Forum ciobanesc german
October 15, 2016, 01:54:31 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Procedez bine?  (Read 11966 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #15 on: July 15, 2007, 12:29:15 PM »

Eu zic sa nu-l obisnuiesti asa.
Mancarea lui sa aibe ore fixe si sa nu depinda de voi ca altfel veti avea un caine care va saliva mereu cand voi mancati asteptand sa terminati voi si sa-i dati si lui.
Eu nu l-am obisnuit asa si cand mananc se mai uita la noi dar apoi se culca linistit ca stie ca nu va primi nimic .... daca as fi facut cum faci tu ar fi stat sa se uite la mine si sigur ar fi salivat
Acum tu decizi
Mult succes cu cresterea lui

Cristinelu, Odin are 11 saptamani, deci e inca mic.Oricum carne de porc nu i-am dat si nu stiu daca o sa ii dau.Poate fiarta in ciorbita cum zicea Ariana dar cand o sa mai creasca,eu incerc sa o evit numai ca e greu cand facem gratare mi-e o mila de el cu sta si se uita.Stie el ca mananca numai dupa ce terminam noi dar parca si mancarea imi pica prost cand il vad asa.

My little dog - a heartbeat at my feet.
cristinelu
Full Member

« Reply #16 on: July 16, 2007, 10:31:47 AM »

Cristinelu, Odin are 11 saptamani, deci e inca mic.Oricum carne de porc nu i-am dat si nu stiu daca o sa ii dau.Poate fiarta in ciorbita cum zicea Ariana dar cand o sa mai creasca,eu incerc sa o evit numai ca e greu cand facem gratare mi-e o mila de el cu sta si se uita.Stie el ca mananca numai dupa ce terminam noi dar parca si mancarea imi pica prost cand il vad asa.
sa-ti traiasca! este bine ca te preocupa foarte mult sanatatea lui, dar trebuie sa sti ca doar un consum exagerat si constant de carne de porc ai poate face rau, iti pot recomanda carnea cruda de vita (o data sau de doua ori pe luna).
iar despre gratarele facute de tine in prezenta lui sa sti ca s-ar putea sa ai faci mai mult rau daca ai dai ceva de mancare atunci cand cere...

CAINELE ARE TOATE CALITATILE OMULUI SI NICI UNUL DIN DEFECTELE ACESTIUA...
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #17 on: July 16, 2007, 12:01:17 PM »

"are voie de toate! atata timp cat nu este exagerat! sa nu-mi spuna mie cineva ca ii da cainelui numai carne pui sau numai de vita......e adevarat! carnea de vita e cea mai indicata....dar nu cred ca e vreunu care nu-i da si carne de porc! macar atunci cand el mananca la masa....si-i da si cainelui cate o bucatica! Deci, da-i ce vrei tu si ce-i place lui ca n-are nimic! Dar, cum spuneau si colegii de aici de pe forum....nu exagerat!"

jesus mircea!are you serious?? Shocked ::)vorba Arianei,daka taceai ,filosof ramineai!
in primu rind carnea d porc e interzisa si asta stie toata lumea ,nu numai eu si ariana care sintem veterinare,iar in al doilea rind ciinele nu trebuie sa primeasca nimic d la masa stapinului!

A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #18 on: July 17, 2007, 02:12:44 AM »

Deci ma repet dar simt nevoia sa-ti zic ... eu nu i-am dat lui benny carne de porc Tongue dar bineinteles voi stiti mai bine ca sunteti in domeniu dar eu tot nu-i voi da carne de porc Cheesy

"are voie de toate! atata timp cat nu este exagerat! sa nu-mi spuna mie cineva ca ii da cainelui numai carne pui sau numai de vita......e adevarat! carnea de vita e cea mai indicata....dar nu cred ca e vreunu care nu-i da si carne de porc! macar atunci cand el mananca la masa....si-i da si cainelui cate o bucatica! Deci, da-i ce vrei tu si ce-i place lui ca n-are nimic! Dar, cum spuneau si colegii de aici de pe forum....nu exagerat!"

jesus mircea!are you serious?? Shocked ::)vorba Arianei,dacaa taceai ,filosof ramineai!
in primu rind carnea d porc e interzisa si asta stie toata lumea ,nu numai eu si ariana care sintem veterinare,iar in al doilea rind ciinele nu trebuie sa primeasca nimic d la masa stapinului!

My little dog - a heartbeat at my feet.
Irina2007
Hero Member

« Reply #19 on: July 17, 2007, 03:54:45 AM »

Deci, da-i ce vrei tu si ce-i place lui ca n-are nimic!

Asa, asa, si niste otrava de soareci ca e dulce si buna la gust, sigur ii place. A, sa nu uit, si antigelul e delicios. O cescuta pe zi, desert. A, ba nu, ciocolata la desert, cat mai multa!
Si niste Tylenol cand il doare capul, ca doar de, ce conteaza ca sunt otravitoare, cainelui ii place.

Eu zic, mircea, sa gandesti inainte sa postezi  Ciocan
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #20 on: July 17, 2007, 11:06:12 AM »

Laughing Laughing Laughing
super tare!bine zis! Laughing Laughing

Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #21 on: July 17, 2007, 05:57:32 PM »

poate citeste cineva doar postul Irinei si chiar se apuca sa-i compuna un meniu copios!   

Totusi sa nu-l facem pe mircea "troaca de porci"..nu cred ca are intentii rele doar nu a stiut sa-si exprime perfect ideile. Intradevar a fost cam darnic dar cred ca s-a  referit doar la mancare rezonabila. Nu cred insa ca ii trece prin gand ca multi proprietari au impresia ca si cafeaua de dimineata este ceva de la sine inteles.
Ma mir cate le "coace" mintea unor proprietari!

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #22 on: July 18, 2007, 09:18:40 AM »

Nu cred insa ca ii trece prin gand ca multi proprietari au impresia ca si cafeaua de dimineata este ceva de la sine inteles.
Ma mir cate le "coace" mintea unor proprietari!

Da.....chiar cunosc pe cineva care-si bea cafeaua de dimineata cot la cot cu cainele.... 
dsh
Hero Member

« Reply #23 on: July 18, 2007, 09:19:18 AM »

mircea, sper ca ai grad mare de toleranta la ironii si admonestari!
ceea ce ai vrut sa spui tu, desi incomplet, banuiesc ca este faptul ca ar trebui sa adoptam o atititudine mai putin incordata cand e vorba de cainii nostri; si subscriu - si cainii mei primesc cotlectul de porc (fara os, sa nu cumva sa mi-o ,,fur" si eu  LOL ) ramas de la gratar; ba si un colt de cozonac, cateodata; ba comit si crima de a le arunca un mic la sfarsit de week-end; toate astea rar si cu masura, asa cum ar trebui sa le mancam si noi; si le mai scap si cate cava de la masa mea si ma amuz de moacele lor miloage - asta insa pentru ca sunt caini maturi, cu care probleme de comunicare si subordonare nu mai exista demult, caini ,,lucrati" care stiu ca ,,nu-i voie" inseamna clar ca nu au voie si la ,,iesi afara" parasesc instantaneu bucataria sau orice alt loc in care m-ar putea incomoda;
cu siguranta carnea de porc ar fi bine s anu fie ingredinetul principal din hrana cainilor nostri; dar cred ca e mai sanatoasa, ca parte a unei supe cu legume si orez, de exemplu, pe care i-ar da-o un proprietar cu resurse mai putine, decat niste granule de proasta calitate;
oricum, eu consider ca aromatizantii, colorantii, antioxidantii, conservantii, etc, din multe tipuri de granule (unele chiar ,,de soi") ar trebui sa fie mai interzise decat carnea de porc;

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)

« Reply #24 on: July 18, 2007, 11:53:34 AM »

oricum, eu consider ca aromatizantii, colorantii, antioxidantii, conservantii, etc, din multe tipuri de granule (unele chiar ,,de soi") ar trebui sa fie mai interzise decat carnea de porc

un pic d adevar aici .....

Irina2007
Hero Member

« Reply #25 on: July 18, 2007, 03:11:25 PM »

dar cred ca e mai sanatoasa, ca parte a unei supe cu legume si orez, de exemplu, pe care i-ar da-o un proprietar cu resurse mai putine, decat niste granule de proasta calitate;

Acum ce faci, alegi dintre 2 rele? Ar fi mai bine sa comparam doua feluri bune de mancare din care oamenii sa aleaga, nu 2 chestii rele si sa discutam care e mai putin rea ba chiar sa spunem si care e mai "sanatoasa". 

Acum daca omul vrea sa ii dea supa cu legume ce il impiedica sa puna pui in ea? De ce sa puna porc?
E adevarat ca mancarea uscata contine o multime de chimicale, conservanti, si multe alte prostii, dar daca animalele arata bine, sunt sanatoase si traiesc mult, de ce sa cautam solutii alternative? Scopul final este tocmai acesta: sa avem un caine frumos si sanatos care sa fie alaturi de noi cat mai mult. Mancarea uscata ne ofera deja asta, de ce sa cautam nod in papura?

Tu dsh faci greseli in alimentatia cainlor tai. Nu-i nimic, singura recunosti, intr-un final e treaba ta cum iti hranesti cainii. Dar nu cred ca e o idee buna sa incurajezi oamenii pe forum sa dea cainilor mici si cotlete. Stii vorba aia "Trebuie sa facem ce zice popa, nu ce face popa"  Wink
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #26 on: July 18, 2007, 03:45:15 PM »

Acum ce faci, alegi dintre 2 rele? Ar fi mai bine sa comparam doua feluri bune de mancare din care oamenii sa aleaga, nu 2 chestii rele si sa discutam care e mai putin rea ba chiar sa spunem si care e mai "sanatoasa". 

Mie mi se pare totusi bine sa comparam si felurile rele de mancare.....ca hai sa fim seriosi - ajung caini (nu neaparat cg) si pe mainile oamenilor care nu au posibilitatea sa cumpere mancare super-premium (desi noi nu am vrea) ca de: posibilitati nu sunt da' pretentii.....si cred ca exista si destui care sa le vanda un caine si sa nu-i intereseze cum o sa traiasca p'orma. Si atunci ar fi bine sa stie si ei care ar fi alegerea cea mai buna din felurile de mancare pe care si le pot permite pentru caini.
Pana la urma, prin asta se "ajuta" tot cainele, nu proprietarul -  Twak
Scuze dc sunt off topic .... sau nu....ca nu prea pricep despre ce se discuta de fapt aici.... Smiley
Irina2007
Hero Member

« Reply #27 on: July 18, 2007, 04:19:01 PM »

ajung caini (nu neaparat cg) si pe mainile oamenilor care nu au posibilitatea sa cumpere mancare super-premium (desi noi nu am vrea) ca de: posibilitati nu sunt da' pretentii.....

Din pacate ai dreptate  Angry

Dar daca omul nu are bani sa dea cainelui mancare uscata super premiun, nu are nici de .... cotlete de porc  Tongue
dsh
Hero Member

« Reply #28 on: July 18, 2007, 04:44:02 PM »

Acum daca omul vrea sa ii dea supa cu legume ce il impiedica sa puna pui in ea? De ce sa puna porc?
E adevarat ca mancarea uscata contine o multime de chimicale, conservanti, si multe alte prostii, dar daca animalele arata bine, sunt sanatoase si traiesc mult, de ce sa cautam solutii alternative? Scopul final este tocmai acesta: sa avem un caine frumos si sanatos care sa fie alaturi de noi cat mai mult. Mancarea uscata ne ofera deja asta, de ce sa cautam nod in papura?

Tu dsh faci greseli in alimentatia cainlor tai. Nu-i nimic, singura recunosti, intr-un final e treaba ta cum iti hranesti cainii. Dar nu cred ca e o idee buna sa incurajezi oamenii pe forum sa dea cainilor mici si cotlete. Stii vorba aia "Trebuie sa facem ce zice popa, nu ce face popa" Wink

irina, spun oamenilor de pe acest forum de mai bine de un an ce sa dea cainilor de mancare; amanuntit si detaliat; corect!
in mod evident pentru toata lumea interventia mea era o pledoarie pentru o abordare mai lejera a lucrurilor... nu-mi spune ca n-ai inteles! LOL

afirmi ca fac greseli in alimentatia cainilor mei - nu te hazarda! cainii mei mananca royal canin, morcov ras, miere de albine, astea sunt de baza - faptul ca o data la o luna le ,,scap" ,,delicatese", poate sa-mi spuna oricine, dar nu sunt greseli - sunt rasfaturi, ca si asa ne-am rutinat si noi si ne-am rutinat si cainii, meritam si noi sa ne mai relaxam, nu?..
lighten up! LOL opiniile diferite sunt constructive - daca le asculti complet si cu atentie...

cat despre alesul intre 2 rele - te-ai gandit ca pentru unii cam astea sunt optiunile? cred ca e mai sanatos sa le spui oamenilor si ce alternative au, ca nu toti isi traiesc viata in stil ,,premium"; multi ajung doar la the next best thing...

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Irina2007
Hero Member

« Reply #29 on: July 18, 2007, 05:14:34 PM »

Se poate sa fiu eu cam exagerata. Adevarul este ca toti cainii mei sunt o dieta extrem de stricta, n-au vazut in viata lor friptura, mici sau altceva cat de cat interzis. Acum cateva saptamani mi-a scapat o bucata de paine din mana fix in capul unei femele, in secunda urmatoare a si mancat-o, nici n-am apucat sa deschid gura sa spun nu.
Dupa 5 minute a vomat-o.

Si eu imi rasfat cainii, in fiecare zi primesc bunatati ... cainesti. Am pungi intregi de biscuiti si diverse feluri de "treat-uri" care mai de care mai apetisante.
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to: