|
Title: Circulare AChR Post by: razvan on January 26, 2006, 08:20:11 AM CIRCULARA NR.1 DIN 20.01.2006
HOTARÂRI ALE CONSILIULUI DIRECTOR ACHR Cluj Napoca, 14.01.2006 Prezenti: Stefanescu Cristian, Lokodi Zsolt, Papp Vasile Carol, Molnar Zsolt, Dogarescu Catalin, Musat Mihail, Timen Andrei, Schill Roberto. Absent: Babutan Dan Adrian ....... În cadrul punctului 5 din ordinea de zi, situatia A.Ch.M.B., se supune discutiei ridicarea suspendarii acesteia. Concluzia ce reiese este aceea ca apelul împotriva sanctiunii aplicate de Comisia de Disciplina A.Ch.R. nu a fost depus în termen iar situatia din cadrul A.Ch.M.B. nu s-a îmbunatatit, activitatea defectuoasa a acestei asociatii nefiind efectul suspendarii ei ci o consecinta a modului de functionare. Se supune la vot propunerea de ridicare a suspendarii. Cu 4 voturi pentru si 4 voturi împotriva (inclusiv votul Presedintelui), Consiliul Director hotaraste pastrarea suspendarii pentru A.Ch.M.B. - Asociatia Chinologilor din Bucuresti Cetatea Bucur nu primeste avizul Consiliului Director cu 3 voturi pentru, 4 voturi împotriva si o abtinere La punctul 7 din ordinea de zi sunt puse în discutie unele modificari ale calendarului expozitional 2006 si sunt luate urmatoarele hotarâri: - schimbarea datei CAC - Baia Mare în ultimul week-end din septembrie, respectiv 30 septembrie 2006; Consiliul Director adopta aceasta hotarâre cu 6 voturi pentru, 1 vot împotriva si o abtinere; Sursa: ach.ro (http://www.ach.ro/noutati.htm#c61) CIRCULARA NR.2 DIN 20.01.2006 HOTARÂRI ALE CONSILIULUI DIRECTOR ACHR Cluj Napoca, 15.01.2006 Prezenti: Stefanescu Cristian, Lokodi Zsolt, Papp Vasile Carol, Molnar Zsolt, Dogarescu Catalin, Musat Mihail, Timen Andrei, Schill Roberto. Absent: Babutan Dan Adrian În urma dezbaterilor de la punctul 1 din ordinea de zi, dl.Stefanescu reaminteste ca în conformitate cu prevederile statutare, cluburile si asociatiile membre A.Ch.R. trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi iar din punct de vedere al prevederilor constitutionale, dreptul la libera asociere nu poate fi îngradit. In acest sens, considera antistatutara si anticonstitutionala prevederea circularei din 1998 care conditiona înscrierea unei persoane într-un club numai daca aceasta era în prealabil si membra într-o asociatie teritoriala. Dl.Stefanescu reaminteste membrilor Consiliului Director ca desfiintarea unor hotarâri si prevederi de natura antistatutara si a fost si este una dintre sarcinile pe care si le-au asumat membrii Consiliului Director în cadrul ULTIMEI Adunari Generale. Cu 4 voturi pentru (votul presedintelui) si 4 voturi împotriva, aceasta prevedere se abroga. Sursa: ach.ro (http://www.ach.ro/noutati.htm#c62) Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on January 26, 2006, 09:33:14 AM Expo CAC Baia Mare ramane totusi pe 12 August. Suntem ca o minge de volei ;D
Super prevederea urmatoare, sa nu oblige ca toti membri sa fie membri si in AChR! Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on April 04, 2006, 07:08:47 AM CIRCULARA NR.7 DIN 09.03.2006
..... 2. cu 6 voturi pentru si 2 împotriva aproba ca A.Ch. a Jud. Timis sa organizeze o Expozitie C.A.C.I.B în data de 21 octombrie 2006; ..... În finalul sedintei, la punctul Diverse al ordinii de zi, Consiliul Director, hotaraste: 1. ridicarea suspendarii A.Ch.M.B cu 7 voturi pentru si 1 abtinere; 2. aprobrea organizarii de catre A.Ch.M.B. a unei Expozitii C.A.C. în data de 15 iulie 2006, cu 6 voturi pentru, 1 abtinere si 1 vot împotriva; Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on December 19, 2006, 06:59:23 PM CIRCULARA NR. 29/ 24.11.2006
HOTĂRÂRI ALE CONSILIULUI DIRECTOR Cluj Napoca, 22.11.2006 Prezenţi: Ştefănescu Cristian, Lokodi Csaba Zsolt, Papp Vasile Carol, Molnar Zsolt, Timen Andrei, Schill Roberto, Dogărescu Cătălin, Muşat Mihail şi Băbuţan Dan Adrian. ......... Faţă de cererea C.N.C.G. prin care se solicită ca pe baza pedigree-ului eliberat de A.Ch.R., clubul să poată, la rândul său, elibera un pedigree, conform normelor Verein Für Deutsche Schaferhunde (S.V.), pentru rasa Ciobănesc german, Consiliul Director consideră că în acest moment clubul nu este pregătit pentru a elibera acte de origine. Se aprobă această hotărâre cu 7 voturi pentru, 1 abţinere şi 1 vot împotrivă. ........ Şedinţa Consiliului Director este declarată închisă. Pt. conformitate, http://www.ach.ro/noutati.htm#c629 Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 11, 2007, 09:41:57 AM Raii aia de la AChR.....vedeti ca CNCG se "zbate" sa obtina AL DOILEA PEDIGREE, DE CLUB.......dupa cel eliberat de AChR...care sa fie "conform normelor SV".....
Intrebare pentru distinsa conducere CNCG ??? Cum puteti elibera un pedigree de club dupa normele SV ce inseamna selectie parinti, proba ADN depozitata, test displazic recunoscut SV si test anduranta 1. ...pe baza pedigree-ului eliberat de AChR...ce e LEGAL daca partintii au tata 2 expo exc. si mama 2 expo foarte bine...daca-mi aduc bine aminte ! 2....daca AChR ar fi solutionat cererea pozitiv ......cum rezolvati toate prevederile reproductiei SV ?....Asa, deodata...doar va lasa AChR....cand de 10 ani NU S-A FACUT NIMIC in acest sens. Parerea mea....Conducerea CNCG exprimata prin eternul Nitescu Bogdan, a facut intotdeauna sa se inteleaga ca FRANELE, toate, de fapt LE PUNE AChR.....CEEA CE NU ESTE ADEVARAT... Nu are dreptate AChR cand spune ca CNCG "NU ESTE PREGATIT PENTRU A ELIBERA ACTE DE ORIGINE".... Eu inteleg de aici...REZOLVATI-VA INTAI PROBLEMELE IN CLUB, INCLUSIV CU CRESTEREA SI SELECTIA TIP SV....si apoi mai discutam !!!!! Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on January 11, 2007, 09:49:23 AM Ca de obicei LB este paralel cu realitatea!
Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 11, 2007, 09:52:48 AM In sfarsit un "dialog" , BN....multumesc pentru explicatii....
Sunt de acord ca "realitatile" noastre sunt....PARALELE....sa vedem din ce "unghi" priveste "POPORUL"..... Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan on January 11, 2007, 10:54:22 AM Parerea mea este ca AChR trebuia sa acorde dreptul CNCG de a emite pedigre conform regulamentelor SV iar CNCG sa emita pedigre de acest gen numai pentru puii rezultati din montele cainilor cu selectie SV.
Abia atunci o sa putem vedea cine respecta aceasta rasa si cine nu. Eu sunt sigur ca un crescator serios ar incerca sa se alinieze la normele SV. Cine nu vrea nu are decat sa se multumeasca cu pedigre AChR. Eu personal as face tot ce trebuie pentru a putea scoate cuiburi cu pedigre SV pentru ca atunci pot garanta calitatea cuibului atat ca si conformotie fizica cat si d.p.d.v. al caracterului. Pentru inceput deci eu as merge pe o cale de compromis, cu doua tipuri de pedigre si atunci oricine vrea sa cumpere un CG o sa poata alege intre cele doua variante. Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on January 11, 2007, 10:59:01 AM Pt. Bogdan: Corecta gandirea dar nu se prea poate chestiunea aceea cu "2 pedigree"......este o cerinta a FCI! Ori unul, ori celalalt!
Evident, oricare dintre variantele de pedigree trebuiesc recunoscute de WUSV/FCI/AChR/CNCG. Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan on January 11, 2007, 01:31:40 PM Eu ma gandeam la un caine - un pedigre, nicidecum la un caine - 2 pedigreuri.
Nici asa nu se poate ? Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on January 12, 2007, 09:23:17 AM :d20
Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan on January 12, 2007, 10:17:58 AM :d20 Adica nu se poate sau nu vrei tu ? Ai folosit raspunsul asta in ambele situatii pana cum asa ca sunt putin nelemurit. Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on January 12, 2007, 10:30:28 AM Nu e bine sa fie doua tipuri de pedigree. Nici asa nu inteleg oamenii/cumparatorii de ce unii au "selectie", "hd", "examen de lucru", ... (ce sunt astea si cu ce ma ajuta :-\ ), asta mai lipseste sa fie doua tipuri de pedigree, la unii dupa unele reglementari la altii dupa altele ??? Atunci am fi aproape in situatia in care ar exista doua cluburi ...
Title: Re: Circulare AChR Post by: ulck on January 12, 2007, 10:38:38 AM Eu cred ca ar trebui sa se inceapa prin acordarea dreptului de monta in dublu sistem. Pe de o parte dupa regulile Achr. Iar pentru cei mai dotati dupa regulile SV. Crescatorii vor sti sa faca diferenta intre cele doua metode. Se va avea astfel si o situatie a numarului de exemplare care se conformeaza regulilor internationale. Se pot organiza examene de selectie cu doua sectiuni : regulament CNCG - regulament SV.
Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on January 12, 2007, 10:56:27 AM Asta e BULLSHIT! (scuze pentru expresie! dar softul oricum a corectat)
Crescatorii sigur ca vor putea face diferenta. Insa la cumparatori e problema. Solutia o vad eu, in introducerea unui plan de reglementari pe o perioada definita ( de ex. 5 ani), in care este stabilit CLAR din ce data ce fel de reglementare noua se introduce. Asa toti au timp sa se pregateasca si sa se conformeze din timp viitoarelor reglementari. Nu e o solutie sa producem si mai multa dezbinare intre crescatorii. Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on January 12, 2007, 10:57:08 AM Nu suntem in stare sa tinem sub control un sistem, ne lipseste inca unul?!
Title: Re: Circulare AChR Post by: ulck on January 12, 2007, 11:02:03 AM Nu vad unde este dezbinarea. Un crescator care are un exemplar valoros va incerca sa obtina un drept de monta international pentru monte in strainatate. Iar acest drept s-ar putea obtine in tara la un examen de selectie Conform reglementarilor SV, cu arbitru SV. Crescatorii aleg la care sectiune participa. Acest lucru se practica la Dobermann Club Romania. Sunt mai putini ca noi dar mai avansati. Noi mai facem planuri cincinale.
Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on January 12, 2007, 11:06:45 AM Dezbinarea o vad la posibilitatea obtinerii a pedigreelor SAU de la AchR SAU de la CNCG. Eu despre asta vorbesc.
Selectiile CNCG sunt o alta categorie de discutie, dar bine ca mi-ai adus aminte... Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 12, 2007, 05:00:10 PM Pt. Bogdan: Corecta gandirea dar nu se prea poate chestiunea aceea cu "2 pedigree"......este o cerinta a FCI! Ori unul, ori celalalt! Evident, oricare dintre variantele de pedigree trebuiesc recunoscute de WUSV/FCI/AChR/CNCG. Bogdane N, ori sunt prost, ori "paralel"....ori voi....nu mai stiu... Mai sus scrie clar, postat de tine. ce a zis AChR....cererea CNCG ca in baza pedigree AChR...sa faca unul de club....CINE DRACU A FACUT CEREREA DACA TU SUSTII "quote"....sau ati facut-o s-o omorati din fasa ????? Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on January 12, 2007, 05:07:08 PM Va povestesc cateva detalii din discutiile purtate pana acum pe aceasta tema:
1. Nu poate exista decat UN SINGUR PEDIGREE pt. fiecare caine! 2. Atunci cand am discutat cu AChR despre pedigree de club (CNCG) evident a aparut drept contraargument faptul ca ar exista 2 pedigree pt. fiecare caine.....unul AChR si unul CNCG (lucru intrezis de FCI). AChR nu a vrut sa renunte la ideea ca COR sa detina toate informatiile. Ca argument a fost invocat faptul ca si celelalte cluburi nat. o sa doreasca si o sa ceara "pedigree de club" si AChR nu era convins ca, in afara de noi, ceilalti sunt in stare sa supravietuiasca....basca sa mai emita si pedigree. In acest mod (adica informatiile fiind impartite intre AChR si CN.....exista pericolul ca in cazul "disparitiei premature" a unui CN....sa se piarda "baza de date" a acelei/acelor rase). Acest fapt a fost inteles de catre noi si le-am propus ca in cazul acesta, CNCG sa trimita o cerere de eliberare de pedigree catre AChR/COR cu specificatia "pt. CLUB". COR urma sa inscrie in baza lor de date cuibul respectiv (conf. uzantelor AChR)......dar fara sa emita efectiv un act (pedigree). Catre CNCG trebuia trimis doar o hartie cu numerele de pedigree si de tatuaj. Pe baza acestei hartii, CNCG urma sa emita un pedigree de club (tip CNCG/SV) unic! Acest pedigree de club urma sa contina acelasi nr. de pedigree si de tatuaj ca si cel de la COR. In felul acesta exista un sngur pedigree care s-ar fi regasit in ambele baze de date sub acelasi nr.! Rezultatul negocierilor, cel putin la ora actuala.......lam publicat! 3. Evident "pedigreeul CNCG" ar fi fost recunoscut de catre AChR/FCI/WUSV si ar fi fost unic! Nu este vorba despre unicitatea unei baze de date ci de unicitatea unui act oficial! Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 12, 2007, 05:28:42 PM Bine, Bogdane, are o logica.
Dar din cate inteleg, obligativitatea emiterii pedigree-ului ar fi revenit CNCG.....si atunci cum ramane cu "normele SV" ? AChR v-ar fi obligat sa emiteti pedigree dupa "legile" lor. "Aceeasi Marie cu alta palarie ! " Se vrea un pedigree de rasa emis de clubul CG , respectand regulamentele de crestere si selectie SV......??? Cum ar fi ramas cu COCS-ul din statutul CNCG ??? (Cartea de Origine, Crestere si Selectie).....ce exista, din pacate, de 10 ani doar "pe hartie" ??? Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on January 12, 2007, 08:45:30 PM Liviule,
Care sunt "normele SV"? Care sunt "legile AChR"? Tu stii despre ce vorbesti sau doar vrei sa-ti creasca numarul de postari? Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 12, 2007, 08:49:44 PM Raii aia de la AChR.....vedeti ca CNCG se "zbate" sa obtina AL DOILEA PEDIGREE, DE CLUB.......dupa cel eliberat de AChR...care sa fie "conform normelor SV"..... Intrebare pentru distinsa conducere CNCG ??? Cum puteti elibera un pedigree de club dupa normele SV ce inseamna selectie parinti, proba ADN depozitata, test displazic recunoscut SV si test anduranta 1. ...pe baza pedigree-ului eliberat de AChR...ce e LEGAL daca partintii au tata 2 expo exc. si mama 2 expo foarte bine...daca-mi aduc bine aminte ! 2....daca AChR ar fi solutionat cererea pozitiv ......cum rezolvati toate prevederile reproductiei SV ?....Asa, deodata...doar va lasa AChR....cand de 10 ani NU S-A FACUT NIMIC in acest sens. Parerea mea....Conducerea CNCG exprimata prin eternul Nitescu Bogdan, a facut intotdeauna sa se inteleaga ca FRANELE, toate, de fapt LE PUNE AChR.....CEEA CE NU ESTE ADEVARAT... Nu are dreptate AChR cand spune ca CNCG "NU ESTE PREGATIT PENTRU A ELIBERA ACTE DE ORIGINE".... Eu inteleg de aici...REZOLVATI-VA INTAI PROBLEMELE IN CLUB, INCLUSIV CU CRESTEREA SI SELECTIA TIP SV....si apoi mai discutam !!!!! Bogdane, citeste.....nu fi suparat.....ca se-nmultira HERO-ii ! Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on January 12, 2007, 08:53:25 PM Cele enumerate de tine sunt doar "gandurile tale"....care nici macar nu corespund realitatii.
Nu inteleg care este problema? P.S. "Hero Member" are legatura doar cu numarul de postari (din pacate).....nu are legatura cu nivelul de cunostinte sau cu inteligenta! ;) Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 12, 2007, 09:00:19 PM Bogdan...fii mai explicit...doar suntem injineri, ce naiba.....unde-am gresit...la obligativitatea probei ADN ?
Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 12, 2007, 09:23:59 PM Acum te-ai smecherit....postezi, astepti raspuns si apoi completezi sau modifici cu "Modify"....Mare hotoman mai esti....
...da' mi-ai lipsit, in ultimul timp..... Apropos de P.S.-ul adaugat ulterior.......Sadam, care era eroul unora.....crezi ca n-avea "nivel de cunostinte" ridicat si "inteligenta".....sau Ceausescu.... Razvane.....nu poti sa-mi "tragi" vreo 11 postari ??? Tare l-as lasa numa' pe Bogdan singur la HEROI...... Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on January 12, 2007, 09:34:54 PM O sa ma refer doar la 2 aspecte:
1. Cu privire la FCI Fiecare tara are reglementarile proprii. Aceste reglementari nu au voie sa incalce reg. FCI! FCI, ca sa recunoasca o tara drept "membru cu drepturi depline al FCI" cere, printre altele, ca CO sa fie unica. Adica viitorul membru FCI sa nu aiba mai multe carti de origini, respectiv una pt. cg, alta pt. Dob., alta pt. Rottw., etc. Acesta este unul dintre motivele pt. care AChR nu o sa poata fi de acord NICIODATA ca TOTI ciobanestii germani sa aiba o CO separata si ca TOTI cg sa fie obligatoriu si exclusiv membri CNCG!!! Asta nu inseamna ca CNCG nu poate avea si el o CO......dar nu exclusiva! 2. Cu privire la WUSV Fiecare tara are reglementari proprii. De ex. in Olanda, la CN, nu se da proba de curaj pt. ca se considera ca cine a luat examenul de munca......nu la luat "pe degeaba"! Implicit cu acceptarea ca membru WUSV se recunosc si statutul si pedigreele (fie ele de tip FCI sau de tip SV). Fiecare tara are dreptul sa isi modifice atat forma, cat si continutul pedigreelor.......cat si criteriile de acordare a dreptului de reproductie (desigur atata timp cat respecta cerintele standardului)! Asta inseamna ca la inceput putem sa acordam dreptul de rep. mai lejer.....iar pe urm sa crestem nivelul cererintelor! Acum ai priceput? Atentie! Sfaturile mele PT. TINE........COSTA! Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 12, 2007, 09:42:58 PM Germania, dupa parerea ta, e membra FCI cu drepturi depline ???
Stii sa explici (chiar daca trebuie sa te platesc) de ce SV are o carte de origine proprie ? Pe urma CAND, sa crestem nivelul cerintelor ? Dupa ce vom putea schimba titulatura clubului in C.N.C.G.D. ??? ("D" e, da.......DE LA DISPLAZIC) Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 12, 2007, 09:47:37 PM "...TOTI cg sa fie obligatoriu si exclusiv membri CNCG!!!"......Bogdane...ati inceput sa convingeti cainii ?
Crezi ca e mai usor ???....Pana mai ieri stiam ca membrii erau OAMENI...sau cel putin asa se pretindea(u)..... Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on January 12, 2007, 09:53:41 PM "Germania, dupa parerea ta, e membra FCI cu drepturi depline ??? Stii sa explici (chiar daca trebuie sa te platesc) de ce SV are o carte de origine proprie ?" In FCI sunt tari care "sunt mai egale decat altele"......"Germania" este doar un exemplu! ;) "Pe urma CAND, sa crestem nivelul cerintelor ?" In timp, infunctie de nivelul de dezvoltarea al rasei in Romania si de cerintele membrilor! De la inceput pana acum s-a tot crescut nivelul cerintelor, cine nu isi da seama de asta....este orb! "Dupa ce vom putea schimba titulatura clubului in C.N.C.G.D. ??? ("D" e, da.......DE LA DISPLAZIC)" Pai, dupa cum stim amandoi (cel putin)......esti unul dintre principalii "jucatori" in acest domeniu.......tu, cu ai tai 1500 de pui produsi! ;D Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on January 12, 2007, 09:54:51 PM "...TOTI cg sa fie obligatoriu si exclusiv membri CNCG!!!"......Bogdane...ati inceput sa convingeti cainii ? Crezi ca e mai usor ???....Pana mai ieri stiam ca membrii erau OAMENI...sau cel putin asa se pretindea(u)..... Evident ma refeream la oameni! Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 12, 2007, 11:25:47 PM Bogdane...apropos de "jucatori".....te rog, n-o lua iar pe ciucalaiste....eu nu stiu la ce te referi....PATIMA...ti-o "simt"...dar la subiectul respectiv te-am invitat, pe forum, sa ENUMERI EXEMPLARELE....nu fa afirmatii gratuite....
CONCENTREAZA-TE PE..."INAINTE".......cine e cu fata tot la trecut, merge cu "poponeata" Inainte ! Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 13, 2007, 11:39:43 AM Bogdane, mi-a placut asta cu....."In FCI sunt tari care "sunt mai egale decat altele"..."
Aici iti dau perfecta dreptate !...dar.... Multe lucruri se pot rezolva daca crezi in ele si nu te opresc "handicapurili"..... Atat timp cat sunt structuri piramidale organizate, CNCG AChR WUSV SV...toate sub FCI....daca stii unde sa "apesi butonul"........IESE.....PANA LA URMA.......IMPORTANT E SA SE VREA........stii tu bine la ce ma refer.... Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan on January 14, 2007, 06:25:06 PM Mai am o propunere inteligenta
Sa faca COR ul pedigre cu formatul dorit de CNCG. Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on January 14, 2007, 07:09:22 PM Bogdane...apropos de "jucatori".....te rog, n-o lua iar pe ciucalaiste....eu nu stiu la ce te referi....PATIMA...ti-o "simt"...dar la subiectul respectiv te-am invitat, pe forum, sa ENUMERI EXEMPLARELE....nu fa afirmatii gratuite.... CONCENTREAZA-TE PE..."INAINTE".......cine e cu fata tot la trecut, merge cu "poponeata" Inainte ! 1. Tu ai adus vre-o dovada pt. cele afirmate de tine?.....Vre-o data? :drac 2. Nu stiam ca te intereseaza "poponeata mea"? Ti-ai schimbat inclinatiile? :lol1 Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on January 14, 2007, 07:18:57 PM Bogdane, mi-a placut asta cu....."In FCI sunt tari care "sunt mai egale decat altele"..." Chestiunea asta nu am inventat-o eu ci l-am parafrazat pe unul ce purta numele de Eric Arthur Blair! Aici iti dau perfecta dreptate !...dar.... Multe lucruri se pot rezolva daca crezi in ele si nu te opresc "handicapurili"..... Atat timp cat sunt structuri piramidale organizate, CNCG AChR WUSV SV...toate sub FCI....daca stii unde sa "apesi butonul"........IESE.....PANA LA URMA.......IMPORTANT E SA SE VREA........stii tu bine la ce ma refer.... Ai TU acces la asemenea "butoane"? Daca DA....de ce nu te-ai folosit de ele pana acum? Tu vrei sa induci ideea ca ai acces la sponsori, "butoane" si "alte alea".......dar nu o sa le folosesti decat daca te voteaza lumea intr-o functie de conducere cat mai importanta. Halal "pasiune pt. cg", halal "altruism", halal "munca dezinteresata"! Daca NU....de ce vorbesti? Ca sa te aflii in treba? Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on January 14, 2007, 07:21:21 PM Mai am o propunere inteligenta Sa faca COR ul pedigre cu formatul dorit de CNCG. In acest caz COCS-ul nu ar mai fi apartinut CNCG (dpdv juridic). Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 14, 2007, 07:44:46 PM URA !......URA !.....URA !
Si-a "revenit" Bogdan Nitescu !!!!!!! ......avand in vedere ca e greu de gasit "material de.....de calitate".......iar tu ai o superba crupa ....."psihica".... ......sti ca nu vrei dovezi...oricum ele ar fi de prezentat in alta parte, nu pe forum.......va las sa va bucurati de ......"noile mandate"......desi nu stati prea bine in...sondaje.....dar reusiti voi din nou, cum o faceti de 10 ani...doar e "CLUBUL TAU"..... ORICUM NU AVEM CUM SA FIM ALATURI IN .......clubul romano de ciobanesc german.....avem "pareri" diferite.... LINISTITI-VA, BOGDANE !!!!!....traiti in prea mult stress.... NU MA INTERESEAZA CLUBUL VOSTRU, AM MAI SPUS-O PE FORUM ......sunteti prea multi carora va convine situatia actuala.....FITI FERICITI !!!! Voi incerca, insa si voi reusi sa fac mai mult in 2 ani pentru CG din Romania decat ai facut tu in 10. (ma refer la structuri organizate, nu la faptul ca Iff a ridicat rasa in Romania....sa vezi ce"fetite" vin la anu' de-ale lui !) .....pa bogdane....da'.....MA LESI Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on January 14, 2007, 07:50:34 PM Liviu, GATA cu off-topicul! TE ROG !
Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 14, 2007, 07:56:38 PM Bogdane , marea diferenta intre noi e ca eu vreau sa invat, pana la "final", inclusiv despre CG....
...iar tu....esti ala care le stie pe toate. Din experienta , in toate domeniile , "cei ce le stiu pe toate", sunt PLAFONATI....si neagreati de cei din jur....care-i depasesc in cunostinte.....chiar daca incepatorilor li se par, pentru un timp, specialisti... Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 14, 2007, 07:58:17 PM Scuze, Razvan...n-am facut decat sa raspund....muta-le la circ....oricum nu ma mai intereseaza ABSOLUT NICI UN FEL DE DIALOG cu BN.........E IN ZADAR !!!....el, la oameni,.e similar cu cainii ce se invart in jurul cozii....NU SE POT DEZOBISNUI !!!
Title: Re: Circulare AChR Post by: sersoft on January 14, 2007, 10:12:56 PM Off-topic: Daca prezinta interes, putem inaugura o noua sectiune a forumului: "Politica". Desi s-ar putea sa se confunde cu Circul. Acolo s-ar putea face campanie electorala, politichie de toate sorturile si chestii d-intr-astea. :)
Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 15, 2007, 09:20:24 AM SUPERIDEE...."sersoft".......FELICITARI !!!
P.S.......ma mir cum de nu i-a venit lui Razvan !!!....de obicei el are cele mai bune idei ! Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 15, 2007, 09:26:39 AM "....d-intr-astea"..... :lol1 :lol1 :lol1
Title: Re: Circulare AChR Post by: sersoft on January 15, 2007, 09:32:01 AM SUPERIDEE...."sersoft".......FELICITARI !!! P.S.......ma mir cum de nu i-a venit lui Razvan !!!....de obicei el are cele mai bune idei ! Pai a fost duminica, si aveam mintea odihnita :P Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 15, 2007, 10:11:05 AM Din "...Daca DA"-ul lui Nitescu de mai sus.....sunt membru CNCG....se subintelege, NU ??? ;)
:lol1 :lol1 :lol1 :lol1 :lol1 ........o inima pentru..... :c3 Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 15, 2007, 02:53:47 PM Off-topic: Daca prezinta interes, putem inaugura o noua sectiune a forumului: "Politica". Desi s-ar putea sa se confunde cu Circul. Acolo s-ar putea face campanie electorala, politichie de toate sorturile si chestii d-intr-astea. :) "sersoft".......nu ma pot abtine! Daca ai fi JUDECAT bine sondajul cu CNCG....ai fi realizat ca doar 11 clienti sunt interesati de soarta lui......am stiut si eu (si desigur si BN care "sclipeste") asta de mult timp. NU E VORBA DE POLITICA AICI !!! ........altceva ne face sa "ne pierdem timpul"........tu ar fi trebuit sa realizezi demult...ca administrator. Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on January 15, 2007, 02:55:51 PM Pai a fost duminica, si aveam mintea odihnita :P Incearca sa ramai cu "mintea odihnita"...TOT TIMPUL....nu-ti va fi greu ! Prea mult stress duce la depresie, la "cei ce gandesc prea mult".....crede-ma ! Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on January 15, 2007, 11:19:11 PM Incearca sa ramai cu "mintea odihnita"...TOT TIMPUL....nu-ti va fi greu ! OFF TOPIC!:c21 :c21 :c21 "sersoft"....are mintea odihnita....? duh Parca exista un proverb pe aceasta tema,..........parafrazata aici de LB? Parerea mea este ca nu prea a dat dovada "sersoft" ca ar avea "mintea odihnita".....ba din contra.....el chiar si-o foloseste! ;) :c27 Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on January 16, 2007, 01:37:49 PM "CIRCULARA NR. 3/ 09.01.2007
Stimate Doamne, Stimaţi Domni, Vă rugăm să ne comunicaţi până la data de 31.01.2007 numărul de membri cu cotizaţia la zi pe care îl avea asociaţia/clubul dumneavoastră la data de 31.12.2006. Aceste cifre ne sunt necesare pentru întocmirea facturii de plată a cotei de sprijin aferentă anului 2007 precum şi pentru stabilirea cvorumului la următoarea Adunare Generală A.Ch.R. Cu stimă, PREŞEDINTE, Cristian Ştefănescu" ....no comments Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on May 27, 2007, 09:56:12 AM 5. Modificări tarifare ale A.Ch.R.
Cu unanimitate de voturi este adoptată propunerea de a nu se mai elibera pedigree pentru puii proveniţi din părinţi fără drept de reproducţie. Această hotărâre va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2007. (vezi Anexa 4) ;) ::) http://www.ach.ro/noutati.htm#c737 Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on May 27, 2007, 10:27:49 AM 5. Modificări tarifare ale A.Ch.R. ..."fara drept de reproductie".......hmm....pentru cg......oare expresia se refera la "drept" de reproductie conform "standardului" AChR...sau al CNCG....? :d13 :vacaCu unanimitate de voturi este adoptată propunerea de a nu se mai elibera pedigree pentru puii proveniţi din părinţi fără drept de reproducţie. Această hotărâre va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2007. (vezi Anexa 4) ;) ::) http://www.ach.ro/noutati.htm#c737 Title: Re: Circulare AChR Post by: liviu bardar on May 27, 2007, 11:41:52 AM 5. Modificări tarifare ale A.Ch.R. Cu unanimitate de voturi este adoptată propunerea de a nu se mai elibera pedigree pentru puii proveniţi din părinţi fără drept de reproducţie. Această hotărâre va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2007. (vezi Anexa 4) ;) ::) http://www.ach.ro/noutati.htm#c737 IN SFARSIT !!!!!! FELICITARI AChR !!!!!!!!!!!! ....suntem, se pare, pe drumul bun....cel putin AChR-ul ... Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan Nitescu on July 16, 2007, 08:29:14 AM CIRCULARA NR. 40 / 06.06.2007
Prin prezenta vă transmitem că pedigree-le pentru câinii din rasa Ciobănesc German, cu seriile 095792, 095793, 095794, 095795, 095796 , 095797, se anulează de către Cartea de Origine Romană, deoarece au fost solicitate nejustificat de către domnul Juravle Radu. Cu stimă, PREŞEDINTE A.Ch.R., Cristian Ştefănescu Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on October 30, 2007, 03:35:00 PM Pozitia AChR fata de comerciantii de caini (http://ach.ro/info%20home/crescatori_comerciali.pdf)
Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on October 30, 2007, 03:40:08 PM Expo CAC si CACIB 2008 (http://ach.ro/info%20home/expo2008.pdf)
Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on October 30, 2007, 03:45:57 PM Circulara (http://ach.ro/noutati.htm#c745)
...De asemenea, se înaintează propunerea ca, pentru toţi câinii care au obţinut titluri ce îi propulsează în concursurile speciale şi care în momentul desfăşurării acestora nu se prezintă în ring, arbitrajele obţinute în acea zi să fie anulate. Title: Re: Circulare AChR Post by: kira on October 30, 2007, 04:00:37 PM Circulara (http://ach.ro/noutati.htm#c745) d:43...De asemenea, se înaintează propunerea ca, pentru toţi câinii care au obţinut titluri ce îi propulsează în concursurile speciale şi care în momentul desfăşurării acestora nu se prezintă în ring, arbitrajele obţinute în acea zi să fie anulate. Este aprobată cu unanimitate de voturi propunerea prin care organizatorii de expoziţii îşi rezervă dreptul de a refuza orice înscriere în cadrul unei manifestări chinologice, justificarea acestei decizii fiind opţională. :d30 d:43 :d50 Eu plec... :suicide :jumpoff Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on October 30, 2007, 04:07:40 PM Eu plec... :suicide :jumpoff Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on October 30, 2007, 05:01:04 PM d:43 Este aprobată cu unanimitate de voturi propunerea prin care organizatorii de expoziţii îşi rezervă dreptul de a refuza orice înscriere în cadrul unei manifestări chinologice, justificarea acestei decizii fiind opţională. :d30 d:43 :d50 Eu plec... :suicide :jumpoff Eu sunt deja plecat, ... sau dus ??? :lol1 ..pe acolo pe unde sunteti voi,..mai sunt locuri...? 8)Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on October 30, 2007, 05:06:51 PM ..pe acolo pe unde sunteti voi,..mai sunt locuri...? 8) you wish! :dracTitle: Re: Circulare AChR Post by: crb on October 30, 2007, 05:08:30 PM you wish! :drac :offtopic... :d1 :d40Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on November 11, 2007, 07:58:38 AM POZITIA ASOCIATIEI CHINOLOGICE ROMÂNE FATĂ DE CRESCĂTORII COMERCIALI DE CÂINI
Title: Re: Circulare AChR Post by: scolaro on November 11, 2007, 08:50:45 AM :d13 Chestia asta ar trebui imprimata si afisata nu numai la sediul Asociatiilor, ci mai ales la cabinetele veterinare.
Title: Re: Circulare AChR Post by: Ariana on November 11, 2007, 10:43:44 AM Clar! ...chiar ma gandesc serios la acest lucru...insa ar trebui si mediatizata! Sau macar ar merita trimisa pe mail ("din mess in mess"). Este o adevarata mafie..groaznic. Chiar acum cateva zile i-a adus lui Dani la cabinet un pui de Collie, zicea stapana ca
s-a dus sotul pana in Ungaria dupa el, si sunt crescatori experimentati ...aveau vreo 30 de pui acolo!!! :o :o Ce sa mai spun de carnetul de sanatate care de fapt este un pliant pe care lipesc la intamplare ce le cade in mana...acesta avea vaccinarea facuta in 14 noiembrie....(in viitor) iar deparazitarea cu Ivermectina inj. in 10 noiembrie (tot in viitor si pe deasupra ivermectina la Collie- complet habarnamisti si afaceristi). Title: Re: Circulare AChR Post by: VON HAUS BURA on November 11, 2007, 06:35:12 PM POZITIA ASOCIATIEI CHINOLOGICE ROMÂNE FATĂ DE CRESCĂTORII COMERCIALI DE CÂINI BRAVOOO!!!!!! Title: Re: Circulare AChR Post by: maysa on November 12, 2007, 12:26:46 AM da e buna atitudinea cat si informatile.. dar ca sa fie stopat acest fenomen nu ar trebui si o pozitie oficiala care sa prevada si niste sanctiuni in cazul in care unii oameni cresc caini doar pt a reproduce fara sa tina cont de igiena si sanatatea catelului ?? stiu ca e off topic dar cu politia animalelor cum mai sta treaba.. a "adormit"????
Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on December 04, 2007, 12:36:17 PM Pentru crb:
5. Microciparea obligatorie începând cu 01.01.2008 Cu unanimitate de voturi Consiliul Director hotărăşte ca începând cu 01.01.2008 să se renunţe la tehnica tatuării pentru identificarea câinilor şi să fie introdusă microciparea acestora de către persoanele acreditate să facă acest lucru. Orice altă prevedere anterioară se abrogă. CIRCULARA Nr.45 din 24.10.2007 Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on December 04, 2007, 12:43:03 PM Pentru crb: :c18 :c16 :sick :suicide5. Microciparea obligatorie începând cu 01.01.2008 Cu unanimitate de voturi Consiliul Director hotărăşte ca începând cu 01.01.2008 să se renunţe la tehnica tatuării pentru identificarea câinilor şi să fie introdusă microciparea acestora de către persoanele acreditate să facă acest lucru. Orice altă prevedere anterioară se abrogă. CIRCULARA Nr.45 din 24.10.2007 Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on December 04, 2007, 01:40:27 PM Pentru crb: 5. Microciparea obligatorie începând cu 01.01.2008 Cu unanimitate de voturi Consiliul Director hotărăşte ca începând cu 01.01.2008 să se renunţe la tehnica tatuării pentru identificarea câinilor şi să fie introdusă microciparea acestora de către persoanele acreditate să facă acest lucru. Orice altă prevedere anterioară se abrogă. CIRCULARA Nr.45 din 24.10.2007 Merci Razvane...dar pina la sinucidere (@ Gebrauchshund :P) cred ca AChR ar trebui sa gandeasca un pic inainte si la "modus operandi" ....adica: 1. Cate filiale / sucursale AChR au in dotare cititor de cipuri; 2. Tatuarea se facea la chinotehnicieni...implantarea de cip e deja "subiect" pentru medic veterinar...parerea mea 3. Exista un anume tip / marca de cip "agreeata / autorizata" ? 4. masura se aplica retroactiv? ...de exemplu: cainii fatati in 2007 pot participa lejer in expo 2-3 ani...sunt deja tatuati...trebuiesc "cip-ati"?.... ....mai sunt semne de intrebare,...dar nu ar fi prima data in RO cand se promulga o lege si se "da liber la aplicare" fara a avea prcizat si un mod de aplicare....traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.... :D Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on December 04, 2007, 01:59:27 PM 3. Exista un anume tip / marca de cip "agreeata / autorizata" ? Microcipul si cititorul trebuie sa respecte Standardul ISO 11784/11785Lungimea codului este de 15 caractere. Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on February 12, 2008, 08:40:16 PM CIRCULARA Nr.45 din 24.10.2007 din aceeasi circulara,...inca cateva puncte interesante : .... 2. Regulamentele Clubului Naţional de Lucru Vânătoare Câini Pontatori şi Dobermann Club România Regulamentele celor două cluburi, avizate de către Comisia Chinotehnică, sunt aprobate cu unanimitate de voturi de către Consiliul Director, ele urmând a fi publicate pe site-ul oficial www.ach.ro cu modificările propuse de Comisia Chinotehnică A.Ch.R. :-X ::) ... 7. Contestaţia D-lui Boian Nicolae Se admite cu unanimitate de voturi apelul D-lui Boian Nicolae faţă de hotărârea Comisiei de Disciplină A.Ch.R. din data de 03.08.2007 în sensul că se casază această hotărâre. => se anuleaza "Decizie: Suspendarea definitiva a Dl. Boian Nicolae din viata chinologica a A.Ch.R. (participarea la expozitiile organizate de A.Ch.R. si asociatiile teritoriale)." :c18 .... 9. Probleme administrative şi organizatorice Consilul Director hotărăşte acordarea Diplomei şi Medaliei de Onoare A.Ch.R. D-lui Cristian Ştefănescu pentru organizarea primei ediţii a Simpozionului şi Campionatului Naţional de Ciobăneşti Româneşti, pentru întocmirea exemplară a documentaţiei care a condus la recunoaşterea celor două rase de Ciobăneşti Româneşti precum şi pentru întreaga activitate de promovare a Asociaţiei Chinologice Române. Cu unanimitate de voturi este adoptată o rezoluţie cu privire la poziţia A.Ch.R. faţă de crescătorii comerciali de câini. Textul acestei rezoluţii va fi publicat obligatoriu de către organizatori în cataloagele tuturor expoziţiilor organizate sub egida A.Ch.R (anexa 4). Cu privire la cazurile de indisciplina observate in ultimul timp in cadrul expozitiilor canine, înaintează propunerea ca de la data pronunţării unei sancţiuni asupra unui membru, această sancţiune să se răsfrângă automat şi asupra câinilor aflaţi în proprietatea acestuia, respectiv închiderea cărţii de origine şi interdicţia de a mai fi înscrişi în expoziţii organizate sub egida A.Ch.R. Acest amendament este adoptat cu 6 voturi pentru şi 1 abţinere. :o ??? De asemenea, se hotărăşte cu unanimitate de voturi obligativitatea folosirii formularului privind evidenţa noilor proprietari de către asociaţiile teritoriale şi cluburile naţionale şi înaintarea acestuia Cărţii de Origine Române (anexa 5 - formular) Dl. Lokodi popune şi se oferă să creeze un proiect care va institui un cadru necesar instruirii şi formării secretarilor şi comisarilor de ring. Consiliul Director ia notă şi aşteaptă propunerea concretă. D-ra Daniela Radu informează membrii Consiliului Director asupra implementării programului de evidenţă din cadrul C.O.R. Se hotărăşte ca la finalul acestui proces Dl. Cristian Ştefănescu şi Dl. Zsolt Lokodi să se deplaseze la Timişoara pentru verificarea modului de funcţionare al acestui program. Având în vedere volumul mare de lucru precum şi implementare noului program de evidenţă, până la data de 30.06.2008 termenul de eliberare a actelor C.O.R. va fi de 25 de zile în loc de 15. De asemenea D-ra Radu solicită introducerea unui sistem suplimentar de securizare a pedigree-lor, solicitare aprobată în unanimitate de către Consiliul Director. :d2 :vesti ...circulara integrala : http://www.ach.ro/arhiva2007.htm Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on February 16, 2008, 06:09:40 AM CIRCULARA Nr.6 din 12.02.2008 (http://ach.ro/circulare/2008/circulara%206.htm)
În continuare se înaintează propunerea, adoptată cu unanimitate de voturi, prin care A.Ch.R. va solicita ca în termen de 15 zile, toate cluburile membre să comunice secretariatului A.Ch.R. următoarele documente: 1. Regulamentul de club pentru selecţia rasei/raselor care fac parte din club; 2. Condiţiile în care se poate acorda dreptul de reproducţie pentru rasa/rasele respective. În cadrul următoarei şedinţe a Consiliului Director se va discuta situaţia transmiterii acestor situaţii şi se vor lua măsurile ce se impun. Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on March 06, 2008, 02:32:33 PM CIRCULARA Nr.9 din 04.03.2008
.... Membrii Consiliului Director iau act de schimabarea denumirii Asociaţiei Chinologice a Jud. Ilfov în Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, conform Hotărîrii Adunării Generale a Asociaţiei Chinologice a Jud. Ilfov din data de 27.08.2007. Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on March 08, 2008, 07:34:46 AM INSTIINTARE
VA FACEM CUNOSCUT CA IN BAZA HOTARARII ADUNARII GENERALE ACHJIF, INSTANTA A LUAT ACT DE MODIFICAREA DENUMIRII SI STATUTULUI ACESTEI ORGANIZATII SI A ADMIS CEREREA ACHJIF IN ACEST SENS. NOUA DENUMIRE A ASOCIATIEI ESTE : ASOCIATIA CHINOLOGICA METROPOLITANA BUCURESTI IAR COMPETENTA TERITORIALA CONFORM STATUTULUI ESTE MUNICIPIUL BUCURESTI SI UNITATILE TERIRORIAL ADMINISTRATIVE ADIACENTE IN CARE NU SUNT ASOCIATII CHINOLOGICE MEMBRE ACHR-FCI. AVAND IN VEDERE CA SENTINTA A RAMAS DEFINITIVA SI IREVOCABILA, ACEASTA A FOST ADUSA LA CUNOSTINTA CONSILIULUI DIRECTOR ACHR CARE A LUAT ACT DE ACEASTA MODIFICARE. VA MULTUMIM CRISTIAN STEFANESCU PRESEDINTE Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on March 27, 2008, 12:07:10 PM CIRCULARA Nr.6 din 12.02.2008 (http://ach.ro/circulare/2008/circulara%206.htm) În continuare se înaintează propunerea, adoptată cu unanimitate de voturi, prin care A.Ch.R. va solicita ca în termen de 15 zile, toate cluburile membre să comunice secretariatului A.Ch.R. următoarele documente: 1. Regulamentul de club pentru selecţia rasei/raselor care fac parte din club; 2. Condiţiile în care se poate acorda dreptul de reproducţie pentru rasa/rasele respective. În cadrul următoarei şedinţe a Consiliului Director se va discuta situaţia transmiterii acestor situaţii şi se vor lua măsurile ce se impun. apropo de Ciobanesc German,...cele15 zile trecura cam de multisor,...ne anuntza cineva si pe noi, "habar n-am-istii"... => exista acel regulament au BA ? :D ...nu de alta,..daaaa site-ul de club n-are nici o treaba... cu informarea "maselor" :D Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on April 02, 2008, 05:06:13 PM apropo de Ciobanesc German,...cele15 zile trecura cam de multisor,...ne anuntza cineva si pe noi, "habar n-am-istii"... => exista acel regulament au BA ? :D ...nu de alta,..daaaa site-ul de club n-are nici o treaba... cu informarea "maselor" :D ...slienzio stampa.... :( Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on April 02, 2008, 05:07:09 PM News from AChR :
CIRCULARA NR.3/29.01.2008 Asociaţia Chinologică Română informează toţi membri săi că nu are nimic în comun şi nu există nicio relaţie oficială cu organizaţiile dizidente: Asociaţia Chinologică din România-Bucureşti,Cal.Moşilor 128 Asociaţia Chinologică a Municipiului Bucureşti,str.Sălăgeni 25. Aceste organizaţii precum şi membri lor nu sunt recunoscute şi nu beneficiază de serviciile oferite de Asociaţia Chinolgică Română şi Federaţia Chinologică Internaţională. Cristian Ştefănescu PREŞEDINTE http://www.ach.ro/noutati.htm#c85 Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on April 02, 2008, 05:09:53 PM ..alta bombitza...sursa AchR http://www.ach.ro/circulare/2008/circulara%206.htm
extras: ..."La expoziţiile Internaţionale CACIB şi Naţionale CAC, organizatorii au libertatea de a decide efectuarea arbitrajului în sistem descriptiv (cu un raport scris pentru fiecare caine) sau nedescriptiv. Dacă organizatorii vor opta pentru arbitrajul nedescriptiv, atunci aceştia au obligaţia de a anunţa înainte de data desfăşurării expoziţiei, menţionând pe buletinul de inscriere la expozitie. In acest caz, arbitrilor li se recomandă să comunice concurenţilor, concluziile cu privire la câinii prezentaţi. In ambele cazuri, concurenţii vor primi foi de arbitraj din care să rezulte clar calificativul, clasamentul şi titlurile obţinute. Pentru exemplarele care au obţinut calificativul “nesatisfăcător”, “nu poate fi arbitrat” sau au fost descalificate, se va menţiona obligatoriu în scris, pe foaia de arbitraj, motivaţia care a condus la aceste rezultate. Toţi câinii prezenţi într-o manifestare vor fi arbitraţi în acelaşi sistem de la începutul şi până la sfârşitul manifestării. Atunci când situaţia o impune (condiţii climatice nefavorabile, restricţii de timp legate de condiţiile contractuale de închiriere a terenului, respectarea programului orar al expoziţiei, etc.) se va recurge la arbitrarea câinilor în sistem nedescriptiv. Decizia va fi luată în astfel de cazuri de către delegatul A.Ch.R. de comun acord cu organizatorul." Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on April 02, 2008, 05:13:35 PM Reagulamentul expo AChR, ultima versiune, valabil de la 1 MARTIE 2008
http://www.ach.ro/regulamente/reg_expozitiilor_canine_AChR.pdf Title: Re: Circulare AChR Post by: kira on April 02, 2008, 05:52:21 PM .. Asta e veche! La Timisoara anul asta primul CACIB va fi NE, iar al 2lea descriptiv. Oricum, zic eu, arbitrul trebuie sa comenteze fiecare caine!extras: ..."La expoziţiile Internaţionale CACIB şi Naţionale CAC, organizatorii au libertatea de a decide efectuarea arbitrajului în sistem descriptiv (cu un raport scris pentru fiecare caine) sau nedescriptiv. ] Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on April 02, 2008, 06:17:35 PM Oricum, zic eu, arbitrul trebuie sa comenteze fiecare caine! Ce rost mai au expozitiile altfel?? Pe langa niste titluri...Sau chinologia mioritica este considerata asa de dezvoltata, ca nu mai are nevoie de comentariile "specialistilor"? Title: Re: Circulare AChR Post by: dsh on April 02, 2008, 06:23:39 PM din cate stiu eu, asta se cheama arbitraj englezesc; am avut si eu parte, de vreo 2 ori - am fost f. dezamagita sa primesc foaia goala si doar calificativul, chiar daca, o data am luat si titlu, tot m-a deranjat faptul ca arbitrul nu mi-a explicat ce ,,vede" la cainele meu, doar pentru asta ajunsesem acolo, nu (doar) pentru palmares... a fost frustrant
Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on April 02, 2008, 06:26:59 PM din cate stiu eu, asta se cheama arbitraj englezesc; am avut si eu parte, de vreo 2 ori - am fost f. dezamagita sa primesc foaia goala si doar calificativul, chiar daca, o data am luat si titlu, tot m-a deranjat faptul ca arbitrul nu mi-a explicat ce ,,vede" la cainele meu, doar pentru asta ajunsesem acolo, nu (doar) pentru palmares... a fost frustrant ...pai la asa ceva,..meri cam degeaba...la CG te pune sa te invartzi cateva ture,..ceva pozitie,...si valea acasa!... >:( :'( ... Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on April 28, 2008, 12:43:00 PM CIRCULARA Nr.16 din 15.04.2008
Dupa cum bine stitii, conducerea A.Ch.R. se afla intr-o campanie permanenta de lobby pentru chinologia romaneasca. Una dintre componentele de baza ale acestei actiuni este reliefarea activitatii A.Ch.R. in periodice chinologice din strainatate. In numarul 1/2008 (cel de fata) al revistei oficiale F.C.I. este prezentata Asociatia Chinologica Romana. Doresc sa multumesc si pe aceasta cale D-lui Petru Muntean pentru colaborarea la intocmirea acestui articol. Cristian Stefanescu PRESEDINTE A.CH.R. /later : iaca si link-ul : http://www.ach.ro/articolFCI.htm Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on May 10, 2008, 08:46:12 AM CIRCULARA Nr.19 din 24.04.2008
În atenţia asociaţiilor şi cluburilor care organizează expoziţii, concursuri şi examene de lucru. Vă reamintim că una din condiţiile de acceptare a înscrierilor la manifestările organizate sub egida A.Ch.R., este aceea de a se înainta odată cu buletinul de înscriere şi copia legitimaţiei de membru într-o organizaţie afiliată A.Ch.R., precum şi dovada achitării cotizaţiei anuale, la zi. Având în vedere sesizările venite din partea asociaţiilor şi cluburilor membre cu privire la nerespectarea acestei condiţii, delegaţii-observatori au primit dispoziţia de a verifica la faţa locului buletinele de înscriere în expoziţie, mai precis, dacă acestea sunt însoţite de copia legitimaţiei de membru cu cotizaţia achitată la zi, a celui înscris. Acolo unde se va constata nerespectarea acestei condiţii, se vor dispune măsuri în consecinţă, mergând până la suspendarea dreptului de a mai organiza expoziţii sub egida A.Ch.R. Totodată, reamintim organizatorilor de expoziţii, concursuri şi examene de lucru, că nu au dreptul de a practica tarife discriminatoare faţă de membrii A.Ch.R. Toţi membrii A.Ch.R. se bucură de aceleaşi drepturi şi facilităţi şi niciun organizator nu are dreptul de a practica tarife diferenţiate. Acolo unde se vor constata astfel de practici, se vor lua măsuri disciplinare, mergând până la excluderea din A.Ch.R. Cristian Ştefănescu PREŞEDINTE A.CH.R. Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on May 10, 2008, 09:08:40 AM CIRCULARA Nr.19 din 24.04.2008 În atenţia asociaţiilor şi cluburilor care organizează expoziţii, concursuri şi examene de lucru. Vă reamintim că una din condiţiile de acceptare a înscrierilor la manifestările organizate sub egida A.Ch.R., este aceea de a se înainta odată cu buletinul de înscriere şi copia legitimaţiei de membru într-o organizaţie afiliată A.Ch.R., precum şi dovada achitării cotizaţiei anuale, la zi. Având în vedere sesizările venite din partea asociaţiilor şi cluburilor membre cu privire la nerespectarea acestei condiţii, delegaţii-observatori au primit dispoziţia de a verifica la faţa locului buletinele de înscriere în expoziţie, mai precis, dacă acestea sunt însoţite de copia legitimaţiei de membru cu cotizaţia achitată la zi, a celui înscris. Acolo unde se va constata nerespectarea acestei condiţii, se vor dispune măsuri în consecinţă, mergând până la suspendarea dreptului de a mai organiza expoziţii sub egida A.Ch.R. Totodată, reamintim organizatorilor de expoziţii, concursuri şi examene de lucru, că nu au dreptul de a practica tarife discriminatoare faţă de membrii A.Ch.R. Toţi membrii A.Ch.R. se bucură de aceleaşi drepturi şi facilităţi şi niciun organizator nu are dreptul de a practica tarife diferenţiate. Acolo unde se vor constata astfel de practici, se vor lua măsuri disciplinare, mergând până la excluderea din A.Ch.R. Cristian Ştefănescu PREŞEDINTE A.CH.R. ...eu unul ma recunosc invins,... nu am inteles nimic ... :D :( Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on August 10, 2008, 10:17:34 AM Unii au calcat pe bec....
