|
Title: Acana sau Orijen Post by: alisaclara8 on April 06, 2014, 06:05:36 PM Aceste bobite pentru caini am vazut ca se aseamana foarte tare ca si calitate. Voi ce parere aveti? Care este totusi mai buna si mai potrivita pentru un :c3 ? ??? Am observat totusi ca cea de la Orijen contine un procent de 6.9% cenusa, iar Acana nu ar contine. Voi pe care ati alege-o sau care ati incercat-o pentru blanosii vostri? :)
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: freddy25 on April 06, 2014, 11:07:31 PM Toate bobitele au cenusa. De exemplu Acana Lamb&Apple are 9% cenusa. Orijen e gama de lux a producatorului totusi multi spun ca ciobanestii germani nu ar trebui sa primeasca o hrana hiperproteica cum e Orijenul. Cred ca ar trebui sa-ti raspund un crescator cu vechime care a avut timp sa observe ce tip de hrana ar fi optim pentru aceasta rasa. Daca te uiti la hrana Lupo Natural vei vedea ca au un continut de 24% proteine si 9,6% grasimi. Am observat ca hrana produsa in Germania si Elvetia nu sunt cu proteine si grasimi in procentaj mare spre deosebire de hrana din State si Canada care au pentru caini procente asemanatoare cu a hranei de pisici. Cred ca sunt doua abordari complet diferite dar nu stiu care din ele este cea corecta asa ca eu urmez o cale de mijloc si am optat pentru o hrana cu 25-27% proteine si 12-14% grasimi. Pe masura ce vor imbatrani le voi schimba hrana cu una pentru seniori care are si mai putine grasimi.
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: alisaclara8 on April 07, 2014, 09:50:52 AM Freddy, tu ce hrana le dai cainilor tai? Eu am vazut ca cea de la orijen contine aproape 40% proteine, nu credeam ca este un procentaj atat de mare, am inteles ca ar fi avut mai mult, dar acum au schimbat formula, poate ma insel, dar acum peste tot este trecut 38% proteina :-?
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: freddy25 on April 07, 2014, 12:10:10 PM Eu am adulti si alternez Acana Miel si Mere cu Brit Care Miel si Orez. Am incercat si un sac de Petkult (doar ce l-au terminat azi) dar dupa cum am mai scris, au avut o tendinta la slabire si a trebuit sa le dau mai mult si de aici au aparut mici probleme.
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: alisaclara8 on April 07, 2014, 03:08:00 PM Si ce mancare le-ai dat si ti s-a parut ok in perioada de juniori? :)
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: freddy25 on April 07, 2014, 04:56:26 PM Artemis puppy medium&large breed dar daca vrei o hrana fara cereale, uita-te si la Canagan. O alta hrana de calitate si la pret rezonabil e Guabi Natural, vreo 230-240 sacu de 15kg.
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: alisaclara8 on April 07, 2014, 07:03:38 PM Cred ca voi cumpara Canagan cu pui. Procentul de proteine este de 33%. Spre deosebire de Guabi, cea de la Canagan am vazut ca are o cantitate mai mare de condroitina si glucozamina. Sper sa fie ok aceasta alegere odata ce va trebui sa o trec peste cam 2 saptamani pe mancare junior, chiar daca am vazut ca cea de la Canagan nu este diferentiata in functie de varsta, dar o mai tin putin pe cea de starter momentan, astfel ca ii voi da Canagan cand va trece la etapa de junior. Sper sa fie buna alegerea, din ce m-am documentat am vazut ca este intr-adevar o marca foarte ok si mi-a placut ca si ingrediente. Mai ales ca am posibilitatea sa o cumpar de aici, din Craiova, fara comenzi online :P.
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: alisaclara8 on April 17, 2014, 12:33:51 PM Intr-un final, mi-am schimbat iar parerea si am vazut ca cea de la Canagan are un procent marisor de proteina 33%. Am inteles ca nu este tocmai potrivit pentru un ciobanesc german si ca mai tarziu vor aparea probleme cu ficatul, etc. Deci, am cautat o hrana cu un procent echilibrat de proteine si grasimi. Am ramas la Brit Care Junior Large Breed cu miel si orez. Freddy, stiu ca tu hranesti cateii tai cu aceasta mancare? E ok? A mai folosit-o cineva? :) Nu am citit nici o parere urata despre ea, sper ca am facut o alegere corecta :D Ce ziceti? :)
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: freddy25 on April 17, 2014, 07:24:50 PM Ce varsta are cainele? Da, i-am hranit cu Brit-Care dar parca nu mai au parul asa de lucios, s-a facut mai lanos.Poate si fiindca stau afara si le-a crescut mult subpar. Daca ai un caine adult, ii poti da Acana miel si mere. Are 27% proteine si 15% grasimi. Anul trecut avea 25% proteine di 16% grasimi. Imi pare bine ca au revenit la vechea formula.
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: alisaclara8 on April 17, 2014, 09:38:38 PM Nu prea a acceptat Acana puppy, junior, avea scaune moi de la ea. Are doar 2 luni si jumatate :) Eu cred ca nu mai au blana asa lucioasa pentru ca stau afara, am avut si eu tot un ciobanesc german care statea afara si am observat diferenta asta. Astazi am inceput sa ii dau Brit Care pentru ca tot astazi am vazut pe burtica ei 2 bubite, m-am gandit ca de la procentul de 33% proteine din cea de la Canagan cu pui si m-am orientat spre cea de la Brit datorita ingredientelor, mi s-a parut cea mai echilibrata din toate punctelede vedere si mai ales ca nu contine cereale :D
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: alisaclara8 on April 17, 2014, 09:42:57 PM Mai mult ca sigur, cand va avea si ea varsta optima pentru Acana miel si mere o sa ii dau, dar pana atunci sper ca am facut o alegere buna cu hrana asta, e mai mofturoasa de felul ei si am vazut azi ca pe aceasta de la brit care o mananca cu pofta, ceea ce nu a mai facut cu niciun alt tip de bobite pana acum, sper sa ramana in felul asta.
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: freddy25 on April 17, 2014, 11:26:05 PM A, daca e pui inca nu-i poti da Acana miel si mere. De la Acana puppy si unul din cateii mei a facut diaree asa ca l-am hranit cu Artemis pana a crescut. Cand a devenit adult i-a mers foarte bine cu Acana miel si mere. Altul, insa care mananca boabele pe nemestecate ca un haplea vomita la un minut dupa ce mananca fiindca boabele sunt mici si dure. Cele de la Brit Care adult large breed sunt mari si e obligat sa le mestece. Intr-adevar procentul mare de proteine poate da fenomene dermatologice la unii caini. Eu i-am dat o data motanului meu ceva de la royal cu proteine multe si in cateva zile se umpluse de matreata. Alta catelusa se umpluse de matreata de la Royal puppy medium breed. I-am dat si ei tot Acana miel si mar desi avea 4 luni si ceva si s-a dezvoltat foarte frumos, cu o blana mare si lucioasa. Acum are un an si jumatate. Deci fiecare caine reactioneaza intr-un anume fel la diferitele tipuri de hrana.
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: lavi on May 19, 2014, 02:53:23 PM puteti incerca varianta Acana cu pui fara cereale
http://www.petshop4you.ro/acana-wild-prairie-p-337.html Title: Re: Acana sau Orijen Post by: Nyke99 on August 02, 2014, 08:15:55 AM as incerca si eu hrana fara cereale,
afara de Acana la ce producatori mai exista? la un pret in preajma a 200/250ron. Title: Re: Acana sau Orijen Post by: Izzy on August 02, 2014, 11:19:06 AM Taste of the Wild e fara cereale, ca pret de ex.varianta cu miel(High Sierra)e 234 ron sacul de 13,6kg la zoofast. Este superpremium, din pacate cateaua mea a fost cam mofturoasa, i am schimbat o cu Acana miel si mar si sunt foarte multumita, mananca cu pofta si nu are scaune moi :)
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: lavi on August 07, 2014, 01:45:47 PM poti incerca si petkul sensitiv junior miel
http://www.petshop4you.ro/petkult-sensitiv-junior-maxi-mielorez-p-1982.html e foarte buna ca si hrana Title: Re: Acana sau Orijen Post by: SabinaIoana on August 07, 2014, 01:57:29 PM Lara e la al 3-lea sac de Petkult cu miel Maxi Junior si ii merge foarte bine si vad ca il mananca cu pofta, deci..recomand!
