Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #75 on: April 25, 2006, 12:29:49 PM » |
|
O.K ...m-am linistit !  Numai la un lucru sa fi atenta. Ares e acum in a 2 a etapa de instaurare a fricii, etapa care dureaza pana la varsta de 18 luni. In aceasta perioada ar fi indicat sa faci numai antrenamente cu experiente pozitive pentru caine.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #76 on: April 25, 2006, 12:51:41 PM » |
|
Ares e acum in a 2 a etapa de instaurare a fricii, etapa care dureaza pana la varsta de 18 luni poti sa dezvolti ideea asta?
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #77 on: April 25, 2006, 01:59:40 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #78 on: April 25, 2006, 03:25:43 PM » |
|
poti sa dezvolti ideea asta?
Sper sa gasesc materialul in care am citit despre etapele instaurarii fricii la caine pentru a fi mai explicit putin. Oricum este vorba despre formarea unor insticte si reactii la factorii de mediu, avand in vedere ca de la aceasta varsta cainele incepe sa umble in locuri publice, sa intre in contact cu alti caini, sau mai pe scurt sa-si imbogateasca experienta de viata. Daca in aceasta perioada o sa aiba parte de multe experiente traumatizante o sa obtii un caine stresat, care o sa reactioneze la limita (agresivitate sau frica). In linii mari cam asta e.
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )
|
 |
« Reply #79 on: April 25, 2006, 04:06:13 PM » |
|
Va multumesc tuturor pentru opinii! Credeti ca metoda din videoclip da foarte bune rezultate? Eu l-am invatat pe al nostru sa se culce fara a recurge la asemenea practici. ..... In videoclip NU se invata comanda "culcat"....ci IMPUNEREA IN FATA CAINELUI!!! Partea mai "draguta" este ca TOTUL SE INTAMPLA SUB DIRECTA INDRUMARE A UNUI INSTRUCTOR!!! ASTA TREBUIA SA OBSERVATI! In nici un caz nu va recomand asemenea practici.....ele sunt rezervate celor care se ocupa cu alte "examene" de lucru.....nu cu SchH. De aceea va recomandam sa ramaneti la ceea ce este normal...adica la SchH si lasati alte tipuri de examen pe seama altora...care sunt dispusi sa faca cu cainii lor ceea ce ati vazut in filmulet. Parerea mea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lucian
Newbie
|
 |
« Reply #80 on: April 26, 2006, 10:44:34 PM » |
|
am un catel de 4 luni si la varsta asta ii este frica de alti caini, este normal? Inca doarme in casa(il am la tara)si daca il las afara seara plange si zgarie usa de la intrare.Cum sa procedez? Cand ne jucam cu el ne musca tare de mana si picior . dati-ne un sfat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #81 on: May 08, 2006, 11:22:35 AM » |
|
Nu prea e normal sa-i fie frica de alti caini, decat daca: a fost luat prea devreme din cuib si nu a fost socializat corespunzator. Daca doresti sa-l obisnuiesti sa doarma afara, va fi ceva mai greu o vreme pentru amandoi. Daca are un pres pe care doarme in casa, trebuie transferat in prima faza afara, aproape de usa. pana la urma se va obisnui sa doarma pe el. ulterior distanta se poate mari dupa dorinta. Pentru muscaturi trebuie aplicate corectii prompte (scuturat de ceafa, un ziar pe fundulet, etc. Nu aplica lovituri cu palma oricat de usoare, mana trebuie sa mangaie nu sa loveasca. In rest rabdare si se va rezolva.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #82 on: May 12, 2006, 08:47:23 PM » |
|
am un catel de 4 luni si la varsta asta ii este frica de alti caini, este normal? Inca doarme in casa(il am la tara)si daca il las afara seara plange si zgarie usa de la intrare.Cum sa procedez? Cand ne jucam cu el ne musca tare de mana si picior . dati-ne un sfat
.... frica fata de caini poate sa provina si dintr-o experienta traumatizanta traita din partea unui caine... intre catei de aceeasi virsta e la fel? ...si in afara de asta, mai conteaza si cum l-a "lasat Dumnezeu"...poate e o fire mai poetica, si nu ii place violentza..  ....nu dispera, daca ii dai incredere in el, in principiu, doar o tara genetica ar putea sa il faca sa ramina fricos...in relatia cu alti caini
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
alex666
Newbie
|
 |
« Reply #83 on: June 12, 2006, 03:36:16 PM » |
|
salutare ..eu sunt nou p acest forum si nustiu sigur daca scriu unde trebuie dar ..nu asta e important acum ..Am un puiutz de ciobanesc german , femela, de doar 5 saptamani si am o mare pb cu ea...face ce face si se repede la picioarele mele ..uneori doar din joaca dar alteori musca cu ura si maraie, scutura si tot asa ..ceea ce au nu am invatzat-o sa faca ...In rest daca nu are chef sa ma muste de picioare e balanada si se jaoaca frumos...Atunci cand ma musca daca ii dau in fatza o jucarie de-a ei imi lasa piciorul in pace si se joaca putzin cu jucaria dar asta nu dureaza mult si iar ma trage de glezne ..va rog ff mult daca ma putetzi ajuta cu sfaturi ..orice sfta e bine venit ...daca stiti vreo metoda ceva va rog sa ma ajutatzi daca putetzi ... adresa mea de mail este alex666_v@yahoo.com 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #84 on: June 12, 2006, 07:47:50 PM » |
|
Cand o sa mai creasca o sa-i treaca. Acum e pui. Cand te musca o corectezi cu o comanda de interdictie si o usoara scuturare de ceafa. Va invata destul de repede ca nu e voie. dar acum e destul de mica, si nu musca cu ura, ci in joaca.
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
|
ulck
|
 |
« Reply #85 on: June 13, 2006, 09:20:55 AM » |
|
Ai putea transforma obiceiul care nu-ti place intr-un joc util, dandu-i o carpa pe care s-o muste si sa traga de ea. Ii va folosi mai tarziu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lucian
Newbie
|
 |
« Reply #86 on: June 20, 2006, 11:22:33 PM » |
|
va salut pe toti am scapat de problema cu dormitul in casa.Frica de caini cred ca a luat-o de cand celalalt caine pe care il avem care este o corcitura de maidanez cu ciobanesc l-a muscat din gelozie ca noi il mangaiam pe ciobanesc.Cand ne jucam cu maidanezul ciobanescul maraie si el la randul lui. Ce ziceti cand o sa cresca ciobanescul mai mare or sa se bata sau care sunt sansele ca ei sa se inteleaga.In momentul de fata ciobanescului german care are 6 luni ii este frica de maidanez.Si acum sa va explic cum este impartit teritoriul celor 2 caini: curtea este impartita in 2, in una din parti sta ciobanescul german (dezlegat toata ziua si inchis seara intr-un padoc unde are si cusca), iar in cealalalta parte sta maidanezul care este legat tot timpul(ii mai dam drumul din cand in cand noaptea, sau mai scapa el uneori). Ciobanescul german este in general cuminte dar spre sfarsitul zilei are o reactie ciudata pe care nu reusesc sa o inteleg:maraie si se repede la picioare sau la maini si are o privire plina de ura sau sa ma exprim altfel parca are ochii injectati .Repet, toata ziua este cuminte, are chef de joaca, doarme , il scoate la plimbare.Sa fie aceasta reactie un mod de a-si arata nemultumirea ca trebuie sa il inchidem in padoc.Va rog frumos sa-mi raspundeti mai repede daca se poate, si sa-mi dati un sfat despre cum se poate corecta aceasta deviere de comportament si daca cineva a mai avut asemenea probleme sa-mi spuna si cauza acestui comportament.mentionez ca niciodata parintii mei sau eu nu l-am batut, l-am hranit bine si l-am mangaiat si am 'vorbit' cu el poate putin mai mult decat trebuia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|