Forum ciobanesc german

General => Afectiuni musculare si osteoarticulare => Topic started by: Blue on July 04, 2006, 02:24:54 PM

Title: Afectiune picioare
Post by: Blue on July 04, 2006, 02:24:54 PM
De aproximativ o luna, ciobanescul meu are probleme cu picioarele din spate. Se ridica greu, uneori schiopateaza.
Are 5 ani, aprox. 25 kg, nu a avut niciodata probleme, este cu vaccinul la zi. Pana acum 2 luni i-am dat o masa de oase si carne de pui fierte si o masa de mancare industriala (royal canin). Acum mananca numai mancare industriala.

Multumesc anticipat!

Title: Re: Afectiune picioare
Post by: sersoft on July 04, 2006, 02:41:13 PM
Pai cred ca numai un consult veterinar si o radiografie ar putea sa-ti dea un raspuns exact.

Post by: Blue on July 04, 2006, 02:51:16 PM
pai la veterinar l-am dus si nenea ala i-a dat niste calciu care nu a facut nimic. si pt o radiografie nu prea vad rostul pentru ca nu s-a lovit, sau ceva.

Post by: irinayvonne on July 04, 2006, 03:08:35 PM
la radiografie se poate vedea daca e o afectiune in interior, chiar daca nu s-a lovit

Post by: VivianaD on July 04, 2006, 05:40:16 PM
De aproximativ o luna, ciobanescul meu are probleme cu picioarele din spate. Se ridica greu, uneori schiopateaza.
Are 5 ani, aprox. 25 kg, nu a avut niciodata probleme, este cu vaccinul la zi. Pana acum 2 luni i-am dat o masa de oase si carne de pui fierte si o masa de mancare industriala (royal canin). Acum mananca numai mancare industriala.

Multumesc anticipat!

Ar trebui neaparat sa-l duci la medic pt o radografie, pt ca chiar daca nu s-a lovit poate fi si o displazie de sold sau ceva, nu trebuie sa se loveasca ca sa nu se mai tina bine pe picioare, iar calciu la varsta de 5 ani nu prea se da dupa ureche ci trebuie facuta analiza sangelui si vazut calciu sin sange si din oase deci o calcemie.
Ai grija si sanatate.

Post by: sersoft on July 04, 2006, 06:54:10 PM
... pt o radiografie nu prea vad rostul pentru ca nu s-a lovit, sau ceva.

Nu se fac radiografii doar pt fracturi, ci ca sa se vada daca e ceva in neregula cu articulatiile. E posibil sa fie displazie, o inflamatie a articulatiilor, o luxatie, etc. Mai ales ca a aparut din senin, aparent fara o cauza anume, trebuie vazut despre ce e vorba.

Post by: Blue on July 04, 2006, 11:56:06 PM
va multumesc mult pentru raspunsuri si va tin la curent.

Post by: edilucas93 on September 23, 2006, 11:08:53 PM
este vorba (cred ) despre coxartroza o boala pt care ciobanescul german are predispoizitie. exista similarul '' artrostopului''la om si pt catei..... cu rezultate bune

Post by: danielaionel on November 20, 2006, 12:16:14 AM
Am si eu o problema cu Benny. A inceput sa schioapete cu un picior din fata, am fost la doctor de 2 ori si i-a facut cateva injectii in special pentru fixarea calciului si mi-a dat o alifie  sa-i dau pe picior. Calciu ii administrez phontos. Acum de cateva zile il doare iar piciorusul, nu prea mai calca pe el. Doctorita mi-a zis ca nu are ce sa-i faca pentru ca se dezvolta prea repede ( are 4 luni si cam 23-24 kg si nu e gras ). A mai avut cineva aceasta problema, ce fac il las sa-i treaca de la sine ? Calciu ii administrez cat trebuie. Il doare rau piciorusul si sincer mi-e cam mila de el ca vine la mine si plange si si-l da laba sa-mi arate ca-l doare. Cand ii dau cu alifie se amelioreaza un pic durerea dar nu foarte mult. Astept opiniile vostre. Multumesc frumos

Post by: george83 on January 19, 2007, 02:50:59 AM
E posibil sa apara dureri ale picioarelor datorate cresterii? O femela la 11 luni se considera a fi in crestere?
Si Tara mea are dureri ale unui picior din spate. Pana acum a mai avut dureri similare la picioarele din fata, care apareau din cand in cand, apoi dispareau. As elimina din cauze lipsa de calciu pentru ca inca ii mai dau tablete de calciu.
Care e varsta la care as putea sa renunt la administrarea tabletelor de calciu?
Va multumesc!

Post by: neuron on January 19, 2007, 02:26:34 PM
buna!am si eu un cg de 10 luni care de aprox. 1,1/2 luna se invirte dupa coada si se prinde de ea iar daca nu poate se prinde de piciorul din spate!cainele sta liber la curte si primeste royal sau eukanuba,sau orez cu carne de vita,supa de legume cu carne de vita!in urma cu doua luni a avut o cadere de calciu;mergea greu si ajunsese sa nu se mai miste!dupa ce am chemat de urgenta un veterinar care i-a facut intravenos calciu si vitamine cu vigantolete pentru.fixare si-a revenit!dar....iata ca fuge dupa coada nonstop,ba chiar sa lovit in rotirea lui nebuna la arcada !acum veterinarul mi-a spus ca sa-i administrez "sedam" de 2 ori pe zi si dupa doua saptamani daca nu-si revine mi-a spus ca e ceva psihic fara remediu ...finalitatea fiind ..eutanasierea ???!cind nu e nimeni in curte nu mai se invirte decit foarte rar aproape de loc!va rog sa ma ajutati cu un sfat ca sunt tare mahnit!

Post by: liviu bardar on January 19, 2007, 03:24:04 PM
In ambele cazuri ar fi de recomandat radiografierea soldurilor......pentru a "scapa" de suspiciunea displaziei soldului.
George, ar fi bine si radiografia picioarelor fata. Din ce oras sunteti ?

Post by: george83 on January 20, 2007, 12:51:49 AM
Suntem din Ploiesti. Aveti idee unde as putea sa-i fac radiografii in Ploiesti si eventual pe la ce pret?

Post by: Ariana on January 20, 2007, 11:31:55 AM
Am si eu o problema cu Benny. A inceput sa schioapete cu un picior din fata, am fost la doctor de 2 ori si i-a facut cateva injectii in special pentru fixarea calciului si mi-a dat o alifie  sa-i dau pe picior. Calciu ii administrez phontos. Acum de cateva zile il doare iar piciorusul, nu prea mai calca pe el. Doctorita mi-a zis ca nu are ce sa-i faca pentru ca se dezvolta prea repede ( are 4 luni si cam 23-24 kg si nu e gras ). A mai avut cineva aceasta problema, ce fac il las sa-i treaca de la sine ? Calciu ii administrez cat trebuie. Il doare rau piciorusul si sincer mi-e cam mila de el ca vine la mine si plange si si-l da laba sa-mi arate ca-l doare. Cand ii dau cu alifie se amelioreaza un pic durerea dar nu foarte mult. Astept opiniile vostre. Multumesc frumos

daca citesti si alte topicuri vei vedea ca foarte multi catei au avut problema asta. Intradevar a crescut foarte repede, e mult prea greu pentru varsta lui..., ar trebui sa invatam sa ne hranim puiutii...saracii cresc ca puii broiler si nu e normal, dupa mine hrana uscata prea buna si consistenta e vinovata.
uite aici si compara...cam toti cresc prea repede..
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=649.0
   Nu-l lasa sa sara si sa faca efort acum, deloc!!! ..pana nu ii trece..REPAUS!Citeste si posturile de la acest topic si incercati sa puneti sfaturile in aplicare!

Multi proprietari nu stiu ca pana la varsta de 1,5 ani nu e voie sa supuna cainele la sarituri, de exemplu pe masa si de pe masa de examinare a medicului veterinar (chiar mi-a fost dat sa vad si sa ma iau de cap cand un stapan era tare mandru ca CG de 6 luni si 30-35Kg era viteaz si putea singur sa sara..si-l chiar obliga sa sara)
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=903.0

Post by: danielaionel on January 20, 2007, 06:55:20 PM
Lui Benny nu prea i-am dat hrana uscata, ii dau mancare gatita cu multe zarzavaturi.
De fortat nu l-am fortat niciodata, nu l-am fortat sa faca ceva ce el nu vroia mai ales afara, ma rog in afara sa nu manance de pe jos ...
Zilele trecute am iesit cu el in parc si am stat mai mult cu el, s-a jucat cu cativa catei, am stat vreo 2 ore dar a doua zi il durea mai rau piciorul.
Nu stiu sigur care ar fii cel mai buna solutie, sa nu-l scot in parc pana nu-si revine? Am auzit ca si miscarea il ajuta sa fixeze calciu de aceea am zis ca ar fii bine sa-l scot prin parc. Am mai avut o perioada in care nu prea il scoteam asa la plimbari, doar un pic in fata blocului si apoi in casa de frica sa nu faca efort. Acum nu stiu cum e mai bine sa fac? Tu ce zici?
Sa mai incerc sa ies in parc si daca vad ca il doare in continuare mai rau sa renunt pana isi revine si sa-l scot doar sa-si faca nevoile. In parc, repet, nu-l las sa faca decat ce vrea el si cand oboseste se aseaza jos.
Multumesc frumos

daca citesti si alte topicuri vei vedea ca foarte multi catei au avut problema asta. Intradevar a crescut foarte repede, e mult prea greu pentru varsta lui..., ar trebui sa invatam sa ne hranim puiutii...saracii cresc ca puii broiler si nu e normal, dupa mine hrana uscata prea buna si consistenta e vinovata.
uite aici si compara...cam toti cresc prea repede..
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=649.0
   Nu-l lasa sa sara si sa faca efort acum, deloc!!! ..pana nu ii trece..REPAUS!Citeste si posturile de la acest topic si incercati sa puneti sfaturile in aplicare!

Multi proprietari nu stiu ca pana la varsta de 1,5 ani nu e voie sa supuna cainele la sarituri, de exemplu pe masa si de pe masa de examinare a medicului veterinar (chiar mi-a fost dat sa vad si sa ma iau de cap cand un stapan era tare mandru ca CG de 6 luni si 30-35Kg era viteaz si putea singur sa sara..si-l chiar obliga sa sara)
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=903.0

Post by: Ariana on January 20, 2007, 09:02:36 PM
daca problema e lipsa decalciu lasa-l sa faca miscare si mai ales iesi cu el cand e soare afara. Nu m-am gandit ca l-ai fi fortat tu doar am dat un sfat.  :) daca el se joaca si fuge lasa-l sa se joace!

Post by: danielaionel on January 20, 2007, 09:12:31 PM
Doctorita mi-a zis ca problema este deoarece creste prea mult si oasele de deaupra incheieturii sunt moi si de aceea il doare.  Calciu i-am dat cat era prescris pt greutatea lui, i-a facut si injectii pentru fixarea lui. Acum am inceput sa-i dau mai mult calciu decat pt greutatea lui ( am vorbit cu doctorita si a zis ca e ok ) si vad ca e mai bine. Sa vedem cum decurg lucrurile si a zis ca daca tot nu merge bine ii va face calciu intravenos. Sper sa-si revina el asa sa nu-l stresez prea mult cu injectiile .
O sa-ti ascult sfatul si o sa ma mai duc in parc cand e soare. M-am gandit eu ca lasandu-l sa faca ce vrea nu inseamna ca face efort, l-am lasat pe el sa decida   :D
Multumesc frumos  :-*

Post by: Ariana on January 20, 2007, 09:26:08 PM
Sa speram ca scapa usor cu asa un parinte grijuliu   ;)  . Cu placere!

Post by: danielaionel on January 20, 2007, 09:31:48 PM
Si eu sper sa-l vad o data mergand ca lumea si mai ales sa nu mai aiba dureri.
Da, pot zice ca sunt un parinte grijuliu, cam in fiecare saptamana ma duc la doctorita lui si discutam. E o doctorita foarte cumsecade si-mi explica tot ce se intampla si ma intereseaza mai ales ca si eu mi-as fi dorit sa ma fac doctor veterinar   :D  si pentru ca-mi pasa ce se intampla cu Benny si vreau sa inteleg mai profund   ;)

Post by: TT on January 31, 2007, 12:48:44 PM
buna!am si eu un cg de 10 luni care de aprox. 1,1/2 luna se invirte dupa coada si se prinde de ea iar daca nu poate se prinde de piciorul din spate!cainele sta liber la curte si primeste royal sau eukanuba,sau orez cu carne de vita,supa de legume cu carne de vita!in urma cu doua luni a avut o cadere de calciu;mergea greu si ajunsese sa nu se mai miste!dupa ce am chemat de urgenta un veterinar care i-a facut intravenos calciu si vitamine cu vigantolete pentru.fixare si-a revenit!dar....iata ca fuge dupa coada nonstop,ba chiar sa lovit in rotirea lui nebuna la arcada !acum veterinarul mi-a spus ca sa-i administrez "sedam" de 2 ori pe zi si dupa doua saptamani daca nu-si revine mi-a spus ca e ceva psihic fara remediu ...finalitatea fiind ..eutanasierea ???!cind nu e nimeni in curte nu mai se invirte decit foarte rar aproape de loc!va rog sa ma ajutati cu un sfat ca sunt tare mahnit!

http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=450.0

Post by: TT on January 31, 2007, 12:52:39 PM

Ask your vet: - Boma Zeal (ajuta organismul sa isi refaca singur articulatiile cartilaje etc + vitamine) - K9 Complete Motion (ajuta direct articulatiile + vitamie)

Post by: danielaionel on January 31, 2007, 12:59:36 PM
Nu mai are probleme acum.I-am dat mai mult calciu decat era nevoie, i-am dat pt 40 de kg si ea are cam 30 si si-a revenit f bine. I-am schimbat si mancare, ii dau o masa cu boabe si una gatita si se simte f bine
Sper sa o tina asa .... ca atunci cand ziceam ca se simte mai bine atunci incepea sa schioapate. Daca o sa inceapa sa-l doara negresit o sa ma duc la doctor sa-l intreb de ce mi-ai zis tu
Multumesc frumos

Post by: OvidiuDanut on August 14, 2007, 12:57:30 PM
 Gino al meu incepuse sa merga mai greu pe picoarele din spate si i-am administrat calciu. Acum intr-adevar si-a revenit insa merge cu picoarele din spate usor "impleticit" cam ca fotomodelele pe podium, poate cineva sa-mi spuna ce ar trebui sa fac sau daca este grav?

Post by: danielaionel on August 14, 2007, 01:01:20 PM
Nu neglija calciu ... si al meu are inca probleme dar din ce in ce mai putin ... adica observ cateodata ca-l dor dar nu asa rau

Gino al meu incepuse sa merga mai greu pe picoarele din spate si i-am administrat calciu. Acum intr-adevar si-a revenit insa merge cu picoarele din spate usor "impleticit" cam ca fotomodelele pe podium, poate cineva sa-mi spuna ce ar trebui sa fac sau daca este grav?

Post by: danielaionel on August 14, 2007, 01:07:19 PM
Si poate ar fi bine sa-l vada si un doctor.
Calciu eu te sfatuiesc sa iei petphos grand cien ... pentru mine a fost cel mai bun si ii dai 10 zile cate 2 pe zi apoi pauza 20

Post by: OvidiuDanut on August 14, 2007, 01:10:46 PM
 PAi deja i-am administrat tabletele astea la sfatul unui medic, nu de capul meu. Mai am vreo 2-3 zile si apoi il duc iar sa-l vada sa vedem ce mai facem.
 Mersi pt sfaturi:)

P.S- nu este cumva "grand chien"?

Post by: danielaionel on August 14, 2007, 01:15:12 PM
Ba da ..sorry ma grabesc si din cauza vitezei   :D
Eu zic ca e ceva temporar dar sfatului unui medic e sfant  ;)

PAi deja i-am administrat tabletele astea la sfatul unui medic, nu de capul meu. Mai am vreo 2-3 zile si apoi il duc iar sa-l vada sa vedem ce mai facem.
 Mersi pt sfaturi:)

P.S- nu este cumva "grand chien"?

Post by: Ariana on August 14, 2007, 04:09:46 PM
10 zile cate 2 pe zi
si la petphos doza variaza in functie de greutatea catelului.
I-a facut medicul lui Gino Vitamina D injectabil?...de curiozitate intreb   ;) .

Post by: danielaionel on August 14, 2007, 04:24:21 PM
Da, ai dreptate .... trebuia sa specific ca atata ii dau eu si ca variaza cu greutatea catelului.
Mersi Ariana pentru corectie  :-*

I-a facut medicul lui Gino Vitamina D injectabil?...de curiozitate intreb   ;) .

Post by: Ariana on August 14, 2007, 04:36:25 PM
 ;)

Post by: OvidiuDanut on August 15, 2007, 08:10:36 AM
I-a facut medicul lui Gino Vitamina D injectabil?...de curiozitate intreb   ;) .

Nope, a zis sa vada mai intai ce efecte au pastilele si apoi daca se impune ii face si ceva injectabil.

Post by: danielaionel on August 15, 2007, 08:49:14 AM
Pai vitamina d oricum ar trebui sa i-o faca ca ajuta la fixarea calciului

Nope, a zis sa vada mai intai ce efecte au pastilele si apoi daca se impune ii face si ceva injectabil.

