Forum ciobanesc german

General => Alimentatie => Topic started by: lavi on March 20, 2014, 04:20:08 PM

Title: O noua hrana foarte buna pentru caini Petkult
Post by: lavi on March 20, 2014, 04:20:08 PM
A aparut pe piata o noua hrana pentru caini:Petkult

-60% carne miel&curcan
-nu contine cereale
-hipoalergenica

Cititi mai multe aici

http://www.petshop4you.ro/petkult-adult-maxi-mielorez-12kg-p-1979.html

Title: Re: O noua hrana foarte buna pentru caini Petkult
Post by: Fiddyw0w on March 21, 2014, 12:18:03 PM
era specificat pentru adulti...avem si versiunea pentru juniori?:D

Post by: lavi on March 21, 2014, 12:52:56 PM
Da,exista si varianta de juniori

http://www.petshop4you.ro/petkult-sensitiv-junior-maxi-mielorez-p-1982.html

Post by: alisaclara8 on March 21, 2014, 03:40:13 PM
Da, exista si versiunea pentru juniori si pentru puppy- starter. Mie mi se pare extraordinara, cel putin referindu-ne la ingrediente. Are carne de miel, de curcan si aici vorbesc de cea starter, caci eu deocamdata la aceasta etapa sunt, inca nu avem 2 luni :D Este o hrana superpremium. De asemenea am vazut ca are si glucozamina si condroitina pentru articulatii. Pe pliantul pe care l-am primit la petshop sunt mentionate si ingredientele: crustacee antarctica (bogat in omerga 3), grasime de curcan (mai saraca in acizi grasi saturati comparativ cu alta carne), orez brun, cicoare, faina de roscove, mere deshidratate, drojdie, extract de yucca, antioxidanti, taurina si meitlsulfonilmetan (pentru detoxifierea organismului si o mai buna circulatie a sangelui).
Sincera sa fiu, pe mine ma incanta foarte tare aceasta noua hrana, nu contine porumb,grau, oua, pui, grasime de pui, zahar, arome si coloranti artificiali, aditivi, soia si organisme modificate genetic.
Astazi am luat-o sa o incerc si vad ca o mananca cu pofta (o combin cu cea de dinainte ca sa nu fie o trecere brusca).
Imi place, eu una o recomand, ma bucur ca se produce si o astfel de hrana pentru catei :) Pretul este putin mai mic decat Royal Canin.

Post by: lavi on March 21, 2014, 04:12:02 PM
Si eu o recomand ;
Este hipoalergenica si usor digerabila
Are 60% carne si nu contine cereale in afara de orez brun
Ideea este sa-i placa si blanosilor :)

Merita inceracata!

Post by: ririnel on March 21, 2014, 06:04:22 PM
Pt juniori scrie carne + orez = 60%, nu doar carne 60%. Deci, nu se stie cata carne contine.

Post by: alisaclara8 on March 21, 2014, 06:54:07 PM
Are 60% carne de miel si curcan si 40% produse vegetale, uleiuri si grasimi. Pe pliantul pe care eu l-am primit asta scrie... 60% carne :) deci un continut destul de ridicat de carne.
Uitandu-ma pe site-ul respectiv la sortimentul maxi pentru juniori am vazut ca acelasi lucru este precizat : "Continutul ridicat de carne de miel si curcan-60%-o recomanda ca o hrana superpremium,hipoalergenica ideala pentru cainii aflati in perioada de crestere", chiar daca in descrierea generala spun miel&orez, in cea detaliata, asa cum scrie si pe pliant, este mentionat acest procent de 60% carne clar.
Oh, si tot pe unul din pliantele din petshop despre aceasta mancare pt catei, ei se prezinta in felul urmator (m-am gandit ca e mai bine sa atasez imaginile):

(http://i57.tinypic.com/169241x.jpg)     (http://i61.tinypic.com/sfjymh.jpg)

Post by: ririnel on March 21, 2014, 07:11:49 PM

60% carne miel&orez

100% ingrediente naturale
formula hipoalergenica
nu contine cereale
previne aparitia alergiilor si intolerantelor alimentare

Post by: alisaclara8 on March 21, 2014, 07:19:54 PM
Aici m-am uitat si eu :) Si am spus anterior parerea mea. Uite-te mai jos la descrierea mai detaliata pe acel link si pe imaginile atasate de mine.

Post by: mcorvin on April 03, 2014, 08:50:59 PM
la pret vad ca se apropie de Taste of the Wild. La calitate?

