Forum ciobanesc german
June 07, 2009, 02:34:26 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Euro Dog Show 2012 -Bucuresti, Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Test displazie  (Read 2438 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg & Tzitziri de Catalina

« on: October 31, 2005, 08:55:39 PM »

Imi dau seama foarte bine ce importanta are acest test,cum arata un rezultat si de ce se face de obicei ca doar nu degeaba am papat genetica prin anul 2   Cheesy  .Iar prin acel "doar" ma gandeam ca poate se mai stabilesc si alte valori in urma testului...nu DOAR originea;ca de exemplu in urma unei consangvinizari mai indepartate un anumit risc de transmitere al bolilor..dar cred ca n-am ajuns inca asa departe  Huh
   In ce priveste falsurile...sa le fie rusine.MA gandeam ca daca toata lumea se cam cunoaste in  aceasta "familie a iubitorilor de ciobanesti germani"s-ar afla tentativele sau poate n-ar avea asemenea tupeu.Insa  multi sunt afaceristi nu numai iubitor si atunci..in afaceri..nu ma mai mir.
   VA rog sa-mi raspunda cineva daca testul de displazie se poate face si in RO fiindca din cate am auzit mai demult se facea numai la Budapesta.Adica radiografii se pot face in multe locuri dar avem oameni abilitati care sa execute acest test si sa-si puna numele la bataie in Ro?   

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
dsh
Administrator

« Reply #1 on: October 31, 2005, 09:10:58 PM »

ce inseamna abilitati?
numele si-l pun la bataie (adica semneaza si parafeaza rezultatul), dar deocamdata un astfel de test are valoare doar la noi; adica, cel putin din cate stiu eu, nu avem nici un cabinet recunoscut de WUSV; ultima decizie in directia asta (AG din primavara) s-a referit la  intocmirea documentatiei pentru acreditarea de catre club a cabinetelor facultatilor veterinare din principalele orase.

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!

Der Gebrauchshund
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #2 on: October 31, 2005, 10:05:28 PM »

Cu riscul de a fi catalogat ca pesimist (sau ceva mai rau), sa vezi ce va fi cand cineva va fi acreditat. Dar oare cand va fi cineva acreditat?
Testele din Romania nu sunt in nici un fel recunoscute in lumea ciobanestilor. (Chiar daca examenele de lucru sunt, desi nu reusesc sa inteleg de ce)
Poti face test in tara si daca e OK sa mergi spre west pentru testul oficial. Nu numai la Budapesta se face test recunoscut, gasesti si mai aproape, dar pentru un caine valoros merita unul de Austria sau Germania.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
Der Gebrauchshund
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #3 on: October 31, 2005, 10:08:50 PM »

are valoare doar la noi
Adica cum? Poate pentru proprietar (dealtfel lucru foarte important), asta daca s-a facut citirea corect, defapt daca s-a facut testul corect.

Der Gebrauchshund
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #4 on: October 31, 2005, 10:20:57 PM »

... despre care, din fericire, stiu dincolo de orice dubiu ca are solduri curate
Indiferent despre ce caine vorbim, pe langa un test de displazie reusit, cu rezultat bun, important e si rezultatul testului de displazie al puilor, ceea ce da numarul HD (HD-Zuchtwert). Un numar esential in alegerea partenerului de monta. In lumea civilizata este urmarita de "autoritati" combinatia numarului de HD la partenerii de monta.
Acest numar HD poate fi imbunatatit sau nu in functie de rezultatele testului la pui si se pot trage concluzii despre valoarea cainelui.

Personal cred ca e binevenita introducerea testului ED, pentru displazia de cot.
Cresterea ciobanescului german este complexa, este nevoie de multa daruire pentru a atinge toate asteptarile, pacat ca multi isi bat joc de aceasta minunata rasa, dar mult mai rau este ca ei gasesc si oameni pe care sa-i pacaleasca si care le recompenseaza munca.

*HD=Hüftgelenkdysplazie / Displazie de sold
*ED=Ellenbogendysplazie / Displazie de cot

Ariana
Global Moderator

« Reply #5 on: October 31, 2005, 10:29:26 PM »

Si atunci unde ma sfatuiti sa-i fac testul?Si la ce varsta?In ce tara?Si  care-i pretul unui test in Ungaria,Austria,Germania?(sa stiu ce m-asteapta
    Grin  )

Vet'
Der Gebrauchshund
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #6 on: November 01, 2005, 04:28:20 PM »

Daca ai posibilitate fa-i testul dupa un an in tara si daca e ok du-te cat mai departe spre west. In Austria e 50 parca. Ma interesez mai exact sa stii ce te asteapta. Pretul din ungaria o sa ti-l spuna de exemplu Kira.
Kira?

Ariana
Global Moderator

« Reply #7 on: November 01, 2005, 09:25:36 PM »

OK va multumesc,cred ca voi avea ocazia s-o duc si in Germania-poate(daca asa e mai bine).
   Cu pasaportul cainelui cum se procedeaza?
   Daca gasiti de cuviinta poate mutati posturile acestea la alte subiecte.Sa nu deviez prea mult.  Smiley

Done  Smiley
« Last Edit: February 24, 2007, 08:34:36 PM by Ariana » Logged

Vet'
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora