metalghost
Newbie
|
 |
« on: January 02, 2009, 12:01:37 AM » |
|
Salut! N-am mai postat de mult pe forum, in parte si din cauza lipsei de timp dar si pentru ca nu am avut mari probleme cu Ari. Totusi, in ultima vreme am probleme cu mancarea. La recomandarea veterinarului, l-am hranit pe Ari cu Brit - Large Breed. A mancat bine o perioada, insa de ceva timp nici nu se mai uita la castronul cu mancare. Efectiv, manca numai cand chiar il rodea foamea. Tot la recomandarea veterinarului, am trecut pe Bio Mill Adult Maxi, progresiv, amestecandu-le inainte de a exclude definitiv Brit. A mancat o luna cum a mancat, dar al doilea sac e tratat cu indiferenta, plus ca observ o inrautatire a scaunului... Tin sa specific ca nu e vorba de lipsa de pofta de mancare, pentru ca a fost in stare sa imi fure o placinta intreaga si sa o manance (nu discutam acum de lipsa de educatie  ), iar orice "recompensa" gen branza, morcov, etc. sunt primite cu entuziasm. Presupun ca nu sunt singura cu un caine mofturos, de aceea apelez la ajutorul vostru: ce hrana uscata Super Premium imi recomandati? Sa fie si acceptata usor, sa fie si sanatoasa! Acum voi incerca sa iau un sac de Acana dar daca aveti solutii mai bune sau considerati alta mancare mai de calitate, va rog, nu ezitati sa ma sfatuiti! Multumesc anticipat pentru raspunsuri! A, si un An Nou fericit!!!!
|
|
|
|
|
|
Cu cât cunosc mai mulţi oameni, cu atât îmi iubesc mai mult câinele!
|
|
|
Thara
Hero Member

Tara
|
 |
« Reply #1 on: January 02, 2009, 12:35:22 AM » |
|
brit nu e o mancare prea buna,dupa parerea mea.e ok,dar nu e grozava si nu e nici super-premium.eu recomand eukanuba,de ceva vreme tot asta folosesc,Tara e foarte multumita si eu la fel,arata foarte bine,nu are probleme cu scaunele.in vara,am fost plecata o perioada si la Tara ii se terminase sacul,iar mama i-a cumparat un kg de purina pro plan(pana cand venea sacul)care la fel e o mancare buna(si mai mancase inainte),insa nici nu s-a atins de ea. Tara mai primeste,la fel,cate un morcov,branza,mananca cu placere mere,supa de legume,supa de pui,facute pentru ea. e sanatos sa aiba si ei o alimentatie mai diversificata,insa sa fie alimente "permise" totusi.
|
|
|
|
« Last Edit: January 02, 2009, 12:44:18 AM by Thara »
|
|
The devil wears Prada
|
|
|
|
wildspirit
Hero Member

Be Free!
|
 |
« Reply #2 on: January 02, 2009, 12:48:34 AM » |
|
Eu as zice metalghost sa cercetezi piata mai intai,vezi preturile si cam la cat te-ai putea decide.Super premium toate sunt bune..e vorba doar de preturi si logic de cum ii plac cainelui tau.Trebuie sa incerci ca sa ii aflii gusturile.De aia..nu ii lua un sac din prima.Poate ramai cadou cu 10 kg si cu bani pierduti  succes.mai cauta si pe forum.Uite..arden grange e in voga din cate am vazut.Si nu e foarte scump.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
metalghost
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: January 02, 2009, 10:57:06 AM » |
|
Multumesc mult pentru raspunsuri! Acum am apucat sa ii comand un sac de Acana. Din cate am vazut pe forum lumea e incantata de mancarea asta. Intr-adevar, am vazut ca este laudata si Aden Grange, dar nu au de unde comand eu. Poate o sa schimb siteul. Ca buget, m-am gandit ca undeva la 200 ron/ 15 kg este un pret rezonabil, pentru ca un sac de 15 kg ma tine aproximativ o luna.
Inca o intrebare. Am fost sfatuita sa inmoi cu apa hrana uscata. Am incercat chestia asta o data si intr-adevar a mancat-o mai cu pofta, dar mi s-a parut ca a avut scaunul mai moale. Aveti idee daca e buna chestia asta sau nu?
Multumesc!
|
|
|
|
|
|
Cu cât cunosc mai mulţi oameni, cu atât îmi iubesc mai mult câinele!
|
|
|
Thara
Hero Member

Tara
|
 |
« Reply #4 on: January 02, 2009, 11:32:42 AM » |
|
pentru arden grange trebuie sa iei legatura cu lavi,citeste aici : http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,2230.0.html cat despre boabele inmuiate in apa,nu stiu ce sa zic,nu am avut de-a face cu problema asta nicioadata.
|
|
|
|
|
|
The devil wears Prada
|
|
|
alexa3
Newbie
Alexa
|
 |
« Reply #5 on: January 04, 2009, 05:14:56 PM » |
|
Salut, au am observat la cateua mea ca mananca mai bine mancare gatita decat cerealele ei goale. mai nou si cerealele le amestec cu mancare gatita.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
irish boy
Sr. Member

irish boy-max
|
 |
« Reply #6 on: January 04, 2009, 08:53:57 PM » |
|
apropos de brit,vecina mea care are un staff ii dadea brit si vreau sa spun ca de cind l-a schimbat pe hills e un ciine complet diferit.a crescut in ultima luna cit nu a crescut cu brit in 3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
Hero Member

Tara
|
 |
« Reply #7 on: January 04, 2009, 09:35:57 PM » |
|
pai da,normal.brit nu mi se pare o mancare prea de calitate si oricum sub nici o forma nu s-ar putea compara cu hills,eukanuba,acana royal etc.
|
|
|
|
|
|
The devil wears Prada
|
|
|
|
Animania Shop
|
 |
« Reply #8 on: February 02, 2009, 10:56:55 PM » |
|
Nici sa vrei nu le poti compara,una e premium cealalta e superpremium si se ia in evidenta si raportul calitate/pret,asa mi se pare corect.La fel putem sa zicem ca Mercedes e mult mai bun decat Opel dar nu e o comparatie corecta deoarece fac parte din segmente diferite.Sper ca am lamurit acest aspect.
|
|
|
|
|
|
Un site dedicat animalelor:www.animaniashop.ro
|
|
|
valucsx
Jr. Member

Nero, primul meu CG
|
 |
« Reply #9 on: February 03, 2009, 12:22:32 AM » |
|
azi i-am luat si eu 5 kg de brit sa vad cum ii merge catelusei mele. pe sac scrie ca e premium, dar exista si super premium. eu am luat aceasta hrana pt ca e la regim[trebuie sa o mai slabesc] si am zis sa incerc cu o mancare mai "saraca" decat cea de junior..
detalii produs.
Brit Adult Large Breed Premium dog food - Large Breeds
INGREDIENTS: chicken meat and product of chicken origin (min. 30 %), rice, corn, wheat, beet pulp, yeast, poultry fat, salmon oil, minerals, glucosamine, chondroitin sulphate, DL-methionine, L-lysine, copper sulphate pentahydrate, vitamin A, vitamin D3, vitamin E.
Protein 23 % Fat 9 % Moisture 10 % Ash 6,5 % Fibre 2,5 % Calcium 1,5 % Phosphorus 1 % Vitamin A 15000 IU Vitamin D3 1500 IU Vitamin E 130 mg eu am observat ca boabele astea sunt mai moi decat altele.
|
|
|
|
« Last Edit: February 03, 2009, 12:43:54 AM by valucsx »
|
|
daca vrei un prieten,ia-ti un caine.
|
|
|
Stefan cel Mare
Jr. Member

|
 |
« Reply #10 on: February 03, 2009, 09:54:36 AM » |
|
Multa lume nu stie ca Brit are si varianta SuperPremium care e comparabila cu oricare varianta de la Hills, Royal Canin, Eukanuba, ... samd. Mai ales ca ei folosesc la variantele super premium cu preponderenta carnea de miel si nu cea de pui. Din pacate la noi in tara se gaseste destul de greu varianta superpremium, fiindca mai toate firmele stiu ca la noi oamenii prefera variantele ieftine si nu cele calitative. Detalii la : http://www.brit-petfood.com/food-for-dogs
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Animania Shop
|
 |
« Reply #11 on: February 03, 2009, 10:20:06 AM » |
|
Da exista,dar este varianta veterinara pt cainii cu probleme sau alergici.
|
|
|
|
|
|
Un site dedicat animalelor:www.animaniashop.ro
|
|
|
Stefan cel Mare
Jr. Member

|
 |
« Reply #12 on: February 03, 2009, 11:14:16 AM » |
|
Se poate manca fara probleme si de catre cainii care nu au probleme, fiindca nu ii afecteaza dimpotriva le face chiar bine, preintampina eventualele probleme.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|