Forum ciobanesc german
March 12, 2009, 05:43:27 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Euro Dog Show 2012 -Bucuresti, Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Demodecie/veterinar  (Read 115 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pichacu
Newbie
*

« on: March 07, 2009, 11:52:50 AM »

Problema mea este urmatoarea ...... jack al meu are demodecie ....dar ...veterinarul .... ii da 3 injectii cand il duc ...in fiecare saptamana si imi da ceva solutie cu care sa ii fac baie .... dar chestie este ca nu imi palce deloc veterinarul pentru ca :
1. Nu imi da niciodata detaliii despre ce injectii ii da, cu ce il ajuta , ce contine etc.
2. Mi se pare ca , cam trage banii de pe mine
A-si vrea sa imi spuneti daca sunteti careva care ati facut asemenea tratament .... cam cat v-a costat .....pentru ca mie mi se pare mult cat dau ....si in plus in comparatie cu alte veterianre din Cluj (unde stau si eu ) un vaccin este 30-40 lei eu am dat 55 lei :|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg & Tzitziri de Catalina

« Reply #1 on: March 07, 2009, 12:31:43 PM »

Tratamentul corect contra demodeciei dureaza in jur de 6 saptamani, nu mai putin. Numarul de injectii nu e deloc mare, iar solutia pentru spalat este de nelipsit, mai ales daca demodecia nu a fost doar intr-un singur loc ci s-a extins si pe corp.
Medicul veterinat nu e obligat sa iti spuna ce injectii ii face, dar daca il intrebi nu cred ca ti-ar refuza explicatia.
Pretul unui vaccin depinde in functie de tipul vaccinului folosit (exista vaccinuri, in functie de producator si calitate, cu diferente de pret destul de mari intre ele), de cabinet daca este platitor de TVA (statul ia 30% iar apoi trebuie scazut si pretul vaccinului...grea viata ) etc...

Pretul unui tratament de demodecie, facut ca la carte , este destul de costisitor...

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'

Pichacu
Newbie
*

« Reply #2 on: March 07, 2009, 12:35:02 PM »

Tratamentul corect contra demodeciei dureaza in jur de 6 saptamani, nu mai putin. Numarul de injectii nu e deloc mare, iar solutia pentru spalat este de nelipsit, mai ales daca demodecia nu a fost doar intr-un singur loc ci s-a extins si pe corp.
Medicul veterinat nu e obligat sa iti spuna ce injectii ii face, dar daca il intrebi nu cred ca ti-ar refuza explicatia.
Pretul unui vaccin depinde in functie de tipul vaccinului folosit (exista vaccinuri, in functie de producator si calitate, cu diferente de pret destul de mari intre ele), de cabinet daca este platitor de TVA (statul ia 30% iar apoi trebuie scazut si pretul vaccinului...grea viata ) etc...

Pretul unui tratament de demodecie, facut ca la carte , este destul de costisitor...
La mine tien tratamentul 4 saptamani ....in care in fiecare sambata primeste 3 injectii si solutie cu care sa ii fac baitza ...are doar o rana mica pe cap si lipseste apr de langa urechea stanga ...in rest nimic ....in fien ...totusi am sa ma duc sa vad cum stau cu preturile si in alte parti ca mi se pare cam exagerat 100 lei pe saptamana
Ariana
Global Moderator

« Reply #3 on: March 07, 2009, 12:42:50 PM »

Doar o rana mica...si lipsa par in alta parte deja dadea semne de generalizare daca nu s-ar fi intervenit. Sunt convinsa ca la inceputul tratamentului a avut si in alta parte sau urma sa apara doar ca nu ai observat tu.
Tratamentul e intre 4 si 6 saptamani in functie de rezultatul tratamentului, tocmai pentru ca proprietarii incep sa fie " nelinistiti "  LOL  si carcotasi, o stiu din experienta!  Laughing 

Vet'
crb
Hero Member

« Reply #4 on: March 07, 2009, 12:48:12 PM »

Problema mea este urmatoarea ...... jack al meu are demodecie ....dar ...veterinarul .... ii da 3 injectii cand il duc ...in fiecare saptamana si imi da ceva solutie cu care sa ii fac baie .... dar chestie este ca nu imi palce deloc veterinarul pentru ca :
1. Nu imi da niciodata detaliii despre ce injectii ii da, cu ce il ajuta , ce contine etc.
2. Mi se pare ca , cam trage banii de pe mine
A-si vrea sa imi spuneti daca sunteti careva care ati facut asemenea tratament .... cam cat v-a costat .....pentru ca mie mi se pare mult cat dau ....si in plus in comparatie cu alte veterianre din Cluj (unde stau si eu ) un vaccin este 30-40 lei eu am dat 55 lei :|

Traditional, raia demodecica se trateaza prin frictionari locale cu AMITRAZ (pina la obtinerea unei vascularizari superficiale, care permite accesul substantei active la virusul responsabil), injectii cu Ivomec, si tratament de sustinere hepatica (Vitaminele A, D, E, K3, C, B1, B2, B6, B12, Pantotenat de Ca, Niacina, Colina, Acid Folic, Biotina, Metionina, Calciu lactic, Fosfor, Fe, Mg,)

Nu sunt vet, si nu pot sa recomand sau sa sustin un anume dozaj, si/sau tratament....
« Last Edit: March 07, 2009, 12:51:14 PM by crb » Logged
Ariana
Global Moderator

« Reply #5 on: March 07, 2009, 12:54:44 PM »

Si mai corect se fac imbaieri generale. oricum, ii dorim sanatate piticului!

Vet'
Pichacu
Newbie
*

« Reply #6 on: March 07, 2009, 01:09:40 PM »

multumesc mult ......o sa fie sanatos caci dupa primele inectii de sapt trecuta a inceput sa se vindece sa ii creasca parul la loc ...e ff ambitios si lupta sa fie tot timpul sanatos si sa se faca ce ii comvine lui
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora