Forum ciobanesc german
October 14, 2016, 02:08:23 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10   Go Down
  Print  
Author Topic: Ultima 'isprava'  (Read 51097 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Luna_Mina
Hero Member

« Reply #120 on: March 06, 2008, 09:31:43 AM »

Si la mine asta e frica cea mai mare, sa nu puna vreun vecin "binevoitor" otrava. Acolo unde avem noi curtea, este la 14 km de oras. Am niste vecini care-si lasa toate animalele afara din curtea lor, vreo doi purcei, gaste, gaini. Desi mie nu-mi convine deloc ca animalele lor se plimba libere pe terenul nostru, mi-e frica sa nu li se intample ceva si sa se razbune pe catelele noastre.
Ce am incercat sa le invatam in primul rand este sa nu accepte mancare de la altcineva si sa nu ia de pe jos.
Thara
Global Moderator

« Reply #121 on: March 06, 2008, 09:33:02 AM »

foarte nasol ce a patit lord.pe tara nici nu ma gandesc sa o scap din priviri.chiar si acuma dupa atatia ani... Undecided dar acuma daca vine primavara,ma gandesc ca poate nu ar fi rau sa-i fac un padoc    pt ca ocupatia de gradinar e cea mai nesemnificativa pasiune a ei  LOL
Luna_Mina
Hero Member

« Reply #122 on: March 06, 2008, 09:35:04 AM »

Un lucru bun la astea doua este ca pricep foarte repede ce au voie si ce nu. Sper exemplu, le-am testat odata, am lasat o bucata de carne pe marginea mesei in bucatarie, sa vedem daca o iau. Cand s-au apropiat de ea, dupa ce au mirosit-o si au vrut sa o inhate, le-am zis hotarat "NU". Ce am observat aseara, ramasese cosul de gunoi cu capacul ridicat, eu "trebaluiam" prin bucatarie, chiar deasupra erau resturile de la oasele lor de vita. Le-au mirosit, le-au dat tarcoale, insa nu s-au atins de ele, desi eu m-am facut ca nu le dau atentie deloc.
Thara
Global Moderator

« Reply #123 on: March 06, 2008, 09:49:55 AM »

de pe masa si din gunoi nici tara nu ia,nu are motive.la fel de bine am observat ca atunci cand face vreo prostie,stie ca e vinovata  Roll Eyes
Ringo
Full Member

« Reply #124 on: March 06, 2008, 09:57:45 AM »

pofta de a gradinari si alergatul dupa pisici, nu dispar niciodata. Oamenii de la tara sunt ciudati - parca nu ar creste in armonie cu natura si animalele ce ii inconjoara: exista un soi de primitivism si de lipsa de sensibilitate. Un prieten ne-a povestit ca a adus la veterinar un caine care a fost lovit cu partea ascutita a unui topor pe motiv ca a atentat la gainile vecinului, care culmea se plimbau pe proprietatea lui (vezi si cazul tau, Luna_Mina). Acelasi prieten mi-a povestit ca al sau cumnat, cam betiv (om de la tara), si-a otravit cainele pentru ca acesta il latra ori de cate ori se imbata.
Padocul nu-i chiar floare la ureche Thara. Vorbesc din experienta: trebuie sa aiba si soare, dar si umbra buna, posibilitatea de a intretine igiena constant si usor, de a-l dezinfecta. Noi il avem dupa toate regulile construit si culmea, o boala de la unul din caini, a ajuns si la celalalt intrucat custile nu se putea dezinfectau. Acum am flambat padocul cu lampa de benzina si facem acest lucru cam la trei luni.  In plus, trebuie sa existe un vas stabil pentru apa pentru ca imblanitii sa nu o verse si sa ramana fara, exact in zilele toride. Lady, fetita noastra, il varsa cu stiinta sau din nepasare. Norocul ei, ca este in ochii nostri. In acest an vom face ceva ca vasul sa nu mai poata fi varsat (un suport din ciment in care sa introducem vasul de apa). 
Thara
Global Moderator

« Reply #125 on: March 06, 2008, 10:03:57 AM »

ma gandeam eu ca nu poate fi treaba usoara  dar calitatile de distrugatoare ale scumpei mele copile...ea sta in casa in mod normal,o lasam afara sa se joace si sa isi faca nevoile.sta afara cat vrea ea.cand se plictiseste,smiorcaie sa fie lasata inauntru  Smiley  Offtopic
Ringo
Full Member

« Reply #126 on: March 06, 2008, 10:07:56 AM »

Daca este escroaca sentimentala, nu ai nici o sansa! Sa iti traiasca si sa te bucure!
Luna_Mina
Hero Member

« Reply #127 on: March 06, 2008, 10:13:13 AM »

Ringo, din pacate asa se intampla in zonele rurale al frumoasei noastre patrii. Ce ma doare pe mine cel mai tare si ma revolta, sunt cainii tinuti in lant, mult nici macar nu au o zgarda, de vase de apa ce sa mai vorbim. Desi zona unde am construit noi este foarte aproape de oras, sunt unii acolo care inca mai traiesc ca in secolul XIX.
Tocmai de aceea nu lasam noi fetele acolo fara noi. si tot timpul sunt sub supravegherea noastra. Poate parem exagerati, dar din pacate orice se poate intampla.
La parintii mei, acum cativa ani, aveam un pui corcit (nu stiu exact ce rasa era) si un mic maidanez pe care l-am luat eu noaptea de langa bloc. Amandoi nu aveau mai mult de 3 luni. Si totusi, niste vecini i-a otravit, pe motiv ca le dispareau puii de gaina. Cateii noastri niciodata nu ieseau din curte, pe cand vecinii habar n-aveau pe unde le umbla puii.
Thara
Global Moderator

