Forum ciobanesc german
February 01, 2017, 03:32:29 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: Valentin Chirita - DRESAJUL CAINELUI UTILITAR : DE PAZA - APARARE  (Read 18746 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
hans
Sr. Member

« on: January 16, 2009, 03:37:49 PM »

http://www.cartedresaj.ro/

Valentin Chirita – dresor de caini in urma absolvirii Cursurilor de Calificare ale Scolii Militare de la Sibiu, din cadrul Ministerului de Interne si cu peste 15 ani de experienta in acest domeniu, este autorul urmatoarelor lucrari :

1. DRESAJUL ELEMENTAR AL CAINELUI
2. DRESAJUL CAINELUI – ELEMENTE DE BAZA
3. DRESAJUL CAINELUI UTILITAR : DE PAZA - APARARE

Pentru ca din tot ce am gasit pe piata din RO mi s-a parut cel mai apropiat de ce ma intereseaza, am comandat DRESAJUL CAINELUI UTILITAR : DE PAZA - APARARE

Avand o frumoasa descriere pe site si continand in cuprins elemente de dresaj interesante am fost nerabdator sa vizionez materialul, cuprins din doua DVD-uri.

Daca dupa primele minute m-a apucat rasul, deja dupa un sfert de ora eram gata sa arunc la gunoi asa zisul ghid de dresaj.
Pentru cineva care nu este cat de cat familiarizat cu ceea ce presupune munca de dresaj aceasta lucrare este in cel mai bun caz inutila sau mai grav, poate fi calea spre un dezastru garantat.
Pentru cei care au macar notiuni elementare despre aceasta activitate, este un material in care abunda confuzia si amatorismul, ignorarea situatiei concrete si a principiilor de baza din dresaj, intr-un cuvant un DVD ce s-ar putea redenumi : filmulete cu caini pentru fraieri

Singurul lucru bun este editarea video de pe al doilea DVD. 

Filmuletele nu au nici o legatura cu modul in care este facuta descrierea pe site.

Prezentarea ar fi trebuit sa sune cam asa:
 lipsa in totalitate a descrierii exercitiilor
 trageri prostesti de lesa
 avalanse de comenzi care se bat cap in cap
 neexplicarea reactiilor cainelui
 neindrumarea stapanilor ( conductorilor ) asupra a ceea ce au de facut in cadrul dresajului
 prezentarea unor filmari de maidan drept exercitii de dresaj

si pot continua ...

Autorul prezinta pe site un Certificat de Absolvire a cursurilor de dresaj de la SMD Sibiu dar atentie este de INSOTITOR, nu dresor ( asa cum se scrie pe site )  - si a facut ca orice alt insotitor de la IPJ-urile din tara un curs de cateva saptamani  la Sibiu.
Probabil majoritatea timpului si-a petrecut-o in arest, sau chiar nu a inteles despre ce e vorba in dresaj si care e scopul acestuia.

In concluzie timp pierdut, de banii respectivi puteam lua doua Chicken Premiere de la McD, as fi fost mai castigat.

Va rog nu cumparati asa ceva decat daca vreti sa faceti o farsa prietenilor Smiley

My two cents
dsh
Hero Member

« Reply #1 on: January 16, 2009, 04:40:44 PM »

Probabil majoritatea timpului si-a petrecut-o in arest
Laughing
multumim pentru review!

ar fi foarte bine-venite si alte crtitici / opinii despre diversele materiale existente pe piata, care contin informatii despre intretinerea sau educarea cainilor - hans mi-a sugerat deschiderea unei sectiuni dedicate review-urilor de gen; un numar mai mare de opinii exprimate ar justifica-o.

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
r.c.
Hero Member

"Train people to train their dogs"

« Reply #2 on: January 16, 2009, 08:38:07 PM »

Eu m-am lamurit din poza ....unde respectivul dresa un caine incaltat cu papuci si avand ca fundal un perete coscovit . Frate ...vrei sa faci un DVD sau o carte ......fa-o cum trebuie ,nu in bataie de joc .
 Problema ca intai o cumperi si apoi vezi ca e proasta. Sick

"Train people to train their dogs"
       www.RingstarClub.ro
www.facebook.com/Ringstar.Club
valucsx
Full Member

« Reply #3 on: January 16, 2009, 10:29:46 PM »

niste filmulete sunt pe undeva?
ca sa vedem si noi ce metode de dresaj are.

cursurile nu dureaza "cateva saptamani", ci 3-4 luni, eu am facut 4; si intr-adevar unii instructori de la SIBIU mai recomanda si "trageri prostesti de lesa"(probabil te referi la tragere brusca si cu forta a lesei pentru a aseza cainele in pozitia dorita sau pentru a-l determina sa execute comanda), dar cea mai buna metoda este recompensarea cu carnita.
eu nu cred ca e chiar asa afon cum zici tu; daca are 15 ani de experienta cum am inteles, trebuie sa fi avut cel putin 2 caini de serviciu, iar in aceasta perioada a facut o gramada de cursuri de perfectionare, tot la Sibiu.

daca vrei un prieten,ia-ti un caine.
dux
Hero Member

« Reply #4 on: January 16, 2009, 10:47:49 PM »

http://www.cartedresaj.ro/

...

Autorul prezinta pe site un Certificat de Absolvire a cursurilor de dresaj de la SMD Sibiu dar atentie este de INSOTITOR, nu dresor ( asa cum se scrie pe site )  - si a facut ca orice alt insotitor de la IPJ-urile din tara un curs de cateva saptamani  la Sibiu.
Pe diploma eliberata de catre Sibiu scrie felul cursului absolvit.adica ,,insotire'' si nu insotitor.
mit Spiellust
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #5 on: January 16, 2009, 11:57:44 PM »

Habar nu am ce scrie in carte(si am sentimentul ca nici nu o sa stiu LOL), iar  DVD-uri doar cu "hop hop hop" vizionez Drac , dar tot ce pot sa spun e ca Vali mi-a dresat primul caine si a facut-o de toti banii ...

FROM ALL THE THINGS I'VE LOST I MISS MY MIND THE MOST
hans
Sr. Member

« Reply #6 on: January 17, 2009, 12:11:42 AM »

voi face in weekend cateva capturi mai "relevante"
Intentia nu e a-l denigra pe om ,desi mi se pare sarlatanie ce face, ci de a dicuta despre materialele prezentate pe piata drept cursuri de dresaj.
Nu o fi afon, dar ceea ce prezinta este revoltator. Poate nu vrea sa aiba concurenta in dresaj ...

Exemple:

Nenea respectiv vrea sa prezinte utilitatea tragerii de lesa: cu un caine absolut calm la picior, in timp ce explica privitorului ca va da un exemplu de control asupra cainelui zbiara un NU si smuceste de lesa fara a transmite altceva decat confuzie unui caine care nu facuse absolut nimic in momentul respectiv.

Refuzul de hrana este facut cu clasicul cremwurst rupt bucatele si pus pe o alee. Dupa 1 minut apare cu cainele in lesa langa bucatelele de carne, da ceva comenzi de interdictie si se apuca sa ii dea cainelui mancarea de jos cu mana. Sa inteleg ca e un exercitiu pregatitor pentru scotocire? Cainele ar urma sa semnalizeze hrana gasita pe jos iar stapanul sa vina repede sa i-o serveasca ?

Apropo de hrana, nu am vazut nici un exercitiu efectuat cu recompensa pe nici unul dintre DVD-uri.

valucsx
Full Member

« Reply #7 on: January 17, 2009, 12:25:07 AM »

pai poate pentru cainele in cauza chiar transmitea confuzie(deoarece banuiesc ca era dresat deja), dar pt unul in curs de dresaj poate fi o corectie destul de buna atunci cand ii intrerupe o actiune, dar nu o smucitura puternica ci mai degraba un impuls, dar asta tine si de caine.

tot ce am spus pana acum e doar o parere si poate ca gresesc Cheesy,  si in nici un caz nu vreau sa ma dau drept dresor si de aceea ar trebui sa posteze cineva care a dresat cativa caini.

