Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #45 on: January 28, 2007, 06:04:30 PM » |
|
Nu e nimeni rau pe aici, astia chiar se iubesc!  Iar incepi cu iubirea! Parca am stabilit ca nu e vorba de iubire!
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #46 on: January 28, 2007, 07:12:59 PM » |
|
Iar incepi cu iubirea! Parca am stabilit ca nu e vorba de iubire!
"...unde dragoste nu e , nimic nu e!.." ... 
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #47 on: January 28, 2007, 08:03:29 PM » |
|
Oare e valabil si.. "...unde nimic nu e, nici dragoste...nu poate fi..." 
|
|
|
|
|
|
Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #48 on: January 28, 2007, 08:08:45 PM » |
|
Oare e valabil si.. "...unde nimic nu e, nici dragoste...nu poate fi..."  ..iesim cu totul off topic,...dar: "unde nimic nu e...nimic nu e" ...da'...e loc ca sa fie......ceva,...candva... 
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
|
vom Haus Barder
|
 |
« Reply #49 on: January 28, 2007, 08:12:59 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
Ciobanescul german e ca un drum cu sens unic...te poti opri, dar nu te poti intoarce.
|
|
|
|
man
|
 |
« Reply #50 on: January 28, 2007, 08:29:24 PM » |
|
....care o fi factorul care determina depigmentarea trufei la CG, in sezonul rece?.....eu unul sunt tentat sa limitez fenomenul la cainii tineri,...pentru ca toti cainii pe care i-am avut au "trecut" prin faza nasului bejuliu pe cind erau sub un an,....ulterior,...nu am mai remarcat....mai "roade" pe cineva "nelamurirea asta?  considerente personale(si nu numai): Se pare ca si intervalul de timp in care ii "vede" soarele zilnic are un rol in toata chestia asta ... Fenomenul este mult mai des intalnit la exemplarele tinere, desi nu de putine ori apare si la animale adulte...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mircea1984
|
 |
« Reply #51 on: January 28, 2007, 08:56:42 PM » |
|
Si ce te faci daca o saptamana nu e soare?! Eu cred ca e relativa ....treaba cu soarele in acest caz! Am si eu doua cateluse de 6 luni si una are nasu negru normal si cealalta il are decolorat! Si locuiesc amandoua in acelasi sat!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #52 on: January 28, 2007, 08:58:02 PM » |
|
....si sub acelasi soare! 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #53 on: January 28, 2007, 09:09:20 PM » |
|
....si sub acelasi soare!  Poate una sta in umbra aceluiasi soare 
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
antonraz
Newbie
|
 |
« Reply #54 on: November 02, 2008, 10:21:39 PM » |
|
ma i arian ce prostioare scrii tu acolo.din greseala am citit articolul si ce vad,mirare mare.demodex se transmite prin lapte?  ??tu nu ai auzit de contact direct?doamne fereste.iar ai picat examenul...demodecia este o boala parazitara,a carei transmitere nu este inca bine determinata.se considera a fi la baza declansarii ei o predispozitie genetica,o lipsa de anticorpi maternali sau existente unor boli metabolice(leishmanioza,hipotiridism,hiper secretie de glucocorticoizi sau tratamente prea lungi,limfoame maligne) intercurente ,conditiile de igiena precare,uneori chiar si frigul constitue factor de stress ce determina aparitia acestei boli.spre exemplu ariana ,sa stii si tu,baile frecvente facute cateilor ,predispun la imunosupresie.acest parazit este comensal.se transmite de la mama la pui imediat dupa nastere..el exista pe pielea cainelui mai exact,inca de la nasterea lui.si oamenii pot avea la nivelul foliculilor pilosi demodex de exemplu.varsta la care apare ceasta boala este in jur de 3-6 luni si predispozitie o au rasele cu parul scurt dar asta nu inseamna ca nu sunt predispusi si cainii adulti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #55 on: November 03, 2008, 06:22:29 PM » |
|
Vai de mine...tu esti chiar pe dinafara! Eu nu stiu din ce carti ai invatat sau ce profesori ai avut in schimb vad ca vrei sa te faci de ras! uite aici, citeste din Merck ( al treilea rand ) ----> The mites are transmitted from dam to puppies during nursing within the first 72 hr after birth. poate nu contrazici nici aceasta carte de capatai a veterinarului sau a umanului, ca doar stii engleza daca te ti asa toba de carte : http://www.merckvetmanual.com/mvm/index.jsp?cfile=htm/bc/72005.htm&word=demodicosisEi, acum ce mai zici? Numai daca la tine "nursing" inseamna cu totul altceva! Nu ma provoca sa scot manualele de parazitologie sa-ti scriu citate ca sa-ti reamintesti tu ce ai invatat in anul 4-5 pentru ca n-am timp. Ei, sa aud explicatia, cum de n-ai stiut? Unde ai invatat parazitologia? Sa nu zici ca Bucuresti, doar si acolo aveti manuale! Exact ce tot baigui tu acolo am spus-o si eu de nenumarate ori in multe alte topicuri ( transmitere prin contact, declansare pe baza unui sistem imun supresat..etc, ma distrezi, tu chiar crezi ca ai descoperit coada la cireasa??) si daca tot ma vanezi n-ai decat sa le iei cu inceputul...si daca vrei sa mai stii si alti factori favorizanti (vorba ta) poate izbucni la femele si la primul ciclu de calduri (bineinteles pe baza unei stari de slabiciune a organismului din acel moment) sau poate izbucni pe baza stresului cand sunt dusi in pensiuni la dresaj...etc. etc.etc.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #56 on: November 03, 2008, 06:29:51 PM » |
|
antonraz, esti chiar simpatic si ma bine dispui...parca as fi la examen si ar vrea profesorul sa ma prinda cu orice pret cu o intrebare fara raspuns!  Doar sa stii ca fiecare afirmatie de natura medicala am facut-o bazandu-ma pe ceva concret, nu le-am invetntat. Si daca nu gasesti raspunsurile in manualele mai noi am manuale si din '50. 