Post by: freddy25 on April 03, 2014, 11:14:46 PM
Am cumparat un sac din care s-a consumat jumatate. Daca ce scrie pe sac e adevarat e o hrana de calitate buna. Cainii mei o mananca fara sa faca fitze. O singura chestie nu-mi place si anume faptul ca au slabit de cand mananca asta, comparativ cu Brit-Care. Daca ar fi grasuti, nu ar fi o problema dar ai mei sunt foarte activi si sunt exact cum trebuie sa fie, nici grasi dar nici slabi. Acum au o tendinta la slabire.

Post by: alisaclara8 on April 05, 2014, 03:27:23 PM
Hmm nu stiu ce sa zic, nu imi dau seama de ce au slabit, poate pentru ca nu contin ingrediente gen cereale sau foarte multa grasime, nu stiu ce sa spun. Si catelusei mele ii merge foarte bine cu aceasta hrana, nu a slabit deloc, arata bine, dar la un moment dat ma gandeam daca nu cumva contine un procent prea mare de proteine :-?

Post by: Horatiu Popescu on April 05, 2014, 05:04:21 PM
Eu zic sa nu ne luam dupa eticheta. Singurul mod in care poti sti exact ce contine o hrana e sa duci o mostra la un laborator. Crustacee de Antarctica? Hmmm, ma cam indoiesc.

Post by: ririnel on April 05, 2014, 05:08:01 PM
Si eu ma indoiesc pt ca nu am aflat de nicaieri date despre aceasta firma, de parca ar fi de pe vapor...

Post by: alisaclara8 on April 06, 2014, 12:06:52 PM
Probabil pentru ca este nou aparuta.

Post by: buddy on April 11, 2014, 02:43:40 PM
Da, este foarte dubios. Nu au decat site in romana. In engleza n-am gasit nimic despre ei. Nu apare decat la petshop-urile din romania. E destul de ciudat.

Post by: freddy25 on April 11, 2014, 08:22:36 PM
E o firma romaneasca.

Post by: Tazmania on April 15, 2014, 12:00:17 PM
Din ce stiu eu ...
Este mancarea pentru caini/pisici a firmei PetProduct, care detine si Animax.
Baietii care s-au ocupat de brandul Petkult.
http://ovidiustrugaru.com/innerpride/portfolio/portfolio-v2-11/

Din ce am mai aflat ... mancarea se produce in Belgia (asa mi s-a spus). Cainii o mananca cu placere (pana si cei mofturosi am vazut ca o mananca). Referitor la ingrediente ... nu stiu ce sa spun! Daca ar fi adevarat ce scrie ... ar fi foarte buna.
Dar care e adevarul?

Post by: verdi on April 15, 2014, 02:10:46 PM
da, duminica am vb si noi cu baietii de la stand..  pe cutie scrie UE, dar in Belgia ne-a spus ca e facuta ... Bosco a  mancat cu mare placere o conserva din aia ... :) ...Ami, care mananca in general carne cruda, nu a fost extrem de interesata ...

Post by: raduro on April 18, 2014, 08:12:26 PM
Nimeni nu stie de unde provine aceasta hrana? Pe site la ei , la www.petkult.ro, la rubrica "despre petkult" ni se vorbeste despre domesticirea cainelui. AI senzatia ca esti luat peste picior si tratat  ca si cum "ai avea ciunga-n par" . Cum adica ? "Despre noi" si tu vorbesti despre cum a domesticit omul  lupul ?  Fara Suparare ! In al doilea rand eticheta "suna bizar" : crustacee de Antarctica,...pe bune? ce urmeaza,  cartilaj de rechin australian ? bla bla bla >:( ... proteine fine  ;D ;D si...pentru tot romanu' cam ce intelege petkult prin proteine fine ? exista si proteine groase, sau proteine aspre ?  >:(  probabil se refera la proteina usor asimilabila .
Si nu in ultimul rand, "m-am si ars" acum cateva luni cu o conserva de carne Petkult - miel  de la Animax (era promotie, aveau brand-ul de curand si il promovau).  L-am hranit cu  circa 100 de grame amestecat cu boabele de Belcando -Adult Active (mancarea obisnuita a cainelui meu) si "l-am rupt la stomac" .Doua zile diaree; pana nu i-am administrat enteroguard nu i-a trecut .  Eu m-am lecuit, raman la hrana pe care o mananca de aproape doi ani !  Daca am deranjat pe cineva cu acest comentariu , sa-mi fie cu iertare !

Post by: freddy25 on April 18, 2014, 11:57:16 PM
Si eu le-am dat o conserva de petkult si nu au avut nimic dar nu prea au fost entuziasmati. Poate ca al tau nu de la conserva a avut diaree. Al meu a facut un scaun foarte moale si cu sange si nici acum nu stiu din ce cauza. A mancat boabele lui obisnuite din care mananca de aproape un an si nimic altceva. Am gasit prin curte o ramura de copac roasa, banuiesc ca de acolo. Daca era de la mancare se imbolnaveau toti trei. Nu ai de ce sa deranjezi daca iti exprimi parerea despre un anumit tip de hrana.

Post by: raduro on April 19, 2014, 12:22:53 AM
Cainele meu este mai sensibil la sistemul digestiv. In mod cert el s-a deranjat la stomac de la acea conserva. Cand era pui,  l-am hranit o perioada cu "Acana Puppy Large Breed" pe care o accepta dar avea numai scaune moi astfel incat atunci cand defeca pe trotuar si trebuia sa strang era o adevarata aventura cu sacii de celofan pe ambele maini. :) Conserva Petkult pur si simplu l-a daramat  la momentul respectiv. Nu avea ce sa il deranjeze la stomac in halul acela .  Acum stau potolit pe gama Belcando, atat hrana uscata cat si conservele de carne la 800 de grame pe care pur si simplu le-ar manca impreuna cu ambalajul  ;D , bineinteles nu cele 800 de grame deodata. Cateodata mai fac o incursiune in Piata la Obor si cumpar la 7-9-10 lei cate o inima de vita si cate un ficat pe la alti 10 lei. Fierte si portionate in pachete de circa 80-100 de grame ,  imi ajung timp de 10 -12 zile pentru  a le amesteca impreuna cu hrana uscata de la Belcando (cca 250 grame).

Post by: freddy25 on April 19, 2014, 02:08:43 AM
Si al meu e foarte sensibil si tot ca si al tau a avut probleme cu Acana pe vremea cand era pui. Bobitele Belcando nu i-au placut de loc.Noroc ca luasem un sac de doar 5kg si nu de 15.

Post by: raduro on April 19, 2014, 02:16:39 AM
Sincer nici cainele meu nu se repede sa devoreze Belcando precum devora spre exemplu Orijen 6 fishes. Dar de  un an si jumatate mananca Belcando Adult Active si ii merge exceptional. Pentru a-l "ajuta" sa manance il mai pacalesc exact cum aminteam mai sus,... mai un ficat , mai o inima de vita , sau amestec impreuna cu hrana umeda de la Belcando. Este drept ca am si o sursa foarte convenabila in achizitia  sacului de 25 de Kg. Asadar un raport pret/calitate imbatabil si cum spuneam, dog-ul arata impecabil.

Post by: freddy25 on April 19, 2014, 01:18:03 PM
M-am uitat si eu la ingredientele si proportia Proteine si grasimi din Belcando Adult Active. Pare foarte Ok mai ales ca nu are proteine si grasimi prea multe. Un singur lucru nu-mi place si anume ca din proteine, 25% sunt proteine vegetale de care nu spune din ce provin. Si mai are si porumb. Din aceasta cauza pretul de 20-21 lei per kg mi se pare exagerat. Eu am inceput sa le dau Simpson Premium de la Zooplus cu 16,62lei/kg. Mi se pare de calitate foarte buna si cainii nu au avut probleme digestive dupa consumarea unui sac. Dupa Paste imi va sosi coletul cu 2 saci, unul fiind Premium miel si cartofi  iar celalalt este Premium Mix 80/20 carne si peste . Acesta din urma e mai scump la 21,58 kg dar e facuta din carne pentru uz uman, nu are cereale si OMG. Eu am mare incredere in hrana produsa in UK fiindca mi-am hranit cainii pentru o perioada (vreo 2 ani)cu Argen Grange si le-a mers foarte bine, totusi nefiind de calitate asa buna ca Simpson.Intre timp insa a juns de la 150 lei sacul de 15kg la 250 lei si nu mai merita.

Post by: dani1979c on April 22, 2014, 09:55:45 AM
si eu i am cumparat Petkult(la indicatia vanzatoarei...care era si draguta ;D) ...dar nu a mancat cu aceeasi pofta cum mananca deobicei hrana veche(Purina)

Post by: ririnel on April 22, 2014, 09:15:11 PM
La indicatiile vanzatorilor nu trebuie cumparat orice zic ei pt ca au target de vanzari. La petrom ti se ofera tot felul de "gogonele" cand alimentezi, asa cum la zoomania ti se ofera Belcando, cea mai buna hrana cu proteine de origine animala, daca am inteles bine, atunci cand cauti hrana pt caine...

Post by: lavi on April 23, 2014, 09:01:07 AM
chiar daca este o hrana de calitate (lista de ingrediente o recomanda ca o hrana de calitate) asta nu inseamna ca o vor manca toti cainii cu aceasi pofta;asa cum spuneam nu exista o hrana universal prefereata de toti blanosii;este normal ca fiecare caine sa aiba preferintele lui;dar daca un caine n-o prefera acest lucu nu inseamna ca hrana nu este buna.

In curind vom avea si mostre de petkult pentru a putea fii testat.

Post by: freddy25 on April 23, 2014, 11:25:15 AM
Eu am cumparat Petkult pentru caini mini pentru o pitica foarte mofturoasa. I-a placut si a mancat cu pofta ceea ce nu s-a intamplat pana acum cu alte tipuri de hrana. De la R.C. mini si Proplan a vomitat, Acana miel si mar manca in scarba, la fel Brit Care. De Artemis nici nu a vrut sa se atinga, l-a mirosit si a plecat. Si am mai testat cateva tipuri de hrana fara succes. Or fi si ei ca oamenii: unora le place foarte mult un fel de mancare, altii nu s-ar atinge. Ca fiu-meu care atunci cand simte miros de sarmale in foi de varza iese din sufragerie, asteapta sa terminam noi si dupa aceea intra.

Post by: lavi on May 08, 2014, 10:05:20 AM
Marca Petkult este un brnad propriu al Petproduct si este produsa in Belgia;informatia este obtinuta direct de la ei;

In ceea ce priveste calitatea,eu zic ca principalul lucru la care trebuie sa ne uitam este procentul de carne;daca contine 60% carne parerea mea este ca e o hrana buna si ca proteina provine din carne si nu din cereale ca la alte marci;plus ca contine carne de miel si de curcan care sint cele mai putin alergenice;
nu are aditivi pentru gust sa placa tuturor cainilor ca alte marci;

Post by: Tazmania on May 14, 2014, 10:10:09 AM
M-am uitat si eu la ingredientele si proportia Proteine si grasimi din Belcando Adult Active. Pare foarte Ok mai ales ca nu are proteine si grasimi prea multe. Un singur lucru nu-mi place si anume ca din proteine, 25% sunt proteine vegetale de care nu spune din ce provin. Si mai are si porumb. Din aceasta cauza pretul de 20-21 lei per kg mi se pare exagerat. Eu am inceput sa le dau Simpson Premium de la Zooplus cu 16,62lei/kg. Mi se pare de calitate foarte buna si cainii nu au avut probleme digestive dupa consumarea unui sac. Dupa Paste imi va sosi coletul cu 2 saci, unul fiind Premium miel si cartofi  iar celalalt este Premium Mix 80/20 carne si peste . Acesta din urma e mai scump la 21,58 kg dar e facuta din carne pentru uz uman, nu are cereale si OMG. Eu am mare incredere in hrana produsa in UK fiindca mi-am hranit cainii pentru o perioada (vreo 2 ani)cu Argen Grange si le-a mers foarte bine, totusi nefiind de calitate asa buna ca Simpson.Intre timp insa a juns de la 150 lei sacul de 15kg la 250 lei si nu mai merita.

Cum e Freddy cu Simpson? Esti multumit? Si eu de vreo luna, am inceput sa-i dau GranataPet - cu peste si ... arata bine!

Post by: freddy25 on May 14, 2014, 02:20:01 PM
E foarte bine, au scaum mai tare si mai putin deci asimileaza mai bine. Am avut emotii din cauza cartofilor dar nici vorba sa aiba gaze sau scaune moi. Unul din catei  a slabit si nu-mi dau seama daca e de la mancare sau de la activitate prea intensa. Am adoptat o amarata aruncata de fostii stapani, e o puiuta de 7-8 luni si se joaca in delir cu asta de care spuneam ca a slabit.

Post by: lavi on May 19, 2014, 02:51:48 PM
petkult si mai ieftin

petkult adult maxi 166lei

http://www.petshop4you.ro/petkult-adult-maxi-mielorez-12kg-p-1990.html

Post by: lavi on July 10, 2014, 11:08:57 AM
Din ce in ce mai mult feedback pozitiv de la clienti.
petkult a trecut testul

http://www.petshop4you.ro/petkult-adult-maxi-mielorez-2x12kg-p-1990.html

Post by: freddy25 on July 10, 2014, 01:52:36 PM
A trecut testul dar si pretul la animax(producator) a crescut . In curand, cand veti termina stocul le veti scumpi si voi iar in conditiile acestea, raportul pret calitate va avea de suferit si clientii se vor orienta catre altceva. Eu deja am gasit cu ce sa inlocuiesc hrana petkult.

Post by: bobo70 on July 15, 2014, 09:26:39 PM
Intradevar foarte scumpa!!!!

