|
bugieus
|
 |
« Reply #30 on: May 20, 2010, 08:09:18 PM » |
|
mersi in fine nu inteleg desi m-am chiorat putin dar nu am reusit
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #31 on: May 20, 2010, 08:11:41 PM » |
|
Dresajul cainelui - Colonel Zorzor S. Vasile si Maior Moga Octavian. mersi in fine nu inteleg desi m-am chiorat putin dar nu am reusit
Nu te-ai chiorat destul. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Von Broos
|
 |
« Reply #32 on: May 20, 2010, 08:28:39 PM » |
|
Aceste carti sint pentru cunoscatori adevarata istorie.Editia din 1977 scrisa de D-tru Stoenescu,care printr-un concurs fericit de imprejurari a ajuns in posesia mea,este in proportie de 80 % foarte actuala.Din aceasta cauza orice suma as primi in schimbul ei nu as renunta la ea.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bugieus
|
 |
« Reply #33 on: May 20, 2010, 08:35:40 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #34 on: May 20, 2010, 10:31:54 PM » |
|
Aceste carti sint pentru cunoscatori adevarata istorie.Editia din 1977 scrisa de D-tru Stoenescu,care printr-un concurs fericit de imprejurari a ajuns in posesia mea,este in proportie de 80 % foarte actuala.Din aceasta cauza orice suma as primi in schimbul ei nu as renunta la ea.
o consider cea mai completa carte de dresaj.este facuta la fostul centru Ciorani.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #35 on: May 20, 2010, 10:44:34 PM » |
|
Salut Avand in vedere ca nu am gasit nici un topic referitor la istoria ciobanescului german din Romania si doar a ciobanescului german "modern" din Romania, am scris pe acest topic deoarece am vazut ca are peste 50 de pagini. Insemna ca sunt muti admiratori ai rasei pe aici si am un cadou pentru voi toti. Cateva aspecte din, probabil, prima carte scrisa despre ciobanescul german in Romania si in romaneste Cartea:
Anul (dreapta jos)
Descrierea "cainelui lup"
si eu am o carte din 1935.tot de jandarmi facuta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bugieus
|
 |
« Reply #36 on: May 20, 2010, 10:50:37 PM » |
|
ce carte as putea citi mai complexa despre ciobanescul german dati-mi numele cartii si cine a scriso' sa caut la biblioteca judeteana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Von Broos
|
 |
« Reply #37 on: May 20, 2010, 10:57:39 PM » |
|
Sint de acord "stimate coleg" am spus 80% pentru ca nu putem neglija la aceasta ora dresajul sportiv,dar in dresajul militar este actuala 100%.Detin si carti de specialitate scrise in ultimii 5-6 ani dar la aproape toate exista trimitere la editia 77.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Von Broos
|
 |
« Reply #38 on: May 20, 2010, 11:03:00 PM » |
|
ce carte as putea citi mai complexa despre ciobanescul german dati-mi numele cartii si cine a scriso' sa caut la biblioteca judeteana
Din pacate majoritatea cartilor cuprind doar generalitati si prea putine lucruri practice,iar la biblioteca ma indoiesc ca o sa gasesti cava de calitate,doar daca prin noroc detin carti editate mai cu mult timp in urma.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #39 on: May 20, 2010, 11:07:41 PM » |
|
Cauta prin anticariate eventual.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bugieus
|
 |
« Reply #40 on: May 20, 2010, 11:09:05 PM » |
|
istoria ciobanescului german?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Thara
|
 |
« Reply #41 on: May 20, 2010, 11:12:08 PM » |
|
istoria ciobanescului german?
Nu neaparat...carti despre Ciobanescul German. In cazul in care au ceva, iti vor arata ce anume. Depinde si ce te intereseaza si pe tine. Istorie,dresaj, generalitati...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bugieus
|
 |
« Reply #42 on: May 20, 2010, 11:21:41 PM » |
|
istorie mai mult ca eu mi-am dresat  fara sa stiu m-am si speriat ce repede am facuto' si acuma il plimb dezlegat (am incredere deplina in el si in felul lui de a se comporta este un ingeras)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dux
|
 |
« Reply #43 on: May 21, 2010, 09:05:27 AM » |
|
inca o data iti fac trimitere la cartea lui stoenescu.este deosebita.dar nu cred sa o gasesti la biblioteca. istorie mai mult
istoria ciobanescului german in romania se leaga foarte mult de cele doua scoli ale M.A.I.,respectiv sibiu si ciorani.intra pe sit.ul centrului de la sibiu si acolo are istoricul scolii ,de cand s-a infiintat scoala,comandantii etc.etc.etc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fiodol
Newbie
|
 |
« Reply #44 on: May 21, 2010, 09:27:00 AM » |
|
Are cineva vreo carte tot asa veche despre copoi ardelenesc?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|