Forum ciobanesc german

General => Comportament => Topic started by: 9Stars on August 29, 2011, 04:43:40 PM

Title: Agresiv cu stapanul
Post by: 9Stars on August 29, 2011, 04:43:40 PM
Buna ziua, am un caine ciobanesc de 2 ani si 1 luna.
In urma cu ceva timp a avut o rana pe spate si s-a tot muscat la ea, de fiecare data cand incercam sa vad ce are incepea sa ma maraie.
De aproximativ o saptamana insa cateodata se comporta normal si deodata incepe sa ma maraie, in timp ce ma joc cu el, ma pregatesc sa plec de acasa sau vin acasa. Cateodata da senzatia ca ii e frica de mine si incearca sa se ascunda.
Astazi nu a avut absolut nimic, m-am jucat toata ziua cu el, l-am plimbat etc pana a inceput sa se dea pe spate, eu fiind langa el si a inceput sa ma maraie. Singura explicatie pe care o vad e ca s-ar fi atins la rana dar care nu stiu daca i s-a vindecat complet sau are infectie ceva.
Am intrat in casa, a inceput sa latre si sa sara pe usa.
Cainele nu a fost niciodata legat cu exceptia ocaziilor speciale (musafiri etc) si tot timpul ne-am inteles bine cu el.
In tot acest timp mamei mele nu ii face nimic...cam decat pe mine ma vizeaza sau incearca sa il maraie pe celalalt caine, un boxer mai batran in caz ca ma joc cu el.
Deocamdata am chemat un medic veterinar care a zis ca poate decat miecuri sa vina si sunt in cautare de un dresor daca se mai poate face ceva sa ii indreptam comportamentul.
Orice sfat mi-ar fi de ajutor, multumesc :)

Title: Re: Agresiv cu stapanul
Post by: pacifistul86 on August 29, 2011, 05:16:58 PM
Nu stiu daca te-ai uitat putin la emisiunea lui Cesar....dar ai putea gasi raspunsul acolo. Cand maraie, tu ce faci? te dai inapoi, ii arati teama?...in momentul acela ar trebui sa stai pe loc nemiscat....iar daca da semne ca ar vrea sa treaca pe langa tine, nu il lasa, ca iti pierzi autoritatea in fata lui...pana nu sa calmeaza complet nu trebuie sa te retragi....la mine incepe sa functioneze....dar eu am probleme cu entuziasm exagerat....ma joc cu el doar dupa ce se calmeaza....

Post by: Olga on August 29, 2011, 09:11:40 PM
poate rana nu s-a vindecat, din gresala l-ai atins si il doare, si inceraca sa-ti transmita sa nu-l mai atingi

Post by: 9Stars on August 29, 2011, 09:13:50 PM
Mda problema e cateodata fara sa il ating deloc incepe sa maraie.
Am fost la dresor si m-a sfatuit mai intai sa ii facem toate analizele dupa care o sa ne explice ce poate sa faca dar ca la varsta lui nu poate sa garanteze 100%.

Post by: Aleksandra1923 on December 07, 2011, 03:02:16 AM
aceiasi problema o am si eu.ieri a inceput sa fie "suspicios" fata de noi,se uita ciudat,ne maraie,a dat sa ne muste. Nu am dat inapoi,pt ca nu imi este frica de el dar e ciudat. Nu mai vine cand il chemam,nu se mai bucur cand ne vede. Sa-l duc la veterinar? o fi bolnav ceva? sau are probleme de comportament??

Post by: radu10101992 on December 07, 2011, 03:30:47 AM
Nu treabuie sa te retragi , ba din contra trebuie sa ii raspunzi cu aceeasi moneda (fara violenta). Un factor este si varsta catelului care incearca " sa isi arate muschii" si "incearca" sa isi domine stapanul.

Post by: Ariana on December 07, 2011, 10:50:14 PM
Du-l si la veterinar, daca a devenit agresiv brusc corelat si cu somnolenta accentuata poate fi o problema medicala.

