Forum ciobanesc german
February 10, 2012, 09:52:13 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Asociatia Romana pentru Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: CG in frig  (Read 9719 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Leo Brisan
Sr. Member

« on: February 16, 2008, 11:16:33 PM »

Rezista un CG de 5 luni si jumatate afara in frig ? Are cusca, dar nu vrea sa intre in ea sub nici o forma si doarme numai afara pe un pres langa zid . Aici ma refer la temperaturi de -15 sau - 20 de grade celsius. Dar in acelasi timp tremura din tot corpul. Aveti vreo parere ? Stie cineva ceva ?!?!?
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #1 on: February 16, 2008, 11:26:04 PM »

mutati cusca in locul presului!
« Last Edit: February 17, 2008, 10:37:25 AM by Ariana » Logged

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pet Shop Online cu Livrare Rapida PetShop4You
Metall
Full Member

« Reply #2 on: February 19, 2008, 04:31:54 PM »

poti sa incerci sa-l pacalesti sa intre in cusca
nici ale mele nu vroiau sa intre in cusca, dar incet-incet, cu cate o papica buna aruncata, in cusca, cu joaca, cu rabdare ... acu intra singure cand vine seara / frigul / ninsoarea /ploaia Smiley
si la inceput mi-era ca am construit ditai cusca (duplex) degeaba Smiley
eu zic sa mai incerci, sa insisti - ca la dresaj, cu rabdare si tact, musai sa reusesti
spike07
Hero Member

Maiya

« Reply #3 on: September 13, 2008, 10:03:19 PM »

rezista un cg la 2 luni pe timp de toamna in padoc?

"If I have any beliefs about immortality, it is that certain dogs I
have known will go to heaven, and very, very few persons." -- James
Thurber
Punch
Jr. Member
**

White Shepherd

« Reply #4 on: October 13, 2008, 07:50:44 AM »

Eu am un CG de 1 an si l-am tinut in casa cateva luni cand ma duceam la servici, pe gresie in bucatarie cu o lesa lunga, ii dadeam apa mancare si jucarii dar isi facea nevoile acolo, altceva nu aveam ce sa fac.Apoi i-am construit in curte o cusca in care nu vrea sa intre dar imprejmuita cu gard, acum sta acolo cand merg la servici dar la iarna il mut iar in bucatarie in lesa pentru ca e frig iarna si nu ma indur sa il als afara.Eu zic ca e mai bine decat sa umble prin toata casa sa faca ravagii, plus ca am si 2 pisici cu care inca nu se impaca(il am de 10 luni).
M_Luiza
Hero Member

« Reply #5 on: October 13, 2008, 04:43:24 PM »

Are cusca, dar nu vrea sa intre in ea sub nici o forma si doarme numai afara pe un pres langa zid . Aici ma refer la temperaturi de -15 sau - 20 de grade celsius. Dar in acelasi timp tremura din tot corpul. Aveti vreo parere ?
   Asa cum spune si Ariana - cusca in locul presului si pui presul in cusca .
il mut iar in bucatarie in lesa

cred ca mai bine ai incerca sa imprejmuiesti un tarc sau sa cumperi o cusca  care se si inchide /speciala pentru astfel de cazuri (sau pt transport cu masina)/.
da daca  are o zona acoperita  in care nu  poate fi plouat ( sau cusca) iar  pt al proteja de vijelii , macar doi preti ai padoculi sa fie plini / tabla sau lemn  sau intre peretele  casei si gard .. etc...
thortelina
Newbie
*

« Reply #6 on: October 27, 2008, 12:31:49 PM »

Si noi aveam aceiasi problema. Rhon are 1 an si 2 luni iar iarna trecuta l-am tinut in casa pana temperatura a urcat noaptea peste 5 grade. Are un cotet foarte bine facut dar de care nu s-a atins...am incercat sa-l tentam cu oase, jucarii..intra, isi roade osul apoi iese tot afara si doarme lipit de usa pe pres. Am sa incerc sa mut si presul in cotet. Daca mai aveti alte sfaturi le asteptam cu nerabdare mai ales ca temperatura a inceput sa scada simtitor noaptea...Multumim
hemu-ha
Full Member

« Reply #7 on: October 27, 2008, 12:39:41 PM »