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
antonraz
Newbie
|
 |
« Reply #57 on: November 03, 2008, 06:47:40 PM » |
|
Vai de mine...tu esti chiar pe dinafara! Eu nu stiu din ce carti ai invatat sau ce profesori ai avut in schimb vad ca vrei sa te faci de ras! uite aici, citeste din Merck ( al treilea rand ) ----> The mites are transmitted from dam to puppies during nursing within the first 72 hr after birth. poate nu contrazici nici aceasta carte de capatai a veterinarului sau a umanului, ca doar stii engleza daca te ti asa toba de carte : http://www.merckvetmanual.com/mvm/index.jsp?cfile=htm/bc/72005.htm&word=demodicosisEi, acum ce mai zici? Numai daca la tine "nursing" inseamna cu totul altceva! Nu ma provoca sa scot manualele de parazitologie sa-ti scriu citate ca sa-ti reamintesti tu ce ai invatat in anul 4-5 pentru ca n-am timp. Ei, sa aud explicatia, cum de n-ai stiut? Unde ai invatat parazitologia? Sa nu zici ca Bucuresti, doar si acolo aveti manuale! Exact ce tot baigui tu acolo am spus-o si eu de nenumarate ori in multe alte topicuri ( transmitere prin contact, declansare pe baza unui sistem imun supresat..etc, ma distrezi, tu chiar crezi ca ai descoperit coada la cireasa??) si daca tot ma vanezi n-ai decat sa le iei cu inceputul...si daca vrei sa mai stii si alti factori favorizanti (vorba ta) poate izbucni la femele si la primul ciclu de calduri (bineinteles pe baza unei stari de slabiciune a organismului din acel moment) sau poate izbucni pe baza stresului cand sunt dusi in pensiuni la dresaj...etc. etc.etc. mai draga Ariana ma uimesti de fiecare data.tu esti "gica contra".cred ca profesorii tai de la cluj ar fi uimiti de cunostintele tale si de faptul ca reinventezi medicina.pai in timp cei ingrijeste drago,atunci se transmite parazitul.citeste ciclul parazitologic si lasa povestile cu hipobioza ca te faci de ras.nu alaptare.exista o ipoteza mai veche,nedemonstrata inca, ca acesti paraziti s-ar transmite transplacentar,dar s-a renuntat la ea sau cel putin inca in multe medii academice nu este acceptata.dar poate tu ai facut noi descoperiri..mai stii?mai citeste,citeste,citeste si asa vei invata. eu nu te vanez pe cuvant de "gentilom".din greseala am ajuns si pe acest topic.nu are rost sa-ti trimit tratate de parazitologie.este prea simplu asa.cautale tu,vorbeste cu un profesor de engleza si apoi fa traducerea si nu interpreta precum vrei tu ca este pacat.a..si citeste si cartea d-lor profesori Vasile Cozma si Ironim Suteu (Bolile parazitare la animalele domestice).nu mai zic de tratatul de parazitologie a d-lui profesor Iustin Cosoroaba.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #58 on: November 03, 2008, 06:50:04 PM » |
|
nursing inseamna a alapta..lasa tu interpretarile ieftine....si am sa-ti scriu si din cartea mea de paraziti mot-a-mot cum se presupune ca se transmite pe cale galactogena! o seara placuta!
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #59 on: November 03, 2008, 07:00:38 PM » |
|
Se pare ca nu I-ai citit veci pe Suteu & Cozma avand in vedere ca tocmai ei sesizeaza calea galactogena. Pagina 223, primul aliniat! Esti invitatul meu sa-l descoperi, mai draga antonraz! Poate in cartile tale e veche ideea transmiterii pe cale galactogena, in a mea e noua si veche e cea transplacentara. Eu nici n-am sustinut sus si tare ca acesta ar fi modul de transmitere cel mai intalnit, doar ii explicam lui Bogdan ce si cum vis-a vis de cele postate de el. Daca nu am folosit asa un limbaj medical elevat cum iti place tie este tot spre buna intelegere a colegilor forumisti, ca doar pentru ei scriem aici, nu pentru a ma umfla in pene.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|