Din pacate numarul cazurilor de parvo a crescut alarmant.
Personal n-am trecut printr-un astfel de caz, dar verisoara mea a suferit de doua ori pentru cei doi catei ai sai, metisi. Primul petrecandu-se in octombrie, catelusa suferind un infarct cerebral continuand dupa o luna de zile cu parvo. Ea nu s-a informat corect de pe net dar nici medicul vet n-a luat-o prea in serios. Desi a fost foarte prompta cu boala si n-a asteptat prea mult dupa prima voma. Asa ca dupa cateva zile de asa zisul tratament a inceput sa forteze puiul cu hrana si apa, bineinteles ca voma la fiecare masa, dar ii stia cantitatea de bobite pe care o manca cea mica si intr-o forma sau alta reusea sa o hraneasca. Iar catelusa a trecut cu bine peste toate problemele si nu a ramas cu sechele.
Iar al doilea "prag" a fost cu un puiut de 9 luni, bichon, iar luna trecuta a facut parvo si a folosit acelasi tratament, plus hrana si apa obligat-fortat. Catelul in doua saptamani isi revenise complet
Mulțumesc mult pentru mesaj! Mie mi-a spus veterinarul sa nu ii dau nici mâncare, nici apa. Am întrebat cum poate rezista fără, dar mi-a spus ca ii administrează ceva ce tine locul mâncării prin tratamentul făcut. Astăzi nu a mai vomat după tratament și i-am dat ceva dintr-un pliculeț dat de vet ce este bun pentru creșterea imunității. Nu a mai vomat nici după el. Am întrebat și de ce nu ii administrează perfuzii și mi-a spus ca e mai bine sa ii administreze glucoza injectabil pentru ca i se obișnuiește organismul pe perfuzii. Astăzi a avut un moment de bucurie, începuse sa se joace puțin, alerga, dar după iar s-a întristat. Sper sa fie totul bine. Din punctul meu de vedere, medicul veterinar este foarte bun, la el am operat și o cățelușa de cezariana și puișorul l-am adus acasă într-un șervețel și acum este mai mare decât mama lui.