|
Title: probleme sexuale Post by: costel on April 06, 2013, 07:53:48 PM detin un pui de cg in varsta de 5 luni si am observat ca are doar un testicul. Am inteles ca este o broblema de sanatate, ca singura modalitate care da rezultate este sterilizarea . Am doua intrebari: 1. Este prea devreme sa -mi fac probleme cu privire la acest lucru ? si 2. Care este varsta optima pentru castrare ?
Title: Re: probleme sexuale Post by: tanase_traudi on April 08, 2013, 04:50:36 PM De castrat este bine sa-l castrezi dupa 1 an, 1 an si jumatate pentru a se dezvolta si el( si hormonii au rolul lor) pana atunci nu trebuie sa-ti faci probleme. Si eu l-am castrat pe-al meu si a decurs totul bine,s-a refacut rapid,la masculi este mai simplu decat la femele.
Title: Re: probleme sexuale Post by: costel on April 08, 2013, 08:16:52 PM multumesc de informatie, dar iti mai cer o parere: am inteles ca "dupa" isi schimba comportamentul, adica devine pasiv, indiferent,cu alte cuvinte nu mai este un ciobanesc german in sensul bun al cuvantului. Eu nu-mi doresc acest lucru intrucat , in momentul de fata, sunt foarte multumit de el. Este oare o parere nefondata sau are un sambure de adevar ? Sau , ce alte consecinte ar avea sterilizarea , inafara de procreere?
Title: Re: probleme sexuale Post by: marius_bl on April 08, 2013, 09:03:31 PM Sterilizarea se poate face si acum ,cu cat mai repede cu atat mai bine. Mai ales in cazul cainelui tau ,faptul ca un testicul nu a coborat in scrot te obliga sa-l sterilizezi pentru a elimina riscul unor probleme grave .
Daca e un caine cu un temperament bun sterilizarea nu il afecteaza deloc. Doar ca nu va mai fi disperat ca in cazul unui caine nesterilizat atunci cand simte o femela in calduri. De castrat este bine sa-l castrezi dupa 1 an, 1 an si jumatate pentru a se dezvolta si el( si hormonii au rolul lor) Se dezvolta foarte bine si sterilizat. Title: Re: probleme sexuale Post by: alora on April 08, 2013, 10:31:57 PM Am trait experienta sterilizarii asta vara, pe motive medicale. Avea 3 ani si nu avusese nici o monta, motiv pentru care acumularea de testosteron a produs o sangerare a organelor genitale. Dupa sterilizare nu am observat schimbari de comportament altele decat o totala indiferenta fata de orice alt caine, mascul sau femela, care nu atenteaza la vre-unul din bunurile personale (minge, bat, samd). Eu as sugera sa mai astepti cu castrarea, pana isi formeaza complet instinctul de aparare a teritoriului.
Title: Re: probleme sexuale Post by: tanase_traudi on April 09, 2013, 01:07:21 PM multumesc de informatie, dar iti mai cer o parere: am inteles ca "dupa" isi schimba comportamentul, adica devine pasiv, indiferent,cu alte cuvinte nu mai este un ciobanesc german in sensul bun al cuvantului. Eu nu-mi doresc acest lucru intrucat , in momentul de fata, sunt foarte multumit de el. Este oare o parere nefondata sau are un sambure de adevar ? Sau , ce alte consecinte ar avea sterilizarea , inafara de procreere? Nu isi schimba comportamentul deloc, ramane la fel insa e mult mai bine ca nu-l mai intereseaza femelele in calduri(nu se mai incaiera cu alti caini din motivul acesta) trebuie doar sa ai grija la alimentatie sa nu ia prea mult in greutate dupa o anumita varsta si sa aibe parte de multa miscare.Title: Re: probleme sexuale Post by: costel on April 09, 2013, 07:12:57 PM va multumesc pentru parerile voastre si cred ca voi astepta pana se va maturiza si apoi il voi steriliza, bineinteles daca nu cumva medicul imi va recomanda altceva.
Title: Re: probleme sexuale Post by: freddy25 on April 09, 2013, 11:10:42 PM Să nu întârzii prea mult fiindca testiculul rămas în burtă se cancerizează. Poate îl scoți doar pe acela și sterilizarea o poți face oricând, peste un an-doi sau trei. Dar acela rămas in abdomen nu trebuie să stea prea mult timp acolo.
|