|
Title: Urechea Post by: nicutapa on November 06, 2006, 12:17:48 AM Sa nu radeti de mine daca intreb o prostie.Am o "fetitza" de 4 luni la care una din urechi nu-i sta drept ca si cealalta. Doar in anumite momente de atentie mai sporita isi ridica si cealalta ureche. E vreo problema ?
Title: Re: Urechea Post by: vianu1974 on November 06, 2006, 09:49:27 AM Sigur nu este o problema. Are timp sa o ridice. Vezi, conteaza mult si mancarea pe care o dai sa fie cel putin premium si in doze corecte...sau un echivalent in mancare gatita.
Nu te nelinisti o sa fie ok daca o ingrijesti ! Title: Re: Urechea Post by: irinayvonne on November 06, 2006, 12:57:37 PM raj si-a ridicat urechile la 7-8 luni, and nici un doctor nu mai credea. asa ca nu are nici un sens sa te nelinistesti. eu pe langa calciu de caine ii mai dadeam si ulei de peste (de la farmacia umana) plus lapte si branza
Title: Re: Urechea Post by: ralu on November 20, 2006, 07:33:21 PM Buna ziua
Sunt noua pe acest forum dar am disperata nevoie de ajutor Am mai crescut 3 caini la viata mea dar nici unul care sa aiba "studii superioare" asa cum e noul membru al familiei mele un cg de 2 luni. E baietel, e mititel si e foarte istet, problema e ca am foarte multe intrebari cu privire la cresterea lui Una dintre ele ar fi cand i se ridica urechile? sunt inca lasate iar sotul meu isi face griji. Stam la curte si mai avem o catea de 2 ani de taliue mica si un caine de talie mare care are 4 ani. cel mare e cuminte si prea ca la acceptat pe nou venit, dar catelusa e un pic cam geloasa. Stiu ca v-am plictisit deja dar.... ??? ??? ???trebiue sa cer ajutorul cunoscatorilor caci vreau sa il cresc ca la carte multumesc mult Title: Re: Urechea Post by: sersoft on November 20, 2006, 07:43:01 PM Pana la 5-6 luni nu trebuie sa iti faci probleme referitor la ridicarea urechilor. Administreaza-i calciu la indicatiile veterinarului.
Title: Re: Urechea Post by: mircea1984 on November 21, 2006, 10:08:24 PM Salut! Stie cineva sa-mi spuna cat este de normal/anormal ca dupa ce de la varsta de 2 luni si jumatate si pana pe la 4 luni catelusa mea a tinut numai urechea stanga sus ,iar de vreo 2-3 saptamani a lasa-to jos si a ridicat-o pe dreapta! Si daca cumva prezinta o problema faptul ca la urechea stanga, din cauza ca-i sta bleaga, are un pic de cuta! Ce parere aveti? Catelusa are 4 luni si jumatate.
Title: Re: Urechea Post by: crb on November 21, 2006, 10:11:54 PM ...inca nu e grav....incerca sa-i masezi urechea pe zona cutei...practic daca trece de 5 luni si 1/2 ...hai 6 luni ar fi cazul sa incepi sa iti faci oarece griji...s-au vazut si cazuri de ridicare a urechilor si dupa 8 luni (dar nu prea e de bine la virsta asta)
Title: Re: Urechea Post by: mircea1984 on November 21, 2006, 10:17:22 PM Si o alta catelusa, sora ei, are cam aceasi treaba doar ca este vorba numai de urechea dreapta; urechea stanga ridicat-o tot pe la vreo 2 luni si nu a mai lasat-o jos dar in schimb nu schiteaza nimic cu urechea dreapta. Calciu si vitamine au luat amandoua la stricta indrumare a veterinarului, alimentatia le-a fost una corespunzatoare.
Title: Re: Urechea Post by: mircea1984 on November 21, 2006, 10:20:25 PM ok! actiunea cu masajul am mai auzit-o si am sa incep sa-i fac; problema e ca nu prea o sa o pot face chiar zilnic dar ma gandesc ca nici nu ar fi bine....oricum va multumesc!
Title: Re: Urechea Post by: mit Spiellust on November 21, 2006, 10:22:23 PM Salut! Stie cineva sa-mi spuna cat este de normal/anormal ca dupa ce de la varsta de 2 luni si jumatate si pana pe la 4 luni catelusa mea a tinut numai urechea stanga sus ,iar de vreo 2-3 saptamani a lasa-to jos si a ridicat-o pe dreapta! Si daca cumva prezinta o problema faptul ca la urechea stanga, din cauza ca-i sta bleaga, are un pic de cuta! Ce parere aveti? Catelusa are 4 luni si jumatate. Daca vi sambata la expo cu femela ne uitam cum stau si o rezolvam.(daca vrei) Title: Re: Urechea Post by: mircea1984 on November 21, 2006, 10:24:56 PM Sambata nu ca sunt plecat! dar vin duminica cu amandoua! le-am inscris!
Title: Re: Urechea Post by: mit Spiellust on November 21, 2006, 10:33:54 PM Sambata nu ca sunt plecat! dar vin duminica cu amandoua! le-am inscris! okTitle: Re: Urechea Post by: mircea1984 on November 23, 2006, 12:08:09 AM salut! Mai am o intrebare: Care e varsta minima la care se poate face radiografia la sold? (displazia)
Title: Re: Urechea Post by: sersoft on November 23, 2006, 12:53:43 AM Discutia despre displazie este aici (http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=116.0)
Title: Re: Urechea Post by: mircea1984 on November 23, 2006, 11:14:37 AM multumesc!
Title: Re: Urechea Post by: alin on December 05, 2006, 08:03:08 PM salut! sunt nou pe forum. am si eu o intrebare, ca si ceilalti colegi daca pot spune. am un cg de 6luni merge pe 7. are problema cu urechea stanga, o ridica in momentul in care este, in rest nu prea. am respectat indicatiile medicului si totusi, nu se ridica. ce imi puteti recomnda sa fac. multumesc
Title: Re: Urechea Post by: alin on December 05, 2006, 08:04:36 PM scuze din graba nu am scris ca ridica urechea numai atunci cand este atent
Title: Re: Urechea Post by: ulck on December 06, 2006, 01:40:22 PM Daca ii masezi usor pavilionul urechii respective ce se intampla ? Si-o ridica pentru scurt timp ? Sfatul meu este sa nu disperi. Incearca sa-l mentii atent de mai multe ori pe zi, e un exercitiu bun. Intreaba medicul veterinar daca nu este cazul sa-i administrezi calciu.
Title: Re: Urechea Post by: crb on December 06, 2006, 04:33:35 PM ...vezi ca e un topic intreg...pe tema...la "sanatate"...
Title: Re: Urechea Post by: alin on December 09, 2006, 10:30:55 PM multumesc pentru sfaturi
Title: Re: Urechea Post by: Sandu on January 17, 2007, 07:33:18 PM Salutare tuturor!
Sunt nou pe acest forum si am o intrebare pentru voi. Am doi catei ciobanesc german (mascul si femela, frati) de aproape 9 luni si inca nu au ridicat urechile. Ii tin la tara, la curte, sunt destul de mari pentru varsta lor: catelul are aproximativ 40 Kg, iar femela cam 35 Kg. Ca alimentatie le dau carne de pasare, luata de la abator, fiarta cu legume (cartof, morcov, ceapa), uneori cu orez si mai mereu cu tarata de grau fiarta. Amandoi mananca in jur de 40 Kg de carne pe luna. Dar nu vor sa ridice urechile. Nici unul. Doctorul mi-a spus ca nu este de la alimentatie si ca trebuie sa le fac masaj la urechi. Dar nu prea are nici un efect. Ce ma sfatuiti? Multumesc! Title: Re: Urechea Post by: razvan on January 17, 2007, 07:38:47 PM Posibil lipsa de calciu. Incearca sa le faci o cura de calciu+vitamine+masaj la urechi .... le ridica ei pana la urma.
Title: Re: Urechea Post by: kris on January 17, 2007, 08:41:18 PM Incearca sa schimbi pentru o vreme meniul( unul putin mai specializat)+masaj, dar nu exagerat pentru ca osa cazi in cealalta extrema. :c3
Title: Re: Urechea Post by: kris on January 17, 2007, 08:46:24 PM Si inca ceva fimportant,rabdare. :d30
Title: Re: Urechea Post by: anja on January 17, 2007, 09:27:06 PM dupa parerea mea ar cam trebui sa-i bagi si la un regim sunt cam grasi....cea mai indicata este mincarea industriala si de preferat de calitate deaoarece contine necesarul de vitamine si calciu...dar nu strica si o cura de calciu in plus...asa ca...asta e parerea mea.
Title: Re: Urechea Post by: k3na on January 18, 2007, 12:49:03 AM femela de 9 luni la 35 de kile? chiar cred ca e cam mult. eu am o femela adulta destul de mare(zic unii), 61cm in greaban, si a ajuns la 35 kile dupa castrare, acum a mai slabit, are cam 30. ai grija cu mancarica, s/ar putea sa le lipseasca la amandoi ceva.
40 kile pe luna de carne, adica de un caine 20 kile de carne/luna, asta inseamna aproape 700g/zi de carne/caine. nu/i prea mult? sa ne lamureasca cineva specializat, daca poate. ariana? sau altii? Title: Re: Urechea Post by: Sandu on January 31, 2007, 06:03:48 PM Va multumesc tuturor pr sfaturi! Am inceput sa le dau vitamine si calciu si femela a ridica deja urechea stanga, desi pt putin timp! O sa ii trec pe granule o perioada, sa vad daca se schimba ceva. Cred ca aveti dreptate cu mancarea, s-ar putea sa fie prea grasi.
Title: Re: Urechea Post by: crb on January 31, 2007, 06:37:01 PM Va multumesc tuturor pr sfaturi! Am inceput sa le dau vitamine si calciu si femela a ridica deja urechea stanga, desi pt putin timp! O sa ii trec pe granule o perioada, sa vad daca se schimba ceva. Cred ca aveti dreptate cu mancarea, s-ar putea sa fie prea grasi. parerea mea...daca cateii tai sunt precum cel din avatar,... eu imi pun intrebarea daca nu sunt cumva ...metisi...esti sigur ca pe linia parintilor totul este ok?..indiferent ca ascendentii directi (mama & tata) sunt de linie de CG "veche" sau "noua" (colorit de cg si alura de cg, ... inclusiv urechi erecte), cu sau fara pedigree, daca pe undeva s-a "amestecat" si alta rasa,......mie unuia dupa alura generala imi pare ca ar fi si alta rasa la mijloc...si atunci chestiunea cu ridicatul urechilor e absolut irelevanta...nu te supara, te rog,..e o parere si o ...posibila explicatie a problemelor de erectie a urechilor... ...Si indiferent daca e cum spun eu sau nu,...sunt cateii tai si trebuie sa ii educi si sa-i iubesti neconditionat de ,... urechi ridicate sau nu... :) Title: Re: Urechea Post by: Sandu on January 31, 2007, 08:52:28 PM to crb:
S-ar putea sa aveti dreptate. Nu stiu daca sunt rasa pura sau nu, eu i-am luat gratis de la cineva, o cunostinta a unui prieten, doctor veterinar, după ce mi-a murit de jigodie un alt catel. Dar nu asta este important. Ideea este ca atat tatal, mama cat si unul din fratii lor (nascut odata cu ai mei) au urechile ridicate. De aceea ma gandesc ca nu cumva stilul de viata sau alimentatia sa fie de vina. Vazand pozele de pe forum, cred ca aveti dreptate ca s-a amestecat si alta rasa. Dar nu conteaza! Oricum voi avea foarte mare grija de ei, indiferent daca ridica urechile sau nu, ori daca sunt de rasa pura sau nu! :) Title: Re: Urechea Post by: crb on January 31, 2007, 09:00:35 PM :d2...asta e atitudinea corecta... :c16...si indiferent cit de "nobili" sau nu sunt cateii tai...spre binele lor,...incerca sa eviti sa ii tii supraponderali...
Title: Re: Urechea Post by: dsh on February 09, 2007, 09:38:02 PM nu-mi arata musai a metisi, ci mai degraba a linie veche
9 luni... nu vreau sa fiu pesimista, dar nu stiu ce sanse mai sunt sa li se ridice urechile... in poza din avatar, insa, exemplarul nu pare gras... sigur au 40 / 35 kg? pentru ca la varsta asta ar fi fost batator la ochi supraponderali, n-ar fi trebuit sa va spouna cineva... intr-adevar, dieta descrisa pare saraca in calciu... atentie la granule! doar premium, altfel nu imbunatatiti cu nimic nutritia cainilor, din contra!!! deasemenea, toata aprecierea mea pentru atitudine! Title: Re: Urechea Post by: crb on February 09, 2007, 09:55:14 PM nu-mi arata musai a metisi, ci mai degraba a linie veche ....ar mai fi o "alternativa" pentru greutatea de 40/35kg...dar care nu se arata...poate sunt inaltzi (la greaban) => oase mai grele..?9 luni... nu vreau sa fiu pesimista, dar nu stiu ce sanse mai sunt sa li se ridice urechile... in poza din avatar, insa, exemplarul nu pare gras... sigur au 40 / 35 kg? pentru ca la varsta asta ar fi fost batator la ochi supraponderali, n-ar fi trebuit sa va spouna cineva... intr-adevar, dieta descrisa pare saraca in calciu... atentie la granule! doar premium, altfel nu imbunatatiti cu nimic nutritia cainilor, din contra!!! deasemenea, toata aprecierea mea pentru atitudine! Title: Re: Urechea Post by: Mihai A on April 13, 2007, 01:31:22 PM Sa va spun si eu povestea mea. Am un catel ciobanesc german in varsta de 5 luni, care pana la varsta de 3 luni avea urechile drepte. Pe la varsta de 3 luni l-am bagat in tarc cu o catelusa metis de brac german-ciobanesc german in varsta de 9 luni, fiind foarte bucurosi impreuna. Spre surprinderea mea dupa vreo 2 luni am observat ca i s-au culcat urechile de la jumatate, iar acum arata ca un iepuras. Cineva mi-a spus sa-i despart pentru ca in joaca catelusa il musca de urechi. Mentionez ca pe amandoi i-am hranit pana la 4 luni cu ROYALE CANINE, iar apoi cu FRISKIES JUNIOR, plus lapte, branza, si multivitamine si calciu de la PFIZER. Va rog sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste urechile lui.
Title: Re: Urechea Post by: razvan on April 13, 2007, 01:41:33 PM Treci inapoi pe Royal Canin (sau alta hrana din gama premium)
La 5 luni nu-ti face probleme in privinta urechiilor. Title: Re: Urechea Post by: dsh on April 13, 2007, 03:24:15 PM Quote Cineva mi-a spus sa-i despart pentru ca in joaca catelusa il musca de urechi DA!Treci inapoi pe Royal Canin (sau alta hrana din gama premium) subscriu; si poti continua sa-i dai branza si vitamine + calciu, insa la recomandarea medicului, cu pauza, nu in excesTitle: Re: Urechea Post by: ciuc on April 13, 2007, 06:52:51 PM am un puiut de 2 luni, a ridicat urechile dar numai pt 2 zile ca atunci cand am transportat-o la tara le-a lasat iar.am motive de ingrijorare?
Title: Re: Urechea Post by: razvan on April 13, 2007, 06:53:41 PM am un puiut de 2 luni, a ridicat urechile dar numai pt 2 zile ca atunci cand am transportat-o la tara le-a lasat iar.am motive de ingrijorare? La doua (2) luni, in nici un caz !Title: Re: Urechea Post by: dsh on April 13, 2007, 06:53:47 PM la 2 luni? :D nuuu!!!
/later iar la unison... Title: Re: Urechea Post by: ciuc on April 14, 2007, 02:57:24 PM e posibil sa ridice urechile pt 2 zile si apoi sa le coboare pt mai mult timp?avand in vedere ca e o catelusa de 2 luni foarte vioaie?????????
Title: Re: Urechea Post by: ciuc on April 14, 2007, 03:01:01 PM tot eu va plictisesc:ma gandesc sa nu se fi jucat vreun copil cu urechile ei fara sa stiu eu de aceea sunt ingrijorat.mai am sanse sa se ridice?
Title: Re: Urechea Post by: sersoft on April 14, 2007, 07:29:43 PM nu ne plictisesti.
Nu-ti face probleme. Pana la pe la 7 luni cateii isi ridica si isi lasa urechile sporadic. Title: Re: Urechea Post by: ciuc on April 14, 2007, 10:39:49 PM multumesc mult de tot
Title: Re: Urechea Post by: MirelaLucia on August 28, 2007, 11:07:28 AM am un pui de lup de 7 saptamani si un golden retriever de 3 luni. Se joaca si in joaca se mai capseaza unul pe celalalt. Problema mare e ca goldenul il cam apuca pe asta mic de urechi. sa ii tin despartiti? imi e teama ca lupul sa nu mai ridice urechile din cauza asta. Ce sa fac? Multumesc.
Title: Re: Urechea Post by: sersoft on August 28, 2007, 02:18:28 PM Trebuie sa-ti faci probleme doar daca il apuca suficient de tare sa ii rupa tendonul.
Title: Re: Urechea Post by: MirelaLucia on August 29, 2007, 09:33:23 AM in nici un caz nu-l apuca asa de tare de urechi.dar il apuca sistematic.
Title: Re: Urechea Post by: RanKo on August 31, 2007, 02:15:12 AM Am si eu o nelamurire . Din cate am citit pe acest forum urechile are timp sa le ridice pana pe la 7/8 luni ..... dar asistenta de la veterinar mi-a spus ca daca pana la al 3 vaccin nu ridica urechile ii pune niste chesti . am uitat cum se numesc :| Sa o las ? :-\
Title: Re: Urechea Post by: sersoft on August 31, 2007, 10:09:22 AM E tot asistenta care ti-a recomandat sa ii dai albus de ou ? Daca da, eu zic sa schimbi cabinetul.
Sau sa sfatuiesti veterinarul sa schimbe asistenta :D Title: Re: Urechea Post by: Ariana on August 31, 2007, 08:25:15 PM nu, nu are rost sa va grabiti degeaba....pana pe la 5-6 luni nu trebuie sa va faceti griji. Oamenii vorbesc, nu toti se pricep pe o anumita rasa si nu strica sa ai clienti la cabinet ;D . Nu e cazul sa ajungeti la tot felul de dispozitive.
Title: Re: Urechea Post by: mircea1984 on August 31, 2007, 09:00:47 PM Am si eu o nelamurire . Din cate am citit pe acest forum urechile are timp sa le ridice pana pe la 7/8 luni ..... dar asistenta de la veterinar mi-a spus ca daca pana la al 3 vaccin nu ridica urechile ii pune niste chesti . am uitat cum se numesc :| Sa o las ? :-\ Toate chestiile alea ce zice asistena si zic unii sunt relative! (Parerea mea!) Am avut si eu caiva caini cu probleme asemanatoare si in cele din urma au ridicat urechile ...unii mai devreme, altii mai tarziu dar toti mi-au ridica urechile si sunt ok! Evident au beneficiat de un supliment de CALCIU & VITAMINE. Cat despre "ajutoarele" ce se pun in urechi....sunt deacord dar numai in ultima instanta! Incearca sa-i dai calciu si D3. ;)Title: Re: Urechea Post by: mircea1984 on August 31, 2007, 09:02:43 PM nu, nu are rost sa va grabiti degeaba....pana pe la 5-6 luni nu trebuie sa va faceti griji. Oamenii vorbesc, nu toti se pricep pe o anumita rasa si nu strica sa ai clienti la cabinet ;D . Nu e cazul sa ajungeti la tot felul de dispozitive. La oi cu asistena! Sa-si faca stagiu' :drac! si dupa aia sa atraga clientii la cabinet! Title: Re: Urechea Post by: Ariana on August 31, 2007, 09:20:05 PM MAi rau e ca asistenta ori e studenta si da sfaturi gratuite ori e chiar medic vet. si atunci e de plans...da' nu-i bai, sunt alti medici devotati! 8) ;) :loveyou :c3
Title: Re: Urechea Post by: RanKo on August 31, 2007, 10:10:59 PM Am observat .. ca a inceput sa ii se ridice si cealalta urechiusa. M-am mai linistit :) .
Title: Re: Urechea Post by: gladiatorul on September 25, 2007, 06:15:40 PM catelulmeu are aproape 4 luni si nu a ridicat urechile dar am observat ca a inceput sa le miste si sa se deca spre in fata nu mai stau in lateral si sau mai saltat dar putin sunt semne ca i sar ridica???
Title: Re: Urechea Post by: Ariana on September 26, 2007, 04:45:37 PM da!
Calciu i-ai dat vreodata? In luna urmatoare va incepe sa schimbe dintii, s-ar putea sa aiba nevoie de calciu si penrtu dintisori si pentru urechiuse. Title: Re: Urechea Post by: RanKo on September 27, 2007, 10:04:04 AM Ranko al meu ... a stat vreo 3 zile cu ambele urechi ridicate .. acu .. una din ele sta culcata pe cap . iar cealalta, i sa indoit varfiul .
Title: Re: Urechea Post by: Ariana on September 27, 2007, 05:02:36 PM stai linistit ca isi revin!
Title: Re: Urechea Post by: gladiatorul on September 29, 2007, 11:30:48 PM calciu iam dat 5 zile ii dadeam 1 pastila mare pe zi si 2 mici
Title: Re: Urechea Post by: RanKo on September 30, 2007, 12:49:23 AM Al meu ia pe zi 1 mare si 5/6 mici .. cam 2 la fiecare masa
Title: Re: Urechea Post by: Ariana on September 30, 2007, 01:52:13 PM da, este la moda pomparea de ca si vitamine in puii de CG, ca este nevoie..ca nu este nevoie.
Title: Re: Urechea Post by: Der Gebrauchshund on October 31, 2007, 11:41:12 AM sa dai ... mult calciu :sick :suicide :jumpoffTitle: Re: Urechea Post by: MirelaLucia on November 01, 2007, 04:01:20 PM Nu era un repros. Se mai intampla. Eu una am o tastatura foarte proasta si de multe ori scriu repede si mananca litere. oricum de aici pana a fi analfabet mai e. dar cred ca e mai bine sa revenim la topic. Eu una tot astept ca Nero sa ridice urechile. Arata caraghios, are 4 luni, e dezvoltat si sta cu urechile alea blege, ma enerveaza de mor. Sta cu ele ridicate, cand cu dreapta, cand cu stanga, numai dupa ce se trezeste din somn, sau bate vantul di fata si i le tine ridicate.
Title: Re: Urechea Post by: Ariana on November 01, 2007, 04:24:37 PM Nu dispera! Daca reuseste sa-si tina urechile chiar si doar cand se trezeste din somn inseamna ca e pe drumul cel bun. La 4 luni incepe sa schimbe dintii de lapte asa ca nu te speria daca tot incearca sa le ridice si ii cad iar, e foarte normal. Sunt sigura ca le va ridica! La Nati a mea, dupa a doua injectie de vitamine s-a observat o clara imbunatatire in ce priveste fermitatea si robustetea jaretilor, adica era mult mai bine "infipta in pamant". La 4 luni e inca piticut, ai sa vezi ce dor iti va fi de urechile lui clapauge....ai rabdare. :)
Title: Re: Urechea Post by: MirelaLucia on November 01, 2007, 05:02:11 PM Al naibi piticut, ca are peste 20 kg. Nici nu-l mai pot lua in brate. Si mai e si un smiorcait..... un cersetor de atentii. Astept ca oricum nu am ce face.I-am facut si noi saptamana trecuta a doua injectie de fixare.
Title: Re: Urechea Post by: MirelaLucia on November 06, 2007, 02:12:22 PM Asa cum am scris si pe topicul puiului meu Nero, Uraaaaaaaaaaaaa ... eveniment, mare eveniment. A ridicat Nero urechea dreapta!!!!! Si n mai e dispus s-o culce nici gand. O mai ridica si pe cealalta cateva minute dupa care o lasa sa cada. E atat de haios cu urechea asta. Am fost atat de bucurosi aseara inca i-am luat la o tura de mosie si i-am invitat la cofetaria din vale unde au servit o delicoasa baliga!!! O serveau oricum din cand in cand, asa ca nu mai conta. le-am facut o bucurie la amandoi cainii. Nero era atat de bucuros cand a vazut ce fericiti suntem incat se scapa tot timpul pe el. Bineinteles ca nu intelegea care e motivul nostru insa instintiv statea tantos in pozitia sezand pentru asi etala frumusetea de ureche.
Ierati-mi bucuria dar asteptam momentul asta zilnic si nu mai venea. E ca si cum vezi copilul tau ca merge si face primii pasi singur. Title: Re: Urechea Post by: M_Luiza on November 06, 2007, 02:32:52 PM te felicit si aici bravooooooooooooo :c16 desi cred ca atentia si asteptarea exagerata v a facut sa credeti ca trece greu timpul sau ca e ceva neinregula...asa ca bravo "micutului "tau de peste 20 de kg ;D ;D si la vesti tot mai bune puteti sa i faceti poze cu .. etapele de ridicare .. ca-s destul de multe... pana le tine sususususususs tinta pe cap si sa faceti un jurnal al .. ridicarii urechiilor :P poop si la mai mare :P
Title: Re: Urechea Post by: Gelu on November 26, 2007, 11:15:04 AM .bună!Am şi eu aceeaşi problema şi anume pe la 2 luni şi jumatate şi-a ridicat ambele urechi iar acum are 5 luni şi de cateva zile i-a căzut varful urechii drepte.Tin să precizez ca îl hrănesc doar cu Royal Canin iar ca vitamine îi dau Pet-Phos.Credeti că ar trebui să schimb ceva în alimentaţie sau îşi va reveni?Sunt îngrijorat pentru că este primul meu caine.
Title: Re: Urechea Post by: Bobo29 on November 26, 2007, 11:25:47 AM .bună!Am şi eu aceeaşi problema şi anume pe la 2 luni şi jumatate şi-a ridicat ambele urechi iar acum are 5 luni şi de cateva zile i-a căzut varful urechii drepte.Tin să precizez ca îl hrănesc doar cu Royal Canin iar ca vitamine îi dau Pet-Phos.Credeti că ar trebui să schimb ceva în alimentaţie sau îşi va reveni?Sunt îngrijorat pentru că este primul meu caine. Un prieten a patit la fel cu catelusul lui...dar si-a revenit imediat...nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi...iar referitor la hrana daca urmezi sfaturile de pe sacul de la ROYAL (ma refer la gramaj/masa) si PET-PHOS ii dai asa cum ti-a recomandat vet-ul nu este nici o problema...ai mai putea sa-i dai si alte vitamine... Title: Re: Urechea Post by: Ariana on November 26, 2007, 06:35:39 PM Nu mai e nevoie de alte vitamine in plus, sunt destule in hrana. La varsta asta le mai pica usor urechiusele deoarece schimba si dintisorii dar isi va reveni perfect!
Title: Re: Urechea Post by: Miky Mihaela on November 27, 2007, 01:56:29 AM ok.... sper sa nu descurajez lumea de pe aici al caror catelusi inca nu au ridicat urechile dar....
sasha mea de la 2 luni jumatate cu aproximatie stiu ca le are ridicate! de la 3 luni stiu foarte sigur ca nu le-a mai lasat sa cada caci de atunci e la noi! ce caraghios arata ......era asa de mica si avea niste urechi atat de mari :lol1 :lol1 ! prietenii spuneau ca arata ca un liliac si eu ii corectam " hamster innaripat va rog ca suna mai bine" :lol1 :lol1 :lol1 :offtopic si dovada ca arata ca un Quote " hamster innaripat " :lol1 :lol1(http://img260.imageshack.us/img260/5761/1001784jq1.jpg) Title: Re: Urechea Post by: Gelu on November 27, 2007, 11:17:33 AM Buna.Cam asa arata Rocky al meu.Din pacate nu am reusit sa-i fac o poza mai buna si am fost nevoif sa-l inchid in padoc.Sper sa reusesc alta data,dar acum ninge foarte tare afara si e cam frig.In legatura cu urechea da semne ca si-ar reveni.Si eu cred ca e din cauza dintilor pentru ca este mai agitat in ultimul timp .Din cate am citit pe acest forum majoritea cateilor au avut probleme cu urechea dreapta.Sa fie aceasta o broblema la c.g.?Eu sunt la primul catel de rasa si nu stiu prea multe ,de fapt doar ce am citit pe acest forum,iar de la veterinar, cate cabinete atatea pareri.Sa auzim doar de bine.
Title: Re: Urechea Post by: MirelaLucia on November 27, 2007, 11:33:28 AM Nero al meu dupa ce le-a ridicat pe amandoua urechile si a stat cu ele asa 2 zile, a vazut probabil ca suntem prea entuziasmati si le-a culcat la loc. Acum isi schimba dintii si probabil din cauza asta. mai ridica cate o ureche asa de control dimineata dar nu mai mult de o ora.
Title: Re: Urechea Post by: Gelu on November 27, 2007, 11:38:16 AM Am reusit sa-l "stabilizez" si sa-i fac o poza mai buna.Ce spuneti?
Title: Re: Urechea Post by: Bogdan on November 27, 2007, 12:14:11 PM Ultima poza imi aminteste de Nero al meu !
O sa caut poza sa o pun aici pe undeva . Title: Re: Urechea Post by: M_Luiza on November 27, 2007, 02:00:20 PM dap mai are un pic bravo .... ........ etapele ridicarii urechilorla aida
Title: Re: Urechea Post by: Ariana on November 27, 2007, 06:54:05 PM Puii isi ridica urechile la varste diferite, nu exista o regula.
Ca sa ma conformez si eu, am sa pun cateva poze cu Nati....ma apuca nostalgia, ce micuta era, cat o gogoasa pufoasa. :loveyou :c3 Nati In mijloc avea mai exact 6 sapt. si 4 zile, iar in stanga jos avea 10 saptamani si 3 zile. A fost destul de harnicuta si nu i-au mai cazut deloc. A doua poza este poza in care tocmai o duceam spre noul ei camin...prima zi impreuna, eram in al noualea cer! Avea 5 saptamani si 2 zile (stiu ca am luat-o devreme dar altfel nu s-a putut) Title: Re: Urechea Post by: Gelu on November 27, 2007, 07:50:16 PM Pe al meu il am de la 3 saptamani....a fost un caz de forta majora(cel caruia ii era destinat nu l-a mai vrut)si asa a ajuns la mine,iar o sapatamana l-am hranit cu biberonul de trei ori pe noapte si uite cat s-a facut.
Title: Re: Urechea Post by: M_Luiza on November 29, 2007, 01:25:16 AM ma tot uitla pozele natiei... doamne ce liliac mai era.:) :lol1 :lol1 :lol1 :lol1 :lol1 foarte simpatica ce bebe mic si ce mare s a facut:)
Title: Re: Urechea Post by: Gelu on November 30, 2007, 09:46:26 AM si eu sunt putin nostalgic cand ma uit la pozele vechi......
Title: Re: Urechea Post by: alessya1405 on December 05, 2007, 12:37:29 PM Ea e cea mai noua achizitie "de prin vecini". Super dulcica, metis de cg si doberman, adoptata de vecinii mei. Si cea mai noua si mica prietena a Torei.
La noi se fac pariuri daca i se ridica sau nu urechile.... dupa pozitia pe care o au, eu tind sa cred ca sunt sanse sa semene mai mult cu un cg pana la urma....ce ziceti? Title: Re: Urechea Post by: Bogdan on December 05, 2007, 12:47:56 PM Eu pariez ca se ridica !
Cine mai intra ? Title: Re: Urechea Post by: MirelaLucia on December 05, 2007, 12:59:44 PM al meu e cg si nu le-a blegit s va ca nu mai da semn sa le ridice. Nu pot sa pariez pentru el, d-apoi sa ma mai bag si la cainele altuia.
Title: Re: Urechea Post by: alessya1405 on December 05, 2007, 01:03:29 PM Sa pariezi nu inseamna ca bagi mana in foc ca asa va fi....Nici cand pariezi pe un meci nu stii rezultatul dinainte...asta-i farmecul! ;)
Title: Re: Urechea Post by: Bogdan on December 05, 2007, 01:34:04 PM Eu pariez ca se ridica ! Cine mai intra ? Apropo, stiti care e cel mai usor lucru (obiect) din lume? Dar cel mai greu ? Title: Re: Urechea Post by: crb on December 05, 2007, 01:53:55 PM Apropo, stiti care e cel mai usor lucru (obiect) din lume? ...? ???Dar cel mai greu ? Title: Re: Urechea Post by: Bogdan on December 05, 2007, 02:15:09 PM Cel mai usor e "Sula" .
O ridici cu puterea gandului ! Title: Re: Urechea Post by: crb on December 05, 2007, 02:16:09 PM Cel mai usor e "Sula" . O ridici cu puterea gandului ! :lol1 :cshy :lol1 ...si al mai greu ... ::) Title: Re: Urechea Post by: Bogdan on December 05, 2007, 02:16:30 PM Si cel mai greu tot "Sula" e.
Daca e sa nu se "ridice" , nici cu macaraua nu o ridici ! Title: Re: Urechea Post by: crb on December 05, 2007, 02:17:26 PM Si cel mai greu tot "Sula" e. Daca e sa nu se "ridice" , nici cu macaraua nu o ridici ! :lol1 :drac :lol1 Title: Re: Urechea Post by: Bogdan on December 05, 2007, 02:18:44 PM No, mai intra cineva la pariu ?
Io sustin in continuare ca "se ridica" ! Title: Re: Urechea Post by: crb on December 05, 2007, 02:29:30 PM No, mai intra cineva la pariu ? Io sustin in continuare ca "se ridica" ! ...cu "puterea gandului" sau...."cu macaraua" ? :lol1 ...lasand gluma la o parte,...eu sunt sceptic :-\...in cel mai bun caz, daca se ridica o sa se "falfaie" - parerea mea (daca e adevarata "mixtura" dob-cg) Title: Re: Urechea Post by: Der Gebrauchshund on December 05, 2007, 02:42:05 PM No, mai intra cineva la pariu ? Asta o spui des? :drac Io sustin in continuare ca "se ridica" ! :beer Title: Re: Urechea Post by: alessya1405 on December 05, 2007, 03:51:56 PM Asa arata urechile in mod normal. Pana la o anumita inaltime sunt foarte ferme, dar noi facem galerie sa se ridice si varfurile. Cu puterea gandului clar nu merge. ;D Poate cu macaraua :-\ ... Mai vedem... Baietii mei le aveau gata ridicate cand i-am luat, desi sunt metisi de metisi de cg :D...
I-am sfatuit sa-i dea ceva calciu ca am inteles ca ajuta uneori... da' daca n-o fi sa fie, asta e ! Oricum e o dulce! Title: Re: Urechea Post by: Sebastian on December 16, 2007, 01:06:41 PM buna, am si eu un ciobanesc german , de vreo 4 luni jumate , iar urechile lui nu-i stau inca ridicate, numai pe jumatate , ce pot sa fac?
Title: Re: Urechea Post by: M_Luiza on December 17, 2007, 06:45:05 AM pai eu cred ca mai au timp sa se ridice.. daca ai citit topicul asta de la prima pagina incoace..... ai putu vedea ca singura solutie este o alimentatie sanatoasa si echilibrata plus suplimente de calciu si vitamine sub indrumarea unui medic veterinar.. si daca e cg o sa ridice urechiile tot ce poti sa faci tu e sa ai rabdare.. si chiar sa i stimulezi atentia .. cat mai des ...bafta si .. " mult tutun" :)
Title: Re: Urechea Post by: Gelu on December 19, 2007, 08:48:52 PM eu sunt alaturi de tine pt ca uite ce frumos îi stateau urechile la al meu,din pacate acum doar una mai sta ridicata iar eu mai sper ca isi va reveni.arata foarte ciudat asa.Pune si tu niste poze
Title: Re: Urechea Post by: M_Luiza on December 19, 2007, 09:15:42 PM hihihih ce superb se face.... bafta in continuare adica rabdare
Title: Re: Urechea Post by: Gelu on December 19, 2007, 09:29:45 PM Multumesc... Sper sa fie cat mai repede......Nu mai prea am rabdare,doar tutun
Title: Re: Urechea Post by: Tano on January 03, 2008, 12:35:33 AM Salutare .... am si eu un catel de 4 luni dar inca nu i sa ridica urechile .... ce este de facut?
Title: Re: Urechea Post by: M_Luiza on January 03, 2008, 11:14:11 AM daca e cel din imaginea de la avatar chiar nu cred ca ar fi vreo urgenta .. poti sa citesti mai sus (paginile anterioare) ... ... sa i dai calciu (sub indrumarea unui medic veterinar.) mancare buna... sa i stimulezi atentia si sa ai rabdare pt ca inca mai e timp sa le ridice
Title: Re: Urechea Post by: sebi on January 04, 2008, 12:44:12 AM salut ! am un CB de 5 luni jumatate , si nu-i stau urechile in sus , doar cea stanga cateodata , trebuie sa imi fac griji ? , sau se pot ridica ele , in timp .
Title: Re: Urechea Post by: chili07 on January 04, 2008, 03:27:51 PM La al meu Chili cand lam vazut pentru prima data lam luat pentru viclenia carel avea si pentru ca ii stateau urechile la varsta de 3 luni,si fiind incepatori iam dat pedigree si chestii deastea si incepeau sa adoarma urechile si am primit o recomandare ca sa luam niste vitamine si genu si peste o saptamna 2 ii ciuleau iara :)
Title: Re: Urechea Post by: chili07 on January 04, 2008, 03:29:24 PM sebi baiete ii dupa ingrijirea care o primeste nutritional ;D nu strica o vitamina c ;D
Title: Re: Urechea Post by: Tano on January 05, 2008, 07:05:42 PM cine este acuma pe forum sa intre pe mine pe mess sa le arat cu webcamul catelul de 4 luni sami zica ce parere are de el
Title: Re: Urechea Post by: chili07 on January 05, 2008, 07:07:03 PM eu zimi idu :D i love CG
Title: Re: Urechea Post by: Tano on January 05, 2008, 07:08:11 PM ovidiu_21_007
Title: Re: Urechea Post by: magda on January 07, 2008, 01:58:30 AM PT Tano
mancare Arden Grange junior large breed,Caniviton 30 Forte 1masura pe zi Title: Re: Urechea Post by: Gelu on February 02, 2008, 12:03:11 AM mancare Arden Grange junior large breed,Caniviton 30 Forte 1masura pe zi Eu folosesc Royal Canin si Pet Phos.Oare ar trebui sa le schimb?Mentionez ca de cand folosesc Pet Phos nu se observa absolut nici un rezultat si anume urechea dreapta este tot cazuta.Pana la varsta de 4 luni am folosit alt fel de vitamine iar urechile ii erau complet ridicate,din pacate nu stiu cum se numeau si am aruncat cutia.Le-am schimbat pentru ca nu am mai gasit la farmacie acel tip de calciu Title: Re: Urechea Post by: Tano on February 02, 2008, 12:04:49 AM Buna si eu ai dau Pet si inca nika cu urechile sunt tot lasate :( si se apropie de 5 luni
Title: Re: Urechea Post by: Gelu on February 02, 2008, 12:05:31 AM Am uitat sa mentionez ca Rocky a trecut de 7 luni si suntem foarte ingrijorati
Title: Re: Urechea Post by: Ariana on February 02, 2008, 12:24:26 AM Vitamina D injectabil i-ati facut vreodata?
Title: Re: Urechea Post by: Gelu on February 02, 2008, 12:34:04 AM Vitamina D injectabil i-ati facut vreodata?
Nu i-am facut niciodata pentru ca mi s-a spus(la ultimul control: 23 decembrie) ca nu este necesar si ca la cg sunt frecvente si trecatoare aceste manifestari si ca hrana uscata contine toate vitaminele de care catelul are nevoie,dar la noi sunt 3 luni de cand i-a "cazut" urechea si nu da nici cel mai mic semn ca si-ar reveni.Am si uitat cum arata cu urechile ridicate Title: Re: Urechea Post by: Ariana on February 02, 2008, 12:37:07 AM am mai discutat pe forum acest aspect. Are nevoie de vitamnina D care sa-l ajute sa fixeze calciul. Nu-i strica deloc ba din contra...acesta este protocolul.
Title: Re: Urechea Post by: Gelu on February 02, 2008, 12:46:18 AM am mai discutat pe forum acest aspect. Are nevoie de vitamnina D care sa-l ajute sa fixeze calciul. Nu-i strica deloc ba din contra...acesta este protocolul.
Am citit acest lucru si mai ales un urma discutiei pe care am avut-o cu tine i-am cerut vet-ului sa-i administreze vitamina D iar acesta mi-a spus ca acest lucru se practica in trecut si ca hrana uscata(Royal Canin)contine aceasta vitamina in cantitati suficiente pentru a fixa calciul.In concluzie aceste injectii nu se mai fac in prezent Title: Re: Urechea Post by: Gelu on February 02, 2008, 01:02:08 AM Oare ar trebiu sa mai insist la vet sa-i faca o injectie cu vitamina D?
Title: Re: Urechea Post by: fazi on February 02, 2008, 06:59:49 AM salut nu mai insista la doctor si dute la o farmacie de animale si cumpara o cutie de petfost este cel mai bun la ora actuala iti garantez ca in maxim trei saptamani osa ai rezultatemult suces
Title: Re: Urechea Post by: Gelu on February 02, 2008, 08:54:25 AM folosesc Pet Phos de 3 luni..............
Title: Re: Urechea Post by: Ariana on February 02, 2008, 03:47:01 PM salut nu mai insista la doctor si dute la o farmacie de animale si cumpara o cutie de petfost este cel mai bun la ora actuala iti garantez ca in maxim trei saptamani osa ai rezultatemult suces ;D :lol1... nu contest ca este bun insa iti garantez ca exista produse mult mai bune insa la un pret mai piperat. Fazi, degeaba il umfli cu o caruta de calciu daca nu are cheia esentiala procesului de fixare a calciului, adica vitamina D. Ca sa intelegi documenteaza-te putin pe net, cred ca te vei lamuri. Asadar ideal este sa primeasca putin calciu dar sa-l asimileze organismul corect nu mult calciu ("zi si noapte") si degeaba. Title: Re: Urechea Post by: Gelu on February 02, 2008, 06:51:25 PM ...nu contest ca este bun insa iti garantez ca exista produse mult mai bune insa la un pret mai piperat. Fazi, degeaba il umfli cu o caruta de calciu daca nu are cheia esentiala procesului de fixare a calciului, adica vitamina D. .... Recomanda-mi te rog un produs care ar fi mai bun Multumesc @ gelu : ti-am "corectat" eu postul, banuiesc ca ai vrut sa faci "quote" la postarea Arianei...sper sa nu te deranjeze. crb Title: Re: Urechea Post by: Gelu on February 03, 2008, 04:56:30 PM @ gelu : ti-am "corectat" eu postul, banuiesc ca ai vrut sa faci "quote" la postarea Arianei...sper sa nu te deranjeze. crb Da,asa este, multumesc Title: Re: Urechea Post by: Der Gebrauchshund on February 03, 2008, 10:50:42 PM Ati incercat vreodata sa le legati urechile? :beer >:D
Title: Re: Urechea Post by: Gelu on February 04, 2008, 09:41:46 AM Nu,nici nu se pune problema de asa ceva asteptam sa le ridice singur
Title: Re: Urechea Post by: oscarCG on February 25, 2008, 03:53:39 PM Am un CG de 2 luni jumate. Si tine urechea din partea dreapta sus iar cea din stanga o tine indoita cam de la jumatate. Mentionez ca il hranesc cu Profilum si Royal Canin si ii administrez calciu de la firma Pfizer. Puteti sa-mi spuneti ce trebuie sa ii mai administrez ca sa tina si cealalta ureche dreapta?
Title: Re: Urechea Post by: a_yonny on February 25, 2008, 04:04:35 PM e o chestie de timp......daca baza e ridicata......in curand o sa ridice si urechea.....asa ca relax......da-i eventual calciu pet phos 10 zile da si 10 zile pauza si........ succes !!!.... ;)
Title: Re: Urechea Post by: Der Gebrauchshund on February 25, 2008, 04:05:52 PM Dupa cate s-au tot scris despre administrarea calciului, inca o data, Grija cu calciul...
La 2 luni nu ai ce sa-ti faci griji pentru urechi, mai ales ca deja se indreapta... :c3 :c3 Title: Re: Urechea Post by: oscarCG on February 25, 2008, 04:08:01 PM deci calciu de la pfizer ii dau de la 2 luni cat ar mai trebuii sa continui? :-\ :c3
Title: Re: Urechea Post by: oscarCG on February 25, 2008, 04:13:55 PM Sper sa nu va plictisesc cu mesajele mele. Dar sunt si eu la inceput :)
la mai multe pesoane am auzit ca nu trebuie sa ii pun mana pe cap cand este mic. Este adevarat? :-\ Title: Re: Urechea Post by: Ariana on February 25, 2008, 04:50:30 PM ciobanestii germani nu se nasc cu urechile ridicate , ei trec printr-un "proces de ridicare' asa ca daca la 2 luni jumatate tine deja o ureche sus nu inseamna ca e tragedie daca cealalta e jos ci e ok. Din punctul meu de vedere nu ar trebui sa-i dai deloc calciu la varsta aceasta mai ales ca mananca o hrana de calitate. Calciu ar trebui sa primeasca doar daca are nevoie si la momentul potrivit altfel ii poate face chiar un deserviciu aceasta suplimentare excesiva cu calciu.
Title: Re: Urechea Post by: oscarCG on February 25, 2008, 04:55:31 PM doctorul veterinar a zis sa ii dau calciu. si eu asta am facut. Deci ar trebuii sa intrerup alimentarea cu calciu? :c3
Title: Re: Urechea Post by: Der Gebrauchshund on February 25, 2008, 09:00:41 PM doctorul veterinar ... :vaca :sickTitle: Re: Urechea Post by: Ariana on February 26, 2008, 07:41:06 PM pune si o poza cu el sa-l vedem.....
Doctorul are intentii bune :c28 insa la varsta aceasta catelul tau are nevoie de mancare de calitate iar calciu doar daca e nevoie, in jurul varstei de 4 luni...repet, doar daca e necesar. Ce inseamna necesar: inseamna in primul rand rahitism dar real (nu orice articulatie normala de pui in crestere). Title: Re: Urechea Post by: oscarCG on February 26, 2008, 07:43:39 PM Eu il hraneam cu Royal Canin dar acum am trecut pe Profilum care cik e la fel de bun :-\ oare este adevarat?
Cat despre poza o sa postez maine ca acum nu am cablu pentru transfer :( :c3 Title: Re: Urechea Post by: Ariana on February 26, 2008, 07:57:21 PM mi se pare ok..din reclama dar din cauza ca are proteina 32% hrana pt. pui si 31% pt. adult nu as comanda-o niciodata pentru cainii mei. Ciobanescul german este o rasa grea care are nevoie de o cantitate mai redusa de proteine; cand este pui creste prea exploziv de la prea multa proteina fapt indezirabil deoarece favorizeaza aparitia displaziei de sold iar la maturitate apar dermatitele alergice.
P.S> Din punctul meu de vedere si Royalul intra in aceeasi categorie ...prea multa proteina pentru rasele grele. Title: Re: Urechea Post by: oscarCG on February 26, 2008, 07:59:53 PM Atunci ce sa iau ?
Title: Re: Urechea Post by: oscarCG on February 26, 2008, 08:05:26 PM mai bine lasa ca e deja :offtopic asa ca mai bine trimite un mesaj :)
Title: Re: Urechea Post by: Ariana on February 26, 2008, 08:19:24 PM A aparut pe piata, in unele zone Arden Grange care are succes.....eu le dau Nutro si mai sunt :D
Title: Re: Urechea Post by: oscarCG on February 27, 2008, 07:51:56 PM A ridicat Oscar amandoua urechile :) :c3 :d3
Title: Re: Urechea Post by: oscarCG on February 27, 2008, 08:51:31 PM Niste poze cu cutzu meu :)
IMG]http://i258.photobucket.com/albums/hh263/Mielu92/26-02-08_0657.jpg[/IMG] (http://i258.photobucket.com/albums/hh263/Mielu92/26-02-08_0655.jpg) (http://i258.photobucket.com/albums/hh263/Mielu92/26022008177.jpg) :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 :c3 Title: Re: Urechea Post by: Ariana on March 22, 2008, 11:17:51 AM am mutat posturile legate de otita si othematom la sectiunea " Afectiuni oculare si afectiuni ale urechii."
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=2294.0 Title: Re: Urechea Post by: BlackWidow96 on June 15, 2008, 04:55:03 PM Puiutii nostri au inceput sa ridice urechile, unii pe amandoua, altii cate una (au 8 saptamani). Am o intrebare legata de igiena urechilor. S-au cam murdarit pavilioanele si as vrea sa stiu daca pot sa le curat urechile in perioada asta si cum imi recomandati. Multumesc :)
Title: Re: Urechea Post by: alessya1405 on June 16, 2008, 08:50:21 AM ...si cam cat de des e indicat sa se spele urechile? Eu le spalam cand era nevoie, adica destul de rar....la o luna si ceva. In ultimul timp insa se murdaresc cam la 2 saptamani (doar una din ele). Nu e cam repede de la ultima spalare? Ar trebui sa-mi fac griji?
Title: Re: Urechea Post by: Martzianu on June 16, 2008, 10:05:29 AM pfuai... am citit si eu unele articole ale vasore referitoare la 5-6 luni nu nu e asa cainele meu Zilmar la 8 luni si-a ridicat urechea perfect...deci nu trebuie ni doar sa il frecatzi bine la urechi sa va jucatzi cu urechile lui
Title: Re: Urechea Post by: dsh on June 23, 2008, 07:15:18 PM pentru curatarea periodica a pavilioanelor, atat la adulti cat si la pui, eu folosesc servetele umede pentru bebelusi;
pentru o curatare mai profunda (lunara) ottocleans, cu vata pe o pensa chirurgicala; teoretic, nu puteti rani timpanul, insa daca nu aveti dexteritate, mai bine apelati la un cabinet Title: Re: Urechea Post by: BlackWidow96 on June 23, 2008, 07:19:06 PM multumesc de sfat :)
Title: Re: Urechea Post by: alessya1405 on June 24, 2008, 08:34:47 AM Multumim de sfat. Intre timp am fost la vet si e raie auriculara la una din urechi. Asa ca am luat si pensa, si diverse solutii, am aflat si ca urechea e in forma de L si ca nu pot rani timpanul, dar vin cu o alta intrebare: in cazul asta cat de des o curat? Am o solutie de curatare plus o solutie speciala din care se pun doua picaturi de doua ori pe zi, care mi-a fost recomandata drept foarte buna, dar imi scapa numele. Pana acum, de trei zile de cand a curatat-o si tratat-o medicul am curatat-o o data pe zi si se vad rezultatele, adica nu mai trebuie sa bag pensa cu vata decat de 5-6 ori ca sa iasa relativ curata. Ar trebui s-o curat de doua ori, cand ii pun si picaturile sau e de ajuns o data? Ma gandesc sa nu ii fac rana sau ceva de genul daca insist prea mult...
Title: Re: Urechea Post by: k3na on July 01, 2008, 03:39:45 PM teoretic nu puteti leza timpanul, practic, puteti sa scapati vata sau sa le inundati urechile cu cine stie ce solutie si sa nu mai reusiti sa le scoateti de acolo. ;)
Title: Re: Urechea Post by: amonatee on July 07, 2008, 11:50:39 AM Sigur nu este o problema. Are timp sa o ridice. Vezi, conteaza mult si mancarea pe care o dai sa fie cel putin premium si in doze corecte...sau un echivalent in mancare gatita. Buna. Am si eu un puiut, Max, este f destept, cu ascultatul sta cam prost pentruca a fosdt alintatul familiei. Am si eu o intrebare, o indoiala. Nu stiu daca este cg sdau metis. Are blanita mai lunguta, de aceea este tot un onduleu. Urechiusele le-a ridicat la 4 luni, oblic, nu drept, insa acum la 6 luni sunt lasate. O sa incerc sa postez niste poze, ca sa-l vedeti. Oricum, noi il iubim foarte mult, voiam numai sa stim mai multe. :(http://)Nu te nelinisti o sa fie ok daca o ingrijesti ! Title: Re: Urechea Post by: BlackWidow96 on July 07, 2008, 01:13:30 PM cred ca toata lumea asteapta poza ca sa-si poata da cu parerea :)
Title: Re: Urechea Post by: BoSy on July 07, 2008, 08:58:19 PM Catelusa mea Cora are doar 8 saptamani si a ridicat ambele urechi acum vreo 10 zile/...
Title: Re: Urechea Post by: BlackWidow96 on July 08, 2008, 09:41:10 AM felicitari! si ai mei tot pe la 6-7 saptamani au inceput cu urechiusele :D
Title: Re: Urechea Post by: Iuli on September 20, 2008, 12:09:38 AM Am o femelă scumpa CG de 3 luni jumate. Atasez o poza. Puteti sa-mi spuneti ce parerede urechiusele ei ?
Le-a avut ridicate, de 2 saptamani parca au picat...O hranesc cu Eukanuba și primeste si petfos Title: Re: Urechea Post by: mamideshasa on September 26, 2008, 02:54:02 PM Buna ,
si eu am accesi problema cu catelusa mea de 3 luni, de 2 zile i s-au "blegit"urechile , fara o cauza anume (nu am facut nimic nou...)...vreo sugestie? Multumim anticipat! Title: Re: Urechea Post by: Thara on September 26, 2008, 03:30:09 PM se vor ridica pana la urma,asa se mai intampla,se lasa,se ridica :D inca e mica mai este vreme ;)
Title: Re: Urechea Post by: Der Gebrauchshund on September 29, 2008, 09:44:52 AM Buna , Cauza e cat se poate de clara. Isi schimba dintii.si eu am accesi problema cu catelusa mea de 3 luni, de 2 zile i s-au "blegit"urechile , fara o cauza anume (nu am facut nimic nou...)...vreo sugestie? Multumim anticipat! Title: Re: Urechea Post by: mamideshasa on September 29, 2008, 11:09:39 AM Multumim pentru lamuriri...chiar eram ingrijorata. Cine are experienta...dar, incet, incet sper sa invatam si noi. Inca o data multumesc.
O zi buna! Title: Re: Urechea Post by: alexutanbogdy on November 09, 2008, 09:14:48 PM Buna ziua am si io un CG de 7 luni si nu styu din ce cauza nu isi ridica urechile ???Varfurile iy stau in jos :( vreau sa styu daca mai are sanse sa i se ridice :-\va multumesc
Title: Re: Urechea Post by: alexutanbogdy on November 09, 2008, 09:18:14 PM Buna ziua am si eu un ciobanesc german de 7 luni si nu iy stau urechile ridicate ???varfurile iy stau in jos vreau sa styu daca mai are sanse sa iy se ridice.Va multumesc
Title: Re: Urechea Post by: ASKAS79 on March 22, 2009, 06:28:52 PM CATELUL MEU ARE 4 LUNI JUMATATE SI URECHILE NICI NU AU DAT SEMN CA VOR SA SE RIDICE?AM SI NISTE POZE CU EL, CUM AS PUTEA SA LE POSTEZ SA IMI DEA CINEVA O PARERE DESPRE CAINE. POATE E O CORCITURA CEVA, CA A FOST ACHIZITIONAT DIN TARG?!
Title: Re: Urechea Post by: Thara on March 22, 2009, 06:58:23 PM pentru redimensionarea pozelor,citeste Aici (http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,443.0.html)
A FOST ACHIZITIONAT DIN TARG?! >:(daca nu aveti acte la el(si avand in vedere ca a fost luat din targ probabil ca nici nu are) sunt sanse sa fie metis. Title: Re: Urechea Post by: ASKAS79 on March 23, 2009, 09:17:05 PM REFERITOR LA ACTE AM PRIMIT LA ACHIZITIONARE UN CARNET DE SANATATE CU TREI VACCINURI FACUTE SI ATAT, ORICUM NICI NU AM PRETENTII SA FIE NU STIU CE RASA PURA IMPORTANT E SA FIE DOCIL SI SA NU FIE AGRESIV CA AM COPII. PANA ACUM (4,5 LUNI) A INVATAT "SEZI", "CULCAT", " PAS" SI MAI LUCRAM :)
POZELE STIU SA LE REDIMENSIONEZ DAR CUM LE POSTEZ PE SITE? Title: Re: Urechea Post by: Thara on March 23, 2009, 09:27:35 PM reply --> additional options --> browse si se aleg pozele din calculator.
Title: Re: Urechea Post by: ASKAS79 on March 23, 2009, 10:32:47 PM CE PARERE AVETI? APROPO ACUM URMEAZA PERIOADA CAND SCHIMBA DINTII. PANA ACUM NU I-AM ADMINISTRAT CALCIU, DOAR NISTE PASTILE CU VITAMINE INCLUSIV CALCIU...CE MEDICAMENTE SPECIFICE SUNT PENTRU TRATAMENT CU CALCIU?
Title: Re: Urechea Post by: ASKAS79 on March 23, 2009, 10:50:41 PM APROPO, CATELUL A FOST CUMPARAT DIN TARGUL DE ANIMALE DIN EUROPA. AS VREA NISTE INFORMATII DE UNDE POT CUMPARA O CATEA CG. PAOTE SI NISTE PRETURI ESTIMATIVE
Title: Re: Urechea Post by: Der Gebrauchshund on March 23, 2009, 11:12:10 PM Dupa ce schimbi conditiile in care traieste cainele, mai vorbim...
Title: Re: Urechea Post by: Thara on March 23, 2009, 11:30:27 PM da,ar trebui schimbate conditiile!
deci un pui de 4 luni nu ar trebui sa stea intr-un lant atat de gros(nici un caine nu trebuie sa stea in lant de fapt),in cusca ar trebui sa fie un asternut totusi si sa fie amplasata in alt loc...nu pe bolovani si crengi,de creanga aceea ar putea foarte bine sa se spanzure puiutul,daca se agata cu lantul si se incalceste. Title: Re: Urechea Post by: ASKAS79 on March 25, 2009, 09:10:38 AM catelul sta de o zi in acel loc si este provizoriu. in general este liber dar am decis sa-l izolez pentru ca in joaca cu ceilalti caini din curte ar putea sa-i muste urechile. in cusca a avut o saltea pe care a facut-o bucati. astazi ii mut cusca in alt loc, curat. nu am mutat-o din prima pentru ca este foarte grea (50-60kg). nu va faceti griji catelul este foarte bine tratat si intretinut.
Title: Re: Urechea Post by: bogdannn85 on April 18, 2009, 05:41:36 PM salut
am si eu un catel (Bobita) de CG. si de vreo 3 saptamini o ureche i sa lasat de la jumate el are acum 7 luni. a primit calciu acum o luna, vreo 40 de pastile, 1/zi. sa aiba altceva... ce pot face? PS. poza de la avatar e deacum 6 luni. Title: Re: Urechea Post by: alica on July 02, 2009, 03:05:22 PM nu te speria... max si acum la 10 luni are umatate de urechiusa cazuta dar am inceput de o saptamana cu un masaj usor pe ureche si se vad rezultate trage de ea ... se straduieste.... Succes! :c3
Title: Re: Urechea Post by: sebicu on October 14, 2009, 11:38:49 PM E adevarat ca daca te joci cu urechile cainelui nu i se mai ridica?
Title: Re: Urechea Post by: B0gdan on November 24, 2009, 10:13:05 PM Ca sa nu mai deschid si eu un topic despre urechi am decis sa raspund pe acest topic.
Cum pot curata urechile la un cg de 3 luni, Maya, am observat ca e cam murdara pe interiorul urechilor. E recomandat spalarea acestora sau? Multumesc pentru atentie Title: Re: Urechea Post by: salapiat on December 27, 2009, 08:46:15 PM Am o fetita care se apropie de 6 luni si nu si-a ridicat inca urechile, mai are de ridicat varfurile :'(. am citit tot ce s-a scris pe aceasta tema si: o hranesc cu royal canine sau inlocuitori la fel de buni (sau asa imi zice veterinarul de la care cumpar mancarea) dupa cum gasesc, i-am dat calciu si viatamine, i-am dat o injectie cu d3 de fixare si momentan mi-a dat veterinarul niste vitamine si d3 care se pun cate 3 ml in apa sa bea in fiecare zi. dar nimic:(. este bine dezvoltata, blana ii luceste e foarte vioaie, deci nu are alte probleme, inclusiv capitolul cu dintii de lapte l-am incheiat. mai aveti si voi ceva sfaturi sa imi fati? frtii ei au toti urechile ridicate.
Title: Re: Urechea Post by: IONUTZ on December 28, 2009, 01:46:40 AM Salut,
Am un Cg :c3 de 8 luni jumatate (MAX), si o ureche inca nu o are ridicata. Mentionez ca-l am de la o luna jumatate, iar pana la aceea varsta nu a avut niciun vaccin facut. A fost grav bolnav si pintr-o minune s-a facut bine, veterinarul i-a pus diagnosticul de parvoviroza ( nu manca, bea apa intr-una, scaun cu sange, etc.), abia dupa 2 sapt de tratament intensiv a scapat . Acum e la zi cu vaccinurile, deparazitarille interne, externe, i-am administrat calciu+ vitamine, minerale, proteine de la Pfizer (la recomandarea veterinarului), timp de doua luni (cu repetare), dar urechea stanga tot incapatanata e, cu mici exceptii atunci cand e foarte atent. Ce i-as putea da, sa-l ajut sa i se ridice si cealalta?E posibil sa fie metis, pentru ca in momentele de atentie maxima isi ridica coada exagerat de mult, dar asta de acum o luna (ceea ce din cate stiu eu nu este specific acestei rase)? O sa atasez si o poza cu el, pentru a vedea starea in care se afla urechea. Multumesc Anticipat! P.S. Nu conteaza daca nu e rasa pura, e al meu si merita ce e mai bun :) Title: Re: Urechea Post by: pepe on December 28, 2009, 09:57:48 AM corect sa-ti traiasca ionutz si sa te bucuri de el
Title: Re: Urechea Post by: Thara on December 28, 2009, 11:32:56 AM Salut, bun venit pe forum.Am un Cg :c3 de 8 luni jumatate (MAX), si o ureche inca nu o are ridicata. Mentionez ca-l am de la o luna jumatate, iar pana la aceea varsta nu a avut niciun vaccin facut. A fost grav bolnav si pintr-o minune s-a facut bine, veterinarul i-a pus diagnosticul de parvoviroza ( nu manca, bea apa intr-una, scaun cu sange, etc.), abia dupa 2 sapt de tratament intensiv a scapat . Acum e la zi cu vaccinurile, deparazitarille interne, externe, i-am administrat calciu+ vitamine, minerale, proteine de la Pfizer (la recomandarea veterinarului), timp de doua luni (cu repetare), dar urechea stanga tot incapatanata e, cu mici exceptii atunci cand e foarte atent. Ce i-as putea da, sa-l ajut sa i se ridice si cealalta?E posibil sa fie metis, pentru ca in momentele de atentie maxima isi ridica coada exagerat de mult, dar asta de acum o luna (ceea ce din cate stiu eu nu este specific acestei rase)? O sa atasez si o poza cu el, pentru a vedea starea in care se afla urechea. Multumesc Anticipat! P.S. Nu conteaza daca nu e rasa pura, e al meu si merita ce e mai bun :) l-ai mai putea ajuta pe catel facandu-i masaj la baza urechiusei. din poza atasata pare a fi Cg,e tare frumusel. Title: Re: Urechea Post by: IONUTZ on January 04, 2010, 02:36:16 PM Multumesc pentru sfaturi. De trei zile am inceput iarasi o cura de vitamine (la recomandarea veterinarului), si cu un masaj usor la urechiusa. :)
Title: Re: Urechea Post by: robingo2004 on January 30, 2010, 04:52:07 PM Salut!!Sunt nou in comunitatea crescatorilor de CG si am si eu o intrebare legata de urechile lor.Am un junior si are o ureche mai exact urechea stanga lasata marea majoritate a timpului,... insa are si momente cand reuseste sa o indrepte..este orare pe calea cea buna?
Title: Re: Urechea Post by: Thara on January 30, 2010, 05:01:45 PM pai ce varsta are mai exact?
dar dupa ce descrii aici, pare a fi pe drumul cel bun. n-are rost sa-ti faci griji decat daca trece de 7,8 luni si urechea tot asa ramane. Title: Re: Urechea Post by: robingo2004 on February 09, 2010, 08:26:46 PM acum Dex are luni si sase zile si urechile si`au revenit....am citit ca e bine sa ii faci putin masaj la baza urechii lasate(dar nu exagerat) si e ok..acum nush daca din cauza asta si`a revenit insa e ok acum mi`a venit inima la loc..
Title: Re: Urechea Post by: irish boy on February 10, 2010, 09:57:54 AM Ai vazut?! toate la timpul lor ;)
Title: Re: Urechea Post by: ROBERTT on March 09, 2010, 08:54:22 PM salutare sunt robert sunt nou pe forum am si eu un cg de 2 luni jumate este cel din poza a saltat urechile de o saptamana este tare dragalas si jucaus pareri despre catelusul meuu? :)
Title: Re: Urechea Post by: ROBERTT on March 09, 2010, 08:58:17 PM aum are urechile ridicate complect este posibil sai mai cada este devreme pt el sa le salte la 2 luni jumate asa drepte si frumoase ?
Title: Re: Urechea Post by: georgiana on March 09, 2010, 09:01:30 PM Salut si bine ai venit pe forum. Sa-ti traiasca blanosul, poate pui niste poze cu el sa-l vedem si noi... :)
Title: Re: Urechea Post by: ROBERTT on March 09, 2010, 09:12:39 PM da multumesc la fel dar nu stiu cum sa pun poze poate ma inveti si pe mn
:) Title: Re: Urechea Post by: robingo2004 on March 09, 2010, 09:17:42 PM da este posibil sa cada...insa pe la 6- 7 luni le salta complet
Title: Re: Urechea Post by: ROBERTT on March 09, 2010, 09:26:59 PM da multumesc eu sper sa nu mai cada de loc este tare frumos asa
Title: Re: Urechea Post by: ROBERTT on March 09, 2010, 09:28:34 PM am reusit sa pun cateva poze dar nu prea clare ca nu sta este foarte jucaus este greu sal tii sa i faci poze
Title: Re: Urechea Post by: georgiana on March 09, 2010, 09:36:24 PM Unde sunt pozele? ???
Title: Re: Urechea Post by: georgiana on March 09, 2010, 09:40:12 PM da multumesc la fel dar nu stiu cum sa pun poze poate ma inveti si pe mn Ok... Eu zic sa facu catelului tau un topic la sectiunea "Cainele meu". Acolo poti sa scrii despre el si sa postezi si poze. Pentru poze... sub fereasta de scris ai "Additional Options" .. il selectezi si poti posta poze. Ai grija ca pozele trebuie sa aiba o dimensiune de max. 200KB. Daca sunt mai mari trebuie sa le redimensionezi.:) Succes Title: Re: Urechea Post by: ROBERTT on March 09, 2010, 10:15:30 PM gata am facut catelul meu am pus si cateva poze ms nu stiam cu sa fac eu leam dat la album
Title: Re: Urechea Post by: ROBERTT on March 09, 2010, 10:18:41 PM aha am reusit sa pun si aici poze :)
Title: Re: Urechea Post by: robingo2004 on March 10, 2010, 09:31:42 PM frumos puiutul,sa-ti traiasca si sa fiti fericiti
Title: Re: Urechea Post by: sb30nut on March 17, 2010, 07:09:02 PM Buna
Am un cg de 4 luni ce tine inca urechile "blege" .Am fost azi la veterinar sa ii fac o programare la cg si cu ocazia asta iam aratat niste poze cu urechiusele si mi-a spus ca este destul de grav ca le tine asa si ca nu ca stie ce ii de facut. Iam spus doctorului veterinar despre aportu de calciu si mi-a spus ca urechea nu are oase deci la ce sa ii foloseasca Eu pe forum am citit ca ii bun calciu pentru urechi,eu ce sa cred acum??? Title: Re: Urechea Post by: ROBERTT on March 19, 2010, 07:49:12 PM da nuti face prea mari griji eu cred ca calciul este foarte important si in afara de calcuiu in acele pastile sunt si un complex de vitamine black al meu a saltat urechile la 2 luni jumate si sunt tare tapene si am folosit calciu cate 2 pastile pe zi mai conteaza si alimentatia dar si rasa daca este cg nuti facce griji pana la 6 7 luni le va salta ai grija de el si succes cu urechiusele ;)
Title: Re: Urechea Post by: ROBERTT on March 19, 2010, 07:50:52 PM asa arata la 2 luni inainte sa i dau calciu
Title: Re: Urechea Post by: ROBERTT on March 19, 2010, 07:51:54 PM iar acum dupa 3 saptamani arata asa
Title: Re: Urechea Post by: ROBERTT on March 19, 2010, 07:54:03 PM deci eu cred ca conteaza foarte mult calciul se vede schimbarea mentionez ca este un :c3 pur din parinti originali cred ca conteaza si asta
Title: Re: Urechea Post by: ROBERTT on March 19, 2010, 08:03:01 PM pune si tu niste poze sal vedem si noii ;)
Title: Re: Urechea Post by: darius on April 22, 2010, 10:22:58 PM Salut
Am un cg in 7Mai face un an, la 5 luni a ridicat urechea stanga iar urechea dreapta nu a ridicato. Ce sa fac? http://www.youtube.com/watch?v=bLX6PIrMN_A&feature=player_embedded Asa arata si catelusu meu. Dati-mi cateva sfaturii. Multumesc! Title: Re: Urechea Post by: gladiatorul on April 23, 2010, 11:32:45 AM incearca sa-i masezi urechea sa nu se formeze cuta !
Title: Re: Urechea Post by: IONUTZ on May 14, 2010, 12:07:33 AM Salut!
Acum cateva luni, mai precis in decembrie, am postat o descriere a catelului meu, in care precizam problema cu urechea stanga. Am ascultat toate sfaturile medicului veterinar (mai multe cure de vitamine), sfaturile voastre (masaj la ureche), dar ea tot incapatanata e. Nu mai stiu ce sa fac!!!! Max are acum un an si urechea stanga nu e ridicata. Am sa posetez doua poze cu el, una dintre ele fiind facuta cand era ff atent si foarte fericit, doar in astfel de momente trage de ea sa o ridice, dar pt ffff putin timp. Multumesc! Title: Re: Urechea Post by: rifa on May 17, 2010, 12:47:56 PM buna am si eu o intrebare..am o catelusa CG de 2 luni jumate...knd am luat-o avea 2 luni si avea la urechea dreapta o umflatura.......aqm ia trecut dar urechea i-a ramas stramba si nu se ridica aproape deloc...nu stiu ce sa fac..ms:P
Title: Re: Urechea Post by: bugieus on May 17, 2010, 01:00:31 PM dar nu are tatuaj pe ureche?si la un prieten de la tatuaj nu i s-a mai ridicat urechea la :c3 lui
Title: Re: Urechea Post by: bugieus on May 17, 2010, 01:03:51 PM asta e procedura? sa se faca tatuaj la cei cu pedigree ?
Title: Re: Urechea Post by: claudiunitzu on May 19, 2010, 09:15:06 PM Eu zic ca dulaul din poza nu este CG ci doar un metis.
Title: Re: Urechea Post by: tivi159 on May 19, 2010, 09:19:42 PM Nu neaparet tatuaj, se poate implanta doar cipul la cainii cu pedigree.
Title: Re: Urechea Post by: claudiunitzu on May 19, 2010, 09:30:24 PM dupa forma ascutita a urechilor si talia lui la 1 an .. eu cred in continuare ca este metis si nu are niciun tatuaj / sau microcip.
oricum microcipul nu se implanta in zona urechilor. oricum ..scopul este sa il iubeasca asa cum este el . macar pe jumatate din cat il iubeste catelul pe stapan. :) Title: Re: Urechea Post by: bugieus on May 19, 2010, 09:34:11 PM dada asa cum zici sa-l iubeasca mult
Title: Re: Urechea Post by: IONUTZ on May 20, 2010, 05:48:33 PM chiar daca este metis este al meu si merita tot cei mai bun. :) NU are microcip si nici tatuaj. Stiu ca nu are o talie corespunzatoare varstei si rasei lui, dar a fost ffff bolnav, pt ca de unde l-am luat pana la varsta de 2 luni nu a avut niciun vaccin facut. Am urmat tot felul de tratamente, vitamine, calciu la sfatul medicului veterinar, dar doar o ureche i s-a ridicat. Multumesc pt timpul acordat!
Title: Re: Urechea Post by: IONUTZ on May 20, 2010, 05:50:06 PM am uitat....mai are vreo sanasa sa i se ridice si cealalta ureche?:)
Title: Re: Urechea Post by: bugieus on May 20, 2010, 05:56:33 PM nu stiu in orice caz maseaza-i urechea si dai vitamine cum a zis veterinarul
Title: Re: Urechea Post by: Thara on May 20, 2010, 06:01:20 PM Fiind pe principiul "never say never" sanse sunt...dar cu cat trece timpul cu atat scad mai mult. Mai ales odata cu depasirea varstei de un an.
Desi inteleg importanta ridicarii urechilor, mai important este sa fie iubit cainele. O alimentatie echilibrata si sanatoasa face cat 1000 de vitamine sub forma pastilelor. Title: Re: Urechea Post by: IONUTZ on May 20, 2010, 11:11:29 PM Multumesc pt raspunsuri! Max, este un membru al familiei si este tratat ca atare.:)
Title: Re: Urechea Post by: GabiSap on July 09, 2010, 01:38:27 AM Salut.
Am o catelusa in varsta de 3 luni, pana acum 2 saptamani, nu reusise sa ridice decat o ureche, iar cealalta era pe jumatate ridicata. Acum, urechii ridicate i s-a dat putin varful peste cap, pe spate adica, iar cealalta a ridicat-o complet, doar ca o tine putin cam stramba, mai spre mijlocul capului si atunci cand alearga se indoaie de la mijloc. Puteti sa ma sfatuiti si pe mine cu ceva ? Scuzele mele daca s-a ma intrebat si raspuns la intrebarile astea anterior in topic, dar nu l-am urmarit cap coada. Title: Re: Urechea Post by: Mignon on July 09, 2010, 07:28:38 AM Raspunsul la dilemele tale este rabdarea... e inca foarte mica, are timp sa-si tina urechile cum trebuie.
Title: Re: Urechea Post by: florin22 on August 20, 2010, 09:32:44 PM salut,,am o cateluse de c.g. si are 2,5luni.de la virsta de 2luni a avut ambele urechi ridicate perfec dar de o zi i sa lasat virfurile care este cauza? mersi mult
Title: Re: Urechea Post by: Mignon on August 20, 2010, 10:52:42 PM Nu-ti face griji, "urechile" prietenilor nostri au toane. Pana pe la 8 luni (la unii), se tot lasa si se ridica.
Title: Re: Urechea Post by: alexandra1396 on September 11, 2010, 05:25:30 PM buna! am si eu un cg in varsta de 6 luni si inca nu i sau ridicat urechile :( are o ureche ridicata doar cand se trezeste si cand alearga dupa care pica :( vreau sa stiu daca i se mai ridica tin sa va spun si ca ii dau calciu cu vitamine zilnic dar nimic isi tine urechiile in lateral si pe spate :(( id-ul meu este yo_alexamdra_13 pt a vedea poze cu el si urechiile lui daca doreste cnv :((
Title: Re: Urechea Post by: clespet on December 27, 2010, 09:40:41 AM salutare am si eu o problema cu cg-ul meu, pe urechi (amandoua), a facut ceva cruste/coji pe partea exterioara a urechii , doar pe varfuri, in anumite locuri a cazut si parul, ... pe interior nu este nici o urma, urechea in interior este curata, este femela de 10luni, mai sta in spatiul destinat cu un "comunitar", ea este libera dezlegata, si el este legat.
multumesc pt orice sfat/parere. cg-ul este la tara, am facut o poza cu telefonul si i-am aratat ca la o asistenta veterinara, si zicea ceva de o alifie/crema... Title: Re: Urechea Post by: Sp3^k on December 27, 2010, 02:41:01 PM salutare am si eu o problema cu cg-ul meu, pe urechi (amandoua), a facut ceva cruste/coji pe partea exterioara a urechii , doar pe varfuri, in anumite locuri a cazut si parul, ... pe interior nu este nici o urma, urechea in interior este curata, este femela de 10luni, mai sta in spatiul destinat cu un "comunitar", ea este libera dezlegata, si el este legat. Dute cu ea la veterinar nu ii trimite poze deoarece nu isi poate da seama exact ce se intampla cu catelul tau.Aceasi problema o are un vecin care are un cg de vreo 6 luni si are raie canina deci dute cu ea la veterinar si cumpara unguentul pe care ti-l recomanda veterinarul.Subiectul asta s-a discutatsi aici in topicul meu unde a rasuns Te0 : http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,5450.0.htmlmultumesc pt orice sfat/parere. cg-ul este la tara, am facut o poza cu telefonul si i-am aratat ca la o asistenta veterinara, si zicea ceva de o alifie/crema... Title: Re: Urechea Post by: clespet on December 27, 2010, 03:22:28 PM parul cazut nu este de pe tot trupul, ci doar de pe varful urechii
Title: Re: Urechea Post by: Sp3^k on December 27, 2010, 04:16:37 PM Mi se paree mie sau acolo este o capusa?Nu prea au calitate pozele si nu pot intelege si de aceea iti spun ca mai bine mergi la veterinar cu cainele inloc sa ii arati poze , iar daca veterinarul nu stie ce se intampla incearca sa mergi cu cainele intr-un oras mai mare si sa vizitezi un veterinar mai bun!
Title: Re: Urechea Post by: clespet on December 27, 2010, 04:43:13 PM sunt ca niste coji, capusa stiu si eu cum arata si nu este, mersi oricum pentru sfaturi.
Title: Re: Urechea Post by: Sp3^k on December 27, 2010, 04:45:13 PM sunt ca niste coji, capusa stiu si eu cum arata si nu este, mersi oricum pentru sfaturi. Nu ai pentru ce.Oricum daca te-ai duce la un veteerinar mai experimentat sunt sigur ca ai rezolva problema.Sa auzim numai de bine.Title: Re: Urechea Post by: bicamihai on January 02, 2011, 11:49:23 PM buna sunt nou pe forum si am aceiasi intrebare banala , am un cg de 6luni jumate si nu a rdicat inca urechile ,prima data a ridicat jumatate din urechea stanga apoi a lasato jos si a fakut aceeasi chestie cu urechea dreapta. acum are urechea dreapta aproape ridicata si kea stanga cam lasata dar in momente de atentie sau cand da capul pe spate le ridica in sus si arata ca un adevarat cg.as dori niste sfaturi pt ca deja sunt foarte ingrijorat ca nu le mai ridica.pls
Title: Re: Urechea Post by: Sp3^k on January 03, 2011, 12:54:37 AM Stiti ce nu imi place la voi(cei noi inscrisi)???Nu o luati ca ceva personal,nu am nimic cu voi doar ca nu imi place ca postati unde vreti fara a va uita despre ce este vorba in acel topic.Inteleg ca si voi aveti o problema dar de ce postezi in topicul altuia pentru a afla un raspuns?!Daca nu stiai in acest topic este vorba despre un ciobanesc german caruia i sa-u format ca niste coji(cruste)pe urechi deci tu esti total paralel cu ce se discuta aici.Imi pare rau ca sunt drastic cu tine dar acesta este adevarul si nu sunt drastic doar cu tine ci cu toti cei putin mai ametit care posteaza aiurea.
Deci ca sa nu mai faci un topic nou daca tot ai postat aici iti voi raspunde la intrebare.Nu ai avea de ce sa fii ingrijorat deoarece pe la aceasta varsta de 6-7 luni puiul incepe sa ridice urechile dar aceasta nu este o regula,cainele poate ridica urechile chiar si mai tarziu,din cate stiu au fost cazuri in care cainele a ridicat urechile chiar si la varsta de un an deci nu trebuie sa te ingrijorezi spun eu... Title: Re: Urechea Post by: bicamihai on January 03, 2011, 08:54:41 PM imi pare rau.......nu se va mai repeta
Title: Re: Urechea Post by: tanase_traudi on January 27, 2011, 11:48:13 AM Fata mea are ,,urechiutele" cam mari...aveti idee daca-i mai cresc? O sa incerc sa va pun niste poze.
Title: Re: Urechea Post by: tanase_traudi on January 27, 2011, 11:51:14 AM Fata mea are ,,urechiutele" cam mari...aveti idee daca-i mai cresc? O sa incerc sa va pun niste poze. Title: Re: Urechea Post by: gladiatorul on January 27, 2011, 06:25:16 PM La multi pui urechile sunt supradimensionate,o sa arate normal cand o sa mai creasca
Title: Re: Urechea Post by: tanase_traudi on January 28, 2011, 10:43:27 AM Am vrut sa pun poze dar n-am reusit,o sa mi le micsoreze un prieten si le postez. Chiar ma speriasem deoarece n-am vazut niciun cg sa aibe urechile mari ca al meu,merg pe strada cu ea si aud ,,ce frumoasa e dar ce urechi mari are!!!"
Title: Re: Urechea Post by: tanase_traudi on January 29, 2011, 09:40:56 PM Pozele mele
Title: Re: Urechea Post by: Ariana on January 30, 2011, 11:44:01 AM adevarul este ca sunt putin cam mari urechioantele si tare m-am amuzat la vederea pozelor. Bine ca le-a putut ridica, in rest e deosebita cu antenele ei!
Title: Re: Urechea Post by: cutare on January 30, 2011, 12:28:50 PM aleeeeeeei :lol1 Da e simpatica! ;D
Title: Re: Urechea Post by: nelyy on January 30, 2011, 12:34:16 PM E super :lol1, stai linistit cand o sa mai creasca deosebirea nu va mai fi asa de mare.
Title: Re: Urechea Post by: tanase_traudi on January 30, 2011, 01:03:35 PM Multumesc...stau linistita ca le-a ridicat si inca de la 3 luni.
Title: Re: Urechea Post by: clespet on January 31, 2011, 11:57:19 AM o intrebare deseori pusa: cunosti parintii? poti sa-ti dai seama (in principiu) cum v-a arata :c3 dupa parinti. deci, parintii au si ei urechile mari? ,...,a mea la 3luni le avea ascutite si egale in raport cu dimensiunea capului, in ciuda faptului ca am observat ca majoritatea puilor de CG, au in primele luni urechile disproportionate in raport cu capul. m-am speriat dar o accept asa cum e. desi, fratele meu are tot un CG de "talie mare"(a mea e mai "pipernicita")1,5 luni care nu i s-au indreptat deloc urechile, le tine plecate tot timpul.
oricum , sa-ti traiasca fata si s-a te bucuri de ea. Title: Re: Urechea Post by: tanase_traudi on January 31, 2011, 03:46:08 PM Da,cunosc ambii parinti,maica-sa le avea putin mari dar nu exagerat de mari. Cine stie? poate semana cu bunicii...maica-sa si taica-sau sunt maro iar ea 90% neagra(seamana cu bunica) Multumesc la fel clespet!
Title: Re: Urechea Post by: marianmarius96 on March 16, 2011, 10:12:28 PM Am si eu o catelusa CG..are 5 luni si 2 saptamani pana acum nu si'a tinut niciodata urechiile sus complet..acum o saptamana le tinea aproape perfect doar varsu era putin in jos..L'ea tinut asa timp de vreo 2 zile si apoi le'a lasat putin mai jos..Ambiiparinti sunt frumosi sanatosi si au urechiile perfect in sus...Am fost la veterinar si mi'a recomandat sa'i dau 10 zile calciu lactic...Dati'mi si voi niste sfaturi va rog!!!!
Title: Probleme cu urechiile Post by: marianmarius96 on March 16, 2011, 10:22:30 PM Am o catelusa Ciobanesc German :c3 in varsta de 5 luni si 2 sapt :).Acum cateva zile si'a ridicat aproape complet urechiile..numai chiar varfu i statea putin in jos(vreun centimetru)iar acum lea lasat mai mult in jos...Parinti sunt foarte frumosi..sanatosi si amandoi au urechiile ridicate perfect..Am mers la veterinar si mi'a spus sa'i dau 10 zile calciu...Dati'mi niste sfaturi ce pot face sa le ridice.. :'( :-\
Title: Re: Probleme cu urechiile Post by: Sorina on March 16, 2011, 10:27:34 PM Am o catelusa Ciobanesc German :c3 in varsta de 5 luni si 2 sapt :).Acum cateva zile si'a ridicat aproape complet urechiile..numai chiar varfu i statea putin in jos(vreun centimetru)iar acum lea lasat mai mult in jos...Parinti sunt foarte frumosi..sanatosi si amandoi au urechiile ridicate perfect..Am mers la veterinar si mi'a spus sa'i dau 10 zile calciu...Dati'mi niste sfaturi ce pot face sa le ridice.. :'( :-\ Mai las-o pana pe la 6-7 luni.Apoi mai vorbim.Title: Re: Urechea Post by: MeHigh on May 05, 2011, 11:46:14 PM salut...sunt nou pe forum si am o nelamurire...am un cg mascul de 3 luni..inca nu si`a ridicat urechile...veterinarul mi`a spus sa nu le masez sa nu le atinga nimeni...un prieten mi`a spus sa ii fac masaj cu crema ....si nu stiu ce sa mai cred...va rog mult un raspuns....multumesc anticipat
Title: Re: Urechea Post by: Te0 on May 21, 2011, 03:58:23 PM Din cate stiu eu masajul este indicat.
Title: Re: Urechea Post by: Dreamer25 on July 29, 2011, 01:39:10 PM Si al meu pe la 3 luni si jumatate a ridicat o ureche, acum la 4 luni a lasat-o iar. Sper sa le ridice cat mai curand pe amandoua. Va atasez si poze cu el. Este un pic carachios cu una asa si una asa, dar eu il iubesc oricum af fi.
Apropo mie mi se pare ca are urechile cam mari, voi ce spuneti? Title: Re: Urechea Post by: Dreamer25 on July 29, 2011, 01:39:52 PM Alte poze
Title: Re: Urechea Post by: tyzzu on December 25, 2011, 01:07:52 AM Am si eu o nelamurire.. am doi puiuti de cg si nu au mai mult de 5-6 saptamani si amandoi au urechiusele ridicate... e normal?? nu e prea devreme?
Title: Re: Urechea Post by: Dreamer25 on December 28, 2011, 11:39:12 AM Nu este prea devreme,cam asta este perioada lor, am vazut pui de cg care au ridicat urechile si la 3-4 luni, dar sunt si pui care le ridica pe la 7-8 luni. Nu este o regula sau o perioada in care trebuie sa le ridica, este in functie de natura lor si gena din care se trag.
Eu unul zic ca trebuie sa fi fericit ca le-au ridicat. Title: Re: Urechea Post by: brunodm on January 06, 2012, 01:50:11 PM A zis 5-6 sapt nu luni
Sunt unii care le ridica si mai devreme,mai ales cei din liniile de lucru. Title: Re: Urechea Post by: LUYNA on January 20, 2012, 09:00:08 AM Nu era un repros. Se mai intampla. Eu una am o tastatura foarte proasta si de multe ori scriu repede si mananca litere. oricum de aici pana a fi analfabet mai e. dar cred ca e mai bine sa revenim la topic. Eu una tot astept ca Nero sa ridice urechile. Arata caraghios, are 4 luni, e dezvoltat si sta cu urechile alea blege, ma enerveaza de mor. Sta cu ele ridicate, cand cu dreapta, cand cu stanga, numai dupa ce se trezeste din somn, sau bate vantul di fata si i le tine ridicate. Nu dispera! Daca reuseste sa-si tina urechile chiar si doar cand se trezeste din somn inseamna ca e pe drumul cel bun. La 4 luni incepe sa schimbe dintii de lapte asa ca nu te speria daca tot incearca sa le ridice si ii cad iar, e foarte normal. Sunt sigura ca le va ridica! La Nati a mea, dupa a doua injectie de vitamine s-a observat o clara imbunatatire in ce priveste fermitatea si robustetea jaretilor, adica era mult mai bine "infipta in pamant". La 4 luni e inca piticut, ai sa vezi ce dor iti va fi de urechile lui clapauge....ai rabdare. :) te felicit si aici bravooooooooooooo :c16 desi cred ca atentia si asteptarea exagerata v a facut sa credeti ca trece greu timpul sau ca e ceva neinregula...asa ca bravo "micutului "tau de peste 20 de kg ;D ;D si la vesti tot mai bune puteti sa i faceti poze cu .. etapele de ridicare .. ca-s destul de multe... pana le tine sususususususs tinta pe cap si sa faceti un jurnal al .. ridicarii urechiilor :P poop si la mai mare :P Title: Re: Urechea Post by: c_r3452 on January 24, 2012, 02:06:45 PM salut,sunt nou pe forum,am o catelusa de 7 saptamani,in momentul cand am luat-o de la crescator avea doar o ureche ridicata,acum vad ca au coborat amanadoua, am fost la veterinar pt consult si vaccin, acesta mi-a recomandat sa ii dau niste tablete de calciu una dimineata si una seara.Parintii cateluisei i-am vazut si ambii au urechile ridicate.Exista ceva ce ar trebui sa fac si care sa o ajute sa ridice urechile sau doar trebuie sa astept??Va multumesc
Title: Re: Urechea Post by: bobo70 on January 24, 2012, 04:30:23 PM ............................Exista ceva ce ar trebui sa fac si care sa o ajute sa ridice urechile sau doar trebuie sa astept??Va multumesc In cel mai bun caz poti sa citesti ceea ce s-a postat de nenumarate ori pe aici legat de acest subiect. Spor la treaba...! Title: Re: Urechea Post by: hera.de.riba on March 07, 2013, 10:01:56 AM SAL.de.2.saptamani.sunt.posesorul.unei.cateluse.de.CG.de.lucru.negru.Are.3luni.si.inca.nu.ii.stau.urechile.,asta.nu.ar.fi.o.problema.ca.dupa
.cate.am.citit.mai.are.destul.timp.sa.i.se.ridice.Problema.este.ca.la.URECHEA.STANGA.AM.DESCOPERIT.CA.ARE.O.CUTA.si.i.sta.altfel.decat. cea.dreapta.Ma.gandeam.ca.poate.ma.ajutati.cu.un.sfat.sa.pot.rezolva.problema.tinand.cont.ca.inca.e.mica.si.se.poate.face.ceva.VA.MUL TUMESC. Title: Re: Urechea Post by: brunodm on March 07, 2013, 10:19:52 AM SFAT:mergi la medic
Title: Re: Urechea Post by: hera.de.riba on March 07, 2013, 11:06:28 AM Da.mc.bun.sfat...iti.dai.seama.ca.am.fost.la.medic.pt.ca.e.in.schema.de.vaccinare.dar.sti.cum.e.cati.medicii.atatea.pareri
,sfatul.lui.a.fost.s.o.mai.las.inca.2.luni.poate.isi.revine.singura.si.dupa.vedem.ce.e.de.facut....VROIAM..sa.mai.vad.si.alte. pareri.sau.cazuri.care.s.au.confruntat.cu.aceasta.problema....CUTA.LA.URECHE.....poate.o.pot.ajuta.in.vreun.fel.atata.tot.TIN.SA.SPECIFIC CA.DE.CAND.AM.LUAT.O.I.AM.DAT.NUMAI.HRANA.SUPERPREMIUM.SI.CALCIU.LA.RECOMANDAREA.MEDICULUI..ORICUM. MS.DE.SFAT:)ORICE.SFAT.E.BINEVENIT.VA.MULTUMESC. Title: Re: Urechea Post by: CristiBurlacu on March 07, 2013, 12:10:04 PM Eu zic sa nu iti faci griji acum. Mancare de calitate, poti sa ii masezi urechile din cand in cand sa ii stimulezi circulatia. Poti sa ii strecori si cateva bucatele de carne de vita. Succes!
Title: Re: Urechea Post by: brunodm on March 07, 2013, 12:38:58 PM Si eu am avut problema asta.Am asteptat pana la 8 luni si apoi i-am pus proteze,Acom totul este OK.Mai asteapta si daca tot nu se rezolva te voi ajuta, ca stiu cum este,dar nu e cazul sa te alarmezi,deocamdata.
Succes. Title: Re: Urechea Post by: mishu65 on March 07, 2013, 12:47:43 PM Si eu am avut problema asta.Am asteptat pana la 8 luni si apoi i-am pus proteze,Acom totul este OK.Mai asteapta si daca tot nu se rezolva te voi ajuta, ca stiu cum este,dar nu e cazul sa te alarmezi,deocamdata. Succes. Poti sa-mi spui ce fel de proteze? Pentru noi e tarziu (are 15 luni) dar e bine de stiut. Mersi Title: Re: Urechea Post by: CristiBurlacu on March 07, 2013, 12:50:11 PM Am vazut si eu cateva proteze la unii caini. Unele din spuma, unele din izolatie pt tevi(din burete), si la unii chiar au avut efect.
Title: Re: Urechea Post by: hera.de.riba on March 07, 2013, 04:39:28 PM Va multumesc mult si o sa va tin la curent cum evolueaza.Toate cele bune.
Title: Re: Urechea Post by: CristiBurlacu on March 07, 2013, 04:48:24 PM Poate ii faci un profil in sectiunea ''Cainele meu''. E cumva din Clint de Riba catelusa? sa iti traiasca
Title: Re: Urechea Post by: hera.de.riba on March 07, 2013, 05:14:20 PM Da tatal ei este Clint de Riba.
Title: Re: Urechea Post by: hera.de.riba on March 13, 2013, 07:59:50 PM Hera.la.2,5luni.:)
Title: Re: Urechea Post by: hera.de.riba on March 13, 2013, 08:05:12 PM hera.la.3.luni:)
Title: Re: Urechea Post by: brunodm on March 13, 2013, 08:09:17 PM de unde o ai?
Title: Re: Urechea Post by: hera.de.riba on March 13, 2013, 08:12:29 PM Salutare.tuturor.am.revenit.cu.cateva.poze.cu.catelusa.noastra.:)urechile.inca.nu.
dau.semne.ca.s.ar.ridica.dar.nu.ne.ipacientam.ca.stim.ca.este.de.rasa.pura.si.mai. devreme.sau.mai.tarziu.le.va.ridica.Multa.sanatate.voua.si.urecheatilor.vostri. Title: Re: Urechea Post by: hera.de.riba on March 13, 2013, 08:13:36 PM de.la.Canisa.de.riba
Title: Re: Urechea Post by: Iuliann on March 13, 2013, 08:18:59 PM Daca spui ca e de rasa si chiar pare o sa le ridice ;)
Title: Re: Urechea Post by: Ionut93 on April 04, 2013, 09:03:18 AM Cu aceasta problema ma confrunti si, dar am aflat ca nu e o problema. incearca sa nu ii pui mana pe urechi. ;)
Title: Re: Urechea Post by: ERLEND KAPPL on July 12, 2013, 03:27:41 PM Buna ziua, am si eu o dilema, am un mascul de cca. 8 luni, un exemplar foarte frumos. Prima data i s-a ridicat urechea dreapta pe la 5 - 6 luni, apoi pe la 6-7 luni si cea stanga, insa dupa vreo 2 saptamani jumate i s-a aplecat urechea stanga si de atunci nu i se mai indreapta. Ii dau dau calciu, lapte, numai boabe de la pedigree, ii fierb legume cu orez, ii dau fructe, asta de cand il am, deci am respectat sfaturile veterinarului, si totusi urechea stanga nu vrea sa i se indrepte din nou. Multi mi-au spus ca si-o poate indrepta si la 1 an, sa nu-mi fac nici o grija, insa totusi imi fac griji!!! Ce mai pot sa fac, ce hrana sa-i mai dau, exista alte solutii? Chiar ma deranjeaza enorm acel defect!
Title: Re: Urechea Post by: Iuliann on July 14, 2013, 02:05:47 PM Lapte ? pedigree ? uita de aceste 2 mancaruri. doctori vet iti recomanda prima data pedigree ori unde te-ai duce, sunt scumpe si proaste doar il ingrase pe el la burta putin si gata cainele meu e gras. nu e asa. daca ai bani incearca sa ii cumperi bobite. brit sau dog chow.laptele nu e bun poate face limbrici :) cumpara-i calciu k9 :)
|