Deci, nu vreau sa judec pe nimeni dar mi se pare total aiurita doamna cu sfaturile ei. S-a mai scris pe forum in alte topicuri despre albusul crud si faptul ca acesta nu este deloc indicat deoarece contine
Avidina care impiedica absorbtia
Biotinei(Vitaminei H).
Mai pe larg :
Efectele carentei de biotina; Se stia ca albusul de ou crud contine cantitati apreciabile de biotina si, totusi, animalele supuse acestei diete au evidentiat ca sint sarace in aceasta vitamina. In vitro, 1 g de albus de ou crud se combina ireversibil cu 2 ug de vitamina si, prin separarea acestor complexe, s-au gasit proteine care manifestau o mare afinitate pentru biotina (fiecare molecula din aceasta glicoproteina leaga doua molecule de biotina). Se creeaza astfel un complex care este rezistent la actiunea hidrolizanta a sucurilor digestive si astfel vitamina nu se mai poate absorbi. Albusul crud este cel mai utilizat mijloc de a induce experimental avitaminoza biotinica la diferite animale.
Continutul albusului crud in antivitamina (avidina) fiind mai mare decit cantitatea de biotina din galbenus, pot aparea tulburari si dupa consumarea mai multor oua, insuficient fierte sau prajite. Deci aceste procedee nu sint recomandate. Manifestarile clinice si de laborator dispar dupa administrarea de 150 ug de biotina zilnic, timp de 5-6 zile.
Asa ca sub nici o forma nu mai dati albus crud...eu zic nici fiert sau prajit la caini. N-are nici un rost! Mai ales ca este folosit in retetele pentru slabire de tot felul de vedete.
