Forum ciobanesc german

Membri => Povestiri adevarate => Topic started by: w.marius on December 06, 2014, 10:08:25 PM

Title: Povestea lui Max
Post by: w.marius on December 06, 2014, 10:08:25 PM
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCYQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.digi24.ro%2FStiri%2FDigi24%2FActualitate%2FStiri%2FFinal%2Btrist%2Bde%2Bcariera%2Bpentru%2BMax%2Bcainele-erou%2Bal%2Barmatei&ei=_FGDVIugEojjau_RgcgM&usg=AFQjCNHcSolX-Nkos5SKjkVt2ft6x0a5sw  :'( chiar asa rau a ajuns armata Romana  >:(

Title: Re: Povestea lui Max
Post by: freddy25 on December 06, 2014, 11:25:52 PM
Nu e de mirare. Imi povestea un prieten, navigator, ca in portul Constanta, in urma cu niste ani erau o multime de ciobanesti germani abandonati de politia de frontiera. Cand trec de o anumita varsta, cam 5-6 ani parca, ii dau in adoptie sau daca nu gasesc adoptatori ii gonesc.

Post by: aurelian stana on December 07, 2014, 08:48:05 AM
In SUA ii tin in functie pana la 14-15 ani,am văzut cateva actiuni cu cg la vârsta de 15ani,poate găsesc si filmarea sa o vedeti

Post by: Thara on December 07, 2014, 10:23:44 AM
In SUA ii tin in functie pana la 14-15 ani,am văzut cateva actiuni cu cg la vârsta de 15ani,poate găsesc si filmarea sa o vedeti
Nu ii tin in functie pana la varsta aia decat in cazuri eeexceptionale. Pe la 8-9, maxim 10 ani de obicei sunt pensionati, dar nu ca aici, aruncati la groapa de gunoi sau lasati pe drumuri, ci sunt dati spre adoptie cu contracte, desi de cele mai multe ori raman la familia celui care i-a avut in grija in perioada de serviciu.

Despre Dirofilarioza se stie de ani de zile, dar ei sunt sigura ca habar nu au avut ca trebuia imunizat cainele. Mi se pare incredibil ca tocmai o asemenea "autoritate" precum armata sa recurga la asemenea gesturi - aruncat cainele in adapost. Macar sa-l eutanasieze corect/decent, nu sa-l condamne la o moarte lenta si chinuitoare... Din pacate astea sunt "principiile" cultivate in tara asta, dupa ce s-a imbolnavit si nu mai poate face nimic util este considerat gunoi. Asa ca ce ne mai miram cand il vedem pe badea Grigore de la tara ca isi neglijeaza cainii sau ca-i arunca pe drumuri cand se imbolnavesc!?

Si cand vezi in alte tari ca sunt cainii armatei ingropati cu onoruri militare...  :-X

Post by: w.marius on December 07, 2014, 03:20:01 PM
Eu asi  :gun3 :gun3 pe toti  >:(

Post by: RIR on December 07, 2014, 10:02:05 PM
Asta este "armata romana" ...
Ce rusine !!!!
Anul trecut se mandreau cu el la parada militara iar acum cand au aflat ca este bolnav l-au "EXECUTAT" !!
Asa popor...asa "armata".... :gun3 :gun3 :gun3 :gun3 :gun3 :gun3 :gun3 :gun3

Post by: w.marius on December 07, 2014, 10:07:40 PM
 :d2

Post by: maxmad on December 07, 2014, 10:41:49 PM
pai daca e decorat,e cavaler,cum poate fi casat?a fost trecut la drepturi ca orice alt soldat,nu poate fi casat ca un tanc!daca s-a imbolnavit in timpul serviciului,nu are dreptul la tratament, ca orice alt soldat ranit,imbolnavit,etc?eu cred ca cei de la unitate ar trebui sa dea niste clarificari ale situatiei!si nu cred ca in armata nu sint  medici veterinari capabili sau ca armata nu are bani sa-l trateze.cred ca nu au vrut sa se complice cu problema si l-au dat in custodie.treaba e ca nu e un catel oarecare si ne-am facut de kkt - a cita oara - in lume!altii ingroapa cateii cu onoruri militare!rusine sa le fie!jeguri imbuibate!

Post by: raduro on December 08, 2014, 01:35:15 AM
Sunt  curios ce parere sau luare de pozitie  are Plutonierul ala  care se falea  in 2013 cu Max  la parada !  Inteleg ca a fost cainele pe care el l-a avut in custodie, impreuna si-au facut datoria in teatrele de operatii. El , plutonierul, omul care l-a avut pa MAX aproape in toti anii acestia, nu are nici o opinie ?