valucsx
Full Member

« Reply #8 on: January 17, 2009, 12:35:40 AM »

pe youtube sunt sute de filmulete despre dresajul cainilor cu dresori recunoscuti, de la care ai ce invata si poti face si o comparatie.

hans
Sr. Member

« Reply #9 on: January 17, 2009, 12:47:12 AM »

as fi curios sa vad un singur film pe youtube de unde pot invata cum se executa corect culcat

poate am asteptari prea mari de la asa zisii dresori, dar cainii mei faceau asteapta zeci de minute fara a fi in raza lor vizuala, aport peste garduri de 2.5 m inaltime, atac oprit si re-atac, paza unui perimetru sau a unui obiect, nu mai zic de mersul la pas  si jucarii de astea Smiley  ... in fine lucruri de astea pe care le faci din plictiseala cu cainele Smiley

Ma gandeam ca as vrea sa imi fac o biblioteca cu materiale de dresaj, din pacatea cea mai pretioasa carte pe care am avut-o nu o mai gasesc, publicata cu siguranta inainte de 89.
A, si mai aveam ceva casete video de prin 80-90 de la cursurile GIGN, de la inceputurile lor.. Pe atunci nu prea lucrau cu malinois. Super dresori

Asa ca ma asteptam ca un profesionist sa imi arate metode eficiente de dresaj si exercitii corect facute.

Legat de scoala de la Sibiu, am facut vreo doua vacante de vara pe acolo Smiley

valucsx
Full Member

« Reply #10 on: January 17, 2009, 12:57:00 AM »

acum am o lupa de 4 luni si uite cum am facut eu cu ea:
1. am invatat-o SEZI, adica i-am dat comanda concomitent cu ridicarea mainii drepte in fata ei, in mana avand o bucatica de carne, iar cand se aseza ii dadeam recompensa si o laudam zicandu-i BRAVO.bineinteles la inceput am ajutat-o si eu apasand-o pe spate.totul a durat doar doua sedinte de 7-10 minute in duoa zile diferite. ea a priceput comanda din prima zi dar trebuie repetata si fixata bine.

ca sa o poti apasa pe spate mai usor, primele exercitii trebuie facute cu cainele in partea stanga a piciorului tau, adica cu stanga il apesi si cu dreapta ii arati carnea astfel incat el sa se uite in sus dar sa nu ajunga la ea.

valucsx
Full Member

« Reply #11 on: January 17, 2009, 01:03:16 AM »

2. CULCAT- cand e in SEZI, ii dai comanda, ii arati carnea si pui mana in fata ei, cam unde ar veni picioarele daca ar fi in CULCAT. ea ar trebui se se culce ca sa ia bucatica de carne,daca nu se culca o apesi pe umeri pana se CULCA si cand e in pozitie ii dai carnea, apoi continui sa-i mai dai 4-5 bucatele. si trebuie sa-i zici BRAVO cand executa comanda.

hans
Sr. Member

« Reply #12 on: January 17, 2009, 01:07:41 AM »

nu as dori sa discutam aici despre sezi, dar cu siguranta un alt topic e binevenit Smiley

ce zici ? de exemplu intr-un topic nou unde sa ne descrii cum se face un exercitiu simplu, cum ar fi cel tocmai aminti de tine ?

in continuare sunt curios sa vad pe youtube un filmulet de unde pot invata cum se face culcat.

Idee acestui topic este ca ma simt inselat dupa ce am cumparat DVD-urile. Nu e vorba de bani, ci de timpul pierdut vizionandu-le.
valucsx
Full Member

« Reply #13 on: January 17, 2009, 01:12:32 AM »

nu stiu cat de bine pot explica eu, ca nu am dresat decat un singur caine si acum sunt la al 2-lea, dar sunt destui care te-ar purtea ajuta.

valucsx
Full Member

« Reply #14 on: January 17, 2009, 01:15:37 AM »

in "interes de serviciu" sau de placere pe la Scoala SIBIU.

pai daca cainii tai faceau comenzile alea de ce ai mai cumparat DVD-rile.

Pages: [1] 2 3 4 5   Go Up
  Print  

Jump to: