http://www.cartedresaj.ro/Valentin Chirita –
dresor de caini in urma absolvirii Cursurilor de Calificare ale Scolii Militare de la Sibiu, din cadrul Ministerului de Interne si cu peste 15 ani de experienta in acest domeniu, este autorul urmatoarelor lucrari :
1. DRESAJUL ELEMENTAR AL CAINELUI
2. DRESAJUL CAINELUI – ELEMENTE DE BAZA
3. DRESAJUL CAINELUI UTILITAR : DE PAZA - APARARE
Pentru ca din tot ce am gasit pe piata din RO mi s-a parut cel mai apropiat de ce ma intereseaza, am comandat DRESAJUL CAINELUI UTILITAR : DE PAZA - APARARE
Avand o frumoasa descriere pe site si continand in cuprins elemente de dresaj interesante am fost nerabdator sa vizionez materialul, cuprins din doua DVD-uri.
Daca dupa primele minute m-a apucat rasul, deja dupa un sfert de ora eram gata sa arunc la gunoi asa zisul ghid de dresaj.
Pentru cineva care nu este cat de cat familiarizat cu ceea ce presupune munca de dresaj aceasta lucrare este in cel mai bun caz inutila sau mai grav, poate fi calea spre un dezastru garantat.
Pentru cei care au macar notiuni elementare despre aceasta activitate, este un material in care abunda confuzia si amatorismul, ignorarea situatiei concrete si a principiilor de baza din dresaj, intr-un cuvant un DVD ce s-ar putea redenumi :
filmulete cu caini pentru fraieriSingurul lucru bun este editarea video de pe al doilea DVD.
Filmuletele nu au nici o legatura cu modul in care este facuta descrierea pe site.
Prezentarea ar fi trebuit sa sune cam asa:
lipsa in totalitate a descrierii exercitiilor
trageri prostesti de lesa
avalanse de comenzi care se bat cap in cap
neexplicarea reactiilor cainelui
neindrumarea stapanilor ( conductorilor ) asupra a ceea ce au de facut in cadrul dresajului
prezentarea unor filmari de maidan drept exercitii de dresaj
si pot continua ...
Autorul prezinta pe site un Certificat de Absolvire a cursurilor de dresaj de la SMD Sibiu dar atentie este de
INSOTITOR, nu dresor ( asa cum se scrie pe site ) - si a facut ca orice alt insotitor de la IPJ-urile din tara un curs de cateva saptamani la Sibiu.
Probabil majoritatea timpului si-a petrecut-o in arest, sau chiar nu a inteles despre ce e vorba in dresaj si care e scopul acestuia.
In concluzie timp pierdut, de banii respectivi puteam lua doua Chicken Premiere de la McD, as fi fost mai castigat.
Va rog nu cumparati asa ceva decat daca vreti sa faceti o farsa prietenilor
My two cents