« Reply #128 on: March 06, 2008, 10:28:46 AM »

si la noi este la fel unde locuim.au unii o mentalitate dom'le de ma sperie.tin minte chiar atunci cand ne-am mutat,cat de surprinsi au fost niste vecini ca noi tinem cainele in casa si ca am putut locui cu un animal in casa la bloc.vecinii din cealalta parte au un cg de linie veche,foarte frumoasa(e femela)are cam 8 ani,dar nu se ocupa de ea de loc.desi au posibilitate financiara,nu le pasa.tot zic cat de mult isi iubesc ei cainele,dar nu are nici macar un adapost(sta afara)nu il lasa in casa,dar nu i-au facut nici o cusca.cainele sta in bataia vantului,in ploaie,ninsoare.mi se rupe inima,dar nu ai cu cine vb   Twak   Ciocan
Ringo
Full Member

« Reply #129 on: March 06, 2008, 10:45:29 AM »

Imi pare rau pentru bietul corcit.
Povestea cu lantul si cu lipsa unui vas cu apa nimic nou! Si fara mancare! Si se intampla in oras. Imagineaza-ti ca babuta ce locuia in acea casa s-a imbolnavit, au venit copiii si au luat-o, dar de cei doi caini din curtea a uitat! Prietena mea, o adolescenta de numai 61 ani sare gardul proprietatii pentru a le duce un blid de mancare si a le pune apa.
Un alt exemplu: medic veterinar ce isi tie CG intr-un metru de lant, tot asa, fara cusca...
Ceea ce ai scris aici imi aduce aminte de Harbaru, un caine lup ce pazea o gospodarie taraneasca prin anii 50. Stapanii lui primeau tot timpul reclamatie de la vecina ca Harbaru ii umbla la oalele cu grasime. Ca o paranteza - cum atunci nu existau frigidere, olurile de lut cu grasime topita se ingropau in pamant pentru a se conserva. Stapanii cainelui ajunsesera la exasperare si evident ca nu o credeau pe vecina. Pana intr-o dimineata cand au observat ca animalul lor purta in jurul gatului un colier. Dupa o atenta cercetare si-au dat seama ca acesta atentase la un ol (de-al vecinei) si cum nu a putut scoate capul din acesta, probabil ca a spart olul, zbatandu-se, dar gatul olului i-a ramas in jurul gatului. De atunci a primit porecla Harbaru (de la harburi).
Dandra
Full Member

« Reply #130 on: March 30, 2009, 11:29:11 AM »

hehe, m-au amuzat mult povestirile voastre, amicul meu blanos si negru ca un taciune, a facut o gramada de nazbatii la fel ca si ai vostri cand erau mici , dar cred ca cea mai semnificativa este rosul tubului de la scurgerea de la lavoar din baie + multitudinea de papuci, bluze + pantaloni rupti ca deeeeee oricum trebuiau sa iasa din trend Tongue

Micul meu catel: o bataie de inima, la picioarele mele ...
Kintasha
lupul cel rau
Hero Member

« Reply #131 on: March 30, 2009, 11:56:04 AM »

Imi pare rau pentru bietul corcit.
Prietena mea, o adolescenta de numai 61 ani sare gardul proprietatii pentru a le duce un blid de mancare si a le pune apa.

off topic: 61 de ani si sare garduri? wow Smiley

rtelcean
Sr. Member

Dark si Lara

« Reply #132 on: April 10, 2009, 04:48:05 PM »

Si Dark a distrus un intrerupator, a dezizolat firele cu curent in ele ... oare cum ... ma tot intreb Smiley) ... apoi teava de scurgere, apoi vasul din care bea apa, facut din ceva plastic gros pe care numai cu ciocanul il spargi ...
Dar cel mai tare a fost Lupu, un caine pe care l-am avut demult, caruia i-am pus un covor de iuta de 2x3 metri, din ala gros, si dimineata era numai bucati, cea mai mare cat o batista Smiley)
mihaibigu
Jr. Member
**

THORHAUS KARLA

« Reply #133 on: April 13, 2009, 10:12:02 AM »

KARLA  din prima zi de cum a sosit de la Craiova si a facut cunostinta cu noua ei locatie a si inceput sa macelareasca florile, iar de atata drum Craiova - Bucuresti, spalata si satula a adormit si ea pe unde a apucat; chipurile "nu eu am macelarit florile nu vezi ca dorm" dar din pacate dovezile erau clare  Laughing
Xdaf
Newbie
*

« Reply #134 on: April 13, 2009, 10:21:51 AM »

Aceiasi problema si la mine aveam un caine (nu ciobanesc german) si cand un adult care se juca cu copilul sau cu mingea a dato peste gard.Caienle jucanduse a sparto ...si acel om l-a otravit.De acum am mai multa grija de caine .

Ps:Baiatul meu i-a spart toate geamurile de la casa celui care ne-a otrvit cainele.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10   Go Up
  Print  

Jump to: