Nu exista decat o "exceptie de la regula" la regulamentul BH:
varsta minima este acceptata in AChR 12 luni (regulamentul prevede 15 luni dar si posibilitatea participarii la 12 luni)
Regulamentele valabile in AChR sunt cele de pe site-ul oficial.
regulamentul IPO a fost schimbat de la 01.01.2008 dar inca modificarile nu au fost adoptate in Romania.
se intentioneaza structurarea examenului Bh pe 2 sau 3 trepte (similar Austria, Ungaria,etc) dar aceasta se va intampla numai dupa un simpozion cu participarea celor interesati.
1. Unde scrie in regulamentul international "VPG" (din care face parte BH-ul) despre aceasta "exceptie"?
varianta 2008 se gaseste aici:
http://www.schaeferhund.de/site/typo3conf/ext/nf_downloads/pi1/passdownload.php?downloaddata=1572. Mai am si eu o mica intrebare:
Cum este posibil sa fie adoptat un anumit regulament sau standard international, iar in momentul in care acesta este schimbat de catre initiator....sa mai fie necesara o "readoptare" ?
Eu consider ca atata timp cat se foloseste numele respectiv (de ex.: "BH", "IPO", "VPG"), atunci este
exact vorba despre
exact acel examen/regulament/standard care este acceptat de FCI/WUSV.
(iar prin aceasta "acceptare a FCI/WUSV" devine obligatoriu pt. toti membri FCI/WUSV)
Nu cred ca este posibil si normal sa existe 2 regulamente (diferite) care sa poarte acelasi nume!
Daca se doreste un alt regulament, ce are un continut diferit de cel international, atunci trebuie denumit in alt fel!
Nu cred ca este necesara o adoptare separata de fiecare data cand se modifica un regulament FCI.
Fiind regulament FCI.....se respecta si gata!
Ca exemplu va dau "BH-ul"....care este parte integranta a examenului "VPG" (fost SchH) si care nu poate avea in Romania (atata timp cat este denumit "BH") un alt continut decat cel din Germania!Termenul de "BH" a fost introdus in Romania de catre CNCG ca parte integranta a examenului international "SchH" si a fost adoptat ca atare de catre AChR in 1997 ca fiind singurul valabil pe teritoriul Romaniei.In concluzie, sub denumirea de BH nu poate figura alt text decat cel al CNCG....care este identic cu cel al WUSV.
Eventualele sale modificari nu pot proveni decat de la initiator, adica in cazul nostru "filiera SV/WUSV/CNCG".
In cazul in care CDC sau AChR doresc o modificare a textului acestor examene internationale, atunci aceasta nu poate fi ceruta decat de catre CNCG.
In cazul in care acest procedeu nu este respectat, atunci, atat CDC cat si AChR pot intocmi un
alt regulament national.....dar
care nu se mai poate numi "BH".....ci in alt fel!
Analog:
Numai Romania are dreptul sa schimbe standardul "Ciobanescului Romanesc", iar celelalte tari NU.
Daca o alta tara doreste o modificare a acestui standard, trebuie sa o solicite Romaniei (initiator).
In caz contrar, cainii crescuti in acea tara.....nu mai au voie sa se numeasca "Ciobanesc Romanesc"....si nu mai sunt recunoscuti (sub aceasta denumire) de catre FCI!