Forum ciobanesc german

General => Comportament => Topic started by: adri on June 11, 2010, 05:06:46 PM

Title: Recomandare: cum sa fac sa latre catelusa mea :(
Post by: adri on June 11, 2010, 05:06:46 PM
de 3 luni am un ciobanesc german care in 25 a luni face un an.....vreau sa ma ajutati si sa ma sfatuiti cum sa o fac sa latre...adica daca vede un caine daca intra cineva strain in curte si asa mai departe, deaorece nu am auzito sa latre decat de doua ori si atuci cand vede pisici...nici cand ma vede pe mine nu latra de bucurie sau ceva de genul , ci ciuleste urechiusele, sare pe gardul tarcului si cand ma aproprii se lasa jos si pace pipi si se schiauna parca de bucurie :), adica nu are nici un pik de agresivitate...
va rog ajutati-ma cu un sfat

Title: recomandare :(
Post by: adri on June 11, 2010, 11:05:13 PM
va rog daca puteti sa ma ajutati  sa imi spuneti cum pot sa imi fac catelusa sa latre la vizitatorii necunoscui sau caini, sa fie mai agresiva...in 25 a luni are un an, iar la mine e de 3 luni si inca nu am auzit sa latre doar de 2 ori....iar cand ma vede parca e timida...isi ciuleste urechiusele sare pe gard iar cand ma duc spre ea se lasa jos face pipi, si face ca si cum sar scheuna,,, poate de bucurie...va multumesc, astept in sfat..

Title: Re: recomandare :(
Post by: iubescg on June 11, 2010, 11:27:08 PM
Stimuleaza cainele, incearca sa  te joci cu ea folosind o carpa  care dupa un timp sa o cedezi ei  . daca vezi ca merge poti repeta figura daca merge, alta modalitate nu  stiu... Bafta!

Title: Re: Recomandare: cum sa fac sa latre catelusa mea :(
Post by: gladiatorul on June 12, 2010, 12:38:59 AM
am si eu una mai mare nely......
pana pe la 1 an jumate se purta ca un pui de cateva luni avea numai joaca in cap,dar dintr-o data i s-a trezit instinctul de paza.... a fost un simplu "click" care s-a declansat fara sa fac nimic...parerea mea e ca o sa latre si o sa pazeazca dar la timpul ei

Post by: adri on June 12, 2010, 05:51:41 AM
oki...mersi mult. sper din suflet

Title: Re: recomandare :(
Post by: adri on June 12, 2010, 05:53:40 AM
mersi pentru sfat, dar din pacate nu merge, nici macar nu ma baga in seama cu carpa cu mingea cu nimik,,,,multumesc oricum ..... ;)

Post by: iubescg on June 12, 2010, 11:17:43 AM
Imi pare rau , acum depinde si de temperamentul cainelui. Rabdare... Multa bafta!

Post by: Ariana on June 12, 2010, 11:33:14 AM
Adri, daca latra cu pisica....cu pisica incercam!

Post by: gladiatorul on June 13, 2010, 12:08:39 AM
sau sa mergeti cu alt caine care latra si poate il imita :)

Post by: adri on June 14, 2010, 07:51:01 AM
am fost si cu alti caini dar degeaba....sa speram ca timpul va rezolva si acesta problema :( :( :(

Post by: dux on June 15, 2010, 11:24:25 PM
am fost si cu alti caini dar degeaba....sa speram ca timpul va rezolva si acesta problema :( :( :(
timpul nu va rezolva aceasta problema.este un caine cu instincte slabe.nu-ti pune sperante ca vei face din ea un caine de paza.

Post by: marius.n on June 15, 2010, 11:30:06 PM
Ai nevoie de cineva care sa o necajeasca putin, sa o ia prin surprindere iar tu sa o incurajezi cand incepe sa latre.Asa am procedat eu cu un mascul de 2 ani juma' care era mai fricos ca o pisicuta si acum face un atac de toata frumusetea...

Post by: Ariana on June 16, 2010, 10:09:16 AM
Eu o stiu pe Jodie. Cand ne intalnim cu Magnus si il vede cum se joaca si ce face incepe sa fie si ea interesata de activitate, sa-i fure mingile si sa intre in actiune. Pacat ca nu ne intalnim prea des. Nu este fricoasa, doar tare jucausa si boema inca. Daca are un prieten patruped langa ea e foarte fericita si zburda pe camp si prin apa mai ceva ca o ieduta. Mie mi-e foarte draga, parca nu s-ar mai satura de joaca niciodata.

Post by: RaluMaya on June 16, 2010, 11:46:01 AM
Subscriu la ce spune Ariana. Jodie e extraordinara si am vazut-o ca merge si la latrat cu zvapaiata mea. Tii minte Adri ca erau amandoua la garduri??? O pupam pe Jodilica!

Post by: Metall on June 16, 2010, 01:53:28 PM
Mai bine bucura-te, ca a mea latra de nu mai stiu cum s-o potolesc :)

Post by: RaluMaya on June 16, 2010, 02:22:19 PM
Da Adri, bucura-te!!! Maya de 3 zile pazeste intr-una un muncitor (avem ceva muncitori la casa) si bietul om nu poate face doi pasi de ea. Se posteaza in fata lui si-l latra pentru ca simte miros de alt catel.

Post by: adri on June 16, 2010, 08:15:34 PM
ariana si ralumaya aveti dreptate deplina  ;D, dar cand e singurica e fricosa nici macar nu baga cateii in seama si nici in curte nu latra  :(...dar sper din suflet ca o sa isi revina si o sa latre peste ceva timp, ca asa este e cam zvapaiata, ca si copiii mici :-* :-* :-*

Post by: iubescg on June 16, 2010, 09:56:25 PM
Amice iti spune un om ,, profesionist`` in asta : sa nu ajungi sa iti doresti sa mai taca odata... asa patesc eu ... e asa activ incat uneori ( mai ales cand vede pisica vecinilor da niste concerte de ma satur)... asa ca ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intample  :drac

Post by: Santos on June 19, 2010, 05:45:56 PM
tu ce vrei  sa latre sau sa  si faca paza
 caine poate sa latre din doua motive : de frica  sau isi pazeste teritoriu
Al tau sigur nu o sa latre din agresivitate niciodata

Post by: Ariana on June 19, 2010, 09:34:34 PM
Azi Jodie l-a cam uimit pe Adri...  ;)

Voi n-o stiti...nu e deloc fricoasa, doar o intereseaza numai joaca impreuna cu alti caini si e receptiva putin mai greu la obiecte gen minge, saculet insa azi am vazut ca se poate. Am reusit s-o fac chiar sa lupte pentru mingiuta. Si ce mandra pleca ea cu trofeul....
Si a si latrat....mult, la un fox', bineinteles tot in joaca si putin a superioritate.  :lol

Post by: Bogdan on June 19, 2010, 09:38:53 PM

Si a si latrat....mult, la un fox', bineinteles tot in joaca si putin a superioritate.  :lol
Asta cu siguranta e mostenire de la Pia!

Post by: Ariana on June 19, 2010, 09:43:32 PM
Latratul la fox?  :D   
Da-mi idei cum sa-i trezesc interesul fiindca cel mai mult o atrage joaca cu cainii! Nici de bataie nu se teme...merge la Nati chiar daca stie ca o da de pamant. Eu cred ca acum incepe perioada in care devine mai tupeista. Eu am impresia ca este un caine chiar foarte echilibrat.

Post by: Bogdan on June 19, 2010, 11:10:45 PM
Pia era destul de agresiva cu caini de alta rasa. Avand in vedere "trecutul" e bine sa o socializati pe ptica la maxim. Joaca si interesul pentru joaca nu era in bagajul lui Pia din pacate.
Nu am vrut sa intervin aici pentru ca ma asteptam sa vad crescatorul cu sfaturi. Se pare ca nu o sa se intample asa.
Daca o sa mosteneasca mai mult de la Pia exista sanse sa-si pazesca curtea dar nu va asteptati la un caine jucaus.
Ateptati sa se maturizeze.

Post by: adri on June 20, 2010, 08:33:22 PM
asta o sa fac bogdane, o sa astept sa se maturizeze, numai ca eram si eu interesta de unele chesti, si nu stiu cu ce sfaturi sa vin, e primul meu cg, si de aceea eu am cerut ajutorul vostru pentru a ma indruma...oricum multumesc pentru timpul acordat... :)

Post by: Bogdan on June 20, 2010, 09:14:05 PM
si nu stiu cu ce sfaturi sa vin,
Tu esti proprietar, crescator e altcineva. Vezi pe pedigre.

Post by: adri on June 21, 2010, 10:08:52 AM
ai dreptate...eu sunt proprietar acum, dar cred casi crscator, pana a fost la marius era el dar eu cred a acum sunt eu cresccatorul catelusi...parerea mea...dar nu conteaza asta...o sa vedem cum evolueaza...inca o data mersi pentru informatii.