Post by: freddy25 on December 08, 2014, 02:57:27 PM
Plutonierul ala e un taran iar pentru tarani un animal e bun doar atunci cand e util. Si-a pierdut utilitatea- poate fi aruncat.

Post by: w.marius on December 08, 2014, 10:36:13 PM
Da pacat ca traim in Romania :'( :'( :'(

Post by: raduro on December 09, 2014, 01:45:49 AM
Citesc  in presa  ca MAX a fost dresat si antrenat  de plutonierul major Rosioara Valentin .  PRIMUL , DA ,..PRIMUL care trebuia sa sara , sa se zbata si sa se ingrijeasca  de MAX este acest Plutonier.  Da bre  subofiter al ARMATEI ROMANIEI , TU esti DATOR  sa il iei pe  MAX  si sa platesti din salariul tau  fara ca cartesti pentru MAX ! Saracul  caine ,...  nu se gasesc  600 ROn / luna pentru  tratament ?!?!?!  Sunt curios cu ce l-ati hranit in toti  anii astia ?  Tzarani care au imbracat UNIFORMA  ARMATEI ROMANE !  Narcisisti ce se afiseaza pe televizor  la Parade Militare  in Uniforma de camuflaj "calare " pe Humvee !  Tzaranu' Falos , sau Falus !!    Nu sunteti  decat  niste  JEGURI  care mirositi a Branza putrezita  !  Sa ne  Fereasca  Bunul  Dumnezeu de vreun Razboi !!! ...voi veti  fi primii dezertori  ce vor intoarce DOSUL spre inamic !!!

Post by: freddy25 on December 09, 2014, 10:15:09 AM
Daca il deparazitau extern corect si la timp, nu mai veneau tantarii pe el ca sa faca dirofilarioza. Un caine dresat pentru detectarea minelor costa o gramada de bani si s-au zgarcit la niste zgarzi sau pipete. Tin minte ca in urma cu niste ani a fost prezentat un caine antidrog cumparat de pe-afara si spuneau ca a costat 20mii de Euro.  L-as pune la plata pe cel care nu a avut grija de bunul armatei. Asa cum un mecanic de tanc plateste daca nu a pus ulei la motor si motorul a crapat, asa e si cazul acesta.

Post by: aurelian stana on December 09, 2014, 10:21:36 AM
Situația este clara...gandirea românească lasă sechele maaaari...peste tot...de aia suntem unde suntem....păcat,mare păcat!!!

Post by: valexiss75 on December 09, 2014, 10:19:44 PM
http://www.petitieonline.com/sa_facem_lege_pentru_max_cainele_erou
Adevarul e putin schimbat de presa .O sa vin aici cu ceva detalii maine 

Post by: raduro on December 10, 2014, 03:55:24 AM
Centrul de la CIORANI in Prahova l-au inchis. Armata Romana , Ministerul Apararii Nationale , ditamai Ministerul plin de burtosi  si generali , la acea vreme nu au gasit resurse pentru a optimiza acel centru canin ??  S-au sifonat si se sifoneaza bani din greu. Saracul  C.G. MAX ne aduce aminte cat de retrograzi sunt cei ce raspund de soarta Romaniei . Asa a fost mereu si din pacate nu exista motive de optimism. La o Armata ce are sau a avut in teatrele de operatii peste 1000 de militari, avem un singur "DOG OF WAR". Si ne batem joc si de acesta.  In schimb avem tone de generali de zici ca numai de Razboaie ne tinem.  Tot  asa  o sa ajungem  sa avem un singur tanc, 1 avion , 1 barca si in final doua flinte. Dar  avem  Minister de Aparare si generali .

Post by: w.marius on December 10, 2014, 08:31:20 PM
Ai dreptate,Rusine >:( >:( >:(

Post by: valexiss75 on December 11, 2014, 11:08:32 PM
nu e chiar asa .Valentin nu a putut sa-l adopte dar l-a vizitat de foarte multe ori am vazut poze cu cainele  bolnav si cu el. Singura problema ca nu-l poate adopta deoarece este proprietatea armatei. Ar duce cainele bucuros acasa .Suporta chiar si o mare parte din taxe in plus ca cinele are si dreptul la tratament sustinut de armata. Media e de rahat .Nu trebuie sa aruncam cu pietre in el .Mai degraba in generalii si coloneii de birou .

Post by: freddy25 on December 12, 2014, 12:53:53 AM
Daca nu sunt indiscret, de ce nu i s-a aplicat pipeta cu Stronghold pentru a fi aparat de muscaturile tantarilor care dau dirofilaria? Nu era trecut in bugetul aferent intretinerii lui Max?

Post by: rexcornish on December 12, 2014, 09:56:16 AM
Fredy, sistemul e la fel de bolnav ca si cel al sanatatii

Post by: freddy25 on December 12, 2014, 12:16:43 PM
Aici nu e vorba de sistem ci pur si simplu de nepasare(aka neglijenta in serviciu). Cainele asta costa mii de dolari, macar din considerentul asta si trebuia sa primeasca antiparazitare si vaccinuri, nu doar hrana ca doar nu e Grivei din batatura lui badea Gheo.

Post by: rexcornish on December 12, 2014, 12:42:48 PM
Pe cine ai acuza tu de neglijenta in servici?

Post by: freddy25 on December 12, 2014, 01:33:43 PM
Pe acela care trebuia sa se ocupe de caine si sa-l deparaziteze.

Post by: rexcornish on December 12, 2014, 03:09:01 PM
Cel/cei care se ocupa de asta sunt medicii veterinari ai unitatii. Ce ar fi trebuit sa faca ei daca nu li s-au alocat bani pentru asta? Aduci de-acasa pentru unul, doi dar cand ai zeci...N-o sa se gaseasca nici un vinovat. A fost acea reducere de 25%. Cainilor probabil ca atunci li s-au taiat banii pentru intretinere (altceva decat hrana)..

Post by: freddy25 on December 12, 2014, 03:22:50 PM
Ai dreptate doar partial. Max era unicat in Romania, un caine deosebit  deci ar fi trebuit sa fi avut grija de el. De o masina de 10mii euro, ai grija sa-i schimbi uleiul, filtrele. De ce nu ar trebui sa ai aceeasi grija si de un caine de aceeasi valoare?

Post by: CristiBurlacu on December 12, 2014, 03:34:23 PM
E destul de simplu, pentru o achizitie a unor piese auto de 100 de lei, statul plateste 300-400. Probabil pentru o pipeta de 40 de lei, nu se puteau face prea multe adaosuri si nici nu merita riscul.

Post by: freddy25 on December 12, 2014, 04:44:12 PM
Din pacate asta e situatia in Romania si ne mai miram ca suntem cocosati de taxe si impozite.

Post by: CristiBurlacu on December 12, 2014, 04:49:23 PM
acum sincer, cei ce au in grija acesti caini, teoretic ar trebui sa fie atasati de ei, probabil lucreaza zilnic impreuna, chiar nu puteau sa aduca de acasa, fiecare pentru cainele lui...noi acum vorbim degeaba aici pentru ca nu o sa se schimbe nimic, dar macar asa sa ne dam seama de unii oameni. eu m-am mutat din februarie de langa cainele meu, dar inca il vizitez cat pot de des, chiar si saptamanal, il duc la veterinar cand trebuie, in parc, vaccin, deparazitari, etc.

Post by: virgil on December 13, 2014, 08:11:04 AM
intrebare stie cineva exact de ce are nevoie max?este pentru viermi?sau pentru heartworms?am vazut foarte multe variante pe net despre boala lui .....

Post by: Thara on December 13, 2014, 11:11:44 AM
intrebare stie cineva exact de ce are nevoie max?este pentru viermi?sau pentru heartworms?am vazut foarte multe variante pe net despre boala lui .....

:vaca
HeartWORMS sunt VIERMI la inima! "Oficial" se numeste Dirofilaria Immitis!

Post by: Thara on September 09, 2015, 02:44:32 PM
A fost! ...  :'(

Max s-a stins din viata (http://epochtimes-romania.com/news/max-cainele-erou-al-armatei-romane-s-a-stins-din-viata---237952)

Post by: Did on September 09, 2015, 06:19:26 PM
Mi-a parut tare rau sa citesc si eu astazi vestea asta...  :'( Sper sa fie intr-o lume mai buna acum,demna de el. Am multa admiratie pentru cei care s-au ingrijit de el in ultimele luni de viata.

Post by: w.marius on September 09, 2015, 09:59:12 PM
A fost! ...  :'(

Max s-a stins din viata (http://epochtimes-romania.com/news/max-cainele-erou-al-armatei-romane-s-a-stins-din-viata---237952)
R.I.P Max