Forum ciobanesc german

General => Intretinere => Topic started by: iubescg on October 28, 2011, 05:56:10 PM

Title: Bugetul pe luna pentru intretinerea corespunzatoare a unui CG
Post by: iubescg on October 28, 2011, 05:56:10 PM
Buna seara,
  Prin acest nou topic va rog sa va expuneti parerea in legatura cu bugetul care trebuie alocat pe luna pentru cresterea si intretinerea corespunzatoare a unui pui/ caine ciobanesc german.
   Multi iubitori de CG doresc sa achizitioneze un caine dar nu stiu ce implica aceasta decizie si m-am gandit  sa  va spuneti parerea in legatura cu bugetul care trebuie alocat ,  fiecare asa cum considera ca e bine   si cum face cu cainele /puiul lui.

Title: Re: Bugetul pe luna pentru intretinerea corespunzatoare a unui CG
Post by: AlinaBgd on October 29, 2011, 01:52:14 PM
Eu cu Daisy pana acum am cheltuit asa : ( o am de la 7-8 saptamani)
Vaccinuri + Deparazitare interna + Consult
-70 ron  + 15 ron + 30 ron = 115 ron (prima schema)
-60 ron  + 5 ron(i-am dat eu pastila) = 65 ron (a doua schema,fara consult)
-60 ron  + 5 ron = 65 ron (a treia schema,fara consult)
-90 ron  + 15 ron + 30 ron = 135 ron (ultima schema)
I-am facut o deparazitare externa pana acum - 40 ron
Toate astea fac 420 ron. ( vaccinurile + dep int si ext + consultari)
Altele : -pet phos special grand chien (calciu 100 tablete) = 130 ron
          -aplazyl (articulatii 40 pastile) = 60 ron
          -otto cleans (pentru urechi) = 10 ron
Mancare :- Sa zic 200-250 ron pe luna (nu stiu exact caci nu am calculat niciodata cat am dat).Acum am luat un sac Purina pro plan puppy large athletic (240 ron).
Si numai pun la socoteala zgarda,lesa,jucariile,oasele de ros, s.a.
De acum incolo cred ca in jur de 300-350 ron pe luna voi aloca pentru intretinerea ei (hrana,deparazitare interna si externa...)
Am spus asa amanuntit cat am cheltuit de cand am luat-o pe Daisy pana acum ca sa vada cei care vor sa-si ia un puiut.Sincer eu inainte s-o iau am facut calcule ,dar le-am gresit,caci ma costat mult mai mult decat credeam.In fine,catelusii nostri sa fie sanatosi,caci cu restul ne descurcam noi.

Post by: Maraluadi on October 29, 2011, 03:46:00 PM
Eu cu Daisy pana acum am cheltuit asa : ( o am de la 7-8 saptamani)
Vaccinuri + Deparazitare interna + Consult
-70 ron  + 15 ron + 30 ron = 115 ron (prima schema)
-60 ron  + 5 ron(i-am dat eu pastila) = 65 ron (a doua schema,fara consult)
-60 ron  + 5 ron = 65 ron (a treia schema,fara consult)
-90 ron  + 15 ron + 30 ron = 135 ron (ultima schema)
I-am facut o deparazitare externa pana acum - 40 ron
Toate astea fac 420 ron. ( vaccinurile + dep int si ext + consultari)
Altele : -pet phos special grand chien (calciu 100 tablete) = 130 ron
          -aplazyl (articulatii 40 pastile) = 60 ron
          -otto cleans (pentru urechi) = 10 ron
Mancare :- Sa zic 200-250 ron pe luna (nu stiu exact caci nu am calculat niciodata cat am dat).Acum am luat un sac Purina pro plan puppy large athletic (240 ron).
Si numai pun la socoteala zgarda,lesa,jucariile,oasele de ros, s.a.
De acum incolo cred ca in jur de 300-350 ron pe luna voi aloca pentru intretinerea ei (hrana,deparazitare interna si externa...)
Am spus asa amanuntit cat am cheltuit de cand am luat-o pe Daisy pana acum ca sa vada cei care vor sa-si ia un puiut.Sincer eu inainte s-o iau am facut calcule ,dar le-am gresit,caci ma costat mult mai mult decat credeam.In fine,catelusii nostri sa fie sanatosi,caci cu restul ne descurcam noi.

Schimba vet-ul ..asta e exagerat..eu am facut primele 3 vaccinuri la cel mai bun cabinet din Targoviste si am platit astfel :
 -primul 30 lei + 6 lei deparazitarea (facuta de mine)
 -al doilea 30 lei + 6 lei (atat e o pastila Drontal Plus)
 -al treilea 45 lei + aceeasi 6 lei.  De fiecare data mi l-a cantarit si consultat sumar inainte de vaccin...
Petphos-ul banuiesc ca l-ai cumparat de la acelasi cabinet veterinar...se gaseste si ceva mai ieftin..

Post by: AarosVoiq on October 29, 2011, 04:40:05 PM
Eu cu Aaros am avut pana acum urmat cheltuieli:
Prima vaccinare + consult + deparazitare 60 lei
al 2-lea : 50 lei
al-3-lea : 70 lei.
Deparazitari externe 2 ( Frontline Combo) : 90 lei
Petphos : 80 lei
Aplazyl : 60 pastilute 90 lei.
Jucarii,zgarzi,lese Accesorii sa zicem undeva la 80-100 lei.
Il am de la 8 sapt.Acum are 4 luni jumatate deci 2 saci de hrana uscata undeva la 500 de lei pana in prezent.
Total 2 luni si jumatate de cand este la mine ar fii undeva la 900-950 lei.De acum incolo undeva la 300 de lei lunar trebuie sa ii ai pregatiti.Nu mai punem la socoteala alte mici interventii sau radiografii sau diferite boli ce pot aparea.

Eu zic ca 1 an pentru tovarasul nostru ar trebuii sa avem undeva la 3500 4000 de lei.Parerea mea!

Post by: Ariana on October 29, 2011, 08:27:11 PM
vaccinurile sunt de multe feluri/preturi/calitate diferita...media de pret este undeva  la 40-60 dar nu e o regula.

Post by: Maraluadi on October 29, 2011, 08:42:35 PM
   Ariana, pe bune ..tu ai luat vreodata 135 de lei la un vaccin? Iar asta cu taxatu' separat pe consultatie atunci cand mergi la vaccin, iar mi se pare aiurea

Post by: AlinaBgd on October 29, 2011, 10:15:44 PM
Ati inteles gresit...Prima schema de vaccinare:-Biocan C + Biocan DP = 70 ron
                        A doua schema :-nobivac DHPPI + nobivac Lepto = 60 ron
                        A treia schema :-Biocan DP + Biocan L = 60 ron
                        A patra schema(si ultima) :-Biocan DHPPI + biocan LR + biocan LR = 90 ron
O consultatie 30 ron,i-am facut prima data cand m-am dus si ultima data.Deparazitarea interna i-am facut de 2 ori la ei,una a costat 15 ron.Daca vroiam sa i-o fac eu,o cumparam cu 5 ron.Iar in legatura cu pet phos atat costa la farmaciile veterinare cutia de 100 de tablete 130 ron. O tableta costa 1.30 ron.

Post by: AlinaBgd on October 29, 2011, 10:23:04 PM
Deci am facut ca o schema acolo .Primele preturi,cele unul sub altul,sunt vaccinurile,apoi dupa plus deparazitari interne si 2 consultatii(30 ron una).Am facut media cam cat m-a dus schemele de vaccinari plus la fiecare o deparazitare interna si de 2 ori consultatie + o deparazitare externa:(420 ron). Sper ca acum m-am facut inteleasa.

Post by: cristimate on October 30, 2011, 08:15:27 AM
Vorbim de 2 caini:
mancare bunicica (la unul 220g la altul 280): Acana Large Breed: 400 Ron/luna in cap ->se poate trece pe ceva mai ieftin probabil + carne de pui direct (am calculat deja :)) dar mai multa bataie de cap
dresaj: 650 Ron/luna amandoi (2 vizite/sapt)
pipote pt dresaj : 1/2kg X 5 Ron/kg X 10 sedinte: 25 Ron
jucarii nu le mai iau dar sa zicem la 4 luni: 100ron -> deci 25 Ron/luna
Vitamine numai 1 cg: Calciu: cam 25 Ron

total 1125 Ron; cam mult stiu... dar dresajul va mai dura 5 luni amandoi (sper) si apoi injumatatit

Post by: iubescg on October 30, 2011, 09:55:21 AM
Da este mult, dar sunt sigur ca si satisfactiile vor fi pe masura.

Post by: cristimate on November 19, 2011, 07:11:48 AM
sunt deja sigur ca se poate MULT mai ieftin daca ai timp liber sau chef mai mult
de ex:
- in selgros exista pipote congelate EXACT 4.02 lei/punga de 500g (sunt unguresti)
- tot in selgros am gasit gaturi de pui sau pungi de spate de pui la "incredibilul pret" (marca inregistrata cora) de 1.82 lei/kg +TVA (acum e promotie la spate de pui la 1,58 lei/kg + TVA)

deci sunt sigur ca se poate MULT mai ieftin si sa ma explic:
- iei macare bosh de ex (pare mai slaba, n-am incercat dar o colega de-a mea e incantata) pe la 150 lei sacul care te tine cam 1 luna daca-i dai numai asta: dar ii dai numai la 1 masa deci 75 lei/luna
- la cealalta masa ii dai jumtate de plasa de ciorbita de spate de pui la promotie :) + o mana de orez: 1,58 lei/kg X TVA X punga de 1.3 kg/2 mese + orez de 150-200g (e cam 2 lei kg mai de calitate) = 1.47 lei /masa X 30 mese/luna = 44 lei/luna
daca ai chef pui si niste legume...

deci cu ~120 lei pe luna (aproape cu 60% din pretul la acana) ii dai sa manance cel putin mai sanatos: va zic eu ca sunt gurmand, spatele ala de pui imi facea si mie cu okiul... deci era plin de carne nu erau oase si atat; si sa-mi zica mie cineva ca acum nu esti sigur ce contine ciorbita sau ca n-are carne in dieta :D

sau poti sa reduci la bobite, iei unele de 100 lei sacul si ii cumperi niste vitamine... am vazut tot prin selgros de ex la 25 lei ceva ce la vet erau 40 lei si tot asa...
eu zic ca pe la 120 lei ai putea sa-i oferi o masa copiaoasa fara sa faci rabat la calitate

de aia incet incet am ajuns la concluzia ca bobitele sunt mancarea lenesului... evident opinia mea

Post by: Serba Costy on November 23, 2011, 06:06:04 PM
Eu pana acum cu Kira intr-un an d zile am cheltui intre 4000-5000 de lei. In acesti bani intra: dresajul, hrana si toate vaccinurile

Post by: Ariana on November 23, 2011, 06:22:35 PM
   Ariana, pe bune ..tu ai luat vreodata 135 de lei la un vaccin? Iar asta cu taxatu' separat pe consultatie atunci cand mergi la vaccin, iar mi se pare aiurea
Nu, dar fiecare cabinet are tarifele lui...si daca clientii platesc de ce ar cobori preturile?

Ati inteles gresit...Prima schema de vaccinare:-Biocan C + Biocan DP = 70 ron
                        A doua schema :-nobivac DHPPI + nobivac Lepto = 60 ron
                        A treia schema :-Biocan DP + Biocan L = 60 ron
                        A patra schema(si ultima) :-Biocan DHPPI + biocan LR + biocan LR = 90 ron
no comment!
 :D

Post by: AlinaBgd on November 23, 2011, 09:29:03 PM
De ce este asa ciudat? Un singur vaccin este 30 ron.E mult? In fine nu stiu daca sunt mari preturile sau nu,oricum numai conteaza.Deja faptul este consumat.

Post by: steffy on February 13, 2012, 05:50:03 PM
acum , dupa 2 luni de cand il am pe Tod pot spune ca am facut un calcul si.....la concluzia asta am ajuns: cheltuim cu el cam 650-700lei pe luna. meniul zilnic(la varsta de 5 luni) este:520 gr RC german shepherd junior, 2 pulpe pui, 1 iaurt mare /branza de vaci. in jur la 15-20 lei/zi x 30 zile... aproape 600 lei plus vizitele la vet.  am fost luna trecuta la vet: vaccin corona virus: 30 lei  
                                                                                                     deparazitare interna+ externa 65 lei
                                                                                                     20 pastile os-can(pt 10 zile) 22 lei

luna asta trebuie sa facem antirabicul si iar deparazitare deci 65 lei + cine stie cat costa antirabicul si in caz ca ne mai da calciu sau alte vitamine... inca vreo 20-30 lei

nu am mai pus in calcul jucariile.... 10- 20 lei/buc

Post by: huby on February 13, 2012, 06:06:26 PM
cred ca 650 - 700 lei este o suma destul de mare, pe mine ma costa 1 000 de lei 3 cg, 3 comunitari, una bucata pechinez, una bucata beagle + una bucata golden retriever si sunt ca barzii toti. Suma de 1000 lei fiind o medie. Gatesc la doua saptamani, rar saptamanal.

Post by: AarosVoiq on February 13, 2012, 06:15:42 PM
Numai sacul de mancare ajunge 250 de lei:)

Post by: steffy on February 13, 2012, 06:16:11 PM
Tod nu mananca mancare gatita. a mancat o singura data orez cu inimi si pipote si i-a fost rau o zi intreaga. a facut o diaree ingrozitoare si in burtica lui se auzea de parca era al 3-lea razboi mondial. 520 gr RC german shepherd junior+ 2 pulpe+ iaurt/branza de vaci in jur de 15-20lei/zi . deci pe luna aprox 600 lei decat sa-l vad ca se chinuie mai bine ii dau ce-i place sa manance. eu zic ca mananca echilibrat. mananca si fructe si legume crude. nu vreau sa fac experimente pe el.

Post by: steffy on February 13, 2012, 06:19:05 PM
Numai sacul de mancare ajunge 250 de lei:)

nu iau de pe net ca trebuie sa mai dau 25 lei la transport si fac comanda la un pet-shop. ei au RC german Shepherd junior la306 lei sacul de 12 kg dar ca si client fidel il iau cu 300 lei.( mare afacere  :lol1)

Post by: huby on February 13, 2012, 06:23:33 PM
sunt curios daca respecti ratia sau are mancare la discretie

Post by: steffy on February 13, 2012, 06:28:23 PM
respectam f strict ratia.si de cand a implinit 5 luni granulele le-am impartit doar in 2 ratii.(dimineata si seara) . inainte i le dadeam in 3 ratii .la pranz mananca pulpe si iaurt/branzica si intre masa  de pranz si cea de seara mananca un fruct. suntem foarte stricti cand vine vorba de alimentatia "copilului"

sunt curioasa ce mananca 9(dintre care 4 mari) caini- nu stiu maidanezii cum sunt- de 1000 lei/luna si sunt "ca brazii".

Post by: huby on February 13, 2012, 06:52:22 PM

sunt curioasa ce mananca 9(dintre care 4 mari) caini- nu stiu maidanezii cum sunt- de 1000 lei/luna si sunt "ca brazii".
pai am o femela de cg (7 luni) + glodenul (6 luni) le dau Junior de la Purina la restul cainilor le dau mancare de la husse.

Post by: steffy on February 13, 2012, 07:08:06 PM
pai am o femela de cg (7 luni) + glodenul (6 luni) le dau Junior de la Purina la restul cainilor le dau mancare de la husse.

cata? vad ca si aia de la husse e  in jur de 250 lei sacul... mi se pare imposibil....9 caini 1000 lei....

si eu ma gandeam ca, cu 250-300 lei ma descurc dar vad ca 600 numai mancarea...plus vet-ul, jucarii...se tot aduna. dar nu-mi pare rau. il vad pe Tod mare, frumos si sanatos si uit cat cheltui cu el

Post by: huby on February 13, 2012, 07:32:42 PM
cata? vad ca si aia de la husse e  in jur de 250 lei sacul... mi se pare imposibil....9 caini 1000 lei....

si eu ma gandeam ca, cu 250-300 lei ma descurc dar vad ca 600 numai mancarea...plus vet-ul, jucarii...se tot aduna. dar nu-mi pare rau. il vad pe Tod mare, frumos si sanatos si uit cat cheltui cu el

nu vreau sa discut in contradictoriu si nici sa fac reclama. husse are preturi diferite pt cei care cumpara mai multa mancare vezi la canise(plus reduceri semnificative), nu bat campii. ai un caine foarte frumos se vede ca este bine intretinut sper sa se faca mare si frumos si sa investesti si in dreaj. Mult succes.

Post by: steffy on February 13, 2012, 07:44:26 PM
 pai n-am stiut ca beneficiezi de preturi speciale..... ma gandeam ca esti si tu ca noi...muritorii de rand(care ne bucuram de o reducere de 6 lei  :lol1 ) ca luam de la acelasi pet shop. nici eu nu vreau sa ne " batem" in contradictii. bravo ca te descurci cu atat de putini bani. mi-ar place si mie mai ales ca nu ne dau banii afara din casa dar asta ar insemna sa-i tai de la ratie lui Tod carnitza sau iaurtul/branzica si nu pot face asta.
cat despre dresaj...o sa vedem...chestiile de baza le stie... stam la apartament si nu e nevoie de prea multa paza (care oricum o are in sange observ) poate o sa-l dam la dresaj ca sa ia examenele alea de lucru care trebuiesc pt dreptul la monta ca e un caine frumos...pacat sa nu aiba urmasi

Post by: Bruno Groening on February 14, 2012, 02:50:56 AM
Bruno are acum aproape 5 luni. Il am de la 2 luni, si pana acum am cheltuit pe luna cam 300 RON (Royal Canin German Shepherd Junior) + jucarii + vaccinuri. Aceste ultime 2 sunt oricum in functie de magazinul de unde se cumpara jucariile si de veterinarul la care mergeti. De 2 luni incoace de cand am terminat cu vet (luna aceasta tre sa mai trec pe la vet pentru un control) cheltuiesc doar pe mancare. Asadar, 300 RON pe luna deocamdata.

Post by: steffy on February 14, 2012, 10:18:55 AM
ii dai numai granule? carnita,branzica nu?ca asa as cheltui si eu numai 300 daca i-as da numai granule.... cu toate ca nu cred ca ar ajunge un sac pe luna. si-asa mananca 520 gr/zi

Post by: radu10101992 on February 14, 2012, 10:41:26 AM
Pai sa zicem sac de RC GS junior 12 kg + mancare gatita saptamanal vin cam 350 lei pe luna :P

Post by: Bruno Groening on February 15, 2012, 12:22:48 AM
Poate am gresit putin la calcule. Un sac ii ajunge cam 20-23 de zile. Pentru restul lunii incepem un nou sac. Mancarea gatita nu am pus-o la socoteala pentru ca mananca rar mancare gatita.

Post by: radu10101992 on February 15, 2012, 06:56:17 AM
Poate am gresit putin la calcule. Un sac ii ajunge cam 20-23 de zile. Pentru restul lunii incepem un nou sac. Mancarea gatita nu am pus-o la socoteala pentru ca mananca rar mancare gatita.
De cat este sacul ?

Post by: Bruno Groening on February 15, 2012, 05:37:55 PM
De cat este sacul ?

12 kg

Post by: radu10101992 on February 15, 2012, 06:18:56 PM
12 kg
Si eu iau sac tot de 12 kg si ii respect ratia si imi ajunge o luna :)