Forum ciobanesc german

General => Anatomie => Topic started by: PACO on March 19, 2013, 08:38:42 PM

Title: ce fel de linie
Post by: PACO on March 19, 2013, 08:38:42 PM
vreau si eu sa va intreb ce fel de linie este PACO al meu  ? :c3 :c3 :c3 :c3

Title: Re: ce fel de linie
Post by: valdy1977 on March 20, 2013, 11:16:00 PM
cred ca trebuie sa faci o poza din lateral in pozitia asta si cel mai experimentat crescator poate da gres cu parerea.

Post by: tanase_traudi on March 21, 2013, 01:11:19 PM
Este linie veche. Sa-ti traiasca!

Post by: Bogdan on March 21, 2013, 01:13:44 PM
Intreaba vanzatorul!

Post by: tanase_traudi on March 21, 2013, 01:23:38 PM
Intreaba vanzatorul!
Care vanzator...cel din targ??

Post by: Bogdan on March 21, 2013, 01:27:16 PM
Exact!
Cand cumperi de acolo, de acolo sa iei si informatiile. Parerea mea!

Post by: freddy25 on March 21, 2013, 02:15:44 PM
Chiar dacă e din târg, e tare frumușel și în special solid. Se va face un câine pe cinste, ai să vezi.

Post by: Bogdan on March 21, 2013, 02:21:52 PM
Cred ca stiu ce linie este.
"Linie de targ"

Post by: tanase_traudi on March 21, 2013, 04:22:25 PM

[/quote]
Cred ca stiu ce linie este.
"Linie de targ"
:lol1 asta chiar e tare!

Post by: freddy25 on March 21, 2013, 09:13:15 PM
Nu mai fiți răutăcioși. Puiuțul e frumos, ia uitați-vă cu atenție ce ochi are. Pun pariu că va fi un câine de nădejde nu vreun zăpăcit pe care să nu te poți baza.

Post by: Iuliann on March 21, 2013, 09:25:29 PM
Nu e frumos ceea ce faceti. chiar daca voi aveti un caine mai bun ca al lui nu trebuie sa radem unul de altul. omul a venit cu un scop aici pe forum. foarte frumos "paco" mai fai cateva poze sa vedem mai bine :) app e linie veche :)

Post by: PACO on March 21, 2013, 10:15:32 PM
Stai calm amice cainele nu e din targ cainele are pedigree si nu cred ca isi dau multi seama acum ce linie ca are doar 5 luni

Post by: freddy25 on March 21, 2013, 11:43:24 PM
Mie îmi place de el. Se vede că are caracter. Mai discutăm peste un an-doi dacă am avut dreptate sau nu.

Post by: Bogdan on March 22, 2013, 10:01:37 AM
Stai calm amice cainele nu e din targ cainele are pedigree si nu cred ca isi dau multi seama acum ce linie ca are doar 5 luni
Linia unui caine e data de parintii, bunicii, strabunicii, stra-stra-stra ....... bunicii cainelui.
Daca ai pedigre nu inteleg de ce nu ne-ai prezentat pedigreul inainte sa ne dam cu parerea.

Post by: hora on March 22, 2013, 10:51:05 AM
vreau si eu sa va intreb ce fel de linie este PACO al meu  ? :c3 :c3 :c3 :c3

:D  :D

Post by: tanase_traudi on March 22, 2013, 12:47:55 PM
Nu mai fiți răutăcioși. Puiuțul e frumos, ia uitați-vă cu atenție ce ochi are. Pun pariu că va fi un câine de nădejde nu vreun zăpăcit pe care să nu te poți baza.
Nu suntem rautaciosi,dar un cg nu-l cumperi ca are ochi frumosi,nu a zis nimeni ca este urat si nu vad daca are pedigree de ce mai intreaba ce linie este....incercam doar sa atragem atentia altor persoane care cumpara caini fara pedigree ca acest act este esential nu numai pentru puritatea rasei ci si pentru sanatatea cainelui (unii dau gres si la cei cu pedigree cand nu cunosc ce sa aleaga dar la ceilalti?)

Post by: tanase_traudi on March 22, 2013, 12:56:50 PM
Nu e frumos ceea ce faceti. chiar daca voi aveti un caine mai bun ca al lui nu trebuie sa radem unul de altul. omul a venit cu un scop aici pe forum. foarte frumos "paco" mai fai cateva poze sa vedem mai bine :) app e linie veche :)
Sa inteleg ca e mai frumos sa pastram linistea si sa le mearga bine afacerile samsarilor??? pe acest forum intra multi care vor in viitor sa-si ia un caine si este bine sa gaseasca informatii utile. Si nu inteleg cine de cine rade...recunosc ca am ras tare la gluma lui Bogdan,pentru ca a fost buna, dar nu am ras de cel ce a facut postarea.

Post by: mishu65 on March 22, 2013, 02:59:41 PM
Nu suntem rautaciosi,dar un cg nu-l cumperi ca are ochi frumosi,nu a zis nimeni ca este urat si nu vad daca are pedigree de ce mai intreaba ce linie este....incercam doar sa atragem atentia altor persoane care cumpara caini fara pedigree ca acest act este esential nu numai pentru puritatea rasei ci si pentru sanatatea cainelui (unii dau gres si la cei cu pedigree cand nu cunosc ce sa aleaga dar la ceilalti?)
Nu sunteti rautaciosi, sunteti malitiosi. Este foarte important sa cunosti provenienta cainelui, sa stii cine-i sunt parintii, bunicii etc. Totusi, pedigree-ul nu da imunitate cainelui, sanatatea lui nu este asigurata de certificatul de nastere asa cum spui tu. Am vazut caini superbi (cu pedigree sigur) care stau plictisiti in curtile frumos amenajate ale unor vile si care se pierd pentru ca nu fac nimic, poate o plimbare sambata si caini ca cei pe care-i vedem pe forum dar cu stapani inimosi, responsabili, grijulii, atenti. Eu cred ca asta este esential  :)

Post by: tanase_traudi on March 22, 2013, 04:01:35 PM
Sanatatea cainilor este data 80% de pedigree,spune-mi cati caini fara pedigree au teste de displazie facute?....chiar daca-i cunosti parintii si bunicii celor fara pedigre(mai putin probabil) tot nu inseamna nimic...multi din cei fara pedigree pot fi montati cu surori sau mame sau bunici de-ale lor(n-ai de unde sti) si de-aici se trag multe boli care dau suferinta si cainilor si stapanilor. Daca tu incurajezi cumpararea cainilor fara acte,asta e decizia ta insa caini ,,responsabili,grijulii,atenti" gasesti si in randul celor cu acte daca stii sa alegi si probalitatea de a mosteni unele boli este mult mai mica decat in cazul celorlalti.

Post by: Ralucag on March 22, 2013, 04:28:37 PM
Nu sunteti rautaciosi, sunteti malitiosi. Este foarte important sa cunosti provenienta cainelui, sa stii cine-i sunt parintii, bunicii etc. Totusi, pedigree-ul nu da imunitate cainelui, sanatatea lui nu este asigurata de certificatul de nastere asa cum spui tu. Am vazut caini superbi (cu pedigree sigur) care stau plictisiti in curtile frumos amenajate ale unor vile si care se pierd pentru ca nu fac nimic, poate o plimbare sambata si caini ca cei pe care-i vedem pe forum dar cu stapani inimosi, responsabili, grijulii, atenti. Eu cred ca asta este esential  :)

Crys e dovada vie ca asa "pedigricios" cum e, vaccinat, hranit cu ce e mai bun, vitaminizat, deparazitat, dus la controale periodice, cu parinti campioni (la frumusete, ce-i drept), a fost lovit saracul de babesioza, boala carre, dirofilaria, si mai nou, ... displazie bilaterala. Acum il asteapta si sterilizarea, ca ...

Post by: tanase_traudi on March 22, 2013, 04:41:57 PM

Crys e dovada vie ca asa "pedigricios" cum e, vaccinat, hranit cu ce e mai bun, vitaminizat, deparazitat, dus la controale periodice, cu parinti campioni (la frumusete, ce-i drept), a fost lovit saracul de babesioza, boala carre, dirofilaria, si mai nou, ... displazie bilaterala. Acum il asteapta si sterilizarea, ca ...
[/quote]
Cainele tau?? ...imi pare nespus de rau. Primele 3 boli nu se mostenesc, pe cand si displazia poate fi dobandita pe parcurs(cei drept mai rar) pune pedigree-ul cainelui sa vedem daca parintii,bunicii,au avut radiografii de displazie facute.

Post by: Ralucag on March 22, 2013, 04:49:40 PM
Da! :( Asta este! Bolnavicios, nebolnavicios este nazdravanul nostru! :) Stiu ca nu se mostenesc, doar ca ne-am intrebat de ce e atat de sensibil, ca totusi vaccinurile astea ar trebui sa-l imunizeze?! Voi incerca sa-l postez cand ajung acasa, pentru ca vad ca link-ul postat pe topic-ul lui nu se mai deschide! Chiar sunt curioasa de testul asta! Deocamdata este in prima faza, o displazie usoara, dar ... este!

Post by: mishu65 on March 22, 2013, 04:59:56 PM
Sanatatea cainilor este data 80% de pedigree,spune-mi cati caini fara pedigree au teste de displazie facute?....chiar daca-i cunosti parintii si bunicii celor fara pedigre(mai putin probabil) tot nu inseamna nimic...multi din cei fara pedigree pot fi montati cu surori sau mame sau bunici de-ale lor(n-ai de unde sti) si de-aici se trag multe boli care dau suferinta si cainilor si stapanilor. Daca tu incurajezi cumpararea cainilor fara acte,asta e decizia ta insa caini ,,responsabili,grijulii,atenti" gasesti si in randul celor cu acte daca stii sa alegi si probalitatea de a mosteni unele boli este mult mai mica decat in cazul celorlalti.
Discutiile astea s-au purtat pe pagini intregi si nu vreau sa incurajez pe nimeni sa faca ceva anume. E de prisos, oricum fiecare va face ce doreste. Pur si simplu mi s-a parut ca la o intrebare simpla "ce parere aveti" ati fost sarcastici. Mie chiar imi place catelul asta, iar daca nu-mi placea nu postam nimic. In nici un caz nu trageam pe urechi pe nimeni si nici n-as fi tinut predici. Pentru ca, repet, fiecare face ce vrea. Exemple gasim chiar aici. Canise renumite care monteaza catele la fiecare ciclu, testele de displazie trecute cu vederea... in final o afacere buna (cazul Vilas, caine cu pedigree care a montat-o pe Ela desi nu stia nimic despre ea iar puii sunt de vanzare deja pe forum).

Post by: alora on March 22, 2013, 05:40:49 PM

Departe de mine sa fac reclama la caini cu sau fara pedigree. Insa nu ma pot abtine sa nu spun ca un pedigree, nu inseamna neaparat un caine sanatos. Ca si Raluca, il dau exmplu si pe al meu. Provine din parinti campioni cu toate alea...dar are o sora care a murit de cancer in jurul varstei de un an. Traiesc mereu cu teama, ca este ceva genetic si il pot pierde oricand. La ce i-a ajutat surorei lui ca se tragea dintr-o linie de campioni? cancerul care l-a dezvoltat la o varsta atat de frageda, a fost transmis genetic, fara nici o indoiala.

Post by: freddy25 on March 22, 2013, 08:44:30 PM
Sa inteleg ca e mai frumos sa pastram linistea si sa le mearga bine afacerile samsarilor??? pe acest forum intra multi care vor in viitor sa-si ia un caine si este bine sa gaseasca informatii utile. Si nu inteleg cine de cine rade...recunosc ca am ras tare la gluma lui Bogdan,pentru ca a fost buna, dar nu am ras de cel ce a facut postarea.
Nu spun să păstrăm liniștea dar din câte îmi aduc aminte nu au fost postări vehemente ale userilor vechi de pe acest forum împotriva inmulțitorului care s-a apucat s-o împuieze pe Ella. În schimb este criticaț acela care a cumpărat un pui despre care se afirmă totuși că ar avea pedigree. Eu sunt de acord să fie descurajață înmulțirea câinilor fără pedigree dar ar trebui blamați și înmulțitorii, nu doar cei care cumpără de la ei

Post by: freddy25 on March 22, 2013, 08:56:55 PM
Nu sunteti rautaciosi, sunteti malitiosi.

Mishu, "malițios" înseamnă "răutăcios". Vezi in DEX-ul din 1998.

Post by: hora on March 22, 2013, 08:57:46 PM
Eu zic sa nu ne mai ambalam. Am impresia ca cel care a deschis topicul n-a vrut decat sa dea un "fumigen"....

Post by: PACO on March 22, 2013, 09:36:27 PM
Multumesc Pentru toti care ati postat vreau sa va spun ca nu m-am suparat chiar deloc stati linistiti cainele are pedigree dar eu nu l-am vazut pana acum fiind tinut de tata in masina eu nam stiut ca are dupaia am aflat si este linie de lucru parinti si bunici sunt CG la Politia de FRONTIERA !!!! Va multumesc oricum chiar vreu sa extindem acest subiect

Post by: Iuliann on March 22, 2013, 09:38:36 PM
Ma bucur sa aud asta PACO felicitari ! sa te bucuri de el :D mai asteptam poze cu micul urechila :)

Post by: PACO on March 22, 2013, 09:40:07 PM
Iuliann imediat pun o poza ;)

Post by: PACO on March 22, 2013, 09:47:13 PM
PACO a crescut !!!

Post by: Iuliann on March 22, 2013, 09:50:00 PM
Imi place mult. are o fatuca superba si niste labute imense. sa-ti traiasca si sa te bucuri de el ;)

Post by: PACO on March 22, 2013, 09:50:55 PM
Mercii mult Iuliann !!

Post by: Bogdan on March 23, 2013, 09:05:24 PM
Paco, am cateva observatii, in cazul in care consideri ca ai dat peste niste prosti:
1. Politia de Frontiera nu face pedigree pentru caini.
2. Catelul tau nu e linie de lucru, nici macar mix nu este. Este o linie de show tare nereusita.
3. Cu toate astea, este catelul tau si o sa te iubeasca, asa ca restul nu conteaza.

Post by: PACO on March 23, 2013, 11:23:45 PM
Merci mult Bogdan sunt sigur ca asa va fi utu spun stiu 100% ca  :c3 meu are parinti si bunici la politia de frontiera dar ca are pedigree 50% deoarece am 15 ani si nuprea le am cu astea liniile lor si pedigree dar pt mine tot ce conteaza sa imi iubesc cainele si sa ii dau mancare sanatoasa si sa am cea mai mare grija de el

Post by: Bogdan on March 24, 2013, 08:59:21 AM
Hai ca te dai pe brazada. Nu are rost sa bravezi aici. Aici ne iubim cainii asa cum sunt ei.
Nu conteaza linia, dar parca as fi vrut ca tatal tau sa aleaga un caine cu pedigre.

Sper ca tu sa tii cont de asta cand o sa vina randul tau la cumparat un catel pentru copiii tai.