Forum ciobanesc german
June 15, 2017, 01:51:38 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: O fi surd ?  (Read 13823 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
RanKo
Newbie
*

RanKo

« Reply #30 on: August 31, 2007, 02:10:18 AM »

Asa am inteles de la asistenta de la veterinar ... ca pot sa ii dau cat albus vreau .. da fara galbenus . Incep sa cred ca e dusa cu pluta Smiley
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #31 on: August 31, 2007, 09:47:46 AM »

@alessya...chiar nu citesti ?...este postarea ta...in care recomanzi amestecarea mancarii uscate cu ALBUSH... Cheesy Cheesy Cheesy Angry
[quote author=alessya1405 link=topic=1785.msg30148#msg30148 date=1188386996]
Amesteca-i mancarea uscata cu albusul de ou sau cu piept de pui presat (dat pe razatoare cat mai mica) sau cu pateu amestecat cu ceva apa sau cu alte chestii care miros "a carne" (mancarea uscata in procent cat mai mare, restul in procent cat mai mic)

Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Chiar ca nu ne intelegem: Eu am vrut sa spun ceva de genu asta (prin postarea aia): de vreme ce cainele tau mananca albusul si pieptul presat de pui cu placere, si daca tot ii dai albus gol (simplu), macar pune-i si niste boabe in el. Ca daca ii pune si boabe, n-are cum sa ii faca decat bine (fata de albus simplu). De-aia am zis asa - pentru ca obisnuia sa ii dea. Dar eu nu am mai auzit pe nimeni altcineva care sa mai dea albus simplu la caine.
 Cheesy Cheesy Smiley
Asa e scolaro, nu prea se intelege mare lucru....tre' sa recunosc ca nici eu nu ma exprim prea bine pana nu apuc sa termin cafeaua  Tongue - nici acum nu am terminat-o dar sper ca sunt ceva mai coerenta - chiar m-am straduit de data asta Roll Eyes  Smiley
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #32 on: August 31, 2007, 08:41:38 PM »

Deci, nu vreau sa judec pe nimeni dar mi se  pare total aiurita doamna cu sfaturile ei. S-a mai scris pe forum in alte topicuri despre albusul crud si faptul ca acesta nu este deloc indicat deoarece contine Avidina care impiedica absorbtia Biotinei(Vitaminei H).

Mai pe larg :

Efectele carentei de biotina; Se stia ca albusul de ou crud contine cantitati apreciabile de biotina si, totusi, animalele supuse acestei diete au evidentiat ca sint sarace in aceasta vitamina. In vitro, 1 g de albus de ou crud se combina ireversibil cu 2 ug de vitamina si, prin separarea acestor complexe, s-au gasit proteine care manifestau o mare afinitate pentru biotina (fiecare molecula din aceasta glicoproteina leaga doua molecule de biotina). Se creeaza astfel un complex care este rezistent la actiunea hidrolizanta a sucurilor digestive si astfel vitamina nu se mai poate absorbi. Albusul crud este cel mai utilizat mijloc de a induce experimental avitaminoza biotinica la diferite animale.
Continutul albusului crud in antivitamina (avidina) fiind mai mare decit cantitatea de biotina din galbenus, pot aparea tulburari si dupa consumarea mai multor oua, insuficient fierte sau prajite. Deci aceste procedee nu sint recomandate. Manifestarile clinice si de laborator dispar dupa administrarea de 150 ug de biotina zilnic, timp de 5-6 zile.
Asa ca sub nici o forma nu mai dati albus crud...eu zic nici fiert sau prajit la caini. N-are nici un rost! Mai ales ca este folosit in retetele pentru slabire de tot felul de vedete.  Grin

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #33 on: August 31, 2007, 08:53:15 PM »

Wow ... asta da explicatie
Multumim mult :*

Deci, nu vreau sa judec pe nimeni dar mi se  pare total aiurita doamna cu sfaturile ei. S-a mai scris pe forum in alte topicuri despre albusul crud si faptul ca acesta nu este deloc indicat deoarece contine Avidina care impiedica absorbtia Biotinei(Vitaminei H).

Mai pe larg :

Efectele carentei de biotina; Se stia ca albusul de ou crud contine cantitati apreciabile de biotina si, totusi, animalele supuse acestei diete au evidentiat ca sint sarace in aceasta vitamina. In vitro, 1 g de albus de ou crud se combina ireversibil cu 2 ug de vitamina si, prin separarea acestor complexe, s-au gasit proteine care manifestau o mare afinitate pentru biotina (fiecare molecula din aceasta glicoproteina leaga doua molecule de biotina). Se creeaza astfel un complex care este rezistent la actiunea hidrolizanta a sucurilor digestive si astfel vitamina nu se mai poate absorbi. Albusul crud este cel mai utilizat mijloc de a induce experimental avitaminoza biotinica la diferite animale.
Continutul albusului crud in antivitamina (avidina) fiind mai mare decit cantitatea de biotina din galbenus, pot aparea tulburari si dupa consumarea mai multor oua, insuficient fierte sau prajite. Deci aceste procedee nu sint recomandate. Manifestarile clinice si de laborator dispar dupa administrarea de 150 ug de biotina zilnic, timp de 5-6 zile.
Asa ca sub nici o forma nu mai dati albus crud...eu zic nici fiert sau prajit la caini. N-are nici un rost! Mai ales ca este folosit in retetele pentru slabire de tot felul de vedete.  Grin

My little dog - a heartbeat at my feet.
crb
Hero Member

« Reply #34 on: August 31, 2007, 09:51:38 PM »

.......
Asa ca sub nici o forma nu mai dati albus crud...eu zic nici fiert sau prajit la caini. N-are nici un rost! Mai ales ca este folosit in retetele pentru slabire de tot felul de vedeteGrin

...se poate intelege ca daca ai un caine cam dolofan si ai expo la care vrei sa mergi peste o luna..un regim cu albush crud si dieta mai saraca (cantitativ), coroborat cu regim de miscare ar trebui sa dea rezultate?...si nu fac mishto cu intrebarea asta...eventuale efecte secundare ...?

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
danielaionel
Daniela
Hero Member

Windy Stress

« Reply #35 on: August 31, 2007, 09:54:32 PM »

Eu din explicatia Arianei am inteles ca in nici un caz sa nu se dea albus de ou la caini pentru ca efectele secundare sunt destul de mari .... deci parerea mea e ca orice ar fi nu le dati albus de ou!
Asta e parerea mea ... Ariana tu ce zici ? Mi-am luat bine lectia Smiley ?

...se poate intelege ca daca ai un caine cam dolofan si ai expo la care vrei sa mergi peste o luna..un regim cu albush crud si dieta mai saraca (cantitativ), coroborat cu regim de miscare ar trebui sa dea rezultate?...si nu fac mishto cu intrebarea asta...eventuale efecte secundare ...?

My little dog - a heartbeat at my feet.
RanKo
Newbie
*

RanKo

« Reply #36 on: August 31, 2007, 10:07:24 PM »

Va multumesc pentru raspunsuri ..o sa ii spun sa isi dea demisia  Drac. Noroc ca a inceput sa manance hrana uscata . Are cam 3 KG .. la 7 saptamani .. e bine ?
Ariana
Administrator

« Reply #37 on: August 31, 2007, 11:04:08 PM »

...ce sa zic, dar sigur l-ati cantarit sau doar vi se pare...ca daca nu l-ati cantarit veti ramane surprinsi cand o faceti.

medic veterinar
RanKo
Newbie
*

RanKo

« Reply #38 on: September 02, 2007, 01:29:14 AM »

Va multumesc pentru raspunsuri ... Cheesy de acu taiem Albusul din meniu  LOL
Miky Mihaela
Hero Member

« Reply #39 on: May 12, 2008, 11:14:05 PM »

taiem si noi oul intreg si dam doar un galbenush peste mancare o data pe saptamana! sau taiem si galbenusul? ...mama ei de dieta........

Este mai bine sa invatam din greselile facute de-a lungul vietii, decat sa nu fi facut nimic in viata.
Ariana
Administrator

« Reply #40 on: May 13, 2008, 09:25:30 PM »

da' ce aveti cu domnul galbenus, de ce sa-l taiati din meniul saptamanal?

medic veterinar
Pages: 1 2 [3]   Go Up
  Print  

Jump to: