, iar de plans.... stai linistita ca si la noi a fost la fel; oricum acum am vazut ca mai sus mentionase filmul si marius n. cu eros, cum eu nu citesc tot(spre rusinea mea:))) n-am observat, dat important e ca l-a vazut mai multa lume si am putea mai des sa ne informam in acest sens, recomandari, etc....

Post by: anisia on December 06, 2010, 10:45:41 PM
Da, Nely, a fost sesnibil ...si deosebit pentru multi..n-ai cum sa nu ramai impresionat..
Am promis sa-l surprind pe Duky in poze, conducandu-si stapana la gara..si in seara asta, am mers si eu cu  sora mea la gara..L-am pozat pe peron si cu mine, si cu stapana , si langa tren asigurandu-se ca totul e ok, mai arunca o privire, apoi pleaca linistit spre casa..( in seara asta m-a insotit pe mine la intoarcere..) Asta face el dragutu' mereu..o conduce..iar maine dimineata, cu putin inainte de sosirea trenului el pleaca de acasa si o asteapta in gara..e un scump..
Eu as intepeni la gandul ca i s-ar putea intampla ceva la intoarcere...dragutul de el...stiti ca ma iubeste ? Eu vorbesc cu el, si-l dragalesc,..si de cate ori ma vede..''rade'' la mine..Da, scoate nu stiu cum un canin, si ridica buza in sus..mandru..se apropie de mine dand din  coada cu tot corpul...

Post by: nelyy on December 07, 2010, 04:53:13 PM
Da, dragut foc, vezi pana la urma ca povestea este atat de reala...? doar finalul difera. E un fain si se vede ca-i un caine devotat, ceea ce este maaaaaaaaaare lucru. ;)

Post by: anisia on December 08, 2010, 04:34:45 PM
Da este foarte adevarat..E un dulcic...o insoteste pe sora mea peste tot..o asteapta in fata supermarcheturilor..sau cand merge in vizita...si stie el dragalasul de el cand vine mami de la servici...e un scump.

Post by: nelyy on December 08, 2010, 05:36:44 PM
Si mama mea are un astfel de caine la curte, extraordinar de devotat, il cheama azor, noi ii zicem zoro, iar cand athos merge vara "in vacanta" la mama mea, cateva luni, se ataseaza foarte mult unul de altul. Evident ca cel figurant este athos, azor sta pe langa el, fura si el o jucarie cand nu observa athos, doarme pe un covoras mic pe langa plapumioara lui athos; insa s-au atasat enorm unul de altul si sunt masculi amandoi nu? Sa vezi intr-o seara i-a pus maica-mea doar lui athos sa manance, repede, bobite, pana termina ceva treaba si al meu statea si nu manca, se chitaia tot la azorica; cand a inteles mami  si i-a pus si lui azor, atunci a mancat:)) stii ca a plans maica-mea de s-a topit nu? :'(

Post by: anisia on December 10, 2010, 06:55:14 PM
Ramanem muti..fara cuvinte..la multe din gesturile lor...avem de invatat multe !!

Post by: nelyy on December 14, 2010, 07:43:01 PM
Avem de invatat, dar nu cred ca o si facem. Ai vazut tu la multi oameni devotament 100%, loialitate, bunatate, iubire neconditionata? :lol1 lista ar fi lunga, dar fara rost.

Post by: anisia on December 15, 2010, 01:10:04 PM
Nu..fara vreun interes... :c35 ..Asta e realitatea, nu se compara   :c3..cu oamenii ..ei ne-ar da clasa ! :c34

Post by: ivana0 on December 22, 2010, 02:20:58 PM
am intrat si eu de curiozitate sa citesc povestea Anisiei care intradevar e impresionanta. Mi-a venit sa plang doar citind-o, animalele astea stiu sa iubeasca neconditionat pacat ca nu pot sa vorbeasca pt ca au un suflet imens si eu ii iubesc din suflet. Si Alma mea de cate ori sunt plecata cand vin acasa sare pe mine si se bucura ca un copil.Daca ar avea si omul macar pe jumatate sufletul de bun ca ei

Post by: Iulia Stanciu on December 30, 2010, 10:34:38 PM
este intradevar trist  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :c3

Post by: Iulia Stanciu on December 31, 2010, 12:39:54 AM
si pe mn m-a impresonat
 ;) ;) ;) ;) ;) :) :) :) :'( :) :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3

Post by: SergyU on January 29, 2011, 06:25:33 PM
Trist , am vazut si eu filmul Hatciko si acum il am in PC l-am vazut de mai multe ori dar prima data mi-au dat lacrimile cand a venit fata stapanului si l-a gasit inca acolo dupa ceva timp :'(

Post by: ivana0 on February 01, 2011, 03:51:50 PM
vineri am vazut si eu filmul. Incredibil cand te gandesti ca a fost facut dupa o fapta reala :'(