|
freddy25
|
 |
« Reply #90 on: February 22, 2011, 04:58:04 PM » |
|
Exact asa e. Si eu am un pisic negru cu care cainii tineri se joaca foarte frumos in casa, chiar il lasa sa-i chinuie, sa-i muste. Dar in curte, unul din caini, cel de 8 luni, cum il vede ca o ia la fuga, cum e pe urmele lui gata sa-l inhate.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivana0
Full Member

ALMA
|
 |
« Reply #91 on: February 23, 2011, 10:50:54 AM » |
|
faza ce am povestit-o ieri e floare la ureche pe langa ce mi s-a intamplat azi. Alma mea a reusit sa isi faca dusmani printre vecini. Nu stiu cum a reusit sa iasa la strada iar casa mea e langa o vale. Ratele vecinului erau pe apa si la un moment dat aud galagie mare. Alma mea era sefa intre ele, le fugarea prin apa ca o nebuna, Cand in stanga, cand in dreapta, vecinii zbierau, eu strigam pe ea dar ea nu avea treaba, era in lumea ei, Dadea vecinul cu bate dupa ea pt ca apa era destul de marisoara si nu puteam intra. A fost un cosmar, am ragusit cat am strigat pe ea sa lase ratele, vecinul striga ca daca nu o tin legata o sa am necaz cu ei etc.In final am reusit sa o bag in curte,mi-e si frica sa ii mai dau drumul afara ca daca mai face o data asta oamenii astia o sa mi-o aranjeze. Ce sa fac oameni buni?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #92 on: February 23, 2011, 11:06:13 AM » |
|
Cum ce sa faci? S-o tii in curte! Iar cand iesi afara supravegheaz-o si educ-o. Cauta un loc unde s-o poti plimba si pana te asculta pune-i o coarda de 10m pe care s-o traga dupa ea pentru orice eventualitate si cand nu e in lesa.. Iar vecinului spune-i calm si frumos sa inteleaga ca daca se va intampla vreodata sa-i produca daune, i le vei plati, sa nu-ti mai ameninte cainele fiindca il poti da in judecata si cainele n-are nici o vina, proprietarul raspunde pentru faptele lui.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
ivana0
Full Member

ALMA
|
 |
« Reply #93 on: February 23, 2011, 11:39:37 AM » |
|
pai o tin in curte dar nu stiu cum a gasit ea o portita de scapare la strada si asta doar intr-o fractiune de secunda pt ca mereu eram cu ochii pe ea sa nu faca boacane dar mai ales nu imi explic cum a avut curajul sa intre in apa pt ca pana azi nu s-a apropiat de ea.Oricum mersi Ariana o sa fiu mai atenta in viitor pt ca vecinii sunt rai, mama Almei a fost otravita odata si ea chiar sta tot timpul inchisa doar cu lesa o plimba stapanul, deci nu facuse rau nimanui dar rautatea oamenilor nu are margini, o deranjau pana si latratul ei
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivana0
Full Member

ALMA
|
 |
« Reply #94 on: February 23, 2011, 11:40:28 AM » |
|
ii deranja, scuze
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #95 on: February 23, 2011, 12:00:25 PM » |
|
Da, sunt multi oameni prosti, de aceea trebuie sa iei toate masurile de precautie si sa stie ca in caz de "dezastru" le vei plati pasarile "lovite" sau le vei cumpara altele. De cele mai multe ori este destul sa stie acest lucru si se linistesc. Primul meu Cg-o femela linie veche- executa orice pasare de curte iar vecinul avea pe vremea aceea clocitoare si nenumarate gaini. Aveam noroc ca sareau doar gainile lui la noi iar Lora se infrupta cand nu eram pe faza...dar si asa s-a scapat vecinul(profesor de fizica nu om simplu de la tara) si a zis ca "atat timp cat sar gainile dincoace nu e nimic...numai sa nu ajunga cateaua acolo"...am avut grija sa nu se intample acest lucru niciodata. Asa ca trebuie sa asiguri tot si sa nu mai scape niciodata afara fara voia ta. Poarta de la intrare tine-o inchisa daca trebuie, pune sonerie sau daca nu se poate fa-i un tarc pentru orele in care trebuie sa fie "asigurata".
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
|
dann
Newbie
Bleck Nizza Hund
|
 |
« Reply #96 on: February 23, 2011, 04:37:24 PM » |
|
Ca o completare la cele de mai sus, daca valea aia nu este in curtea vecinului ci pe spatiu public, trebuie sa-i explice cineva hotarit vecinului ca, cainele are tot atita drept in apa aia ca si ratele lui, iar daca cumva se intimpla ceva cainelui, veti considera automat ca este vina lui, si oamenii dispusi sa faca o treaba murdara se gasesc oricind. Asta spusa de cineva hotarit, nu cu urlete si tipete, va avea un impact psihologic mai mare decit crezi. Intr-o tara ca a noastra, nu prea ai alte solutii, la violenta se raspunde cu violenta, unii nu inteleg de alte argumente.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

|
 |
« Reply #97 on: February 23, 2011, 06:09:36 PM » |
|
Mai bine incerci sa te intelegi cu vecinul carcotas pe cale amiabila. Nu prea mai conteaza ce poti sa-i faci tu unui dobitoc, dupa ce ii face un rau iremediabil cainelui. Parerea mea...... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivana0
Full Member

ALMA
|
 |
« Reply #98 on: February 24, 2011, 10:31:59 AM » |
|
ceea ce ma deranjeaza e faptul ca ei nu vad ce e la ei in ograda in sensul ca si ei au 2 caini de talie mare, nu sunt cg ci alta rasa care au facut mare prapad in turma de oi a unui cioban, au fost si pe la politie, plus ca sar gardul, se posteaza in strada si navetistii care merg la tren nu pot sa treaca de frica lor pierzand de nenumarate ori trenul din cauza lor. Deci cainii lor sunt de zeci de ori mai problematici decat alma dar ei asta nu vad doar daca altii le fac lor ceva e bai.Poate acum se intoarce roata.Eu nu vreau sa o imping pe alma intentionat la un astfel de comportament dar sincer multi cand au auzit faza cu ratele au zi:''bine a facut alma, trebuia sa le si omoare nu doar sa se joace cu ele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gladiatorul
|
 |
« Reply #99 on: February 24, 2011, 05:35:21 PM » |
|
Pai si de ce stati cu mainile in san? luati atitudine ! bagati-le mintile in cap vecinilor !
|
|
|
|
|
|
Nu mor cainii cand vor caii !
|
|
|
|
eros
|
 |
« Reply #100 on: February 24, 2011, 05:57:32 PM » |
|
Cu un astfel de vecin trebuie luata imediat atitudine.Sunt de acord cu calea amiabila, nu sunt adepta violentei, dar baga-i mintile in cap, ca nu este mai presus de oricine.Cainii lui nu sunt de vina ca stau in strada si ataca lumea, el este singurul vinovat...in astfel de situatii nu ne razbunam pe animale, ci incercam sa reparam situatia cu proprietarul. Iar ceilalti vecini daca sunt si ei asa de suparati pe "omul cu ratele", de ce nu are nimeni curaj sa-i zica nimic?Eu zic ca se rezolva usor situatia, si cu calm...vorbeste cat mai repede cu vecinul tau, sa nu ii treaca nebunului ceva prin cap...gandeste te ca Eros a fost otravit doar pentru ca exista, nu pentru ca a facut ceva "rau".Succes!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ivana0
Full Member

ALMA
|
 |
« Reply #101 on: February 24, 2011, 06:40:19 PM » |
|
Eu mai am un caine de vanatoare care are 13 ani si unul din cainii omului asta a sarit gardul la mine in curte si mi-a batut cainele in asa hal de saracul a zacut 2 saptamani, nici nu a putut sa manance, de stat in picioare nici nu putea fi vorba dar nu am mai vrut sa aduc vorba si de asta pt ca nu e cg.Dar acum gata, indiferent ce ar fi trebuie facut ceva pt ca omul asta e un nebun. Chiar daca a fost batut in curtea mea vina tot a noastra e,zice el, pt ca, cica, cainele meu a umblat dupa scandal pt ca se haraiau prin gard. Pai si ce sa mai astept, sa pateasca si Alma la fel? Daca ei i se intampla ceva atunci chiar ca va iesi scandal.Oamenii au incercat sa ia atitudine dar el se scoate zicand ca nu e el de vina pt ca el isi leaga cainii dar ei rup lantul. Nu stiu ce va mai fi pana la urma dar bine nu va fi sigur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gladiatorul
|
 |
« Reply #102 on: February 24, 2011, 07:09:08 PM » |
|
Eu ii spargeam toate geamurile la casa daca patea ceva cainele meu spunand ca habar nu am ce s-a intamplat si nu stiu nimic.Nu poti sa astepti sa i se intample si Almei ceva si dupa aceea sa actionezi.
|
|
|
|
|
|
Nu mor cainii cand vor caii !
|
|
|
|