Inca nu e destul de frig, probabil nici nu simte nevoia custii Smiley Daca stie deja sa intre in cotet, eu cred ca o va face si cand are nevoie. Oricum, acum degeaba il ademeniti, puneti-i mancare inauntru cand vine frigul, ca sa aiba motiv sa ramana in cotet dupa ce termina. La fel si presul, zic eu, doar cand vine frigul.

melisch
Sr. Member

Maya

« Reply #8 on: November 20, 2008, 06:59:54 PM »

hemu-ha are dreptate, noi am construit cusca si nici in ruptum capului nu statea acolo, apoi prin septembrie au venit ploile si tata mi-a sugerat sa-i mutam casa langa usa de intrare unde dormea ea, pana atunci. Nu este estetic dar ce daca. Zis si facut am mutat cusca apoi puneam mancarea in cusca si s-a invatat repede la inceput intra doar cand vedea ca vreu sa-i dau mancare, ba chiar si la bunatati intra repede in cusca sperand ca astfel o va primii mai repede. Iar cand este mai frig intra frumos in cusca.
a_igil
Newbie
*

« Reply #9 on: January 18, 2009, 10:23:14 PM »

A mea are 4 luni si statea pana acuma intr-un padoc "improvizat" in curte de 2/2 pe timp de noapte unde e si cusca. Dormea linistita pana ce a mai crescut si a inceput sa latre si sa planga cand o lasam acolo. Am decis sa o las libera in ideea ca s-a obisnuit cu cusca si va merge sa doarma acolo dar tot timpul doarme in fata usii in cosuletul in care dormea cand era mai mica. E destul de ferita de frig caci e un fel de terasa la intrare in casa si sunt 2 pereti grosi in jurul ei dar tot ma tem ca ii este frig (totusi n-am vazut-o niciodata sa tremure si doarme fara probleme)
spike07
Hero Member

Maiya

« Reply #10 on: January 19, 2009, 09:15:03 AM »

la mine max are apoape 3 luni si doarme afara.... in magazia de lemne, iar maiya are 6 luni si doarme afara pe beton, desi casuta ei din lemn este langa avand in vedere ca la noi nu scade sub -10 deobicei temperatura  LOL

"If I have any beliefs about immortality, it is that certain dogs I
have known will go to heaven, and very, very few persons." -- James
Thurber
crya
Newbie
*

« Reply #11 on: September 19, 2009, 09:38:13 PM »

si eu am doi CG de 5 luni si ii tin in curte eu ink nu locuiesc akolo nu e gata casa dar ei au tzarcu lor si o cusca....ma gandeam sa le mai cumpar o cusca ... catelusa intra inuntru ..dar catelusu nu oare knd vine frig intra inuntru?sa le pun ceva pe jos in cusca?
wildspirit
Hero Member

Wildspirit

« Reply #12 on: September 19, 2009, 09:53:49 PM »

Doua custi ar fi ideale.Blitz la 5 luni statea linistit in cusca lui de lemn si plina de covorase si paturi.A trecut iarna..si el e perfect sanatos. Smiley Si da..crede-ma,cand va fi frig,amandoi vor intra in custi.

Don`t worry..be happy
crya
Newbie
*

« Reply #13 on: September 19, 2009, 09:56:06 PM »

deci acuma au doar o cusca..sa se las peste iarna doar una?poate isi mai tin unu de cald la altu?:)sau cum sa fac?...si app knd sai separ?
wildspirit
Hero Member

Wildspirit

« Reply #14 on: September 19, 2009, 10:44:54 PM »

Nu vad de ce ai lasa doar o cusca...daca ai posibilitatea fa rost de inca una.Ei sunt frati..?
Cat despre separare nu stiu foarte multe..femela intra in calduri inca de pe la 6-7 luni din cate stiu iar masculul e dispus tot cam de atunci..insa din punct de vedere al maturitatii sexuale femela poate sa se imperecheze cam dupa 2 ani,iar masculul undeva la 1 an jumate.Dar asta nu inseamna ca ei nu vor incerca si mai repede  Tongue Ai de grija cand e femela in calduri..caci doar atunci va reactiona masculul.Altfel,riscurile nu exista.

Don`t worry..be happy
Pages: [1] 2 3 4   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora