Forum ciobanesc german
February 14, 2011, 07:42:35 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
salvanim title=
Anunturi: Cazare cu caini in Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Infectie anaeroba  (Read 3046 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Irina2007
Hero Member

« on: July 26, 2007, 05:16:11 PM »

As avea nevoie de un sfat de la un vet sau de la cineva trecut prin asa ceva. Una dintre femelele mele a fatat pe 3 mai si dupa 8 saptamani inca mai avea scurgeri maronii. M-am dus cu ea la vet, uterul arata normal, in schimb am primit rezultatele analizelor de laborator si au gasit vreo 3-4 feluri de staphylococci, dar care se gasesc in mod normal in vagin, nu in uter. Eu banuiesc ca betisorul pe care l-au introdus in uter trecand prin vagin a "agatat" acesti staphylococci pe drum.

Marea problema e ca au gasit o infectie anaeroba, cu +3 din maximul de +5. Vetul ne-a dat 2 antibiotice: Antirobe (Clindamycin) facut de Pfizer si Orbax (orbifloxacin) pentru 14 zile. Ia deja de 10 zile si azi e prima zi in care nu am mai vazut nici un fel de scurgeri. Ieri mai avea insa foarte putin.
Dupa ce termina cele 14 zile vetul vrea sa ii mai dea inca o cura de antibiotice, inca nu stiu pe cate zile.

Ceea ce as vrea sa stiu este daca patania asta o va afecta pe viitor dpdv al reproductiei. Vetul meu mi-a interzis sa o montez la caldurile urmatoare.

Eu nu am mai avut niciodata femele cu astfel de probleme, dar stiam ca dupa o astfel de infectie trebuie montata neaparat la urmatoarele calduri. Stiu pe cineva a carui femela a avut piometru (cervixul deschis) si a montat-o la caldurile urmatoare, a facut un pui si ala cu cezariana.

Veterinarii de aici (Canada) sunt in general foarte buni, dar au experienta extrem de limitata cu reproductia. Peste 95% dintre caini sunt sterilizati, cand mai vine cate un cuib de catei la vet e minune mare, se strang angajatii ca la circ sa vada puii. Asa ca desi am mare incredere in el din multe puncte de vedere, la capitolul calduri, monte, pui ... habar nu are.

Asadar, sa o montez sau nu cand intra iar in calduri?

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: July 29, 2007, 04:38:18 PM »

Eu banuiesc ca betisorul pe care l-au introdus in uter trecand prin vagin a "agatat" acesti staphylococci pe drum.

Buna ziua! Smiley
 De unde ati ajuns la concluzia ca betisorul a ajuns pana in uter si ca infectia e liocalizata la nivelul uterului? Daca ar fi localizata acolo atunci ar fi piometru...daca existau si scurgeri ar fi fost piometru "deschis" dar atat timp cat uterul este normal cred ca faceti o confuzie. Asa ceva teoretic e imposibil..cervixul se inchide dupa cateva zile de la fatare..devenind imposibil accesul in uter. Eventual tamponul a fost introdus in vestibulul vaginal si este vorba de o infectie localizata la nivelul vestibulului vaginal.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Irina2007
Hero Member

« Reply #2 on: July 29, 2007, 04:59:44 PM »

De unde ati ajuns la concluzia ca betisorul a ajuns pana in uter si ca infectia e liocalizata la nivelul uterului?

Hmmm, buna intrebare  Chiar nu stiu daca betisorul a ajuns pana in uter sau doar in vagin. Vetul meu (de fapt sunt 2 medici la cabinet) mi-a zis ca este o infectie uterina nu vaginala, si am luat-o de buna.

Uite ce i-au gasit exact la analize: Beta hemolitic streptococus +3, coliform E-coli +3, anaerobic gram negativ rod +3 bacteroides fragilis, gram positive cocci +3, white blood cells +3, red blood cells +2.

Daca e totusi o problema localizata la nivelul vaginului nu ar trebui sa ii afecteze in nici un fel viata reproductiva, nu-i asa?

Alaltaieri am fost iar la cabinet si mi-a dat antibiotice pentru inca 14 zile, deci o sa ia in total 28 de zile.

Multumesc mult pentru raspuns  I love you
Irina2007
Hero Member

« Reply #3 on: July 29, 2007, 06:42:37 PM »

Am vorbitul cu vetul si a zis ca e sigur infectie uterina Sad (endometrita). A zis ca in vagin nu exista nimic anaerob, ci numai in uter. In plus a zis ca betisorul a intrat atat de mult incat sigur a patruns pana in fundul uterului.
De asemenea dupa aspectul sangelui (maroniu, statut) sigur provine din uter, nu din vagin.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #4 on: July 31, 2007, 08:13:35 AM »

Ok am inteles dar in cazul acesta cum sa nu fie modificat uterul...macar o ingrosare a endometrului. ...la 3 luni postpartum uterul a involuat complet iar cervixul trebuia sa fie inchis de mult timp...
Oricum explicatiile lor nu ma prea conving..se potrivesc ca nuca in perete ( la 3 luni pp. cervix deschis, scurgeri purulente...confirmarea infectiei cu germeni anaerobi..etc) , ma mir ..avand in vedere ca ar trebuie sa "zbarnaie" din cele ce mi-am imaginat.
Parerea mea e sa nu o dai la monta pana mediul intrauterin nu devin steril si se odihneste putin. Mult succes cu femela!   Wink

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora  doctorvet