Post by: brazil on July 22, 2014, 09:27:31 PM
Am cumparat si eu azi 3 kg, asa, pentru test, ai mei sunt fitosi din cale afara, le-am pus in bol amestecat cu hrana Bosch cu care ii hraneam pana acum si...nici nu s-au atins de ea, nu stiu ce sa zic, ma atras foarte tare continutul mare de proteina, dar pana la urma urmei ai mei mananca oricum peste viu cel putin o data pe saptamana pe saturate si carne de pui; eu vreau doar sa-i tin la o greutate ideala, au o varsta si sunt cam impliniti

Post by: Nyke99 on August 01, 2014, 10:02:01 PM
Cum cresc vanzarile la un anumit tip de hrana,
cum cresc si preturile,
nu are nici o treaba cu costurile de productie si adaosul de profit,
mai rau,scade si calitatea.

Post by: brazil on August 22, 2014, 01:18:03 PM
Petkult a trecut testul! Cantitatea mica pe care o dau cainilor compenseaza pretul destul de marisor; in schimb blana sclipeste pe ei si Brazil, care e cel mai fitos caine ever la mancare, o mananca cu pofta.

Post by: lavi on September 04, 2014, 09:03:26 AM
Chiar daca au crescut vanzarile si sint din ce in ce mai ulti care prefera petkult,preturile raman aceleasi  :)
Petkult Adult Maxi 184 lei

Post by: lavi on November 14, 2014, 11:21:38 AM
Hrana Petkult la cel mai bun pret:

Petkult Adult Maxi 165lei

http://www.petshop4you.ro/petkult-c-48_55_219.html

Post by: codrin on January 26, 2015, 06:22:51 PM
 Eu i-am dat catzelului meu RC maxi junior( are 2,5 luni) si lucrurile au mers bine, adica fara matreata si scaune normale avand in vedere ca atunci cand l-am adus acasa scaunele erau moi. Citind pe aici am luat Petkult Starter si desi am facut tranzitia treptat, scaunele au redevenit moi. Eu cred ca e un pic de loterie si ce-i merge cainelui tau nu-i obligatoriu sa mearga si altora. Cred ca o sa revin la RC si am sa incerc mai incolo pasajul la un eventual Biomill sau oi vedea eu. Cat despre pret l-am luat de pe emag  si pretul pe kilogram iese de parca as fi cumparat cu kilul nu la sac!! :o

Post by: codrin on March 05, 2015, 01:45:07 PM
 Tocmai am terminat provizia de Petkult Starter si confirm efectele benefice asupra juniorului desi.... la problema evocata de mine mai acum o vreme, cea cu scaunele moi, nu am rezolvat-o decat reducand cantitatea si compensand cu RC sau Proplan ::) Blana sclipeste pe el si e energic si de mancat, a mancat-o cu pofta . Forma si dimensiunea boabelor este totusi mica, haplea al meu se si ineca cateodata cu ea. :)

Post by: Edgar1988 on March 06, 2015, 12:32:50 PM
Am vazut ca vorbeati de absortia proteinelor...Nu cred ca firma Petkull sau oricare alta fac teste ca si firmele de culturism din America sau prin ce laboratoare se afla biodisponibilitatea proteinelor din diferite alimente asa ca ideea biodisponibilitatea unor proteine:

http://www.emrphy.com/lbeb/wp-content/uploads/2011/10/bioavailability-understanding-protein-absorption-chart.jpg

Post by: florin.g on June 30, 2015, 02:32:27 PM
Salutare ,
mai poate oferi cineva feedback recent  despre aceasta hrana ?
Eu hranesc acum puiul de 2 luni numatate cu RC jr si vreau sa schimb...oscilez intre Brite Care si Petkult

Multumesc

Post by: AndyAndrey on June 30, 2015, 04:13:29 PM
Florin mai degraba incearca Eukanuba

Post by: freddy25 on June 30, 2015, 09:39:37 PM
Ia Petkult. E mult mai bun decat RC ori Brit. Vei vedea rezultatele cu ochii tai cam intr-o luna. Blana va fi mai lucioasa si nu-i va mai cadea parul.

Post by: florin.g on June 30, 2015, 10:04:03 PM
Mmda si mie imi place ce am citit pe ambalj  la Petkult.
Singura retinere era doar ca am vazut pe aici cateva situatii in care au slabit puisorii ..
Dealtfel pana mi-a venit sacul de RC i-am dat cateva zile Petkul si le manca f bine...

Multumesc pt sfaturi

Numai bine

Post by: freddy25 on June 30, 2015, 11:04:59 PM
Decat sa se ingrase cu malai care e din plin in RC, mai bine mai suplu. Puii nu trebuie sa fie grasi fiindca pot avea probleme la articulare. Masa musculara se face dupa ce isi termina cresterea.

