danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #15 on: May 29, 2007, 07:10:05 PM » |
|
Eu zic ca are gastrita ...
|
|
|
|
|
|
My little dog - a heartbeat at my feet.
|
|
|
AdrianGal
Newbie
|
 |
« Reply #16 on: May 29, 2007, 07:59:13 PM » |
|
chestia e ca azi s-a intamplat prima oara. imi spune doctoru oricum maine,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #17 on: May 29, 2007, 08:05:19 PM » |
|
Daca nu este frecventa atunci nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi .... mai vomita si ei din cand in cand sa-si regleze stomacul .... totusi ai grija ce mancare ii dai ... e f important
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AdrianGal
Newbie
|
 |
« Reply #18 on: May 30, 2007, 03:08:52 PM » |
|
am fost si azi cu ea la medic, vreau sa spun ca din cauza masinii a vomitat iar, dupa ce ca de eiri nu s-a ma intamplat. acuma sta si doarme nu are nici pofta de mancare. doctorul i-a dat vaccin, inca o injectie cu antibiotic, si o tableta pentru deparazitare si i-am mai luat vitamine in special cu calciu. de la vitamine nu ar trebui sa-i vina pofta de mancare? eventual ar trebui sa o tin la regim 2-3 zile? daca da ce sa-i dau care e mai usor digerabil pana ii revine stomacul la normal...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #19 on: May 30, 2007, 03:17:16 PM » |
|
pe fondul unei indispozitii si a tratamentului cu antibiotic (a propos, pentru ce?) deparazitant?  se mai intampla ca puii sa vomite... e drept ca trebuie ajuns la medic cu ei, pentru ca voma apare ca simptom inmulte afectiuni grave... dar nu e cazul sa te alarmezi; lipsa poftei de mancare e normala in acest context; si s-a adaugat si ,,plimbarea" cu masina; nu o sili sa manance; si da, dai doua - trei mese de regim; e foarte cald - multi caini au probleme cu apetitul, asa ca e posibil ca vitaminele sa nu aiba cine stie ce efect...
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
AdrianGal
Newbie
|
 |
« Reply #20 on: May 30, 2007, 03:28:16 PM » |
|
ok. deparazitant pentru ca o cam mananca funduletul, ce sa-i dau mancare de regim? ai cateva idei?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress
|
 |
« Reply #21 on: May 30, 2007, 03:33:24 PM » |
|
Piept de pui fiert cu morcov si pui si niste orez in aceasta supica.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #22 on: May 30, 2007, 03:33:45 PM » |
|
e clar ca deparazitarea e musai la pui! daca intri pe topicurile in care s-a scris despre vaccinare / deparazitare, ai acolo mai multe propuneri de program; eu intrebam doar cum de medicul a decis ca pe fondul a (cel putin) unei indispozitii si a administrarii de antibiotic + vaccin sau dea si deparazitantul... asta ii va supra-solicita organismul... adica sa-i fi dat un antivomitiv, vitamine si regim si sa fi inceput vaccinarea / deparazitarea dupa cateva zile, cand trece (sperand ca trece) voma, cand organismul e ok; tot n-am intels pentru ce era antibioticul...
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #23 on: May 30, 2007, 03:34:46 PM » |
|
reteta de regim cam aia e - piept de pui si orez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alessya1405
Hero Member

Tora
|
 |
« Reply #24 on: May 30, 2007, 03:39:34 PM » |
|
eu intrebam doar cum de medicul a decis ca pe fondul a (cel putin) unei indispozitii si a administrarii de antibiotic + vaccin sau dea si deparazitantul... asta ii va supra-solicita organismul...
Eu tocmai am luat si o fetita labrador si m-a intors doctorul de 2 ori de la vaccinere cu ea pt ca avea diaree. Am inteles ca pana nu se asigura ca e perfect sanatoasa, nici nu intra in discutie sa-i faca vaccinul, asa ca am si eu aceeasi mirare ca dsh...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #25 on: May 30, 2007, 03:42:30 PM » |
|
e clar ca deparazitarea e musai la pui! daca intri pe topicurile in care s-a scris despre vaccinare / deparazitare, ai acolo mai multe propuneri de program; eu intrebam doar cum de medicul a decis ca pe fondul a (cel putin) unei indispozitii si a administrarii de antibiotic + vaccin sau dea si deparazitantul... asta ii va supra-solicita organismul... adica sa-i fi dat un antivomitiv, vitamine si regim si sa fi inceput vaccinarea / deparazitarea dupa cateva zile, cand trece (sperand ca trece) voma cand organismul e ok; tot n-am intels pentru ce era antibioticul...
intotdeauna cand un catel vomita..este suspect printre altele si de tonsilita, incat este de inteles administrarea antibioticului. De asemenea deparazitarea trebuie facuta cat mai curand deoarece parazitii in sine suprasolicita organismul puiului si dau de furca sistemului imun putand reprezenta, in infestatii mari, chiar cauza vomei.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #26 on: May 30, 2007, 03:46:02 PM » |
|
putand reprezenta, in infestatii mari, chiar cauza vomei. nu s-ar fi vazut in voma? intreb... eu retinusem, ca elementar, ca vaccinul se face unui organism sanatos...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #27 on: May 30, 2007, 03:48:10 PM » |
|
Sigur i-a facut vaccinul? ...nu inteleg nici eu de ce, vaccinul se face doar unui organism in perfecta stare de sanatate. Intreb daca "sigur" deoarece multa lume foloseste termenul de vaccinare pentru orice injectie nu conteaza cu ce, dar nu cred ca se pune problema in cazul de fata. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AdrianGal
Newbie
|
 |
« Reply #28 on: May 30, 2007, 03:53:24 PM » |
|
dupa ce am venit de la medic, in drum spre casa a mai vomat odata, ma gandesc sa nu fi vomat si pastila pentru deparazitare...deoarece voma avea culoarea pastilei... tot doctorul mi-a zis ca voma probabil a fost din cauza mancarii de asta a decis sa-i dea vaccinul...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #29 on: May 30, 2007, 03:56:06 PM » |
|
nu s-ar fi vazut in voma? intreb...
uneori da uneori nu. Ca sa nu ma inteleaga lumea gresit, deparazitarea e lege..si vine de la sine atata vreme cat un caine nu este deparazitat si nu prezinta probleme grave de genul accident de masina, boli cardiace..etc, boli care sa necesite interventii urgente si "la subiect". Ori nu poti trata un catel cu probleme digestive sperand sa ai rezultate atata vreme cat "parazitii sunt la ei acasa".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|