Post by: justme on October 15, 2007, 03:42:47 PM
Buna ziua tuturor.Va povestesc si eu ce am facut cu catelusa noastra, poate primim niste sfaturi in plus, sau , din contra, poate ajutam pe cineva in aceeasi situatie:
Ella are 5,5 luni, este f vioaie si dornica de joaca, insa merge cu picioarele din spate oarecum "incrucisat" si la alergare topaie ca un iepure cu ele. Stiind ca acestea sunt semne de displazie, am fost cu ea la vet pt un control. Dr Rugina i-a facut o radiografie(slava domnului, a stat cuminte) si mi-a zis ca piciorul stang este border line, adica la limita dintre normal si displazie si cel drept displazic. INSA, f imp, a precizat ca la varsta acesta nu se poate pune un diagnostic de displazie, radiografia la 6 luni avand o specificitate de 30 % parca, de abia la 2 ani ajungand la 95%.
recomandare: mergem cu pet-phos in continuare, ca pana acum, si incepem administrarea de Aplazyl, cartilaj de rechin si 1 data pe luna injectii(nu am retinut exact cu ce, spre rusinea mea, doar ca sunt fixatoare de calciu).
Concluzia: Dr mi-a spus sa stau linistita ca este puiut, este in crestere, si daca ii administram tot ce trebuie in perioada de crestere si hrana premium are toate sansele sa fie un catel sanatos.
Pot sa stau linistita?
Inafara de tratamentul acesta, ce altceva pot face? este recomandata sau interzisa miscarea in acest caz?

Post by: danielaionel on October 15, 2007, 03:55:01 PM
Tot ce pot sa-ti dau ca sfat este sa nu o lasi sa faca eforturi cu miscarea.
Acum mai multe sfaturi avizate vei primi de la cunoscatori :)

Buna ziua tuturor.Va povestesc si eu ce am facut cu catelusa noastra, poate primim niste sfaturi in plus, sau , din contra, poate ajutam pe cineva in aceeasi situatie:
Ella are 5,5 luni, este f vioaie si dornica de joaca, insa merge cu picioarele din spate oarecum "incrucisat" si la alergare topaie ca un iepure cu ele. Stiind ca acestea sunt semne de displazie, am fost cu ea la vet pt un control. Dr Rugina i-a facut o radiografie(slava domnului, a stat cuminte) si mi-a zis ca piciorul stang este border line, adica la limita dintre normal si displazie si cel drept displazic. INSA, f imp, a precizat ca la varsta acesta nu se poate pune un diagnostic de displazie, radiografia la 6 luni avand o specificitate de 30 % parca, de abia la 2 ani ajungand la 95%.
recomandare: mergem cu pet-phos in continuare, ca pana acum, si incepem administrarea de Aplazyl, cartilaj de rechin si 1 data pe luna injectii(nu am retinut exact cu ce, spre rusinea mea, doar ca sunt fixatoare de calciu).
Concluzia: Dr mi-a spus sa stau linistita ca este puiut, este in crestere, si daca ii administram tot ce trebuie in perioada de crestere si hrana premium are toate sansele sa fie un catel sanatos.
Pot sa stau linistita?
Inafara de tratamentul acesta, ce altceva pot face? este recomandata sau interzisa miscarea in acest caz?

Post by: Ariana on October 15, 2007, 08:46:26 PM
este vorba de eforturi precum sariturile...eforturi exagerate, in schimb joaca ..fuga..plimbari cat cuprinde!
Totusi, ma surprinde asa zisul tratament. La cainii cu diisplazie nu se administreaza calciu deoarece poate face mai mult rau decat bine. .
La varsta catelusei tale aproape toti puiutii tineri de Cg au jaretii oscilanti de aici venind si mersul acela.

Post by: justme on October 15, 2007, 09:27:27 PM
nu i s-a pus diagnosticul de displazie, propriu-zis, intrucat mi s-a precizat ca la varsta acesta radiografia nu are acuratete decat de 20-30% in cazul displaziei...ci mai degraba o predispozitie...mi s-a precizat deasemenea ca  acesta tendinta, ca sa zic asa, nu era deloc rar intalnita la CG si ca daca ii administram cele prescrise ii putem fotifica articulatiile si intari organismul in perioada cresterii, cand se poate face ceva in acest sens

Post by: jak on March 25, 2009, 06:02:50 PM
scuze ca ma bag in seama dar am vazut ca te cam pricepi la medicamente. as vrea sa stiu daca ai auzit de Bomazil Senior. am o femela de 13 ani si 6 luni si mi-e frica ca o sa inceapa sa o lase picioarele din spate. am auzit ca acest Bomazil ar fi un tratament bun...tu ce zici?