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: OptimusPrime on August 13, 2014, 12:12:16 PM Ce merge ca si hrana unui caiine nu inseamna ca ii va merge la fel si altuia.
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: mariab88 on August 31, 2014, 09:47:03 AM Si eu am un husky si tot Taste of the Wild este baza. Am avut bataie de cap cu el, nimic nu ii convenea si imediat se strica la stomac.Ii mai dau morcov si piept de pui la gratar cand este mai sensibil. Am gasit pret bun la https://animalulfericit.ro/ (https://animalulfericit.ro/) si am incercat si Natures Menu ca hrana umeda si se potriveste foarte bine.
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: Nyke99 on August 31, 2014, 06:45:44 PM Si eu am un husky si tot Taste of the Wild este baza. Am avut bataie de cap cu el, nimic nu ii convenea si imediat se strica la stomac.Ii mai dau morcov si piept de pui la gratar cand este mai sensibil. Am gasit pret bun la https://animalulfericit.ro/ (https://animalulfericit.ro/) si am incercat si Natures Menu ca hrana umeda si se potriveste foarte bine. Eu din cate stiu,nu este indicat pentru caine alimentele prajite sau la gratar. Title: Re: Acana sau Orijen Post by: ionelabartos on September 03, 2014, 09:22:13 PM Eu am incercat cu Taste of the Wild. Am gasit cele mai mici preturi https://animalulfericit.ro/taste-of-the-wild (https://animalulfericit.ro/taste-of-the-wild)
Tot pe www.animalulfericit.ro (http://www.animalulfericit.ro) am gasit si Acana si Orijen la preturi foarte bune. Title: Re: Acana sau Orijen Post by: lavi on September 04, 2014, 08:59:53 AM Puteti incerca Taste of Wild cu miel (sierra mountain) la 249lei la http://www.petshop4you.ro/taste-wild-sierra-mountain-136kg-p-1636.html
sau petkult junior maxi http://www.petshop4you.ro/petkult-sensitiv-junior-maxi-mielorez-p-1982.html Title: Re: Acana sau Orijen Post by: Thara on September 04, 2014, 09:04:37 AM Puteti incerca Taste of Wild cu miel (sierra mountain) la 249lei la http://www.petshop4you.ro/taste-wild-sierra-mountain-136kg-p-1636.html :lol1 :lol1 :lol1sau petkult junior maxi http://www.petshop4you.ro/petkult-sensitiv-junior-maxi-mielorez-p-1982.html Ce se "rup" unii in reclame pe aici! Inteleg ca reclma e sufletul comertului, da' chiar nici un pic de bun simt nu aveti? Topicul se numeste ACANA SAU ORIJEN, nu Petkult, nici TOTW! Title: Re: Acana sau Orijen Post by: Nyke99 on September 04, 2014, 10:21:37 AM :lol1 :lol1 :lol1 :lol1 ar trebui k magazinele sa fie date doar pe privat,Ce se "rup" unii in reclame pe aici! Inteleg ca reclma e sufletul comertului, da' chiar nici un pic de bun simt nu aveti? Topicul se numeste ACANA SAU ORIJEN, nu Petkult, nici TOTW! sa nu mai fie considerate posturile reclama. Title: Re: Acana sau Orijen Post by: Thara on September 04, 2014, 10:57:53 AM :lol1 ar trebui k magazinele sa fie date doar pe privat, Imi pare rau daca te-a deranjat mesajul meu, insa mi se pare de bun simt ca daca tot poate sa-si faca reclama gratuita la site-ul propriu (in masura in care reclama se plateste), macar sa aiba decenta sa nu "invadeze" toate topicurile. Persoana care a deschis topicul acesta era interesata de diferentele dintre Acana si Orijen, iar daca te uiti atent topicul s-a transformat in reclama la Petkult si TOTW, pe alocuri se mai pomeneste si de Acana.sa nu mai fie considerate posturile reclama. Title: Re: Acana sau Orijen Post by: Nyke99 on September 05, 2014, 11:04:47 AM Imi pare rau daca te-a deranjat mesajul meu, insa mi se pare de bun simt ca daca tot poate sa-si faca reclama gratuita la site-ul propriu (in masura in care reclama se plateste), macar sa aiba decenta sa nu "invadeze" toate topicurile. Persoana care a deschis topicul acesta era interesata de diferentele dintre Acana si Orijen, iar daca te uiti atent topicul s-a transformat in reclama la Petkult si TOTW, pe alocuri se mai pomeneste si de Acana. Nu ma deranjat,sunt de acord cu tine,cand un post se repeta,e logic k este reclama asta am si spus,sa fie date PM,sa nu fie reclama. Title: Re: Acana sau Orijen Post by: Thara on September 05, 2014, 11:06:36 AM Nu ma deranjat,sunt de acord cu tine, :d2cand un post se repeta,e logic k este reclama asta am si spus,sa fie date PM,sa nu fie reclama. Am inteles eu gresit atunci, mea culpa! Title: Re: Acana sau Orijen Post by: Nyke99 on September 05, 2014, 02:41:01 PM :d2 :d2Am inteles eu gresit atunci, mea culpa! Title: Re: Acana sau Orijen Post by: freddy25 on September 05, 2014, 04:06:01 PM Si mai e si mincinoasa reclama. La Acana miel si mere au pretul de 378 la sacul de 18kg in timp ce la emag e 359,9 lei iar la zoofast e 305 lei/sacul.
Title: Re: Acana sau Orijen Post by: Nyke99 on September 05, 2014, 07:19:44 PM altul care considera forum-ul,
cu site-urile de vanzari online, m-am gasit eu sa ii stric afacerea si la 2 sapt. am intrat in conflict cu el, este greu de inteles,k aici iubitori acestei rase se ajuta intre ei. http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,9112.msg248349.html#msg248349 Title: Re: Acana sau Orijen Post by: conyteo on December 27, 2016, 04:26:12 PM Buna ziua ! si multumesc tuturor celor care se implica in existenta acestui forum . Sunt posesorul unui CG care a implinit astazi 7 saptamani . Desi crescatorul mi-a indicat sa-i ofer hrana Royal C am decis sa-l crestem cu ACANA . Asta pentru ca dupa ce a primit 2-3 zile Royal C a inceput sa faca mofturi. De cand am schimbat hrana si l-am trecut pe ACANA mananca cu pofta si chiar cerseste din priviri la terminarea portiei . Totusi am o mare nelamurire : pentru greutatea catelusei noastre (4,8kg) ,pe sacul ACANA Puppy & Junior (de 17 kg) este trecut un gramaj de 160 g divizat in 3 mese zilnice . In schimb la unii comercianti on-line de la noi este indicata o greutate de pana la 290 g . Noi am incercat sa-i dam gramajul recomandat de producator pe sac dar parca ramane un pic nesatula.
Mai apare o nedumerire : ACANA are un tabel pentru hrana unde apar indicatii numai pentru caini mici si pana la greutate medie de 30 kg iar CG depaseste deseori acesta greutate. Va rog ce parere aveti ? Multumesc ! Title: Re: Acana sau Orijen Post by: Thara on December 27, 2016, 06:48:49 PM Mai apare o nedumerire : ACANA are un tabel pentru hrana unde apar indicatii numai pentru caini mici si pana la greutate medie de 30 kg iar CG depaseste deseori acesta greutate. Trebuie sa-i dai Acana Puppy Large Breed.....Title: Re: Acana sau Orijen Post by: conyteo on December 27, 2016, 08:38:18 PM Multumesc pentru raspuns . Asadar vanzatorul de la MAXI PET (Militari-Bucuresti) ori este un dobitoc (i-am explicat cu lux de amanunte rasa si varsta cainelui) , ori a tinut neaparat sa-mi vanda o hrana neadecvata numai de dragul de a face vanzare unui produs .
Ce credeti ? Pot sa continui cu acesta hrana (eventual cu un dozaj mai mare un pic) sau sa o schimb radical si sa trec pe Acana Puppy Large Breed ? ( Totusi am dat pe sacul acesta 270 lei). Title: Re: Acana sau Orijen Post by: Thara on December 27, 2016, 11:07:37 PM Ce credeti ? Pot sa continui cu acesta hrana (eventual cu un dozaj mai mare un pic) Title: Re: Acana sau Orijen Post by: conyteo on December 28, 2016, 12:55:30 AM O portie de branzica dulce implica eliminarea unei cantitati din ratia zilnica de hrana uscata ?
|