Post by: Aleksandra1923 on December 08, 2011, 02:25:40 AM
Azi noapte a vomitat  spuma alba iar la pranz am fost la veterinar. Ne-a zis ca probabil a intrat putin in calduri si ne-a dat 4 pastile mici,care sa i le dam timp de 4 zile. A zis sa-l sunam sambata sa-i spunem daca si-a schimbat comportamentul. Am ajuns acasa,i-am dat o pastila si parca incepuse sa fie mai jucaus,ne baga in seama, nu se mai uita urat la noi (doar pe mine si pe sora mea ne maraia si se uita urat,cu prietenul meu nu avea nimic). Acum pe seara am fost afara si cand ne-am intors in casa am vrut sa-l stergem pe labute ca era murdar(nu e obisnuit cu stersu pe labe) si a inceput iar sa ne maraie. Cu somnul nu stiu ce sa zic..doarme,se trezeste de se joaca 30-40 min, mai baga somn 1 ora..si asa o tine toata ziua..

Post by: silviu tm on July 05, 2016, 09:04:08 PM
Am nevoie de un sfat de la profesionisti.
Am un ciobanesc german de 8 ani.Il am de la 3 luni, timp in care doar eu ma ocup de el. E inchis intr-un tarc de cc 6 metrii patrati si nu iasa de acolo de cat foarte rar(de cca 5 ori pe an). De doua zile mi-e frica sa intru la el deoarece e foarte amenintator, ma maraie, ma latra si-si arata coltii. Dar numai la mine, la straini nu. Ce il face atat de agresiv brusc, fara ca ceva din mediul lui sa se fii schimbat? Nu stiu ce sa fac!! Ajutati-ma.

Post by: SabinaIoana on July 05, 2016, 10:18:42 PM
Inteleg ca padocul este mare si cainele are suficient spatiu, dar asta nu inseamna ca e normal sa stea inchis acolo si sa iasa de "cca 5 ori pe an". Comportamentul lui este consecinta lipsei de socializare, sper sa va ajute un dresor sau cineva cu mai multa experienta...

Post by: freddy25 on July 05, 2016, 10:44:21 PM
Un C.G. sa stea inchis in 6mp o viata intreaga, vai de cozonacul lui?! Cred si eu ca s-a suparat pe tine. De ce ti-oi fi luat tu caine daca nu ai timp sau dispozitie sa te ocupi de el?

Post by: silviu tm on July 06, 2016, 11:46:24 AM
Mda. Locul e destul de mic si il inteleg ca s-a suparat pe mine. Posibil ca e vina mea.Problema mea e ce fac in acest moment si pe mai departe?

Post by: Stoe on July 06, 2016, 01:31:35 PM
Urmati sfatul primit mai devreme = apelati la un dresor profesionist care sa va explice comportamentul cainelui, ce gresiti d-voastra in comportament fata de el si sa va ajute macar la inceput.

Dar cel mai important este sa continuati instructinile date de dresor si dupa terminarea programului de dresaj.

Pe de alta parte ce alte asteptari aveti de la un caine de 8 ani, neobisnuit cu noul stapan, nesocializat si care sta inchis non-stop aproape in padoc? Macar la inceput, pt a avea o sansa sa construiti o relatie cu un caine matur, trebuie sa investiti f.mult timp in socializare cu CG.

Post by: freddy25 on July 06, 2016, 04:02:23 PM
Eu am inteles ca il are de cand era de 3luni, nu ca il are de 3luni. Deci cum e? Ai cainele de cand avea varsta de 3luni sau l-ai luat in urma cu 3luni?

Post by: silviu tm on July 06, 2016, 04:04:55 PM
Il am de la trei luni.Acum varsta lui e de opt ani.

Post by: freddy25 on July 06, 2016, 10:29:58 PM
Poate e bolnav. Cainii bolnavi, simtindu-se rau, devin agresivi. Nu mai e nici tinerel asa ca nu ar fi rau sa i se faca niste analize. Sau poate a simtit vreo catea in calduri prin vecini. Ma gandesc ca ai putea sa-i dai hrana tip dieta de calmare. http://t.zooplus.ro/shop/hrana_veterinary/hrana_caini/royal_canin_veterinary_diet/antistres/357768
Uite, aici e mai ieftin si ai si curieratul gratuit pentru comenzi de peste 100 lei
https://www.petmart.ro/royal-canin-calm-dog-4kg.html

Post by: silviu tm on July 07, 2016, 12:30:25 AM
Freddy25 iti multumesc pt discutie. Multumesc ca iti faci timp sa ma ajuti. Ideea e ca ma i am un catel, bichon frize care se plimba in voie prin curte si seara il bag in casa. Doarme cu mine. S-ar putea ca si acesta sa fie un motiv pt care lupul sa fie suparat pe mine? Alte cauze nu sunt, nici catele in calduri, nici semne ca ar fii bolnav. Astazi chiar l-am scos afara si ne-am jucat putin cu mingea. Totul a parut ok. L-am inchis in tarc si la final a venit la mine sa-l mangai putin si sa dau ,,noroc,, cu el. Am intins mana, m-a mirosit si in final m-a marait putin. L-am infruntat putin mai dur, nu agresiv, a intrat in cusca si cam asta a fost. De mentionat ca bichon-ul il am de 9 ani, iar lupul de 8 ani. Oricum am invatat ceva din lectia ce mi-a dat-o lupul: daca nu esti apropiat de cei dragi cand trebuie, vine un moment in care chiar de-ti pare rau, e cam tarziu. Si DA, imi asum in totalitate vina.

Post by: silviu tm on July 07, 2016, 12:32:45 AM
STOE iti multumesc si tie.

Post by: freddy25 on July 07, 2016, 01:03:06 AM
Cred ca trebuie sa-ti faci timp sa socializezi cu el. Asta daca nu are o suferinta ascunsa si de aceea a devenit tzafnos. Iar cu catelele in calduri... nu ai de unde sti ce e prin vecini. Cainii simt de la cateva sute de metri, nu mai tin minte exact. Motanii simt de la 800m dar de caini am uitat.
L.E. Controleaza-i cusca, nu cumva sa aiba ceva acolo pe care sa-l pazeasca, poate a prins vreo vrabie, vreun soarece.

Post by: UBER on July 07, 2016, 03:47:08 PM
Freddy25 iti multumesc pt discutie. Multumesc ca iti faci timp sa ma ajuti. Ideea e ca ma i am un catel, bichon frize care se plimba in voie prin curte si seara il bag in casa. Doarme cu mine. S-ar putea ca si acesta sa fie un motiv pt care lupul sa fie suparat pe mine? Alte cauze nu sunt, nici catele in calduri, nici semne ca ar fii bolnav. Astazi chiar l-am scos afara si ne-am jucat putin cu mingea. Totul a parut ok. L-am inchis in tarc si la final a venit la mine sa-l mangai putin si sa dau ,,noroc,, cu el. Am intins mana, m-a mirosit si in final m-a marait putin. L-am infruntat putin mai dur, nu agresiv, a intrat in cusca si cam asta a fost. De mentionat ca bichon-ul il am de 9 ani, iar lupul de 8 ani. Oricum am invatat ceva din lectia ce mi-a dat-o lupul: daca nu esti apropiat de cei dragi cand trebuie, vine un moment in care chiar de-ti pare rau, e cam tarziu. Si DA, imi asum in totalitate vina.
Problema e ca CG sunt si foarte gelosi ! El considera ca desi el este peste bichon in ierarhie...este nedreptatit de tine !

Post by: silviu tm on July 07, 2016, 05:51:43 PM
Multumesc UBER. Dar ce pot eu sa fac acum? Oricum ii am de mult timp, si doar acum s-a declansat comportamentul agresiv. Probabil ca e din toate cate putin.

Post by: freddy25 on July 07, 2016, 07:55:38 PM
Incearca sa te impui din nou ca sef. Iti trimit un link la un articol care mie mi s-a parut foarte util.  http://www.cainele-meu.ro/dresajul-cainilor/vrs/a/ca-sa-fii-bseful-haiteib--505
I-ai controlat cotetul? Nu cumva isi pazeste vreun os ori altceva. Eu am patit o data cu un catelus de talie mai mica care nu lasa pe nimeni din familie sa se apropie de un fotoliu sub perna caruia isi ascunsese o recompensa.

Post by: UBER on July 07, 2016, 08:06:22 PM
Multumesc UBER. Dar ce pot eu sa fac acum? Oricum ii am de mult timp, si doar acum s-a declansat comportamentul agresiv. Probabil ca e din toate cate putin.
Inainte de a-i fi stapan trebuie sa redeveniti camarazi si sa-i recapeti increderea !

Post by: silviu tm on July 07, 2016, 08:54:50 PM
Deja fac demersuri in sensul asta. Multumesc de conversatie. Seara faina.

Post by: freddy25 on July 07, 2016, 11:53:28 PM
Cea mai buna metoda ca sa strangi legaturile cu un caine e sa-l plimbi, de preferat plimbare structurata. In felul acesta te va respecta mai mult.

Post by: silviu tm on July 08, 2016, 10:53:41 PM
Freddy25-in momentul asta mi-e frica sa-i pun lesa, mai mult, nu e obisnuit cu ea si trage in toate partile, nu merge la pas. Daca vrei te rog sa-mi explici si mie cum e plimbarea structurata, ca poate incerc.

Post by: freddy25 on July 09, 2016, 12:48:51 AM
Plimbarea structurata este  atunci cand tii cainele la picior iar greabanul lui nu trebuie sa depaseasca piciorul tau. Nu are voie sa mearga in fata ta, nu are voie ca atentia sa-i fie distrasa, sa se ia dupa alti caini. Trebuie sa mearga dupa tine. Dupa jumatate de ora minim il poti lasa sa urineze. Multi stapani spun ca o plimbate structurata de o ora, oboseste cainele mai mult decat o plimbare obisnuita de 3ore. Ti-am gasit un articol mai detaliat, sper da te ajute.
http://cainesa.ro/cum-sa-plimbi-cainele-corect/

Post by: silviu tm on July 10, 2016, 11:37:53 AM
Multumesc mult freddy25. I-am dat dat drumul cainelui prin curte zilnic cam o ora, singur, ca nu stiu cum reactioneaza. Pana acum , dupa trei eliberari, a reactionat bine, nu a mai fost agresiv. Momentan. E un inceput.

Post by: freddy25 on July 10, 2016, 02:50:33 PM
Ma bucur ca treburile merg spre bine. Fii foarte atent si niciodata nu-i da voie sa intre sau sa iasa pe poarta/usa inaintea ta.

Post by: FlorinC. on July 10, 2016, 04:21:46 PM
     Acum incearca sa-l domini jucandu-te cu el. Aport + recompensa e un mod bun de a-i arata cine e seful. Sau cateva comenzi spuse in timpul de joaca il face mai receptiv.
     Dar depinde foarte mult de caracterul lui si de modul in care a fost crescut.

Post by: silviu tm on July 11, 2016, 10:36:55 AM
Multumesc FlorinC.

Post by: mih1mih on August 19, 2017, 01:12:42 PM
Buna ziua, CG-ul meu are varsta de 15 luni, este foarte ascultator, nu mai strica nimic prin curte unde sta liber, ies cu el zilnic la plimbare pe un teren unde ne intalnim cu mai multi caini. Recent o catelusa a intrat in calduri, si el incearca sa se urce pe ea iar eu l-am indepartat de fiecare data. A inceput sa maraie usor la mine numai in curte si parca ma priveste ca pe un rival. Credeti ca este adevarata presupunerea mea ?