|
piciorus2002
|
 |
« on: December 09, 2008, 12:11:07 AM » |
|
Postasem saptamana trecuta (la Gallery) o poza cu Oskar la 7 saptamani dar n-a fost timp sa revin cu amanunte.Le-am cules asa cum par sa vina ele,direct de la "sursa"  : ...da,recent am implinit 2 luni si 6kg  mananc pe rupte carne de vita "raw meat" (nu uscaturi sau "boabe" uscate ca gainile desi vet-ul zice ca "e" mai bune) dupa o scurta perioada de "indispozitie" in care am dat-o numai pe iaurt si lapte de capra,timp in care fugeau toti de "vanturile" mele  Ma descurc binishor cu iesitul "afara" in special dupa primele zile in care mi-am vazut stapanii cum alergau disperati cu ziare si alte chestii cand ma scapam in casa intr-un colt mai...retras (zic eu!),sa nu zica lumea ca n-am buna crestere! Le-am facut pe plac si ma duc acolo unde vor ei,desi e cam rece afara si nu atat de placut ca pe chestiile alea simpatice si bune la ros carora EI le zic "covoare"  mai e o chestie care m-a frapat...ei ii zic "lesa" si ma obliga sa merg cu o chestie de piele in jurul gatului iar acea lesa o plimba dupa ei si dupa mine...Incerc sa le fac pe plac si o suport de dragul lor (desi imi limiteaza serios raza de actiune) intrucat ii vad ca-si dau osteneala,roiesc in jurul meu iar meniul zilnic isi bat capul sa mi-l faca mai variat. Acum ii vad iarasi stresati sa ma duca la individa aia cu halat alb care ma mangaie,imi baga ceva-n fund si chiar ma inteapa cu ceva ce-i zice "vaccin" si care ei oamenii cred ca e nu-stiu-ce...Sper sa ramana la Parvo si Distemper si sa nu ma mai umple de chimicale  ... Va pup,succese la ros tot ce prindeti (scaune,mese,covoare,papuci etc,vedeti voi) si revin pe la 10 saptamani,multa sanatate si stapanilor vostri! al vostru Oskar v. Bullinger 8 saptamani si ceva.. ...sh'aproape 6.5kg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #1 on: December 09, 2008, 12:40:24 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #2 on: December 09, 2008, 01:12:11 PM » |
|
ne place oskar - e baiat istet! 
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd
|
 |
« Reply #3 on: December 09, 2008, 04:09:43 PM » |
|
 Super!
|
|
|
|
|
|
darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
|
|
|
Canto
Full Member

|
 |
« Reply #4 on: December 09, 2008, 04:27:10 PM » |
|
mananc pe rupte carne de vita "raw meat" sa nu ma mai umple de chimicale

