Forum ciobanesc german

General => Afectiuni ale sistemelor circulator si nervos => Topic started by: DMS on January 14, 2010, 11:05:46 PM

Title: ACCIDENT VASCULAR
Post by: DMS on January 14, 2010, 11:05:46 PM
Catelul meu, in varsta de 13 ani si jumatate, a facut un accident vascular acum trei zile  :'( :'( :'(
Stiu ca este batran, insa fac tot posibilul sa il mentin cat mai mult in viata....
a inceput sa manance, desi este "stramb" de-a binelea, isi pierde echilibrul...
a facut trei injectii cu seleniu (cate una in fiecare seara), vitamine...iar acum continua tratamentul cu karsivan 100. Medicul veterinar mi-a spus ca acesta este tratamentul standard pentru afectiunea lui....mi-a spus ca este un catel norocos pentru ca nu a ramas paralizat ( chiar este: a trecut cu brio de o parvoviroza si o hepatita!)
ma gandesc sa incerc si un tratament naturist...nu stiu, as face orice sa il vad ca e bine!
ce ma sfatuiti? ati trecut prin asa ceva?
multumesc!

Title: Re: ACCIDENT VASCULAR
Post by: DMS on January 14, 2010, 11:14:34 PM
.

Post by: Ariana on January 14, 2010, 11:34:28 PM
Cum s-a manifestat acel accident, care au fost semnele clinice?
A putut stabili cauza accidentului?

Post by: DMS on January 14, 2010, 11:37:49 PM
imi cer scuze ca am postat de doua ori, chiar sunt new-entry pe acest forum si nu mi-am dat seama unde sa scriu...
sorry, nu a fost facut cu intentie...poate ma ajuta administratorul forumului sa remediez intr-un fel problema. Multumesc pentru intelegere...in ultimele zile, puterea mea de concetrare nu a fost tocmai ok, din cauza starii in care se afla catelul meu!

Post by: DMS on January 14, 2010, 11:39:45 PM
Ariana, medicul mi-a spus ca accidentul a aparut din cauza batranetii...
la inceput nu isi tinea echilibrul, nu se putea ridica, nu manca, ochii se miscau ciudat - parca ar fi citit dintr-o carte...
dar a inceput sa manance si - cred eu - asta este un semn bun! sta in continuare cu capul usor intr-o parte, urechea dreapta nu mai este ridicata, chiar si piciorul din spate il misca greu...a incercat astazi sa se miste putin, o face cu greutate, nu isi mentine echilibrul...

Post by: Ariana on January 14, 2010, 11:54:21 PM
da...asta e, la noi in Ro se cam reduce la atat medicina... >:(
Ma intrebam asa...daca a fost de natura ischemica sau hemoragica.....S-ar cere o tomografie...un RMn...dar la noi toate acestea par o gluma foarte buna...altfel cauzele sunt diferite iar daca nu tratezi cauza...

Post by: DMS on January 14, 2010, 11:59:16 PM
da, medicul mi-a spus ca trebuie facut un RMN, numai ca in provincie altfel stau lucrurile...
daca eram cu el in bucuresti, mi-ar fi fost mai simplu...poate il las sa isi mai revina un pic si apoi ajung in capitala...rmn-ul nu se face cu anestezie?
Ma gandesc ca la varsta lui nu prea ar fi indicata....

Post by: Ariana on January 15, 2010, 12:00:15 AM
Oricum, buna initiativa medicului.

i-ati verificat urechile ca nu cumva sa fie o otita complicata?
Aveti grija si cu alimentatia...daca e de natura hipertensiva musai sa inlaturati orice urma de sare din alimente.

Post by: Ariana on January 15, 2010, 12:01:35 AM
ba da, asa se face....fiindca un catel nu sta nemiscat inauntru. Sincer eu nu stiu unde se face RMn la noi in RO sau tomografie, dar daca se poate e super!

Post by: DMS on January 15, 2010, 12:04:10 AM
initial doctorul l-a suspectat de otita...era mai simplu sa fi fost asa!
ce alimentatie se recomanda in cazul lui??

Uofff, si cand ma gandesc ca are 13 ani si jumatate!!!! Ce pacat ca ciobanestii germani traiesc asa de putin!

Post by: Ariana on January 15, 2010, 12:16:21 AM
Asa e, insa cata multumire au ei cand la batranete au alaturi niste stapani devotatati si hotarati sa faca totul pentru confortul zilelor senioratului.
O alimentatie mai saraca in grasimi si sare-alimente ce contin sare(de ex. painea, etc)..ca la oameni...
Medicul vostru pare un om foarte devotat meseriei si competent!

Post by: DMS on January 15, 2010, 12:18:05 AM
multumesc pentru sugestii, ariana! :-*
da, medicul este ok, are un cabinet foarte bine dotat!
Ajungeam la doctor cel putin o data pe luna, cand ii cumparam catelului meu aplazil sau bomazil...ii dadeam preventiv, stiam ca rasa are probleme cu piciorusele din spate...este competent si pune suflet in ceea ce face!

Post by: bilbo on January 15, 2010, 12:54:43 AM
In Bucuresti se poate face RMN la catei (sau cel putin se putea !) la Centrul Imagistic Phoenix in curtea Spitalulul M.Bals. Daca doriti puteti sa va interesati telefonic- 0318241079. Prezenta medicului veterinar pe parcursul examinarii este obligatorie, investigatia cerebrala dureaza in jur de 20 min., deci este nevoie de o anestezie generala de scurta durata. Sindromul vertiginos poate fi periferic ( asa cum spunea Ariana cauza fiind otita netratata ) dar ar putea fi si central. Indiscutabil aceasta investigatie il va ajuta pe medicul d-voastra veterinar sa instituie un tratament adecvat.

Post by: DMS on January 15, 2010, 12:59:39 AM
multumesc mult, voi suna chiar maine pentru detalii....nu stiu insa ce efecte ar putea asupra lui calatoria cu masina la bucuresti si anestezia generala, tinand cont de varsta lui. Dar voi intrea medicul!
Este minunat cand primesti o mana intinsa sau o vorba buna pe acest forum.  :)

Post by: Ariana on January 15, 2010, 01:28:14 AM
Chiar minunata informatia, multumim!

Post by: toma20 on February 23, 2012, 12:46:30 AM
Buna am si eu o rugaminte la voi sa ma puteti ajuta cu niste sfaturi.
Azi a fost cea mai prosta zi din viata mea am suferit cumplit cand catelusa mea in varsta de 2 ,8 ani a fost lovita chiar de ambulanta (recunosc este  vina mea) este un canis cu bison are 4,5 kg am duso de urgenta la doctor a tinuta 4 ore respecti ora 19 am fost la film cu ea nu avea nimic intern rupt am aduso acasa a beut si apa dupa 2 ore respectiv 22 30 a inceput sa aibe o criza puternica adica sa se intorca si sa isi sucesca capul asemantor bolnavilor de epilepsie am fost disperat am sunat dotorul si impreuna cu prietena am fost la el ia administrat o injectie pt linistire si mia spus ca vrea sa vada starea ei in urmatorele zile mia spus ca este foarte posibil sa aibe o comotie cerebrala in urma acidentului nu stiu ce sa fac sunt disperat catelul asta ii ingerul meu va rog ajutatima cu un sfat.

Post by: Ariana on February 23, 2012, 12:16:18 PM
in situatia asta n-avem cum sa te ajutam, doar medicul cunoaste realitatea. Faceti ce va spune medicul. Ar fi fost bine sa-i dea si ceva antiinflmatorii(mai mult ca sigur i-a dat) sa nu faca edem cerebral in urma inflamatiei. Mancare dati-i mai des si mai putin ca de obicei si ar fi bine sa nu-i dati 1-2 saptamani hrana uscata...astfel incat sa nu se umfle in stomac altfel existand riscul unor hemoragii interne in cazul in care in urma accidentului exista hematoame nediagnosticate sau alte probleme...

Post by: toma20 on February 24, 2012, 08:09:47 AM
Tin sa va anunt ca aishica se vindeca pe zi ce trece a fost ieri din nou la doctor si ia pus 2 perfuzi a facut si pipi tot ieri ceea ce am inteles ca este foarte important si evolutie ei merge spre bine se poate urca in fotoliul ei latra ca de obicei cand intra cineva in casa sunt foarte fericit ca a lasato dumnezeu langa mine.

Post by: alexxnolimit on February 05, 2017, 11:48:32 PM
Buna seara , Spike , ciobanesc german , varsta 6 ani ...
Aseara sa.ridicat brusc din somn , pur si simplu se clatinanpe.picioare , cadea stanga dreapta , lovinduse de.mobila .. l am pus culcat intro parte , moment in care a urinat dupa care a vomitat , cam un pumn de mancare .. imediat ce a vomitat si a revenit.complet , ca.si.cum nu sa intamplat nimic  ....
Precizez ca pe tot parcursul cainele era constient , cunostea mediul., privirea o focaliza , si raspundea ok la.comenzi ....
Sa mai confruntat cineva cu aceste simptome ....

Post by: freddy25 on February 06, 2017, 01:55:02 PM
E cam tanar pentru un accident cerebro-vascular. Sa nu fie epilepsie. Trebuie urgent sa-l duci la un veterinar bun, nu la unul de la un cabinet de cartier care s-o bajbaie cum a afacut veterinarul la care l-am dus eu pe catel. Avea encefalita si prostovanul l-a operat de pietre la vezica si i-a scos si splina. Din cauza ca a fost diagnosticat tardiv si avea si splina scoasa, nu a mai putut lupta cu infectia si a murit.

Post by: Thara on February 06, 2017, 05:41:10 PM
cum a afacut veterinarul la care l-am dus eu pe catel. Avea encefalita si prostovanul l-a operat de pietre la vezica si i-a scos si splina. Din cauza ca a fost diagnosticat tardiv si avea si splina scoasa, nu a mai putut lupta cu infectia si a murit.
:c21