Forum ciobanesc german

General => Intretinere => Topic started by: blaster on November 07, 2012, 12:13:17 PM

Title: capuse
Post by: blaster on November 07, 2012, 12:13:17 PM
probabil ca majoritatea va confruntati cu acesti paraziti, aveti idee, scula asta e buna de ceva ?
http://www.happypets.ro/h3d-m-73.html

Title: Re: capuse
Post by: carsteaemil on November 07, 2012, 12:30:31 PM
Nu stiu ce sa zic dar eu nu folosesc asa ceva.Eu pun acetona pe o bucata de vata si pun pe capusa si cade singura.

Post by: blaster on November 07, 2012, 12:40:02 PM
pana acum foloseam spirt. am mai incercat si cu ulei.

Post by: carsteaemil on November 07, 2012, 12:42:07 PM
Si a mers?eu cand puneam acetona si puneam vata pe capusa cadea imediat si murea

Post by: freddy25 on November 07, 2012, 02:09:02 PM
Nu ar trebui sa ajunga capusa pe caine si sa-i transmita te miri ce boli grave (babesioza, ehrlichioza) . Cainii trebuie lunar dati cu antiparazitant extern pe ceafa, cei care stau la curte e bune sa aiba si o zgarda antiparazitanta buna si anume kiltix, bolfo sau scalibor. Cei care nu vreti sa folositi zgarde cu insecticid exista varianta zgardelor bio sau a spray-urilor cu uleiuri aromatice dar nu stiu cat sunt de eficiente in a respinge aceste insecte scarboase. Alta varianta este medalionul cu ultrasunete skudo care e valabil un an dupa activare.Cred ca e cel mai economic mijloc de aparare tinand cont ca pretul era undeva la 100lei impartit la 12 luni te ajunge la 8,33 pe luna, departe de cei aprox 40lei/luna cat costa picaturile.

Post by: blaster on November 07, 2012, 06:43:23 PM
multe lucruri nu ar trebui sa se-ntample, si totusi se intampla. vara il deparazitez intern la 2 luni si iarna la 3 luni. extern il deparazitez lunar, alternativ, cu advantix si frontline combo. a avut si zgarda scalibor. sta in casa, totusi, ale dracului capuse, cred ca s-au adaptat la antiparazitare. il alerg aproape zilnic pe niste dealuri si printr-o padure din apropiere. zona este tranzitata de oi, capre si vaci. il controlez in permanenta de capuse.
a mers sa-i dau jos capusele cu spirt, totusi nu cadeau imediat, trebuie sa insist cu tamponul de vata.
cu acetona n-am stiut ca se poate, mersi pentru pont.

Post by: Olga on November 07, 2012, 08:35:20 PM
Anul trecut in noiembrie am fost cu Ox pe un camp unde earu oi, si desi era noiembrie a luat capuse, pe care nu le-am vazut al timp,si din pacate a fost fatal
Atentie mare la aceste zone,riscul este mare
Crede-ma !!

Post by: carsteaemil on November 08, 2012, 01:05:51 AM
Cand ai pus vata cu acetona pe capus ea imediat isi da drumu la gheare iar tot trebuie decat sa o iei pe vata.

Post by: alora on November 08, 2012, 01:35:13 AM
S-ar putea ca acetona sa actioneze ca un anestezic...ca un cloroform!?

Post by: tanase_traudi on November 08, 2012, 02:02:42 PM
Olga are dreptate,evita locurile unde pasc oile si caprele si pentru a avea o mai mare siguranta eu ii fac anual vaccinul Lyme Vax care costa 60 lei si-i pun zgarda Scalibor(fara alt deparazitant extern) si nu am mai avut probleme.

Post by: blaster on November 08, 2012, 04:10:21 PM
totusi, se pare ca oile nu mor din cauza capuselor. pe langa casa sunt vreo 2 caini maidanezi care sunt plini de capuse. si n-au nici pe dracu'. este posibil sa fi capatat vreo imunitate, sau pur si simplu este noroc/intamplare ca n-au contractat nici-o boala mortala ?

Post by: freddy25 on November 08, 2012, 10:58:51 PM
Probabil e o zona unde capusele nu sunt infectate cu babesii si alti microbi transmisibili prin muscatura si de aceea nu s-au imbolnavit cainii.

Post by: OTIDOG on February 28, 2013, 01:03:31 PM
astazi cand am fost in parc unul dintre stapanii de caine mi-a spus ca au aparut capusele. este posibil pe frigul asta?

Post by: freddy25 on February 28, 2013, 01:58:59 PM
Da, cele infectate cu babesii nu hiberneaza.

Post by: OTIDOG on February 28, 2013, 02:18:27 PM
freddy, tu ce imi recomanzi sa fac. sa iau picaturile de acum si sa ii pun?

Post by: tanase_traudi on February 28, 2013, 03:05:03 PM
Pune-i ce vrei tu ori picaturi ori zgarda dar parerea mea este sa-i dai cu spray inainte de plimbare ca sa eviti sa se urce capusa pe el...degeaba ii pui zgarda sau pipeta daca se urca pe el si il musca,am vazut caini cu zgarda si pipeta( e prea mult pentru ficatul lor) care au fost muscati de capuse.

Post by: freddy25 on February 28, 2013, 03:25:51 PM
Dacă în zonă sunt căpușe e mai bine să fii prevăzător. Cumpără-i o zgardă Kiltix care îl protejează 4-5 luni, dă-l pe labuțe cu uleiuri aromate sau spray-uri de exemplu spray cu ulei de neem de la maxi-pet . Spray-ul cu ulei de neem este absolut nedăunător. M-am hotărât să iau și eu pentru cățeii și pisicile mele.Există și zgărzi cu ulei de neem, costă vreo 16 lei și sunt valabile 2 luni. Au un miros foarte plăcut spre deosebire de zgarda Kiltix care miroase a insecticid. Altă variantă ar fi să-l dai cu picaturi si sa-pui zgarda cu ulei de neem.Nu stiu dacă ai citit despre cazul cățelului  userului Nelvy care s-a imbolnăvit de babesioza în plină iarnă. Uite aici www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,2301.0.html Citește și ce scrie userul Jhonny care este veterinar specializat in boli transmise de căpusi.

Post by: OTIDOG on March 01, 2013, 11:41:34 AM
multumesc pentru sfaturi, o sa citesc si mai revin

Post by: lavi on March 07, 2013, 05:50:45 PM
Uite promotie la Scalibor care e foarte buna;protejeaza cainele 6 luni

http://www.petshop4you.ro/scalibor-c-48_154_345.html

Post by: OTIDOG on March 07, 2013, 10:26:05 PM
multumesc Lavi, dar eu cumpar de la pentruanimale.ro. cu discountul de fidelitate de 6% pe care il am ajung la acelasi pret , in plus imi pastrez discountul si pentru luna viitoare. oricum multumesc, o sa citesc si despre zgarda pe care mi-ai propus-o tu.

Post by: lavi on March 21, 2013, 11:53:34 AM
Reduceri la pipetele frontline:

Frontline Como M-cut 3 pipete 119lei
http://www.petshop4you.ro/frontline-combo-20kg-pipete-p-1879.html

Frontline Como L-cut 3 pipete 128lei

http://www.petshop4you.ro/frontline-combo-40kg-pipete-p-1880.html

Post by: tzitzi_84 on April 03, 2013, 11:51:57 PM
Ce pareree aveti de Certifect pipeta cica e nou aparuta si campusele inca nu au dezvoltata rezistenta la substantele ce le contine pipeta

Post by: AdrianHD on October 05, 2014, 08:05:50 PM
Dacă în zonă sunt căpușe e mai bine să fii prevăzător. Cumpără-i o zgardă Kiltix care îl protejează 4-5 luni, dă-l pe labuțe cu uleiuri aromate sau spray-uri de exemplu spray cu ulei de neem de la maxi-pet . Spray-ul cu ulei de neem este absolut nedăunător. M-am hotărât să iau și eu pentru cățeii și pisicile mele.Există și zgărzi cu ulei de neem, costă vreo 16 lei și sunt valabile 2 luni. Au un miros foarte plăcut spre deosebire de zgarda Kiltix care miroase a insecticid. Altă variantă ar fi să-l dai cu picaturi si sa-pui zgarda cu ulei de neem.Nu stiu dacă ai citit despre cazul cățelului  userului Nelvy care s-a imbolnăvit de babesioza în plină iarnă. Uite aici www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,2301.0.html Citește și ce scrie userul Jhonny care este veterinar specializat in boli transmise de căpusi.
Buna Freddy.Ai folosit uleiul de neem? Este bun,adica au mai luat cainii capuse?

Post by: freddy25 on October 05, 2014, 09:06:19 PM
Cainii mei nu au avut niciodata capuse. Am folosit spray-ul cu ulei de neem pentru a stropi custile lor. I-am mai stropit pe labute si corp dar ei avand si zgarzi antiparazitare nu imi dau seama care a fost mai eficient. Multi laudau spray-ul Dr. Schmidt. Cumpara-i tu o zgarda Scalibor si nu mai ai grija lui cateva luni. E alba, flexibila, usoara si nu are miros. In paralel il poti da si cu spray-ul cu ulei de neem, mai ales in primele 2 saptamani dupa ce ii pui zgarda fiindca pe prospect scrie ca dupa 14 zile se impregneaza blana cu substanta insecticida.

Post by: TAISANDO on October 06, 2014, 07:53:33 AM
Grija mare la zgarda, eu cu Scalibor de o saptmana la gat m-am pricopsit cu o infestare cu purici de toata frumusetea!! L-am lasat 30 min sa se joace cu un maidanez dragut, a fost de ajuns! Nu va puteti inchipui, nu am crezut ca mai poate scapa vreodata!!!

Post by: freddy25 on October 06, 2014, 11:30:46 AM
Exact ce ziceam eu: isi face efectul in 2 saptamani iar in perioada asta trebuie protejat cu altceva:picaturi, spray-uri. O zgarda mai buna e Foresto dar si pretul e pe masura: cel mai ieftin la petissimo cu 107 lei dar are eficienta pe o perioada de 8 luni.

Post by: AdrianHD on October 06, 2014, 12:29:23 PM
Exact ce ziceam eu: isi face efectul in 2 saptamani iar in perioada asta trebuie protejat cu altceva:picaturi, spray-uri. O zgarda mai buna e Foresto dar si pretul e pe masura: cel mai ieftin la petissimo cu 107 lei dar are eficienta pe o perioada de 8 luni.
Foresto ar fi cea mai buna la ora actuala? Protejeaza si pentru capuse?

Post by: TAISANDO on October 06, 2014, 02:12:41 PM
Adrian, ceea ce trebuie retinut si vad ca sunt putini care mentioneaza...pipeta si zgarda nu te feresc de babesioza...o data luata capusa, aceasta are timp sa infesteze prin muscatura, ca ulterior o vom regasi moarta este altceva. Degeaba moare daca ea deja a muscat. Zgarda si pipeta nu o omoara pe loc, si astfel ea isi face de cap pana trece la cele vesnice, de aceea ce trebuie folosit in primul rand pentru a tine departe capusele este un spray repelent de foarte buna calitate. Acesta va tine la distanta toate aratarile ce ne supara patrupezi. Nu putine au fost cazuri pe forum unde lumea se plangea ca s-au pricopsit cu babesioza si aveau zgarda si picaturi...

Post by: freddy25 on October 06, 2014, 02:31:18 PM
Foresto ar fi cea mai buna la ora actuala? Protejeaza si pentru capuse?
Pe prospect scrie ca are si actiune repelenta. Zgarda trebuie pusa cu 48 de ore inainte.

Post by: AdrianHD on January 16, 2015, 10:18:51 PM
Buna,.A folosit cineva spray-ul repelent Eco Shot Dr. Schmidt?  Am luat si eu azi unul si sunt tare curios daca va functiona..

Post by: raduro on January 17, 2015, 12:37:20 AM
Salut Adrian !  :)  Eu l-am folosit si la celalalt  caine dar si la Ciro. N-am avut  capuse pe caini dar intotdeauna am pus la timp si pipetele "spot-on" (am alternat Advantix si dupa caz Fyprist, Pestigon, etc). Am folosit  spray-ul  repelent doar vara cand bagam cainele prin iarba mult  timp. Veterinarul meu care la randul lui are doi caini , mi l-a recomandat .

Post by: verdi on February 11, 2015, 04:56:26 PM

Eu  fac in continuare amestecul de uleiuri esentiale care,  impreuna cu Scalibor,  l-au ferit pe Bosco de capuse.

Post by: AdrianHD on February 11, 2015, 07:14:27 PM
Eu  fac in continuare amestecul de uleiuri esentiale care,  impreuna cu Scalibor,  l-au ferit pe Bosco de capuse.
E secreta combinatia de uleiuri??
Eu momentan folosesc spray-ul Eco Shoot de la Dr.Schmit...pana acum nici o problema,pe langa asta miros frumos cainii a cuisoare!!!

Post by: Thara on February 12, 2015, 07:30:53 AM
E secreta combinatia de uleiuri??
Eu momentan folosesc spray-ul Eco Shoot de la Dr.Schmit...pana acum nici o problema,pe langa asta miros frumos cainii a cuisoare!!!
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,7949.msg227518.html#msg227518

http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,8315.msg228718.html#msg228718

Data viitoare incearca cu un search.

Post by: verdi on February 12, 2015, 12:12:30 PM
Nu e secreta, dar am mai scris-o  de cateva ori pe-aici ...ulei esential de neem (~20 ml  +ulei esential de lavanda (~5 ml) +ulei extravirgin de masline  (~ 220 ml), le combin intr-o sticluta cu pulverizator ...imi pun in palma si il intind pe blanita, mai ales in zonele mai expuse :picioare, burta, gat ...

Mai sunt si alte uleiuri care se pot folosi :

Care sunt uleiurile esențiale repelente?
Citronella - e bun împotriva țânțarilor, a păianjenilor, a furnicilor, a muștelor, a moliilor;
Geranium (cu componenta Geraniol) - e bun împotriva țânțarilor și a căpușelor;
Iarbă de lămâie (lemongrass) – e bun (mă refer la ulei, din cauza aceasta folosesc adjectivul cu forma masculină) împotriva țânțarilor , a muștelor și a căpușelor;
Lavandă  - e bun împotriva țânțarilor, a păianjenilor, a muștelor, a moliilor și a căpușelor;
Cimbru -  e bun împotriva țânțarilor și a căpușelor;
Mentă (iute, adică peppermint) -  e bun împotriva țânțarilor, a păianjenilor, a furnicilor și a moliilor – de evitat în sarcină sau dacă aveți epilepsie;
Mentă dulce –  e bun împotriva țânțarilor, a moliilor, a păianjenilor și a furnicilor – din ambele feluri de ulei esențial de mentă se pot trasa linii pe jos, pe lângă uși, ferestre sau crăpături ale pereților pe unde vedeți intrând furnici;
Scorțișoară - mai ales împotriva țânțarilor;
Catnip (cățușnică, iarba mâței) - de 10 ori mai eficient decât DEET după un studiu din 2001. Direct pe piele are efect repelent timp de 2-4 ore. Substanța activă din uleiul esențial de iarba mâței se numește nepetalactonă. Poate cauza iritații celor cu pielea sensibilă, așa că ar fi recomandat un test pe o suprafață mică de piele. Nu e recomandat femeilor însărcinate și celor care alăptează. E bun mai ales împotriva țânțarilor;
Cedru e bun împotriva țânțarilor și moliilor; Lemon eucalyptus– împotriva țânțarilor;
Eucalipt (cel classic) – împotriva țânțarilor
Cuișoare – foarte bun împotriva țânțarilor. Poate fi iritant pentru piele dacă nu e folosit diluat. Diluarea recomandată este sub 24%. Poate fi adăugat în ulei de măsline sau de cocos în mod special, pentru că acestea vor calma pielea ce ar avea tendințe de a se irita de la uleiul de cuișoare.
Rozmarin bun împotriva țânțarilor și a muștelor;
Lămâie (Zanthoxylum limonella) – un repelent foarte puternic. Se folosește în concentrație de 10-30% mai ales în unt de cocos. Astfel, în unt de cocos, a fost testat ca oferind o protecție extrem de ridicată într-un studiu din 2003, împotriva țânțarilor.  Este permis și gravidelor după primele 3 luni de sarcină, și femeilor ce alăptează. Dar crește fotosensibilitatea la soare. Poate nu contează, din moment ce veți folosi repelentul mai ales dimineața și seara.
Tea tree (arbore de ceai) – e bun împotriva țânțarilor și a căpușelor;
Portocală – bun împotriva furnicilor și a păianjenilor;
Busuioc – împotriva țânțarilor;
Busuiocul cerbilor (Mentha pulegium, pennyroyal) –  bun împotriva furnicilor, a țânțarilor și a  căpușelor.

Post by: freddy25 on February 12, 2015, 12:49:23 PM
 Completez:si uleiul de neem . Se pare ca uleiul de neem este cel mai eficient antiparazitar natural. Se poate adauga in samponul cainelui- 30ml la 240ml de sampon sau se amesteca cu alte uleiuri aromatice dat fiind ca are un miros cam neplacut.

Post by: verdi on February 12, 2015, 12:54:36 PM
daaa... miroase a usturoi clocit !... :(

Post by: freddy25 on February 12, 2015, 11:51:07 PM
A aparut un nou produs care se numeste Bravecto, cica-s foarte eficiente. Sunt niste tablete care se dau o data la 12 saptamani. Stie cineva daca se vand si in Romania si cat costa?
 http://www.biotur.ro/viz_prod_antiparazitare_uz.php?id=31
Problema e ca puricii si capusile mor doar dupa ce il ciupesc pe caine iar prin ciupitura pot transmite bolile atat de temute. Asa ca uleiurile aromatice sunt obligatorii.

Post by: AdrianHD on February 13, 2015, 01:15:09 AM
Nu e secreta, dar am mai scris-o  de cateva ori pe-aici ...ulei esential de neem (~20 ml  +ulei esential de lavanda (~5 ml) +ulei extravirgin de masline  (~ 220 ml), le combin intr-o sticluta cu pulverizator ...imi pun in palma si il intind pe blanita, mai ales in zonele mai expuse :picioare, burta, gat ...

Mai sunt si alte uleiuri care se pot folosi :

Care sunt uleiurile esențiale repelente?
Citronella - e bun împotriva țânțarilor, a păianjenilor, a furnicilor, a muștelor, a moliilor;
Geranium (cu componenta Geraniol) - e bun împotriva țânțarilor și a căpușelor;
Iarbă de lămâie (lemongrass) – e bun (mă refer la ulei, din cauza aceasta folosesc adjectivul cu forma masculină) împotriva țânțarilor , a muștelor și a căpușelor;
Lavandă  - e bun împotriva țânțarilor, a păianjenilor, a muștelor, a moliilor și a căpușelor;
Cimbru -  e bun împotriva țânțarilor și a căpușelor;
Mentă (iute, adică peppermint) -  e bun împotriva țânțarilor, a păianjenilor, a furnicilor și a moliilor – de evitat în sarcină sau dacă aveți epilepsie;
Mentă dulce –  e bun împotriva țânțarilor, a moliilor, a păianjenilor și a furnicilor – din ambele feluri de ulei esențial de mentă se pot trasa linii pe jos, pe lângă uși, ferestre sau crăpături ale pereților pe unde vedeți intrând furnici;
Scorțișoară - mai ales împotriva țânțarilor;
Catnip (cățușnică, iarba mâței) - de 10 ori mai eficient decât DEET după un studiu din 2001. Direct pe piele are efect repelent timp de 2-4 ore. Substanța activă din uleiul esențial de iarba mâței se numește nepetalactonă. Poate cauza iritații celor cu pielea sensibilă, așa că ar fi recomandat un test pe o suprafață mică de piele. Nu e recomandat femeilor însărcinate și celor care alăptează. E bun mai ales împotriva țânțarilor;
Cedru e bun împotriva țânțarilor și moliilor; Lemon eucalyptus– împotriva țânțarilor;
Eucalipt (cel classic) – împotriva țânțarilor
Cuișoare – foarte bun împotriva țânțarilor. Poate fi iritant pentru piele dacă nu e folosit diluat. Diluarea recomandată este sub 24%. Poate fi adăugat în ulei de măsline sau de cocos în mod special, pentru că acestea vor calma pielea ce ar avea tendințe de a se irita de la uleiul de cuișoare.
Rozmarin bun împotriva țânțarilor și a muștelor;
Lămâie (Zanthoxylum limonella) – un repelent foarte puternic. Se folosește în concentrație de 10-30% mai ales în unt de cocos. Astfel, în unt de cocos, a fost testat ca oferind o protecție extrem de ridicată într-un studiu din 2003, împotriva țânțarilor.  Este permis și gravidelor după primele 3 luni de sarcină, și femeilor ce alăptează. Dar crește fotosensibilitatea la soare. Poate nu contează, din moment ce veți folosi repelentul mai ales dimineața și seara.
Tea tree (arbore de ceai) – e bun împotriva țânțarilor și a căpușelor;
Portocală – bun împotriva furnicilor și a păianjenilor;
Busuioc – împotriva țânțarilor;
Busuiocul cerbilor (Mentha pulegium, pennyroyal) –  bun împotriva furnicilor, a țânțarilor și a  căpușelor.

Mersi.O intrebare mai am,nu ramane unsa blanita cainelui dupa folosirea acestui amestec?

Post by: verdi on February 13, 2015, 09:23:32 AM
nu ramane, ca uleiul de masline extravirgin nu imbacseste asa rau (ca uleiul de floarea soarelui de ex.).. . chiar ii da un luciu placut... :) poti sa incerci o cantitate mai mica sa vezi cum e .
il folosim cam la 2 zile ...Bosco e genul acela de catel care ''face baie' in iarba, se tavaleste rau de tot ...
a fost eficient si la Herculane, unde toti cainii erau plici de capuse (dar acolo poate a contribuit si sulful, ca i-am facut baie cu apa cu sulf)

Post by: florin.g on July 17, 2015, 12:26:41 PM
salutare tuturor ,
a folosit cineva bravecto ?
 multumesc

Post by: Razvan89 on July 24, 2015, 11:12:33 PM
Am si eu un ciobanesc german..il.am de la.2 luni si akuma are 1 si 5 luni...l-am.crescut numa.cu boabe.si mankare din kasa...deparazitari interne externe la zi injectii la zii si el tot slab este si pute....l-am dus la o gramada de medici si nici ei nu ii dau de capat:(

Post by: freddy25 on July 25, 2015, 12:39:25 AM
Lasa-l in pace ca se ingrasa el dupa ce trece de 2 ani. In legatura cu mirosul, fa-i baie cu un sampon bun de exemplu leniderm. Cand mai mergi la cabinetul veterinar, spune-i medicului sa-i faca un control pentru malassezia.
Vezi ca exista un sampon special antimiros.Il gasesti la www.petvet-shop.ro
Mai poti incerca un tratament pe doua luni cu Dermoscent Essential 6. Stiu ca la alt CG a avut efect.

Post by: CP on March 14, 2016, 09:27:52 PM
totusi, se pare ca oile nu mor din cauza capuselor. pe langa casa sunt vreo 2 caini maidanezi care sunt plini de capuse. si n-au nici pe dracu'. este posibil sa fi capatat vreo imunitate, sau pur si simplu este noroc/intamplare ca n-au contractat nici-o boala mortala ?
Am citit candva un studiu publicat in limba engleza - se pare ca la populatiile de caini salbatici si/sau maidanezi unde boala este endemica, dupa un timp se constata o oarecare imunitate mostenita, in sensul ca unii sunt asimptomatici si unii fac boala dar scapa singuri....iar unii totusi mai si mor. Cred e si un pic de noroc - nu toate capusele sunt purtatoare.

Post by: Blitz2710 on July 14, 2016, 05:11:53 PM
salutare tuturor ,
a folosit cineva bravecto ?
 multumesc

Cu intarziere, sper sa fie de folos cumva, i-am dat lui Blitz, Bravecto...unii zic ca functioneaza, altii nu, cert e ca la o saptamana mi-a facut o eczema, doctorita a zis ca de la o intepatura de capusa, dat fiind ca Bravecto (recomandat tot de ea) nu l-a protejat si la suprafata sau ceva de genul...(cu o saptamana inainte facuse si antirabicul, incercam sa il protejam sa il putem scoate afara in siguranta)... Acum este un pic incert daca a facut eczema de la faptul ca Bravecto nu protejeaza si de intepaturi sau de la vaccin sau de la mancare...Noi am luat hotararea sa trecem inapoi pe fiole si pe protectie externa..macar asa stim ca nu il inteapa...deci dupa mine, mai sigure sunt fiolele si protectia oferita extern...

Post by: nic on October 12, 2016, 09:30:40 AM
.Buna, am o catelusa CG de 4,5 luni  si am  folosit eu bravecto...n am nici o treaba , fara efecte secundare...si sunt linistit.