Dante
Newbie
|
 |
« on: August 24, 2008, 12:34:51 PM » |
|
am vazut ca in data de 19 august CG meu a intrat in calduri si am tinuto in padoc ca in 28 sa pot sa o dau la mascul... si azi dimineata am gasito cu un maidanez se jucau in curte (a iesit din padoc) .nu stiu cat timp au stat impreuna ...si daca s-au imperecheat..au trecut doar 4 zile.. este posibil sa se fi imperecheat si sa prinda?? si daca nu cum imi dau seama ? sa o mai duc in 28 la mascul??ast sfaturii... ms mult
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #1 on: August 24, 2008, 12:44:43 PM » |
|
este posibil...alta data sa te asiguri ca nu poate intra nimeni la ea. Exista mai multe variante...sa se fii montat cu maidanezul cu succes chiar si asa daca o duci la un mascul de rasa poate prinde si cu acesta cativa pui. De asemenea exista posibilitatea sa nu se fi montat cu el daca nu e inca in perioada propice montei. Multe optiuni nu ai (eventual o montezi si cu un mascul de rasa) si astepti rezultatul dar nu uita sa-ti notezi culoarea maidanezului  . La ''avort'' nu te indemn...este destul de periculos, de multe ori rezultand infectii urate dupa moartea embrionara.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #2 on: August 24, 2008, 12:47:48 PM » |
|
Daca esti sigur ca a intrat in calduri pe 19 august mai mult ca sigur nu s-a montat si poti incerca monta propusa. Repet...daca esti sigur
P.S. scuzati repetarile din exprimare.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Dante
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: August 24, 2008, 12:49:58 PM » |
|
perioada propice montei.
noi neam mai jucat cu ea si cand o spalam sau atingea frate,io se intorcea cu coada catre el
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dante
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: August 24, 2008, 12:52:55 PM » |
|
noi am obseervat in 19 .. pt ca am mai plimbato afara si nu am observat nimik.. eu am observat ca in data de 19 avea alt comportament... e mai afectiva
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #5 on: August 24, 2008, 01:55:03 PM » |
|
Atunci e posibil sa fi intrat in calduri prin 10 aug... Prima zi de calduri este prima zi in care apare sangerarea. De obicei femela accepta masculul (se intoarce cu spatele si muta coada) din ziua 9-10 pana in ziua 16. In aceste conditii e posibil sa se fi montat cu maidanezul.
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
|
Dante
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: August 24, 2008, 02:42:17 PM » |
|
daca sa imperecheat cu maidanezul o dezmostenesc.. nici nu vreau sa o vad o sapt  (
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kwy
|
 |
« Reply #7 on: November 22, 2008, 07:17:03 PM » |
|
salutare tuturor.sint si eu la inceput de drum,si va deranjez cu o intrebare? pt. monta este suficient o singura data sa se inperecheze, sa-u de mai multe ori?
multumesc anticipat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
man
|
 |
« Reply #8 on: November 22, 2008, 11:04:50 PM » |
|
salutare tuturor.sint si eu la inceput de drum,si va deranjez cu o intrebare? pt. monta este suficient o singura data sa se inperecheze, sa-u de mai multe ori?
multumesc anticipat
Daca este in perioada fertila da. Daca poti repeta monta peste 2 zile... este si mai bine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Florin
Jr. Member

|
 |
« Reply #9 on: February 10, 2010, 07:22:38 PM » |
|
pot tine o femela care e in calduri din 30ianuarie cu un mascul? sa ii tin in acelasi padoc ma refer.Azi am dus femela la mascul dar nu a vrut sa stea deloc, i-am tinut cam 20 de minute in curte, apoi in jur de 50 de minute in padoc si nimic...ea nici nu voia sa stea (e a 12a zi) inca mai are curgeri e posibil sa fi iesit din calduri?? sau sa nu fie perioada optima cand sa il vrea? maine o duc iar, dar as vrea sa aduc masculul sa il tin la ea in padoc!! Astept pareri opinii..orice...P.S. nu mai precizez rasa , sper ca se intelege ca e 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #10 on: February 10, 2010, 07:45:14 PM » |
|
pot tine o femela care e in calduri din 30ianuarie cu un mascul? sa ii tin in acelasi padoc ma refer.Azi am dus femela la mascul dar nu a vrut sa stea deloc, i-am tinut cam 20 de minute in curte, apoi in jur de 50 de minute in padoc si nimic...ea nici nu voia sa stea (e a 12a zi) inca mai are curgeri e posibil sa fi iesit din calduri?? sau sa nu fie perioada optima cand sa il vrea? maine o duc iar, dar as vrea sa aduc masculul sa il tin la ea in padoc!! Astept pareri opinii..orice...P.S. nu mai precizez rasa , sper ca se intelege ca e  ...ce varsta are femela? e la prima monta? ...masculul a mai montat sau e "fecior"...femela sare la bataie? ..
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
Florin
Jr. Member

|
 |
« Reply #11 on: February 10, 2010, 08:17:03 PM » |
|
femela are 1 an si 8 luni, e la prima monta, masculul are 5 ani si la fel, e la prima monta deci e fecior, iar femela nu prezinta comportament agresiv,nu sare la bataie, azi chiar se jucau...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #12 on: February 10, 2010, 08:24:46 PM » |
|
femela are 1 an si 8 luni, e la prima monta, masculul are 5 ani si la fel, e la prima monta deci e fecior, iar femela nu prezinta comportament agresiv,nu sare la bataie, azi chiar se jucau...
... nu sunt sigur ca solutia cu tinutul in acelasi padoc ar putea da rezultate... masculul a incercat "saltul" pe femela..? ea se fereste..? e posibil sa nu fie inca la ovulatie..chestie de cateva zile..asta in conditiile in care ai sesizat intrarea in calduri la timp,.. ... parerea mea este sa ii tii separat, si in functie de timpul pe care il ai la dispozitie sa ii lasi impreuna 15 - 30 minute la cateva ore... posibil sa ai nevoie de ajutor (respectiv, cineva care stie sa ajute masculul, in conditiile in care poate o sa fii nevoit sa tii cateaua) ... e o sugestie, nu o "reteta"... bafta
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
|
marius_bl
|
 |
« Reply #13 on: February 10, 2010, 08:32:06 PM » |
|
E de preferat sa fie efectuata monta sub supraveghere mai ales ca amandoi sunt la prima imperechere. (chiar daca fem. este cuminte s-ar putea sa sara la bataie) Daca femela inca sangereaza , perioada optima nu a trecut . 
|
|
|
|
|
|
*Link Removed*
|
|
|
Florin
Jr. Member

|
 |
« Reply #14 on: February 10, 2010, 08:38:11 PM » |
|
masculul a incercat "saltul" pe femela..? ea se fereste..? e posibil sa nu fie inca la ovulatie..chestie de cateva zile..asta in conditiile in care ai sesizat intrarea in calduri la timp,..
da a incercat ”salturi” de mai multe ori dar ea nu a vrut sa stea se tot ferea....faza e ca inca mai sangereaza, deci cred ca inca nu a trecut perioada optima...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|