|
|
|
|
|
|
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away...
"The bond with a true dog is as lasting as the ties of this earth can ever be." -Konrad Lorenz
|
|
|
|
|
|
|
|
piciorus2002
|
 |
« Reply #6 on: December 09, 2008, 07:24:06 PM » |
|
Pe langa carne, mai trebuie si ceva vegetale, orez, lactate etc., pentru ca nu intotdeauna numai carnea e buna.
Total de acord! In carnita aia a lui sunt 1/3 vegetale (ardei gras si morcov fiert si tocat deocamdata) ;dimineata nu vede carne ci iaurt gras sau lapte cu ovaz (laptele-l linge tot,ovazul...mai incet). Cu vaccinurile e intr-adevar o dilema: crescatoarea sustine ca inafara de parvo si distemper (jigodie) cainii ei nu iau alte vaccinuri preventive! vet-ul pe de alta parte sustine sa mergem cu toata schema de vaccinare. Eu inclin sa cred crescatorul -are niste exemplare superbe si sanatoase si nu vad de ce m-ar fi mintit. Mi-a recomandat titrul de anticorpi la minim 4 luni si o decizie sa fie luata functie de rezultate. De asemeni cu plimbarile: tot crescatorul mi-a spus sa-l tin ferit de orice alt caine dar sa nu-l inchid in casa asa ca o dam pe plimbari (deja destul de lungi,in masura timpului liber) in locuri ferite de alti confrati de-ai lui. Azi noapte mi-a vomat (inghitise prostu'...un chistoc de tigara,greseala mea ca n-am fost pe faza) dar acum e vioi si a papat tot  pic
|
|
|
|
« Last Edit: December 09, 2008, 07:33:33 PM by piciorus2002 »
|
|
|
|
|
|
Luna_Mina
|
 |
« Reply #7 on: December 10, 2008, 10:26:39 AM » |
|
La vaccinuri nu ma pricep, ale mele le au pe cele cu toata schema de vaccinare. Cei care au experienta pe site, iti pot sigur spune cum e mai bine. Cu plimbarile, nici eu nu le-am tinut pe ale mele izolate pana cand au terminat toate vaccinurile, insa nici n-au intrat in contact cu alti caini si n-am avut probleme de sanatate cu ele.
Sa fii atent totusi cand il scoti afara pe ce pune gura, au tendinta de a "testa" tot felul de lucruri mici. Ale mele, cand erau mici, aveau obiceiul de a roade pietricele. Desi le invatasem comanda "lasa", tot strecurau cate o pietricica in gura si o carau in casa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piciorus2002
|
 |
« Reply #8 on: December 12, 2008, 08:13:42 PM » |
|
Nimic nou cu pietricelele nici la Oskar: are gura plina tot timpul,nu prididesc sa i le scot. Am reusit sa evitam orice altceva inafara de pietre,am ales o zona de plimbare cat de cat curata. La vaccinuri am ales calea de mijloc deocamdata: parvo si jigodie,asteptam sa treaca 4 luni sa-i facem titrul de anticorpi (Ariana a dat o indicatie precisa in privinta asta dar nu-mi amintesc exact topicul). Cu papa lui nimic nou: a ajuns la 6.5 kg dar carnitza (cu zarzavaturi de care nu e tocmai incantat dar le mananca) i-a ramas doar la masa de pranz,in rest am dat-o pe iaurt, branza dulce si...lapte de capra  -cam scumputz dar il mananca cu o lacomie...Am rezistat tentatiei de-ai da "boabe",vet-ul a tot dat sa-i vire pe gat fel de fel de "boabe" dar l-am refuzat politicos (noi-nu si Oskar!).Bineinteles ca ne-am auzit toate textele din dotare: vaccinurile dupa "schema", anti-viermi o data pe luna,un vaccin aditional pt tuse canina,sa-i dam "boabe".Am aprobat totul cu multumiri dar deocamdata stam la "schema" recomandata de crescator -Doamne-ajuta sa nu ne inselam,caz in care cainele e cel care sufera (am gasit lemnul sa bat in el). Deocamdata creste amicul si "agata" tot ce prinde.Ieri-primele latraturi adevarate! Am aparut de la "scarbici" cu intarziere iar amicul mi-a servit o portie de "urlete de bucurie" (le-am tradus noi) combinate cu o pipiliceala...(tot de bucurie evident)  ...Altminteri stam bine,face afara in 75% din cazuri (cand e prea agitat de joaca uita si face unde apuca). La joaca 'mnealui e cam egoist: i se da o jucarie,o ia si...se duce.Venim cu alta...la fel.Nu imparte nimic si cu nimeni! E ceva normal? In materie de pantaloni,ciorapi,papuci (alea de pe noi,evident) am reusit sa-l invatam strasnica comanda "Nu!" care ne pune la adapost de compostari si zgarieturi. Nu reusim sa-l acomodam cu "cusca",intra in ea,mananca in ea dar o paraseste rapid si fara regrete iar noaptea doarme pe papucii mei,la minim 3m distanta de cusca  .I-am pus mancarea inauntru,"boabe" zdrobite prin toate colturile,jucarii...nimic!intra pt max 2-3minute dupa care...din nou impreuna:)! Ce sa-i fac? pic
|
|
|
|
« Last Edit: December 12, 2008, 08:19:05 PM by piciorus2002 »
|
|
|
|
|
hemu-ha
Jr. Member

|
 |
« Reply #9 on: December 12, 2008, 10:05:30 PM » |
|
Chemati-l la joaca si jucati-va voi cu el, luptati-va cu el pentru jucarie (el iese insa invingator mereu), daca prinde gustul va fi incantat. Altfel, e normal, se joaca  Normal ca n-o sa stea in cusca daca voi sunteti afara. Ti-ai atins scopul daca sta cateva minute, va intra el cand ii va fi frig. Eventual insista atunci, cand e frig, sa stea in cusca, va simti diferenta si va invata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piciorus2002
|
 |
« Reply #10 on: December 29, 2008, 12:06:48 PM » |
|
Dragilor,
Iaca, mi-s la 10 saptamani si 7.25 kile: Nici prea-prea,nici foarte...da' dupa atentia primita se pare ca-s ok. Stapanii au lasat-o mai moale cu alergatura dupa mine ,pot si eu sa "ies afara" mai linistit desi nu-i inteleg: ei nush dau seama ca altfel iti cade "treaba mare" pe-un covor plushat sau pe un parchet lustruit decat pe nenorocitul de ziar de-afara? Cu papa nu-i rau,n-am pus inca 'botu' pe conserve si nici 'gloante' nu mananc,carnitza de vaca/bou/sau ce-o fi imi e de-ajuns...mai ales asezonata cu legume cat mai multe. Cu intzepaturile alea la doftor m-au lasat in pace...sici tu tablete,nici tu prafuri!Si bag sama ca le-a venit mintea la cap ca mi-au luat o groaza de jucarii! Va urez tuturor sanatate si papa bun! asa,si ca tot trecu' faza cu bradul impodobit in mijlocul casei (pe care tare l-as fi zmotocit dar are niste chestii verzi care inteapa al naibii!) va urez tuturor sa va bucurati de un An Nou fericit,plin de joaca si papa bun!
Oskar (v. Bullinger)
|
|
|
|
|
|
|
|
wildspirit
Hero Member

Be Free!
|
 |
« Reply #11 on: December 29, 2008, 01:51:01 PM » |
|
Dulceata de catel!Sa va traiasca piticania si sa creasca mare mare. La multi ani!
|
|
|
|
|
|
N-am loc sa adun in mine gunoiul tau de zi cu zi..
|
|
|
|
Luna_Mina
|
 |
« Reply #12 on: December 29, 2008, 09:19:39 PM » |
|
Iam iam, ce buna e gheata asta de ros.  He, he, si stapanii cred ca ma joc cu ea, las ca mai cresc un pic si vad ei ce pot face eu  . Cred ei ca jucariile-s mai apetisante decat papuci, pantofi, ghete, cabluri... La Multi Ani si voua si sa va aduca Oskar numai bucurii si fericire.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piciorus2002
|
 |
« Reply #13 on: January 24, 2009, 09:50:35 AM » |
|
Buna prieteni Ziceti c-am mai crescut intre timp? Ma rog...asa arat la 14 saptamani si 13.5 kile. Ca si reusite-n viata: mananc tot ce pica,rod tot ce se poate,latru dupa amarati si ma uit deja dupa fete...chiar daca-s pe 2 picioare -gurile rele spun ca seman cu stapanu'  Imi place cu masina,nu-mi place-n cusca,imi placea chestia aia alba si rece care cadea din cer si acoperea tot da' bag sama ca a disparut si a lsat in loc ceva rece si negru ce se lipeste de picioare...spre disperarea alor mei ce se chinuie zilnic sa-mi frece picioarele si blana.O fi toxica chestia? Va pup pe toti Oskar (v. Bullinger)
|
|
|
« Last Edit: January 24, 2009, 09:55:09 AM by piciorus2002 »
|
|
|
|
|
cycyca13
Sr. Member

Cecilia & ISA
|
 |
« Reply #14 on: January 24, 2009, 10:21:34 AM » |
|
Vai ... vai ce alintat e!!!  dar merita la cat e de frumusel si dulce. .... si ce labute groase are! Acum ca e mic mananca orice dar cand va creste s-ar putea sa devina cam selectiv ( imi dau si eu cu parerea pt ca tot asa l-am alintat si eu pe catelul care a murit si ne chinuiam toata familia sa-l facem sa manance.. cu rugaminti .. ne faceam ca mancam si noi.. un circ intreg!) De cand am luat-o pe ISA , ne-am invatat minte : .. "mananci bine , nu mananci iti iau castronul!.. si primesti aceasi mancare mai tarziu"... eu ii dau boabe cu iaurt si oase de vita si berbecut acum ca e mai maricica. Nu comentez daca o fii bine sau rau cu boabele astea ... e cu siguranta un regim mai echilibrat si mai confortabil! Am vazut ca are si o urechiusa verde!  de la tatuaj? P.s. ma gandesc cu groaza la cand s-o infige Oskar in canapeaua aia frumoasa!...  pt ca odata cu varsta le vin niste idei!!!!
|
|
|
|
« Last Edit: January 24, 2009, 10:23:59 AM by cycyca13 »
|
|
“Prima arta creata de om a fost educatia cainelui, iar fructul acestei arte a fost cucerirea si stapanirea pasnica a intregului pamant”
|
|
|
|