|
Title: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Blitz2710 on July 12, 2016, 07:09:24 PM Sunt ingrijorata si oarecum disperata. Am un CG de 8 luni, Blitz. Acum cateva zile l-am legat sa ii spal pisu din curte cum fac de regula, inainte sa plecam mi-a mancat ceea ce credeam atunci ca este o piatra.A doua zi a inceput sa saliveze excesiv. L-am observat ca stam la apartament cu el, de scos afara il scoatem de 3 ori pe zi, de regula facem si plimbari, dar in ultima perioada nu am mai avut timp sa il lasam in tarc sau altceva. In ziua respectiva mi-a mancat si niste crengute de la tufisuri taiate de pe un gard. Incerc pe cat de mult pot sa nu il las, dar fiind mica (am 46kg) el fiind acum destul de mare ( 29 kg), nu am avut cum sa il impiedic. De mancat mananca acum Taste of the Wild pentru puiuti, acela cu somon. Ca si suplimente ii dam Cafortan, glyko... tot de la fortan pentru cartilagii si calciu citrat. NU II DAM ALTCEVA, NU IL LASAM SA MANANCE DE PE JOS, este permanent supravegheat si ingrijit maxim, il iubim toti enorm. In afara de betele acelea si piatra nu a apucat sa mai ia de pe jos nimic altceva, si nici nu i-a nimic altceva de jos. Ajung cu el la un veterinar, imi spune sa ii dau carbune medicinal, 2 pastilute, sa ii opreasca salivarea excesiva. Lasa balta sub el stand pe loc. A doua zi cand l-am scos a facut caca cu parturi si a scos restul de crengute, destul de tari, si bucatele de faianta, deci ce l-am auzit eu ca imi crantanea era de fapt faianta cazuta in curte de la vecini. :'( Nu a apucat sa manance decat o bucatica mica, cam cat un ban de 50 de bani, dar l-am dus totusi la domnul doctor sa nu cumva sa aiba stomacelul perforat sau ceva de genul, salivarea se oprise aproape de tot. I-a facut patru injectii, ca sa il ajute in caz ca a patit ceva de genul. Toate bune si frumoase, astazi insa (a treia zi de la incidentul cu betele si faianta) s-a trezit lipsit de energie, el care este mereu in alerta azi parca nu a fost el. Si chiar inainte sa se faca ora sa il duc la doctor observam o umflatura sub gat, ca si cum a fost piscat de ceva si s-a umflat, plina de puroi si lipicioasa umflatura. Cum de altfel a mai avut in zona din jurul cozii inca o data, acum doua luni, si alt doctor a zis ca din cauza capuselor sau ceva de genul, si am facut 3 zile trei injectii si spray cu albastru de metil cred. Am ajuns iar la doctor cu el, i-a facut cinci injectii de aceasta data, inca una si pentru eczema. Si una din asistente i-a curatat zona respectiva cu mult iod. Acest doctor ne-a spus ca eczema este din cauza mancarii, ca ToW contine multe proteine, mai ales cel pentru puiuti. Da dar atunci de ce a facut eczema si cand ii dadeam Royal Canine pentru puiutii GS ? Blitz e saracutul inca apatic si mega ametit, banuiesc ca si de la injectii. Posibil sa aiba reactii alergice la injectiile facute? Repet nu stiu ce injectii ca nu spune nici un doctor niciodata ce fel de injectii ii face. La eczema de la codita i-au facut cate trei timp de trei zile. Acuma pentru stomac ieri 4 , azi cinci...una a fost pentru eczema. Sa mai cer parerea si unui alt doctor, sa il vada? Ma ingrijoreaza ca in rest nu i-a facut nici un fel de analize. Pofta de mancare are, dar cam atata, si m-am oprit din vitamine din ziua cand i-am dat carbunele medicinal, ca am zis sa nu il zapacesc si cu ele. Vitaminele le dam 20 de zile cu 10 zile pauza de regula. Va rog din suflet, nu stiu ce sa fac, e intr-adevar o eczema de la mancare, sau e altceva? Cand i-a aparut in 2 ore s-a facut tripla. Dupa vizita la doctor cu iod si injectii s-a oprit zic eu din crescut umflatura. Am nevoie de un sfat avizat. Sa merg sa ii faca si o ecografie sa vedem cum sta cu stomacelul, nu era mai ok sa fi facut asta direct inainte sa bage injectii in el? NU a facut caca cu sange, ba chiar dupa ce i-am dat carbunele, a facut mai bine, mai inchegat deja azi dimineata, totusi mai putin, fata de cat facea el de obicei. Pana azi a fost ok, astazi a fost mega ametit.
Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Blitz2710 on July 12, 2016, 08:02:45 PM revin si cu poze facute pentru eczema, arata ca o rana deschisa acum :( :'(
https://goo.gl/photos/Gn4ZPUo5n74L3n8p9 (https://goo.gl/photos/Gn4ZPUo5n74L3n8p9) Cand a aparut era doar in portiunea unde are negru, acum e tripla. Nu a mai crescut, dar arata foarte urat :( Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Thara on July 12, 2016, 10:42:35 PM Sfatul meu: schimba medicul cat poti de repede. Ca sa stabileasca ce problema de piele are trebuiesc facute niste investigatii, nu se poate spune ochiometric. Si mare, mare grija la ce apuca sa manance. Este foarte riscanta treaba.
Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Blitz2710 on July 14, 2016, 12:29:43 PM Stiu tocmai de asta il tin cat pot de mult supravegheat, si nu ii dau prostii sa manance. Doctorul spune ca de la mancare, am schimbat de la RC pentru juniori la ToW tot pentru juniori, deci clar nu e de la mancare. Prima eczema a facut-o la o saptamana dupa ultimul vaccin antirabic, acum la o zi dupa tratament injectabil, am aflat ieri ca la primul set de injectii i-au facut b6, b12 si inca doua substante carora nu le-am retinut numele. Abia ieri si alaltaieri i-au facut si antibiotic, pentru eczema...ce e drept a dat inapoi si a inceput sa se vindece. Dar nu ma las, dupa ce isi mai revine mergem sa facem niste teste sa vedem la ce anume ar fi alergic, ca la cum o vad eu pare a fi o alergie la ceva...Este posibil sa fie o reactie alergica la vaccinul antirabic ? Vom vedea... Ce ma enerveaza maxim, este reactia lor "da sigur nu a mancat un mic ceva?", "da sigur nu a fost muscat de alt caine? " Deci deja ma dispera, eu le explic ca e mega ingrijit, ca este ca si un membru de familie, ca ii luam tot ce e mai bun si asa mai departe, si ei tot pe noi dau vina. Nu frate, nu a fost muscat de beregata de alt caine, ca nici macar nu ar fi apucat oricum. Si NU ! categoric nu imi bat joc de cainele meu si NU il otravesc cu mancarea umana. Si in plus nu vrea nimeni sa priceapa, ca stand cu noi in casa, avand un copil in casa, este cu atat mai mare interesul sa il mentinem sanatos. Pe langa faptul ca nu suntem genul de oameni sa ne batem joc de animale, si il iubim foarte tare.
Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Thara on July 14, 2016, 12:36:30 PM Da, cunosc, din pacate destul de multi merg 'pe bajbaite' cu diagnosticul. Trebuiau sa ii faca un raclaj si sa vada exact despre ce este vorba, eventual ulterior sa aprofundeze investigatiile, daca nu gaseau nimic concludent. Mi se pare aiurea sa stabileasca ochiometric ca este vorba de alimentatie. Cauza ar putea fi de mai multe feluri. Imi mentin parerea ca ar trebui cautat un alt medic.
Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Blitz2710 on July 14, 2016, 12:45:18 PM Da, cunosc, din pacate destul de multi merg 'pe bajbaite' cu diagnosticul. Trebuiau sa ii faca un raclaj si sa vada exact despre ce este vorba, eventual ulterior sa aprofundeze investigatiile, daca nu gaseau nimic concludent. Mi se pare aiurea sa stabileasca ochiometric ca este vorba de alimentatie. Cauza ar putea fi de mai multe feluri. Imi mentin parerea ca ar trebui cautat un alt medic. Usor de spus, mai greu de facut, este foarte greu sa gasesti un medic bun in ziua de azi... Din pacate, mai toti, au devenit axati pe profit...si nu prea le mai pasa de "pacienti"...medici de oameni sau veterinari, sunt mega si ultra patita cu ei :( si daca iti permiti sa pui intrebari, deja se considera ca esti arogant si ca vrei sa le faci treaba, nu ca vrei tu sa fii informat cat mai bine ca un parinte grijuliu ce esti... Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Thara on July 14, 2016, 12:54:18 PM Usor de spus, mai greu de facut, este foarte greu sa gasesti un medic bun in ziua de azi... Din pacate, mai toti, au devenit axati pe profit...si nu prea le mai pasa de "pacienti"...medici de oameni sau veterinari, sunt mega si ultra patita cu ei :( si daca iti permiti sa pui intrebari, deja se considera ca esti arogant si ca vrei sa le faci treaba, nu ca vrei tu sa fii informat cat mai bine ca un parinte grijuliu ce esti... Cunosc si asta, tot din nefericire. Dar nu va pierdeti speranta, ca tot se gasesc si medici ok. Mai rarut dar se gasesc.Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: freddy25 on July 14, 2016, 01:50:38 PM Da-l cu baneocin-pulbere pe rana. Sau cu Veteusan daca are prurit. Poate ca trebua sa-i rada blana in zona afectata sa vada mai bine despre ce e vorba. E buna si betadina ca usuca. S-ar putea sa fie de la alimentatie. La fosta catea, un metis de CG am schimbat vreo 5 tipuri de hrana pana am nimerit una care sa-i priasca. Ei i se inflamau urechile si ii curgeau ochii, isi lingea degetele si avea toata pielea un pic mai rosie. I-a mers bine cu Acana miel si mere si Simpson senzitiv.
Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Blitz2710 on July 14, 2016, 02:05:04 PM Da-l cu baneocin-pulbere pe rana. Sau cu Veteusan daca are prurit. Poate ca trebua sa-i rada blana in zona afectata sa vada mai bine despre ce e vorba. E buna si betadina ca usuca. S-ar putea sa fie de la alimentatie. La fosta catea, un metis de CG am schimbat vreo 5 tipuri de hrana pana am nimerit una care sa-i priasca. Ei i se inflamau urechile si ii curgeau ochii, isi lingea degetele si avea toata pielea un pic mai rosie. I-a mers bine cu Acana miel si mere si Simpson senzitiv. Am uitat sa scriu, l-au tuns ieri, fiind in zona gatului, mai greu de ras, si de tuns l-au tuns cu frica ca nu prea a stat cuminte :D si l-au dat cu iod, practic l-au frecat cu iod, insa vad ca a dat rezultate acum arata mult mai bine. Mai mergem si azi si maine la o tura de iod, o sa mai pun si poze, sa se vada evolutia. L-as fi dat eu cu iod, dar din cate am inteles trebuie frecata zona acolo ca sa aiba efect mai bine. Asta vreau sa aflu, intr-un fel sper sa fie de la alimentatie si nu altceva, ca asa se rezolva usor, nu mai iau saci mari, iau saci mici si testam pana ne reglam cu ea. RC i-am schimbat la al treilea sac, acum ToW schimbam la al doilea sac, daca de la asta e. Doctorul a zis sa ii las momentan mancarea in pace...Eu ma gandesc sa ii fac intai testele alea sa vad la ce e alergic...si dupa aia sa atac mancarea, daca nu ii iese nimic... Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: freddy25 on July 14, 2016, 02:12:24 PM A, uitasem: cea mai buna hrana antialergica si antidiareica e Lupovet IB Derme Hyposens dar la un moment dat cei de la Casco Pet au intrerupt importul. Poate au reluat aprovizionarea asa ca poti da un telefon la 0733037030 sa intrebi. Trimit si la saculeti de 5kg iar comenzile de peste 100 lei au curieratul gratuit. Asta era situatia acum vreun an si jumatate cand am facut ultima comanda la ei. Vezi si pe
http://www.lupovet.ro Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: freddy25 on July 14, 2016, 02:19:35 PM Eu ma gandesc sa ii fac intai testele alea sa vad la ce e alergic...si dupa aia sa atac mancarea, daca nu ii iese nimic... Cam greu cu testele la alergeni. Nu stiu daca s-au infiintat centre noi. Pana la un moment dat era doar la Oradea si costa o gramada de bani, nu mai tin minte exact dar oricum peste 500€. Eu am zis sa-l dai cu betadina in ideea ca tinctura de iod fiind cu alcool s-ar putea sa-l usture. Oricum iodul, usuca, are efect antiinflamator. Tin minte cum catelusa mea facuse un hematom auricular destul de urat si i-a trecut dupa doua zile de badijonaj cu iod. Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Thara on July 14, 2016, 02:35:17 PM Cam greu cu testele la alergeni. Nu stiu daca s-au infiintat centre noi. Pana la un moment dat era doar la Oradea si costa o gramada de bani, nu mai tin minte exact dar oricum peste 500€. Holy smokes! De ce atat de scump? Nici la oameni nu este cel mai ieftin dar nu ajunge nici pe departe la suma asta.Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Blitz2710 on July 14, 2016, 03:28:02 PM Cam greu cu testele la alergeni. Nu stiu daca s-au infiintat centre noi. Pana la un moment dat era doar la Oradea si costa o gramada de bani, nu mai tin minte exact dar oricum peste 500€. Eu am zis sa-l dai cu betadina in ideea ca tinctura de iod fiind cu alcool s-ar putea sa-l usture. Oricum iodul, usuca, are efect antiinflamator. Tin minte cum catelusa mea facuse un hematom auricular destul de urat si i-a trecut dupa doua zile de badijonaj cu iod. Acum ca i-a dat cu iod, banuiesc ca nici nu mai are sens sa faca raclaj...ma gandeam ca la Marcovet...sau la centre veterinare mai mari? Holy smokes! De ce atat de scump? Nici la oameni nu este cel mai ieftin dar nu ajunge nici pe departe la suma asta. Si la oameni costa scump, cum se zice cainele seamana cu stapanul, eu am dermatita atopica, alergie nu stiu inca la ce, dar cam la fel daca nu chiar mai mult ma va costa sa aflu la ce... Ma gandeam sa nu fie si un supradozaj la vitamine...le iau si eu pe rand... TOW are si el vitamine, cu o zi inainte de primele injectii i-am intrerupt vitaminele uzuale...Cafortan ( in functie de kg. ii dau o pastiluta la 1.6 kg, el avand28-30 kg, ii dadeam cam 16 pe zi sparte in doua, ceta 8 la fiecare masa ); Calcium Citrat de la Fortan ( tot in functie de greutate cate 2 lingurite si jumatate la masa, diluate in 50g de apa) ; si Plu-Fortan ( 2 pastilute la masa ) care contine D-Glucozamină HCl – 220 mg, Condroitină – 180 mg, Metil-sulfonil-metan (MSM) – 110 mg ( pentru articulatii si cartilagii). Si pe deasupra i-a mai facut si doctorul vitamine...da OK acum se poate sa fie asta, dar la prima eczema nu a fost vorba de vitamine clar, doar ce facusem antirabicul, nu ii dadeam inca nimic din toate cele de mai sus...le-am inceput dupa. Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Blitz2710 on July 14, 2016, 04:21:42 PM https://goo.gl/photos/RsowVash1Puman9XA (https://goo.gl/photos/RsowVash1Puman9XA)
Am revenit cu poze, m-am cam chinut sa i le fac ca mereu vrea sa crantane telefonul... :) In pozele cu dulapurile albe, din bucatarie se vede cat de umflata a fost eczema, restul sunt de azi, ne-am recapatat un pic si cheful de joaca incepand de ieri, o sa incerc sa il cantaresc azi la vizita pentru iod, am eu senzatia ca a slabit un pic... Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Blitz2710 on July 14, 2016, 04:27:48 PM A, uitasem: cea mai buna hrana antialergica si antidiareica e Lupovet IB Derme Hyposens dar la un moment dat cei de la Casco Pet au intrerupt importul. Poate au reluat aprovizionarea asa ca poti da un telefon la 0733037030 sa intrebi. Trimit si la saculeti de 5kg iar comenzile de peste 100 lei au curieratul gratuit. Asta era situatia acum vreun an si jumatate cand am facut ultima comanda la ei. Vezi si pe http://www.lupovet.ro Vad ca pe site-ul lor nu mai apare nimic, o sa le dau un mesaj... nici nu stiu sincer, sa mai astept, sa ii fac teste si apoi sa ii schimb mancarea sau sa ii schimb deja mancarea? Vad ca blana iar ii cade...cu toate ca lucioasa este... Si daca am uitat, multumesc mult de sfaturi,o alta parere e intotdeauna binevenita. Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: freddy25 on July 14, 2016, 04:47:37 PM Dupa ce il dai cu iod, poti sa-l dai cu Baneocin-pudra fiindca usuca foarte bine si are si antibiotic. Incearca pentru inceput cu Acana miel si mere pe care il gasesti vrac in foarte multe locuri. Ii cumperi vreo 2kg si vezi cum merge. Alta hrana hipoalergenica e Petkult care contine miel si curcan. Evita hrana care contine grau, porumb, proteine vegetale(soia), vita si chiar pui. Cauta produse cu peste, miel, ied, rata, curcan. Am avut catel cu alergie, nu e vorba de metisul de C.G. la care a aparut tarziu, cand avea peste 10 ani pe fondul unei depresii ci de o catelusa careia i-a aparut o eczema pe la 10-11 luni exact ca a lui Blitz . Avea episoade in perioadele calde, iarna-niciodata, de unde banuiesc ca poate era alergica la polen. Ii faceam baie cu un sampon cu sulf care ii mai tempera pruritul. Fa-i niste analize la ficat fiindca proasta functionare a ficatului determina si probleme dermatologice. Cand imi hranesc cateii cu Petkult, nu le mai cade blana. Totusi, Blitz e :c3 si e normal sa naparleasca. Naparlirea de vara incepe pe la jumatatea lui mai si tine pana la sfarsitul lui iunie. Acum o saptamana am adunat o punga de par si mai ales subpar de pe unul din cainii mei, un metis de :c3 asa ca nu ar trebui sa fii foarte ingrijorata de acest aspect.
Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Blitz2710 on July 14, 2016, 06:49:11 PM Clar il bag si la un set de analize cand ii fac si radiografia pentru displazie acum. Vreo recomandare de clinica care sa le aiba pe amandoua, sa nu il chinui de doua ori...?
Sa vedem cum ii ies analizele, si dupa aia clar ii schimb si mancarea, oricum mai avem cam un sfert de sac, vad ca scaunele s-au reglat... intr-adevar parul poate sa ii cada acum si de la stresul cu doctorul, dus in fiecare zi...pe mine ma streseaza, nu mai zic pe el... Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: freddy25 on July 14, 2016, 09:55:36 PM Nu te stresa ca il stresezi si pe el. Analizele pentru ficat si rinichi se fac la aproape orice cabinet, deci unul care are aparat pentru radiografii, trebuie sa aiba si pentru analize biochimice.
Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Blitz2710 on July 14, 2016, 10:03:47 PM Ah, ok super, abia astept sa vedem ce e cu el... acum seara in cinci minute si cu trei recompense, am invatat sa dam noroc :D si suntem ceva mai activi :P ceea ce e super.
Multumesc mult de sfaturi, scuze pentru Thara ca am postat unde nu trebuia. Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: rexcornish on August 15, 2016, 08:32:03 AM Exista in Bucuresti un cabinet numit Regatul animalelor . Doctorul Rares Capitan este specializat pe dermatologie. Face si teste alergice intradermice (piele) si in vitro (sânge/ser) ( http://www.regatulanimalelor.ro/about-us/echipa-noastra/dr.-rares-capitan.html )
Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: rexcornish on August 15, 2016, 08:34:32 AM SI mai este si la Falcon vet un medic veterinar specializat pe dermatologie. Regatul animalelor e mai scump
Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Blitz2710 on October 13, 2016, 08:17:21 PM Avem acum 11 luni, aproape un an facem la sfarsitul lunii. Am trecut pe dieta Royal hypoallergenic si 100g de TOW cu somon. Luam Petphos, Aplazyl si Vigantol. Si de o saptamana facem nazuri la mancare. Am mai bagat din cand in cand o lingurita de iaurt sa avem scaunul cum trebuie. Ceva sfaturi? Suntem vioi, facem cum trebuie scaunele. Sunt doar mofturi? Daca ii dau eu din palma mananca sau de pe jos. Nu stim ce sa ii mai facem.
Title: Re: Sfaturi, Ajutor va rog :'( ! Post by: Blitz2710 on October 13, 2016, 08:23:37 PM Intre timp am elucidat si misterul alergia lor, prea multe proteine. De cand am inceput dieta de mai sus nu am mai avut probleme. Acum sper sa ne lamurim care e faza cu mesele. Sa il las o zi nemancat parca nu imi vine.
|