CIRCULARA Nr.28 din 23.07.2008 Vă aducem la cunoştinţă că începând cu data prezentei, în conformitate cu dispoziţiile art.4 (2) alin.2, din Statutul A.Ch.R., următoarele asociaţii şi cluburi şi-au pierdut calitatea de membrii A.Ch.R. : · Asociaţia Chinologică Caraş Severin · Asociaţia Chinologică Drobeta – Mehedinţi · Asociaţia Chinologică Neamţ · Asociaţia Chinologică Oneşti · Copoi Club Român · Clubul Naţional al Câinilor Ciobăneşti – C.N.C.C. · Shar – Pei Club of România. Aceste asociaţii şi cluburi sunt în continuare debitoare faţă de A.Ch.R. şi nu sunt exonerate de la plata facturilor emise. Cristian Ştefănescu PREŞEDINTE A.CH.R. Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on September 04, 2008, 12:33:52 PM Liste forfetare expozitii Romania (http://ach.ro/circulare/LISTE%20FORFETARE%20EXPOZITII%20ROMANIA%20a-z.doc)
Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on September 04, 2008, 12:45:38 PM Rusinica! Ce nume "cu greutate" vad pe-acolo :drac :lol :d7
Title: Re: Circulare AChR Post by: robert on September 04, 2008, 01:04:50 PM Liste forfetare expozitii Romania (http://ach.ro/circulare/LISTE%20FORFETARE%20EXPOZITII%20ROMANIA%20a-z.doc) Da ce s-a intamplat ? Care e motivul de sunt trecuti pe black-list ? ??? Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on September 04, 2008, 01:09:05 PM Da ce s-a intamplat ? Care e motivul de sunt trecuti pe black-list ? ??? Inscriere in expozitii si neachitarea taxei de expo ....Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on September 04, 2008, 01:26:02 PM Eeei, de-am trece la fiecare expo club cine s-a inscris si cine n-a mai platit...mai ales ca unii au facut si un obicei (marca inregistrata) din asta.
Title: Re: Circulare AChR Post by: Bogdan on September 04, 2008, 01:28:38 PM Aia de la Sibiu au cam luat teapa ! ;D
Title: Re: Comunicate oficiale CNCG Post by: razvan on September 10, 2008, 05:50:21 AM Situaţia cluburilor privind transmiterea regulamentelor de selecţie şi a condiţiilor de acordare a dreptului de reproducţie. În cadrul acestui punct sunt menţionate cluburile care au transmis regulamentul de selecţie: • Dac Moloss Club, • România Retriever Club, • Dobermann Club România, • Clubul Naţional de Terrier şi Teckel, • Clubul Naţional de Cibănesc German. În consecinţă, se va comunica în teritoriu şi la COR modalităţile în care se obţine dreptul de montă după cum urmează: - pentru rasele reprezentate de cluburile mai sus menţionate, dreptul de reproducţie va fi obţinut în conformitate cu regulamentele proprii pe care acestea le-au înaintat A.Ch.R.; - pentru celelalte rase dreptul de reproducţie va fi obţinut în conformitate cu dispoziţiile Regulamentului de creştere a câinilor de rasă al A.Ch.R. Cu unanimitate de voturi este adoptată această rezoluţie. CIRCULARA NR. 29 din 21.08.2008 HOTĂRÂRI ALE CONSILIULUI DIRECTOR Arad, 2008 http://ach.ro/noutati.htm Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on September 10, 2008, 05:51:50 AM Cu unanimitate de voturi se aprobă suplimentarea calendarului expoziţional 2009 cu următoarele expoziţii:
• 1 expoziţie CACIB la Braşov 12.04.2009, • 2 expoziţii CACIB la Sibiu 13, 14.06.2009, • 2 expoziţii CACIB la Constanţa 18, 19.07.2009. Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on October 23, 2008, 07:54:12 AM COMUNICAT
Stimate Doamne, Stimaţi Domni, Prin prezenta vă solicităm ca până la data de 30.11.2008 să ne comunicaţi calendarul manifestărilor pe care urmează să le organizaţi în anul 2009. Orice comunicare venită după această dată nu va fi luată în consideraţie. Totodată vă rugăm să ţineţi cont în stabilirea datelor, de expozitiile CACIB deja aprobate pentru anul 2009, conform circularelor A.Ch.R. nr.36/22.05.2007 şi 29/21.08.2008. Cu stimă, CRISTIAN ŞTEFĂNESCU PREŞEDINTE A.CH.R. Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on December 18, 2008, 04:07:44 PM Un nou titlu FCI: Campion Internaţional de Expoziţii ;
http://ach.ro/circulare/Circulara%20FCI%2092.pdf Title: Re: Circulare AChR Post by: crb on December 18, 2008, 05:14:08 PM Un nou titlu FCI: Campion Internaţional de Expoziţii ; http://ach.ro/circulare/Circulara%20FCI%2092.pdf ..No bine, asta mai lipsea.. Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on January 30, 2009, 06:21:06 PM COMUNICAT
Stimate Doamne, Stimaţi Domni, Prin prezenta vă solicităm ca până la data de 31.01.2009 să ne comunicaţi numărul de membri cu cotizaţia achitată la zi , la data de 31.12.2008, în vederea facturării cotei de sprijin anuale. Totodată , în conformitate cu hotărârile Consiliului Director din data de 14.11.2008, vă rugăm să ne transmiteţi, pînă la data de 31.01.2009, propunerile dumneavoastră pentru candidaţii de secretar de ring şi comisar de ring, în vederea întocmirii programei de admitere şi atestare. Cu stimă, CRISTIAN ŞTEFĂNESCU PREŞEDINTE A.CH.R. Title: Re: Circulare AChR Post by: Der Gebrauchshund on January 31, 2009, 11:05:25 AM :(
Quote ASOCIAŢIA CHINOLOGICĂ ROMÂNĂ Ieşire Nr.147/ 29.01.2009 Stimaţi membri, Prin prezenta vă transmitem un link de la o emisiune radio, http://radiozu.ro/farsa-catei.html din data de 28.01.2009. Din informarea domnului Preşedinte A.Ch.BIHOR, domnul Alafi Ferenc, este vorba despre canisa domnului KOVACS CSABA, din localitatea Oradea . Asociaţia Chinologică Română va solicita organelor în drept, precum şi Asociaţiei Chinologice Bihor, să ia toate măsurile ce se impun. Totodată se dispune C.O.R., închiderea cărţii de origine pentru această persoană. Cristian Ştefănescu, PREŞEDINTE Title: Re: Circulare AChR Post by: razvan on February 01, 2009, 09:05:20 AM 'canisa' del samba cumva? :lol
Title: Re: Circulare AChR Post by: hans on February 01, 2009, 12:48:19 PM nu cred ca are vreo vina proprietarul canisei
Title: Re: Circulare AChR Post by: maysa on February 01, 2009, 12:57:31 PM dap si eu am ascultat "poanta" si baiatul care era dispus sa faca "afacerea" era un nepot , si chiar a spus ca nu i v a spune unchiului pentru ce anume cere cainii.. dar vorbeste el cu unchiul lui.....
Title: Ce parare aveti ? Post by: ulck on February 03, 2009, 11:23:38 AM Ce parere aveti de asemenea crescatori ? http://radiozu.ro/farsa-catei.html (http://radiozu.ro/farsa-catei.html)
Title: Re: Ce parare aveti ? Post by: razvan on February 03, 2009, 11:40:39 AM Ce parere aveti de asemenea crescatori ? http://radiozu.ro/farsa-catei.html (http://radiozu.ro/farsa-catei.html) Pai se vobea mai sus! :lol |