|
crb
|
 |
« Reply #15 on: March 04, 2009, 07:10:56 PM » |
|
E mai greu decat la caini cu castrarea gainilor. Fierbe apa, opareste-i fundul, jumuleste penele ......  ...cine stie,.. cunoaste! ... 
|
|
|
|
|
|
ce nu te omoara ,te intareste ? ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
|
|
|
Bogdan
Hero Member

Navarro
|
 |
« Reply #16 on: March 04, 2009, 07:13:03 PM » |
|
he he he , draji mosului, cate gaini am castrat eu la viata mea !
|
|
|
|
|
|
MEMBRU ARCG! Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #17 on: March 04, 2009, 07:14:32 PM » |
|
De ciuda?
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #18 on: March 04, 2009, 11:13:58 PM » |
|
Nu mai sti de gluma ?
 cand vine vorba de gaini...ni se "umfla" vena...saracile gaini, ele n-au nici o vina!!  Valoarea genetica....capacitatea de a transmite cat mai corect si cat mai departe.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #19 on: March 05, 2009, 08:40:40 AM » |
|
Valoarea genetica....capacitatea de a transmite cat mai corect si cat mai departe.
Si asta cum o determini deja la un pui?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #20 on: March 05, 2009, 09:50:16 AM » |
|
Si asta cum o determini deja la un pui?
Nu o determini la pui,...ci la parintii lui ...  De obiciei anunturile sunt de gen "vand pui din marinti (monta) de mare valoare genetica"... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #21 on: March 05, 2009, 10:14:35 AM » |
|
Nu o determini la pui,...ci la parintii lui ...  De obiciei anunturile sunt de gen "vand pui din marinti (monta) de mare valoare genetica"...  Exact, asa sunt anunturile. Pe ce baza? E reala?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #22 on: March 05, 2009, 12:45:18 PM » |
|
Exact, asa sunt anunturile. Pe ce baza? E reala?
PAREREA MEA : ..in cele mai multe cazuri, NU. DPDV-ul meu, un anunt « construit » de maniera asta, este pura reclama, pentru a justifica un pret mai ridicat, sau pentru a « accelera » vanzarea puilor, pentru ca anunturile de vanzare se adreseaza publicului larg, in cea mai mare parte neinformat si credul. Pe de alta parte, la nivel de crescatori, mai mult sau mai putin profesionisti, in RO, de prea putine ori ajung pui de la unul la altul, decat in cadrul acelorasi “bisericutze »…si in principiu, cred ca cca 80 % din montele acestora sunt cunoscute de confratii de breasla, in cazul in care apar cuiburi din genitori cu adevarat de mare valoare genetica (imi sustin definitia data intr.-o postare anterioara). ….repet, parerea mea 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alipe
|
 |
« Reply #23 on: March 05, 2009, 03:07:02 PM » |
|
Singura modalitate de a-ti forma o parere (mai mult sau mai putin corecta) despre valoarea genetica a unui pui este pedigree-ul, genotipul (uneori greu de evaluat) si liniile de sange conexe. La adult se adauga urmasii! Dupa parerea mea ideea cu cainele care transmite aproape sau departe este complet falsa! Combinare genelor se face dupa reguli cunoscute si foarte clare de dominata, codominanta sau recesivitate, iar la ora actuala se cam stie cum sunt responsabile anumite gene si care este legatura dintre ele. Problema este ca nu stii care vor iesii din urna (un fel de... 2 din 49...00  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #24 on: March 05, 2009, 03:48:12 PM » |
|
Singura modalitate de a-ti forma o parere (mai mult sau mai putin corecta) despre valoarea genetica a unui pui este pedigree-ul, genotipul (uneori greu de evaluat) si liniile de sange conexe. La adult se adauga urmasii! Dupa parerea mea ideea cu cainele care transmite aproape sau departe este complet falsa! Combinare genelor se face dupa reguli cunoscute si foarte clare de dominata, codominanta sau recesivitate, iar la ora actuala se cam stie cum sunt responsabile anumite gene si care este legatura dintre ele. Problema este ca nu stii care vor iesii din urna (un fel de... 2 din 49...00  ) concluzia : toti cg au valoare genetica...mai mult sau mai putin "deosebita" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
crb
|
 |
« Reply #25 on: March 05, 2009, 07:07:33 PM » |
|
Singura modalitate de a-ti forma o parere (mai mult sau mai putin corecta) despre valoarea genetica a unui pui este pedigree-ul, genotipul (uneori greu de evaluat) si liniile de sange conexe. La adult se adauga urmasii! Dupa parerea mea ideea cu cainele care transmite aproape sau departe este complet falsa! Combinare genelor se face dupa reguli cunoscute si foarte clare de dominata, codominanta sau recesivitate, iar la ora actuala se cam stie cum sunt responsabile anumite gene si care este legatura dintre ele. Problema este ca nu stii care vor iesii din urna (un fel de... 2 din 49...00  ) ...nu te pot contrazice....(nu am studii de genetica si nici nu mai am de gand sa incerc) probabil ai dreptate, daaa..prea "ai bagat-o" in laborator....  ....cati crescatori crezi ca se "chinuie" sa observe gene recesive (inclusiv in DE)? sau cate alea ai "bagat" prin postare..? studiul genelor deja seamana cu laboratorul, si realitatea bate laboratorul....  parerea mea e ca lucrurile sunt privite mult mai pragmatic, cam peste tot in lumea care face selectie, nu stau sa analizeze alelelele si alte alea...eticheta cred ca se pune mult mai "usor"...pentru masculi :X femele, produsi 50% valorosi (valoare stabilita in expo)..ok.. PS..parerea mea : ca REALITATEA sa "semene" cu ceea ce ai postat mai sus, e ca si cum ai cere tuturor crescatorilor sa fie geneticieni....ceea ce,..e fff departe de realitate.. daca e sa te referi la RO in acest context,..mai bine 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|