Post by: florin.g on July 01, 2015, 08:44:14 AM
Ok,
multumesc . Terminam sacul actual si ...schimbam:)

Post by: freddy25 on July 01, 2015, 10:34:07 AM
Ok,
multumesc . Terminam sacul actual si ...schimbam:)
Schimbarea fa-o treptat, cam in 7-10 zile ca dupa aia te vei plange ca are scaune moi. Asa ca ia-i Petkult inainte sa termini sacul de RC.

Post by: florin.g on July 01, 2015, 10:57:48 AM
Da da...o sa-i amestec la inceput mai putin , crescand apoi cant de petkult...
In weekend incepem schimbarea.

Post by: florin.g on August 11, 2015, 01:27:43 PM
de aprox 1 luna am trecut pe petkult
catelul o mananca f bine si blana ii straluceste f frumos
totusi , mai are usoare urme de matreata ... incomparabil cu ce avea de la RC ...dar mai are...
sa fie de la hrana ?

Post by: AndyAndrey on August 11, 2015, 04:23:28 PM
Matreata e sigur de la hrana

Post by: RazvanNg on September 09, 2015, 08:10:49 PM
Buna seara,

Am un pui de 4 luni de CG, de cand l-am preluat a avut probleme digestive si tot asa o tine si acum. L-am testat de parvo, rezultatul negativ, coprocultura, coproparazitologic.. pur si simplu nu a reusit veterinarul sa imi gaseasca un motiv pentru care el sa abia in permanenta diaree. Mentionez ca l-am preluat de la 2 luni, deci are 2 luni de cand nu ii trece.

Cand l-am luat, habar nu am avut ce a mancat el inainte sa ajunga pe mana mea, astfel incat, la recomandarea veterinarului i-am luat Hill's. Mi-a zis ca singurele firme respectabile pe piata sunt Hill's, Royal Canin si Purina Pro Plan. (Ulterior am vazut ca avea tot cabinetul echipat cu utilaje ce aveau fie emblema Hill's, fie RC. Cum de Purina nu am vazut nimic, deduc ca poate chiar o fi buna).

Zis si facut, i-am dat, l-am tinut asa o perioada, i-am zis ca tot face diaree.. ajunsese sa imi faca chiar apa, pierdea in greutate. Mi-a spus sa ii dau smecta si furazolidon, i-am dat.. cat lua d-astea ii trecea, cum opream iar facea. Atunci a zis ca e cazul sa i se faca test de parvo, am nimerit la o colega care a cautat pe google cum sa ii faca testul, eu eram speriat acolo la cine am nimerit.. i-a iesit negativ. Daca l-o fi facut cum trebuie. Dupa, am facut analizele, iar nimic.

In sfarsit, i-am zis ca vreau sa ii schimb hrana, ca poate e de la ea. A zis ca sub nicio forma, nu exista sa nu ii priasca Hill's, ca e cea mai buna si bla bla bla. Eu i-am schimbat. I-am dat Acana Junior Large Breed. Recunosc ca i-am bagat-o in alimentatie brusc, tocmai pentru cu aveam de la ce sa ii fac tranzitia.. el oricum facea apa. L-am tinut cam o saptamana, insa tot asa facea.

Dupa, i-am luat PetKult Starter, timp de cateva zile am zis ca l-am prins pe Dumnezeu de picior, facea cainele perfect, el care facuse numai apa cred ca o luna de zile. A durat insa cam o saptamana fericirea asta a mea, sau ceva mai mult.. cert este ca a inceput iar sa faca apa.. l-am urmarit si le manca cu totul, fiind foarte mici, nu se mai chinuia sa le mestece, poate tocmai d-asta. Am vorbit cu vanzatoarea si mi-a zis ca urmatoarele, cele Junior, se dau abia de la 6 luni minim, si sa il tot tin pe Starter. Asa ca nu am mai continuat nici cu alea, ca oricum se terminau.. aveam in casa sac de 16 KG de Hill's, din care nu stiu daca consumasem un sfert. I-am dat iar Hill's, si supriza, a inceput cainele sa faca perfect, tot vreo saptamana.. pana acum, cand face iar diaree. Nu a ajuns la stadiul de apa, dar este foarte moale.

Intrebarea mea este daca imi puteti spune ce sa ii mai incerc, ma gandeam sa ii dau PetKult Junior, desi are 4 luni, poate alea sunt mai mari si nu le mai inghite nemestecate. El ar manca cat un bivol, absolut orice si in orice cantitate. Deci gustul boabelor nu cred ca conteaza. Veterinarul mi-a zis ca subnutrit, desi are 13 kg la 4 luni. Nu zic ca o fi vreun cine stie ce obez, dar nici asa subnutrit nu pare. Bine, el a zis si ca un CG, in mod normal, ar trebui sa aiba vreo 80 de Kg ca sa fie sanatos. Eu am gasit ca e ok intre 30 si 40. Este mascul.

Asadar, va multumesc ca ati citit pana aici, va rog sa ma si ajutati daca puteti ce sa ii dau eu mai departe. Mai am vreo 7 Kg de Hill's, sunt dispus insa sa ii schimb de pe acum hrana, macar sa ii stiu ca ii face bine.

Post by: freddy25 on September 10, 2015, 05:01:54 PM
Cauze pot fi mai multe. 1.Ar putea avea o infectie intestinala, mai ales ca diareea inceteaza dupa ce primeste furazolidon. Ar fi bine ca la 10-14 zile dupa ce a terminata cu antibioticul sa-i faci o coprocultura si antibiograma.
2. Ar putea avea giardia care nu apare intotdeauna la examenul coproparazitologic.
3. Ar putea avea intoleranta la cereale. Am avut anul trecut o catelusa-labrador de vreo 8 luni care facea diaree de la orice ii dadeam. De la Brit Care miel si orez facea ca apa, de la Acana destul de moale. De la Petkult tot moale dar mai consistent totusi decat de la primele doua. Singura hrana pe care o tolera era Simpson( de la http://www.zooplus.ro). Asta mananca si acum la noii stapani si ii merge bine.
Te-as sfatui sa-i dai Zymogen pentru a-l ajuta digestia.
Poate ii dai prea mult de mancare si face indigestie.
 Un mascul adult de C.G. Trebuie sa aiba intre 30 si 40kg

Post by: RazvanNg on September 10, 2015, 05:10:45 PM
Iti multumesc pentru raspuns! Astazi, dupa o zi in care a facut moale de la Hill's, nici nu a mai vrut sa se atinga de ele. M-am dus pana la cel mai apropiat petshop, puppy large breed aveau doar de la Bosch, cu miel si orez, care cica sunt mai usor de digerat. Le mananca ok, desi nu sare sa le manance cum facea pe vremuri cu Acana si Petkult.

Am luat doar un kg, sa vad daca le accepta. Ca pret, a fost cred ca mai putin de jumate fata de Hill's, sper sa fie bine. Ce zici, sa ii mai iau Bosch sau sa ii incerc altceva?

Coprocultura si Coproparazitologic a facut doar, o sa ii fac si antibiograma, doar ca nu are nici ultimul vaccin facut (la 4 luni...), nu am voie sa il scot pe afara, e ca naiba.

Post by: RazvanNg on September 10, 2015, 05:16:54 PM
Veterinarul m-a intarziat cu vaccinurile pe motiv ca are scaune moi, cand s-a reglat i-am facut primul vaccin si acum iar a inceput cu scaune moi.

Post by: freddy25 on September 10, 2015, 08:06:10 PM
Pentru coprocultura si coproparazitogic nu trebuie sa-l scoti din casa. Te duci la farmacie si cumperi un pahar steril special pentru acest scop. Costa 1,5lei . Pui proba de fecale cu ajutorul betigasului aferent, inchizi capacul si duci proba la laborayor.

Post by: Morphine on March 05, 2016, 09:46:55 AM
Al meu refuza cu desavarsire Petkult. Nu am insistat, dar nu cred ca e o hrana proasta.
Sincer, cred ca e un semn bun.
Daca ar avea tot felul de porcarii adaugate pentru gust, cel mai probabil ar fi lins vasul.
Ironic, cea mai proasta mancare e cea mai gustoasa (si noi mancam de la McDonalds, nu?).

Post by: RazvanNg on April 07, 2016, 11:37:42 AM
Revin cu un update despre starea lui Klaus, care acum are 11 luni. Bosch nu a vrut sa manance decat in ziua cand am scris mesajul, cred ca nu are arome sau ceva, pur si simplu mi le-a refuzat total. I-am dat Petkult Maxi Junior, a mancat numai asta pana acum vreo luna. Toate bune si frumoase, a ajuns la 30 de kg, arata bine, a trecut si printr-o operatie de displazie de sold, mai urmeaza una si la celalalt picior, l-am ajutat cu o cura de PetPhos Grand Chien si Aplazyl, la recomandarea doctorului.

Problema e ca de o luna nu a mai vrut sa se atinga de Petkult, care il reglase din punct de vedere digestiv. I-am incercat purina pro plan athletic, in ziua cand am inceput sa ii dau, a inceput sa ii cada toata blana, pana la piele. A doua zi, l-am trecut pe Acana Puppy Large Bread, mananca bine, are scaune bune dimineata, foarte proaste seara, blana si acum pica, insa cred ca a intrat in perioada de naparlire. Nu mai pica oricum pana la piele, ci numai stratul de blana de la exterior.  Trecerea i-am facut-o in decursul a 2 saptamani, foooarte lent. Accepta Petkult, insa doar alaturi de acana.
I-am dat 5 kg pana acum, i-am mai luat 5, daca nu se regleaza cu scaunul seara, o sa ii incerc Lukullus, Platinum sau Simpsons. Care credeti ca sunt mai ok? Eu ies cu el cam o ora pe zi, stam la apartament, deci nu ma intereseaza hrana pentru un nivel mare de activitate. Luna viitoare urmeaza si operatia la celalalt picior si ar fi ok sa reusesc sa ii gasesc ceva sa ii priasca pana atunci.

Pe unde ma uit, vad ca de la 12 luni zic sa il trec pe adult, atat la simpson, cat si la lukullus. La platinum nu am gasit recomandari de hranire. Cum are 11 luni, cred l-as putea trece deja pe adult, dar nu prea stiu ce sa fac.

Mii de multumiri si scuze pentru deranj!

Post by: RazvanNg on April 07, 2016, 11:40:58 AM
Al meu refuza cu desavarsire Petkult. Nu am insistat, dar nu cred ca e o hrana proasta.
Sincer, cred ca e un semn bun.
Daca ar avea tot felul de porcarii adaugate pentru gust, cel mai probabil ar fi lins vasul.
Ironic, cea mai proasta mancare e cea mai gustoasa (si noi mancam de la McDonalds, nu?).
Or fi schimbat ceva la reteta? Nici al meu nu mai mananca Petkult din martie, timp de 7 luni nu a avut nicio problema cu ele.

Post by: freddy25 on April 08, 2016, 03:09:37 PM
In general, cu cat sunt boabele mai naturale cu atat sunt mai putin palatabile. Ia incercati cu royal Canin care contine mai mult porumb decat carne sa vedeti cu ce pofta o sa hapaie. Eu le pun peste boabe supa, iaurt sau conserva Lukullus indoita cu apa cat sa rezulte o zeama de consistenta unei supe-crema si merge.

Post by: alxdava on May 27, 2016, 04:58:14 PM
Revin cu un update despre starea lui Klaus, care acum are 11 luni. Bosch nu a vrut sa manance decat in ziua cand am scris mesajul, cred ca nu are arome sau ceva, pur si simplu mi le-a refuzat total. I-am dat Petkult Maxi Junior, a mancat numai asta pana acum vreo luna. Toate bune si frumoase, a ajuns la 30 de kg, arata bine, a trecut si printr-o operatie de displazie de sold, mai urmeaza una si la celalalt picior, l-am ajutat cu o cura de PetPhos Grand Chien si Aplazyl, la recomandarea doctorului.

Problema e ca de o luna nu a mai vrut sa se atinga de Petkult, care il reglase din punct de vedere digestiv. I-am incercat purina pro plan athletic, in ziua cand am inceput sa ii dau, a inceput sa ii cada toata blana, pana la piele. A doua zi, l-am trecut pe Acana Puppy Large Bread, mananca bine, are scaune bune dimineata, foarte proaste seara, blana si acum pica, insa cred ca a intrat in perioada de naparlire. Nu mai pica oricum pana la piele, ci numai stratul de blana de la exterior.  Trecerea i-am facut-o in decursul a 2 saptamani, foooarte lent. Accepta Petkult, insa doar alaturi de acana.
I-am dat 5 kg pana acum, i-am mai luat 5, daca nu se regleaza cu scaunul seara, o sa ii incerc Lukullus, Platinum sau Simpsons. Care credeti ca sunt mai ok? Eu ies cu el cam o ora pe zi, stam la apartament, deci nu ma intereseaza hrana pentru un nivel mare de activitate. Luna viitoare urmeaza si operatia la celalalt picior si ar fi ok sa reusesc sa ii gasesc ceva sa ii priasca pana atunci.

Pe unde ma uit, vad ca de la 12 luni zic sa il trec pe adult, atat la simpson, cat si la lukullus. La platinum nu am gasit recomandari de hranire. Cum are 11 luni, cred l-as putea trece deja pe adult, dar nu prea stiu ce sa fac.

Mii de multumiri si scuze pentru deranj!

Trece-l pe dieta raw ca-l omori în ritmul asta. Toată mâncarea comerciala este plina de chimicale. La ce declara  ăștia pe sac ai zice ca vor fi animale perfect sănătoase. Din păcate contrariul este adevărat.