Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg & Tzitziri de Catalina
|
 |
« Reply #30 on: May 15, 2009, 06:51:47 PM » |
|
de obicei pe marginea din dreapta sus.. Cititoare de cip se gasesc, sunt in jur de 1500-2000 lei dar posibil sa fie si mai scumpe, acum un an cam atat erau.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #31 on: May 15, 2009, 07:40:49 PM » |
|
NUMARUL CIPULUI NU VINE TIPARIT DE LA COR!!! cor-ul trimite actele asociatiilor teritoriale, care le elibereaza proprietarilor sau crescatorului numai odata cu microciparea / tatuarea; atat microciparea cat si tatuarea se pot face si la un cabinet, cu conditia ca acest lucru sa fie demonstrabil asociatiei, altfel nu primesti actul; mai exact, poti microcipa (tatua) cainele la un cabinet de unde se elibereaza o adeverinta de microcipare (tatuare), dupa care, cu catelul la asociatie, se verifica tatuajul sau microcipul, se lipeste pe pedigree codul de bare al cipului sau se stanteaza nr. de tatuaj (care exista si in print - el se gaseste, intr-adevar pe act, de la bun inceput); puiul poate avea cip daca s-a ocupat crescatorul de asta - atunci ar trebui sa ai pe pedigree stick-ul cu codul de bare; in ce priveste cititorul, care nu e tocmai ieftin, o sa va amuze faptul ca regulamentul spune ca, daca intr-o expozitie se prezinta un caine identificabil doar prin microcip, proprietarul si nu organizatorul trebuie sa aibe cititor 
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #32 on: May 15, 2009, 08:41:39 PM » |
|
Nu ai intocmai dreptate. Dupa gratar, revin.
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #33 on: May 18, 2009, 12:21:53 PM » |
|
la voi gratarele tin 3 zile si 3 nopti?... 
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #34 on: May 18, 2009, 12:32:06 PM » |
|
Orice minune tine 3 zile... Numarul de cip poate veni tiparit de COR pe pedigree, in cazul in care DMF-ul a fost completat cu aceste numere. De exemplu ca si in cazul descris de Ariana, probabil la Cluj asa se procedeaza. Asta era o mica observatie (comentariu  ), ca in rest ai perfecta dreptate.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #35 on: May 18, 2009, 12:44:28 PM » |
|
Numarul de cip poate veni tiparit de COR pe pedigree, in cazul in care DMF-ul a fost completat cu aceste numere. asta e procupare (absolut laudabila) din partea crescatorului, sau exces de zel (binevenit si tot laudabil) al asociatiei - mai exact: microciparea e obligatorie! dar nu la / prin asociatia teritoriala - adica e obligatoriu sa microcipezi cainele, dar o poti face oriunde, nu musai la asociatie; oricum, obligativitatea e foarte recenta - circulara a venit cam acum o luna, cred... personal votez pentru cip - dupa o vreme, tatuajul nu mai e lizibil; cat despre trauma, din experienta mea, e muuult mai usor tolerata implantarea cipului - la tatuaj urla puii ca din gura de sarpe, la cip unii nici nu-si dau seama ca li se intampla ceva;
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #36 on: May 18, 2009, 01:12:05 PM » |
|
Tatuajul nu e lizibil dupa un timp, doar in cazul in care nu a fost efectuat corect si/sau in cazul folosirii unor scule si accesorii de slaba calitate. In rest, ramane aproape la fel "pana cand moartea ii va desparti".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #37 on: May 18, 2009, 01:24:50 PM » |
|
Tatuajul nu e lizibil dupa un timp, doar in cazul in care nu a fost efectuat corect si/sau in cazul folosirii unor scule si accesorii de slaba calitate. conditionla de romanica... jumatate din tatuajele pe care le-am vazut, dupa 2 - 3 ani, sunt eliptice
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adm
Full Member

Pic
|
 |
« Reply #38 on: October 27, 2009, 10:36:20 PM » |
|
Dupa cateva luni bune de la ultimul mesaj din subiect intreb: daca ai un caine si locuiesti in Ploiesti, dar ti se fura cainele si ajunge la Satu-Mare, chiar daca el ajunge pe mana unui medic veterinar, cum poate el sa afle cine e proprietarul? Exista o baza de date nationala updatata? Su se afla prin telefon la colegi si prieteni, in speranta ca ai noroc si dai peste medicul care a microcipat animalul?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
Hero Member

|
 |
« Reply #39 on: October 27, 2009, 11:02:21 PM » |
|
uite o discutie la acest link http://www.animale.ro/forum/showthread.php?t=42082am dat de link-ul respectiv cautand si eu mai multe info despre acest subiect.
|
|
|
|
« Last Edit: October 27, 2009, 11:04:00 PM by Thara »
|
|
The devil wears Prada
|
|
|
Leon
Newbie
|
 |
« Reply #40 on: December 06, 2009, 09:52:16 PM » |
|
si-a inscris cineva datele de identificare ale cainilor in aceste doua site-uri?amideea si dogsdb?
|
|
|
|
|
|
Familia, Ciobanesti germani, Reno, Nokia, Sony, Adidas,........astea ma fac fericit.
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg & Tzitziri de Catalina
|
 |
« Reply #41 on: December 06, 2009, 10:01:52 PM » |
|
nu, dar e super ideea! nici n-am stiut de existenta lor. http://www.amideea.ro/http://www.dogsdb.ro/
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
eXxxx
Newbie
I love Athena Von Empire
|
 |
« Reply #42 on: December 07, 2009, 01:47:50 PM » |
|
Eu pe Atenuk' o am pe " http://www.dogsdb.ro/"  . Datorită acestui site un prieten şi-a găsit câinele pierdut de 2 luni.
|
|
|
|
|
|
-=$.P@uL=-
|
|
|
bobo70
Sr. Member

|
 |
« Reply #43 on: December 07, 2009, 07:58:28 PM » |
|
Eu pe Atenuk' o am pe " http://www.dogsdb.ro/"  . Datorită acestui site un prieten şi-a găsit câinele pierdut de 2 luni. Din pacate observ ca nu prea functioneaza situl. Poate este o chestiune temporara, o sa mai incerc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|