Forum ciobanesc german
April 07, 2017, 09:02:06 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Torsiune de stomac  (Read 185 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
flavius02
Jr. Member
**

« on: March 21, 2017, 11:18:33 PM »

Un prieten de al meu ia murit astazi cainele  , pe cand sa ajunga cu el la operatie a facut hemoragie interna si a murit pe masina , ce trebuie facut ce alimentatie sau ce trebuie facut sa nu se ajunga la torsiune de stomac ? Mie frica sa nu pateasca si ai mei ....
flavius02
Jr. Member
**

« Reply #1 on: March 22, 2017, 01:08:57 AM »

Se poate de la alimentatie ? Medicu a zs ca de la pedigree , aseara ia dat pedigree   dimimeata nu lea dat de mancare nimoc si azi dimineata pe la 11 era umflat stomacu la el si vomita , dupaia a vomitat cu sange , nu a mai eliminat cred ....urata boala te uiti cum moare sub ochi tau cum chinuie si nu poti face nimic
Thara
Global Moderator

« Reply #2 on: March 22, 2017, 12:37:28 PM »

Imi pare rau, din pacate am trecut prin asa ceva....

Nu prea ai ce face pentru a preveni torsiunea gastrica. Este o problema specifica la cainii de talie mare si foarte mare, indiferent de rasa. Asa ca aviz celor carora le fug ochii dupa Ciobanesti Germani de 70-75 cm in greaban si 50 de kg........   Sad

Ca si reguli de baza, ai cateva asa:
- alegerea unei marci de hrana uscata de calitate, deoarece ratia zilnica necesara este mai mica decat la marcile de proasta calitate, unde la un caine de 30-35 kg trebuie sa ii dai 500-600 grame pe zi (ENORM)
- divizarea portiei zilnice de hrana in doua mese, pentru ca nu incarca stomacul inutil si are timp pentru digestie
- repaus minim 2 ore DUPA ce a mancat
- repaus cca 30 de minute INAINTE de a il hrani si chiar si 1 ora daca a facut exercitii fizice intense
- dupa efort fizic nu il lasa imediat sa bea multa apa
- daca primeste hrana gatita, NEAPARAT evitarea alimentelor care fermenteaza si care nu sunt recomandate cainilor.

Restul, cum ii este dat.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: